«Θα αφήσω τη σφραγίδα μου»
Ηρθε το εφετινό καλοκαίρι με όνειρα και φιλοδοξίες στον ΠΑΟΚ. Στην αρχή έπαιξε βασικός αλλά στη συνέχεια οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να γίνει το αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας του Δικεφάλου που θα ήθελε να ήταν. Ο Μίσρκο Σαβίνι, όμως, τονίζει στην «Εξέδρα» πως είναι αποφασισμένος «να αφήσω και εδώ το σημάδι μου».
Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίρκο Σαβίνι στην «Εξέδρα»
- Επειτα από τέσσερις μήνες στην Ελλάδα, μπορούμε να θεωρήσουμε πως έχεις εγκλιματιστεί;
«Σίγουρα είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πόλη. Είναι πολύ ωραία στη Θεσσαλονίκη και υπάρχει ένα κοινό που αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο δεν παίζω καιρό εδώ, αλλά όλα τα υπόλοιπα, έτσι όπως τα ζω, είναι άψογα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη ζωή στη Θεσσαλονίκη».
- Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που μίλησες με τον ΠΑΟΚ;
«Με είχε ενοχλήσει η Νάπολι, όταν πέρυσι είχε γίνει μια κουβέντα με τον ΠΑΟΚ. Δεν προχώρησε, γιατί δεν υπήρξε κάτι πολύ συγκεκριμένο από την πλευρά της σημερινής ομάδας μου».
- Ποια είναι η άποψή σου για την ποιότητα του ποδοσφαίρου της Ελλάδας;
«Εντάξει, σίγουρα είναι πίσω σε σχέση με την Ιταλία. Υπάρχει καλό επίπεδο στις τέσσερις μεγάλες ομάδες, αλλά υστερούν έναντι των ιταλικών στις λεπτομέρειες. Οι οποίες όμως στο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικές».
- Δεν άρχισε καλά η σεζόν για σένα...
«Aργησα να έρθω, αφού η συμφωνία έγινε αργά, μετά αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με τη γάμπα, όμως όλα πλέον είναι πολύ καλά και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου».
- Τελικά είσαι στόπερ ή αριστερός αμυντικός;
«Η θέση μου είναι στο κέντρο της άμυνας, αλλά έχω κάποια χαρακτηριστικά που μου δίνουν την ευχέρεια να παίξω και αριστερά. Ο κύριος Βρύζας μού είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή πως με θέλουν για το αριστερό άκρο και γι' αυτό δεν έχω παράπονο. Είμαι κεντρικός αμυντικός, αλλά μπορώ να αποδώσω και αλλού».
- Το ότι δεν αγωνίζεσαι αυτή την περίοδο σε ενοχλεί;
«Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην ενοχλείται από το γεγονός αυτό. Αισθάνομαι πως χρειάζομαι παιχνίδια έτσι ώστε να μάθω και καλύτερα το παιχνίδι της ομάδας μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι κάτι που με ενοχλεί, αλλά είναι το μόνο, αφού κατά τα άλλα έχω πετύχει στον ΠΑΟΚ τις ιδανικές συνθήκες για να δουλέψω».
- Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την άμυνά του, αλλά με τη δημιουργικότητά του...
«Υπάρχουν στιγμές που όντως συμβαίνει αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε μία ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης που θα είναι πιο αποδοτική. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα υποχρεωμένη να νικάει. Πρέπει να κερδίζουμε όπου κι αν παίζουμε».
- Στη Νάπολι ήσουν αρχηγός και μία από τις ισχυρότερες προσωπικότητες της ομάδας. Θέλεις να νιώσεις εξίσου σημαντικός και στον ΠΑΟΚ;
«Βεβαίως και θέλω, όμως υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες λόγω της γλώσσας. Στη Νάπολι είχα ηγετικό ρόλο και θέλω μέσα από την απόδοσή μου στον ΠΑΟΚ να πετύχω κάτι ανάλογο. Το άσχημο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως η ομάδα έχει αρκετούς και καλούς στόπερ, άρα κι εγώ θα πρέπει να περιοριστώ σε έναν ρόλο που μπορώ να παίξω μεν, αλλά δεν είναι ο 'καλός' μου».
- Μπορείς να εξηγήσεις τους λόγους που η ομάδα σου δεν μπορεί να κερδίσει στα ντέρμπι;
«Εγώ θεωρώ τον ΠΑΟΚ εξίσου δυνατό με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Απλά αυτές οι δύο ομάδες έχουν το κάτι παραπάνω και θα σου το εξηγήσω τι εννοώ. Αλλωστε είναι ομάδες που τις έχουμε αντιμετωπίσει και δεν αισθάνθηκα κάποια μεγάλη πίεση. Υστερούμε σε νοοτροπία, κι αυτό μέχρι ένα βαθμό είναι λογικό. Πρέπει όμως να παλέψουμε να το αλλάξουμε αυτό και είναι κάτι που σίγουρα αλλάζει».
- Στην Ελλάδα γίνεται πολύς λόγος για τη διαιτησία...
«Δεν είναι κάτι που μου έχει κάνει αρνητική εντύπωση. Εντάξει, και στην Ιταλία υπάρχει μία μικρή βοήθεια σε Μίλαν και Γιουβέντους, όμως δεν μπορώ να πω ότι έχω άποψη για την Ελλάδα. Από τα παιχνίδια που είδα, μόνο όταν παίξαμε με τον Παναθηναϊκό διέκρινα μία διάθεση του διαιτητή να βοηθήσει τον αντίπαλό μας, κυρίως από τα φάουλ που σφύριζε. Αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να κοιτάμε τη δική μας δουλειά και σίγουρα η διαιτησία δεν είναι το βασικό πρόβλημά μας».
- Υπέγραψες για τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ. Αυτό σημαίνει πως πίστευες πολύ στην προοπτική που σου δίνει η ομάδα...
«Υπέγραψα για τρία χρόνια γιατί απλούστατα πείσθηκα από τον Ζήση Βρύζα και θέλω να βάλω τη σφραγίδα μου στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα που επιλέγω για να αγωνιστώ μακριά από τη χώρα μου, απόφαση που δεν ήταν εύκολη από τη στιγμή που αγωνιζόμουν στο Καμπιονάτο με τη φανέλα της Νάπολι. Το ότι Νάπολι και ΠΑΟΚ έχουν πολλά κοινά στοιχεία, είναι κάτι που με κάνει να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Αν όμως κάτι δεν πάει καλά, δεν είμαι ένας άνθρωπος που θα καθήσει στο συμβόλαιό του και θα δημιουργήσει προβλήματα».
http://www.exedrasports.gr/football/sup ... ?aid=47318