Από αυτά που έχω διαβάσει δεξιά και αριστερά στα blogs, κλασικό 4-4-2 και 4-3-1-2 παίζει ο Μπερέτα.Σε καμμία περίπτωση 3-5-2..Αυτό το 4-3-1-2 ουσιαστικά είναι μια παραλλαγή του 4-4-2 σε ρόμβο αλλά με τους δύο μέσους πλάγιους πιο μέσα να βοηθάνε πιο πολύ στο δημιουργικό κομμάτι και το κεντρικό αμυντικό χαφ πιο πολύ να κόβει..Άρα δεν νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει προβληματισμός για το κατα πόσο θα πέσει στον βιτόλο μεγαλο βάρος στο δημιουργικό κομμάτι..Platon έγραψε:Καλά τα λέει ο "Ελέ", αλλά εμένα αυτό το 4-4-2 με ρόμβο κι ένα αμυντικό χαφ δε μου αρέσει. Το μόνο αμυντικό χαφ που μπορεί να παίξει μόνος στο 4-4-2 είναι ο Βιτόλο, αλλά από ανάπτυξη παιχνιδιού στον άξονα είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Ο Γκαρσία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην οργάνωση, είναι αργός για να παίξει μόνος του. Οπότε το 3-5-2 είναι ίσως το καλύτερο σύστημα αλλά προϋποθέτει δυο δυνατά φουλ-μπακ στις πτέρυγες... Κι ας πούμε ότι αριστερά ένα τέτοιο φουλ μπακ είναι ο Λίνο, δεξιά ποιόν έχουμε? Και ποιόν έχουμε για μπάκαπ του Λίνο? Πανηγύρι θα γίνει...
Δύσκολη η απόφαση για το νέο κόουτς και δε θα ήθελα να είμαι στη θέση ούτε του Βρύζα, ούτε του Ζαγοράκη.
Αν και με το σκυλί τον Σαλπιγγίδη στον άξονα, με την ταχύτητα του και το γνωστό pressing που κάνει νομίζω ότι ο Ivic θα έχει την δυνατότητα να παίζει πιο πίσω και να βοηθάει στο δημιουργικό κομμάτι..
Κοντολογίς μας βλέπω κλασικό 4-4-2 με 2 αμυντικά χαφ στα δύσκολα παιχνίδια και 4-3-1-2 και πιο επιθετικό σχήμα στα παιχνίδια εντός έδρας...Ένα πρόχειρο συμπέρασμα..????Σαλπιγγίδης δευτερος επιθετικός στην μεγάλη περιοχή και ιβιτς με Πάμπλο Γκαρσία να εναλλάσσονται στν βασική ενδεκάδα ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας του παιχνιδιού..Δίολου άσχημα και άκρως επιθετικά θα πω εγώ!!