Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
georgedoulk

Re: Fernando Santos

Δημοσίευση από georgedoulk »

Την πρώτη χρονία του Σάντος (η ηρωικη της ΣΑΡΔΕΛΑΣ) είδα τα περισσότερα μάτς στη TV και απο το 20'λεπτο έλεγα "άντε να κάνουμε ρε παιδια κανα ταβλι κανα μπυλότ να περνάει η ώρα".

Πέρσι είδα τα περισσότερα στο γήπεδο-- φωνές, κακό, ίλλιγγος, ταχυπαλμίες και ξενέρωμα στα Play-oxxxxxx.

Φέτος στην αρχη παλι τα ιδια, ξενερωμα, αηδια ποδόσφαιρο, απογοήτευση.

Εχει όμως τρία-τέσσερα ματσακια τωρα που τον παρακολουθω ευχαριστα. Καταλαβαίνω οτι προσπαθεί η ομαδα να παίξει ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Να αλλαξει την μπάλα ορθολογικα, να κάνει κατοχη, να αναπτυχθει απο τα πλαγια, να παίξει την ζωνη στην άμυνα.
Θα μου πει κανεις "ρε φίλε αυτα είναι αυτονόητα πραγματα". Ε λοιπόν δεν είναι :oops: οχι στον ΠΑΟΚ που εβλεπα εγω τοσα χρονια. Οχι για τον ΠΑΟΚ που επαιζε φουλ επιθεση με ξαφνικες αμυνες, οχι στον ΠΑΟΚ της γιομας και του αμπαλαεα, οχι στον ΠΑΟΚ του Λακη, του Μπαλαφα και του Μπακαγιοκο (κοινο χαρακτηριστικο των τριων οτι πανυγηριζε το γηπεδο σε καθε σωστο κοντρόλ).

Απο δω και περα θελω να βλέπω αυτον τον ΠΑΟΚ. Συνηθισα. Κακόμαθα.
Απο δω και περα θα κραζω καθε παικτη που δεν ανταποκρίνεται σε αυτο το ποδόσφαιρο που θελω να βλέπω. Ειμαι ΠΑΟΚ.
Απο δω και περα ειμαι σιγουρος πως τα ματσακια με τα χωρια, τις γριες, τον ρουλη και τις λοιπες προοδευτικες δυναμεις, τα εχω για πλακα. Εχω στοχους που αυτοι δεν εχουν.
Απο δω και πέρα απαιτω απ την ομαδα να βάζει και δευτερο γκολ και να τα καθαρίζει τα ματς. Θελω να τρωω φυστικια στο Β' ημιχρονο.
Απο δω και πέρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Εχω απαιτησεις. Ειμαι μεγαλη ομαδα. ΕΙΜΑΙ ΠΑΟΚ.
Άβαταρ μέλους
sidpanos

Δημοσίευση από sidpanos »

paoki_sweden έγραψε:
shark4 έγραψε:Παντως κανουμε βηματα προοδου. Δεν ζητησαμε απο τον πορτογαλλο να απολογηθει για την νικη της κουλας στο λιμανι ;)
Κατι ειναι και αυτο. :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Will Fernantou take 3 points there? or what do you think?
γιατί τον λες φερνάντου?
επειδή η γλώσσα του έχει τέτοιους διφθόγγους και μας είπε παουκ?
νταξ..ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Θέλει τα ντέρμπι ο Σουηδός μην παρεξηγείς συνάδελφε.
Και ο Φερνάντου τα θέλει το ίδιο.
Να μάθουν μπαλίτσα και οι παίχτες και θα έρθουν και αυτά κάποια στιγμή.
Θέμα χρόνου είναι.
Εκτός αν κάποιος είναι κομπλεξικός και πιστεύει πως δεν πρέπει να παίξουμε στα ντέρμπι γιατί θα χάσουμε.
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Gash...ειπαμε, να μην ακουμε ραδιοφωνα! Ποσο μαλλον σπορ φμ...Εγω την εχω κοψει αυτη τη κακη συνηθεια... :ugeek: (μπαινω μονο στο σαιτ-κακως βεβαια)...

Sera, μας αδικεις... Ειμαστε μερικοι που κραζουμε παντως καιρού και αποτελεσματος... :lol:

Και για να ερθουμε στο δια ταυτα...

Ο Φερναντο(υ) δεν θα κριθει στα ματς με τον Πανιωνιο και τον ρούλη...Θα κριθει στα ματς για τα οποια η ομαδα μας ειναι γεννημενη για να νικαει και να παιζει...Στους τελικους, στα ντερμπι, στα πλει οφ και στα δυσκολα!

Αυτο που μου εμεινε απο την χτεσινη αγωνιστική (και μαλλον αυτο ηθελε να πει και ο αδερφος απο την Σουηδια) ειναι οτι αν παιξεις σαν μεγαλη ομαδα και εχεις προσωπικοτητα στον αγωνιστικο χωρο, δεν μπορει κανεις να σου στερησει τιποτα! (Δεν μιλαω για το παρελθον αλλα για το σημερα που ολοι εχουν προσβαση σε μια οθονη τηλεορασης και εχουν συμμαζευτει τα πραγματα) Οποιος ειδε το ματς γαυρος-αεκ (οχι πολλοι βεβαια ,διοτι παιζανε την ιδια ωρα με εμας-εγω ημουν αρρωστος με πυρετο στο σπιτι και χωρις νοβα -το λεω για να μην παρεξηγηθω) καταλαβε οτι οσο και να θελει ο διαιτητης να σπρωξει μια ομαδα, αν ο αντιπαλος φανει αποτελεσματικός και παιξει με τσαμπουκα, δεν υπαρχει περιπτωση να καταφερει τιποτα ο κορακας!

Ειναι νωρις ακομα για ανανεωση...Ας μας δειξει στα δυσκολα τι γινεται, ας τον χειροκροτησουμε και ας ανανεωσει...Μεχρι τοτε, κραταμε μικρο καλαθι...

ΥΓ.
Gash...O Fernando τα θελει τα ντερμπι σιγουρα...Και εμεις τα θελουμε...Το θεμα ειναι αν μπορει...
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

γερομαξιμε εσυ και αλλοι 1-2 ειστε επιτιμοι κραχτες δε συμπεριλαμβανεστε στο comment μου... :twisted: :twisted:
Άβαταρ μέλους
shark4

Δημοσίευση από shark4 »

Mια διορθωση μονο. Ο Σαντος ( και ο καθε Σαντος) κρινεται σε ΟΛΑ ανεξαιρετως τα παιχνιδια που απαρτιζουν ενα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
Μια νικη η' και δυο σε ενα ντερμπυ και κλαρινα απο ομαδες της 8ης , 9ης και πιο κατω θεσης ειναι χωρις αντικρυσμα.
Εγω προσωπικα δεν ειδα καμμια αεκ με τσαμπουκα και προσωπικοτητα , ειδα μονο εναν παιχτη να βγαζει με δυο προσωπικες ενεργειες " τα καστανα απο την φωτια " και να κανει μαγκες τους παντες και μεχρι χθες τελειωμενους. Οπως ακριβως εγινε και με εμας στο μεταξυ μας παιχνιδι.
Αυτα. Προς το παρον.
Άβαταρ μέλους
teratios

Δημοσίευση από teratios »

georgedoulk έγραψε:Την πρώτη χρονία του Σάντος (η ηρωικη της ΣΑΡΔΕΛΑΣ) είδα τα περισσότερα μάτς στη TV και απο το 20'λεπτο έλεγα "άντε να κάνουμε ρε παιδια κανα ταβλι κανα μπυλότ να περνάει η ώρα".
Μπουρλότ λέγεται. Μπυλότ το λένε οι χαμουτζήδες, o λαός του ΠΑΟΚ το λέει ΜΠΟΥΡΛΟΤ (και με παχύ το λλλλ)
:nairepaok:
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Μάξιμε δεν είναι το θέμα αν μπορεί ο Φερνάνδου.
Δεν παίζει μπάλα αυτός αλλά έχει την ευθύνη βεβαίως για το αγωνιστικό της πρόσωπο.

Αλλά αν μπορεί η ομάδα με τις υπάρχουσες συνθήκες εντός και εκτός αυτής?
Αν μπορεί κάτω απο αυτές τις συνθήκες τότε πολύ σωστά να κριθεί και μάλιστα με τα ποιο αυστηρά κριτήρια.

Την κριτική όμως που διαμορφώνει εξ αρχής τις συνθήκες αυτές φροντίζω να τις κάνω STOP μέσα απο τις Δημοκρατικές διαδικασίες που μου παρέχει το ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ και μέσω της δικής μου κριτικής στο είδος της ''κριτικής'' που ασκείται απο την εποχή Σαρδέλας απο όλους εμάς.

Υ.Γ
Γιορτάζεται τον Αύγουστο της Παναγίας.

Ποια είναι τα κριτήρια που θα κρίνουμε τον κάθε Σάντος στον ΠΑΟΚ και θα θεωρήσουμε αν κάνει ή δεν κάνει?
Άβαταρ μέλους
teratios

Δημοσίευση από teratios »

Παρακαλώ τους αντμίν να κόψουν τα ον-τόπικ. Έχουμε και δουλειές.....
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

shark4 έγραψε:Mια διορθωση μονο. Ο Σαντος ( και ο καθε Σαντος) κρινεται σε ΟΛΑ ανεξαιρετως τα παιχνιδια που απαρτιζουν ενα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
Μια νικη η' και δυο σε ενα ντερμπυ και κλαρινα απο ομαδες της 8ης , 9ης και πιο κατω θεσης ειναι χωρις αντικρυσμα.
Εγω προσωπικα δεν ειδα καμμια αεκ με τσαμπουκα και προσωπικοτητα , ειδα μονο εναν παιχτη να βγαζει με δυο προσωπικες ενεργειες " τα καστανα απο την φωτια " και να κανει μαγκες τους παντες και μεχρι χθες τελειωμενους. Οπως ακριβως εγινε και με εμας στο μεταξυ μας παιχνιδι.
Αυτα. Προς το παρον.
Συμφωνω οτι σε ολα κρινεται και εχεις δικιο...Ελα ομως που στην διαδικασια του πρωταθληματος υπαρχουν και τα πλει οφ και εκει ειναι παιχνιδια-ντερμπι... Και οπως ειναι διαμορφωμενο το κ@λοσυστημα, η βαρυτητα ειναι στα πλει οφ και οχι στην κανονικη διαρκεια...Εκτος και αν εχουμε τα φοντα για πρωταθλημα, που ομως εκει εξυπακουεται οτι χρειαζεσαι και εξτρα βαθμους απο τα ντερμπι διοτι δεν ειναι μονο οι βαθμοι που χανεις στα παιχνιδια, αλλα και οι βαθμοι που κερδιζει ο ανταγωνιστης σου στην μεταξυ σας "κοντρα"...

Το οτι ομως θα νικας και μερικα ντερμπι, δεν σημαινει οτι θα τρως και απαραιτητως κλαρινα απο τις μικρους! Σε κανεναν δεν αρεσει αυτό...Υπαρχει και η μεση οδος και οχι τα ακρα...

Οσο για την κουλα...Το να μενεις πισω στο σκορ μεσα στο καραισκακη με 1-0 (απο αμφισβητουμενο γκολ-οφσαιντ) και να εχεις την δυναμη να ισοφαριζεις και να προηγεισαι με 2-1 και παραλληλα να κρατας μεχρι το 90 ψυχολογικά, αυτο για μενα δειχνει προσωπικοτητα και δεν ριχνω μονο την επιτυχια αυτη στον Σκοκο, αλλα σε ολη την ομαδα τους... Ειναι κατι που μεχρι τωρα ο ΠΑΟΚ εχει δειξει οτι δεν μπορει να το καταφερει...
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Maximus έγραψε: Οσο για την κουλα...Το να μενεις πισω στο σκορ μεσα στο καραισκακη με 1-0 (απο αμφισβητουμενο γκολ-οφσαιντ) και να εχεις την δυναμη να ισοφαριζεις και να προηγεισαι με 2-1 και παραλληλα να κρατας μεχρι το 90 ψυχολογικά, αυτο για μενα δειχνει προσωπικοτητα και δεν ριχνω μονο την επιτυχια αυτη στον Σκοκο, αλλα σε ολη την ομαδα τους... Ειναι κατι που μεχρι τωρα ο ΠΑΟΚ εχει δειξει οτι δεν μπορει να το καταφερει...
Πολύ σωστά!
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

Maximus έγραψε: Ειναι νωρις ακομα για ανανεωση...Ας μας δειξει στα δυσκολα τι γινεται, ας τον χειροκροτησουμε και ας ανανεωσει...Μεχρι τοτε, κραταμε μικρο καλαθι...

ΥΓ.
Gash...O Fernando τα θελει τα ντερμπι σιγουρα...Και εμεις τα θελουμε...Το θεμα ειναι αν μπορει...
Νωρίς σίγουρα δεν είναι. Θυμηθείτε ότι πέρσι οι πρώτες μεταγραφικές συμφωνίες βγήκαν στη φόρα από τον Απρίλιο. Να κάνουμε μεταγραφικό σχεδιασμό με το Σάντος και τον Ιούνιο να πάρει πόδι; Ή να αφήσουμε τις μεταγραφές για μετά το Μουντιάλ;

Η ομάδα μας είναι ομάδα των ποδοσφαιριστών, όχι του προέδρου. Η διοίκηση είναι ακόμη με το μισό πόδι στους αγωνιστικούς χώρους και δεν έχει "παραγοντοποιηθεί" πλήρως. Επομένως για να πάμε καλά πρέπει να έχουμε έναν σοβαρό προπονητή που να μπορεί να επιβληθεί στους παίχτες του χωρίς να χρειάζεται τον μπαμπούλα πρόεδρο. Επίσης χρειαζόμαστε έναν προπονητή με σαφές σχέδιο, μέσω του οποίου θα καθοδηγηθεί η άπειρη διοίκηση στις κινήσεις τις. Για μένα αυτά είναι τα ποιο σημαντικά κριτήρια σήμερα, όχι τα αγωνιστικά.
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

Λοιπόν το 1000 μου post δεν θα μπορούσε να είναι κάπου αλλού παρά μόνο στο topic του αγαπημένου μου Φερνάντο.
Ζάχαρη περνάς τελευταία με τα μεταγραφικά και με τον κοντό...κανένας δεν ασχολείται μαζί σου....αλλά που θα πάει,έρχεται η ώρα σου,τα ντέρμπυ πλησιάζουν αμείλικτα...
Άβαταρ μέλους
thrix

Δημοσίευση από thrix »

teratios έγραψε:
georgedoulk έγραψε:Την πρώτη χρονία του Σάντος (η ηρωικη της ΣΑΡΔΕΛΑΣ) είδα τα περισσότερα μάτς στη TV και απο το 20'λεπτο έλεγα "άντε να κάνουμε ρε παιδια κανα ταβλι κανα μπυλότ να περνάει η ώρα".
Μπουρλότ λέγεται. Μπυλότ το λένε οι χαμουτζήδες, o λαός του ΠΑΟΚ το λέει ΜΠΟΥΡΛΟΤ (και με παχύ το λλλλ)
:nairepaok:
κι εμείς οι χαμουτζήδες,λαός του ΠΑΟΚ είμαστε αδερφέ, το ίδιο όπως κι εσύ. :yellowcard:
Άβαταρ μέλους
sidpanos

Δημοσίευση από sidpanos »

όσοι κράζατε,επειδή είστε άντρες,θα γράψετε αυτό τουλάχιστον που είναι δίκαιο...
αρκετά καλή μπάλα ως σύνολο και μεταμόρφωσε δύο μέτριους παίχτες σε παίχτες κορυφαίου επιπέδου...

ένα μπράβο είναι αρκετό...

υγ...αφιερωμένο στους οπαδούς που πριν σκεφτούν κράζουν για τα πάντα...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”