Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Basket League και όλων των παραλειπομένων...
Άβαταρ μέλους
obanebane
Δημοσιεύσεις: 25349
Εγγραφή: Τρί 10 Μαρ 2009, 00:51
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από obanebane »

Και ο καιμακογλου καπου θα χωραγε..........
Άβαταρ μέλους
palok
Δημοσιεύσεις: 10937
Εγγραφή: Τρί 18 Νοέμ 2008, 19:19
Τοποθεσία: Holargos

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από palok »

καλύτερη άμυνα η Partizan δεν το συζητάω!!!!! όταν έλεγα μπασκετικά εννοούσα καθαρά το επιθετικό πλάνο του αμαρουσσίου.

PS: ένα ζήτημα που το έχουμε αναφέρει πολλές φορές είναι οτι το μαρούσι πήρε τα ρίσκα του και πήρε έναν 30+ παίκτη από τη λάρισα (που είχε κάνει όντως πολύ καλή χρονιά- νομίζω μας είχε βάλει μέσα στη λάρισα καμία 4-5 τρίποντα από τα 10 μέτρα!!!!)
Άβαταρ μέλους
Makis4444
Δημοσιεύσεις: 1927
Εγγραφή: Τετ 03 Φεβ 2010, 13:02

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από Makis4444 »

Αδερφουλη ποιο ρισκο??????Ο ανθρωπος ειναι γιγαντια παικταρα.....Και του χρονου και του παραχρονου θα τον ηθελα στον ΠΑΟΚ προσωπικα.....
Άβαταρ μέλους
obanebane
Δημοσιεύσεις: 25349
Εγγραφή: Τρί 10 Μαρ 2009, 00:51
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από obanebane »

Το ιδιο πηγε να κανει ο σουλης με τον ειβερι αλλα δεν του βγηκε? δεν ειχαμε υπομονη? οτι και να ισχυει το ιδιο αποτελεσμα ειναι για μας μειναμε με καλυτερο ασσο τον καυκη, που να παμε με τον καυκη? :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Makis4444
Δημοσιεύσεις: 1927
Εγγραφή: Τετ 03 Φεβ 2010, 13:02

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από Makis4444 »

Ο Ειβερυ δεν ειναι επιπεδου Κις νομιζω....Και κατι αλλο που μου ηρθε....Πως γινεται ολοι οι προπονητες που περασαν τα τελευταια χρονια απο το Μαρουσι να θεωρουνται και να ειναι απολυτα επιτυχημενοι???????
Άβαταρ μέλους
free4
Δημοσιεύσεις: 15162
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 22:37
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από free4 »

Ακουγα χθες τη μετάδοση και οι Μαγουλάς και Σκουντής έλεγαν για το πόσα χρόνια είναι ίδιο το προπονητικό τιμ της ομάδας τόσα χρόνια: ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΝΙΚΟΣ και ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ως Β' Προπονητές
Άβαταρ μέλους
obanebane
Δημοσιεύσεις: 25349
Εγγραφή: Τρί 10 Μαρ 2009, 00:51
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από obanebane »

Δεν ξερω αν ειναι επιπεδου κις αυτο που ξερω ειναι οτι ειχε ολα τα στοιχεια να γινει ανταξιος του και καλυτερος και να σου πω γιατι? ηταν μυαλωμενος παιχτης δεν ηταν απο αυτα τα αμερικανακια που τρεχουν και σουταρουν και οποιον παρει ο χαρος (αυτο αναγκαστηκε να το κανει καποιες φορες οταν επεσε επανω του η πιεση της αλλαγης του)
Ηταν ποιντ γκαρντ κλασικο για να μην πλατιαζω πιστευω πως αν υπηρχε λιγο υπομονη θα βοηθαγε πολυ.
Το μεγαλυτερο μειονεκτημα του ηταν η κακη φυσικη του κατασταση οσο και αν θελεις οσο μπασκετ και να ξερεις αν δεν σε βοηθαει το σωμα σου δεν μπορεις να βγαλεις καλη εικονα στο γηπεδο.
Άβαταρ μέλους
Makis4444
Δημοσιεύσεις: 1927
Εγγραφή: Τετ 03 Φεβ 2010, 13:02

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από Makis4444 »

Συμφωνω απολυτα αδερφουλη.....Κι εγω τον πιστευα οταν ηρθε αλλα ηταν σκετη απογοητευση....
Άβαταρ μέλους
novito
Δημοσιεύσεις: 7691
Εγγραφή: Τρί 25 Δεκ 2007, 19:03
Τοποθεσία: ΞΕΣΑΛΟΝΙΚΑ

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από novito »

Αναδημοσιεύουμε αυτούσια την συνέντευξη του Bane Prelevic στον Κλείτο Καρκανιά και την Metrosport ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα στο Παλέ ντε Σπορ. Ο Μπάνε μιλάει για την ατμόσφαιρα των παιχνιδιών αυτών τα χρόνια που ήταν η μητέρα των μαχών στο πρωτάθλημα μπάσκετ και πολλά άλλα ενδιαφέροντα που αξίζει να διαβαστούν κυρίως από τα νεότερα αδέρφια μας ώστε να κατανοήσουν την ανάγκη που νοιώθουν αρκετοί εξ ημών να δουν την ομάδα μπάσκετ ξανά εκεί που της αρμόζει να είναι, δηλαδή μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης:

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Μπάνε:

«Ήταν Κυριακή και το επόμενο Σάββατο είχαμε το ντέρμπι με τον Άρη. Είχα πάει με την γυναίκα μου σινεμά στην προβολή των 11 και βγήκαμε γύρω στη μια. Ξαφνικά ακούω κάποιον να φωνάζει… Τι κάνεις τέτοια ώρα έξω; Το Σάββατο έχουμε ματς με τον Άρη, πήγαινε σπίτι σου. Ήταν απίστευτο, είχαμε μια εβδομάδα για το παιχνίδι…». Ήταν ένα από τα περίεργα που συνέβησαν στον Μπάνε Πρέλεβιτς τότε που οι κόντρες ΠΑΟΚ-Άρη έκριναν πρωταθλήματα. Μπορεί ο «Τίγρης» να έβαλε τότε τα γέλια, αλλά η κατάσταση μόνο αστεία δεν ήταν.

«Έζησα αυτά τα παιχνίδια και σαν παίκτης και σαν προπονητής και σαν τζένεραλ μάνατζερ. Δεν έχω παράπονο» είπε στο «Μ» ο Μπάνε, που θυμήθηκε ως «τζι εμ» την τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο το 2007. «Είχαμε καλή ομάδα και πάνω από όλα έναν πολύ μυαλωμένο πόιντ γκαρντ τον Ουάτσον που τώρα κάνει καριέρα στο ΝΒΑ. Ήταν και ο Ουάσιγκτον αλλά αυτός ήταν… κωλοτούμπας, πολύ τρελός».

Βέβαια το ενδιαφέρον δεν είναι το… τώρα αλλά το… τότε. «Δεν είχα παίξει αμέσως σε ντέρμπι, είχε κάποια προβλήματα το δελτίο μου. Κάθισα με πολιτικά στον πάγκο, αλλά ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ μετά από πέντε χρόνια. Ήμουν γουρλής» λέει γελώντας ο Πρέλεβιτς, σημαία τότε του «Δικεφάλου». Που να ξεχάσει την σειρά των πλέι οφ το 1991… «Ο Άρης ήταν στο 2-0 στην κανονική περίοδο, το κάναμε 2-2 στα πλέι οφ και χάσαμε τελικά 4-2 με τον ίδιο τρόπο. Πρώτα το λάθος του Μπάρλοου και στο επόμενο το λάθος του Φασούλα. Ήταν τα πιο συγκλονιστικά ματς. Μου φαίνεται τότε είχαμε και το επεισόδιο με τον Νικ. Ήταν τα νεύρα, η ένταση του αγώνα, ζήτημα της στιγμής. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα από τότε, ο Νικ είναι αθληταράς, συζητάμε μια χαρά. Η ζωή δεν είναι μόνο το γήπεδο. Στο παρκέ και με τον αδελφό σου μπορείς να μαλώσεις. Είναι χαζομάρα μα το κρατάς μετά. Θυμάμαι ότι ήμουν σε ένα σπίτι και κάποιος με φώναξε να δω τον καυγά στο youtube. Αυτό το youtube μας έχει κάνει μεγάλη ζημιά» σημείωσε με χαμόγελο ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

-Κάτι που να σου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση από εκείνα τα παιχνίδια;
«Θυμάμαι ένα τρίποντο που πέτυχα από την σέντρα και με αυτή την ήττα ο Άρης βγήκε εκτός στόχων. Θυμάμαι την υπερβολή στην προετοιμασία. Τρεις μέρες πριν το ματς μέναμε στο ξενοδοχείο μέχρι να έρθει ο Ντούντα και να το αλλάξει. Άλλες εποχές… Να μην υπάρχει επαφή με τους αντιπάλους, τον κόσμο. Βάλε έναν παίκτη τώρα τρεις μέρες στο ξενοδοχείο. Θα βρίσει, θα ψυχοπλακωθεί. Τότε άρχισε να χρησιμοποιείται και το βίντεο, τότε γινόταν και λάιβ σκάουτινγκ, έστελνε ο Ίβκοβιτς για τα Ευρωπαϊκά ματς τον Μίνιτς. Με την τεχνολογία πάνε αυτά, τώρα ξέρεις τα πάντα για όλους. Αρκεί να έχεις ένα λαπ τοπ και μια σύνδεση στο ίντερνετ».

-Και η πίεση πριν και στην διάρκεια των αγώνων αυτών…;
«Τρομερή… Τώρα η πίεση είναι αστεία. Τότε έπαιζες και για να έχει η ομάδα έσοδα και για τα επόμενα χρόνια, αφού τα συμβόλαια έγιναν το 1992. Παίζαμε με δελτίο. Εγώ είχα όμως μεγάλη εμπιστοσύνη στον Βεζυρτζή».

-Αντιδράσεις σε νίκες και ήττες…
«Με ήττα μέναμε κλεισμένοι στο σπίτι. Παντρεύτηκα και νωρίς εγώ. Μετά σκληρή προπόνηση… Στις νίκες γιορτάζαμε μόνο μια μέρα, βγαίναμε το ίδιο βράδυ και κάναμε καλή παρέα. Ο Παπαχρόνης, ο Κεν, ο Μάτζικ, ο Τζόνι…».

-Ποιες ήταν οι σχέσεις σου με τον Ιωαννίδη με τους παίκτες του Άρη;
«Με τον Γιάννη η σχέση ήταν καθαρά επαγγελματική, τίποτε παραπάνω, μόνο στο γήπεδο βρισκόμασταν. Μάλιστα τις προπονήσεις της μιας ομάδας από την άλλη χώριζε ένα δίωρο. Δεν έπρεπε να συναντιώμαστε. Είχα καλές σχέσεις με τον Πίξι, με τον Πετσάρσκι, δεν μεταφέραμε την αντιπαλότητα εκτός γηπέδου. Ήταν και περισσότεροι οι Έλληνες παίκτες, είχαν άλλο δέσιμο με τον κόσμο».

-Θα μπορούσες να συγκρίνεις τα ντέρμπι ΠΑΟΚ Άρη με αυτά στην Γιουγκοσλαβία ανάμεσα σε Παρτιζάν και Αστέρα;
«Εκεί είναι πιο άγρια τώρα. Πέρσι σταμάτησε ο τελικός για επεισόδια. Ναι ίδιο πράγμα είναι. Όπως ανάμεσα σε Ολυμπιακό Παναθηναικό… Πάντως για μένα τα απόλυτα ντέρμπι ήταν μεταξύ Κίντερ και Φορτιτούτο. Μεγάλος φανατισμός… Η Μπολόνια είναι μια πόλη λίγο μεγαλύτερη από την Λάρισα και είχε δύο ομάδες Ευρωλίγκα. Καταλαβαίνεις τι γινόταν. Δεν υπήρχαν όμως φασαρίες, μόνο πολύ φωνή στο γήπεδο και κόντρα μέσα στην πόλη που ήταν μικρή και όλα φαινόταν και ακούγονταν».

-Έχει γίνει πολύς λόγος για ταυτόχρονη παρουσία φιλάθλων στα ντέρμπι ΠΑΟΚ Άρη. Τι λες…;
«Θυμάμαι ότι τότε αυτό γινόταν. Από 2000 κάθε ομάδα… Σήμερα ο κίνδυνος είναι μεγάλος, τότε ήταν πιο πολιτισμένα. Μάλλον είναι κοινωνικό θέμα, ειδικοί επιστήμονες πρέπει να το λύσουν. Μακάρι να το δούμε σύντομα
».

-Το Σαββατιάτικο παιχνίδι που θα κριθεί;
«Καταρχάς θα παίξει ρόλο για την 5η θέση. Δεν υπάρχει φαβορί, είναι θέμα μέρας, αν και η έδρα έχει προβάδισμα. Και οι δύο ομάδες έχουν καλά ρόστερ. Πολλές φορές αυτά τα παιχνίδια κρίνονται από την προσωπικότητα παικτών. Ο Ρίτσαρντσον για παράδειγμα είχε παίξει πολύ καλά με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο».

-Ισχύει ότι αυτά τα ματς τα κερδίζουν οι γκαρντ;
« Οι γκαρντ φέρνουν τα αποτελέσματα, αλλά χωρίς ψηλούς δεν μπορείς. Και μιλώ για γρήγορους ψηλούς. Ένας 2.10 παίζει 15 λεπτά. Οι ομάδες θέλουν δύο ευκίνητους φόργουορντ και ένα γρήγορο σέντερ για να καλύπτονται οι χώροι».

-Τελικά τι σου έμεινε από εκείνα τα μεγάλα ματς;
«Το εντυπωσιακό ήταν ότι στην αρχή χάναμε αρκετές φορές, χάναμε τίτλους έτσι, αλλά υποστήριξη του κόσμου ήταν τρομερή. Υπήρχε υπομονή, στήριξη στα δύσκολα και φαινόταν ότι όλοι περίμεναν ότι θα έρθει η ώρα για να κάνουμε εμείς μεγάλα πράγματα. Όπως και έγινε. Αυτό θυμάμαι περισσότερο, δεν το ξεχνώ ποτέ. Και τώρα οι ομάδες της Θεσσαλονίκης ανάλογα με τι έχουν να αντιμετωπίσουν στην Αθήνα είναι σε καλό επίπεδο. Ίσως ο Άρης με την σταθερή διοίκηση να έχει έναν καλύτερο προσανατολισμό».

http://www.abalaea.com/index.php?option ... &Itemid=84

σημ: οι επισημάνσεις δικές μου...
Άβαταρ μέλους
palok
Δημοσιεύσεις: 10937
Εγγραφή: Τρί 18 Νοέμ 2008, 19:19
Τοποθεσία: Holargos

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από palok »

κοιτάξτε τι ωραίο Link βρήκα: http://wapedia.mobi/en/PAOK_BC
τι λες free??
Άβαταρ μέλους
palok
Δημοσιεύσεις: 10937
Εγγραφή: Τρί 18 Νοέμ 2008, 19:19
Τοποθεσία: Holargos

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από palok »

βλέποντας τα ρόστερ των προηγούμενων χρόνων παρατήρησα και κάτι άλλο κουφό: το 99-2000 επί μπατατούδη, αλλάξαμε edwards-alexander για dainenko-joseph blair???? πραγματικά ημαρτον τι να πω...
Άβαταρ μέλους
obanebane
Δημοσιεύσεις: 25349
Εγγραφή: Τρί 10 Μαρ 2009, 00:51
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από obanebane »

Αρα γραψε ακυρο free 95-96 και 98-99 ειναι οι 2 σεζον που ψαχνουμε το ροστερ της ζαλγκιρις επεσα μια χρονια εξω :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
palok
Δημοσιεύσεις: 10937
Εγγραφή: Τρί 18 Νοέμ 2008, 19:19
Τοποθεσία: Holargos

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από palok »

το ρόστερ των λιθουανών το 99: http://www.basketpedya.com/Acc003InfTea ... orada=1999
Άβαταρ μέλους
palok
Δημοσιεύσεις: 10937
Εγγραφή: Τρί 18 Νοέμ 2008, 19:19
Τοποθεσία: Holargos

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από palok »

και απαντάω και στον εαυτό μου για τον Jordan των open courts: ναι, ήταν o ronnie fiels (http://wapedia.mobi/en/Ronnie_Fields)
Άβαταρ μέλους
free4
Δημοσιεύσεις: 15162
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 22:37
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από free4 »

palok έγραψε:κοιτάξτε τι ωραίο Link βρήκα: http://wapedia.mobi/en/PAOK_BC
τι λες free??
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

Δες κι εγώ τι βρήκα..
http://www.euroleague.net/news/i/9105/180
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Basket League 2011-2012”