Γενικά νέα για το μπάσκετ και την Α1'

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Basket League και όλων των παραλειπομένων...
Trikaliotis

Re: Γενικά νέα για το μπάσκετ και την Α1'

Δημοσίευση από Trikaliotis »

Δε ξέρω ρε παιδιά πλέον αν στην τελική είναι και καλή αυτή η πολυπόθητη 6η θέση με το φετινό Μαρούσι..Αφήστε που με αυτά που βλέπουμε από το τρένο του Μπαρτζώκα φέτος, μου φαίνεται στο τέλος θα καταφέρουμε να βγούμε 6οι και θα διασταυρωθούμε με κανένα Βάζελο στα πλέυ-οφ, αφού μπορεί αν συνεχίσει έτσι να το δούμε και 2ο το...."Μαρουσάκι"!!!
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Νομίζα ότι πλέον μπορούμε να δούμε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα από τη βαθμολογία:

* Α1 Μπάσκετ 2009-2010

* 1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 27 14
* - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 27 14
* 3 ΜΑΡΟΥΣΙ 26 14
* 4 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 2314
* - ΚΟΛΟΣΣΟΣ 23 15
* 6 ΠΑΟΚ 22 15
* - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 22 15
* - ΑΡΗΣ 22 15
* 9 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 20 14
* - ΑΕΚ 20 15
* 11 ΤΡΙΚΑΛΑ 19 15
* - ΓΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 19 15
* 13 ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 18 15
* - ΚΑΒΑΛΑ 18 14

Το πιο βασικό από όλα είναι ότι παρά την ήττα μας η κατάσταση είναι ακριβώς όπως θέλαμε να είναι με την ολοκλήρωση κι αυτής της αγωνιστικής.. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα μέχρι τα πλέι οφ, προυποθέτει ακόμη και πιθανότητες για 4άδα..

Ουτοπικό? Μπορεί κι όχι αν αναλογιστεί κανείς πως πλέον έχει μέσα παιχνίδια όπως κόντρα σε Περιστέρι, Μαρούσι, Κολοσσό με τους οποίους θα παλέψει και τα οποία πρέπει να πάρει. Βέβαια ποτέ δε θα πρέπει να είμαστε σίγουροι και για νίκες κόντρα σε Πανιώνιο και ΑΕΚ στην Αθήνα, αλλά η ουσία είναι ότι κάποτε αυτή η ομάδα θα ξυπνήσει και θα κάνει και κάποια εκτός έδρας νίκη..

Είναι δεδομένο ότι φέτος ακόμη δεν έχουμε δει την ομάδα να ρολάρει όπως μπορεί και ξέρει.
Το γεγονός ότι έχει νικήσει με +35 τον ρούλης στο μπάσκετ, του δίνει ένα μαξιλαράκι, καθώς σε οποιαδήποτε πιθανή ισαβαθμια με ΠΑΟΚ κι Αρη στη βαθμολογία, εμείς έχουμε το πάνω χέρι..

Θα πρέπει να δούμε και τι θα γίνει με τα υπόλοιπα παιχνίδια, καθώς, εκπλήξεις σίγουρα θα υπάρχουν και στη συνέχεια όπως ο διασυρμός του Πανιωνίου από την ΑΕΚ..
Το βασικό είναι να παίξουμε στη συνέχεια σαν ΠΑΟΚ και να σοβαρευτούμε, γιατί πραγματικά αυτή η ομάδα, ακόμη και με αυτό το ρόστερ, έχεις πολλές δυνατότητες, τις οποίες όμως ακόμη δεν έχει εκμεταλλευτεί!

Αυτό που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά..
Η φετινή σεζόν είναι προπομπός για τη συνέχεια..
Φέτος ο Σούλης βλέπει τις δυνατότητες της ομάδας κι ετοιμάζεται για το πλάνο που θα ακολουθήσει στην πορεία!
Γιατί ήδη φαίνονται ποιοι μπορούν και ποιοι όχι να συνεχίζουν να φορούν τη φανέλα της ομάδας..
Trikaliotis

Σωστός ο Free4..Ένας κορμός με Παπαδόπουλο, Μονρό, Ταπούτο, Γκετσέφσκι (?) και περισσότερες αρμοδιότητες από του χρόνου σε Γιαννακίδη και Καλέ, αλλά και σωστές επιλογές από την αρχή στο 1 και στο 5 και πιστεύω πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Επιμένω πως στο μπάσκετ δε χρειάζονται πολλά λεφτά για να κάνεις καλή ομάδα..Μαρούσι και Παρτιζάν το έχουν αποδείξει περίτρανα!

Επίσης επιμένω πως το Μαρούσι δεν έχει καλύτερο ρόστερ από εμάς. Όταν έκανε τις μεταγραφές το καλοκαίρι με τον Κουμπούρα, τον 37χρονο Αριγκμπάμπου και άλλους δευτεροκλασάτους παίχτες (τύπου Μπατή) εγώ γελούσα και έλεγα "που θα πάνε οι κακομοίρηδες με αυτά τα παλτά στην Ευρωλίγκα, κρίμα για τον Καϊμακόγλου που έμεινε και χαραμίζεται, ο Μπαρτζώκας είναι λίγος" και άλλα τέτοια και τώρα αναγκάζομαι να το βουλώσω κανονικά (όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι..!)
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

έτσι όπως βλέπω εγώ την ομάδα (νομίζω οτι φλεβάρη μήνα είμαστε σε θέση να έχουμε μία καλή εικόνα) δεν μπορούμε παραπάνω από 5η θέση στην regular season. τώρα αν βγείς 5ος και πέσεις με πανελλήνιο, ναι όλα είναι πιθανά για 4αδα. και 6ος να βγεις με μαρούσι, πάλι συμφωνώ οτι έχεις 40 % πιθανότητες. αυτό που με απασχολεί εμένα είναι ωστόσο οτι είμαστε δυσκοίλιοι σαν ομάδα. και θα είναι περιστασιακή μία επιτυχία μας. καλύτερα να παγιώσουμε την 6αδα φέτος (τελικά εννοοώ στη βαθμολογία) να παίξουμε στο eurocup που είναι ένα πολύ αξιόλογο κύπελλο και στο οποίο αν είσαι καλός μπορείς να διακριθείς, συμμαζέυοντας το καλοκαίρι το ρόστερ (αν μπορούμε βέβαια-να δούμε τι θα γίνει με τα οικονομικά μας). Η βάση της ομάδας για μένα είναι monroe, ταπούτος και 6οι παίκτες οι λάζος-gecevski (όπως παίζει ο παπαλουκάς δηλαδή). οποτε θέλουμε 3 παίκτες βασικούς-2 εξ αυτών μαύροι (1, 4, 5) και 2 παίκτες καλούς συμπληρωματικούς στην περιφέρεια (κοινοτικούς). αυτή είναι η άποψή μου.
Άβαταρ μέλους
kostasff

Δημοσίευση από kostasff »

Εγώ τον Παπ δεν θα τον έβαζα στον 6ο παίκτη. Μπορεί πενταδάτος.
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

όπως λέει και η παροιμία, του δώσανε γαιδούρι και αυτός το κοίταγε στα δόντια :D :D, θα μου πεις έφτασες να θες στην ομάδα σου (που δεν είχε ρόστερ τον Σεπτέμβρη) να θες αναπληρωματικό τον παπ. κοίτα, εγώ πάντα έχω στον νου μου ιδανικές καταστάσεις. το χω ξαναπει, κοίτα τη sienna και φτιάξε το αντίστοιχο ρόστερ. όχι από επίπεδο παικτών αλλά σαν στοιχεία. Και για να μη λέω άλλες λαλακίες σου παραθέτω την μπασκετική άποψη του bane (Φαντάζομαι διάβασες τη συνέντευξή του πριν το ματς την παρασκευή...αν όχι :yellowcard: ):

-Ισχύει ότι αυτά τα ματς τα κερδίζουν οι γκαρντ;
« Οι γκαρντ φέρνουν τα αποτελέσματα, αλλά χωρίς ψηλούς δεν μπορείς. Και μιλώ για γρήγορους ψηλούς. Ένας 2.10 παίζει 15 λεπτά. Οι ομάδες θέλουν δύο ευκίνητους φόργουορντ και ένα γρήγορο σέντερ για να καλύπτονται οι χώροι»
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

και για να το προχωρήσω ακόμα και οι monroe-ταπούτος έχουν συγκεκριμένα μειονεκτήματα: o monroe παρόλο που είναι αμερικανός δεν έχει το σουτάκι από τα 5 μέτρα μετά απο ντρίμπλα του (το αυτονόητο δηλ. για έναν μαύρο κοντό!!) ενώ ο ταπούτος πρέπει να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και με ντρίμπλα να περνάει τον προσωπικό του αντίπαλο σουτάροντας σκοράροντας ή δίνοντας ασσιστ.απλά είναι 2 παίκτες (οι μόνοι στο ρόστερ μας) που έχουν γρήγορα πόδια, βάζουν τη μπάλα στο παρκέ, είναι εκρηκτικοί, αλτρουιστές, βοηθάνε στο rebound, έχουν τρίποντο (πολύ βασικό δυστυχώς για το σημερινό μπάσκετ). σχεδόν τα πάντα όλα δηλαδή...
Trikaliotis

paok87 έγραψε:επειδή είμαι λίγο άσχετος μπορείτε να πείτε ποιες θέσεις βγάζουν ευρώπη?
Αν εξαιρέσεις Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που έχουν εξασφαλισμένα συμβόλαια και την 3η θέση που βγάζει κατ'ευθείαν στην Ευρωλίγκα, οι υπόλοιπες θέσεις (από οτι διάβασα στην προκύρηξη του ΕΣΑΚΕ) μέχρι και την 8η οδηγούν στην Ευρώπη, ανάλογα με τις ανάγκες όμως της κάθε Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Π.χ πρόπερυσι αν δε κάνω λάθος είχαμε 9 ομάδες (!) στην Ευρώπη με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και άρη στην Ευρωλίγκα, Μαρούσι, Πανελλήνιο και Πανιώνιο στο ULEB CUP, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο FIBA EUROCUP και την Ολύμπια Λάρισας στο Eurochallenge της FIBA!!! Φέτος μπορούσαμε κι εμείς (από τη στιγμή που πέρυσι τερματίσαμε 7οι) να αγωνιστούμε στο Eurochallenge, αλλά η διοίκηση και ο Σούλης προτίμησαν να μη το κάνουν.

Εδώ έχω να θέσω ένα ερώτημα που ήθελα να το κάνω και πιο παλιά, όταν έβλεπα και τις ομάδες που παίρνουν μέρος στο φετινό Eurochallenge: Προτιμάτε του χρόνου με μια πιο σοβαρή ομάδα να αγωνιστούμε στο Eurocup, όπου ο ανταγωνισμός όμως θα είναι μεγάλος και οι πιθανότητες διάκρισης μας είναι μειομένες, αλλά η συμμετοχή μας θα μας προσδώσει κύρος...ή μια συμμετοχή στο Eurochallenge όπου εκεί μια διάκριση (ακόμα και κατάκτηση του τροπαίου) μετά από χρόνια είναι περισσότερο πιθανή..?

Όπως και να το κάνουμε ένας ευρωπαϊκός τίτλος, δε παύει να είναι ένα τρόπαιο! Όπως τα σκουλήκια που με το Milco Cup που πήρανε λένε ότι έχουν 3 Ευρωπαϊκούς τίτλους!
Άβαταρ μέλους
kostasff

Η3η θέση δεν βγάζει κατ'ευθείαν στην Ευρωλίγκα αλλά σε προκριματικούς. Ρώτα και τον Άρη, αυτός ξέρει :lol:
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

eurocup!!! δεν το συζητάω!!!!

PS: έχει εγγυημένο συμβόλαιο η armani jeans και η roma και όχι η 3η ομάδα της Α1!!!!εύγε bertomeu...
Άβαταρ μέλους
kostasff

Αυτό με τα εγγυημένα συμβόλαια έχουν γα...σει το μπάσκετ. Το δεύτερο Μαρούσι (επί Γιαννάκη) έμεινε εκτός κι έπαιξε ο 8ος γαύρος. Τι να λέμε!
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

δεν ξέρω αν βλέπετε καθόλου μαρούσι??? νομίζω κάθε σκέψη για ευρωλίγκα είναι ουτοπία για φέτος... budget??? 1.220.00 είπε ο μικρός συρίγος (130.000 $ παίρνει ο Jamont Lucas) ενώ εμείς 1.5Κ Εuros... να δείτε pick and roll Που στήνει ο μπατής να σας φύγει ο τάκος!!! αυητά δε γίνοται ούτε στα έργα...
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Κι όμως εδώ φαίνεται πόσο μεγάλη δουλειά γίνεται σε αυτή την ομάδα..
Κυριολεκτικά με αυτόματο πιλότο οδηγείται..
Και μην απορήσετε αν στο τέλος δείτε το Μαρουσάκι να το σηκώνει..
Εγώ με δαύτους θα είμαι αν εμείς απουσιάσουμε τελικά!!
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

Κουλαρετε λιγο (και εγω μαζι σας) απλα το μαρουσι εκτος απο καλη ομαδα εχει παρει και ψυχολογια απο τις καλες εμφανισεις ειναι σε πολυ καλο δρομο δεν λεω αλλα οχι και πρωταθλημα να δειτε που θα βγαλει κουραση τον επομενο μηνα παιζουν σε εξοντωτικους ρυθμους και θα συνεχισουν να το κανουν, με 8 παιχτες μαξ παιζουν βεβαια ερχεται και ο κενταλ απο πισω θα δουμε δεν ξερω.
Οσο για το δικο μας παιχνιδι την επομενη εβδομαδα μακαρι να ειμαστε η αρχη της κατρακυλας τους αλλα δεν βλεπω με ποιο τροπο μπορουμε να τους κερδισουμε (με τον κοσμο ισως?) αντε να δουμε καντε και καμια προσευχη καλου κακου :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

κανα σχόλιο για τα budget δε βλέπω... :roll:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Basket League 2011-2012”