Equalizer, η ποιότητα του φόρουμ είναι ψηλά κυρίως χάρη σε εσάς που δουλεύτε back stage αφιερώνοντας τόσο πολύτιμο χρόνο.
Φίλε Miles δε μου χαλάς κάτι. Δεν κάνουμε διαγωνισμό ή επίδειξη καλύτερου σχολίου. Γράφουμε ότι κατέβει στον καθένα μας για την ΠΑΟΚάρα μας. Επαγγελματίες του χώρου δεν είμαστε. Ότι λέμε αποσκοπεί στο να ανοίγονται θέματα για κουβέντα. Χαρά μου που διαφωνείς.Miles έγραψε:Marsantos, συγγνώμη που θα στο χαλάσω...
...
ο Μιχαηλίδης μια χαρά τρέχει με τα χέρια κανονικά και τα βάζει πίσω όταν καταλαβαίνει ότι ο αντίπαλος είναι έτοιμος να χτυπήσει την μπάλα. Η πρώτη φωτογραφία που έχεις βάλει ξεγελάει, όποιος το δει σε ροή θα καταλάβει....
Miles, πίστεψε με, πριν κάνω την κοπτοραπτική, έχω δει πάνω από 20 φορές την κάθε φάση.
Στην αρχή της φάσης τρέχει με τα χέρια κάτω. Από την πρώτη φώτο και μετά τρέχει με τα χέρια πίσω. Τα βάζει πολύ νωρίς. Αν το διάβασμα της φάσης που έκανε ήταν να ανησυχήσει τόσο πρώιμα και να διανύσει 3 με 4 μέτρα με τα χέρια πίσω είναι πρόβλημα. Είχε χρόνο να το κάνει λίγο αργότερα. Αυτό κάνει τη διαφορά από αμυντικό σε αμυντικό. Χώρια που πιστεύω πως δεν είναι φάση που ο αμυντικός χρειάζεται να βάλει τα χέρια πίσω. Το body profile στη συγκεκριμένη φάση είναι τέτοιο που τη στιγμή του μπλοκ τα χέρια θα ήταν κοντά στο σώμα. Δεν κάνει τάκλιν υπερέκτασης.
Στο ματς με τον ρούλη η μετακίνησή του είναι ελάχιστη για να τον επηρεάζει πού έχει βάλει τα χέρια ...
Αυτό είναι το πρόβλημα. Σε μια φάση που έχει το χρόνο να ορμήσει και να βγει πρώτος στη μπάλα, με τα χέρια πίσω μπαίνει κατευθείαν σε παθητική κατάσταση. Οποιαδήποτε στιγμή κι αν αποφασίσει να αντιδράσει, με τα χέρια πίσω αλυσοδεμένος θα έχει ελλειμματική απόκριση. Το να κάθεται ο αμυντικός με τα χέρια πίσω και να είναι θεατής στη φάση είναι θέμα. Είναι μεγάλο προσόν για ένα παίκτη να μπορεί να διαβάσει και να ξέρει πόσο aggresively απαιτείται να συμπεριφερθεί κάθε στιγμή. Και αυτή η φάση δεν απαιτούσε απλή στατική παρατήρηση και ελάχιστη μετατόπιση όπως αναφέρεις.
Έχω παραθέσει από κοντινό πλάνο τη στιγμή της εκτέλεσης και των 2 παικτών. Το σώμα του Μίχα έχει όμοια συμπεριφορά. Φυσικά και επηρεάζουν τα χέρια πίσω. Εννοείται ότι έχοντας τα χέρια πίσω έχεις πιο αργή αντίδραση, χειρότερη ισορροπία και μικρότερη εμβέλεια έκτασης του ποδιού....το λάθος του είναι ότι δεν βάζει καν το πόδι του, που άνετα μπορούσε, για να κοντράρει τον αντίπαλο - τα χέρια του δεν τον εμποδίζουν καθόλου αφού είναι σχεδόν δίπλα του.