Διοίκηση ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Σχόλια γιά την Διοίκηση της KΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
palok

Re: Διοίκηση ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Δημοσίευση από palok »

και εγώ θα συμφωνήσω με τον γερασμένο πρόεδρο του φόρουμ :mrgreen: . αν δεν ακούσουμε νούμερα (έσοδα, έξοδα, χρέη, πόσα βάζουνε από την τσέπη τους) και ονόματα (ο αμοιρίδης έχει βάλει πάνω από 1 μύριο ευρώ?????) δεν έχει νόημα να κουράζουμε άλλο το τόπικ. καλύτερα να κλειδωθεί πια και να πάμε με βάρκα την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον...
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

από τη συνέλευση του A.Σ.:

Στην ανάλυση του Θανάση Κατσαρή εντύπωση κάνουν-εκτός του μεγάλου ποσού των περίπου 3 εκ. ευρώ του Απόστολου Οικονομίδη - διάφορα ποσά που έχουν βάλει πρώην πρόεδροι και παράγοντες του ΠΑΟΚ και δεν τα έχουν πάρει ακόμα. Βεζυρτζής 1,3 εκ. ευρώ, Πανελούδης 200 χιλιάδες, Αλέξόπουλος 730.000 (σε επιταγές που δεν διεκδίκησε), Κατσαρής 450.000, Β. Οικονομίδης 60.000.
http://olapaok.gr/sport/Spor_Dioikitika ... 82980.html
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Oικονομική ή αγωνιστική εξυγίανση;

Σε αυτό το δίλημμα επικεντρώθηκε η συζήτηση για το μπάσκετ κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΑΣ ΠΑΟΚ με αφορμή απογευματινές δηλώσεις του Δημήτρη Πατριδα και τα όσα είπε στην ομιλία του στο σώμα ο Κώστας Πανάκας.

Η αρχή έγινε με τις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Πατρίδας το απόγευμα στην εκπομπή των Ultras όταν υποστήριξε πως για να κάνει η ομάδα μπάσκετ οικονομική εξυγίανση πρέπει να έχει και αγωνιστική, δηλαδή να κυνηγάει στόχους και να είναι ανταγωνιστική.

Κατά την διάρκεια της Γ.Σ. το λόγο πήρε ο Κώστας Πανάκας ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «όλη μου η ζωή είναι το μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα χρέη και τη διχόνοια. Η ιστορία είναι ίδια με άλλες πρωταγωνιστές» και απευθυνόμενος προς τους κ.κ. Πατρίδα (κυρίως) και Κανώτα τόνισε: «όχι δεν γίνεται και αγωνιστική και οικονομική εξυγίανση μαζί. Δε χωράνε δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Ας «κάψουμε» δυο χρόνια. Προέχει η επιβίωση. Δεν είναι δικό σας σωματείο ο ΠΑΟΚ. Ας κάναμε ένα μπάτζετ 700.000 ευρώ κι ας βγαίναμε 10οι. Δε θα σας έλεγε κανείς τίποτα. Το μπάσκετ θέλουμε να το δούνε και τα παιδιά μας».

Αμέσως μετά πήρε το λόγο για να απαντήσει ο Δημήτρης Πατρίδας: «Εγώ έβαλα από την τσέπη μου λεφτά. Δεν γίνεται οικονομική εξυγίανση χωρίς αγωνιστική. Αυτό φάνηκε και από το ποδόσφαιρο».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. «Πέρσι με ευθύνη το ΑΣ βγήκε μια διοίκηση πρωτοδικείου με τη βοήθεια και κάποιων ανθρώπων όπως ο κύριος Πατρίδας. Έκαναν καλή δουλειά. Αγωνιστικά βγήκαμε στην Ευρώπη μετά από καιρό ενώ στα οικονομικά τα πράγματα ήταν στα ίδια αφήνοντας άνοιγμα 700.000 αλλά καλύπτοντας κι ένα ανάλογο ποσό από χρέη παλιών διοικήσεων. Εξάλλου έγιναν και διαπραγματεύσεις με μάνατζερ και η ομάδα γλίτωσε περίπου 500.000 ευρώ. Δεν γίνεται να υπάρξει μπάτζετ με 600 και 700.000 ευρώ. Γιατί μετά όταν χάνεις με 20αρες και οι 30αρες, ελάτε να καθίσετε εσείς στις καρέκλες των επισήμων».

Κάτι ανάλογο με την τελευταία πρόταση του κ. Γαλατσόπουλου ανέφερε και ο Νίκος Βεζυρτζής. «Ξέρω το πάθος του κ. Πανάκα με το μπάσκετ. Πολύ σωστά μίλησε για εξυγίανση. Ποιοι όμως θα είναι οι πέντε ήρωες που θα αναλάβουν και με μπάτζετ 700.000 ευρώ θα υπογράψουν την καταδίκη της ομάδας; Γιατί με αυτά τα λεφτά ο ΠΑΟΚ με μαθηματική ακρίβεια θα πέσει στην Α2. Δεν γίνεται έτσι να καλύψουμε εγκλήματα του παρελθόντος. Αν πέσει η ομάδα στην Α2 θα σηκώσει κεφάλι πιο αργά από ότι ο Ηρακλής».

Τέλος, ο Κώστας Πανάκας δευτερολόγησε επιμένοντας στην αρχική του θέση αλλά ζητώντας συγνώμη αν προσέβαλε τους ανθρώπους της ΚΑΕ. «Ζητώ συγνώμη γιατί λησμόνησα να εξάρω τις διαπραγματεύσεις για τους παίκτες που έγιναν και ζητώ συγνώμη αν έθιξα τους κ.κ. Γαλατσόπουλο και Πατρίδα. Δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Ίσα-ίσα είπα ότι αυτοί οι άνθρωποι παράτησαν τις δουλειές τους για να ασχοληθούν με την ομάδα. Πάντως πιστεύω πως η ομάδα δεν θα πέσει με ένα αγωνιστικό μπάτζετ 700.000 ευρώ γιατί μας ευνοεί η συγκυρία. Όλοι χρωστάνε, όλα τα μπάτζετ θα πέσουν. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Δεν κάνουν μόνο τα λεφτά τις ομάδες».
http://www.paok24.com/newsitem.asp?s=13&id=356

ένα απλό ερώτημα: αν ο γαλατσόπουλος (άρα και ο πατρίδας?) θεωρούν οτι με μπάτζετ 700 χιλιάρικα δεν πας πουθενά (γεγονός που φυσικά δεν πιστεύω εγώ και συμφωνώ με τον Πανάκα), τι μπάτζετ έχει καταθέσει ο καρακούσης στον ΑΣ για του χρόνου? Πώς συνάδουν τα 800 χιλιάρικα με την αγωνιστική εξυγίανση που ευαγγελιζόμαστε (ορέγομαι κανα 200χιλιαρο παραπάνω για να πάρουμε και καλά backup στον άσσο και στο 5... ;) )?
Άβαταρ μέλους
sidpanos

Δημοσίευση από sidpanos »

στην εκπομπή των ούλτρας που άκουσα τον πανάκα,είπε οτι μονο ο κατσιώρας έχει τα φράγκα να τρέξει την ομάδα...

δεν ξέρω αν και κατα πόσο αληθεύει,αλλά για μένα ειναι σίγουρο...

οικονομική εξυγίανση κάνεις μόνο με αγωνιστική εξυγίανση όπως και στο ποδόσφαιρο...
Άβαταρ μέλους
kostasff

Δημοσίευση από kostasff »

Στην θεωρία είναι σωστό αυτό. Στην πράξη (πέρυσι) δεν το είδαμε.
Άβαταρ μέλους
kostasff

Λέμε ότι είμαστε ίσα βάρκα, ίσα νερα σε σχέση με πέρυσι αλλά μάλλον δεν είναι έτσι σε σχέση με τα χρήματα που βγήκαν από την τσέπη. Τι εννοώ; Πόσα πλήρωσε η διοίκηση για τα παλιά χρέη; Γιατί με τους διακανονισμούς που έγιναν το χρέος μειώθηκε χωρίς να πληρώσουμε. Δηλαδή, χρωστούσαμε στο Χ 100.000€ και του λέμε: θέλεις 70 και να τα κλείσουμε; Άρα, πληρώνοντας το 70 το χρέος έπεσε κατά 100. Δηλαδή, όταν λέμε ότι μειώθηκε το περσινό χρέος κατά 700 αυτό έγινε πληρώνωντας πχ 500 και με χρέη της νέας χρονιάς να είναι 700 υπάρχει μια οικονομική διαφορά......
Άβαταρ μέλους
diniko80

Δημοσίευση από diniko80 »

κωστα ειναι γνωστα αυτα...ψαξε τη συνεντευξη τυπου του κανωτα...ΙΣΑ ΒΑΡΚΑ ΙΣΑ ΠΑΝΙΑ με γλυτωμα χρηματων κατι λιγα...αυτοι σε κανα 400αρι αλλα παιρνω παντα το χειροτερο σεναριο δλδ το λιγο συν για να το θεσουμε ως βαση συζητησης.....η διοικηση γλωτσε κανα 500αρι απο ληξιπροθεσμα χρεη για τα οποια λογω διακανονισμου μεγαλυτερων οφειλων πανω απο 1,5 εκ-2 εκ τα γλυτωσαμε.....στην πραξη αν δεν τελειωναν τα δικαστηρια δε ξεραμε ποσα θα γλυτωναμε....ξερουμε ποσα μας ζητησαν να πληρωσουμε....
σε καθε περιπτωση το σχημα δειχνει να κλεινει σγα σγα και μενει 1-2 νεα ονοματα...ουτως ή αλως απουσια ηγετη μπροσταρη θα εχουμε την ιδια επιδοση με φετος και του χρονου (μιλαω οικονομικα γιατι αγωνιστικα η ομαδα εκανε υπερβαση οσο και αν ψηθηκαμε οτι μπορουμε να κοντραρουμε ομαδες πενταετιας χωρις πλευ μεικερ)
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

"αγωνιστικα η ομαδα εκανε υπερβαση οσο και αν ψηθηκαμε οτι μπορουμε να κοντραρουμε ομαδες πενταετιας χωρις πλευ μεικερ"

έτσι είναι ακριβώς.
Άβαταρ μέλους
olivares

Δημοσίευση από olivares »

Η βασική πεντάδα
Όπως υποστήριζε ο Άρης Καρακούσης όλες τις προηγούμενες μέρες, το σχήμα της υποψήφιας νέας διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ήταν γνωστό. Τα δύο άτομα -πλην Καρακούση, εννοείται- της τελικής πεντάδας ήταν γνωστά από καιρό. Τα άλλα δύο, όμως, δεν είχαν βγει στην επιφάνεια, κάτι που έγινε την Παρασκευή (11/6).

Ο ένας εξ αυτών είναι ο παλιός αθλητής και προπονητής του ΠΑΟΚ, Ντίνος Γεωργιάδης, που είναι πλέον πετυχημένος επιχειρηματίας. Ο έτερος είναι ο κ. Παπαϊωάννου, που είναι μέλος της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Οι... γνωστοί από καιρό, βεβαίως, είναι ο Πόλυς Κατσιώρας και ο Σταύρος Πολυζωΐδης, πολιτικός μηχανικός.

Ο Άρης Καρακούσης, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του πενταμελούς σχήματος, σε δηλώσεις του στον "sport103", αμέσως μετά την κατάθεση του φακέλου στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ την Παρασκευή (11/6), τόνισε: "Στις εξαγγελίες μας ήμασταν στην ώρα μας. Είπαμε ότι μέχρι την Παρασκευή όλα θα είναι έτοιμα και τα καταφέραμε. Ψάξαμε πολύ για να βρούμε τους ανθρώπους, που θα απαρτίσουν αυτό το σχήμα."

Για το πότε του έγινε η πρόταση να αναλάβει: "Εγώ είμαι από 1984 στον ΠΑΟΚ. Δεν θα μπορούσα να πω όχι σε μία πρόσκληση για το καλό του ΠΑΟΚ. Η πρόταση έγινε με τη λήξη του πρωταθλήματος. Κάποια στιγμή ο σύλλογος κόλλησε και θεώρησαν καλό ότι έπρεπε να βάλουν μπροστά εμένα."

Για τα κριτήρια επιλογής των υπολοίπων συνεργατών: "Η επιλογή έγινε με βάση πολλά κριτήρια. Πρώτα απ΄όλα τι μπορούν να φέρουν στον σύλλογο, πως θα βοηθήσουν καλύτερα και τέλος σκεφτήκαμε τα λεφτά που μπορεί να βάλει ο καθένας. Πρώτα η σωστή λειτουργία του ΠΑΟΚ και μετά τα λεφτά. Επιλέξαμε άτομα που μπορούν να φέρουν κάτι παραπάνω στον σύλλογο."

Για το αν έχει ενημερωθεί και το πότε θα πιάσει δουλειά η νέα διοίκηση: "Σχεδόν τα περισσότερα τα έχω παραλάβει από τη παλιά διοίκηση. Με έχουν ενημερώσει για όλα τα οικονομικά θέματα. Τι έχει να παίρνει η ομάδα, που χρωστάει. Τα ξέρουμε όλα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Από την εβδομάδα που έρχεται, πιστεύω ότι θα μιλήσουμε και με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Αυτό που προέχει είναι ο Ερασιτέχνης να τρέξει το πλάνο."

Το μήνυμα του Άρη Καρακούση στον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Ελπίζω ο κόσμος του ΠΑΟΚ να αγκαλιάσει αυτή τη καινούργια προσπάθεια, όπως έκανε και με την προηγούμενη. Και αυτό δεν το λέω για εμένα. Το λέω, γιατί μόνο έτσι ο ΠΑΟΚ θα αναγεννηθεί. Ελπίζω να έρθουν όλοι να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας. Τους χρειαζόμαστε όλους."

http://olapaok.gr/basket/Dioikisi/h_lis ... 84811.html
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

Δηλαδη ματζικ τελος, και με τον σουλη θα υπαρξουν συζητησεις ελπιζω μονο για την συγκροτηση του ροστερ.
Ο σουλης εχει συμβολαιο με την ομαδα ετσι δεν ειναι?
Άβαταρ μέλους
olivares

Δημοσίευση από olivares »

Όχι ρε Πάνο ο magic συνεχίζει κανονικά ως τεχνικός διευθυντής. Αυτή είναι η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου. Ναι, ο Σούλης έχει συμβόλαιο άλλα 2 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

oκ γιατι προς στιγμην ανυσηχησα
Άβαταρ μέλους
kostasff

Κράτα μας ενήμερους ;)
Άβαταρ μέλους
tad

Δημοσίευση από tad »

Δεν γράφω συνήθως για το μπάσκετ άσχετα από το γεγονός ότι το αγαπάω και βρέθηκα αρκετές φορές φέτος στο παλατάκι ...

Δεν την αντέχω άλλο την ανικανότητα αδέρφια ...

Από όσο καταλαβαίνω πέρσι έγινε μία τρύπα στο νερό ...

Υπήρξαν 2-3 ανθρώποι οι οποίοι έτρεχαν όλη την σεζόν να βρουν λεφτά, να κλείσουν τρύπες και από την άλλη κάποιοι άλλοι οι οποίοι έκαναν άνοιγμα στην τρέχουσα σεζόν ... Μάλιστα ...

Ανικανότητα πάλι μου μυρίζει ...

Δεν ξέρω αλλά το άνοιγμα βαραίνει και τον υπεύθυνο του αγωνιστικού προγραμματισμού ... Έχει βέβαια πολλά ελαφρυντικά. Δεν υπήρχε πέρσι καμία ομάδα. Όλα ήταν διαλυμένα. Σοβαρό μειονέκτημα στο οποίο αναγνωρίζω κάποιες κακές επιλογές. Τα 700 + χιλιάρικα όμως είναι πάρα πολλά για άνοιγμα στα νούμερα που συζητάμε. Μιλάμε για άνοιγμα που υπερβαίνει το 50%. Τραγικό αποτέλεσμα ...

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο κύριος που έκανε τον πρόεδρο ... Από άνθρωπο που στην παρουσίασή του εμφάνισε ώς έργο του στον ΠΑΟΚ ότι μπόρεσε και έκανε έλληνα τον Μπάνε και έπαιξε στον ΠΑΟΚ δεν μπορώ να περιμένω τίποτα παραπάνω ... Το μόνο που έχω να πω ότι οι ανθρώποι τέτοιου τύπου επιτέλους πρέπει να μην πέρνουν υπεύθυνες θέσεις στον ΠΑΟΚ ... Μακριά κύριοι ... Όταν σας χρειαστούμε για κάποιο κωλόχαρτο ευχαρίστως να μας "βοηθήσετε" αλλά παρακαλώ πολύ μακρία ...

Οι άνθρωποι που έτρεξαν πέρσι μου άρεσαν αρκετά αλλά πιστεύω ότι 2η χρονιά δεν πρέπει να χαθεί. Φέτος θα είναι τραγική και μαζεμένη όλη η χρονιά για πάρα πολλές ομάδες άρα το θέμα υποβιβασμού το θεωρώ τουλάχιστον τραβηγμένο ...

Υπάρχει ένας αγωνιστικός μπούσουλας πλέον επομένως πρέπει να φροντίσουν να κάνουν 7-8 καλές επιλογές με μπάτζετ το πολύ 800-900 χιλιάρ. Αφού λένε ότι μπορούν να έχουν έσοδα περισσότερα από 1,2 ότι πλεονάζων θα πρέπει να πάει στο χρέος. Το αμοιρίδη των 300 + χιλιάδων ετησίως δεν τον βλέπω τον άνθρωπο να δίνει πάνω από 100 αν δώσει. Είναι πολύ πεσμένα τα ηλεκτρικά αν και οι μάρκες του και η εταιρεία του είναι πολύ καλά τοποθετημένη στην αγορά και αν πουλάει κάποιος θα είναι αυτός ...

Χαμηλά η μπάλα κύριοι και αφήστε καμιά 100άρα κάθε χρόνο στις ακαδημίες. Αν δεν βγάλουμε παίχτες πρωταθλητισμό δεν έχει.

Τον πρωταθλητισμό τον πιστεύω πλέον γιατί ο συρφετός των εκατομμυρίων τελειώσε. Αν όχι φέτος του χρόνου θα τελειώσει οριστικά.
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Καρακούσης: "Με έχουν ενημερώσει για όλα τα οικονομικά θέματα. Τι έχει να παίρνει η ομάδα, πού χρωστάει. Τα ξέρουμε όλα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε."

Θα τα μάθουμε εμείς αυτά στις προγραμματικές δηλώσεις (θα γίνουν άραγε και πότε?)? αν ναι, υπόσχομαι οτι θα κρατήσω τα νούμερα (όχι δεν είμαι λογιστής αλλά και από τέτοιον διαθέτει το φόρουμ :mrgreen: ) για να βγάλουμε τη σούμα το επόμενο καλοκαίρι (βέβαια θα μου πεις οτι μάλλον θα ακούσεις τελικά την επωδό οτι εδώ πέφτουν έξω προυπολογισμοί κρατών? εμείς που δεν είμαστε και απόφοιτοι του LSE θα τα καταφέρουμε?). μη βγούνε πάλι άλλα στη μέση. ή αν πρόκειται να βγούν, να πει ο καρακούσης οτι υπολογίζουμε +- 200Κ που μπορεί να βγούν (ή να μην βγούν).

Anyway, εγώ λέω μία πρόταση που την έχω από καιρό στο μυαλό μου. Αφού γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις, αναλυθεί το business plan (όχι μόνο για φέτος φυσικά...), ρυθμιστεί το διάστημα κατά το οποίο θα αποχρεωθούν αυτά τα 3-3,5 Μ ευρώ (πόσα είναι τέλος πάντων) να γίνει μία προσπάθεια συνένωσης και συσπείρωσης με τον κόσμο και τους συνδέσμους (και να τους πείσει οτι δεν είναι πρόεδροι σαν τον γιαννακοαγγελόπουλο αλλά απλοί διαχειριστές που θέλουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους). ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. αλλιώς δεν θα υπάρχει ανταπόκριση. όλο και λιγότεροι κάθε χρόνο...

Η πρότασή μου λοιπόν είναι: έσοδα? 2,2 (τυχαία τα νούμερα) με 200Κ από τον κόσμο (2,000Χ100 ευρώ για το διαρκείας). Ας γίνει λοιπόν ένα ταμείο (προσέξτε ξεχωριστό ταμείο, όχι ένας λογαριασμός της ΚΑΕ) το οποίο να το διαχειρίζεται ο magic και ό,τι παραπάνω μπεί από τα 200 χιλιάρικα θα πάει στο μπάτζετ (από τα 800 μπάτζετ λοιπόν η ΚΑΕ από τα έσοδά της θα δίνει μόνο τα 600- μετά θα μένει να τρέξει παραπάνω για να αποπληρώσει τα χρέη και όχι για να βελτιώσει την ομάδα). αποκλειστικά στο μπάτζετ. τα έσοδα θα προέλθουν είτε από την αγορά εισητηρίων είτε από Α.Μ.Κ. με αυτόν τον τρόπο, ο κόσμος θα ξέρει οτι τα λεφτά του θα πιάνουν τόπο, δεν θα μπαίνουν σε κανενός τσέπη και πραγματικά εκεί θα φανεί ο κόσμος μας αν είναι μάγκας και θέλει την ομάδα του να έχει καλύτερο ρόστερ από τον ρούλη, το μαρούσι και τον πανελλήνιο...

PS: δεν το παίζω ειδικός, δεν ξέρω πόσο στέκουν νομικά αυτά που λέω (aureliano?), ποιός θα εγγυηθεί την βιωσιμότητα αυτού του ταμείου, αλλά τουλάχιστον εν έτει 2010 ας αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι για αυτήν την ρημαδομάδα...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διοικητικά”