Και εσυ ξεχασες τον χαριστεα που παιζει παντου εκτος απο τερματοφυλακας συμφωνα με τον συνταξιουχο γερμανοpaok kerkyra έγραψε:ξέχασες τον Κουτσιανικούλη δεξιά-αριστερά τον Κριαστιάνο αριστερά-δεκάρι τον Μαλεζά που δοκιμάστηκε σαν αμυντικό χαφ τον Μπαλάφα αν μείνει που έχει παίξει και σεντερ μπάκ τον Φιλομένο που έχει παίξει και αριστερό εξτρέμ άρα βγαίνουν σίγουρα 10 διπλοθεσίτες και αλλοι τρείς που μπορούν να δοκιμαστούν και σε αλλη θέση
Μεταγραφές καλοκαιριού 2010 (μέρος δεύτερο ΛΑΙΜΑΙ)
Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2010 (μέρος δεύτερο ΛΑΙΜΑΙ)
-
Dimg4
lamosas έγραψε:Και τα χαφ τι ρόλο βαράνε;
βοηθάνε στην πλευρα.
Το ίδιο και τα ακραία Center Back.
Ποια ειναι τα ακραια σεντερ μπακ???
- PARASANDALOS
- Επικοινωνία:
σε μια θεση αποδιδει ο παιχτης κ αυτη ειναι η θεση του τωρα το να παιξει 10αρι ι να παιξει επιθετικος ι αμυντικος ειναι οταν δεν υπαρχουν αλλα ατομα στις θεσεις αυτες ......
δε προκειτε να παιξει ο βιερινια 10αρι .....ας μιλησουμε κ λιγο σοβαρα...δεν υπαρχει ουτε μια στο εκκατομυριο...
ο βιερινια θελει χωρους ...ηταν καλος στη σκουλικπτρυπα κ γρηγορος πραγμα που δε το εχει ο ιβιτς(δεν μπορουμε να τον κρινουμε επειδη επαιξε μια φορα) ,,,,,,γ αυτο το 10αρι θα ειναι η μια μεταγραφη μας η ο κριστιανο που δεν ειναι τοσο γρηγορος για τα ακρα....
και μην ξεχναμε εχουμε αλλαξει προπονητη δεν ειναι ο σαντος ακομα....

δε προκειτε να παιξει ο βιερινια 10αρι .....ας μιλησουμε κ λιγο σοβαρα...δεν υπαρχει ουτε μια στο εκκατομυριο...
ο βιερινια θελει χωρους ...ηταν καλος στη σκουλικπτρυπα κ γρηγορος πραγμα που δε το εχει ο ιβιτς(δεν μπορουμε να τον κρινουμε επειδη επαιξε μια φορα) ,,,,,,γ αυτο το 10αρι θα ειναι η μια μεταγραφη μας η ο κριστιανο που δεν ειναι τοσο γρηγορος για τα ακρα....
και μην ξεχναμε εχουμε αλλαξει προπονητη δεν ειναι ο σαντος ακομα....
- sidpanos
ανάθεμα το φμ που έκανε εκατομύρια προπονητές...
αλλά ρε παιδιά...πως θα παίξει ο βιερίνια σέντερ φορ?
ή ακόμη και δεύτερος...???
θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε...
αλλά ρε παιδιά...πως θα παίξει ο βιερίνια σέντερ φορ?
ή ακόμη και δεύτερος...???
- DaFFy_NaSH
Καλά και μεις παίζουμε μανατζερ, αλλα όχι κ έτσι. Είπαμε είναι μεχρι ενα σημείο ρεαλιστικά καποια πράγματα στο FM, αλλα βλέπω κατι ορολογίες "να παίζει σε ρόλο winger" βλέπω κατι συστήματα που εκτος της αμυνας και του βιτόλο οι υπόλοιποι ουτε με τη σκέψη δεν μαρκάρουν. Ειδικά αν παίξουμε αυτο που έγραψε ο Gika απο την καλύτερη άμυνα θα έχουμε την καλύτερη άμυνα-καφενείο, εναν βιτόλο με όσα χιλιόμετρα έχει το παλιό μου αμάξι και κλαταρισμένο απο Γενάρη, να μην πω νοέμβρη (Μπορει να το έγραψες για χαβαλέ, αλλα το πέρνω ως παράδειγμα).. Οπως μπορεί να έχω ξαναπεί, δεν ειναι τοσο απλο το θέμα. μπορεί 2 παίκτες να παίζουν στην ίδια θεση αλλα σε διαφορετική πλευρά, αλλα αυτο δεν κάνει τα καθηκοντά τους τα ίδια. Σχεδόν ποτέ δεν γίνετε αυτό.
Καλό το επιθετικό ποδόσφαιρο δεν λέω, αλλα μια ομάδα για να είναι σωστη πρέπει πρωτα να ξεκινάει με κατοχυρωμένο το ανασταλτικό κομμάτι και μετα το δημιουργικό, για παράδειγμα σε ενα "δύσκολο-δυνατο" ματς, πιο εύκολα θα "κοψεις" εναν επιθετικογενη παίκτη για να βάλεις εναν ανασταλτικό παραπάνω παρα το αντιθετο.
Οσο για τους διπλοθεσίτες που λέτε, τον Κοντρέρας να τον δεχτω΄και τον Κριστιάνο. Ο μαλεζας επειδη επαιξε μια φορα αμ. χαφ σημαίνει οτι είναι αμυντικό χαφ; Το ίδιο ισχύει και για τον Μπαλάφα και ακόμη χειρότερα, γιατι μεχρι στιγμής έχει δείξει οτι με το ζόρι ανταποκρίνετε στην "φυσικη" του θέση περιμένεις να παίξει και σέντερ μπακ;
Καλό το επιθετικό ποδόσφαιρο δεν λέω, αλλα μια ομάδα για να είναι σωστη πρέπει πρωτα να ξεκινάει με κατοχυρωμένο το ανασταλτικό κομμάτι και μετα το δημιουργικό, για παράδειγμα σε ενα "δύσκολο-δυνατο" ματς, πιο εύκολα θα "κοψεις" εναν επιθετικογενη παίκτη για να βάλεις εναν ανασταλτικό παραπάνω παρα το αντιθετο.
Οσο για τους διπλοθεσίτες που λέτε, τον Κοντρέρας να τον δεχτω΄και τον Κριστιάνο. Ο μαλεζας επειδη επαιξε μια φορα αμ. χαφ σημαίνει οτι είναι αμυντικό χαφ; Το ίδιο ισχύει και για τον Μπαλάφα και ακόμη χειρότερα, γιατι μεχρι στιγμής έχει δείξει οτι με το ζόρι ανταποκρίνετε στην "φυσικη" του θέση περιμένεις να παίξει και σέντερ μπακ;
Αδερφε κανεις μεγαλο λαθος,σκεψου ποσο βοηθούσε στην αμυντικη λειτουργία τις ομάδας ο Ιβιτς,στα παιχνίδια που δεν έπαιζε,αν θυμάσε ειχα πολλά προβλήματα αμυντικα,και αυτό κυρίως γιατι ο βιτόλο συνήθως καλυπτει την αρίστερα πλευρά του Λίνο οταν προωθήτε,και ετσι σε μια αντεπίθεση με σικαμπάλα,θα βρεθεί μόνο ο πολύ αργός γκαρσια πίσω,PaokArxis έγραψε:ακριβώς το αντίθετο...ο σικαμπάλα είναι ΟΤΙ πρέπει για την τακτική του ΠΑΟΚ ακριβώς μπροστά από γκαρσία βιτόλο....οι 2 μαρκαρουν πίσω και αυτός αλωνίζει μπροστά...
αλλά εξάλου παπάς είναι μην ασχολείστε...
Στην τακτική του ΠΑΟΚ του περσινού η άμυνα και το πρες ξεκινούσε απο τον μούσλι
PARASANDALOS έγραψε:σε μια θεση αποδιδει ο παιχτης κ αυτη ειναι η θεση του τωρα το να παιξει 10αρι ι να παιξει επιθετικος ι αμυντικος ειναι οταν δεν υπαρχουν αλλα ατομα στις θεσεις αυτες ......
και μην ξεχναμε εχουμε αλλαξει προπονητη δεν ειναι ο σαντος ακομα....![]()
![]()
Συμφωνω απόλυτα,εχεις ενα καθαρο παίκτη γραμμής,γρήγορο τριπλαδόρο μπουκαδόρο και θα τον χαραμίσεις σαν περιφερειακό επιθετικο,οντως πολύ football manager ρε παιδάκι μου,ακόμα και εκεί αν το κάνεις θα σου γκρινιάξει ο βιερίνια
Νομίζω στους διπλοθεσίτες ξεχάσατε τον Κοντρέρας που έπαιξε σέντερ-φορ, τον Σαβίνι που έπαιξε και δεξί μπακ(αυτός είναι τριπλοθεσίτης),τον Αραμπατζή που στα Σέρρας έπαιζε δεξί χαφ, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και ο Κρέσιτς όταν ήταν παιδί έπαιζε αριστερό εξτρέμ στις αλάνες της Κροατίας...
υ.γ. αυτός ο Σικαμπάλα πόσω χρονών είναι επιτέλους?? πότε σταματάει την μπάλα??
Τότε πιστεύω θα γλυτώσουμε οριστικά απ' τα σενάρια που θέλουν την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, ή μήπως ούτε τότε??
υ.γ. αυτός ο Σικαμπάλα πόσω χρονών είναι επιτέλους?? πότε σταματάει την μπάλα??
Τότε πιστεύω θα γλυτώσουμε οριστικά απ' τα σενάρια που θέλουν την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, ή μήπως ούτε τότε??
Εγω παντως αυτο που εχω καταλαβει φετος ειναι οτι μετα απο 2-3 χρονια που οι παικτες που αποκτουσαμε διερρεαν απο αθλητικα site, εφημεριδες μεχρι και οπαδικα, φετος εχουν χασει οντως την μπαλλα.Βλεπουμε πχ τα σπορ να γραφουν στο εξωφυλλο καθε φημολογια, απο Γιεστε, μεχρι και Σικαμπαλα σημερα.Το ιδιο και τα site των φιλων της παε.Την μια μερα δεν εχουμε φραγκο για πανω απο μια μεταγραφη, την αλλη δινουμε 500 και 2 παικτες για Μανιατη την τριτη 750.000 !!!! για Γιεστε.Εμενα προσωπικα αυτο με χαροποιει ιδιαιτερα.
Προσωπικα γουσταρω τρελα που οι κ@λοφυλλαδες εχουν πληρη αγνοια για τις επομενες κινησεις της ΠΑΕ. Τους χαρηκα περυσι αλλα και φετος στο θεμα προπονητη εδωσαν τον καλυτερο εαυτο τους.
Εκει ομως ... Επιμενουν ... Απο τον Γεστε και τον Μανιατη και απο τον Τζαβελλα μεχρι τον Σικαμπαλα . Ειναι οντως αστειοι..
Εκει ομως ... Επιμενουν ... Απο τον Γεστε και τον Μανιατη και απο τον Τζαβελλα μεχρι τον Σικαμπαλα . Ειναι οντως αστειοι..
Παιδιά, για την ιστορία, football manager δεν έχω παίξει ποτέ στην ζωή μου. (για την περίπτωση που οι σπόντες πάνε σε μένα
) Αν θέλετε όμως, δώστε με ένα λινκ γιατί καημό το έχω τόσα χρόνια. Πρέπει να έχει πλάκα.
Στα υπόλοιπα περί μεταγραφών και διπλοθεσιτών κλπ, εδώ την πλάκα μας κάνουμε, μαζί με ασκήσεις επί χάρτου, καθώς δεν νομίζω ότι ο Μπερέτα θα βάλει 10άρι τον μικρό επειδή το έγραψα. Το ίδιο έκανε και ο σάντος.
Τα περισσότερα από τα ονόματα που έγραψα, έχουν αποδείξει στο χόρτο ότι μπορούν να παίξουν σε πάνω από μία θέσεις. Όχι κατ' ανάγκην αλλά και λόγω τακτικής (Κοντρέρας δεξί μπακ, Σνάουτσνερ αριστερό μπακ, Σαβίνι κέντρο, Σορλέν-Βιερι-Κριστιάνο στις δυο πτέρυγες εναλλάξ κλπ) αλλά αν υπάρχουν αντιρρήσεις, ευχαρίστως να τις διαβάσω.
Το να δοκιμαστεί ο μικρός σαν δεκάρι με τις ανάλογες αλλαγές στο στήσιμο της ομάδας, πιστεύω ότι δεν είναι κακό. Δεν λέω ότι θα είναι το βασικό μας αλλά ότι ίσως θα είναι είναι το μπακ απ του Ίβιτς με τις ανάλογες εσωτερικές αλλαγές.
Η λογική και τα οικονομικά λένε ότι η ομάδα θα ενισχυθεί μόνον εκεί που έπασχε πέρυσι. Ήτοι, στην ταχύτητα του Σορλέν, την δημιουργηκότητα και την ανασφάλεια του Αραμπατζή και την αποτελεσματικότητα του Μούσλι.
Το τελευταίο η διοίκηση το αντιμετώπισε με τον Σάλπι. Τα άλλα δύο τα περιμένουμε.
Πιστεύω ότι η αγορά 10ριού περνάει σε 2η μοίρα, άσχετα αν έχουμε μόνο τον Ίβιτς σαν "καθαρό". Εκτός αν παρθεί παίκτης που μπορεί να παίζει το ίδιο καλά σαν αριστερό χαφ και 10άρι.
Μπορεί να κάνω και λάθος.
Στα υπόλοιπα περί μεταγραφών και διπλοθεσιτών κλπ, εδώ την πλάκα μας κάνουμε, μαζί με ασκήσεις επί χάρτου, καθώς δεν νομίζω ότι ο Μπερέτα θα βάλει 10άρι τον μικρό επειδή το έγραψα. Το ίδιο έκανε και ο σάντος.
Τα περισσότερα από τα ονόματα που έγραψα, έχουν αποδείξει στο χόρτο ότι μπορούν να παίξουν σε πάνω από μία θέσεις. Όχι κατ' ανάγκην αλλά και λόγω τακτικής (Κοντρέρας δεξί μπακ, Σνάουτσνερ αριστερό μπακ, Σαβίνι κέντρο, Σορλέν-Βιερι-Κριστιάνο στις δυο πτέρυγες εναλλάξ κλπ) αλλά αν υπάρχουν αντιρρήσεις, ευχαρίστως να τις διαβάσω.
Το να δοκιμαστεί ο μικρός σαν δεκάρι με τις ανάλογες αλλαγές στο στήσιμο της ομάδας, πιστεύω ότι δεν είναι κακό. Δεν λέω ότι θα είναι το βασικό μας αλλά ότι ίσως θα είναι είναι το μπακ απ του Ίβιτς με τις ανάλογες εσωτερικές αλλαγές.
Η λογική και τα οικονομικά λένε ότι η ομάδα θα ενισχυθεί μόνον εκεί που έπασχε πέρυσι. Ήτοι, στην ταχύτητα του Σορλέν, την δημιουργηκότητα και την ανασφάλεια του Αραμπατζή και την αποτελεσματικότητα του Μούσλι.
Το τελευταίο η διοίκηση το αντιμετώπισε με τον Σάλπι. Τα άλλα δύο τα περιμένουμε.
Πιστεύω ότι η αγορά 10ριού περνάει σε 2η μοίρα, άσχετα αν έχουμε μόνο τον Ίβιτς σαν "καθαρό". Εκτός αν παρθεί παίκτης που μπορεί να παίζει το ίδιο καλά σαν αριστερό χαφ και 10άρι.
Μπορεί να κάνω και λάθος.
Σορρυ που θα το αλλαξω λιγο αλλα με Σικα αριστερα,Βιερι δεξια ,Σαλπι κορυφη και Ιβιτς απο πισω ,τι ελπιδες εχουμε να βγουμε πρωτοι στο πρωταθλημα.?

Υγ. οχι οτι θα ερθει ο Σικα αλλα λαιμαι...
Υγ. οχι οτι θα ερθει ο Σικα αλλα λαιμαι...
Φιλε shark4 να μου επιτρεψεις να διαφωνησω σχετικα με περσυ.Τις μεταγραφες των αμπουμπακαρι φωτακη κρεσιτς τις ξεραμε απο τον γεναρη,του βιτολο απο τον μαρτιο το ιδιο και του παπαζογλου για τον σαβινι ειχε γραφτει επανειλλημενα ο Τσιριλο ειχε μιλησει σε ολα τα μεσα 3-4 φορες και και και.
«Δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους»
Ο 29χρονός διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ πλέον κι ας μην έχει ανακοινωθεί ακόμη, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Maxim που θα κυκλοφορήσει αύριο, μίλησε για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Το PAOK24 εξασφάλισε ένα μέρος της συνέντευξης του διεθνής φορ.
-Σε μια εποχή άκρατου επαγγελματισμού προτίμησες να ακούσεις την καρδιά σου και να γυρίσεις στον ΠΑΟΚ. Είσαι σίγουρος για την απόφαση σου;
Ναι. Όταν φτάνει η ώρα μιας τέτοιας απόφασης βάζεις κάτω όλους τους παράγοντες και τις συνθήκες που θα βρεις. Παίζει ρόλο και το οικονομικό αλλά και το που αισθάνεσαι πιο ωραία. Αναλογίζεσαι την ποιότητα της ζωής, τα βάζεις όλα κάτω και τα ζυγίζεις και έτσι παίρνεις την απόφαση. Για μένα η απόφαση ήταν συνειδητή. Αυτό δεν σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό δεν μου φέρθηκαν καλά ή δεν πέρασα καλά ή δεν έχω καλές αναμνήσεις. Αυτή λοιπόν είναι η απάντηση καθώς δεν θα μου άρεσε να έχω μια λαϊκίστικη τοποθέτηση. Όσοι με ξέρουν, καταλαβαίνουν.
-Μετά από 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό επιστρέφεις στον ΠΑΟΚ. Τι ελπίζεις και τι περιμένεις;
Ο ΠΑΟΚ ο σημερινός δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που άφησα εγώ. Με τον Ζαγοράκη πρόεδρο, τον Βρύζα και τους λοιπούς της διοίκησης έχει κάνει τεράστια βήματα προς τα μπροστά. Η ομάδα γύρισε πραγματικά σελίδα και μπήκε στον ίσο δρόμο. Απαλλαγμένος από τα λάθη και τα προβλήματα του παρελθόντος ο σύλλογος μπορεί να πάει εκεί που του αρμόζει. Οι φιλοδοξίες αλλά και το πλάνο είναι κάθε χρόνο να στοχεύει και ψηλότερα. Την τελευταία διετία είχε πολύ καλή πορεία με αποκορύφωμα την σεζόν που μόλις τελείωσε όπου διεκδίκησε στα ίσια το πρωτάθλημα.
-Σκέφτεσαι καθόλου την πιθανότητα να υπάρχει μια μικρή μερίδα του κόσμου που θα σε αποδοκιμάσει;
Αυτά συμβαίνουν παντού. Σε όλες τις ομάδες και σε όλες τις χώρες. Δεν πρέπει να στέκεσαι σε τέτοια γεγονότα αλλά να τα προσπερνάς. Απλά μια τέτοια συμπεριφορά δεν είναι σωστή και σίγουρα δεν βοηθάει την ομάδα. Σε ένα χώρο σαν το ποδόσφαιρο όπου εμπλέκεται έντονα το συναίσθημα είναι λογικό να υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες, ανάλογα με το πώς σε βλέπει ο καθένας. Δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους.
paok24
Ο 29χρονός διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ πλέον κι ας μην έχει ανακοινωθεί ακόμη, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Maxim που θα κυκλοφορήσει αύριο, μίλησε για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Το PAOK24 εξασφάλισε ένα μέρος της συνέντευξης του διεθνής φορ.
-Σε μια εποχή άκρατου επαγγελματισμού προτίμησες να ακούσεις την καρδιά σου και να γυρίσεις στον ΠΑΟΚ. Είσαι σίγουρος για την απόφαση σου;
Ναι. Όταν φτάνει η ώρα μιας τέτοιας απόφασης βάζεις κάτω όλους τους παράγοντες και τις συνθήκες που θα βρεις. Παίζει ρόλο και το οικονομικό αλλά και το που αισθάνεσαι πιο ωραία. Αναλογίζεσαι την ποιότητα της ζωής, τα βάζεις όλα κάτω και τα ζυγίζεις και έτσι παίρνεις την απόφαση. Για μένα η απόφαση ήταν συνειδητή. Αυτό δεν σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό δεν μου φέρθηκαν καλά ή δεν πέρασα καλά ή δεν έχω καλές αναμνήσεις. Αυτή λοιπόν είναι η απάντηση καθώς δεν θα μου άρεσε να έχω μια λαϊκίστικη τοποθέτηση. Όσοι με ξέρουν, καταλαβαίνουν.
-Μετά από 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό επιστρέφεις στον ΠΑΟΚ. Τι ελπίζεις και τι περιμένεις;
Ο ΠΑΟΚ ο σημερινός δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που άφησα εγώ. Με τον Ζαγοράκη πρόεδρο, τον Βρύζα και τους λοιπούς της διοίκησης έχει κάνει τεράστια βήματα προς τα μπροστά. Η ομάδα γύρισε πραγματικά σελίδα και μπήκε στον ίσο δρόμο. Απαλλαγμένος από τα λάθη και τα προβλήματα του παρελθόντος ο σύλλογος μπορεί να πάει εκεί που του αρμόζει. Οι φιλοδοξίες αλλά και το πλάνο είναι κάθε χρόνο να στοχεύει και ψηλότερα. Την τελευταία διετία είχε πολύ καλή πορεία με αποκορύφωμα την σεζόν που μόλις τελείωσε όπου διεκδίκησε στα ίσια το πρωτάθλημα.
-Σκέφτεσαι καθόλου την πιθανότητα να υπάρχει μια μικρή μερίδα του κόσμου που θα σε αποδοκιμάσει;
Αυτά συμβαίνουν παντού. Σε όλες τις ομάδες και σε όλες τις χώρες. Δεν πρέπει να στέκεσαι σε τέτοια γεγονότα αλλά να τα προσπερνάς. Απλά μια τέτοια συμπεριφορά δεν είναι σωστή και σίγουρα δεν βοηθάει την ομάδα. Σε ένα χώρο σαν το ποδόσφαιρο όπου εμπλέκεται έντονα το συναίσθημα είναι λογικό να υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες, ανάλογα με το πώς σε βλέπει ο καθένας. Δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους.
paok24
Φιλε Τζοσουα φυσικα και σου επιτρεπω
Δεν εχεις αδικο για αυτους τους παικτες που αναφερεις και συμφωνω μαζι σου . Εγω λεω γενικως για ονοματα παιχτων ( επαναλαμβανω εκτος των προαναφερθεντων ) που ταχα ειχαν προταση απο ΠΑΟΚ και το σκεφτονται , και θα δουμε τι θα γινει με το οικονομικο κ.ο.κ. Περυσι ειχανε νταλκα με την Πορτογαλια και να'σου καποιος παιχτης στο στοχαστρο του Σαντος και αλλα πολλα .
Για να δουμε φετος .. Παντως γουσταρω κανα διεστραμενο σεναριο του τυπου " ο Ντελ Πιερο σκεφτεται να ερθει για ενα χρονο στον ΠΑΟΚ ,γιατι ειναι φιλος με τον Μπερετα "
( δημοσιογραφος επρεπε να ειχα γινει )

Για να δουμε φετος .. Παντως γουσταρω κανα διεστραμενο σεναριο του τυπου " ο Ντελ Πιερο σκεφτεται να ερθει για ενα χρονο στον ΠΑΟΚ ,γιατι ειναι φιλος με τον Μπερετα "
( δημοσιογραφος επρεπε να ειχα γινει )