Οι αθλιότητες που έγιναν στη Νέα Σμύρνη μας υποτιμούν όλους ως πολίτες, ως ανθρώπους, ως φιλάθλους. Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον Γερμανό, τον Ιταλό και τον Έλληνα αγρότη και τη χάρη που έθελε ο κάθε ένας απο το Θεό. Ο Έλληνας δεν ζήτησε κάτι για τον εαυτό του, αλλά να καταστρέψει τον γείτονά του. Οι δύο πρώτοι ζήτησαν εργαλεία για το όργωμα των χωραφιών τους μεταξύ των οποίων και ένα γαϊδουράκι. Ο Έλληνας όταν ήρθε η σειρά του ζήτησε απλά...να ψοφήσει το γαϊδούρι των δύο πρώτων.
Δυστυχώς αυτές οι νοοτροπίες μας κατάντησαν σε αυτό το χάλι και σαν κράτος και σαν κοινωνία και σαν ανθρώπους. Αυτοί που το έκαναν ήταν εντελώς ανεγκέφαλοι για να μην το πω πιο χοντρά. Καταστρέψαν την ομάδα τους, το κύρος της, την αξιοπιστία της, την ΑΕΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο, το κύρος της χώρας, ενώ επιβάρυναν και τον έλληνα φορολογούμενο αφού τις ζημιές αυτός θα τις πληρώσει. Χώρια που η χώρα - για άλλη μια φορά - διασύρθηκε. Και μην πει κανείς "η χώρα διασύρεται από μόνη της" γιατί είναι λάθος. Φυσικά και διασύρεται από κάθε μικρή μαλακία που κάνει ο καθένας μας. ΕΜΕΙΣ τη διασύρουμε, δεν είναι απρόσωπος ο διασυρμός. Ο ένας κλείνει τα λιμάνια, ο άλλος καταβάζει το γενικό του ρεύματος, ο άλλος δεν στέλνει βενζίνη, ο άλλος ανεβάζει τις τιμές, ο άλλος κλέβει τον πελάτη του και πάει λέγοντας.
Και όλα αυτά γιατί; Γιατί κάποιοι "οπαδοί" θεωρούν τις ομάδες κτήμα τους, ιδιοκτησία τους και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν! Ντροπή και σε αυτούς και στο ανύπαρκτο κράτος που τους άφησε να το κάνουν, χωρίς να συλλάβει κανένα! Η ατιμωρισια και πάλι δηλώνει παρόν!
Μπράβο στους κάφρους λοιπόν! Για να μην παίξει η ΑΕΚ στο γήπεδο του Πανιωνίου και τους το...μαγαρίσει!!! Γιατί ο εγωισμός τους τους τυφλώνει και τους μετατρέπει σε ζώα. Οσο υπάρχουν "άνθρωποι" με τέτοια μυαλά που κάνουν και που επικροτούν τέτοιες μαλακίες, η χώρα δεν θα βγει ποτέ από το τέλμα.
Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Δυστυχώς το βαρέλι δεν έχει πάτο...
Φυσικά τεράστιες είναι οι ευθύνες και των διοικούντων των δύο ΠΑΕ που λαϊκίζουν διαρκώς.
Αν π.χ. η ΑΕΚ τιμωρούνταν από την ΟΥΕΦΑ δεν θα προκρινόταν, θα είχε οικονομικές ζημιές, δεν θα έδινε βαθμούς στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται για όλες τις ομάδες. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε.
Η ομάδα μας να κερδάει και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε. Να που τελικά όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν μικρό "Μητρόπουλο"...
Κρίμα και πάλι...