Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2024-2025

Άβαταρ μέλους
miburosaito

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2024-2025

Δημοσίευση από miburosaito »

potamda έγραψε:
Οκ mibu, συγγνώμη που σε αναστάτωσα, δε θα το ξανακάνω.
Δεύτερη φορά μεταφέρω πληροφορία (κι όχι φήμη) και δεύτερη φορά με αντιμετωπίζεις έτσι.
Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι ότι σ' ένα ανώνυμο φόρουμ δεν μπορώ να μιλήσω με ονόματα.
Προσπέρνα το και τέλος.
Πάντως τον λόγο που έκανα αναφορά στον Πανιώνιο, δεν το κατάλαβες.
Καλή συνέχεια.

Σημαντικότερο να πειστεί ο Κουβανός και να παραμείνει!

Δυστυχώς δεν βλεπω να παραμενει :cry:

Ας ελπισουμε οτι θα ειναι απλα ενα διαλειμμα...

Για τα της φημης ουτε εγω θελω να το συνεχισω, αλλα ειλικρινα δεν εχω καταλαβει τι εννοεις για τον Πανιωνιο. Αν θες μπορεις να το εξηγησεις λιγο παραπανω?
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Προσγειωμενες δηλωσεις απο προπονητη και αρχηγο, πρεπει να παμε game by game απο δω και περα και οπου μας βγαλει

ΥΓ. Η βαθμολογια μετα και την 17η αγωνιστικη (ο αγωνας Θηρα-Αρης αναβληθηκε λογω των σεισμων)

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος miburosaito την Κυρ 09 Φεβ 2025, 21:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ettien26

Δημοσίευση από Ettien26 »

@ miburosaito

Αυτό το στοιχείο (κόντρα επιθέσεις) από που φαίνεται στα στατιστικά ?
Από τις περισσότερες επιθέσεις που έκαναν ?
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Εικόνα

1) Βλεπουμε πως σε επιθεσεις μετα απο άμυνα (attack on dig) ειχαμε χειροτερο ποσοστο στην επιθεση απο τον αντιπαλο.

--> Επιθεση μετα απο αμυνα εχουμε (Συνηθως) σε συνθηκες που κανουμε εμεις σερβις και οταν απο το καλο μας μπλοκ-αμυνα δεν καταφερει ο αντιπαλος να παρει ποντο --> βγαζουμε την αμυνα και τοτε παμε για τη κοντρα-επιθεση που θα χρειαστει να βγει ψηλη πασα (αφου η μπαλα μετα την αμυνα συνηθως παει οπου να ναι) και πολυ πιθανο οχι απο τη πασαδορο αλλα απο λιμπερο ή καποια αλλη παιχτρια, αρα οχι με ιδανικες συνθηκες --> θα χρειαστει η διαγωνια μας ή η καλη μας επιθετικα ακραια να τελειωσει τη 'δυσκολη' επιθεση

Σε εμας αυτες οι παιχτριες ειναι η Ντρπα και η Μπακα. Για αυτο ειναι βαρομετρο αυτες οι δυο επιθετικα. Εχουν υπαρξει καναδυο ματς που η Γιασπερ εκανε ΚΑΙ αυτο, αλλα δεν το περιμενουμε απο αυτην. Επισης στις κοντρα-μπαλες ειναι πολυ δυσκολο να βοηθησει σημαντικα το κεντρο, αφου δυσκολα να βγει αμυνα και να παει η μπαλα κοντα στη γραμμη των τριων μετρων ωστε η πασαδορος να παιξει πρωτο χρονο.

2) Επισης το 5.05 Σερβις/break point μας λεει οτι δυσκολευτηκαμε στις κοντρα-επιθεσεις (γενικοτερα)

**Τα break points ειναι οι ποντοι που παιρνουμε οταν κανουμε εμεις σερβις

Αρα μιλαμε για συνθηκες οπου ο αντιπαλος θα βγαλει υποδοχη --> θα κανουμε εμεις μπλοκ-αμυνα --> θα χρειαστει να κανουμε κοντρα-επιθεση**

ΥΓ. Το πανω (υποδοχες/ποντο) δειχνει ποσες υποδοχες κανουμε για να παρουμε τον ποντο οταν σερβιρει ο αντιπαλος --> οσο μικροτερο τοσο καλυτερα (κατω απο 2 ειναι καλο, οσο πιο κοντα στο 1,5 τοσο πλησιαζουμε σε εξαιρετικη αποδοση)

Το κατω (σερβις/break points) δειχνει καθε ποσα σερβις δικα μας παιρνουμε ενα ποντο (ενω σερβιρουμε εμεις εννοω) --> κι εδω οσο μικροτερο τοσο καλυτερα (εδω νουμερα κοντα στο 2,5-3 ειναι εξαιρετικα, το 5 το δικο μας ειναι κακο)
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Δημοσίευση από fuzztone »

Να τον ακούτε τον Miburosaito, δεν μπορούσα να γράψω γιατί ήμουν στο γήπεδο, αλλά τα έγραψε συνολικά πολύ καλά.. Σε ένα λίγο διαφωνώ, θα το αναλύσω παρακάτω.
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Ξεκινάω με όσα δεν φάνηκαν (μάλλον) από τις κάμερες.
1) Άθλιο γήπεδο η Μίκρα, παραμένει, δεν ξέρω τι σόι αναβάθμιση έκαναν (μόνο το δάπεδο?). Ακόμη και τώρα που γέμισε, δεν μου φάνηκε έδρα, που ήταν και το βασικό επιχειρημα να παει η ομάδα εκεί (φαινομενικά). Την έδρα την κάνει ο κόσμος με το πάθος του, και στο παλατάκι, ακόμη και με λίγους μέσα, είχα δει πιο καλή έδρα με ένα μικρό πεταλάκι.
2) Η Ντε Βίβερ είναι αρχηγός με τα όλα της, ξεσηκώνει και απαιτει στήριξη από την κερκίδα. Δεν έχουμε άλλη τέτοια στην ομάδα, η μόνη που λίγο πλησιάζει είναι η Μπάκα, αλλά σε μεγάλη απόσταση.
3) Πιο εύκολα σπάει το δίδυμο των αδερφών Κατσάμπα, παρά το Αμοιρίδης-Χαριτωνίδης
4) Η Κούμπουρα στο τέλος χαιρέτισε εγκάρδια τον Φλώρο, και κάποιους άλλους από τις κερκίδες, συμπαθής γενικά, μεγάλο σφάλμα που τη χάσαμε μετά τον μοναδικό μας τίτλο, και κυρίως που δεν την ξαναπήραμε αργότερα.
5) Γέμισε η Μίκρα, αλλά δεν την αισθάνθηκε ιδιαίτερα ο αντίπαλος.
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Στα του παιγνιδιού, θεωρώ ότι η διαφορά με το παιγνίδι του 1ου γύρου ήταν το μπλοκ. Και όχι μόνο το kill-block, αλλά και τα σπασίματα που δίνουν πολλές φορές κόντρα επίθεση με καλές προϋποθέσεις. Στον 1ο γύρο είχαμε 9 μπλοκ σε 4 σετ, και σήμερα μόνο 6 σε 5, ενώ στα 3 πρώτα είχαμε μόνο 2...Και είχαμε πολύ λίγα σπασίματα, δεν θυμάμαι να είχαμε άλλη τέτοια κακή απόδοση φέτος. Εν τω μεταξύ, το εκνευριστικό ήταν ότι η Κούμπουρα έβγαινε πολύ συχνά με στημένο μπλοκ, και δεν καταφέραμε να τη σταματήσουμε εκτός από μια φορά στο τέλος με μπλοκ. Δηλαδή, σαν να πηγαίνανε χαλαρά στο μπλοκ, δεν έβαζαν σωστά τα χέρια, δεν το πίστευαν, δεν ξέρω.

Λογικά λοιπόν έχουμε αυτά τα στατιστικά και την εικόνα στις κόντρα μπάλες, γιατί οι περισσότερες προέρχονταν από άμυνες αυτοθυσίας, δηλαδή κόντρα επιθέσεις με πολύ δύσκολες μπάλες.

Απεναντίας ο αντίπαλος ήταν πολύ καλύτερος στο μπλοκ και στα σπασίματα, ενώ είχε και μια Ντι Ιούλιο που έπαξε πολυ καλά, και καλύτερα στα μάτια μου από τη Ντε Βίβερ (εδώ διαφωνώ με το φίλο Miburosaito).

Επίσης, ο αντίπαλος είχε και εντυπωσιακά ποσοστά στην επίθεση, πολύ καλύτερα του 1ου γύρου (49% με 40%), ακόμη και από τη συνήθως κακή εκεί Νίζετιχ. Δηλαδή, δεν τις ζορισαμε στο μπλοκ και είχαν εύκολη δουλειά συνήθως, οι πόντοι που έπαιρναν ήταν πολύ πιο εύκολοι από τους δικούς μας.

Με βάση αυτά, ίσως θα έπρεπε να βλέπαμε την Τσιόγκα αντί της Κριβοβισκα σε κάποια φάση, αν φυσικά είναι σε καλή κατάσταση.

Τα δικά μας ποσοστά ήταν κάπως καλύτερα στην επίθεση από τον 1ο γύρο, αλλά η συνολική διαφορά ήταν κατά πολύ υπέρ του αντιπάλου, κάτι που φάνηκε και στο γήπεδο. Θα μπορούσε πιστεύω να παίξει περισσότερο 1ο χρόνο η Ντε Βίβερ.

Υ.Γ. για το φίλο που έγραψε για τη μεταγραφή που δεν έγινε, αν όντως η πληροφορία ισχύει, τότε είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, καθώς παραδεχόμαστε ότι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να ενισχύσουμε την ομάδα, και αυτό είναι άσχημο εν όψη του καλοκαιριού...Θα προτιμούσα να μάθαινα ότι θεωρήσαμε ότι δεν χρειαζόμαστε μεταγραφή.
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 5 άσσους, 55 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 36 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσσους, 80 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 2-3 (24-26, 26-24, 16-25, 25-18, 11-15) σε 125'

Π.Α.Ο.Κ. F&U (Γιάννης Τσαϊρέλης): Γιάσπερ 8 (8/26 επ., 68% υπ. - 41% άριστες), Βαν Ντε Βίβερ 1 (1/4 επ.), Μπάκα 11 (10/24 επ., 1 μπλοκ, 45% υπ. - 15% άριστες), Τερζόγλου 11 (9/13 επ., 2 μπλοκ), Κριβοσίσκα 9 (5/12 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Ντρπα 21 (18/56 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Ξανθοπούλου (λ, 71% υπ. - 59% άριστες), Κλέπκου 4 (4/9 επ., 75% υπ.-50% άριστες), Αρμουτσή 1 (1 άσσος), Καραφουλίδου.

:pano:
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Τσαϊρέλης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Πάντα κάποια πράγματα δεν λειτουργούν όπως τα θέλεις σε έναν αγώνα. Ανά διαστήματα ήμασταν καλοί εμείς, σε κάποια άλλα ο Ολυμπιακός και νομίζω ότι ο κόσμος χάρηκε ένα καλό ματς,. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε τώρα στη μάχη της πρώτης θέσης,, αλλά εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, όπου θέλουμε να διεκδικήσουμε και τα δύο τρόπαια».

:nairepaok:
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Δημοσίευση από Willie the Pimp »

Καλησπέρα σε όλους κι από μένα. Συγχαρητήρια στην ομάδα παρά την ήττα. Τώρα διάβασα και τα σχόλια καθώς ήμουν στο γήπεδο. Στα αγωνιστικά συμφωνώ σχεδόν σε όλες τις παρατηρήσεις του miburosaito, αν και διαφωνώ με το ότι η Βαν Ντε Βίβερ έκανε ματσάρα. Το μοίρασμα της ήταν μετριοκαλό (βέβαια αυτό που παρουσιάζει στην άμυνα είναι εκπληκτικό πραγματικά). Το σύνολο των επιθέσεων που πήραν οι παίκτριες μας μαρτυρούν αυτό που λέω. Έχω την αίσθηση ότι επίσης μοίρασε σε φάσεις πολύ προβλέψιμα. Αυτό σαν μια μικρή διαφωνία (μπορεί να κάνω λάθος όμως διότι η εικόνα που έχω είναι μέσα από το γήπεδο). Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πώς σας φαίνεται αυτή ατολμία του προπονητή μας (καλός καθ' όλα). Για να αλλαχθεί η Μπάκα π.χ που όταν θολώνει κλείνει διακόπτη, πρέπει να φτάσει το πράμα στο απροχώρητο. Χαρακτηριστικό αυτού πώς χάθηκε το 1ο σετ. Πρέπει να εμπιστευτεί παραπάνω την Κλέπκου. Επίσης κάτι που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι οι κεντρικές μας σήμερα στο μπλοκ έκαναν κακή εμφάνιση καθώς είτε αργούσαν στα πλάγια (Κριβοσίσκα) είτε έκλειναν εντελώς λάθος (Τερζόγλου), παρόλο το εμφανέστατο πρόβλημα, δεν έκανε μια απόπειρα να βάλει τον Τσιόγκα που το δυνατό της χαρτί είναι αυτό. Βέβαια αυτός ξέρει καλύτερα σε τι κατάσταση είναι η Ανδρομάχη, αλλά ίσως βοηθούσε. Στο 4ο σετ που η ομάδα σχεδόν το παράτησε κράτησε την Ντρπα μέσα ενώ θα μπορούσε να της δώσει ανάσες η Καραφουλίδου. Γενικά το ρόστερ μας είναι ρηχό αλλά ας εκμεταλλευόμαστε και τις παίκτριες που μπορούν να δώσουν πράματα.
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Δημοσίευση από Willie the Pimp »

fuzztone φίλε μου με κάλυψες 100%!!!! Αυτά είδα κι εγώ από μέσα... Στο ίδιο σημείο καθόμασταν... χεχε
Άβαταρ μέλους
potamda
Bet Guru 2023

Δημοσίευση από potamda »

Επειδή έγραψα κάτι και καλό είναι να μην αφήνουμε υπονοούμενα, το εξηγώ όσο περισσότερο επιτρέπεται και όποιος θέλει το ακούει.

Υπήρξε άριστη επικοινωνία διοίκησης - προπονητών.
Υπήρξε θέληση για ενίσχυση.
Πλησιάσαμε (αρκετά ή πολύ δεν έχει σημασία) παίκτρια που κατέληξε στον Πανιώνιο.
Ο Πανιώνιος μπλεχτηκε και της έδωσε συμβόλαιο αδιανόητα υψηλό ακόμα και για αντρικό βόλεϊ και κάπου εκεί τελείωσε η υπόθεση.
Κοιτάξαμε κι άλλες περιπτώσεις, καμία δεν κρίθηκε ότι πληρεί τα στάνταρτς που τέθηκαν.
Κρίθηκε επίσης, ότι μια τέτοια αμφίβολη αλλαγή ίσως χαλούσε την ομοιογένεια και τις ισορροπίες. Υπάρχει πίστη ότι η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά και με την παρούσα σύνθεση.
Δεν είναι τυχαίο ότι ούτε οι αντίπαλοι μας έκαναν ιδιαίτερες κινήσεις. Φέτος η αγορά ήταν πολύ περιορισμένη.
Αυτά.

Δεν επανέρχομαι.
Ας χαρούμε κι ας έχουμε πίστη στην ομάδα. Δείχνει ικανή για πολλά, για τα οποία κανένας δεν πίστευε στην αρχή της χρονιάς.
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Η Μικρα γεμισε, αλλα γεμισε απο γυναικοπαιδα και ακαδημιες βολλει.
Για μενα, το σημερινο παιχνιδι ηταν μια τεραστια οπαδικη ηττα.
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακος, ντερμπι κορυφης, κρινοταν το απολυτο πλεονεκτημα εδρας, το παιχνιδι το εδειχνε η κρατικη τηλεοραση κι εμεις ειχαμε κερκιδα 8 ατομων, εκ των οποιων οι 5 ηταν 16χρονα.
Ντρεπομαι πραγματικα.
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Επιτρεψτε μου να εξηγησω γιατι νομιζω οτι εκανε ματσαρα η ντε Βιβερ

Πρωτον, το φοβερο leadership που εχει (που λειπει απο τις υπολοιπες) αλλα ΚΑΙ οι πολυ καλες αμυνες που βγαζει (οπως και ολη η ομαδα ειναι καλη σε αυτον τον τομεα)

Μπορει να εκανε καποιες λαθος πασες/τροχιες/ταχητητα αλλα οχι κατι παραπανω απο το συνηθισμενο. Ισα ισα αν καποιος ξαναδει το ματς, θα προσεξει οτι δεν εχει κανει περισσοτερες απο την Ντ Ιουλιο, ισως να εκανε και λιγοτερες.

Το θεμα στην επιθεση δεν ηταν στις πασες χθες, αλλα καθαρα στις hitters. Αυτο ειδα (και) χθες στο ματς

Κατι το οποιο ειναι γνωστο θεμα βεβαια, ετσι κι αλλιως

Οσο για την μονοτονια στο distribution θα συμφωνησω - το ανεφερα και στον σχολιασμο του αγωνα, σιγουρα παραφορτωθηκε η Ντρπα και απο το 4ο σετ ειχε ηδη ψοφησει...

Θα ηθελα λιγο παραπανω πρωτο χρονο δηλαδη, αλλα για ενα ακομα ματς εδειξε η Βουλγαρα οτι εχει ταβανι επιθετικα. Αν της βγει το slide εχει καλως, απο το 3 ομως δεν μπορει να αποτελεσει σημαντικη απειλη. (στην αλλαγη με Τσιογκα θα συμφωνουσα κι εγω, εστω και για καποιες περιστροφες)

Παντως για να το θεσω με μια ατακα:

Αν δεν ειχαμε τη ντε Βιβερ χθες, το ματς δεν θα πηγαινε με τιποτα στα 5 σετ....

Οι ακραιες δεν μπορεσαν να ανταποκριθουν επιθετικα, κι αν απο τη Γιασπερ δεν περιμενω να τελειωνει ψηλες μπαλες, απο τη Μπακα ομως το περιμενω. Αν δεν μπορεσει αυτη εχουμε θεμα απεναντι σε ανταγωνιστες. Για την 36χρονη Ντρπα εχω αναφερει απο την αρχη της χρονιας τις ενστασεις μου για την ηλικια, αλλα δεν μπορω να πω οτι δεν τα εδωσε ολα χθες..

Οσον αφορα το θεμα των hitters ομως, ο υπευθυνος ειναι ο Αμοιριδης και οχι η Σερβα ή η νεαρη Μπακα. Επρεπε να ενισχυσει με μια επιθετικη ακραια που να μπορει να τελειωνσει ψηλες μπαλες, ωστε να μπορεσει να ρολαρει καλυτερα η επιθεση της ομαδας. Τωρα ομως τελειωσε η μετ.περιοδος επομενως δεν εχει νοημα να το κοσκινίζω αλλο...

Η υπαρχουσα ομαδα ειναι μια καλοδουλεμενη μηχανη, με συγκεκριμενο βεβαια ταβανι, που μπορει ομως να βελτιωθει κι αλλο στην επιθετικη της λειτουργια. Επομενως, ελπιδες για διακριση υπαρχουν αλλα σιγουρα μπαινουμε σαν underdog στη τελευταια φαση των διοργανωσεων που στοχευουμε.

Game by game λοιπον και βλεπουμε
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Αξίζει να ριξετε μια ματια σε αυτο το αρθρο

https://thepressproject.gr/ritra-kata-t ... roti-fora/
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γυναικεία τμήματα”