Μεταγραφές μπάσκετ 2009 - 2010
Re: Μεταγραφές μπάσκετ 2009 - 2010
Εχεις παρακολουθησει τελευταια παιχνιδι NBA? πιστευω πως ναι μιας και εισαι μπασκετικος πες μου αν αυτο που βλεπεις ειναι μπασκετ εγω βλεπω 10 τυπους που τρεχουν πανω κατω και σουταρουν και μιλαω για την κανονικη περιοδο ετσι? γιατι στα play-off βλεπουμε αλλο αθλημα.
Το NBA ειναι σε χιλιους τομεις μπροστα να μην το αναλυσω τωρα αλλα οι αγωνες της κανονικης διαρκειας ειναι ενα τσιρκο με μαιμουδες ζογκλερ και κλοουν.
Το NBA ειναι σε χιλιους τομεις μπροστα να μην το αναλυσω τωρα αλλα οι αγωνες της κανονικης διαρκειας ειναι ενα τσιρκο με μαιμουδες ζογκλερ και κλοουν.
Οσο για την αμυνα δεν λεμε κατι διαφορετικο δουλεια στη προπονηση χρειαζεται και καποια αμυντικα συστηματα η επιθεση ομως φιλε καλε χρειαζεται ταλεντο που δεν το διαθετουν ολοι.
Ο τζορνταν ο λεμπρον ο κομπι ο ουειντ κτλ κτλ κερδιζουν τα παιχνιδια αφου πρωτα βγαλουν αμυνες βεβαια ολοι οι υπολοιποι.
Ο τζορνταν ο λεμπρον ο κομπι ο ουειντ κτλ κτλ κερδιζουν τα παιχνιδια αφου πρωτα βγαλουν αμυνες βεβαια ολοι οι υπολοιποι.
Και για να τελειωσω το σουτ αν δεν το εχεις μπορεις να το μαθεις? το ενας εναντιον ενος μαθαινετε? οι επιθετικες κινησεις του ψηλου μαθαινοντε? Επιμενω λοιπον οτι το να μαθεις να παιζεις αμυνα ειναι δουλεια προπονητη η επιθετικη ικανοτητα δεν μαθαινετε πουθενα.
το οτι ένα παιχνίδι της κανονικής περιόδου στο nba είναι τσίρκο είναι ένας ακόμη μύθος που συντηρείται δυστυχώς πολύ πολύ καλά από τους μασώνους του μπάσκετ (οι οποίοι ας πούμε δεν ασχολούνται ποτέ με τη διαιτησία του αγώνα παο-παοκ αλλά όταν παίζει η εθνική και χάνει, χάνει πάντα από τους διαιτητές!!!). δυστυχώς φίλε μου εδώ στην ευρώπη μάθαμε να προσκυνάμε τον messina και τον zeljiko. παραμερίσαμε το θέαμα για το αποτέλεσμα. ευτυχώς που υπάρχουν και ομάδες σαν την barcelona και μας το υπενθυμίζουν. κατά τα άλλα συμφωνώ 100 % οτι από τις ομάδες του nBA υπάρχουν τουλάχιστον 10-15 από τις 27-30 -πόσες είναι- που δεν παίζουν μπάσκετ. είτε στην κανονική περίοδο είτε στα play off. βρίσκονται εκεί απλά για να υπάρχουν, συντηρούν τις πόλεις τους και δεν προσφέρουν εν τέλει τίποτα στο μπάσκετ. αν δει κάποιος με τι πάθος παίζει ο Pedja στους Hornets θα γελάσει κάθε πικραμένος. αν παίξει εδώ με αυτό το αδιάφορο στυλάκι απέναντι σε άμυνα βάζελου θα βάζει σουτ μόνο από τα 8 μέτρα. από την άλλη όμως υπάρχουν πολλές καλές ομάδες που παίζουνε μπασκετάρα ακόμα και στην κανονική περίοδο. κατέβασε το χτεσινό παιχνίδι του σκαι και δες πως έπαιξε το Portland π.χ. που δεν είναι ούτε lakers, ούτε celtics. Απλά εδώ έχουμε φτάσει να τα ισοπεδώνουμε όλα. δυστυχώς. άκουγα τον πεδουλάκη πόσο εύκολα αφόριζε την δουλειά που γίνεται από προπονητές στην ισπανία!!! επειδή η δουλειά που κάνω ενέχει τον συναγωνισμό με όλον τον υπόλοιπο κόσμο έχω μία μικρή ευαισθησία στο πως κάνουν τη δουλείά τους οι (ασυμπάθιστοι κατά τα άλλα) αμερικανοί και πώς εμείς.
Φιλικά και συν-αδελφικά πάντα.
Φιλικά και συν-αδελφικά πάντα.
palok επειδη εχω παιξει μπασκετ αυτο που εγραψες για την αμυνα ειναι εντελως λαθος....η αμυνα ειναι θεμα διαθεσης και η επιθεση ειναι θεμα μερας.Αυτα ετσι ειναι, οποιος δεν γνωριζει απο μπασκετ μπορει να πιστευει οτι θελει........μια δυο προπονησεις κανε πανω στην αμυνα και μετα μεσα στον αγωνα το θεμα ειναι να μην εισαι τεμπελης αντιθετως το σουτ ειναι θεμα δουλειας, γιατι χωρις δουλεια δεν γινετε τιποτα αλλα αμα δεν σου μπαινουν καληνυχτα.
ok tigon δεν έχω ιδέα από μπάσκετ (εννοείται οτι ούτε έχω παίξει ποτέ). μαζί σου 100 %. αν θέλει το φόρουμ μπορεί να με ψηφίσει και για αποχώρηση να μην ξαναπαραθέσω τις μπασκετικές μου απόψεις. δεν έχει νόημα να μιλάς αφού δεν ξέρεις. μάλλον κακό κάνω. ο αδαής.
palok sorry ρε , δεν ηθελα να το πω για σ'ενα, απλα απο την ταχυτητα της σκεψης μου δεν εγραψα αυτο που ηθελα να γραψω ή καλυτερα δεν το συμπληρωσα......γιατι ηθελα για πλακα αυτη την σποντα να την πεταξω στον brown τον προπονητη που ανεφερες......και για μενα να σου πω την αληθεια δεν σημαινει οτι αμα δεν εχεις παιξει μπασκετ , δεν μπορεις να νιωθεις απο μπασκετακι, γι'αυτο δεν υπαρχει λογος να μην εκφραζεις την αποψη σου......και αν προσεξες ειπα να δεν γνωριζεις απο μπασκετ οχι αν δεν εχεις παιξει μπασκετ και το βασικο ειναι οτι δεν ηθελα να το πω σε εσενα..........
....και παλι συγνωμη.

Palok ασχολεισε πολυ και αυτο φενεται εχεις γνωσεις κατι που επισης φενεται το παληκαρι εκανε ενα λαθος και προς τιμη του το διορθωσε ζητωντας συγνωμη μη το κανουμε θεμα τωρα.
Κουβεντουλα για ενα αθλημα που μας αρεσει κανουμε δεν ειμαστε εδω για να χαλιομαστε.
Υ.Γ1 Αντιλαμβανομαστε παντος διαφορετικα τα πραγματα γυρω απο το αθλημα δεν ειναι κακο αυτο.
Υ.Γ2 Η καψουρα που εχεις για το αθλημα σε κανει πολλες φορες να δειχνεις απολυτος σε αυτα που υποστηριζεις δεν ξερω τη ηλικια εχεις αλλα η απολυτοτητα ειναι ασχημο πραγμα αν δεχεσαι μια συμβουλη φιλικα μιλωντας παντα προσπαθησε να το αλαξεις.
Κουβεντουλα για ενα αθλημα που μας αρεσει κανουμε δεν ειμαστε εδω για να χαλιομαστε.
Υ.Γ1 Αντιλαμβανομαστε παντος διαφορετικα τα πραγματα γυρω απο το αθλημα δεν ειναι κακο αυτο.
Υ.Γ2 Η καψουρα που εχεις για το αθλημα σε κανει πολλες φορες να δειχνεις απολυτος σε αυτα που υποστηριζεις δεν ξερω τη ηλικια εχεις αλλα η απολυτοτητα ειναι ασχημο πραγμα αν δεχεσαι μια συμβουλη φιλικα μιλωντας παντα προσπαθησε να το αλαξεις.
Ο κάθε ένας μπορεί να γράφει και να πιστεύει ότι θέλει. Με χαλάει τρομερα όμως να βλέπω να στραβώνουμε μεταξύ μας. Ας προσπαθήσουμε να μην τραβάμε το σχοινί. Τίμημα το λέω.
Όσο για την άμυνα, ναι πιστεύω πως είναι και θέμα διάθεσης. Αυτό το έβλεπα και τα χρόνια που έπαιζα ο ίδιος (άλλο επίπεδο βέβαια). Είτε το θέλουμε όμως είτε όχι, το νούμερα προσφέρουν ένα καλό συμβόλαιο. Όπως είπε και ο Ρον Ροουαν: "κάποτε έπαιζα πολύ καλή άμυνα, μετά αποφάσισα να βγάλω χρήματα". Δηλαδή, ο Γκάλης έπαιζε την καλύτερη άμυνα που μπορούσε ή απλά δεν προσπαθούσε; (το ίδιο και ο Μπάνε). Ο Γιαννάκης είχε χάρισμα και έπαιζε φοβερή άμυνα ή ατελείωτο πάθος (γι'αυτό και τα κλάματα).
Όσο για την άμυνα, ναι πιστεύω πως είναι και θέμα διάθεσης. Αυτό το έβλεπα και τα χρόνια που έπαιζα ο ίδιος (άλλο επίπεδο βέβαια). Είτε το θέλουμε όμως είτε όχι, το νούμερα προσφέρουν ένα καλό συμβόλαιο. Όπως είπε και ο Ρον Ροουαν: "κάποτε έπαιζα πολύ καλή άμυνα, μετά αποφάσισα να βγάλω χρήματα". Δηλαδή, ο Γκάλης έπαιζε την καλύτερη άμυνα που μπορούσε ή απλά δεν προσπαθούσε; (το ίδιο και ο Μπάνε). Ο Γιαννάκης είχε χάρισμα και έπαιζε φοβερή άμυνα ή ατελείωτο πάθος (γι'αυτό και τα κλάματα).
παίδες παίδες. ηρεμία. noproblem. δεν θίχτηκα. αυτό έλειπε. είπαμε εδώ είμαστε λίγοι και καλοί. δεν περισσεύει κανένας. με αδέρφια εγώ δεν παρεξηγούμαι!!! Και είμαστε και σε γιορτινές μέρες!!!!
bane να ξέρεις οτι μπορεί μερικές φορές να παρασύρομαι και να γράφω λαλακίες που φαίνονται απόλυτες αλλά στο βάθος την ψάχνω πολύ με το τι λέει ο άλλος. τρελαίνομαι να μαθαίνω. μόνο ο μεγάλος pavlisevic είπε πως είναι πολύ μεγάλος για να μαθαίνει!!!χαχα.
και εννοείται πως ο καθένας έχει την άποψή του. μου αρέσει αυτό. λέμε εδώ για την καψούρα μας. και για το μπάσκετ γενικά αλλά και για τον ΠΑΟΚ πάνω απ όλα. Ας μην τρελαινόμαστε αν δεν ήταν ο ΠΑΟΚ μας, καλό το άθλημα, αλλά...
Τώρα αυτή η συζήτηση που ξεκινήσαμε νομίζω έχει πολύ ωραίο θέμα. πιστεύω (απόλυτα ναι) οτι και η άμυνα είναι θέμα ταλέντου και δυνατοτήτων!!! λάθος?? βλακεία?? μπορεί. περιμένω με επιχειρήματα λοιπόν να μου αλλάξετε τη γνώμη!!!!
PS1: 34 είμαι. Δεν είμαι και 100!!!! χαχα
PS2: καμία παρεξήγηση το ξαναλέω. ιδίως από κάποιον με nick bane που αποτελεί το απόλυτο εφηβικό μου είδωλο!!!!
PS: coach κώστα, μην άγχεσαι για τις προστριβές στο φόρουμ (είμαστε ζωντανός οργανισμός- και είπαμε οτι φέτςο κουφάλες επιστρέψαμε σε κάθε επίπεδο!!!) και πες μας την άποψη σου αν γιατί το 70 % των παικτών είναι κακοί αμυντικοί. Γιατί βαριούνται?? Αυτοί οι παίκτες στο βάζελο είναι τυχαίο που παίζουν εκεί?? Επειδή είναι με το μαστίγιο ο στρατηγός zeljko παίζουνε άμυνα???
και εννοείται πως ο καθένας έχει την άποψή του. μου αρέσει αυτό. λέμε εδώ για την καψούρα μας. και για το μπάσκετ γενικά αλλά και για τον ΠΑΟΚ πάνω απ όλα. Ας μην τρελαινόμαστε αν δεν ήταν ο ΠΑΟΚ μας, καλό το άθλημα, αλλά...
Τώρα αυτή η συζήτηση που ξεκινήσαμε νομίζω έχει πολύ ωραίο θέμα. πιστεύω (απόλυτα ναι) οτι και η άμυνα είναι θέμα ταλέντου και δυνατοτήτων!!! λάθος?? βλακεία?? μπορεί. περιμένω με επιχειρήματα λοιπόν να μου αλλάξετε τη γνώμη!!!!
PS1: 34 είμαι. Δεν είμαι και 100!!!! χαχα
PS2: καμία παρεξήγηση το ξαναλέω. ιδίως από κάποιον με nick bane που αποτελεί το απόλυτο εφηβικό μου είδωλο!!!!
PS: coach κώστα, μην άγχεσαι για τις προστριβές στο φόρουμ (είμαστε ζωντανός οργανισμός- και είπαμε οτι φέτςο κουφάλες επιστρέψαμε σε κάθε επίπεδο!!!) και πες μας την άποψη σου αν γιατί το 70 % των παικτών είναι κακοί αμυντικοί. Γιατί βαριούνται?? Αυτοί οι παίκτες στο βάζελο είναι τυχαίο που παίζουν εκεί?? Επειδή είναι με το μαστίγιο ο στρατηγός zeljko παίζουνε άμυνα???
Να βαλω και κατι αλο στο τραπεζι γιατι εκτος ολων των αλλων προβληματων χανουμε τοσες πολλες βολες?
με πρωτο και καλυτερο τον monroe δεν ξερω αν τον εγραψα σωστα καταλαβατε παντος σε ποιον αναφερομαι σπανια βρισκεις 2αρι με τοσο φανερο προβλημα.
Αν μπορει καποιος να βρει τα ποσοστα καριερας του συγκεκριμενου στις βολες και τελος αν καποιος ξερει αν δουλευετε στις προπονησεις αυτο το προβλημα ειναι το αμεσως μεγαλυτερο προβλημα μετα τα ριμπαουντ κατα τη γνωμη μου.
με πρωτο και καλυτερο τον monroe δεν ξερω αν τον εγραψα σωστα καταλαβατε παντος σε ποιον αναφερομαι σπανια βρισκεις 2αρι με τοσο φανερο προβλημα.
Αν μπορει καποιος να βρει τα ποσοστα καριερας του συγκεκριμενου στις βολες και τελος αν καποιος ξερει αν δουλευετε στις προπονησεις αυτο το προβλημα ειναι το αμεσως μεγαλυτερο προβλημα μετα τα ριμπαουντ κατα τη γνωμη μου.
Και η άμυνα αλλά και η επίθεση χρειάζονται διάθεση, ταλέντο και φυσικά προσόντα. Στην επίθεση, η διάθεση είναι δεδομένη (ποιος δεν θέλει να σκοράρει) στην άμυνα όμως η διάθεση δεν είναι δεδομένη απ' όλους. Επίσης, δες παίκτες όπως ο Δεμερτζης, ο Χέλι και ο Καλαιτζιδης. Δεν μπορούν επιθετικα και για να κερδίσουν μια θέση στην Α1 σκυλιάζουν στην άμυνα. Και τελικά κάτι καταφέρνουν. Όσο κι αν προσπαθήσουν στην επίθεση δεν θα καταφέρουν κάτι σπουδαίο. Σκέψου και το άλλο. Ποιοι παίρνουν τα περισσότερα χρήματα. Τα ταλέντα στην επίθεση ή τα ταλέντα στην άμυνα (υπάρχουν τέτοια;)
Υ.Γ. Λίγοι είμαστε, καλοί αμφιβάλω
Υ.Γ. Λίγοι είμαστε, καλοί αμφιβάλω

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kostasff την Τρί 22 Δεκ 2009, 00:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Για τον Μονροε τα άσχημα ποσοστα του στις βολές είχαν αναφερθεί από την αρχή. Δεν ξέρω πως μπορείς να διορθώσεις ένα τέτοιο πρόβλημα. Νομίζω πως οι βολές είναι θέμα ψυχολογίας. Είναι κάτι σαν το άγχος πριν από το πέναλτι. Ο Σακίλ είχε προσλάβει ειδικό για να του διορθώσει αυτό το πρόβλημα αλλά τίποτα δεν κατάφερε. Προσωπικα δεν είχα πότε θέμα με τις βολές.....

Πιθανο να ειναι θεμα ψυχολογιας βλεπε πασπαλι αλλα πιστευω οτι δεν ειναι μονο αυτο η βολη δουλευετε απο εναν παιχτη με καλη τεχνικη στο σουτ δεν μιλαμε για ψηλους ατεχνους παιχτες που γενικα δεν σουταρουν μακρυτερα απο τα 3 μετρα.
Αλλα δεν ειναι μονο ο monroe γενικοτερα εχει προβλημα η ομαδα και οι βολες θα κρινουν παιχνιδια σημαντικα στο μελον.
Δεν ξερω σε ποσο επαγγελματικο επιπεδο δουλευει η ομαδα (για τις λεπτομερειες που κανουν τη διαφορα μιλαω) χωρις να θελω να θιξω τη δουλεια του σουλη αλλα κατα τη γνωμη μου καλο ειναι να τους βαλει να βαρανε καμια 200αρια βολες ο καθενας μετα τη προπονηση.
Δεν λεω οτι δεν γινετε γιατι δεν το ξερω γιαυτο ρωταω αν ξερει καποιος αν εχει εντοπιστει το προβλημα και αν γινετε κατι γιαυτο.
Αλλα δεν ειναι μονο ο monroe γενικοτερα εχει προβλημα η ομαδα και οι βολες θα κρινουν παιχνιδια σημαντικα στο μελον.
Δεν ξερω σε ποσο επαγγελματικο επιπεδο δουλευει η ομαδα (για τις λεπτομερειες που κανουν τη διαφορα μιλαω) χωρις να θελω να θιξω τη δουλεια του σουλη αλλα κατα τη γνωμη μου καλο ειναι να τους βαλει να βαρανε καμια 200αρια βολες ο καθενας μετα τη προπονηση.
Δεν λεω οτι δεν γινετε γιατι δεν το ξερω γιαυτο ρωταω αν ξερει καποιος αν εχει εντοπιστει το προβλημα και αν γινετε κατι γιαυτο.