Και τα στατιστικά της πρόκρισης με αρκετά πράγματα που θα συζητηθούν.
Ξεκινώντας από την υποδοχή που ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού σε πολύ καλό επίπεδο για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και έχοντας ως μοναδική παραφωνία την απόδοση στο 4ο σετ όπου έδειξε να μη βρίσκει λύσεις σε σημεία του σετ απέναντι στο σερβίς του ΟΦΗ. Κοκκινάκης και Κάτιτς είχαν ένα πολύ καλό παιχνίδι, ενώ ο Λιάφτοφ έκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι στον τομέα αυτό, αλλά δεν έλειψαν και οι στιγμές που έκανε λάθη. Ο Βασίλης Μούχλιας μπήκε για να δώσει ανάσες στο 3ο και 4ο σετ, αλλά δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση.
Ο Κέιμινκ βοηθάει στο σερβίς και στο μπλοκ, αλλά στην πάσα παραμένει ένας αρνητικός πρωταγωνιστής. Ακόμα και με πολύ καλή υποδοχή στο παιχνίδι πάλι είχε θέματα να τροφοδοτήσει σωστά τα άκρα, ενώ το μοίρασμά του παραμένει μονόπλευρο αφήνοντας τους κεντρικούς εκτός από την επιθετική εξίσωση. Δε βοηθάει την ομάδα και την ανάπτυξή της ώστε να βρίσκει τον εύκολο πόντο, ενώ και τα κύρια επιθετικά όπλα δυσκολεύονται να βρουν την μπάλα όπως πρέπει. Οι πάσες σε Κάτιτς και Μούχλια ήταν σχεδόν αδύνατον να βοηθήσουν τα παιδιά. Μόνο προς το τέλος του παιχνιδιού έπαιξε καλά αλλά οι καλές στιγμές δεν είναι συχνές.
Και σαν μην έφτανε αυτό είχαμε σήμερα και το χειρότερο παιχνίδι του Δημήτρη Μούχλια στη σεζόν. Μπορεί να μην είχε και την καλύτερη τροφοδότηση από τον Βέσσελ, αλλά ο Δημήτρης έχασε αρκετές εύκολες επιθέσεις και πολλές κόντρα επιθέσεις, ενώ έκανε και αρκετά λάθη με χαμένες επιθέσεις. Πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ γιατί στον τελικό ή σε αγώνες απέναντι σε πιο δυνατές ομάδες τα λάθη και αυτή η απόδοση δε συγχωρούν. Ο Λιάφτοφ ξεκίνησε επίσης μέτρια, αλλά από το 2ο σετ και μετά ανέβασε την απόδοσή του και πήρε αρκετούς και κρίσιμους πόντους προς το τέλος. Ο Μάτιτς δεν είχε και αυτός ένα καλό επιθετικά παιχνίδι αλλά όταν χρειάστηκε να βοηθήσει την ομάδα στον τομέα αυτό το έκανε και με το παραπάνω.
Και ο συνδυασμός των δύο παραμέτρων οδήγησε σε μέτρια ποσοστά στην επίθεση με 44% αποτελεσματικότητα στην επίθεση, αλλά και στα αναλυτικά στατιστικά. Πιο συγκεκριμένα είδαμε τον ΠΑΟΚ ξανά με καλή υποδοχή να έχει ποσοστό γύρω στο 57% ενώ θα έπρεπε να πιο υψηλό, 28% στην επίθεση με αρνητική υποδοχ και, το κυριότερο, στην κόντρα μπάλα να έχει μόλις 39% σε 62 προσπάθειες. Χρειάζεται ιδιαίτερη δουλειά και προσοχή διότι με αυτά τα ποσοστά δύσκολα μπορείς να κάνεις το κάτι παραπάνω.
Στο σερβίς ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε ιδιαίτερα και δεν είχε σταθερότητα όταν το έκανε αυτό. Στο πρώτο σετ δε βάλαμε δύσκολα σε καμία στιγμή του παιχνιδιού επιτρέποντας στον ΟΦΗ να παίζει γρήγορα. Στα μισά του δεύτερου σετ αρχίσαμε λίγο με τους Μπάση και Λιάφτοφ να δημιουργούμε προβλήματα. Στο 3ο σετ οι Κάτιτς, Λιάφτοφ και Μπάσης έκαναν καλύτερη δουλειά. Στο 4ο σετ το σερβίς μας εμφανίστηκε μόνο στα μισά αυτού και χάρη στο Λιάφτοφ. Μεγάλο αρνητικό το γεγονός ότι δεν πιέζουμε αποτελεσματικά στον τομέα αυτό.
Στο μπλοκ ο ΠΑΟΚ δε φάνηκε ιδιαίτερα στο πρώτο σετ λόγω του γρήγορου παιχνιδιού των φιλοξενούμενων. Στο δεύτερο και τρίτο σετ έπαιξε καλύτερα με τους Λομπιζένκο και Τακουρίδη να κάνουν καλή δουλειά αλλά και η ομάδα να σπάει πολλές επιθέσεις. Στο τέταρτο εμφανίστηκε και πάλι στα μισά του σετ με κάποια σκαμπανεβάσματα όπου μίλησε κυρίως η ατομική ποιότητα. Πρέπει να δουλευτεί περισσότερο η ομαδική λειτουργία και οι τοποθετήσεις ώστε να μειωθούν τα μπλοκ άουτ και οι ανοιχτοί χώροι.
Στην άμυνα ο Δικέφαλος εμφανίστηκε μετά το 1ο σετ, καθώς δεν έκανε τίποτα. Στο δεύτερο άρχισε να βελτιώνεται για να φτάσουμε στο 3ο και 4ο σετ όπου παίξαμε πάρα πολύ καλά και δεν αφήναμε την μπάλα να πέσει κάτω εύκολα. Καλό παιχνίδι στον τομέα αυτό από όλους τους παίκτες.
Γενικά η αλλαγή Λιάφτοφ φάνηκε ότι αποσυντόνισε την ομάδα και βρήκε ρυθμό μετά τα μισά του 2ου σετ. Όμως το πρόβλημα στην πάσα παραμένει, ενώ η απόδοση του Μούχλια δεν ήταν η ιδανική. Κάτι που αποτελεί καμπανάκι ενόψει της συνέχειας και των δύσκολων αναμετρήσεων που έρχονται, καθώς ο ΠΑΟΚ θα παίξει ξανά εντός έδρας στις 14 Δεκεμβρίου απέναντι στον Ολυμπιακό. Επίσης η ομάδα πρέπει να μειώσει τα σκαμπανεβάσματά της και παίζει πιο σταθερά. Ειδικά τα παιχνίδια που έρχονται δεν επιτρέπουν χαλάρωση ή έλλειψη συγκέντρωσης. Τέλος, στο παιχνίδι αυτό έπρεπε να μπει περισσότερο ο πάγκος και ιδιαίτερα στο πρώτο σετ. Ο Σαλταφερίδης θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει επιθετικά την ομάδα δίνοντας στον Μούχλια ανάσες και την ευκαιρία να καθαρίσει το μυαλό του. Το ίδιο και με τον Μπάση που θα μπορούσε να δώσει περισσότερες λύσεις.
Πάμε την Κυριακή Αθήνα και Παλαιό Φάληρο για το παιχνίδι με το Φλοίσβο!!!!
ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!