Ρεάλ Σοσιεδάδ-ΠΑΟΚ 2-0,Mvp-Σχόλια & Παραλειπόμενα

Σχόλια - κριτική των αγώνων και τα νέα του ευρωπαϊκού ΠΑΟΚ

Mvp

ΚΟΤΑΡΣΚΙ
10
13%
ΟΤΤΟ
4
5%
ΚΕΝΤΖΙΟΡΑ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΜΙΧΑΗΛΊΔΗΣ
20
25%
ΜΠΑΜΠΑ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΣΒΑΜΠ
7
9%
ΟΖΝΤΟΕΦ
1
1%
ΚΑΜΑΡΑ
15
19%
ΝΤΕΣΠΟΤΟΦ
1
1%
ΤΑΥΣΟΝ
2
3%
ΜΠΡΑΝΤΟΝ
4
5%
ΤΣΑΛΟΦ
3
4%
ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ
8
10%
ΣΟΡΕΤΙΡΕ
4
5%

Σύνολο ψήφων: 79

Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Re: Ρεάλ Σοσιεδάδ-ΠΑΟΚ 2-0,Mvp-Σχόλια & Παραλειπόμενα

Δημοσίευση από Jean Valjean »

Η ομάδα μας ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, πρέπει όμως να σε θέλει κι η μπάλα λιγάκι, π.χ. στη φάση του Καμαρά με το τετα τετ. Κι εμάς δεν μας ήθελε καθόλου. Κάναμε τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες αλλά...δεν μπορέσαμε. Είχαμε λάθος επιλογές στο τέλος, όπως γίνεται συχνά φέτος.
Στο δεύτερο ημίχρονο μετά το γκολ πέσαμε σε απόδοση κι ανεβήκαμε μετά τις αλλαγές. Το ματς είχε κριθεί.
Η Σοσιεδάδ έπαιξε το κλασικό ισπανικό παιχνίδι όπου σε κοιμίζουν με αλλαγές πάσας και ξαφνικά είτε το εξτρέμ φεύγει από τα πλάγια, ειτε γίνεται μια σέντρα στο κέντρο της άμυνας. Το κέντρο της άμυνας μας πρόδωσε.
Ο Κεντζιόρα υστέρησε, το ίδιο κι ο Μπάμπα, ο Μιχαηλίδης ήταν πολύ καλός όπως κι ο Ότο,
Κατεβήκαμε με ένα ξεκάθαρο 433 που δεν μπορούμε ακόμη να το παίξουμε πολύ καλά (λόγω έλλειψης χαρακτηριστικών στους παίκτες μας) αλλά θεωρώ ότι ήταν επιλογή ανάγκης καθώς έχουμε το ματς της Κυριακής κι ο Ντέλιας έπρεπε να παίξει λίγα λεπτά.
Πάιξαμε με αντίπαλο που είχε παίκτες από Ρεάλ, Σίτυ, Άρσεναλ και μάλλον και Γιουνάιτεντ, παίκτες που έπαιζαν σε αυτές τις ομάδες και δεν συμπλήρωναν απλώς το ρόστερ. Δεν ήταν καθόλου έυκολη ομάδα, παρόλα αυτά σταθήκαμε πολύ καλά. Και τα δυο γκολ θα μπορούσαμε να τα αποφύγουμε και μάλιστα εύκολα.
Το πρόβλημά μας είναι πως όταν φάμε γκολ, χάνουμε τ'αυγά και τα πασχάλια και κάνουμε απανωτά λάθη.
Η ομάδα δεν έχει ισορροπία κι αυτό οφείλεται σε ορισμένους παίκτες που χαλούν το παιχνίδι της ομάδας
και δημιουργούν έτσι αυτήν την ανισορροπία. Λείπουν οι παίκτες που θα έδιναν στην ομάδα ισορροπία. Ας μην τα ξαναλέμε όμως...τα έχουμε πει δεκάδες φορές.
Οι Σβαμπ, Οζντόεφ, Καμαρά ήταν καλοί. Καλός ήταν κι ο Τάισον, υστέρησαν όμως ο Ντεσπόντοφ και ο Μπράντον.
Ο Κοτάρσκι ξεκίνησε πολύ καλά μπλοκάροντας ένα σουτ έξω από την περιοχή μας που όμως έσκασε μέσα και πήρε πολλά φάλτσα. Ηταν δύσκολο. Εκανε και καναδυο ωραίες βαθιές σέντρες, αλλά στο τέλος έκανε ένα από τα κλασικά του λάθη. Στο δεύτερο έπεσε η απόδοσή του, όπως και όλης της ομάδας.
Ο Ντελιας ήταν καλός, μου άρεσε που έπεφτε δυνατά στις φάσεις. Ο Σορετίρε ήταν καλός επίσης. Ο Τσάλοφ έπαιξε σωστά αλλά τροφοδοτήθηκε μέ τρόπο που του δυσκόλευε συνέχεια τη ζωή.
Η διαιτησία ήταν κακή. Εδωσε κίτρινη στον Οζντόεφ σε μαρκάρισμα στο κέντρο στο 6ο λεπτό και έκοψε ως οφσάιντ αντεπίθεση με τον Καμαρά όπου βγαίναμε 3 με 3. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ο κανονισμός αλλά η οδηγία νομίζω πως είναι να αφήνουν την φάση να εξελιχθεί και στο τέλος (άν η μπάλα γυρίσει προς τα πίσω) να σφυρίζουν. Επίσης ενδεικτική της διαιτησίας είναι η φάση που ο Ντεσπόντοφ μπαίνει στην περιοχή και σφυρίζει φάουλ πριν ο Κίριλ κανει το σουτ. Είναι φανερό ότι σφυρίζει επειδή δεν θέλει να δώσει ευκαιρία να παρέμβει το Βαρ, όπως και στην πρώτη φάση με τον Καμαρά. Αυτό γίνεται επίτηδες, δεν έχει άλλη εξήγηση. Και στο δεύτερο κόβει αντεπίθεση όπου βγαίναμε 3 εμείς με 2 δικούς τους. Οι Βάσκοι συνέχεια κλωτσούσαν την μπάλα μακριά όταν σφυριζόταν φάουλ σε βάρος τους, ούτε μια φορά δεν έκανε παρατήρηση πόσο μάλλον να δώσει κάρτα. Διαιτησία "επιστημονική". Ό,τι μπορούσε έκανε. Η ομάδα μας έχει μόνιμα τέτοιες διαιτησίες στην Ευρώπη. Δεν διαμορφώνουν αποτέλεσμα, αλλά διαμορφώνουν κλίμα και στοχεύουν στο να σπάσουν τα νεύρα των παικτών και να δημιουργήσουν άγχος και θολωμένο μυαλό, δίνοντας ταυτόχρονα αέρα στην αντίπαλη ομάδα. Δεν θα έπρεπε να μας πτοεί και ευτυχώς δεν βλέπω να μας πτοεί, καθώς η ΟΥΕΦΑ στοχοποιεί και αρκετές άλλες ομάδες με τον ίδιο τρόπο. Είναι σύστημα που έρχεται να κουμπώσει βοηθητικά στις στημένες κληρώσεις. Πανευρωπαϊκό σύστημα, που η ομάδα μας (η διοίκηση) οφείλει να το αξιολογήσει και να το αντιμετωπίσει.
Το σημαντικό έιναι ότι βρισκόμαστε στην επόμενη φάση. Όπως είχα γράψει πριν από καιρό, οι θέσεις 21-22 είναι καλές. Πιο καλές από τις θέσεις 17-18. Εφόσον δεν κερδίσαμε, μας βολεύει που χάσαμε (!!!) γιατί θα έχουμε καλύτερη κλήρωση. Με ισοπαλία θα ήμασταν στις θέσεις 17-18 όπου θα έιχαμε χειρότερους αντιπάλους.
ΥΓ. Η ομάδα σε καμιά περίπτωση δεν έπαιξε φοβισμένα όπως βλέπω να γράφεται εδώ μέσα. Η ομάδα μας από το πρώτο λεπτό επιδίωξε να πάρει την κατοχή και την πήρε, έκανε ορθολογικές επιθέσεις κυκλοφορώντας σωστά την μπάλα, συρτά χωρίς γιόμες, με όβερλαπ κλπ. Δηλαδή, τι άλλο θέλετε; Θα μας τρελλάνετε; που είδατε το "φοβισμένα";
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

Δημοσίευση από Montrealiotis »

Τι υπερβολές είναι πάλι αυτές…
Σιγά τις επιπέδου Europa, πλζεν, Φερεντσβαρος και στεαουα. Και άλλες πόσες.
Αν ο ΠΑΟΚ ήταν σοβαρός τον περασμένο Οκτωβρίο θα συζητούσαμε για την οκτάδα.
Την Αιντραχτ πέρσι μέσα έξω την κερδίσαμε
Άβαταρ μέλους
Maxmad

Δημοσίευση από Maxmad »

Το πεναλτακι στον Σολε μπορουσε να το δωσει παντως...
Άβαταρ μέλους
deep_gia_deep

Δημοσίευση από deep_gia_deep »

αυτό που είδα στο 1ο ημίχρονο μου άρεσε..
από γκαντεμιά (.??.) δεν προηγηθήκαμε να τους τρελλάνουμε..!!
ειδικά αυτό με τον Καμαρά που από 6άρι γινόταν ξαφνικά κρυφό φορ
και μετά πάλι 6-8άρι νομίζω πως έχει δουλευτεί σαν σύστημα.. και δεν θυμάμαι να το έχω ξαναδεί..
απλά δεν μας έκανε το χατίρι η μπάλα.. πάμε παρακάτω..
συγχαρητήρια στην ομάδα για την πρόκριση στην επόμενη φάση..
ΚΑΙ στον Άγιαξ αλλά ΚΑΙ στην Στεάουα χρωστάμε κάτι.. δεν έχω προτίμηση..
με στεναχωρεί η εικόνα του Μπάμπα.. πάρτε βρε ένα αριστερό Μπακ..!!
:pano: :nairepaok:
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Διάβασα κάπου για τον γαύρο πως είναι ομάδα, λέει, Γιουρόπα Ληγκ και μεις Κόνφερενς που θέλουμε να γίνουμε Γιουρόπα Ληγκ. Αυτά τα λένε και τα γράφουν οι κομπλεξικοί Αθηνέζοι. Κι αυτοί έχουν λόγους που τα γράφουν και τα λένε.
Να τα επαναλαμβάνουν όμως ΠΑΟΚτσήδες είναι ανεπίτρεπτο. Είναι ανεπίτρεπτο να τα καταπίνουμε αμάσητα και να μην τα τσεκάρουμε τουλάχιστον.
Δεν έχω χρόνο για να το κάνω, θα το κάνω όμως, θα γράψω με στοιχεία και θα τεκμηριώσω πως αυτό που ισχύει είναι το ακριβώς αντίθετο, το υπόσχομαι, γιατί η προπαγάνδα τους έχει καταφέρει να χαλάσει ακόμη και την εικόνα που εμείς οι ίδιοι έχουμε για την ομάδα μας.
Αντισταθείτε ρε! Αντισταθείτε στην προπαγάνδα τους. Μην την καταπίνετε αμάσητη.
Αι σιχτίρ με τους κομπλεξάρες τους χαβουζαίους. Γυρίστε τους την πλάτη μια φορά! Σ''αυτούς, όχι στην ομάδα μας!
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Γεια σου φίλε Γιάννη Αγιαννη.
Μια ερώτηση - διαφωνία. Τον Καμαρά πως τον είδες καλο;
Από τους 22 παίκτες έκανε μπαμ πως ήταν αυτός που είχε την λιγότερη άνεση με τη μπάλα στα πόδια.
Κακή και αργή οδήγηση μπάλας, κακός στο συνδυαστικο παιχνίδι, αργή σκέψη και αργές αποφάσεις.
Ειναι παίκτης που φρενάρει την αναπτυξη της ομάδας.
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Γειά και χαρά σου φίλε μου marsantos!
Ναι τον είδα καλό. Θα εξηγήσω το πώς και το γιατί.
Η δική μου προσέγγιση ξεκινά και τελειώνει στην ομάδα. Εναν παίκτη το κρίνω ως καλό ή ως μέτριο ή ως κακό σε ένα παιχνίδι ανάλογα με το πως εξυπηρετεί το σχέδιο της ομάδας. Αυτό που στα δικά μου μάτια φαίνεται ως σχέδιο, έτσι; δεν σημαίνει ότι αυτό έχει στο μυαλό του ο προπονητής. Μια ζωή αναρωτιέμαι για τον τρόπο που προσεγγίζει ο κάθε προπονητής ένα παιχνίδι και προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει και πώς προσπαθεί να το πετύχει. Το αν πράγματι καταλαβαίνω και τι καταλαβαίνω είναι άλλο ζήτημα.
Ο Καμαρά ξεκίνησε σχετικά ψηλά σε ένα κλασικό 433, όπως μου φάνηκε εμένα. Και ανταπεξήλθε στο ρόλο του καθώς βγήκε, στα πρώτα λεπτά κιόλας, σε τετ α τετ και το εχασε για λίγο κάνοντας αρκετά σωστό πλασέ. Σε άλλα σημεία του παιχνιδιού ανάλογα με την εξέλιξη κλήθηκε να παίξει σε διαφορετικά μέτρα, σε άλλους χώρους και ήταν σε όλα τακτικά σωστός. Του δοθηκε ένας ρόλος, μια δουλειά να κάνει και την έκανε όσο καλύτερα μπορούσε.
Τα ατομικά του στοιχεία είναι φυσικά αυτά που περιγράφεις, δεν έχω αντίρρηση. Κι αυτά τον κάνουν σε άλλα παιχνίδια χρήσιμο και σε άλλα λιγότερο χρήσιμο.
Η δουλειά του προπονητή είναι να βρίσκει ρόλους στους ποδοσφαιριστές του τέτοιους που να αναδεικνύουν τα θετικά τους και να ακυρώνουν όσο το δυνατόν τα αρνητικά τους.
Νομίζω πως συνολικά απόψε ο Καμαρά ανταπεξήλθε καλά σε ότι του ζητήθηκε. Κι αυτό σημαίνει για μένα ότι ήταν καλός.
Για τον Ντεσπόντοφ π.χ. θεωρώ πως δεν ήταν καλός. Όχι επειδή δεν έχει καλό αριστερό πόδι ή επειδή δεν έχει το ένας προς έναν ή επειδή κάποια σέντρα του δεν κατέληξε σε γκολ, αλλά γιατί δεν κάλυπτε σωστά και δεν βοηθούσε τους συμπαίκτες του με τρόπο που να τους διευκολύνει στη δουλειά τους, αντίθετα τους δυσκόλευε, δημιουργώντας ανισορροπία σε όλη την ομάδα. Τόσο σε φάση επίθεσης όσο και σε φάση άμυνας.
Άβαταρ μέλους
Rexaris

Δημοσίευση από Rexaris »

Εσείς που ταξιδέψατε, πώς ήταν η φιλοξενία γενικά εντός και εκτός γηπέδου; Δόθηκε η εντύπωση οτι αντιμετωπιστήκατε πολύ καλύτερα απότι σε κάτι άλλες βορειότερες χώρες, είναι έτσι;
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Ο άλλος στο Facebook λέει “άντε να τελειώνει αυτή η χρονιά εφιάλτης”............
Ειλικρινά, ορισμένοι δίνουν την εντύπωση ότι έγιναν ΠΑΟΚ χθες. Τι να πω... λυπάμαι.

Δεν έχω διαβάσει το topic να δω αν έγραψε ο pilotos ή άλλος που ταξίδεψε, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω ένας ΠΑΟΚτσής που μετάνιωσε το ταξίδι.
Μην γράφετε “κρίμα για τον κόσμο”. Είναι κρίμα να το λέτε αυτό.

pilotos και όσοι άλλοι ταξιδέψατε, καλή επιστροφή και προσεκτικά! :pano:
Άβαταρ μέλους
beyes4

Δημοσίευση από beyes4 »

boogeyman77 έγραψε:Καλώς η κακώς είμαστε ακόμα πολύ πίσω από τον γαύρο σε όλα. Ο γαύρος είναι μία καλή ευρωπαϊκή ομάδα επιπέδου Europa League , εμείς προσπαθούμε με νύχια και με δόντια (αλλά με τελείως ανορθόδοξο τρόπο) να γίνουμε από μία καλή ομάδα επιπέδου Conference σε ομάδα επιπέδου Europa. Αν συνυπολογίσουμε την τεράστια εξωαγωνιστική τους δύναμη συγκριτικά με εμάς που είμαστε επιπέδου Πανσερραϊκού,την ορθολογική του δόμηση στελέχωσης με ανθρώπους του ποδοσφαίρου ενώ εμείς είμαστε ένα τουρλουμπουκι με συγγενείς, πρώην πωλητές κινητής τηλεφωνίας, πολιτικάντες και λοιπά ανέκδοτα, έχει τεράστιο διαθέσιμο πορτοφόλι και κοινή γραμμή πλεύσης εν αντιθέσει με εμάς που έχουμε στα λόγια αλλά μετά δυσκολίας ανοίγει στην πράξη και ο προγραμματισμός γίνεται μέσω σπασμένου τηλεφώνου και πράσινων φώτων καταλαβαίνεις πως κάθε σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων είναι τουλάχιστον ατυχής.
+41926

Δυστυχώς,αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, χωρίς συναισθηματισμούς και οπαδικα γυαλιά.

Συγχαρητήρια στην ομάδα για την πρόκριση.Συμφωνα με τις παραπάνω ισχύουσες συνθήκες έχει κάνει ήδη υπέρβαση στην Ευρώπη.Συνεχιζουμε!
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Όταν διαβάζω ότι ο γαύρος είναι ομάδα επιπέδου EUROPA και εμείς όχι μου ανάβουν τα λαμπάκια.

Δηλαδή είδε κάποιος φέτος τα παιχνίδια του γαύρου και έχει βγάλει αυτό το συμπέρασμα?

Η τελική κατάταξη αυτής της ομάδας δεν είναι αποτέλεσμα κυρίως ποδοσφαίρου .

Ας δούμε με ποιους έπαιξαν και πόσες απο αυτές τις ομάδες πέρασαν , σε τι κατάσταση ήταν αυτές οι ομάδες όταν έπαιξαν εναντίον τους , τι διαιτησία είχαν .

Συγγνώμη που ξεκίνησα με αυτόν τον τρόπο.

Χθες σύνεβη για άλλο ένα ματς η παγιωμένη φετινή συνθήκη της ομάδας μας.

Άριστη τακτική προσέγγιση, ευκαίριες μοναδικές που καταλήγουν στα σκουπίδια , παιδιαριώδη λάθη και η σεμνή τελετή λήγει.

Ξεκινήσαμε καλά και αντί να προηγηθούμε βρεθήκαμε να χάνουμε. ΦΕΤΙΝΟΣ ΠΑΟΚ.

Αναποτελεσματική επίθεση και δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω απο μια 5αρα, μπορεί να έκανε την δήλωση σε μια προσπάθεια αποσυμπίεσης.

Αν πάρουμε φορ να φέρουν έναν που δεν θα θέλει με τίποτα ο Λουτσέσκου , έναν φορ που το κύριο χαρακτηριστικό του θα έιναι το σκοράρισμα και να σιχαίνεται να ανοίγει διαδρόμους για τους υπόλοιπους. Να είναι εγωιστής και να τρέφεται απο το γκολ.

Αμυντικά διάβασα για τις κακές τοποθετήσεις του κεντζιόρα, νομίζω ότι τα γκολ τα δεχτήκαμε απο την πολύ κακή κατάσταση του μπάμπα. Ο μπάμπα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ!!!!

Διάβασα ότι θα πορευτούμε όπως είμαστε στα αριστερά , λάθος απόφαση.

Η Σοσιεδάδ έπαιξε με αρκετές αλλαγές ...

Η πνευματική προετοιμασία των επιθετικών και των αμυντικών όταν καίει η μπάλα είναι κάκιστη.

Πλησιάζει και η ώρα για το ντέρμπι με τα χανούμια , ένα ματς ειδικών συνθηκών για αγωνιστικούς και όχι μόνο λόγους.

Φέτος δεν έχουμε κερδίσει ακόμα σε ντέρμπι.

Θα παίξουμε και πάλι χωρίς τον προπονητή μας στον πάγκο.

Η ομάδα μας προέρχεται απο παιχνίδι.

DO or DIE παιχνίδι με έξτρα πίεση .
Άβαταρ μέλους
PAOKevolution

Δημοσίευση από PAOKevolution »

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την πρόκριση! Τεράστια υπόθεση που από 1 βαθμό στις 4 αγωνιστικές πήρανε 3 συνεχόμενα ματς και κλείδωσε η πρόκριση.
η χθέσινη εμφάνιση ήταν καλή, αλλά μη ολοκληρωμένη. Και προφανώς παίζοντας με μια τόσο ποιοτική ομάδα, θα σε τιμωρήσει στις ευκαιρίες της. Συνεχίζουμε....Ρουμάνικα ;)
maceio

Δημοσίευση από maceio »

Ολοι λέμε ότι κουράστηκε ο Μπάμπα και πάλι αυτόν βλέπουμε , περίμενα χθες να βάλει Σαστρε για να τον έχει φρέσκο για ΑΕΚ … αλλά πάλι εκτέθηκε με κακό παιχνίδι αμυντικά
Άβαταρ μέλους
Sardan

Δημοσίευση από Sardan »

Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στην ομάδα για την πρόκριση παρά τις αρχικές "κρυάδες". Ως προς το χθεσινό θα πω ότι άλλη μια φορά η ομάδα αδικεί τον εαυτό της. Το ματς (για τα 85') πιο πολύ για Χ ενδεχομένως να ήταν παρά για 2-0.

Δεν χρειάζεται πολλές πολλές αναλύσεις, άλλοι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς τι φταίει.

ΥΓ Το τρικ με τον Καμρά να σπάει μια εξτρεμ και μια κρυφό φορ, ωραίο. Στα μεγάλα ματς έδειξε ότι τις αδυναμίες στα χαφ (ταχύτητα κυρίως) το τρίτο την κρύβει σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω στο ματς της Κυριακής με το χαρτί θα ταίριαζε είτε με Καμαρά στο 10, είτε με Πένια εάν πατάει καλά. Βέβαια αυτά τα χαρακτηριστικά τα δίνει και ο Πέλκας οπότε με Ντέλια αριστερά μια χαρά θα πάιξει νομίζω....
Άβαταρ μέλους
hasio_john

Δημοσίευση από hasio_john »

Στον επόμενο αγώνα ...... με Αγιαξ κλασικά, θα μπορούμε να βάλουμε τους νέους παίχτες?
Εννοώ αλλάζει η Ευρωπαϊκή λίστα και μπορούμε να τους δηλώσουμε?
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ευρώπη”