Έχεις δίκαιο για τα χαρακτηριστικά του καμαρα,αλλά η σύγκριση με Πινέδα είναι ανούσια, διαφορετικοί παίκτες και οι δύο,και για να μαστε ειλικρινείς ελάχιστα χαφ στην Ελλάδα είναι ποιοτικά σαν τον Πινέδαmarsantos έγραψε:Έχω πει πως δε θα ξαναπώ τίποτα αρνητικό ξανά. Θα ασχολούμαι μόνο με τα θετικά.
Αυτό δε σημαίνει πως δε θα αναπαράγω την αλήθεια.Είπαμε τον διπλανό του Οζντόεφ ψάχνουμε, όχι του Καμαρά.renegade έγραψε:Το μεγαλύτερο πρόβλημα του φετινού ΠΑΟΚ.
Πολύ χαμηλό ποδοσφαιρικό iq για χαφ ομάδας λουτσέσκου
Ο Μαντί θα πάρει το χρόνο που χρειάζεται για να δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει και τι ρόλο μπορεί να έχει σε ομάδα Λουτσέσκου. Από εμένα το χρόνο τον έχει.
Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό iq που λέει ο rene θέλω να δώσω ένα παράδειγμα. Αυτό που κάνει ο Πινέδα στη φάση του γκολ μπορεί να το κάνει ο Καμαρά; Ο Πινέδα ύπουλα κάνει ένα μασκαρεμένο φάουλ πέφτοντας γιατί αντιλαμβάνεται πάνω στη στιγμή ότι κρατώντας τον Σάστρε μένει ελεύθερος ο Μαρσιάλ. Μπορεί ο Καμαρά να λειτουργήσει έτσι; Όχι
Αυτό που χρειάζεται είναι πρώτα πρώτα να αποκτήσει αυτογνωσία και σιγά σιγά πιστεύω ο Ρασβάν θα του τη δώσει. Τι σημαίνει αυτογνωσία; Να ξέρω τι μπορώ να κάνω. Να μην εκβιάζω πράγματα. Στην αρχή της φάσης του γκολ, έρχεται η μπάλα από ψηλά και πάει να κοντρολάρει ενώ μπορεί απλά να διώξει. Σε πρώτη φάση πρέπει σε τέτοια παιχνίδια να καταλάβει ότι πρέπει να παίζει όσο πιο safe μπορεί.
Υγ. Να επισημάνουμε πως και για αυτόν ήταν 3ο σερί ματς βασικός μέσα σε 6 μέρες. Πέρα από όλα τα άλλα είναι και αυτός αθλητής.
2. Mohamed Mady Camara
Re: 2. Mohamed Mady Camara
Φίλε kmallio δεν μιλάω για την ποιότητα του Πινέδα.
Ο Πινέδα είναι μια ομάδα μόνος του. Πήρε ένα πρωτάθλημα μόνος του και αν δεν υπήρχε ο προπονητής να τον βγάλει από το κέντρο και να τον κάνει δεξί μπακ σε 2 κρίσιμα ματς στο τελευταίο 15λεπτο και σε ένα 3ο σε ολόκληρο το 2ο ημίχρονο, θα είχε πάρει μόνος του και 2ο πρωτάθλημα.
Είναι δεδομένη η ποιόυηυα κα η επιδραστικότητα αυτού του παίκτη.
Εμείς άλλο πράγμα σχολιάζουμε. Για την ποδοσφαιρική ευφυϊα. Στην προχθεσινή φάση. Το φάουλ που κάνει, με τον τρόπο που το κάνει δεν είναι θέμα ποιότητας. Είναι θέμα ευστροφίας.
Ο Πινέδα είναι μια ομάδα μόνος του. Πήρε ένα πρωτάθλημα μόνος του και αν δεν υπήρχε ο προπονητής να τον βγάλει από το κέντρο και να τον κάνει δεξί μπακ σε 2 κρίσιμα ματς στο τελευταίο 15λεπτο και σε ένα 3ο σε ολόκληρο το 2ο ημίχρονο, θα είχε πάρει μόνος του και 2ο πρωτάθλημα.
Είναι δεδομένη η ποιόυηυα κα η επιδραστικότητα αυτού του παίκτη.
Εμείς άλλο πράγμα σχολιάζουμε. Για την ποδοσφαιρική ευφυϊα. Στην προχθεσινή φάση. Το φάουλ που κάνει, με τον τρόπο που το κάνει δεν είναι θέμα ποιότητας. Είναι θέμα ευστροφίας.
Η σύγκριση με τον Πινέδα έχει βάση από θέμα κακτικής. Ο Μεξικάνος είναι καλύτερος παίκτης από τον Μαντύ αλλά δεν παίζει ποτέ χωρίς αμυντικό χαφ δίπλα του ακριβώς για να μπορεί να τρέχει σε όλο το γήπεδο. Στον ΠΑΟΚ λείπει ο αντίστοιχος Γιόνσον ή Σιμάνσκι οπότε ο Καμαρά αναγκάζεται να παίζει στην ουσία σαν αμυντικό χαφ. Αυτό τονίζει τις αδυναμίες του και κρύβει τα καλά του στοιχεία.
Ο Μαντύ φέτος θυσιάζει την ατομική του απόδοση για την τακτική ισορροπία της ομάδας. Δεν φταίει ούτε ο παίκτης, ούτε ο Λουτσέσκου γιατί απλά δεν υπάρχει κάποιος άλλος. Μου είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί δεν έχει δοκιμαστεί ο Θυμιάνης έστω σε κάποια παιχνίδια μαζί με τον Μαντύ.
Ο Μαντύ φέτος θυσιάζει την ατομική του απόδοση για την τακτική ισορροπία της ομάδας. Δεν φταίει ούτε ο παίκτης, ούτε ο Λουτσέσκου γιατί απλά δεν υπάρχει κάποιος άλλος. Μου είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί δεν έχει δοκιμαστεί ο Θυμιάνης έστω σε κάποια παιχνίδια μαζί με τον Μαντύ.
-
ο καμαρα παιζει σε λαθος θεση αναγκααστικα. δηλ ενω στον ολυμπιακο και στη ρομα ακομα οσο επαιξε , επαιζε σαν επιθετικο 8ρι για να πιεζει κυριως οταν χανεται η μπαλλα και εχοντας πολλες πετυχημενες progressive πασες , εδω αναγκαστικα παιζει πισω απ τον οζντοεφ και δεν μπορει να κανει αυτο που εκανε ο Μειτε , κρατημα μπαλλας ψυχραιμια προωθηση του παιχνιδιου . Ειναι αλλου τυπου παικτης δηλ. Με την ελευση μειτε θα φανει η αξια του αλλα τωρα δεν ειναι καλος και ας εβαλε γκολ. Αυτα μπαινουν επειδη αφηνει την θεση του και κατεβαινει οταν σφιγγουν τα γαλατα και τα κανει. Ο οζντοεφ ειναι πολυ καλος γενικα αθορυβος και ουσιαστικος , αλλα μεχρι εκει. Χρειαζεται ο μειτε οπωσδηποτε
- Μαυρο Χιονι
- Moderator
Χμμ, κατι ξερεις εσυ...tsaousila1234 έγραψε:ο καμαρα παιζει σε λαθος θεση αναγκααστικα. δηλ ενω στον ολυμπιακο και στη ρομα ακομα οσο επαιξε , επαιζε σαν επιθετικο 8ρι για να πιεζει κυριως οταν χανεται η μπαλλα και εχοντας πολλες πετυχημενες progressive πασες , εδω αναγκαστικα παιζει πισω απ τον οζντοεφ και δεν μπορει να κανει αυτο που εκανε ο Μειτε , κρατημα μπαλλας ψυχραιμια προωθηση του παιχνιδιου . Ειναι αλλου τυπου παικτης δηλ. Με την ελευση μειτε θα φανει η αξια του αλλα τωρα δεν ειναι καλος και ας εβαλε γκολ. Αυτα μπαινουν επειδη αφηνει την θεση του και κατεβαινει οταν σφιγγουν τα γαλατα και τα κανει. Ο οζντοεφ ειναι πολυ καλος γενικα αθορυβος και ουσιαστικος , αλλα μεχρι εκει. Χρειαζεται ο μειτε οπωσδηποτε
-
Πολυ σωστα. Εδω και μια αναλυση ακριβως αυτου του πραγματος https://youtu.be/UCRato3UeP0?t=244paokspren έγραψε:Η σύγκριση με τον Πινέδα έχει βάση από θέμα κακτικής. Ο Μεξικάνος είναι καλύτερος παίκτης από τον Μαντύ αλλά δεν παίζει ποτέ χωρίς αμυντικό χαφ δίπλα του ακριβώς για να μπορεί να τρέχει σε όλο το γήπεδο. Στον ΠΑΟΚ λείπει ο αντίστοιχος Γιόνσον ή Σιμάνσκι οπότε ο Καμαρά αναγκάζεται να παίζει στην ουσία σαν αμυντικό χαφ. Αυτό τονίζει τις αδυναμίες του και κρύβει τα καλά του στοιχεία.
Καμαρα αναγκαζεται να παει να παιξει τον ρολο 6αριου που ΔΕΝ ειναι σε καμια περιπτωση!
Ειναι ενας παικτης που απεδιδε καλυτερα σαν 8αρι ή ακομα καλυτερα σαν 10αρι σε ματς ντερμπυ καθως ειναι πολυ καλος στο να κλεινει χωρους και να πιεζει ψηλα τον αντιπαλο ενω εχει και την τεχνικη για μπροστινη προωθηση παιχνιδιου και στο να τρεξει την αντεπιθεση.
Αυτο που δεν εχει ειναι ηρεμια στο παιχνιδι του με την μπαλα κατω, οργανωση του παιχνιδιου, και την πρωτη επαφη και διορατικοτητα.. Κατι το απαραιτητο στο στυλ που παιζουμε
Τα οποία ήταν ακριβώς τα στοιχεία που είχε ο Μειτέ, που δεν πατάει και πολύ στην επίθεση, και γι'αυτό θα ήταν το ιδανικό δίδυμο στο κέντρο. Ουσιαστικά ο Καμαρά αποκτήθηκε για να συμπληρώσει τον Μειτέ.
Αλλά φάγαμε τα μούτρα μας.
Αλλά φάγαμε τα μούτρα μας.
Εμένα θα μου άρεσε να δω τον Καμαρά σε ρόλο 10ριου για να έχουμε ψηλά πίεση ...αρκεί να έχει δύο άλογα από πίσω που θα κάνουν όλα τα υπόλοιπα...
Τα ίδια ακριβώς ακούγονταν και για τον Καμαρά όταν ήταν στον γαβρο?kmallio έγραψε:Έχεις δίκαιο για τα χαρακτηριστικά του καμαρα,αλλά η σύγκριση με Πινέδα είναι ανούσια, διαφορετικοί παίκτες και οι δύο,και για να μαστε ειλικρινείς ελάχιστα χαφ στην Ελλάδα είναι ποιοτικά σαν τον Πινέδαmarsantos έγραψε:Έχω πει πως δε θα ξαναπώ τίποτα αρνητικό ξανά. Θα ασχολούμαι μόνο με τα θετικά.
Αυτό δε σημαίνει πως δε θα αναπαράγω την αλήθεια.Είπαμε τον διπλανό του Οζντόεφ ψάχνουμε, όχι του Καμαρά.renegade έγραψε:Το μεγαλύτερο πρόβλημα του φετινού ΠΑΟΚ.
Πολύ χαμηλό ποδοσφαιρικό iq για χαφ ομάδας λουτσέσκου
Ο Μαντί θα πάρει το χρόνο που χρειάζεται για να δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει και τι ρόλο μπορεί να έχει σε ομάδα Λουτσέσκου. Από εμένα το χρόνο τον έχει.
Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό iq που λέει ο rene θέλω να δώσω ένα παράδειγμα. Αυτό που κάνει ο Πινέδα στη φάση του γκολ μπορεί να το κάνει ο Καμαρά; Ο Πινέδα ύπουλα κάνει ένα μασκαρεμένο φάουλ πέφτοντας γιατί αντιλαμβάνεται πάνω στη στιγμή ότι κρατώντας τον Σάστρε μένει ελεύθερος ο Μαρσιάλ. Μπορεί ο Καμαρά να λειτουργήσει έτσι; Όχι
Αυτό που χρειάζεται είναι πρώτα πρώτα να αποκτήσει αυτογνωσία και σιγά σιγά πιστεύω ο Ρασβάν θα του τη δώσει. Τι σημαίνει αυτογνωσία; Να ξέρω τι μπορώ να κάνω. Να μην εκβιάζω πράγματα. Στην αρχή της φάσης του γκολ, έρχεται η μπάλα από ψηλά και πάει να κοντρολάρει ενώ μπορεί απλά να διώξει. Σε πρώτη φάση πρέπει σε τέτοια παιχνίδια να καταλάβει ότι πρέπει να παίζει όσο πιο safe μπορεί.
Υγ. Να επισημάνουμε πως και για αυτόν ήταν 3ο σερί ματς βασικός μέσα σε 6 μέρες. Πέρα από όλα τα άλλα είναι και αυτός αθλητής.
Μόνο εδώ μέσα έχει γραφτεί ένα εκατομμύριο φορές... ένα " ταχυδύναμικό"χάφ σαν τον Καμαρά να είχαμε.
Πάντα στους άλλους βλέπουμε μόνο τα πλεονεκτήματά τους και όχι τα μειονεκτήματα. Αντίθετα στους δικούς μας βλέπουμε μόνο τα μειονεκτήματα και όχι τα πλεονεκτήματα
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να δώσαμε τόσα λεφτά για πριμ υπογραφής συμβόλαιο κλπ και να μην είναι χαφ που ταιριάζει ακριβώς στα θέλω του προπονητή βάση στοιχείων . Σε 3αδα είναι καλύτερος λέμε , λες και έχει παίξει ποτέ ο λουτσεσκου με 3. Επισης λέμε ότι Θέλει δίπλα του έναν που να κόβει να ράβει να καταπίνει σπαθιά και θα είναι πολύ καλός . Ε ας παίρναμε 2 που θα τα έκαναν όλα αυτά .
Φέτος νιώθω ότι τις μεταγραφες τις κάναμε εμείς από το παοκμανια με πολ . Τι λέγαμε μετά το πρωτάθλημα ;Ποιοι πρέπει να πάρουν δρόμο;Ο Ζιβκοβιτς ο βισματιας, Ο εκονγκ ο τουρίστας, ο Ράφα ο άνευρος , ο Νασμπεργκ το καδρόνι , ο Μάρκος Αντονιο ο τραυματίας , ο σαματτα ο ηθοποιός ( αυτός την γλίτωσε). Ο Μπράντον στον ΠΑΟΚ που ονειρευόμαστε κάνει μόνο σαν 3ος
Θέλουμε 2 επιθετικούς πολυβόλα λέγαμε ειδικά αυτός ο Τσαλοφ η παιχταρα που ακούστηκε πέρυσι και πήραμε τον σαματτα τον ηθοποιό .Πάρε και Τσαλοφ . Πάρε και τισουνταλι που δεν έχουμε επιθετικό με νούμερα που κάνει τριπλές και ατομικές ενέργειες. Στο κέντρο θέλουμε ταχύ δυναμικούς παιχταράδες σαν τον καμαρα του γαύρου λέγαμε πάρε και καμαρα . Αριστερό μπακ στην θέση του μέτριου λέγαμε καλύτερα ένας μικρός με προοπτική παρε και έναν Γκόμεζ . Με 5 μεσοεπιθετικούς δεν βγαίνει χρόνια λέγαμε θέλουμε έναν μικρό να ξεκουράζει Τάισον , πάρε και έναν σορετιρε και καταλήξαμε να είναι όλοι μέτριοι στην καλύτερη ή άχρηστοι για τους περισσότερους .
Αυτά δεν γίνονται αλήθεια
Φέτος νιώθω ότι τις μεταγραφες τις κάναμε εμείς από το παοκμανια με πολ . Τι λέγαμε μετά το πρωτάθλημα ;Ποιοι πρέπει να πάρουν δρόμο;Ο Ζιβκοβιτς ο βισματιας, Ο εκονγκ ο τουρίστας, ο Ράφα ο άνευρος , ο Νασμπεργκ το καδρόνι , ο Μάρκος Αντονιο ο τραυματίας , ο σαματτα ο ηθοποιός ( αυτός την γλίτωσε). Ο Μπράντον στον ΠΑΟΚ που ονειρευόμαστε κάνει μόνο σαν 3ος
Θέλουμε 2 επιθετικούς πολυβόλα λέγαμε ειδικά αυτός ο Τσαλοφ η παιχταρα που ακούστηκε πέρυσι και πήραμε τον σαματτα τον ηθοποιό .Πάρε και Τσαλοφ . Πάρε και τισουνταλι που δεν έχουμε επιθετικό με νούμερα που κάνει τριπλές και ατομικές ενέργειες. Στο κέντρο θέλουμε ταχύ δυναμικούς παιχταράδες σαν τον καμαρα του γαύρου λέγαμε πάρε και καμαρα . Αριστερό μπακ στην θέση του μέτριου λέγαμε καλύτερα ένας μικρός με προοπτική παρε και έναν Γκόμεζ . Με 5 μεσοεπιθετικούς δεν βγαίνει χρόνια λέγαμε θέλουμε έναν μικρό να ξεκουράζει Τάισον , πάρε και έναν σορετιρε και καταλήξαμε να είναι όλοι μέτριοι στην καλύτερη ή άχρηστοι για τους περισσότερους .
Αυτά δεν γίνονται αλήθεια
Άρα είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλα κενά
Φυσικά και είναι πολύ πιο δύσκολο να παίξεις σε διάδα απ ότι σε τριάδα. Αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες, αφού θα πρέπει να κάνουν 50% περισσότερα πράγματα.
Μετά από 5 χρόνια στην ελλάδα, αναρωτιόμαστε αν πάντα είχε τόσο κακή τεχνική. Αυτό δείχνει το πώς βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους μας.
Το point μου δεν είναι να μειώσω τον καμαρα. Αυτό όμως που προσπαθώ να τονίσω είναι μία πολύ κακή νοοτροπία κατά την άποψή μου , όπου για κάποιον περίεργο λόγο, από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες είμαστε οι μόνοι οπαδοί οι οποίοι μειώνουμε τόσο πολύ τους παίκτες μας.
Φτάσαμε να διαβάζουμε ακόμα και για τον κωνσταντέλια πράγματα που σε κάνουν να νομίζεις ότι αναφέρονται στον μπουζούκη.
Φτάσαμε να διαβάζουμε να παρακαλάνε κάποιοι να πάει ο μεϊτέ σε κάποια ομάδα των αθηνών, έτσι ... μπας και δούμε πόσο μέτριος ποδοσφαιριστής είναι.
Φτάσαμε να παρακαλάμε να έχουμε τον ρώτα αντί του Όττο.
Και το πανηγύρι φέτος συνεχίζεται με πολύ πιο ξέφρενους ρυθμούς
Την ίδια στιγμή 9 στους 10 χάρτινους πιστεύουν ότι ο χατζησαφί είναι καλύτερος του μπάμπα.
Φυσικά και είναι πολύ πιο δύσκολο να παίξεις σε διάδα απ ότι σε τριάδα. Αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες, αφού θα πρέπει να κάνουν 50% περισσότερα πράγματα.
Μετά από 5 χρόνια στην ελλάδα, αναρωτιόμαστε αν πάντα είχε τόσο κακή τεχνική. Αυτό δείχνει το πώς βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους μας.
Το point μου δεν είναι να μειώσω τον καμαρα. Αυτό όμως που προσπαθώ να τονίσω είναι μία πολύ κακή νοοτροπία κατά την άποψή μου , όπου για κάποιον περίεργο λόγο, από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες είμαστε οι μόνοι οπαδοί οι οποίοι μειώνουμε τόσο πολύ τους παίκτες μας.
Φτάσαμε να διαβάζουμε ακόμα και για τον κωνσταντέλια πράγματα που σε κάνουν να νομίζεις ότι αναφέρονται στον μπουζούκη.
Φτάσαμε να διαβάζουμε να παρακαλάνε κάποιοι να πάει ο μεϊτέ σε κάποια ομάδα των αθηνών, έτσι ... μπας και δούμε πόσο μέτριος ποδοσφαιριστής είναι.
Την ίδια στιγμή 9 στους 10 χάρτινους πιστεύουν ότι ο χατζησαφί είναι καλύτερος του μπάμπα.
Kαπως ετσι με πολλά λάθη κατα εμέ σε ότι είπες για το point σου.renegade έγραψε:Άρα είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλα κενά
-
Mα θελαμε εναν χαφ σαν τον καμαρα. Κανενας αλλος δεν εχει τα στοιχεια του.DamoN έγραψε:Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να δώσαμε τόσα λεφτά για πριμ υπογραφής συμβόλαιο κλπ και να μην είναι χαφ που ταιριάζει ακριβώς στα θέλω του προπονητή βάση στοιχείων . Σε 3αδα είναι καλύτερος λέμε , λες και έχει παίξει ποτέ ο λουτσεσκου με 3. Επισης λέμε ότι Θέλει δίπλα του έναν που να κόβει να ράβει να καταπίνει σπαθιά και θα είναι πολύ καλός . Ε ας παίρναμε 2 που θα τα έκαναν όλα αυτά .
Απλα το προβλημα ειναι οτι αντι για υπερπαικταρα 6αρι αντι/μειτε πηρες τον μπακαγιοκο.
Το ιδανικο σεναριο για φετος ηταν:
Υπερπαικταρας 6αρι με Καμαρα
και παγκο οζντοεφ και σβαμπ για ροτεισον..
Και ουσιαστικα βρεθηκαμε με μια λυση σε 2αδα που μπορει να αντεξει σε αγωνα απαιτησεων, το οζντοεφ καμαρα, με τον οζντοεφ να μην εχει καμια σχεση με αμυντικο χαφ και να εχει και ιδιαιτερη επιβαρυνση φετος.