Nέος προπονητής (2010-2011)

Άβαταρ μέλους
PARASANDALOS
Δημοσιεύσεις: 5255
Εγγραφή: Παρ 14 Νοέμ 2008, 05:15
Τοποθεσία: ΔΕΝΤΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
Επικοινωνία:

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από PARASANDALOS »

Beretta 92FS Elite - with heavy but slightly shortened slide


Εικόνα
Άβαταρ μέλους
sidpanos
Δημοσιεύσεις: 4148
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 07:30
Τοποθεσία: ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΝΑΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από sidpanos »

το καλό είναι οτι είναι ανοιχτόμυαλος και δίνει βάση στην τακτική...
Άβαταρ μέλους
DaFFy_NaSH
Δημοσιεύσεις: 658
Εγγραφή: Δευ 23 Ιουν 2008, 20:43
Τοποθεσία: N. Σερρών

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από DaFFy_NaSH »

Γενικότερα με αυτή την ομάδα που έχει στηθεί, προπονητης χωρις βαρύτητα στην τακτικη και τους αυτοματισμούς θα αποτυχει κατα τη γνώμη μου.. Η "τακτικη" βέβαια μπορεί να σημαίνει πολλά, ακόμα και εξωαγωνιστικά χρησιμοποιείς τακτικη στο ποδόσφαιρο..
Άβαταρ μέλους
Photis
Δημοσιεύσεις: 9052
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 19:04
Τοποθεσία: Cyprus

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από Photis »

olivares έγραψε:Lock, stock & 2 smoking barrels
Jimenez δανεικός από Inter όπως τον είχε ζητήσει ήδη για το καλοκαίρι για λογαριασμό της Τorino ενώ είχε δοθεί δανεικός στην Parma.
Καλό παιχτάκι!!! :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Έρχεται???Είναι η ευκαιρία του να ξανακληθεί στην εθνική Χιλής!!!

:pano:
Άβαταρ μέλους
paok kerkyra
Δημοσιεύσεις: 1344
Εγγραφή: Σάβ 28 Ιουν 2008, 22:18
Τοποθεσία: Kerkyra

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από paok kerkyra »

Έτσι κατέληξε στον Μπερέτα

08 Jun 2010 02:59 Από Σταύρος Κόλκας


O ΠΑΟΚ ανακοινώνει σήμερα τον Μάριο Μπερέτα ως αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της ομάδας, μετά από την έρευνα που έκανε ο Ζήσης Βρύζας στην Ιταλική αγορά την τελευταία εβδομάδα.
Από το κινητό του Βρύζα πέρασε όλος ο ντουνιάς της ιταλικής προπονητικής, μέχρι να καταλήξει ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ στη τελική του απόφαση.
Μέχρι και με Τζακερόνι μίλησε, διαπιστώνοντας πως το χρήμα δεν είναι το παν για τον Ιταλό τεχνικό. Όμως δεν το προχώρησε γιατί τον θεώρησε σχετικά παρωχημένο.
Από τον Ντι Μπιάζι, τον Παπαντόπουλο, τον Νοβελίνο μέχρι τον Νταβίντε Μπαλαρντίνι που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες έγιναν συζητήσεις μέχρι να καταλήξει ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ στον Μάριο Μπερέτα.
Το «κουσούρι» του Βρύζα είναι ένα και εκεί κρίθηκε η μάχη για τον πάγκο του Δικεφάλου. Ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου, θέλει να συναντάει αυτόν που διαπραγματεύεται. Να τον κοιτάει στα μάτια.
Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ζήσης Βρύζας ταξίδεψε στην Ιταλία, αφού τηλεφωνικά είχε γίνει με αρκετούς η προεργασία, γνώριζε ποιοι είναι προσιτή οικονομικά και ξεκίνησε τις επαφές.
Ο πρώτος που του τα χάλασε, ήταν ο Βάλτερ Νοβελίνο. Ο ατζέντης που εκπροσωπούσε τον Ιταλό τεχνικό, άλλο νούμερο είπε τηλεφωνικά και ο Βρύζας άλλο νούμερο άκουσε στο τετ α τετ.
Αυτό το γεγονός, μεταφράστηκε από τον Βρύζα ως μία διάθεση της πλευράς Νοβελίνο να ανέβει εντέχνως το κασέ του και βέβαια, ως μία διάθεση ασέβειας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Νοβαλίνο μπήκε στο περιθώριο αμέσως και κάπου εκεί ο Μάριο Μπερέτα έγινε το φαβορί.
Ο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, φάνηκε ένας άνθρωπος καλλιεργημένος, μακριά από τα ποδοσφαιρικά στερεότυπα και θύμιζε σε πολλά τον Φερνάντο Σάντος όσον αφορά στην υποδομή του.
Όχι την επαγγελματική, αλλά την καθαρά ανθρώπινη.
Τα όσα είχε ακούσει για τον Μπερέτα ο Βρύζας, στο κομμάτι της προπονητικής του ικανότητας, ήταν κάτι παραπάνω από θετικά. Τον ενδιέφερε να αντιληφθεί αν πρόκειται για έναν άνθρωπο που μπορεί να επικοινωνήσει. Και το αντιλήφθηκε με το παραπάνω.
Λίγο πριν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τον Μάριο Μπερέτα, ο Βρύζας ενημερώθηκε για την διάθεση της πλευράς Νταβίντε Μπαλαρντίνι να μιλήσει με τον ΠΑΟΚ.
Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ διαπίστωσε πως το κασέ του δεν είναι τόσο υψηλό όσο νόμιζε, γιατί απλά η Λάτσιο είναι διατεθειμένη να πληρώνει μέρος του συμβολαίου του, λόγω εκκρεμότητας που υπάρχει.
Ο χρόνος πίεζε τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, που όντως πίστευε και στην επιλογή Μπερέτα, αλλά και σε αυτή του Μπαλαρντίνι.
Έχοντας μία πολύ αξιόλογη εναλλακτική στα χέρια του, κατάφερε να φτάσει σε προφορική συμφωνία με τον Μπερέτα, ο οποίος κατάλαβε πως η «καβάντζα» του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ είναι σαφώς ανώτερη από αυτή που θα περίμενε ο ίδιος.
Οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν και τυπικά σήμερα, με τον Μάριο Μπερέτα να περιμένει τα εισιτήρια από τον ΠΑΟΚ για να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας και να παρουσιαστεί από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ.
Κάπου εδώ το σήριαλ προπονητή, έλαβε τέλος. Ξεκινάει ο μεταγραφικός σχεδιασμός.
εδω
Άβαταρ μέλους
vs40
Δημοσιεύσεις: 6058
Εγγραφή: Τετ 13 Αύγ 2008, 00:07

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από vs40 »

Οι λόγοι που οδήγησαν του Ζαγοράκη και Βρύζα να συμφωνήσουν στον 51χρονο τεχνικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι απολαβές του θα φθάνουν περίπου στις 400.000 ευρώ ετησίως. Επίσης έχει πολλά κοινά με τον Σάντος 4-4-2 και 4-3-1-2 και δεν θα χρειαστεί να αλλάξει πολλά πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ.

http://www.gazzetta.gr/football/super-l ... E%BA%CE%

Πόσο άσχετοι ειναι κάποιοι άνθρωποι από μπάλα. Το 4-4-2 είναι όντως ένα συστημα κοντά στο δικό μας, και ακόμη καλύτερα το 4-4-1-1. Τώρα με την έλευση του Σάλπι μπορούμε και καθαρό 4-4-2. Το 4-3-1-2 όμως ΡΟΜΠΕΣ, δεν έχει καμία σχέση με ΠΑΟΚ. Είναι ένα σύστημα χωρίς wingers, που σημαίνει ότι αχρηστεύεται ο βιειρίνια. Ο κλασικός τρόπος που μπορεί να παιχτεί είναι:
3 αμυντικοί χαφ (DMC)-ή χαφ (MC, MC/L, MC/R)στο κέντρο (σε όρους FM2010), και μπροστά τους ένα 10άρι (AMC)

-------Μούσλι---------Σάλπι-----
-----------------Ίβιτς---------------
---Γκαρσία----Βιτόλο-------Φωτάκης
Λίνο--Μαλεζάς-------Κοντρέρας--δεξί μπακ
Άβαταρ μέλους
paok kerkyra
Δημοσιεύσεις: 1344
Εγγραφή: Σάβ 28 Ιουν 2008, 22:18
Τοποθεσία: Kerkyra

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από paok kerkyra »

όντως αδερφέ το παρατήρησα και εγω και ήθελα να το σχολιάσω εντάξει προφανώς ο ΑΡΔ θα έχει τόση σχέση με το ρεπορτάζ ΠΑΟΚ οση και ο Μούν με την μπάλα :twisted:
yiannisPAOKitalia
Δημοσιεύσεις: 3326
Εγγραφή: Τρί 14 Οκτ 2008, 23:38
Τοποθεσία: Bologna

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από yiannisPAOKitalia »

Φεβρουάριος 2005

Ο Βeretta και η επανάσταση της Chievo
Ιστορική καμπή: ο καινούριος τεχνικός κατήργησε το 4-4-2 του Del Neri και επέλεξε το 5-3-2

Έτσι ο Mario Beretta αναπτύσσει την Chievo. Το 4-4-2. Στο πρώτο του παιχνίδι ο νέος τεχνικός χρησιμοποίησε το ιστορικό 4-4-2, κάνοντας και rotation. Μόνο στην επίθεση, κάποιες φορές ο Amauri αντικαταστούσε τον Pellissier. Η αλλαγή: Από την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Roma, (17/1/05), στην "επανάσταση". Ορίστε το 5-3-2, που επιθετικά γίνεται 3-4-3. Οι ακραίοι back Malagò & Lanna ανεβαίνουν στο κέντρο και γίνονται extrem ενώ ο Semioli μεταφέρεται στη γραμμή της επίθεσης. Με αυτό το σχήμα, η Chievo σε 3 αγώνες έφερε 2 ισοπαλίες (με Roma και Inter) και μια ήττα στο Udine.

O Beretta οδήγησε την Ternana
Ο Mario Beretta γεννήθηκε στο Μιλάνο στις 30 Οκτωβρίου 1959. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε στην Pro Sesto και ξεκίνησε την προπονητική σε νεαρή ηλικία.

Το ξεκίνημα και η Β'
Προπονεί επαγγελματίες παίκτες από το '95, όταν του εμπιστεύθηκε η Pro Patria της serei C2. Τα επόμενα 3 χρόνια οδήγησε στην C1 τις Saronno, Como και Lumezzane. Μετά ακολουθεί μια θετική τριετία (1999-02) στην Varese. Έπειτα η Ternana. Πρώτη παρουσία στην serie B στις 14 Σεπτεμβρίου του 2002, στο Salerno νικώντας με 0-3 την τοπική Salernitana

Στην Serie A
Το περασμένο καλοκαίρι κλήθηκε από την Chievo για να διαχειριστεί την ομάδα στην μετά Del Neri εποχή. Μέχρι εκείνο το σημείο, o Beretta στο campionato είχε 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 9 ήττες (συνολικά στην serie A). Εκείνη την ημέρα, ήταν αρκετοί αυτοί που πίστευαν ότι ήταν περιστασιακά τα λόγια. Εκείνη την ημέρα, πολλοί ανακοίνωναν μάυρα σύννεφα στον ουρανό της Verona. Ο "άγιος" Del Neri είχε ήδη φύγει, και μαζί του το τελευταίο προπυργίο της άμυνας, Simone Perrotta. Όμως, ο Luca Campedelli, πρόεδρος του θαύματος, την ημέρα της αναμέτρησης είπε τόσες λίγες λέξεις, που τελικά δεν ήταν τυχαίες: "Θα δείτε, ο Mario Beretta θα σας εκπλήξει". Είχε δίκιο. Αλλά τότε δεν ήξερε ότι θα τον εξέπληττε ακόμη και τον ίδιο. Ο νέος προπονητής διατήρησε την Chievo σε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπή επίπεδο, τόσο που είχε αρχίσει να ονειρεύεται: 17 Οκτωβρίου, έκτη αγωνιστική, Lazio-Chievo 0-1, τα "Ιπτάμενα Γαιδούρια" βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Έπειτα άρχισαν τα προβλήματα, αντικειμενικά και υποκειμενικά, πολλοί τραυματισμοί, μια δόση ατυχίας επίσης, και δε χρειάζεται να πάμε μακριά, φτάνει να δούμε την ήττα της Τετάρτης στο Udine, ύστερα από ένα υπέροχο πρώτο ημίχρονο. Τώρα η Chievo βρίσκεται στο +5 από τη ζώνη υποβιβασμού και αρέσει ακόμη στους οπαδούς, που πλέον έχουν υιοθετήσει τον καινούριο προπονητή. Εκείνο το πανό στο πέταλο για το παιχνίδι με τη Roma δεν άφηνε αμφιβολίες: "Gigi*, ευχαριστούμε για ολα, αλλά τώρα forza Mario".

Και ίσως να μην ήταν τυχαίο που ο Beretta διάλεξε ακριβώς εκείνο το παιχνίδι για να καταργήσει το σύμβολο του Del Neri, για να ελευθερωθεί από τον τελευταίο συνδετικό κρίκο, για να κάνει την επανάσταση. Ύστερα από δυο χρόνια αμετάβλητου 4-4-2 και μεγάλης ικανοποίησης για την άνοδο στην serie A και την κατάκτηση μιας θέσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (2 UEFA, 1 Ch.L.), για πρώτη φορά η ομάδα κατέβηκε με διαφορετικό σχήμα: το 5-3-2. Το χρησιμοποίησε αργότερα και στα παιχνίδια με την Inter και την Udinese.
Ένα ιστορικό σημείο καμπής, που θα εξέπληττε ακόμη και τον Campedelli.

Ο Beretta τώρα χαμογελάει. "Η Chievo παραμένει δεμένη με το 4-4-2. Θα επιστρέψουμε. Αλλάξαμε σύστημα για να ανταπεξέλθουμε σε μια δύσκολη στιγμή, και αναφέρομαι στους τραυματισμούς. Είναι καλό να έχει περισσότερες λύσεις και αυτή τη λύση την προωθούμε ακριβώς επειδή απέφερε καλά απότελέσματα. Το σύστημα 5-3-2 είναι ελαστικό, γιατί οι ακραίοι μας δεν ασχολούνται μόνο με την άμυνα, αντιθέτως. Μεταφέρονται στην επίθεση. Και, λοιπόν, όταν υπάρχει κατοχή μπάλας προωθούνται στο κέντρο του γηπέδου μετακινώντας συνεπώς και τον Semioli στη γραμμή των Tiribocchi και Pellissier, δημιουργώντας ένα είδος 3-4-3".

- Είναι πραγματικά μια ιστορική καμπή για την Chievo. Τι πλεονέκτημα δίνει?
- "Moυ επιτρέπει να εκμεταλλευτώ περισσότερο τον Pellissier και τον Semioli μπροστα, χωρίς πολλά καθήκοντα επιστροφής στην άμυνα. Και σε ορισμένες περιπτώσεις το σύστημα μου επιτρέπει μια άψογη κάλυψη του χώρου".
- Φάνηκε με την Udinese: ένα ωραίο πρώτο ημίχρονο. Κρίμα που στο δεύτερο η Chievo έγινε μάρτυρας της έκφρασης "Άν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει χάλια".
- Γελάει. "Πράγματι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο , πρέπει να το αποδεχτούμε, διαφορετικά σπας το κεφάλι σου για να βρεις την αιτία. Λάθη γίνονται, αλλά αναμφίβολα έπρεπε να τελειώσουμε το πρώτο ημίχρονο με πλεονέκτημα. Σημαντικό είναι ότι παίξαμε καλά, και να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο".
- Μετά, όμως, στο 2-0 δεν υπήρξε αντίδραση: η ομάδα έδειξε τη συνηθισμένη δυσκολία στο να κάνει γκολ. Πρόβλημα με δύσκολη λύση?
- "Δε συμφωνώ, αντίδραση υπήρξε. Βάλαμε ένα γκολ το οποίο ακυρώθηκε και μετά ο Semioli είχε μια καλή ευκαιρία. Στο 2-0, και αφού τραυματίστηκε ο Αmauri και μείναμε με 10, έγινε δύσκολη η κατάσταση".
- Μετανιώσατε που κάνατε 3 αλλαγές σε λίγα λεπτά?
- "Όχι, δεν υπήρχε πολύ χρόνος και έπρεπε να βρεθεί κάποια λύση".
- Μια από της αλλαγές ήταν ο Luciano: δύσκολο να βρει μια θέση στο καινούριο σύστημα, αλήθεια?
- "Ο Lucciano δεν ξεκινάει βασικός επειδή είχε ένα κάρο προβλήματα, δε μπόρεσε ποτέ να προπονηθεί με συνέχεια, σίγουρα όχι λόγω του καινούριου συστήματος παιχνιδιού. Τώρα δουλεύει καλά, ας ελπίσουμε ότι θα ανέβει σύντομα. Για εμάς είναι σημαντικός παίκτης, από εκείνους που μπορούν να αλλάξουν την ποιότητα".
- Και ο Cossato είναι σημαντικός. Εσείς θέσατε το βέτο για τη μη παραχώρηση?
- "Όχι, φαίνεται ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την διοίκηση. Κι εγώ είμαι χαρούμενος, είναι σημαντικός παίκτης και για την ομάδα".
- Πως είναι το budget σ'αυτό το σημείο μεταμόρφωσης του Beretta?
- "Θετικό. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που η Chievo αντιμετωπίζει τα παιχνίδια, τους κοιτάει όλους στα μάτια. Έτσι έγινε με την Inter και την Milan, έτσι έγινε με την Udinese, που κατ'εμέ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ιταλία. Για το παιχνίδι που παίζουμε, ίσως θα έπρεπε να έχουμε μερικούς βαθμούς ακόμη στην κατάταξη"
- Αύριο έρχεται η Messina, που όπως κι εσείς δέχθηκε μια "μπάτσα" την Τετάρτη. Ποιος θα λυτρωθεί?
- "Ας ελπίσουμε εμείς, αλλά θα είναι ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο. Η Messina είναι καλά στημμένη στο γήπεδο με πολύ καλούς παίκτες".
- κ.Beretta, πλέον στα αποδυτήρια ή όταν κάνετε βόλτα, αισθάνεστε ότι έχετε απομακρύνει το φάντασμα του Del Neri και έχετε κερδίσει την εκτίμηση και τη συμπάθεια του κόσμου και των οπαδών?
- "Δεν το ξέρω, το ελπίζω, αλλά δεν πρέπει να το πω εγώ. Εγώ δίνω το μάξιμουμ του πάθους και των ικανοτήτων μου. Πάντως, δεν κάνω πολλές βόλτες: είμαι σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι".

Kαι επαναστάσεις...

Fabbio Bianchi

*Luigi Del Neri


Μάιος 2006

Τον είχαν για απομάκρυνση περισσότερο από 20 φορές, σχεδόν μετά από κάθε παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο Mario Beretta όμως ποτέ δεν "έσπασε", και στον πάγκο της Parma με επιμονή, κατέφερε στο τέλος να μαζέψει τους καρπούς των προσπαθειών του, κατακτώντας την ανέλπιστη παραμονή... ή καλύτερα, την καθόλου άσχημη 10η θέση!

Είναι η δεύτερη σεζόν του Beretta στη serie A, το 2004-05 οδήγησε την Chievo ενώ αυτή τη χρονιά βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία της Parma, που όπως ξέρουμε, ύστερα από την πτώχευση της Parmalat (ιδιοκτήτρια και μεγαλομέτοχος εταιρία της Parma), η διοίκηση είχε περιορισμένες δυνατότητες προγραμματισμού και πολύ μικρή διαθεσιμότητα κεφαλαίων.

Τα διοικητικα και οικονομικά προβλήματα ανάγκασαν την Parma να οργανωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα, συνθέτοντας μια ομάδα από νέα παιδιά και από μεγάλους σε ηλικία παίκτες.

Η δυσκολίες παρουσιάστηκαν από την αρχή, τόσο λόγω της διοικητικής κατάστασης, όσο και λόγω των συνεχιζόμενων φημών περι απομάκρυνσης, αλλά πολύ περισσότερο λόγω των πολλών τραυματισμών σε σημαντικούς ποδοσφαιριστές. O Beretta τα κατάφερε πολύ καλά στις δύσκολες καταστάσεις, ανέβασε την ψυχολογία των παικτών και δούλεψε πολύ στο χόρτο, το μοναδικό μέρος που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Η ικανότητά του έγκειται στο να γνωρίζει πώς να οργανώσει καλά την ομάδα, επικεντρώνοντας στην υπομονή, στη δέσμευση και στη συνολική εφαρμογή.

Συμβαίνει δυστυχώς στο πρωτάθλημά μας, στους προπονητές που είναι ικανοί να παράγουν όμορφο παιχνίδι να γίνονται τα θύματα που θυσιάζονται από πολλούς πρόεδρους ιδιοκτήτες. Όταν οι βαθμοί στην κατάταξη είναι λίγοι, φαίνεται γι'αυτούς πιο απλό να διορθώσουν την κατάσταση αλλάζοντας τον προποντή παρά 25 παίκτες.
Αν μονάχα τα κορυφαίοι στελέχη είχαν λίγη περισσότερη υπομονή, λογική και σεβασμό, συχνά τα πράγματα θα είχαν διαφορετική έκβαση, όπως συνέβη φέτος με την Parma... που κατά περίπτωση, είναι μια ομάδα χωρίς ιδιοκτήτη.

Pier Luigi Usai


Νοέμβριος 2009

Από την Siena έφυγε λόγω διαφωνίας με τον πρόεδρο της ομάδας, ενώ τόσο ο ίδιος ο Beretta όσο και οι οπαδοί τον ήθελαν, και προσμένουν την επιστροφή του.

Δυο εβδομάδες αργότερα προσλαμβάνεται στην Torino, ενώ ήταν πολύ κοντά στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Lazio, με το όνομά του να είναι από τα πιο hot κατά τη διάκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Στην Torino, οι οπαδοί θα έπρεπε να πουν ειλικρινά ευχαριστώ στον Mario Beretta, ασχέτως των αποτελεσμάτων που θα έρθουν, για την εμπιστοσύνη: στο γενικότερο περιβάλλον, με παίκτες, με διοίκηση, με οπαδούς, με καθήκον να μην τους κάνει να μετανοιώσουν για μια επιλογή που έγινε με το ένα χέρι στην τσέπη και με το άλλο στην καρδιά.

Ο Μario Beretta είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, ένας προπονητής που δεν πρέπει να ευχαριστήσει κανέναν, που έφτασε στην serie A χωρίς καμία σύσταση και με ειδικότητα να δουλεύει σε πολύ λεπτές καταστάσεις. Μετά από μια μέτρια καριέρα ως κεντρικός αμυντικός σε ερασιτεχνικό επίπεδο, γρήγορα συνειδητοποίησε ότι στον πάγκο θα είχε πολύ δρόμο. Τα πρώτα 8 χρόνια τα πέρασε στους πάγκους των νέων της Monza και της Como. Το βάπτισμα σε πάγκο πρώτης ομάδας έρχεται το 1994.

Η αναγνώριση θα έρθει λίγο αργότερα από τη συμπλήρωση των 40 χρόνων του. Έχοντας ανέβει σκαλί-σκαλί μέχρι να φτάσει ψηλά, η τρίχρονη πορεία στην Varese θα προσφέρει παιχνίδι, θέαμα και αποτελέσματα. Στην Varese, εφαρμόζει το 4-3-1-2, με δεκάρι τον πολλά -τότε- υποσχόμενο Gasbarroni που θα πετύχει 6 γκολ με πολλές καλές παρουσίες.

Μετά την Varese, επιτέλους έρχεται η serie B με δύο δύσκολα χρόνια με την Ternana, όπου η διοίκηση δεν προσφέρει μεγάλες εγγυήσεις στο οικονομικό κομμάτι. Στην περίοδο 2003-04 με την Ternana καταλαμβάνει την 7η θέση, το ποδόσφαιρό του επιδέχεται θετική κριτική, και φαίνεται πως έφτασε η ώρα για την αλλαγή στην ποιότητα της ομάδας. Μετά από μια καλή αρχή, η ομάδα δεν ανταπορκίνεται άλλο και ο Beretta απολύεται.

Πλέον όμως όλοι έχουν αντιληφθεί την παρουσία του και ανοίγουν πολλές πόρτες ομάδων της serie A: Chievo, Parma, Siena και Lecce: ομάδες προπονημένες από τον Beretta, εκπληρώνοντας πάντα, όποτε του δόθηκε η ευκαιρία, τους στόχους που είχαν ανατεθεί από την αρχή της χρονιάς. Οι δυο απομακρύνσεις στην Chievo (3 αγωνιστικές πριν το τέλος) και στη Lecce δε θα του επιτρέψουν να φέρει εις πέρας το έργο του, έργο αποδωτικό από άποψη ποιότητας αλλά με ασυνέχεια στα αποτελέσματα. Στην Parma, το 2005-06 φτάνει στο αποκορύφωμα: η ομάδα βρίσκεται σε οικονομική κρίση, η αλλαγή ιδιοκτησίας φαίνεται αναπόφευκτη και μαζί και η αλλαγή του προπονητή από τον μελλοντικό ιδιοκτήτη. Είναι εκεί, όμως, που o Beretta δείχνει αξεπέραστος στην διαχείριση της ομάδας και των νευραλγικών σημείων: το κλίμα είναι πολύ βαρύ, κάθε εβδομάδα ο Μιλανέζος προπονητής φαίνεται να παίζει το κεφάλι του, αλλά στο τέλος καταφέρνει να πετύχει μια αξιότατη παραμονή στην κατηγορία 4 αγωνιστικές πριν το τέλος του campionato και με 30 βαθμούς στο δεύτερο γύρο.

Η διοίκηση, που εν τέλει δε θα ξεφύγει από τα οικονομικά προβλήματα, έχει άλλα σχέδια. Εκείνος, σαν πραγματικός κύριος περιμένει υπομονετικά, και μόνο την τελευταία στιγμή αφήνει την Parma για τη Siena, με την οποία το 2007 θα εξασφαλίσει άλλη μια παραμονή, πολύ πιο δύσκολη όμως που σιγουρεύτηκε με τη λήξη της τελευταίας αγωνιστικής. Αυτό δε φανεί αρκετό, ο Beretta απομακρύνεται και στη Siena επιλέγουν τον Mandorlini· τον Νοέμβριο καλείται όμως να ξανασώσει την ομάδα. Άλλη μια αξιόλογη συνεργασία: στα μισά της σεζόν ήταν ένα βήμα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ εξασφαλίζει την παραμονή δυο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, και μετά από την νίκη επί της Juventus. Στην επόμενη αγωνιστική, άξια μπαίνει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όταν έκανε παίκτες και οπαδούς της Inter να λουστούν με κρύο ιδρώτα, φέρνει 2-2 μέσα στο San Siro, αποτέλεσμα που σχεδόν στοίχησε το πρωτάθλημα στα παιδιά του Mancini.

[youtube]y8AMmB2ibCo&feature=related[/youtube]
Μετά το τέλος του συγκεκριμένου αγώνα, δέχτηκε επίθεση από τους στερημένους βάζελους της Ιταλίας, που τα... χρειάστηκαν.

Ούτε όμως και αυτή η πορεία θα πείσει για τις ικανότητές του. Με τη Siena θα ακολουθήσει άλλο ένα διαζύγιο, και ο Beretta καταλήγει στη Lecce, ομάδα πρόκληση αλλά και πολύ αδύναμη. Σύντομα θα μπει σε κρίση ύστερα από ένα καλό ξεκίνημα, στις μεταγραφές του Ιανουαρίου δεν αλλάζει κάτι και τελικά στα τέλη Μαρτίου απομακρύνεται από τον πάγκο της ομάδας, η οποία θα υποβιβαστεί.

Davide Martini


Πηγές:
http://archiviostorico.gazzetta.it/2005 ... 2353.shtml
http://www.interruzioni.com/mario_beretta.htm
http://guide.supereva.it/torino_fc/inte ... io-beretta
Άβαταρ μέλους
teod1980
Δημοσιεύσεις: 8110
Εγγραφή: Παρ 01 Φεβ 2008, 19:27
Τοποθεσία: Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από teod1980 »

Πολύ καλή ανάλυση yiannisPAOKitalia...

Από ότι κατάλαβα δεν είναι προσκολλημένος σε ένα σύστημα αλλά ανάλογα με το υλικό και τις καταστάσεις αλλάζει...

Ελπίζω μην κάνει κάνα πενθήμερο να σκάσει μύτη, γιατί θα σκάσουμε εμείς μετά...
Τρέχουμε τώρα λέμε.. :D
Άβαταρ μέλους
niko70
Δημοσιεύσεις: 1670
Εγγραφή: Σάβ 14 Φεβ 2009, 21:32
Τοποθεσία: ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από niko70 »

Μπράβο ρε Γιάννη....
Άβαταρ μέλους
teod1980
Δημοσιεύσεις: 8110
Εγγραφή: Παρ 01 Φεβ 2008, 19:27
Τοποθεσία: Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από teod1980 »

Ιταλία
Sky - Paok Salonicco, vicino l'accordo con Beretta

L'ex allenatore di Siena, Lecce e Torino Mario Beretta, potrebbe presto accordarsi con la squadra greca del Paok Salonicco. L'allenatore nativo di Milano potrebbe decidere di iniziare questa nuova avventura. Si tratterebbe della prima esperienza estera per Beretta.

πηγή
Τσεχία
Beretta poprowadzi PAOK!
Po kilku tygodniach rozmów, włodarze PAOK-u wybrali następce Fernando Santosa. Nowym szkoleniowcem drużyny będzie Mario Beretta.

Theodoros Zagorakis i Zisis Vryzas spotkali się dziś z Berettą i po długich rozmowach doszli z Włochem do porozumienia. Jutro w południe ma być ogłoszona oficjalna decyzja zarządu klubu. Osoba nowego szkoleniowca, to duża niespodzianka, bo mimo swojego dużego doświadczenia, jakie Mario Beretta niewątpliwie posiada, nie miał on styczności z piłką inną niż włoska..

Beretta w swojej trenerskiej karierze prowadził kilkanaście klubów włoskiej ligi. Zaczynał od młodzieżowej drużyny Abbiategrasso. Pierwszym seniorskim klubem jaki poprowadził było A.S.D. U.S. Corsico 1908. Historia jego kariery obejmuje jeszcze m.in. Parmę, Sienę czy Lecce. Ostatnio przez kilka miesięcy był szkoleniowcem Torino.

πηγή
Άβαταρ μέλους
teod1980
Δημοσιεύσεις: 8110
Εγγραφή: Παρ 01 Φεβ 2008, 19:27
Τοποθεσία: Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από teod1980 »

.......
Πρόκειται για έναν άνθρωπο με πανεπιστημιακές σπουδές πάνω στο ποδόσφαιρο και μάλιστα πριν από λίγα χρόνια είχε εργαστεί στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου κατέχοντας έδρα και διδάσκοντας την τεχνική του ποδοσφαίρου στο τμήμα θετικών επιστημών αθλητισμού.

Παράλληλα, έχει συγγραφικό έργο πάνω στο ποδόσφαιρο και με τη βοήθεια του φίλου του, Μάριο Μπερέτα, έχε εκδώσει βιβλίο για το σύστημα 4-4-2 αλλά και ένα DVD για το συγκεκριμένο σύστημα σε φάση άμυνας.
.........

Το σπορτνετ έγραψε τα παραπάνω
Άβαταρ μέλους
Bono
Δημοσιεύσεις: 1806
Εγγραφή: Κυρ 14 Μαρ 2010, 12:45

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από Bono »

Ολα δείχνουν πως ο πρώην τεχνικός των Σιένα, Τορίνο, Πάρμα και Λέτσε θα είναι ο αντικαταστάτης του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ασφαλώς και αποτελεί επιλογή του Ζήση Βρύζα, που διαθέτει σπουδαία «κονέ» στην ιταλική αγορά, από τότε που αγωνιζόταν στο Καμπιονάτο. Κι όμως, ο Μπερέτα θα μπορούσε να έχει έρθει νωρίτερα στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ και απ' ό,τι φαίνεται η... ελληνική μοίρα του είναι συνδεδεμένη με τον «δικέφαλο» αλλά και με τον Σάντος!

Γιατί και η Ενωση όταν «μίλησε» με τον Μπερέτα τον ήθελε ως «αντι-Σάντος». Αποτέλεσε τότε επιλογή του Ιλια Ιβιτς, που επίσης, όπως ο Βρύζας, διατηρούσε καλές «διασυνδέσεις» στην Ιταλία. Η υποψηφιότητα Μπερέτα στην ΑΕΚ, όμως, δεν προχώρησε γιατί ο λόγος του προέδρου αποδείχθηκε πιο ισχυρός από εκείνον του τεχνικού διευθυντή. Ο Ντέμης Νικολαΐδης αντιμετώπισε ως εναλλακτική την επιλογή Μπερέτα (κι άλλων Ιταλών τεχνικών που του είχε προτείνει ο Ιβιτς) κι αφού πρώτα «απέτυχε» με τον Γάλλο Κλοντ Πιέλ και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, κατέληξε στον Λορένθο Φερέρ (ή «καθηγητή» ή «ηλεκτρολόγο»).

http://www.sentragoal.gr/article.asp?ca ... d=13114859

Ο Ιταλός απ' ότι λένε όλοι κλείδωσε.
Απ' τη μιά ακούμε θετικά σχόλια από πολλούς, απ' την άλλη το βιογραφικό του ως γυρολόγου της Ιταλίας απογοητεύει ή τουλάχιστον δεν ενθουσιάζει.
Το γεγονός πάντως ότι τον είχε επιλέξει ο Ιλια Ιβιτς-όπως αναφέρεται και πιό πάνω- για μένα είναι πολύ θετικό καθώς ο Σέρβος είχε πολύ "μάτι" στις επιλογές του και έδειξε καλό έργο και σε ΑΕΚ και σε γάβρο όσο τον άφησαν να δουλέψει.
Θα δείξει...
Άβαταρ μέλους
teod1980
Δημοσιεύσεις: 8110
Εγγραφή: Παρ 01 Φεβ 2008, 19:27
Τοποθεσία: Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από teod1980 »

PARASANDALOS έγραψε:Beretta 92FS Elite - with heavy but slightly shortened slide


Εικόνα
Ρε μπας και πήραμε τον Τέλη Πιστόλη;
''Ο Tέλης Πιστόλης έχει συνδέσει το όνομα του με το Αιγάλεω ενώ έχει διατελέσει συνεργάτης του Γιώργου Χατζάρα στο πάγκο και ως πρώτος προπονητής στον Φωστήρα, το Χαϊδάρι και την Τερψιθέα.''

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Τι Πιστόλης, Τι Beretta;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος teod1980 την Τρί 08 Ιουν 2010, 11:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
lamosas
Bet Guru 2024
Δημοσιεύσεις: 3841
Εγγραφή: Τρί 26 Ιαν 2010, 10:49

Re: Nέος προπονητής-2

Δημοσίευση από lamosas »

Από τον Δερμιτζάκη της Πορτογαλίας, στον Έλληνα Δερμιτζάκη και τέλος στον Τενέ της Ιταλίας...
Απογοήτευση...
Μακάρι να διαψευστώ περίτρανα αλλά μου φαίνεται ότι από Νοέμβρη μήνα η Τούμπα θα φωνάζει ...Άγγελε...

Παρ' όλα αυτά εάν ανακοινωθεί σήμερα, θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Προπονητικό team”