Του Γιώργου Ζαχαριάδη
Νόμιζα ότι έκλεισε αυτό το κεφάλαιο, αλλά απ' ό,τι φαίνεται θα πάνε για έναν ακόμη ποδοσφαιριστή, επιθετικό αυτή τη φορά. Ε, μπράβο τότε... Και συγχαρητήρια. Από την ημέρα που ήρθε ο Κριστιάνο έχει περάσει ένας μήνας κι εγώ ξεχάστηκα ότι υπάρχουν μεταγραφές για τον ΠΑΟΚ. Με το δίκιο μου.
Εδώ που τα λέμε, τι να τον κάνεις έναν ακόμη παίκτη στην επίθεση;
Αφού δεν το «έχετε», ρε παιδιά, αφήστε το. Σ' ό,τι αφορά την επιλογή επιθετικών, δεν σας έχει κάτσει τίποτε μέχρι σήμερα. Κάτι αναλαμπές του Μουσλίμοβιτς κι αυτό ήταν όλο.
Τελικά, δεν θέλετε να έχετε αποτελεσματικούς επιθετικούς. Τον Μπακαγιόκο και τον Αναστασάκο που, δόξα τω Θεώ, σκόραραν, τους διώξατε και κρατήσατε τον Μουσλίμοβιτς, που στην Ιταλία αποκαλούν «γυάλινο». Προφανείς οι λόγοι.
Ρε, μήπως τον προορίζετε για βοηθό τεχνικού διευθυντή; Κάτι τέτοια τα κάνετε εσείς στον ΠΑΟΚ. Οπως με τον Κονσεϊσάο: τον ανανεώσατε τον Μάιο και γρήγορα γρήγορα του βάλατε το κοστούμι. Για να συμπληρώσω, αυτή ήταν τελικά η καλύτερη διαχείριση στην υπόθεση του Κονσεϊσάο. Και δεν έχεις στο κεφάλι σου την γκρίνια του συνταξιούχου ποδοσφαιριστή και τον εκμεταλλεύεσαι επαγγελματικά.
Και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, τι να τον κάνει κι άλλον επιθετικό ο ΠΑΟΚ, όταν και ο Ιβιτς σκοράρει και ο Βιεϊρίνια είναι σούπερ φορμαρισμένος; Ετσι κι αλλιώς ο φορ δεν βάζει γκολ φέτος στον ΠΑΟΚ.
Είναι κι ο Θανάσης... Μ' αρέσει ο Παπάζογλου. Είναι και εξαιρετικό παλικάρι, να το ξέρετε. Αλλά έχει γίνει ανέκδοτο στα ραδιόφωνα. Ακούω έναν ακροατή τις προάλλες... «Εγώ θαυμάζω τον Παπάζογλου», βγαίνει και λέει ο άτιμος. «Είναι τρομερός. Υποδειγματικός στα τελειώματά του», συμπλήρωσε. Ακούτε τι καζούρα κάνουν οι αρειανοί στον Παπάζογλου που τους τον άρπαξε ο ΠΑΟΚ μέσ' από τα χέρια τους. Κι ο Παπάζογλου όσο χάνει κλασικές ευκαιρίες, όπως καταλαβαίνετε, ανοίγει τον δρόμο στον Αθανασιάδη. Επιστρέφει το καλοκαίρι και θα γίνουμε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα... Θα υπάρχει πιο έντονος συναγωνισμός.
Λέτε να βρεθεί κανείς να πάρει τον Μουσλίμοβιτς και να αδειάσει ο τόπος; Θα τα πούμε αργότερα. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η συνταγή στον ΠΑΟΚ δεν αλλάζει και ακολουθείται κατά γράμμα και φέτος τον Ιανουάριο: περιμένουν μέχρι τις τελευταίες μέρες της εμβόλιμης μεταγραφικής περιόδου για να τους καθίσει το κελεπούρι.
Ξέρω, επίσης, ότι ο ΠΑΟΚ αποδεικνύεται πάντως καιρού. All weather και εκτάκτου ανάγκης. Οσο περισσότερο τον δυσκολεύεις τόσο δεν παρεκκλίνει της πορείας του. Με τρεις, με τέσσερις βασικούς τραυματίες, χωρίς φορ, χωρίς στόπερ, χωρίς τερματοφύλακα... Δεν μασάει.
Και δεν μπορώ να προβλέψω, αν τελικά ο Σάντος αποκτήσει αλλαγές στα στόπερ, στην επίθεση και το κέντρο, ο ΠΑΟΚ θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο αποτελεσματικός; Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Λίγα έχουμε δει;
http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=2833&autid=17
με τις υγείες σας