Ταινίες - σειρές

thegrayscaleart

Re: Cinemania

Δημοσίευση από thegrayscaleart »

Δεν ξερω αν έχει γραφτει πιο πανω..
Πάντως το zeitgeist ξυπναει κοσμο, αποκαλυπτει σκανδαλα οικονομικο-πολιτικά αλλα και θρησκευτικα..
αξιζουν 2 ωρες ντοκυμαντερ τουλαχιστον για το 1ο..
και να μην αποδεχτεις τα λεγομενα του, τουλαχιστον τρως γερη σφαλιαρα...
προτεινω στα καπακια να δειτε το fight club

link για zeitgeist:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4162675487#
Άβαταρ μέλους
Pepermint

Δημοσίευση από Pepermint »

Καλημέρα σε όλες και όλους

Αδελφέ Hideguti

σωστά το θέτεις
ομολογουμενως βεβαια η αποψη περι βασικης ευθυνης του ΚΚΕ για την διαλυση του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και περι απουσιας συνεχειας μεταξυ ΕΛΑΣ και ΔΣΕ ειναι κατι που δεν περιμενα ποτε στην ζωη μου να διαβασω
:D
...είδες έκπληξη όταν φεύγεις από την λογική των κατεστημένων προπαγάνδων....νικητών και ηττημένων ?
και όμως έτσι είναι αγαπητέ μου...όπως επίσης θα σε κουφάνω αν σου πω...ότι οι κκουέδες φάγανε με χίλια παρακάλια τον Μπελογιάννη (και αυτός μισητός από δαύτους όπως και ο Βελουχιώτης. Τηλεγράφημα από την Μόσχα ήρθε μετά τις παροτρύνσεις της ηγεσίας που ήθελε....να ξεφορτωθεί τον ενοχλητικό και να φτιάξει άλλο ένα ήρωα. Το παλάτι και ο άρρωστος ''αριστερός'' Πλαστήρας το τελευταίο που ήθελαν ήταν να φτιάξουν άλλο ένα ''ήρωα'')...και κάθε άλλον που διαφοροποιούταν από το δόγμα και τον εν γένη νεαντερνταλισμό τους....αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία

και όμως....δεν έχουν σχέση ΕΛΑΣ και ΔΣΕ. ΟΥΔΕΜΙΑ πέρα από ένα μικρό ποσοστό που τζοϊνάρισε και τα 2 σχήματα. Το 10% που ήταν στον ΕΛΑΣ με δαύτους...αντιστοιχεί στο μισό του μισού του ΔΣΕ (οι ρεστ εξορίστηκαν). Το άλλο μισό μισό ήταν σλάβοι και το άλλο ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα. Αλλο ο ΕΛΑΣ των 100.000 μαχητών και το ΕΑΜ των χιλιάδων πολιτών και άλλο ο δεύτερος. Τελεία και παύλα.

σαφώς και όλη η αποψάρα μου...τεκμαίρεται από ιστορικά στοιχεία συνδιασμένα με την μεταφυσική του θέματος διότι λογική κατ' εμέ είναι το ''ορθώς φαντασιούσθαι''. Αλλο η φαντασίωση και άλλο το φανταστικό....η πρώτη είναι πλάνη, το δεύτερο πλησιέστερα στην αλήθεια.

Αλλά όπως σωστά θέτεις...θα θέλαμε δεκάδες σελίδων (πίστεψέ με το αρχείο μου είναι τεράστιο με τρομακτικές και άγνωστες λεπτομέρειες της εποχής)....όχι τόσο για την παράθεση των καταγεγραμμένων γεγονότων....αλλά για την κατάδυση τόσο στους λαβυρίνθους του νου, όσο και του βάθους της καρδιάς για να αναλύσουμε λάθη και επιλογές και τερατωδίες και ηρωισμούς...εκείνης της εποχής.

Επαναλαμβάνω...ότι δεν έχω πολιτική θέση. Ως εκ τούτου μην με βάζεις σε λάθος θέση. Δεν έχω thesi. Είμαι beyond...Προσπαθώ να βγω από τον ενκέφαλό μου...και να ''σκέπτομαι'' με τον μυελό...αναζητώντας την ατραπό της κεκοσμημένης και μεμορφωμένης επιστροφής και στερέωσής μου...στον Παράδεισο. :D

Ως εκ τούτου δεν με απασχολεί η πεζότητα της ενκεφαλικής ανθρώπινης πολιτικής σκέψης...παρά μόνο για να με γειώνει ενίοτε...διότι το ένα πόδι καλό είναι να είναι στη γη. 8-)

Εχω απλά μιά πιθανότατα λαθεμένη προσωπική αποψάρα...ακόμα σε δυναμική φάση και διαμορφούμενη όσον αφορά τις λεπτομέρειες. Αλλά σίγουρα...έχω αφήσει πολύ πίσω μου δογματισμό, φανατισμό, χρωματιστά γυαλιά και άλλες...''τυφλώσεις''.

Αδελφέ Kass4

Μίσος...? Αλληλοσπαραγμός ?

το να χαρακτηρίζω ένα μόρφωμα...ως συμμορία αντί για στρατό...δεν σημαίνει ότι νιώθω μίσος έναντί του. Ο Θεός να τους συγχωρέσει για τα στυγερά τους εγκλήματα...και μιλώ για τα κτήνη και από τις 2 πλευρές .

γενικά η λογική πάρε θέση...με τους μεν ή τους δε...μου κάνει μανιχαϊστικό δυαδισμό, όπου αναγκαστικά πρέπει να ονοματίσεις κακό και καλό...απόλυτα ως υπαγορευόμενο δόγμα

...πράγμα που αποτελεί την χειρότερη κατάσταση πλάνης που μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος...οπότε και μεταβάλλεται σε ζώο.
Σε λίγο θα αμφισβητήσεις ότι οι ρήγισσες ήταν οι πιο όμορφες γκόμενες.
Μπας και κάποια δεν σου κάθησε ;
:D :D :D ...Ρήγας Φεραίος ο κάθε σέξυ νέος....κάποτες όμως, στην εποχή της άγνοιας που έπεφτες εύκολα θύμα της προπαγάνδας

επίσης για τις γκόμενες
κάποτες ναι...όλος ο κόσμος το αναγνώριζε
και προφανώς έχεις και προσωπικά βιώματα 8-)

η αλήθεια πάντως είναι, ότι ποτές δεν γούσταρα τις φρικογκόμενες (οι περισσότερες ήταν ένα κράμα μποέμ-παλαιοροκ με ολίγη από αβάντ γκάρντ) του Ρήγα, παρόλο που ήταν ωραίες γκόμενες εν γένη

εγώ ήμουνα punk στοιχείο...οπότε μου προκαλούσε αυτό το χίππικο και λίγο γέλιο

όσο και αν σου φανεί περίεργο προτιμούσα πιο stylish γκόμενες :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Kolokotronis_4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Kolokotronis_4 »

Τι σχέση έχουν όλες αυτές οι ιστορικές ανακρίβειες με την ταινία Ψυχή Βαθιά, ένας θεός ξέρει. Καλύτερα να ανοίξει ένα topic για τον εμφύλιο πόλεμο, όπου εκεί θα αναπτύξει ο καθένας μας τις πολιτικές του τοποθετήσεις.

Σημείωση: Η θέση "δεν ασχολούμαι με την Πολιτική", καθαρή Πολιτική είναι.
Άβαταρ μέλους
shark4

Δημοσίευση από shark4 »

Aμα ανοιξει τετοιο τοπικ , πολεμαρχε, θα γινει το ελα να δεις εδω μεσα :D :D :D
Άβαταρ μέλους
Kolokotronis_4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Kolokotronis_4 »

Το ξέρω. Της κακιάς πουτ@ν@ς το κάγκελο θα γίνει. Οπότε ας περιοριστούμε στις ταινιούλες μας.

Πήγε κανείς φεστιβάλ κινηματογράφου? Καμμία ενδιαφέρουσα ταινία παίζει?
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

ehemithos 199 έγραψε:satanas= (peppermint+hideguti+kass+parasandalos)/4 + 35 ehemithos/199 :idea:
Συμφωνώ με Σατανική εχεμύθεια.

Η αλήθεια ΖΕΙ κάπου ανάμεσα μας.

Όμως το δίκαιον ξαναματαπάει στον Κολοκοτρώνη 101% που σαν οπλαρχηγός της Επαναστάσεως υμών σήμερα μας προσγειώνει στο ρεαλιστικό της παρούσης ημέρας.

Το θέμα είναι οι ταινίες και πολιτικά ζητήματα στο φόρουμ είναι για άλλες στιγμές και απο κοντά ακόμα καλύτερα.

Παρασάνδαλεεεεεεεεεεεεεε βγήκε και άλλο ρε SAW!!!!

Ωραία βρήκαμε τι θα δούμε. :P
Άβαταρ μέλους
Pepermint

Τι σχέση έχουν όλες αυτές οι ιστορικές ανακρίβειες με την ταινία Ψυχή Βαθιά, ένας θεός ξέρει. Καλύτερα να ανοίξει ένα topic για τον εμφύλιο πόλεμο, όπου εκεί θα αναπτύξει ο καθένας μας τις πολιτικές του τοποθετήσεις.

Σημείωση: Η θέση "δεν ασχολούμαι με την Πολιτική", καθαρή Πολιτική είναι.
Αδελφέ kolokotroni

σε ποιά ιστορική ανακρίβεια αναφέρεσαι επακριβώς...?

εάν υποθέσεις ότι η πολιτική...βγαίνει από τον πόλο, όπως και ο πολίτης και τα ρέστα...τότε ναι έχεις δίκιο

αλλά...σε κάθε περίπτωση ο συνειδητοποιημένα μη "πολιτικοποιημένος''...είναι ένα βήμα πιο μακρυά από τον ταλιμπανισμό...και κατ'΄επέκτασιν από την πολτοποίηση

ps- Στα περί της μέσης της αλήθειας και τα ρέστα....μπορεί η αλήθεια να είναι και στο Φ, τα 2/3 στο 1,618 την χρυσή αναλογία

που ξέρετε ?...μην αναμασούμε κλισέ αλόγιστα

το θέμα είναι ότι....δεν πήρα την άλλη θέση την ενάντια...π.χ. των ταγματασφαλιτών...ώστε να μπορεί να πει κάποιος ότι μεταξύ αυτών και εκείνων...είναι η αλήθεια στη μέση

πήρα άλλη θέση...τελείως πέρα από άκρα και μέσα...στην λογική καρπουζιού...τουτέστιν σίγουρα πιο σφαιρική

για ξανασκεφτείτε το ή διαβάστε πιο προσεκτικά τα σχετικά

ps2-...ας ανοίξει κάποιος τόπικ για τα χρόνια εκείνα, δεν είναι ταμπού, ούτε πληγή
είναι Ιστορία...που έχει πολλά να διδάξει σχετικά με την χειραγώγηση...το social engineering που κάνουν οι κυβερνώντες και τα κρυφά θεμελιά τους....έναντι του κόσμου

όποιος έχει γνώση ιστορική και ευρύτητα πνεύματος...θα βγαλει άκρη
όποιος συμμετάσχει χρωματισμένα...απλά θα ανακυκλώνει αυτά που του έμαθαν...χωρίς να σκεφτεί ατομικά να μάθει...αναμασώντας μπουρου μπουρου...και συμμετέχοντας σε μία ατέρμονη αερολογία με τους ''από εκεί'' του αντιπάλου δέους

όποιος γουσταρίζει να το κάνει ας το κάνει σίγουρα σε νέο τόπικ γιατί όντως εδώ ξεφύγαμε....
Άβαταρ μέλους
shark4

Δημοσίευση από shark4 »

Φιλε peppermint μια μονο διευκρινιση το να εισαι πολιτικοποιημενος δεν ειναι κακο. Το να εισαι "στειρα" κομματικοποιημενος , αυτο δημιουργει καποιο προβλημα στην αναγνωση της ιστοριας.
Δεν σε μεμφομαι για τιποτα , απλως να επισημανω οτι στην Ελλλαδα εχουμε συνηθως κοντη μνημη και προσπαθουμε να "στρογγυλεψουμε " τις γωνιες , χωρις ποτε να ψαχνουμε γιατι αυτες εγιναν τοσο οξυαιχμες.
Δεν θελω να επεκταθω γιατι θα ανοιξει μεγαλη συζητηση , απλα μονο οτι η συμφιλιωση και η αρση των διαχωριστικων γραμμων δεν ερχεται μεσα απο την ΛΗΘΗ αλλα μεσα απο ειλικρινεις διαλογους με αναζητηση των λαθων και κυριως μεσα και απο μια ΠΑΡΑΔΟΧΗ αυτων των λαθων και των συνεπειων τους.

Υ.Γ. Και ο απατημενος συζυγος μπορει να δεχτει πισω ( για το καλο των παιδιων )την γυναικα του , αλλα φανταζομαι θα του ζητησει μια συγγνωμη για οτι εγινε. Θα γινει και μια συζητηση , δεν θα τα βαλουν ολα στο" χρονοντουλαπο". ;)
Άβαταρ μέλους
Pepermint

...μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση αδελφέ shark4

ούτε λήθη, υπάρχει ούτε διάλογος....ενώ ακόμα και οι Τσακαλώτος-Βαφειάδης ως ηγήτορες των 2 αντιμαχόμενων...έχουν δώσει προ 20 ετίας και ...τα χέρια πίνοντας τσίπουρα

...όπως και τα βρήκαν ο δρακουμέλ και ο Χαρίλαος...για να κάνουν κάθαρση στους γκρέμλινς... :lol: :lol: :lol:

σήμερις...τυπάκια που ούτε δια των γονέων τους δεν έχουν σχέση με τα τότε χρόνια...και υπο τις ευλογίες του συστήματος

αναλώνονται σε μια τεράστια προσπάθεια αναθεώρησης της όλης ιστορίας...με εκδηλώσεις περί μεγαλείου και άδολου αγώνος και λοιπές παραφιλολογίες (για την λεφτ μιλάω)
βλ. εορτασμοί στο Γράμμο...προς τιμήν του ΔΣΕ και λοιπά...που υποτίθεται από το 81 καταργηθήκανε ως εορτές μίσους (τότενες τις πραγματοποιούσε μόνο η ράϊτ)

καθόλου τυχαία όλα αυτά...με την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που είναι καθόλα τεταμένη
άλλωστε...ετοιμάζουν οι λακέδες της εξουσίας...μιά νέα φάση αποπροσανατολισμού του κόσμου
όπου είναι απαραίτητοι οι υπεργολάβοι της ευαισθησίας και του δρόμου, προκειμένου να υπάρξει σύγκρουση..

όσον αφορά...το να είσαι πολιτικοποιημένος αλλά όχι κομματικοποιημένος...είναι άλλο ένα κλισέ, επέτρεψέ μου αρκετά παλαιομοδίτικο...το οποίο δίδει άλλοθι στον κεκρυμμένο ταλιμπανισμό που όλοι έχουμε μέσα μας

δηλαδή...αντί να δηλώνεις π.χ. κνίτης....δηλώνεις αριστερός....αντί να δηλώνεις νουδούλης, δηλώνεις δεξιός

προσωπικά δεν δίδω τσακιστήν για κανέναν από δαύτους, ότι και αν δηλώνουν...και αυτό είναι το beyond

άνθρωπος που δηλώνει δεξιός ή αριστερός....φύση και θέση....δεν μπορεί να δει σφαιρικά γιατί κοιτά από συγκεκριμένη οπτική γωνία
τουτέστιν...δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια a priori

υψωμένος όμως δίκην...δικέφαλου αετού...βλέπει από ψηλά...με άλλα μάτια...άλλο pattern. ;)

τέλος αδελφέ...μου η άρση που λες...των τοιχών
γίνεται μόνο μέσα από την ατομική φώτιση
η οποία άμα "περάσει'' σε μιά κρίσιμη μάζα ανθρώπων....περνά μαγικώς και στο σύνολο

τα ρεστ περί διαλόγου...είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε
διάλογος γόνιμος σημαίνει άλλα μάτια

διάλογος στείρος (99% των περιπτώσεων) σημαίνει απλά εξιστόρηση της κάθε οπτικής γωνίας προς ιδίον όφελος και κατάδειξη υπεροχής έναντι της άλλης

μονόλογοι είναι ουσιαστικά σε 2 μέρη...
Άβαταρ μέλους
teratios

Δημοσίευση από teratios »

SATANAS έγραψε:Εγώ συμφωνω και με τον Πεπερμιδ και τον Χιδεγουτι και τον κασσ4 και με τον παρασανδαλο.

Γιατι..η αληθεια ειναι κάπου στη μέση... :twisted:
με εμένα δεν συμφωνείς ε;

στηπού
SATANAS

Δημοσίευση από SATANAS »

Ησουν εκτός θέματος αδερφε γι αυτό δε σε συμπεριέλαβα στην μεγιστη αλήθεια της μέσης. Μόνο οι μυημενοι στη μαρμαρινη σοφία δικαιουνται να πχιουν το ιχωρ της γνώσης.

Περαν τουτου ειμαι αγγελοσκυλο και εισαι φυσικος μου εχθρος, χιδιαρ. :twisted:

και μια ταινιιούλα για να μην ξεχνιομαστε. ΤΕΚΟΚΙΝΚΡΙΤ.
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

SATANAS έγραψε:
Περαν τουτου ειμαι αγγελοσκυλο και εισαι φυσικος μου εχθρος, χιδιαρ. :twisted:
Αδερφέ εξαποδώ, πηγαίνεις και στο Αγιο Ορος?? Εχουν ξεφτιλιστεί τα πάντα τελικά....
Θρησκείες, ιδεολογίες,ιδανικά....μα σε τι κόσμο ζούμε?? δεν ξέρουμε που βρίσκεται η αλήθεια...
Εκτός και αν......
[youtube]RBc7fi7uWAg[/youtube]
Κάθε παρομοίωση του ταπεινού και θεοσεβούμενου παπά με τον Αγγελο και του έξαλλου νιάτου Πετρόχειλου με τον διαβολάκο μας είναι συμπτωματική ή γίνεται εκ του πονηρού....
SATANAS

Δημοσίευση από SATANAS »

Οργουελανθρωπε πολυ θα ηθελα να παω στο αγιο ορος, αλλα ακόμα ισχυει η απαγορευση μετακινησεων οπαδων. Τους εκανα προταση να μου δωσουν εμενα ενα δωματιο και εγω θα τους εδινα 5.000 θεσεις στα καζανια, αλλα ζητούσαν κατι ακινητα και χαλασε η συμφωνια.

κι αν σας αρεσει το τεκοκινκριιτ δειτε και την παπρικα και το ατσι εν σιπακ. (ποσο ορθοδοξος ειμαι τελικα;) :twisted:

υγ ο σφιχτοκωλος γιος του παπα ειναι γαυρος στην ταινια, με προσβαλεις.
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

Με απογοητεύεις που προσπαθείς να μπουκάρεις στο Αγιο Ορος με νόμιμους τρόπους...αυτά είναι για τα κυρίζια.
Κάνε κανα ντου....Σατανάς ΕΙΣΑΙ....νοιώσε λίγο...
Άβαταρ μέλους
Slade

Δημοσίευση από Slade »

Kolokotronis_4 έγραψε:
Πήγε κανείς φεστιβάλ κινηματογράφου? Καμμία ενδιαφέρουσα ταινία παίζει?
Πήγα εγώ μια βόλτα και ξαναείδα το Nosferatu the Vampyre του Herzog με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Kinski , [youtube]ZeYpGsEdEZU[/youtube]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινηματογράφος-βίντεος”