MundoBasket 2010

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ...
Άβαταρ μέλους
free4
Δημοσιεύσεις: 15162
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 22:37
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από free4 »

Γενική συζήτηση για το παγκόσμιο μπάσκετ κάνουμε, ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος!
Άβαταρ μέλους
kostasff
Δημοσιεύσεις: 4330
Εγγραφή: Κυρ 06 Ιαν 2008, 17:30

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από kostasff »

Ναι αλλά αν αρχίσουμε να μιλάμε ξανά για χάρισμα χρεών τότε θα φτάσουμε στο σημείο μηδέν που βρεθήκαμε στην περσινή συζήτηση για το ματς με την ΑΕΚ......
Άσχετο, έχεις σχέση με την Λεπτοκαρυά?
Άβαταρ μέλους
kostasff
Δημοσιεύσεις: 4330
Εγγραφή: Κυρ 06 Ιαν 2008, 17:30

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από kostasff »

Ελλάδα - Κροατία 90-81
Καλύτερη σε όλους τους τομείς, η Εθνική επικράτησε και της Κροατίας με 90-81 χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου και κατέκτησε το "Love Cyprus Basketball Tourmament". Εκπληκτικός ο Νικ Καλάθης ο οποίος σήκωσε το βάρος στην οργάνωση απουσία των Σπανούλη, Ζήση.
Πρώτη και καλύτερη η Εθνική στο τουρνουά της Κύπρου, καθώς ούτε η Κροατία κατάφερε να την κοντράρει πέρα από κάποια ξεσπάσματα που της επέτρεψαν να μειώσει. Το τελικό 90-81 είναι πλασματικό, καθώς στο ξεκίνημα της δ' περιόδου, η Εθνική προηγήθηκε και με 26 πόντους.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με όπλο και πάλι την άμυνά του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κατάφερε να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο, όταν αυτό ήταν εφικτό, ενώ στο τέλος χαλάρωσε κάπως και οι Κροάτες βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν με τον Μπογκντάνοβιτς.

Η Εθνική αγωνίστηκε χωρίς τον Νίκο Ζήση που υπέστη διάστρεμμα στο ματς του Σαββάτου με τη Ρωσία, τον Βασίλη Σπανούλη που ξεκουράστηκε και τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη που δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα τρία ματς του τουρνουά λόγω του τραυματισμού στο δάκτυλό του.

Στα γκαρντ τους αντικατέστησε επάξια ο Νικ Καλάθης που τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους και 9 ασίστ, στην καλύτερή του εμφάνισή από τότε που ήρθε στην Ελλάδα. Εκπληκτικό τουρνουά από τον Φώτση που πέτυχε στο παιχνίδι 17 πόντους με 4/5 τρίποντα, ενώ στο τέλος παρέλαβε και το τρόπαιο του "Love Cyprus Basketball Tourmament", ως αρχηγός της ομάδας.

Πολύ ουσιαστικοί, Μπουρούσης και Τσαρτσαρής με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα. Οι ψηλοί έχασαν στο τέλος τη μάχη των ριμπάουντ (27-32), με τους Κροάτες να πηγαίνουν σε δεύτερες επιθέσεις στο δ' δεκάλεπτο με τα επιθετικά που πήραν (11). Στα θετικά, οι 19 ασίστ και τα εννιά κλεψίματα που έκαναν οι διεθνείς, ενώ τα λάθη περιορίστηκαν σε μονοψήφιο αριθμό (9).

Ο αγώνας

Με Καλάθη, Διαμαντίδη, Περπέρογλου, Τσαρτσαρή και Μπουρούση ξεκίνησε τον αγώνα η Εθνική που εν αντιθέσει με τα προηγούμενα βράδια μπήκε κάπως υποτονική στο παρκέ. Το μουδιασμένο ξεκίνημα πάντως έδωσε τη θέση του σε μία αντεπίθεση με πρωτεργάτη τον Καλάθη ο οποίος αναδεικνύει την ταχύτητα του μέσα από το γρήγορο παιχνίδι που ζητάει ο Καζλάουσκας.

Έτσι, λοιπόν με ένα γρήγορο 9-0, η Εθνική προηγήθηκε με 11-5, πριν οι Κροάτες ισοφαρίσουν σε 16-16, χάρη σε κάποιες ενέργειες του Ούκιτς. Μία εκπληκτική πάσα του Καλάθη στον Φώτση, έδωσε στον Φώτση την ευκαιρία να καρφώσει και να καταχειροκροτηθεί από τον κόσμο στο "Τάσσος Παπαδόπουλος". Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με την Εθνική στο +4 (22-18).

Στο ξεκίνημα της β' περιόδου παρουσιάστηκαν κάποια μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας απουσία των Σπανούλη, Ζήση, που ομως αντισταθμίστηκαν από την καλή άμυνα της Εθνικής. Μία Εθνική που έτρεχε σε κάθε ευκαιρία στον αιφνιδιασμό και με ένα σερί 17-0 (!) βρέθηκε στο +19 (39-20).

Η διαφορά άγγιξε και τους 20 πόντους (42-22), με τον Καζλάουσκας να περνά στο παρκέ τους Καϊμακόγλου Παπανικολάου και να συνεχίζει τις αλλαγές. Με τρίποντο του Ούκιτς στην εκπνοή του ημιχρόνου, οι Κροάτες μείωσαν σε 46-30.

Πληθώρα λύσεων για την Εθνική

Οι καλές συνεργασίες συνεχίστηκαν και στην επανάληψη, με την Εθνική να πατάει γκάζι ανά πάσα στιγμή και να ξεφεύγει. Έτσι έκανε και στο 23' που προηγήθηκε 53-35 και στο 25' όταν εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους (57-37). Οι Κροάτες μάζεψαν τη διαφορά με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Ούκιτς και Μπογκντάνοβιτς (57-43).

Η συνέχεια βρήκε την ομάδα του Βράνκοβιτς καλύτερη επιθετικά, όμως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα παρ΄ότι έπαιζε με μοναδικό γκαρντ τον Καλάθη και τον Βασιλειάδη να βοηθά στο κατέβασμα της μπάλας. Οι Κροάτες μείωσαν αλλά η Εθνική προηγήθηκε με 71-55 στο 30'.

Κι αν περίμενε κανείς χαλάρωση στο δ' δεκάλεπτο, γελάστηκε... Η Εθνική με καταιγισμό τριπόντων και τον Καλάθη να κάνει... όργια στο παρκέ, εκτόξευσε την υπέρ της διαφορά στους 24 πόντους (79-55). Το +26 παντως έγραψε ο Τσαρτσαρής με λέι απ στον αιφνιδιασμό (81-55).

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, επήλθε χαλάρωση με τους διεθνείς να υποπίπτουν σε λάθη, να χάνουν αρκετά ριμπάουντ και τον Μπογκντάνοβιτς να... τιμωρεί από τα 6.25μ. Ωστόσο αυτό σε συνδυασμό με το 90-81 δεν είναι ικανά να χαλάσουν την καλή εικόνα της Εθνικής στο τουρνουά της Κύπρου.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 46-30, 71-55, 90-81

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Βασιλειάδης 3(1), Μπουρούσης 13, Παππάς, Παπανικολάου, Καλάθης 22(3), Φώτσης 17(4), Πρίντεζης, Περπέρογλου 7(1), Τσαρτσαρής 12, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας 3, Καϊμακόγλου 3(1).

Κροατία (Βράνκοβιτς): Ούκιτς 19(3), Κους 14(3), Πόποβιτς 5(1), Μπογκντάνοβιτς 13(3), Πέριτς, Στίπτσεβιτς, Τόμιτς 5, Μπάνιτς 2, Ζόριτς 9, Άντριτς 14.
http://sport24.gr/Basket/ElladaBasket/E ... 57237.html
Άβαταρ μέλους
free4
Δημοσιεύσεις: 15162
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 22:37
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από free4 »

Ακόμη μία εξωπραγματική, διαστημική, τρισδιάστατη εμφάνιση της Εθνικής!
Ομολογώ ότι για πρώτη φορά την είδα και.. θαμπώθηκα!
Ελλάδα - Καναδάς 123-49

Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση από την Εθνική ομάδα, η οποία έκανε πράματα και θάματα μέσα στο παρκέ, νικώντας τελικά με 123-49 τον Καναδά, για την πρώτη ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις.Αυτή η Εθνική τελικά είναι χάρμα ιδέσθαι! Ο άτυχος Καναδάς που βρέθηκε στο διάβα της γνώρισε μία από τις πιο ταπεινωτικές ήττες στην ιστορία του, καθώς η Εθνική τον διέλυσε με σκορ 123-49, πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της.


Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε άλλη μία υπερηχητική εμφάνιση κόντρα σε μία ομάδα που πριν από λίγες μέρες νίκησε τους Γάλλους και μάλιστα δύο φορές και την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην ιστορία της.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η προηγούμενη ήταν στο προολυμπιακό τουρνουά του 1980 κόντρα στο Λουξεμβούργο, όταν είχε επικρατήσει με 119-46.

Εκπληκτικός ο Σχορτσανίτης ο οποίος έκανε και ρεκόρ πόντων με την Εθνική ομάδα, πετυχαίνοντας 24 πόντους σε 16 μόλις λεπτά συμμετοχής.

Από εκεί κι έπειτα τι να πρωτοαναφέρουμε; Τις 40 ασίστ της Εθνικής, τα 36 ριμπάουντ, τα 16 κλεψίματα ή μήπως τελικά τους 123 πόντους που πέτυχε, σε ένα παιχνίδι που δεν αγωνίστηκαν οι Μπουρούσης, Παππάς και Παπανικολάου.

Ο αγώνας:

Η Εθνική ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ζήση, Σπανούλη, Διαμαντίδη, Φώτση και Σχορτσανίτη, με τον τελευταίο να μπαίνει ορεξάτος στο παρκέ και να σημειώνει τους 8 πρώτους πόντους της Ελλάδας.

Το σκορ έγινε 8-3 με τρίποντο του Μπράουν, ενώ στο 6' το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε με 13-4 μετά από ένα τρίποντο του Φώτση και ένα δίποντο του Τσαρτσαρή. Η πρόθεση της Εθνικής ήταν και πάλι να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και τα κατάφερε.

Με ένα σερί 12-0, οι διεθνείς εκτόξευσαν τη διαφορά στο +19 στο 8ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, με τους Πρίντεζη και Διαμαντίδη να ευστοχούν σε διαδοχικά τρίποντα. Μάλιστα είχαν αρχίσει να προσφέρουν και θέαμα με τον Καλάθη να τρέχει την ομάδα στο αιφνιδιασμό.

Έβρεξε τρίποντα στο ΟΑΚΑ

Το 27-6 του δεκαλέπτου δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους Καναδούς, ενώ το ξεκίνημα της β' περιόδου ήταν ίδιο με τον Γιώργο Πρίντεζη να ευστοχεί από τα 6.25μ. κάνοντας το 30-6!

Με τον Περπέρογλου στο "3", τον Πρίντεζη στο "4" και τον Καλάθη στον άσο η Εθνική ήταν πολύ γρήγορη (33-8) και καλή στην άμυνα, αλλά οι διεθνείς έδιναν κάποιες δεύτερες επιθέσεις στους Καναδούς που πάντως ήταν πολύ άστοχοι. Νέο τρίποντο από τον Περπέρογλου και η Εθνική στο 15' προηγούνταν ήδη με 30 πόντους διαφορά (40-10) και συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό!

Ο Σχορτσιανίτης έγραψε το 46-11 με χαρακτηριστική ευκολία καθώς δεν είχε αντίπαλο μέσα στη ρακέτα. Το ίδιο και για τον Βουγιούκα που μπαίνει στο παρκέ. Από τη γωνία ο Τσαρτσαρής κάνει το 56-19 (!) και ο Καζλάουσκας στα 5,3'' ζητάει τάιμ άουτ για να οργανώσει την τελευταία επίθεση. Ο Πρίντεζης τον δικαιώνει με καλάθι στην εκπνοή και το σκορ γίνεται 58-20.

Πάρτι μέσα στις ρακέτες

Στην επανάληψη, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έκανε πάρτι μέσα στις δύο ρακέτες και η διαφορά ανέβηκε στους 44 πόντους, ναι καλά διαβάσετε στους 44 πόντους με το σκορ να είναι στο 66-22. Ο Νικ Καλάθης έδινε εξαιρετικές πάσες, ο Φώτσης εκτελούσε και σε μία ανύποπτη φάση o Big Sofo τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι, 3.30'' πριν τη λήξη της γ' περιόδου.

Οι Καναδοί μείωσαν κάπως αλλά οι Βουγιούκας και Πρίντεζης απαντούν με δύο συνεχόμενα τρίποντα (78-32), ο Ζήσης βάζει δύο βολές, ο Διαμαντίδης τρέχει στον αιφνιδιασμό, καρφώνει και στο καπάκι κλέβει κάνοντας το 84-32. Απίστευτα πράγματα στο ΟΑΚΑ και μία ακόμα γεμάτη εμφάνιση για την Εθνική που κλέβει την παράσταση.

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο η Εθνική μπήκε και στο δ' δεκάλεπτο με το γκάζι πατημένο. Ο Κώστας Βασιλειάδης ανέλαβε να οδηγήσει επιθετικά την ομάδα και με οκτώ προσωπικούς πόντους το σκορ έγινε 98-38.

Οι διεθνείς βάλθηκαν να κάνουν τρελάνουν κόσμο, παίζοντας στο ίδιο τέμπο κι ενώ όλα είχαν κριθεί, ενώ παρά τις συνεχείς αλλαγές στα σχήματα η Εθνική έβρισκε χίλιους δυο τρόπους για να στείλει την μπάλα στο καλάθι.

Τα δεκάλεπτα: 27-6, 58-20, 84-32, 123-49

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Βασιλειάδης 14, Καϊμακόγλου 6, Ζήσης 6, Σπανούλης 2, Καλάθης 9, Φώτσης 12, Πρίντεζης 12, Περπέρογλου 12, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 9, Βουγιούκας 12, Σχορτσανίτης 24

Καναδάς (Ράουτινς): Άντερσον, Κέπκεϊ, Μπελ, Μπάκνορ 5, Μπράουν 10, Φαμουτίμι 3, Όλινικ 3, Ντούρνεκαμπ 2, Σακρ 6, Σέφερντ 12, Κένταλ 3, Άντονι 5

http://sport24.gr/Basket/ElladaBasket/E ... 70337.html
Άβαταρ μέλους
obanebane
Δημοσιεύσεις: 25329
Εγγραφή: Τρί 10 Μαρ 2009, 00:51
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από obanebane »

Δεν ειδα το παιχνιδι αλλα ξερω οτι ο καναδας κερδισε 2 σερι φιλικα τη γαλλια τωρα πως εχασε 73 ποντους απο εμας ειναι αποριας αξιο.

Υ.Γ Ο καλαθης φετος ειναι για μεγαλα πραγματα στο transition ειναι απιστευτος.
Άβαταρ μέλους
paprica
Δημοσιεύσεις: 344
Εγγραφή: Τετ 11 Αύγ 2010, 13:31
Τοποθεσία: ΚΟΖΑΝΗ

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από paprica »

Ο Καλάθης είναι μεγάλο ταλέντο. Τον έβλεπα πρόπερσι στο κολεγιακό πρωτάθλημα στη νοβα.
Αν δουλέψει πολύ δίπλα στον Ζοτσ, θα έχουμε play maker για δέκα χρόνια.
Άβαταρ μέλους
obanebane
Δημοσιεύσεις: 25329
Εγγραφή: Τρί 10 Μαρ 2009, 00:51
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από obanebane »

Επειδη και εγω τον εβλεπα φιλε παπριτσα αυτο που ειδα απο αυτον στα φετινα φιλικα ειναι μια μεγαλη βελτιωση σε σχεση με αυτο που εβλεπα στο κολεγιακο.
Δεν ξερω αν ωφειλετε στη δουλεια του η στον ομπραντοβιτς η σε συνδιασμο και των δυο αλλα νομιζω και εγω οτι θα εξελιχθει σε παρα πολυ καλο παιχτη.
Άβαταρ μέλους
paprica
Δημοσιεύσεις: 344
Εγγραφή: Τετ 11 Αύγ 2010, 13:31
Τοποθεσία: ΚΟΖΑΝΗ

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από paprica »

Συμφωνώ. Πέρσι ήταν κάπως χαμένος και δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής,γεγονός λογικό μια και ήταν η πρώτη του χρονιά σε τόσο υψηλό επίπεδο,χώρια την αλλαγή χώρας. Φέτος φαίνεται πιο σίγουρος για τον εαυτό του.Πρέπει πάντως να δουλέψει λίγο το σουτ.
Άβαταρ μέλους
free4
Δημοσιεύσεις: 15162
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 22:37
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από free4 »

Βασιλειάδης: "Τιμή μου κι ας... κόβομαι"!

Η δήλωση του Γιόνας Καζλάουσκας («Στα τρία παιχνίδια του Ακρόπολις έχουμε αποφασίσει ότι με τη σειρά θα παίξουν ο Βασιλειάδης, ο Παπανικολάου και ο Παππάς») δεν εξέπληξε τον Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος είχε ήδη δεχθεί τη... μαχαιριά σε πρόσφατη προπόνηση της Εθνικής.

Ο 26χρονος γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για τον διαφαινόμενο αποκλεισμό του από την τελική δωδεκάδα, υποσχέθηκε να μην τον πάρει από κάτω και καυτηρίασε το περιστατικό με τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο θαυμάζει...

Ο Αντώνης Φώτσης, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Καναδά, δεν ασχολήθηκε με το αγωνιστικό ...

Φαίνεται πως κάποιοι έχουν μπερδέψει τα πράγματα και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της Εθνικής αποδ...

-Θα πρέπει να ήσουν πολύ μπερδεμένος μπαίνοντας στο παιχνίδι με τον Καναδά και ενώ ο κόοουτς είχε πάρει την απόφαση να χρησιμοποιήσει εσένα, τον Παπανικολάου και τον Παππά σε ένα μόνο παιχνίδι. Αλήθεια, πώς βρήκες το κουράγιο για... πάρτι;

«Περίμενα αυτά τα λεπτά για να μπορέσω να παίξω. Τώρα, το αν είμαι στα πλάνα του προπονητή ή αν με πιστεύει ως παίκτη, μένουν έξω από το μυαλό μου την ώρα του αγώνα. Προσπάθησα, λοιπόν, να είμαι συγκεντρωμένος και με την προτροπή των συμπαικτών μου να κάνω καλύτερα αυτό που μπορώ. Ειδικά οι παλαιότεροι παίκτες μου έλεγαν ‘σούταρε’, ‘δείξε αυτό που μπορείς’ και τους ευχαριστώ για όλη αυτή τη στήριξη. Είτε θα έπαιζα ένα, πέντε ή δέκα λεπτά, ο στόχος μου ήταν να κάνω το καλύτερο. Οι αποφάσεις, όμως, ανήκουν στον προπονητή και είναι αποδεκτές».

-Αισθάνεσαι κάπως άτυχος που οι βασικοί ψηλοί αντιμετωπίζουν τραυματισμούς αναγκάζοντας τον κόουτς Καζλάουσκας να μην επιλέξει –όπως φαίνεται, γιατί ακόμη δεν την έχει ανακοινώσει- περιφερειακό στην τελική δωδεκάδα;

«Υπάρχει ένας κορμός δέκα παικτών, οι οποίοι στελεχώνουν την Εθνική Ανδρών τα τελευταία χρόνια, έχουν μοχθήσει και έχουν φέρει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα. Οπότε είναι δύσκολο να σπάσει αυτός ο κορμός και να μπει κάποιος ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά. Δεν θα χαρακτήριζα, λοιπόν, τον εαυτό μου άτυχο. Εκανα την προσπάθειά μου μέσα από τις προπονήσεις και ειλικρινά νιώθω μεγάλη τιμή που με κάλεσε ο κόουτς και συμμετέχω στην προετοιμασία».

-Γνωρίζουμε ότι ο κόουτς Καζλάουσκας σας είχε ενημερώσει σχετικά με τις αποφάσεις πριν από την έναρξη του τουρνουά. Και ότι είχατε δεχτεί ήδη τη "μαχαιριά" πριν από τις δηλώσεις του. Είναι αλήθεια;

«Ναι, μας το είχε πει. Τώρα αν ήταν μαχαιριά, θα σας πω. Για να είμαι ειλικρινής τα περίμενα κάπως αλλιώς τα πράγματα. Δεν είναι και το πιο ευχάριστο να βλέπεις τον εαυτό σου στην ίδια κατηγορία με κάποια παιδιά που έχουν πολύ ταλέντο, τα εκτιμώ, αλλά έχουν όλα τα χρόνια μπροστά τους. Ο Παπανικολάου και ο Παππάς είναι μόλις 20 ετών, εγώ είμαι 26. Είχα καλή χρονιά στην Ισπανία, αλλά επαναλαμβάνω ότι σέβομαι τις αποφάσεις του προπονητή και αυτός ξέρει καλύτερα τις ανάγκες της ομάδας. Στο κάτω – κάτω δεν το είχα και σίγουρο ότι μετά την εικόνα μου στην ACB θα βρισκόμουν στην προετοιμασία της Εθνικής. Εκανα, πάντως, ό,τι μπορούσα και αν αποχωρήσω –κάτι τέτοιο φαίνεται ότι τελικά θα συμβεί- θα φύγω με το κεφάλι ψηλά».

-Φοβάσαι μήπως αυτή η εξέλιξη σε πάρει από κάτω στο κομμάτι της Εθνικής;

«Καθόλου δεν το φοβάμαι. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Από εκεί και πέρα, με ικανοποιεί το γεγονός ότι έχω ένα καλό συμβόλαιο με το Μπιλμπάο, ο προπονητής μου με περιμένει και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να με πάρει από κάτω. Εχω μπροστά μου μια μεγάλη χρονιά και την περιμένω πώς και πώς. Μακάρι του χρόνου να είμαστε υγιείς, ο προπονητής να με ξανακαλέσει και εγώ να ξαναπροσπαθήσω».

-Υπάρχουν στιγμές που έχεις συλλάβει τον εαυτό σου να λέει «μακάρι και εγώ να ήμουν ένα από αυτά τα καλοκαίρια στην ομάδα και να κατακτούσα ένα μετάλλιο»;

«Αυτή η ομάδα κάθε χρόνο πάει καλά. Διεκδικεί και κατακτά μετάλλια, ανήκει στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου μπάσκετ. Σίγουρα, οι αθλητές που είναι στην ομάδα και κόβονται, το σκέφτονται αυτό και μάλιστα συχνά. Λένε ‘μακάρι να ήμουν και εγώ στο Μουντομπάσκετ ή στο Ευρωμπάσκετ και να επέστρεφα με ένα μετάλλιο στο στήθος’. Από τη στιγμή, που διαφαίνεται όμως ότι δεν θα είμαι στην ομάδα, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου στα παιδιά να κάνουν ξανά την Ελλάδα υπερήφανη».

-Δεν θέλουμε να παρεξηγήσεις την ερώτηση, αλλά υπάρχουν κάποια παιδιά στην Εθνική που πραγματικά θαυμάζεις; Δεν ξέρουμε αν μπορεί να το κάνει αυτό ένας παίκτης με καλώς εννοούμενο εγωισμό όπως εσύ.

«Θαυμάζω όλα τα παιδιά γιατί πρωτίστως είναι πολύ καλοί χαρακτήρες. Το λέω αυτό γιατί θα μπορούσε να έλθει κάποιος από εμάς εδώ και αυτοί οι παίκτες, με τόσους τίτλους σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, καθώς και με τόσα χρήματα που έχουν κερδίσει στην καριέρα τους, να τον έχουν στο περιθώριο, να είναι σνομπ απέναντί του. Αυτό δεν συνέβη στην Εθνική ούτε στιγμή. Ούτε ένα παιδί δεν συμπεριφέρεται έτσι. Είναι όλοι μια παρέα και με έβαλαν αμέσως σε αυτή την παρέα. Για αυτό και στο παιχνίδι με τον Καναδά, ένιωσα τόσο καλά και αυτό φάνηκε στα δέκα λεπτά που έπαιξα».

-Θα μπορούσες να ξεχωρίσεις κάποια παιδιά, για τα οποία τρέφεις ιδιαίτερα συναισθήματα;

«Επειδή είμαστε και κοντά στην ηλικία, θα ξεχώριζα τον Βασίλη τον Σπανούλη και τον Νίκο τον Ζήση, οι οποίοι μόχθησαν για να φτάσουν σε αυτό το πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτά τα παιδιά τα θαυμάζω και πρέπει να είναι πρότυπα για τους εκκολαπτόμενους μπασκετμπολίστες».

-Κάτι τελευταίο. Δεδομένου ότι εσύ αγωνίζεσαι στο εξωτερικό, πώς ένιωσες βλέποντας αυτούς τους λίγους οπαδούς να αποδοκιμάζουν τον Βασίλη Σπανούλη σε έναν αγώνα της Εθνικής;

«Ηταν απαράδεκτο αυτό που συνέβη. Οπως είπε και ο Φώτσης, όλοι οι διεθνείς μοχθούν όλο τον χρόνο και την περίοδο που έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν, έρχονται στην Εθνική Ομάδα και δουλεύουν με στόχο να κάνουν την Ελλάδα υπερήφανη. Δεν είναι καθόλου ωραίο το να βλέπεις 15-20 άτομα –γιατί τόσοι είναι, οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι δεν θα το έκαναν ποτέ αυτό και είδατε την αντίδραση των κανονικών φιλάθλων- να έρχονται με σκοπό να βρίσουν. Αυτοί οι 15-20 άνθρωποι έβαλαν τον Παναθηναϊκό πάνω από όλα και το χειρότερο, πάνω από τον εαυτό τους. Είναι ντροπή».

http://sport24.gr/Basket/ElladaBasket/E ... 71027.html
Άβαταρ μέλους
KOITS
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: Τετ 13 Αύγ 2008, 14:17

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από KOITS »

Αν και το διάστημα που αγωνίστηκε (όπως και όλο το παιχνίδι) δεν αντέχει σε κριτική, σε 10 λεπτά συμμετοχής είχε 14 πόντους με 1/1 βολή, 2/2 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ένα κλέψιμο και το διαστημικό 1900 στο tendex!!!
Επίσης μου φάνηκε ότι φούσκωσε κιόλας λίγο... Πιστεύω ότι του άξιζε να είναι στο Mundobasket...
Άβαταρ μέλους
obanebane
Δημοσιεύσεις: 25329
Εγγραφή: Τρί 10 Μαρ 2009, 00:51
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από obanebane »

Αν σε αυτη την περιφερεια της εθνικης χωραει ο κωστακης τοτε εγω σηκωνω τα χερια ψηλα, χωρις κανενα ιχνος ειρωνιας φιλε μου απεναντι σου.
Άβαταρ μέλους
KOITS
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: Τετ 13 Αύγ 2008, 14:17

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από KOITS »

Κανένα πρόβλημα, άλλωστε ο καθένας την άποψή του λέει... Αλλά ψιλό εκπλήσσομαι που το λες... Ίσως δεν πρόσεξες ότι αν κόψει τους δύο μικρούς και τον Κωστάκη (που αυτό μάλλον σκοπεύει να κάνει) θα έχει πέντε παίχτες στο 1-3 και επτά στο 4-5, και μη μου πεις ότι ο Καϊμακόγλου είναι τριάρι όσο πετυχημένα κι αν το κάνει...
Εκτός αν θεωρείς καλύτερη επιλογή τον Παππά ή τον Παπανικολάου για τη συγκεκριμένη εθνική...
Άβαταρ μέλους
paprica
Δημοσιεύσεις: 344
Εγγραφή: Τετ 11 Αύγ 2010, 13:31
Τοποθεσία: ΚΟΖΑΝΗ

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από paprica »

Πάλι σάρωσε σήμερα η εθνική. Μήπως τελικά έχουμε πολύ καλή ομάδα φέτος;
Άβαταρ μέλους
obanebane
Δημοσιεύσεις: 25329
Εγγραφή: Τρί 10 Μαρ 2009, 00:51
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από obanebane »

Ο βασιλειαδης σε καμια περιπτωση δεν μπορει να παιξει τρια ειναι καθαρο δυαρι και δεν μπορει να ανταπεξελθει πουθενα αλλου αυτη ειναι η γνωμη μου.
Σε αυτη την εθνικη που στηριζετε σε πολυθεσητες παιχτες με κυριο προσον της την απιστευτη πιεση στη μπαλα που οδηγει σε κλεψιματα και αιφνιδιασμους σε πρωτο η δευτερο χρονο ο βασιλειαδης θα ηταν σκετη παραφωνια, ενας παιχτης με μοναδικο του προσον το τριποντο ποιον απο αυτους (διαμαντιδης,καλαθης,σπανουλης,ζησης,) νομιζεις οτι θα επρεπε να αφησει εξω ο καζλαουσκας για να τον χωρεσει?
Οι ψηλοι ειναι απαραιτητο να ειναι 6 γιατι ειναι πιο επηρεπεις στα φαουλ απο τους κοντους και γιατι εχοντας βαρια κορμια κουραζονται πιο ευκολα απο τους κοντους.
Αν επαιρνε καποιον εκ των παπανικολαου η παππα σιγουρα θα το θεωρουσα αδικια αυτο οσο αφορα την ερωτηση σου για αυτους.
Οσο για την συγκριση του βασιλειαδη με τον καιμακογλου αν και δεν παιζουν στην ιδια θεση αν με ρωτας ποιον θα επαιρνα αν ημουν προπονητης θα σου ελεγα σιγουρα τον καιμακογλου,και για να το βαρυνω λιγο, θα θεωρουσα τρελο οποιον προπονητη αυτης της εθνικης με αυτα τα γκαρντ εκανε το αντιθετο.
Αν μιλαγαμε για διαφορετικο ροστερ ισως να το σκεφτομουν, παιχτες ομως με την αμυντικη συμπεριφορα του βασιλειαδη δεν χωρουν σε αυτη την εθνικη ειναι φυρα πως να το κανουμε.

Υ.Γ 1-2 (διαμαντιδης,ζησης,σπανουλης,καλαθης) 3-4 (περπερογλου,καιμακογλου,πριντεζης,φωτσης) 5 (σοφο,μπουρουσης,βουγιουκας,τσαρτσαρης)
Αυτη θα ειναι η δωδεκαδα ειναι φως φαναρι, ο μονος που θα ειχε θεση ειναι ο υγιης βασιλοπουλος στη θεση του καιμακογλου.


Υ.Γ Ο τσαρτσαρης παιζει σαν εφηβος δεν του το ειχα με τιποτα χιλια μπραβο στο παληκαρι,μετα τους απανωτους τραυματισμους δεν περιμενα να γυρισει σε τοσο υψηλο επιπεδο αλλα αποτι φαινεται ειναι πολυ γυμνασμενος και εχει πολυ γερο σκαρι, τελικα ειναι πολυ μεγαλος παιχτης του βγαζω το καπελο.
Άβαταρ μέλους
jpm4_neo
Δημοσιεύσεις: 317
Εγγραφή: Τρί 13 Ιούλ 2010, 09:54

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από jpm4_neo »

paprica έγραψε:Πάλι σάρωσε σήμερα η εθνική. Μήπως τελικά έχουμε πολύ καλή ομάδα φέτος;
Γιατι τα τελευταια 5 χρονια ποτε δεν ειχαμε? :D
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα μπάσκετ”