Μπορεί για το ένα εκ των δύο μεταγραφικών αποκτημάτων του ΠΑΟΚ, τον Κριστιάνο Μοράις, το σημερινό ντέρμπι να είναι το πρώτο του εν Ελλάδι, ο Εντίνιο από την πλευρά του όμως είναι μπαρουτοκαπνισμένος, ειδικά όσον αφορά τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος επιθετικός κατά τον 1,5 χρόνο παρουσίας του στην ΑΕΚ αντιμετώπισε τους «ερυθρόλευκους» τέσσερις φορές και το σημερινό παιχνίδι είναι το πέμπτο. Ο ίδιος μετρά μόλις μια νίκη και τρεις ήττες, όμως έδωσε το «παρών» σε δύο αγώνες που έμειναν στην ιστορία. Ο πρώτος ήταν το επιβλητικό 4-0 της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2007 - 2008, όταν ο ίδιος είχε πετύχει ένα από τα τέσσερα γκολ της Ενωσης. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα ο Εντίνιο πήρε μέρος στον συγκλονιστικότερο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, όταν ο Ολυμπαικός επιβλήθηκε στα πέναλτι της ΑΕΚ μετά το χορταστικό 4-4 στα 120 λεπτά αγώνα. Τότε ο Εντίνιο είχε ευστοχήσει και στα δύο πέναλτι που κλήθηκε να εκτελέσει. Μιλώντας στο «Goal» ο 27χρονος επιθετικός αφήνει πίσω του τα παιχνίδια με την ΑΕΚ και εξηγεί για ποιο λόγο πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Καραϊσκάκη.
«Κάθε ντέρμπι είναι δύσκολο»
Αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Εντίνιο -λίγο μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης- ανέφερε: «Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως κάθε ένα, και ειδικά ένα ντέρμπι. Παίζουμε εκτός έδρας κόντρα σε μια δυνατή ομάδα. Και όπως σε κάθε παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ στοχεύει στη νίκη, έτσι και τώρα. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». Στη συνέχεια εξήγησε το πού στηρίζει την αισιοδοξία του για τη σημερινή αναμέτρηση στο Φάληρο: «Ηρθα σε μια ομάδα που έχει αυτοπεποίθηση. Είμαστε μια ομάδα δυνατή, που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Από αυτό που έχω καταλάβει εγώ αυτό το διάστημα που είμαι εδώ θεωρώ ότι δεν υστερούμε σε τίποτα έναντι του Ολυμπιακού και θέλουμε αυτό να το δείξουμε και στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Εχουμε καλή ψυχολογία και, αν παρουσιάσουμε το πρόσωπου που έχει η ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια, το αποτέλεσμα θα έρθει». Οσο για το ντεμπούτο του κόντρα στον Πανσερραϊκό, είπε: «Δεν έκανα τόσο καλό παιχνίδι, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι πήραμε την πρόκριση. Πάνω απ’ όλα μπαίνει η ομάδα. Οσο περούν οι μέρες, προσαρμόζομαι και θα βοηθάω περισσότερο».
http://www.sentragoal.gr/article.asp?ca ... id=7016142