Μεταγραφές καλοκαιριού 2025

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
odynet

Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2025

Δημοσίευση από odynet »

GINOLA έγραψε:

Οι άνθρωποι που είναι σύμβουλοι;σκαουτιγκ; τ.δ; δεν ξέρω ποιος είναι ο ρόλος αλλά έχουν τον πρώτο ρόλο στο να πιέζουν και να φέρνουν σενάρια στον μεγαλομέτοχο θεώρησαν εδώ και καιρό ότι η απίστευτη μεγάλη ευκαιρία να μεγαλουργήσει ο ΠΑΟΚ ειναι ο Ριερα. Δεν ξέρω αν είναι καλός προπονητής αλλά ομολογώ πως φοβάμαι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν αντίληψη του τι συμβαίνει στον σύλλογο.

Εγώ,όποιος και να είναι στον παγκο,θα ήθελα πραγματικά σοβαρή ενίσχυση στο διοικητικό, πραγματικούς ρόλους σε Αντρέ και σε παρόμοιους σοβαρούς ανθρώπους του οργανισμού,ώστε οι συμβουλές και οι δρόμοι που παρουσιάζονται στον μεγαλομέτοχο να έχουν μικρότερα ρισκα. Αλλιώς κάθε προτζεκτ είναι πιθανό ,ακόμα και με ικανο προπονητή να πάει στα βράχια.

Η πλειοψηφία του κόσμου , φίλε GINOLA, συμφωνεί μαζί σου και το 'χει καταλάβει πλέον. Μπορεί ο Ριέρα να είναι κι ο νέος Τσάβι Αλόνσο ή ο νέος Σιμεόνε, ποιος ξέρει, αλλά αν δε στηριχθεί από μια σοβαρή διοίκηση, μια τρύπα στο νερό θα κάνει. Κι ο ανερχόμενος Άμπελ, ο ζωγράφος της Αναγέννησης, αν και τα πήγε αναλογικά καλούτσικα (και στη Ν. Αμερική ακόμα καλύτερα), δε στηρίχθηκε και ο Γκαρσία (κι αυτός αναλογικά καλά τα πήγε) δε στηρίχθηκε επίσης.

Ένα "τέλος εποχής" Λούτσου θα έπρεπε κανονικά να δώσει αφορμή για μια εκ του βάθους αναδόμηση του μοντέλου λειτουργίας αλλά αυτά τα πράγματα, φυσιολογικά, γίνονται με πρόγραμμα, με εύρεση εκ των προτέρων των ικανών στελεχών που θα αναλάβουν να φτιάξουν μια νέα ομάδα και αρκετό χρόνο (χρόνια, στην πραγματικότητα).

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα από τα τρία (αλλά ούτε και πραγματική διάθεση, έχω την εντύπωση, από την ιδιοκτησία για κάτι τέτοιο) και είναι και το timing χαζό (πλησιάζει η εκατονταετηρίδα του συλλόγου) και η υπομονή των φιλάθλων λίγη... οπότε μοναδική λύση βλέπω να βάλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι λίγο νερό στο κρασί τους (άλλωστε όλοι έχουν ευθύνη για τη φετινή χρονιά - σκωτσέζικο ντους), να υπηρετήσουν κουτσά-στραβά τους όποιους στόχους για τη σεζόν 25-26 και να αρχίσει ήδη η προετοιμασία για τον εκμοντερνισμό του συλλόγου (να προσελκυστούν σοβαρά άτομα, με προσόντα, για το εταιρικό, το οικονομικό και το αθλητικό κομμάτι) καθώς θα μπαίνει στο δεύτερο αιώνα ζωής του.

Η κοινή λογική, τουλάχιστον, αυτό λέει. Βέβαια ΠΑΟΚ και λογική δε συμβαδίζουν απαραίτητα.
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Δεν περιμένω σχεδόν καμία δομική αλλαγή στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας.

Το στυλ μας στηρίζεται στο άμεσο και μεσοπρόθεσμο στόχο είτε οικονομικό είτε αγωνιστικό.

Η μόνη πιθανότητα για να αλλάξει αυτό είναι να αλλάξουν τα δεδομένα στη Ρωσία αν όχι τότε θεωρώ ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο με μικρές διαφοροποιήσεις που θα παρουσιάζονται ως τομές.

Το συγκεκριμένο μοντέλο ίσως να φαίνεται στη κοινή λογική ως ένα κακό μοντέλο διοίκησης είναι όμως στη πράξη?

2 κρίσιμα στοιχεία που ας πούμε κρίνουν την επιτυχία είναι οι τίτλοι και τα οικονομικά και στα 2 είμαστε οκ ίσως όχι στον μέγιστο βαθμό αλλά σίγουρα ξεπερνούν τη βάση.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος και όχι μόνο τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης μας τα οποία θεωρητικά είναι πολλά αλλά πρακτικά ένας δρόμος γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια.

Δεν έχουμε πολιτική υποστήριξη (εχθρική) , δεν έχουμε πρόσβαση στην αγορά για χορηγίες ανάλογου ύψους με το ΠΟΚ δεν έχουμε τηλεοπτικά δικαιώματα , μπουτικ, να μην αναφέρω το παρασκήνιο.

Κανείς μας δεν θέλει να πωλούνται τα ταλέντα μας αλλά δυστυχώς είναι μια απο τις κύριες πηγές εισροής χρημάτων και διόρθωσης της οικονομικής κατάστασης.

Γκρινιάζουμε για τα διοικητικά μας στελέχη και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας όμως η εργασιακή αγορά της Θεσσαλονικής είναι μικρή και όχι του επιπέδου του ΠΟΚ.

Βλέπουμε το πρόσφατο παράδειγμα του γκαγκάτση , η ομάδα τον έφτιαξε και στη πρώτη ευκαιρία κατηφόρισε .

Ναι τεχνοκρατικά όλα φαίνονται λάθος αλλά στη πράξη ίσως ο Ιβαν να μην έχει όλες αυτές τις επιλογές που όλοι μας αναγνωρίζουμε ως αναγκαίες και ως λογικές .

Με απασχολεί περισσότερο η κακή διαχείριση του χρόνου λήψης των αποφάσεων ίσως αν διορθώναμε αυτό το κομμάτι να τα πηγαίναμε πολύ καλύτερα.

υγ. Το καλοκαίρι θα είναι μακρύ...
tonipap801

Δημοσίευση από tonipap801 »

Refused1337 έγραψε:Πάντος ο ΠΑΟΚ πάλι κάνει λάθος εκτίμηση στην πώληση του Κουλιεράκη όπως έκανε πχ με Τζόλη, τον οποίο έδωσε στην Norwich αντί στην Bridge που τον ήθελε σαν τρελή με αποτέλεσμα να γίνει ότι έγινε με τους Άγγλους και ο ΠΑΟΚ να χάσει κάθε ευκαιρία για μεγάλα έσοδα από πιθανή μεταπώληση του παίχτη.

Και στην περίπτωση Κουλιεράκη λοιπόν βλέπουμε να προτιμάει να πάρει μερικά ελάχιστα εκατομμύρια παραπάνω και αδιαφορεί
(η δεν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιράνθρωπος να μπορεί να αξιολογήσει θα έλεγα) για το που θα πάει να παίξει ο παίχτης και για την μετέπειτα πορεία του με αποτέλεσμα ο παίχτης να πηγαίνει στην Βόλφσμπουργκ και όχι στην Αιτραχτ η οποία πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση του Γερμανικού πρωταθλήματος και του χρόνου θα παίζει Champions League.

Τι άξιζε αραγε περισσότερο; να παρουμε μερικά χρήματα παραπάνω η να έπαιζε ο Κουλιεράκης του χρόνου Champions league?

Ηθελα να το γράψω κάπου αλλα δεν ηξέρα αν έπρεπε να το γράψω στις μεταγραφές η στην ακαδημία, το παραθέτω λοιπόν εδώ.

O ΠΑΟΚ δεχτηκε και τις δυο προσφορες (Αιντραχτ Βολφσμπουργκ), ο ατζεντης του τον συμβουλεψε να παει Βολφ.
Δεν ειναι το ιδιο με τον Τζολη, η Μπριζ δεν εκανε ποτε τοσο καλη προσφορα οσο η Νοριτς τοτε.
Παντως συμφωνω οι παιχτες κυριως πρεπει να ειναι προσεκτικοι σε τι προτζεκτ πανε να υπογραψουν.

Συνηγορος του διαβολου.
Άβαταρ μέλους
Amsterdamer_87

Δημοσίευση από Amsterdamer_87 »

marsantos έγραψε:
GINOLA έγραψε:...
Οι άνθρωποι που είναι σύμβουλοι;σκαουτιγκ; τ.δ; δεν ξέρω ποιος είναι ο ρόλος αλλά έχουν τον πρώτο ρόλο στο να πιέζουν και να φέρνουν σενάρια στον μεγαλομέτοχο θεώρησαν εδώ και καιρό ότι η απίστευτη μεγάλη ευκαιρία να μεγαλουργήσει ο ΠΑΟΚ ειναι ο Ριερα. Δεν ξέρω αν είναι καλός προπονητής αλλά ομολογώ πως φοβάμαι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν αντίληψη του τι συμβαίνει στον σύλλογο.
...

Ginola καλημέρα..
Θα μου επιτρέψεις μια ερμηνεία σε αυτά που λες που φυσικά μπορεί να μην ισχύει.
Λες ότι εδώ και καιρό θεωρούν πως ο Ριέρα είναι απίστευτα μεγάλη ευκαιρία.
Έγώ από αυτό οδηγούμαι σε 2 σκέψεις..
1) Η απόφαση να φύγει ο Ρασβάν είναι ειλημμένη εδώ και καιρό.
2) Αφού όλα εξελίσσονταν ήρεμα, ο καβγάς ήταν τεχνητός για να οδηγήσει στην απομάκρυνση. Αφού δεν υπήρχε διαφωνία στο πλάνο της επόμενης χρονιάς, στο τελευταίο ραντεβού έπρεπε να δημιουργηθεί μια ένταση οπότε το μόνο που απέμενε ήταν το να σκαλιστούν τα παλιά..

Καθαρά δικιά μου ερμηνεία που στο δικό μου μυαλό οδηγεί και σε συγκεκριμένους συνειρμούς.
Προφανώς, ελλείψει δεδομένων, επειδή μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε, μπορεί να σκεφτόμαστε και μπαρούφες.

Μονο μπαρουφες δεν ειναι αυτα που σκεφτεσαι καλε μου φιλε..
Και σιγουρα δεν εισαι ο μονος..
Patron

Δημοσίευση από Patron »

van rooy έγραψε:υγ. Το καλοκαίρι θα είναι μακρύ...

... και θερμό ...
Woodman73

Δημοσίευση από Woodman73 »

Και...που να πιάσουμε 400 σελίδες, για να γίνει μεταγραφή παίκτη :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
Mīngus

Δημοσίευση από Mīngus »

Mitsospaoki4 έγραψε:Φυσικά τρομερή ευκαιρία ο Ριέρα της Τσέλιε.

Κάποτε λέγαμε τον Μποτο ότι ήρθε σε ένα κλαμπ που δεν είχε πραγματική επίγνωση του μεγέθους του.

Αν το λέγαμε για αυτόν, τότε τι πρέπει να πούμε για τα τωρινά στελέχη που είναι και χρόνια στην ομάδα;

Ναι, αλλά έχει γυναίκα Ρωσίδα.
Αυτό πού το πας.
Θα συνεννοείται λέει καλά με τον μεγαλομέτοχο.
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

GINOLA έγραψε:Στον ΠΑΟΚ επί Ιβαν Σαββίδη κάθε φορά που βιάζεσαι να πεις κάτι το μετανιώνεις διότι όλα λειτουργούν με το πως θα πάει η μέρα και τι θα πει σε μια στιγμή ο ίδιος ο ιβαν.

Οπότε και στο θέμα προπονητή μπορει σε μια ώρα να έχουμε αγκαλιές φιλιά μειτε και ενίσχυση,μπορεί και απόλυση.

Αυτό που πρέπει λίγο να σκεφτούμε για μένα είναι η έλλειψη διοίκησης,έχουν μείνει λίγοι και μάλιστα όχι ιδιαίτερα ικανοί (για μενα).αλήθεια,βρέθηκε ρόλος ουσιαστικός για τον Αντρέ ή θέλει χρόνια ακόμα να φτάσει σε ιεραρχία έστω και ισότιμα του Παντελή πχ;

Στο θέμα προπονητή ο καθένας καταλαβαίνει ότι για να πετύχει το στορι εφόσον τελικά υπάρξει αλλαγή θέλει προπονητή οχι απλά καλό αλλά και με προσωπικότητα και σίγουρα ουσιαστική στήριξη με μεταγραφές.

Προφανώς το τι θα γινει το αποφασίζει ο Σαββίδης πάντα στο τέλος.μπορει να είναι all in με ραζβαν, all in με άλλον, moneyball με ριερες κτλ. Τι θα γίνει,όποιος λέει ότι ξέρει είναι ψεύτης.

Εγώ,όποιος και να είναι στον παγκο,θα ήθελα πραγματικά σοβαρή ενίσχυση στο διοικητικό, πραγματικούς ρόλους σε Αντρέ και σε παρόμοιους σοβαρούς ανθρώπους του οργανισμού,ώστε οι συμβουλές και οι δρόμοι που παρουσιάζονται στον μεγαλομέτοχο να έχουν μικρότερα ρισκα. Αλλιώς κάθε προτζεκτ είναι πιθανό ,ακόμα και με ικανο προπονητή να πάει στα βράχια.

Στα 100 χρονια της ομαδος δηλαδη η διοικηση πιστευει οτι θα ηταν καλο να παμε με τον (πρωην γαβρο!) Ριερα απο την Τσελιε και οχι τον πολυνικη προπονητη μας. Οκ, αν το πιστευει αυτο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Ο ΡΙΕΡΑ ΗΔΗ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ;
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Κρύος ιδρώτας με λούζει κάθε φορά που γράφει ο ζινολα ( χωρίς φυσικά να φταίει ο άνθρωπος).
Αυτά που λέει , τα βλέπουμε και τα ζούμε.
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Mīngus έγραψε:
Mitsospaoki4 έγραψε:Φυσικά τρομερή ευκαιρία ο Ριέρα της Τσέλιε.

Κάποτε λέγαμε τον Μποτο ότι ήρθε σε ένα κλαμπ που δεν είχε πραγματική επίγνωση του μεγέθους του.

Αν το λέγαμε για αυτόν, τότε τι πρέπει να πούμε για τα τωρινά στελέχη που είναι και χρόνια στην ομάδα;

Ναι, αλλά έχει γυναίκα Ρωσίδα.
Αυτό πού το πας.
Θα συνεννοείται λέει καλά με τον μεγαλομέτοχο.

Φίλη της Μαρίας;
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Amsterdamer_87 έγραψε:...

Ολλανδέ καλησπέρα.
Μακάρι όμως να είναι μπαρούφες.
Γιατί αν όλα συντείνουν στο ότι ο Ρασβάν έγινε προσπάθεια να απομακρυνθεί με λάθος τρόπο τα πράγματα δεν προμηνύονται ευχάριστα.
aivas19 έγραψε:...
Στα 100 χρονια της ομαδος δηλαδη η διοικηση πιστευει οτι θα ηταν καλο να παμε με τον (πρωην γαβρο!) Ριερα απο την Τσελιε και οχι τον πολυνικη προπονητη μας. Οκ, αν το πιστευει αυτο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Ο ΡΙΕΡΑ ΗΔΗ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ;

Γεια σου φιλαράκι aivas.
Πως να είναι εδώ ο Ριέρα;
Το έγραφα και χθες και το ίδιο είπε και ο Βρύζας.
Αν έχει συμβεί τέτοιο σκηνικό, περίμεναν πως ο προπονητής θα πει 'παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω;'
Αν υπάρχει τέτοια ένταση (που είτε προκλήθηκε τυχαία πάνω στην κουβέντα είτε προδιαγράφηκε όπως ερμήνευσα τα όσα γράφτηκαν εδώ μέσα) είναι δυνατόν ο προπονητής να μη ζητήσει όλη την αποζημίωση;
Πως να φέρεις λοιπόν τον Ριέρα; Εύκολα δίνεις 4 εκατομμύρια κασέρι, εύκολα υπογράφεις ρήτρες μη συνεργασίας με τον ανταγωνισμό και εύκολα μετά ανακοινώνεις τον προπονητή της Τσέλιε;
Νιώθω πως η διοίκηση διάλεξε ένα μονοπάτι που την οδήγησε σε αδιέξοδο.
Όσο περνάνε οι ώρες έχω την αίσθηση πως η διοίκηση εδώ και καιρό δεν ήθελε να συνεχίσει τη συνεργασία με τον Ρασβάν.
Η χρονιά όμως έκλεισε καλά αποτελέσματα, δεν προέκυψε διαφωνία στο πλάνο και κάπως έτσι φτάσαμε στο αδιέξοδο.
Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση πλέον το να μείνει ο Ρασβάν γιατί πολύ απλά δεν είναι εύκολο να φύγει..
Άβαταρ μέλους
PAOKevolution

Δημοσίευση από PAOKevolution »

Χωρίς παρεξήγηση και χωρίς να το παίζω αστυνόμος του φόρουμ, αν μπορείτε να γράφετε για τον Ραζβάν στο τόπικ του για να μπορούμε να παρακολουθούμε και να σχολιάζουμε πιο εύκολα. Ήδη το θέμα Ραζβάν, συζητιέται σε 3 τόπικς.
Με αγάπη σας το λέω μην παρεξηγήσετε.

Υ.Γ. Ζινόλα καλώς όρισες πάλι και ευχαριστούμε!
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

marsantos έγραψε:
Amsterdamer_87 έγραψε:...

Ολλανδέ καλησπέρα.
Μακάρι όμως να είναι μπαρούφες.
Γιατί αν όλα συντείνουν στο ότι ο Ρασβάν έγινε προσπάθεια να απομακρυνθεί με λάθος τρόπο τα πράγματα δεν προμηνύονται ευχάριστα.
aivas19 έγραψε:...

Γεια σου φιλαράκι aivas.
Πως να είναι εδώ ο Ριέρα;
Το έγραφα και χθες και το ίδιο είπε και ο Βρύζας.
Αν έχει συμβεί τέτοιο σκηνικό, περίμεναν πως ο προπονητής θα πει 'παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω;'
Αν υπάρχει τέτοια ένταση (που είτε προκλήθηκε τυχαία πάνω στην κουβέντα είτε προδιαγράφηκε όπως ερμήνευσα τα όσα γράφτηκαν εδώ μέσα) είναι δυνατόν ο προπονητής να μη ζητήσει όλη την αποζημίωση;
Πως να φέρεις λοιπόν τον Ριέρα; Εύκολα δίνεις 4 εκατομμύρια κασέρι, εύκολα υπογράφεις ρήτρες μη συνεργασίας με τον ανταγωνισμό και εύκολα μετά ανακοινώνεις τον προπονητή της Τσέλιε;
Νιώθω πως η διοίκηση διάλεξε ένα μονοπάτι που την οδήγησε σε αδιέξοδο.
Όσο περνάνε οι ώρες έχω την αίσθηση πως η διοίκηση εδώ και καιρό δεν ήθελε να συνεχίσει τη συνεργασία με τον Ρασβάν.
Η χρονιά όμως έκλεισε καλά αποτελέσματα, δεν προέκυψε διαφωνία στο πλάνο και κάπως έτσι φτάσαμε στο αδιέξοδο.
Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση πλέον το να μείνει ο Ρασβάν γιατί πολύ απλά δεν είναι εύκολο να φύγει..

Ο πιο σιγουρος τροπος να τορπιλισεις την νεα σεζον αν ισχυσει το τελευταιο.
marsantos

PAOKevolution έγραψε:Χωρίς παρεξήγηση και χωρίς να το παίζω αστυνόμος του φόρουμ, αν μπορείτε να γράφετε για τον Ραζβάν στο τόπικ του για να μπορούμε να παρακολουθούμε και να σχολιάζουμε πιο εύκολα. Ήδη το θέμα Ραζβάν, συζητιέται σε 3 τόπικς.
Με αγάπη σας το λέω μην παρεξηγήσετε.

Υ.Γ. Ζινόλα καλώς όρισες πάλι και ευχαριστούμε!

Έχεις δίκιο, έγραψε εδώ ο Ζινολά και παρασύρθηκα
marsantos

nunies4 έγραψε:...
Ο πιο σιγουρος τροπος να τορπιλισεις την νεα σεζον αν ισχυσει το τελευταιο.

Εδώ που φτάσαμε η τορπίλη έχει ξεκινήσει τη διαδρομή της..
Δεν υπάρχει λύση χωρίς συνέπειες..
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”