Αυτού του είδους τη διαφορετικότητα στην άποψη, έτσι εκφρασμένη, να τη σεβαστώ απόλυτα. Οκ, εμένα δε με ενοχλεί καν που θα εκπροσωπήσει τον Λουτσέσκου ο συγκεκριμένος στο πλαίσιο μιας ποδοσφαιρικής δικαιοδοτικού χαρακτήρα διαδικασίας. Άλλους τους πειράζει, δεκτότατο. Οι αφορισμοί, οι αισχρές ύβρεις κι οι κατάρες όμως, για μένα, είναι πολύ πιο αποκαρδιωτικές σε σχέση με την επιλογή Κούγια. Έχουμε ψιλοχορτάσει από ... αγκρέσιβ ηθικοπλασία δεκαετίες ολόκληρες, που έχει συνοδευτεί 95 στις 100 φορές από χορταστική σφαλιάρα.Aureliano Buendia έγραψε:Τρία συμπληρωματικά και δευτερεύοντα σχόλια σε διάφορα που διάβασα δεξιά και αριστερά στις ακριβώς προηγούμενες σελίδες του τόπικ. Δικηγόρος είναι ο Κούγιας, δικηγόροι είναι κι όσοι δουλεύουν στον Σύνηγορο του Πολίτη με ψίχουλα. Γιατροί είναι οι καρχαρίες της διαπλοκής που αρπάζουν χοντρά λεφτά για εγχειρήσεις που δεν είναι αναγκαίες, γιατροί και όσοι δουλεύουν υπεράνθρωπες και απάνθρωπες ώρες με πενιχρή ανταμοιβή στα Επείγοντα. Κάπου λίγο τα τσουβαλιάζουμε σε ανεπίπτρεπτο βαθμό με την υπεραπλουστευτική εξίσωση δικηγορία-νομική επιστήμη=θεατρινισμοί και ψευτιές.
Δεύτερον, αν τυχόν έχουμε ως θέσφατο το ανεκδιήγητο "έτσι αποφάσισε ο Ιβάν, όσοι διαφωνείτε πάρτε τον τηλεφωνάκι να του αλλάξετε γνώμη", ζήτω που καήκαμε. Ήμαρτον, ένα φόρουμ οπαδών είμαστε, ο Ιβάν θα κάνει αυτό που θέλει ανεξάρτητα από το τι θα γράψει ο (κάθε) Αουρελιάνο σε ένα thread, και έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να διατυπώνουμε (πρωτίστως μέσα μας) γνώμη για ό,τι μας αφορά, επηρεάζει, απασχολεί ως οπαδούς. Αυτός είναι ο δικός μας χώρος, μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Είναι αποκαρδιωτικό το (ανύπαρκτο) αντεπιχείρημα "ε, αφού έτσι έκρινε ο Ιβάν" απέναντι σε οποιαδήποτε διαφωνία. Στην ουσία καταλύει όχι μόνο τον διάλογο και την πολυφωνία αλλά και την ίδια την ιδιότητα του σκεπτόμενου -και ανεξάρτητου- οπαδού. Κανείς δεν είπε να τα κάνουμε λίμπα, ούτε να ξεκινήσουμε μαχόμενη αντιπολίτευση. Αν τρελαινόμαστε και βγάζουμε σπυριά με την κάθε διαφωνία, πιο πολύ διογκώνουμε την εσωστρέφεια παρά την αμβλύνουμε.
Τρίτον, η δική μου αποστροφή απέναντι στην πρόσληψη Κούγια δεν σχετίζεται ούτε στο ένα εκατομμυριοστό με το τι μπορεί να λέει ο κάθε ξεφτιλισμένος χάρτινος ή το φουκαράδικο μειοψηφικό κομμάτι της πόλης που η μόνη έξαψη που μπορεί να νιώσει είναι μέσα από το τυφλό μίσος για τον ΠΑΟΚ (είναι τόσο καημένο, βασανιστικό και μίζερο να είσαι ετερόφωτος, πραγματικά δεν θα το ευχόμουν ούτε στον χειρότερο εχθρό μου). Τέλος, η αποστροφή μου δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα της έφεσης. Και να εξαλειφθεί η ποινή, και να δώσουν ανθοδέσμη και τιμητική πλακέτα στον Λουτσέσκου, θα εξακολουθώ να εύχομαι να μην είχε συνδεθεί ποτέ το μπασμένο μίασμα με τον ΠΑΟΚ. Είναι για μένα ζήτημα ηθικής τάξης και αισθητικής, οπότε δεν κρίνω εκ του αποτελέσματος. "Δηλαδή αν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ θα χαλαστείς;". Όχι βέβαια, η ζωή είναι από μόνη της μια -ευτυχώς, θέε μου- πολύ σύνθετη διαδικασία, γεμάτη αντικρουόμενα αισθήματα. Θα εξακολουθώ να λυπάμαι για την εμπλοκή Κούγια και θα χαίρομαι που θα βλέπω τον προπονητή μας στον πάγκο του.
Η δική μου απορία έγκειται στο εξής. Προΐσταται, αν δεν κάνω λάθος, του νομικού τμήματος της ΠΑΕ ο Μαυρομάτης. Ο οποίος είναι πεπειραμένος δικηγόρος, δεν εμφανίστηκε χθες στα δικηγορικά σοκάκια της χώρας. Δε θεωρώ ότι όσα κατέδειξε ο ζουμπάς ως σημεία που πάσχει η πρωτόδικη "απόφαση" της ΕΠΟ δεν ήταν σε θέση να τα εντοπίσει ή δεν τα είχε ήδη εντοπίσει εξ αρχής ο Μαυρομάτης ή οι συνεργάτες του. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ούτε μισή στο δισεκατομμύριο. Προφανώς η στρατηγική επιλογή του Σαββίδη είναι να μπούνε λίγο στην άκρη οι τόνοι της εγκράτειας κι αυτό να δηλωθεί με συγκεκριμένο τρόπο.