5.Γιάννης Μιχαηλίδης

marsantos

Re: 5.Γιάννης Μιχαηλίδης

Δημοσίευση από marsantos »

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τα καλά λόγια.
Equalizer, η ποιότητα του φόρουμ είναι ψηλά κυρίως χάρη σε εσάς που δουλεύτε back stage αφιερώνοντας τόσο πολύτιμο χρόνο.
Miles έγραψε:Marsantos, συγγνώμη που θα στο χαλάσω...
Φίλε Miles δε μου χαλάς κάτι. Δεν κάνουμε διαγωνισμό ή επίδειξη καλύτερου σχολίου. Γράφουμε ότι κατέβει στον καθένα μας για την ΠΑΟΚάρα μας. Επαγγελματίες του χώρου δεν είμαστε. Ότι λέμε αποσκοπεί στο να ανοίγονται θέματα για κουβέντα. Χαρά μου που διαφωνείς.

...
ο Μιχαηλίδης μια χαρά τρέχει με τα χέρια κανονικά και τα βάζει πίσω όταν καταλαβαίνει ότι ο αντίπαλος είναι έτοιμος να χτυπήσει την μπάλα. Η πρώτη φωτογραφία που έχεις βάλει ξεγελάει, όποιος το δει σε ροή θα καταλάβει....

Miles, πίστεψε με, πριν κάνω την κοπτοραπτική, έχω δει πάνω από 20 φορές την κάθε φάση.
Στην αρχή της φάσης τρέχει με τα χέρια κάτω. Από την πρώτη φώτο και μετά τρέχει με τα χέρια πίσω. Τα βάζει πολύ νωρίς. Αν το διάβασμα της φάσης που έκανε ήταν να ανησυχήσει τόσο πρώιμα και να διανύσει 3 με 4 μέτρα με τα χέρια πίσω είναι πρόβλημα. Είχε χρόνο να το κάνει λίγο αργότερα. Αυτό κάνει τη διαφορά από αμυντικό σε αμυντικό. Χώρια που πιστεύω πως δεν είναι φάση που ο αμυντικός χρειάζεται να βάλει τα χέρια πίσω. Το body profile στη συγκεκριμένη φάση είναι τέτοιο που τη στιγμή του μπλοκ τα χέρια θα ήταν κοντά στο σώμα. Δεν κάνει τάκλιν υπερέκτασης.
Στο ματς με τον ρούλη η μετακίνησή του είναι ελάχιστη για να τον επηρεάζει πού έχει βάλει τα χέρια ...

Αυτό είναι το πρόβλημα. Σε μια φάση που έχει το χρόνο να ορμήσει και να βγει πρώτος στη μπάλα, με τα χέρια πίσω μπαίνει κατευθείαν σε παθητική κατάσταση. Οποιαδήποτε στιγμή κι αν αποφασίσει να αντιδράσει, με τα χέρια πίσω αλυσοδεμένος θα έχει ελλειμματική απόκριση. Το να κάθεται ο αμυντικός με τα χέρια πίσω και να είναι θεατής στη φάση είναι θέμα. Είναι μεγάλο προσόν για ένα παίκτη να μπορεί να διαβάσει και να ξέρει πόσο aggresively απαιτείται να συμπεριφερθεί κάθε στιγμή. Και αυτή η φάση δεν απαιτούσε απλή στατική παρατήρηση και ελάχιστη μετατόπιση όπως αναφέρεις.
...το λάθος του είναι ότι δεν βάζει καν το πόδι του, που άνετα μπορούσε, για να κοντράρει τον αντίπαλο - τα χέρια του δεν τον εμποδίζουν καθόλου αφού είναι σχεδόν δίπλα του.
Έχω παραθέσει από κοντινό πλάνο τη στιγμή της εκτέλεσης και των 2 παικτών. Το σώμα του Μίχα έχει όμοια συμπεριφορά. Φυσικά και επηρεάζουν τα χέρια πίσω. Εννοείται ότι έχοντας τα χέρια πίσω έχεις πιο αργή αντίδραση, χειρότερη ισορροπία και μικρότερη εμβέλεια έκτασης του ποδιού.
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Αντικαταστάτης του Κουλιε- δεν μπορεί να γίνει. Εναλλακτική και μόνο μπορεί να γίνει, αν δουλέψει επιπλέον σωματικά, τεχνικά και πνευματικά. Ειδάλλως λυπάμαι και τον υπερασπίστηκα αρκετά, αλλά αν δεν τα κάνει αυτά δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.
Μια και αναφερθήκαμε στον Κουλιεράκη, θα θυμίσω τί γραφόταν εδώ μέσα έστω και από λίγους για τον παίκτη μας μετά τους αγώνες των play off κόντρα σε άρη στην Τούμπα και γαύρο στον Πειραιά: "να έλθει το καλοκαίρι και να τον πουλήσουμε να ησυχάσουμε", "μας έδιναν 10 εκατομμύρια και αρνηθήκαμε; Δεν πάμε καλά, αν μας δώσουν 3-4 με κορδέλα στο αεροδρόμιο" και λίγα ακόμα ανάλογα.
Miles

Δημοσίευση από Miles »

marsantos έγραψε: Miles, πίστεψε με, πριν κάνω την κοπτοραπτική, έχω δει πάνω από 20 φορές την κάθε φάση.
Στην αρχή της φάσης τρέχει με τα χέρια κάτω. Από την πρώτη φώτο και μετά τρέχει με τα χέρια πίσω. Τα βάζει πολύ νωρίς. Αν το διάβασμα της φάσης που έκανε ήταν να ανησυχήσει τόσο πρώιμα και να διανύσει 3 με 4 μέτρα με τα χέρια πίσω είναι πρόβλημα. Είχε χρόνο να το κάνει λίγο αργότερα. Αυτό κάνει τη διαφορά από αμυντικό σε αμυντικό. Χώρια που πιστεύω πως δεν είναι φάση που ο αμυντικός χρειάζεται να βάλει τα χέρια πίσω. Το body profile στη συγκεκριμένη φάση είναι τέτοιο που τη στιγμή του μπλοκ τα χέρια θα ήταν κοντά στο σώμα. Δεν κάνει τάκλιν υπερέκτασης.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Σε μια φάση που έχει το χρόνο να ορμήσει και να βγει πρώτος στη μπάλα, με τα χέρια πίσω μπαίνει κατευθείαν σε παθητική κατάσταση. Οποιαδήποτε στιγμή κι αν αποφασίσει να αντιδράσει, με τα χέρια πίσω αλυσοδεμένος θα έχει ελλειμματική απόκριση. Το να κάθεται ο αμυντικός με τα χέρια πίσω και να είναι θεατής στη φάση είναι θέμα. Είναι μεγάλο προσόν για ένα παίκτη να μπορεί να διαβάσει και να ξέρει πόσο aggresively απαιτείται να συμπεριφερθεί κάθε στιγμή. Και αυτή η φάση δεν απαιτούσε απλή στατική παρατήρηση και ελάχιστη μετατόπιση όπως αναφέρεις.
Το πρόβλημα στην ερμηνεία σου είναι ότι προσπαθείς να εξηγήσεις τις αντιδράσεις ή καλύτερα τις αποφάσεις που παίρνει ο παίχτης από το πού έχει τα χέρια του. Στο παράδειγμα με τον ρούλη, δηλαδή, αν αποφάσιζε σε δεύτερη σκέψη να ορμήσει στον αντίπαλο, αφού έχει πάρει τη στάση που πήρε, δεν θα μπορούσε να κουνηθεί γιατί τα χέρια τα είχε πίσω; Είναι λιγάκι αστείο αν φέρεις τη σκηνή στο μυαλό σου. Διαλέγει να μείνει εκεί και το πού βάζει τα χέρια είναι αδιάφορο, θα μπορούσε να τα είχε και σε φυσιολογική θέση. Στο χθεσινό ματς, το αν είχε κι άλλες επιλογές, να πάει στον αντίπαλο ή να πέσει για τάκλιν προκειμένου να κόψει την πορεία της μπάλας, δεν το καθορίζει η στάση των χεριών του, έχει αποφασίσει ήδη να καλύψει απλά τον χώρο και κάνει την κλασική κίνηση να μαζέψει τα χέρια. Νομίζω ότι στην προσπάθειά σου να εξηγήσεις την αναποφασιστικότητα ή χαλαρότητα που δείχνει σε κάποιες φάσεις ο παίχτης, καλή ώρα στο χθεσινό γκολ, το εξειδικεύεις υπερβολικά με μια λεπτομέρεια που δεν παίζει κανέναν ρόλο, τουλάχιστον στις δύο συγκεκριμένες φάσεις.
Pellaios

Δημοσίευση από Pellaios »

Μπορεί ο Γιάννης αυτήν την στιγμή να μην είναι για βασικός στον ΠΑΟΚ.... αλλά η γνώμη μου είναι ότι έχει μεγαλύτερο ποτενσιαλ από τον κολει.
Προσωπικά ο κολει δεν μου γεμίζει το μάτι, είναι αργός, δυσκολεύεται πολύ όταν η άμυνα ανεβαίνει ψηλά ενώ κοντρόλ κάνει με την τρίτη. Σε ότι αφορά την ανάπτυξη είναι χειρότερος του κεντζιορα, δεν μιλάμε ότι έχει τις μακρινές διαγώνιες για να αλλάζει πλευρά, εδώ δυσκολεύεται στις πάσες στα 5 μέτρα. Τα προηγούμενα σε συνδυασμό με την ηλικία του μάλλον οδηγούν τον ραζβαν στην απόφαση να ενεργοποιήσει περισσότερο τον Γιάννη και να δουλέψει περισσότερο μαζί του...
Έχω την εντύπωση ότι θα δούμε περισσότερο Γιάννη στα επόμενα ματς....
marsantos

Miles έγραψε: ...
Miles εγώ βλέπω ένα παίκτη μακριά από τη μπάλα με τα χέρια πίσω. Βλέπω ένα παίκτη που και στις 2 φάσεις άργησε να πάει και άργησε να μπλοκάρει. Για μένα επηρεάζει η θέση των χεριών. Αν δεν επηρεαζε όλοι οι αμυντικοί θα είχαν δεμένα τα χέρια για να εκμηδενισουν τις πιθανότητες να χτυπήσει η μπάλα σε χέρι. Είναι θέμα εμβιομηχανικης.
Για σένα δεν επηρεάζει η θέση των χεριών. No problem, συνεχίζουμε.
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Σκέψου και το ανάποδο: αν επηρέαζε, ανά πάσα ώρα και στιγμή, κανένας παίχτης, με αυστηρή εντολή των προπονητών, δεν θα είχε κολλημένα τα χέρια πίσω. :mrgreen:
marsantos

Miles έγραψε:Σκέψου και το ανάποδο: αν επηρέαζε, ανά πάσα ώρα και στιγμή, κανένας παίχτης, με αυστηρή εντολή των προπονητών, δεν θα είχε κολλημένα τα χέρια πίσω. :mrgreen:
Έχουμε πλάκα. Μιλάμε σε 2 τοπικ ταυτόχρονα. Μπας και είσαι Αθήνα να βγούμε να τα πούμε με άνεση :D
kayde

Δημοσίευση από kayde »

Γιανναρε μη μασας,δε πειραζει..
Miles

Δημοσίευση από Miles »

marsantos έγραψε:
Miles έγραψε:Σκέψου και το ανάποδο: αν επηρέαζε, ανά πάσα ώρα και στιγμή, κανένας παίχτης, με αυστηρή εντολή των προπονητών, δεν θα είχε κολλημένα τα χέρια πίσω. :mrgreen:
Έχουμε πλάκα. Μιλάμε σε 2 τοπικ ταυτόχρονα. Μπας και είσαι Αθήνα να βγούμε να τα πούμε με άνεση :D
Περιμένω να κάνουνε και τ' άλλα τα ρεμάλια συνάντηση, να γνωριστούμε όλοι μαζί.
marsantos

Μέσα.
Καλή φάση θα ήταν αυτό.
kayde

Δημοσίευση από kayde »

Μη κανετε καμια μ@λακια και γραψετε χυμα που θα πατε?

Καλα να περασετε ΠΑΟΚτσακια..
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Έχουμε καιρό να συναντηθούμε οι Αθηναίοι...
marsantos

Καλημέρα Αποστόλη.
Για μένα που θα σας συναντήσω πρώτη φορά θα είναι ιδιαίτερη χαρά.
Όποτε συναντηθήκατε στο παρελθόν, κανονίσατε το μέρος χωρίς να κοινοποιηθεί;
Γιατί διάβασα τον kayde και λίγο αγχώθηκα.
Είμαι σε μια ηλικία που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι δεν μπορούν 5 - 10 (διαδικτυακά) φιλαράκια να βγουν να πιουν μια μπύρα με την ησυχία τους.
Δυστυχώς πρέπει να τα σκεφτόμαστε όλα και είμαι λίγο αγαθός σε αυτά.
Άβαταρ μέλους
Kabamaru11

Δημοσίευση από Kabamaru11 »

kayde έγραψε:Μη κανετε καμια μ@λακια και γραψετε χυμα που θα πατε?

Καλα να περασετε ΠΑΟΚτσακια..

Την συναντηση,μπορει να την γραψει εδω ο προεδρας του Εδδεσαικου,αυτο τιποτα αλλο.

Να ενημερωσετε με καποιο τροπο που,για να στειλω αντιπροσωπο τον κουμπαρο μου,θελει να συναστρεφεται με αδερφια κατω,βαρεθηκε τους ποκιτες.
Maxpaok

Δημοσίευση από Maxpaok »

και γω μέσα.
με τον Απόστολο είμαστε κοντά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Roster”