Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
ilias4_koufalia

Re: Fernando Santos

Δημοσίευση από ilias4_koufalia »

ΧΑΧΑΧΑΧΑ μακαρι να ερθει και εδω αλλα μαλλον θα ερθει στον Π.Α.Ο.Κ.!!! :opaokara: :opaokara: :opaokara:

Υ.Γ. το σωστο ειναι ΠΑΟ Κουφαλιων :redcard: !!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :opaokara: :opaokara: :opaokara:
kos

Δημοσίευση από kos »

με αγγελο και ο ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ Κουφαλιων θα γινει.
θα γλυτωσεις και τις βενζινες.
Άβαταρ μέλους
novito

Δημοσίευση από novito »

Πριν ξεφύγουμε σταματάμε τις συζητήσεις για άγγελους και δαίμονες...!!
Άβαταρ μέλους
Pakos 90

Δημοσίευση από Pakos 90 »

ρε Ηλια τι λες τωρα?ο Δον Φερναντο θα μεινει πολλα χρονια ακομη στην ΠΑΟΚαρα!
Άβαταρ μέλους
Pakos 90

Δημοσίευση από Pakos 90 »

εχει δικιο το παληκαρι ο κος.ετσι και και ξαναερθει ο αγγελος τελιωσαμε...
Άβαταρ μέλους
novito

Δημοσίευση από novito »

novito έγραψε:Πριν ξεφύγουμε σταματάμε τις συζητήσεις για άγγελους και δαίμονες...!!
:evil:
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Θεοί και δαίμονες και όλα τα στοιχεία της φύσης και της παραφύσης συνωμότηταν υπερ του Σάντος. Πάρτε το χαμπάρι, δεν θα γλυτώσουμε εύκολα από αυτόν! Βέβαια, μπορεί και να μην θέλουμε να γλυτώσουμε. Βλέπετε, τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν.
Εγώ πάντως είμαι και θα είμαι με όποιον μπορεί να κάνει τον ΠΑΟΚ μας και πάλι μεγάλο. Αν αυτός ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ότι είναι ο Σάντος, τότε θα είμαι μαζί του...

Άντε να δω πόσες κολοτούμπες θα κάνω ακόμα. Με έπιασε ο ποπός μου... 8-)
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

arisk έγραψε:Τώρα θα πεταχτεί ο Maximus και θα πεί: "ευκαιρία να τον πουλήσουμε"...!! :lol:

Κάτσε καλά γερο-Μάξιμε... ;)
Θα το ελεγα,αλλα με προλαβες...!
:D

ΥΓ.

Γιατι κανετε υποδειξεις στην διοικηση να τον κρατησει και αλλα χρονια; Δεν ειπαμε στηριξη και εμπιστοσυνη στη διοικηση; Δεν ειπαμε οτι αυτη ξερουν μπαλα;

Και επειδη η διοικηση ξερει, ειναι σιγουρο οτι το αργοτερο μεχρι το καλοκαιρακι, θα μας αποχαιρετησει ο Δον ... :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
novito

Δημοσίευση από novito »

Μάξιμε δεν παίζεσαι!!! :lol: :lol:
Μιας και μας αρέσει να μιλάμε για προπονητές γιατί δε ρίχνετε μια ματιά στο κείμενο του Τρον στο fcpaok?

"16) ΠΑΟΚ - Φερνάντο Σάντος

Πρόκειται απλά για τον καλύτερο προπονητή που εργάζεται στην Ελλάδα και αυτό το μαρτυράει περίτρανα η βράβευση του για 3η συνεχόμενη χρονιά από τον ΠΣΑΠ. Βοήθησε την ομάδα μας πάρα πολύ, όταν ανέλαβε το 2007, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, διότι απάλλαξε το Θ.Ζαγοράκη από ένα μεγάλο άγχος. Δηλαδή, είχε σε ένα ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΤΑΤΟ για τη λειτουργία μιας ΠΑΕ πόστο, έναν άνθρωπο ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ και τίμιο. Δεν είχε Μπάγεβιτς με κουμπάρους μάνατζερ και γραφεία τύπου, δεν είχε Ντουμιτρέσκου κτλ κτλ. Μεγάλη υπόθεση για εκείνη την εποχή. Θυμηθείτε ότι τον Γιαχάγια της αεκ, τον αφήσαμε να φύγει για 100.000 ευρώ (νομίζω) που ήθελε ο μάνατζερ του τότε. Σε τέτοιο σημείο είχαμε φτάσει. Το ταμείο όταν ανέλαβαν, είχε ....24 ευρώ αν δεν απατώμαι...

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε μια χρονιά άσχημη μπάλα. Στατικότητα (ανάπτυξη με τα καντήλια του Κνολ) και παντελής έλλειψη κάθετων πασών χαρακτήριζαν το παιχνίδι μας. Η γεμάτη ΤΟΥΜΠΑ, αποδείχθηκε φορτίο τελικά σε παίκτες που δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος, ενώ εκτός έδρας η "εξαφάνιση" ήταν ακόμα μεγαλύτερη. ΟΙ μεταγραφές μας όμως, έγιναν όλες σε 10 μέρες, και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.....

Τη 2η σεζόν, μετά την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας, ο ΠΑΟΚ ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ελληνική ομάδα με 2 παίκτες σε ΚΑΘΕ θέση. Άσχετα αν η 2η ενδεκάδα υπολείπονταν πολύ σε ποιότητα της πρώτης. Ακόμα και ο ολυμπιακός, παίκτη πίσω από τον Μπελούτσι, δεν είχε, ενώ εμείς πίσω από τον Ίβιτς είχαμε τον Μπακαγιόκο (ο Μπακαγιόκο αποκτήθηκε ως μπακ-απ του Ίβιτς και αυτό φάνηκε από τα φιλικά), αλλά υπήρχε και ο (τραυματίας) Βαγγελής.

Επίσης, ο Σάντος εξαφάνισε "ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ" τις δυο μεγάλες αδυναμίες της προηγούμενης χρονιάς: και κάθετες βγάζαμε και passing game είχαμε, ενώ πρεσάραμε καλά. Το πρόβλημά μας ήταν ο πάγκος, και αυτό το πρόβλημα φαίνεται τα Χριστούγεννα περίπου στις ομάδες. ΟΜΩΣ, η εξαιρετική δουλειά του καλοκαιριού, οδήγησε την ομάδα να παίζει ΕΞ ΙΣΟΥ καλά σχεδόν και με τους αναπληρωματικούς.

Ο Σάντος δήλωσε πριν ξεκινήσει η χρονιά, ότι ο ΠΑΟΚ θα παίζει το ίδιο εντός και εκτός έδρας. Αυτό περίπου έγινε, αν και εγώ θα ήθελα να εκμεταλλεύεται περισσότερο την "αύρα" της ΤΟΥΜΠΑΣ, θεωρώ ότι έχει ένα εργαλείο στο χέρια του που δεν θα βρει σε ΚΑΝΕΝΑ βιβλίο προπονητικής... Η παρουσία του Σάντος οδήγησε στο να έρθουν και κάποιοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Προσωπικά, αν ήμουν ο Σκόκο και με πήγαινε ο μάνατζερ μου στα χέρια του Δώνη, θα τον είχα απολύσει την άλλη μέρα. Μεγάλο στοίχημα αποτελεί αν θα μπορέσει να βελτιώσει ΑΤΟΜΙΚΑ (όχι σε τακτική) τους νεαρούς μας παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη επένδυση σε Βιερίνια, Κουτσιανικούλη, Παπάζογλου, Αμπουμπακάρι, ενώ έχει και Αθανασιάδη, Γεωργίου κτλ Αυτή η επένδυση, είναι σε θέση να μας ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ και άλλο σε 2 χρόνια.....

Τα πράγματα λοιπόν, με το σχεδιασμό της ομάδας, τη συσπείρωση, την πίστη στο όραμα κτλ, πήγαν καλύτερα από ότι ΟΛΟΙ μας πιστεύαμε και ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 2ος στην κανονική διάρκεια με το σπαθί του και ίσως αυτό έκανε κακό φέτος...

Βέβαια, πέρσι τέτοιο καιρό, κάποια (νεαρά) κυρίως αδέλφια έκαναν όνειρα και για τίτλο, αλλά ο ΠΑΟΚ πέρσι ΔΕΝ χτίστηκε για πρωταθλητισμό. Απλά, το ελληνικό πρωτάθλημα μερικές φορές είναι τόσο απλό και αργό, που λίγο οργανωμένος να είσαι μπορείς να πας καλά
. Μεγάλη απώλεια ο τραυματισμός του Βιεϊρίνια, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ.

Η ταχύτητα του Βιεϊρίνια, με τον τρόπο που παίζαμε πέρσι, θα μας έκανε πολύ πιο δυνατούς και τον Σάντος να φαίνεται πολύ λιγότερο αμυντικογενής.

Οι μεγάλες περσινές αδυναμίες μας, ήταν η παντελής έλλειψη σουτ εκτός περιοχής και οι τραγικές αντεπιθέσεις. Βασικά δεν κάναμε αντεπιθέσεις, κλέβαμε τη μπάλα και δεν ξέραμε τι να την κάνουμε. Έτσι, φέτος ήθελα να δω πως θα δουλευτούν αυτά. Πίστευα (και πιστεύω) ότι ο ΠΑΟΚ ήθελε 2 εξτρέμ σαΐτες, ντίβες, σούπερ, ώστε με βάση την περσινή ομάδα και τον περσινό τρόπο παιχνιδιού να ανέβουμε επίπεδο φέτος. Τον ένα τον έχουμε: Βιεϊρίνια... Επίσης, θεωρούσα ότι έπρεπε να πάρουμε ακόμα ένα σέντερ-μπακ ολκής, ακόμα και αν έμενε ο Μάρκος Αντόνιο, που να ήταν το ΙΔΙΟ καλός χαμηλά και ψηλά (Ο Μαλεζάς έχει πρόβλημα ψηλά, ο Μάρκος είχε χαμηλά). Μην ξεχνάτε, ότι εγώ γενικά είμαι μεγάλος υποστηρικτής του 4-3-3. Το θεωρώ το "ιδανικό" σύστημα.

Στο σύστημα αυτό, δεν "υπάρχει" 10αρι. Το "Δεκάρι" στο 4-3-3 οφείλει να είναι κάτι μεταξύ επιθετικού και χαφ.

Π.χ. ο Ντελ Πιέρο, τι είναι; Άλλος θα πει χαφ, άλλος επιθετικός κτλ. Ο Γκούλιτ τι ήταν ; Επιθετικός θα πείτε, αλλά ποιος έδινε τις ασίστ ;;; Ο Μαγκντί ; Ο Καραπιάλης ; Ο Ζήσης Βρύζας ; (ναι, χαφ ήταν, μην τρελαίνεστε...)

Στο 4-4-2, σαφώς χρειάζεσαι πασέρ. Σήμερα, τα "10ρια" έχουν σχεδόν εκλείψει από το ποδόσφαιρο. Παίκτες όπως ο Σορλέν, σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι με άλλους κάνα 2 σαν και αυτούς, δεν χρειάζεσαι "10αρι"... Χώρια που αυτοί οι παίκτες ήταν ΠΑΝΤΑ πανάκριβοι και ΠΑΝΤΑ δύσκολο να ταιριάξουν με τη χημεία της κάθε ομάδας... Δύσκολη προσθήκη ο "πασέρ", πιστέψτε με. Και πανάκριβη, ειδικά αν αποτύχει... Αυτό ίσχυε πάντα στη μπάλα και θα συνεχίσει να ισχύει για πάντα, όσο και να αλλάξει το άθλημα.

π.χ. κλασσικότατο "10αρι" χαφ (μόνο) ήταν ο καταπληκτικός Ολλανδός Φαν Ρόι (1994, Άρι Χάαν προπονητής). Αυτός ο παίκτης όμως, δεν ταιριάζει στο 4-3-3 εύκολα, ειδικά σήμερα.... Το "δεκάρι" στο 4-3-3 οφείλει να είναι στήριγμα του φορ, όχι μόνο ψηλά όπως κάνει ο Ίβιτς, αλλά και χαμηλά, ενώ πρέπει και να μαρκάρει, έστω το άτεχνο 6ρι των άλλων (όχι άμυνα δηλαδή, αλλά χαφ). Ανασταλτικά δηλαδή λειτουργεί ως χαφ, επιθετικά περίπου ως ο 2ος φορ του 4-4-2.

Αυτά όμως είναι για άλλους. Προσωπικά, η μόνη απαίτησή μου είναι ο φετινός ΠΑΟΚ να κερδίζει τον περσινό. Και αυτό γίνεται νομίζω.... Θεωρώ ότι οφείλουμε να βελτιωθούμε στα στημένα, να σκοράρουμε πιο πολύ. ο Πάμπλο Γκαρσία εκτελεί εξαιρετικά τα στημένα για μένα. Πάντα στο 2ο δοκάρι, εκεί όπου είναι καλό να βγαίνουν πάντα ΔΥΟ ψηλοί μας παίκτες, και όχι ένας όπως βλέπω να γίνεται. Κατόπιν, τα καλύτερο είναι αυτός που παίρνει τη κεφαλιά στο 2ο δοκάρι, να προσπαθεί ΠΑΝΤΑ για πάσα, παράλληλη στο μικρή περιοχή. Αν η πάσα αυτή βρει συμπαίκτη, είναι 80% γκολ. Στην άμυνα στα στημένα δεν είμαι υπέρ της ζώνης, διότι είναι αρκετό ρίσκο, θέλει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, να είσαι στην τσίτα πολύ. Βέβαια, όταν η μπάλα παίζεται, θεωρώ ότι είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος άμυνας, έτσι ώστε να είμαστε επιθετικοί στο παιχνίδι.

Ο Σάντος προσπαθεί να αποκτήσει εργαλεία. Να πείσει για την προσθήκη καλύτερων "εξαρτημάτων" στο "αμάξωμα", παρά στην "πώρωση" του οδηγού (παίκτες), ώστε να πάει καλά. Επίσης, βλέπει την ομάδα ως 25αδα, όπου ο ΚΑΘΕΝΑΣ είναι σημαντικός, ΕΧΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ, δεν περισσεύει, δεν αποκτήθηκε τυχαία. Αυτό ΔΕΝ το κάνουν όλοι οι προπονητές. Θεωρώ ότι ο Σάντος πρέπει να "αφήσει" τους παίκτες να βγάλουν περισσότερο ατομικό ταλέντο στο γήπεδο, εκεί έχω ένα "παράπονο", και μου είναι δύσκολο να εξηγήσω τι εννοώ. Επίσης, θα ήθελα να βελτιωθεί το σκάουτινγκ μας, διότι νιώθω ότι έχουμε ανισοβαρώς μεγάλη επαφή με Πορτογαλία.

Η υπερπώρωση των παικτών, μπορεί ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ ψυχολογικά. Δηλαδή, την επόμενη χρονιά να είναι "άδειοι". Δεν είναι καλό να πηγαίνεις με 8000 στροφές συνέχεια, μια σεζόν. Ο ποδοσφαιριστής σήμερα είναι επαγγελματίας, έχει και άλλα ενδιαφέροντα πέρα από το ποδόσφαιρο, είναι οικογενειάρχες κτλ

Κάτι που έβαλε ο Σάντος στην ομάδα είναι και το εξής: ο ΠΑΟΚ τρέχει και παίζει το ίδιο, ΕΙΤΕ είμαστε στο 5', ΕΙΤΕ στο 85'. Αυτό είναι εξαιρετικό στοιχείο, ειδικά σήμερα, έχει σχέση με το καταμερισμό δυνάμεων στον αγώνα και διάφορα άλλα. Και δεν ξέρω πόσοι το έχετε παρατηρήσει αυτό....

Ο Σάντος δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να κατακτήσει την κορυφή της Ελλάδος, με τον ίδιο τρόπο που προσπαθεί η Πόρτο για την κορυφή της Ευρώπης: μέσω ρόστερ 25 ισάξιων παικτών, ΚΑΙ ΟΧΙ με 3-4 πρωτοκλασάτους, 10 καλούς και 4-5 μέτριους. Εγώ δεν ξέρω αν συμφωνώ με αυτό, πάντως το είπαν και το κάνουν : Ο ΠΑΓΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΕΜΙΣΕ.....

Ο Ζήσης Βρύζας, πριν κάνα χρόνο δήλωσε ότι πρωταθλήματα παίρνουν οι πάγκοι ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί του."
http://www.fcpaok.gr//index.php?option= ... Itemid=108
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

Ορίστε η απάντηση στο ερώτημα "άμα φύγει ο Σάντος μετά ποιός??"...
Νομίζω ότι τρίζει η καρέκλα του Φερνάντο....
Ερχεται ο Τρον !!!!! (ελπίζω όχι ο Σόλιντ).
Άβαταρ μέλους
marolas

Δημοσίευση από marolas »

Πολύ σωστό άρθρο..
Σταματήστε την γκρίνια για τον Σάντος, για τον οποιοδήποτε Σάντος..
Εγώ είμαι υπέρ της παραμονής κάποιου προπονητή σε μια ομάδα για πολλά χρονιά.. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει μια ομάδα ταυτότητα.. Αν γίνεται αλλαγή προπονητή κάθε χρόνο ή και συχνότερα τότε οι παίχτες δεν μπορούν να αφομοιώσουν κάποια συγκεκριμένη τακτική.. Αν δηλαδή διώξουμε αυριο τον Σάντος και φέρουμε τον Ζίκο ή τον Βαλβέρδε ή τον Βενγκέρ οι μισοί παίχτες θα του είναι άχρηστοι..
Ακόμα και αν γίνει κάποτε αλλαγή προπονητή θα πρέπει να γίνει ακριβώς με την λήξη της σεζόν.. Για να έχει ο καινούριος χρόνο να περάσει στους παίχτες πέντε πράγματα που θεωρεί αυτος και η εκάστοτε διοίκηση που τον διάλεξε σωστά αλλά και για να έχει μια μεταγραφική περίοδο μπροστά του ώστε να απομακρυνθεί όποιος δεν του κάνει και να αποκτηθεί όποιος αυτός θεωρεί κατάλληλο.. Η διαδικασία απόκτησης παιχτών θα γινόταν ακόμα πιο εύκολη αν υπήρχε στον ΠΑΟΚ αξιόλογο τμήμα scouting(το θεώρω εξίσου σημαντικό και δαπανηρό με το προπονητικό κέντρο)..
Επίσης πρέπει να σταματήσει επιτέλους το παραμύθι οτί όταν δεν πάει καλά η ομάδα πρέπει να αλλάξει κατι{προπονήτης}.. Μπορεί να κάνει 2 νίκες με το που αλλάξει αλλά μετά πάλι τα ίδια..
Είμαι της άποψης οτί έχουμε τους πιο σοβαρούς ανθρώπους στη διοίκηση από κάθε άλλη ελληνική ομάδα γι'αυτό πιστεύω οτί αν γίνει κάποτε αλλαγή προπονητή θα γίνει κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.. Πάντως εύχομαι να αργήσει να γίνει αυτό...
Άβαταρ μέλους
arisk

Δημοσίευση από arisk »

Όλα καλά... Αλλά ο Βρύζας χάφ...?? Αμ το άλλο...?? "Υπερπόρωση" των παικτών που μπορεί να τους κάψει την επόμενη αγωνιστική χρονιά επειδή είναι επαγγελματίες και έχουν και άλλα ενδιαφέροντα πλην μπάλας...?? Οπότε να κρατήσουμε σε χαμηλές στροφές παίκτες όπως ο Κονσεϊσάο, ο Ίβιτς, ο Γκαρσία, κτλπ, για να έχουν δίψα για μπάλα και την επόμενη χρονιά που κατα πάσα πιθανότητα μπορεί να αγωνίζονται αλλού... ;)
Είπαμε να λέμε διάφορα (ενίοτε και εξυπνάδες) για να δείξουμε ότι ξέρουμε μπάλα αλλά να μην το παρακάνουμε κιόλας φίλε Τρόν... ;)

Κατα τ'άλλα, εκεί που απέφυγε τις υπερβολές (που προφανέστατα εκθέτουν τον αρθογράφο), το κείμενο ήταν ενδιαφέρον και μπράβο στο παλικάρι... ;)
yiannisPAOKitalia

Δημοσίευση από yiannisPAOKitalia »

Πάρτε και την original αρνητική απάντηση του Santos σε ραδιόφωνο της Λισσαβώνας για τις φήμες περί ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Sporting.

Σε κείμενο:
http://tv1.rtp.pt/noticias/index.php?t= ... t=55&tm=27

Και με ήχο:
http://tv1.rtp.pt/noticias/index.php?t= ... _id=294454
Άβαταρ μέλους
arisk

Δημοσίευση από arisk »

Που το βρήκες αυτό ρε τρελέ...?? :D
Άβαταρ μέλους
Lakistuta

Δημοσίευση από Lakistuta »

yiannisPAOKitalia έγραψε:Πάρτε και την original αρνητική απάντηση του Santos σε ραδιόφωνο της Λισσαβώνας για τις φήμες περί ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Sporting.

Σε κείμενο:
http://tv1.rtp.pt/noticias/index.php?t= ... t=55&tm=27

Και με ήχο:
http://tv1.rtp.pt/noticias/index.php?t= ... _id=294454
εγω το θελω σε blue ray dvd...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”