Miles έγραψε:...
Marsanto, αυτό που λες ως μειονέκτημα του Καμαρά με την υποδοχή, που δεν είναι λάθος, ο Οζντόεφ και ιδίως ο Σβαμπ δεν το έχουν καν στο ρεπερτόριό τους και δεν μιλάω όταν ο αντίπαλος έχει κλειστεί πίσω.
Φίλε Miles δεν μιλάω όταν ο αντίπαλος έχει κλειστεί πίσω.
Εννοείται ότι και ο Οζντόεφ και ο Σβαμπ έχουν καλύτερη πρώτη επαφή από τον Καμαρά.
Αυτό φαίνεται και από το ποιους επιλέγει ο προπονητής για να σπάσει το press του αντιπάλου. Θα σου πω ένα
παράδειγμα. Όταν έχει μπάλα ο Κοταρσκι και πάμε να αρχίσουμε παιχνίδι απο πίσω ανοίγουν και τα 2 στόπερ στο πλάι. Κάποιοι αντίπαλοι επιλέγουν να κόψουν την παράλληλη πάσα προς τα στόπερ βάζοντας ένα παίκτη σε κάθε πλευρά και κοντά στα στόπερ. Για να σπάσει αυτή η κατάσταση, χαμηλώνει ένα από τα 2 χαφ προκειμένου να πάρει μπάλα απο τον Κότα. Όμως επειδή αυτο το χαφ έχει στον σβέρκο του αντίπαλο, παίζει με τη μία, διαγώνια και από την έξω πλευρά πίσω στο στόπερ.
Έχω δει γυρω στις 15 φορές τον Σβαμπ να χρησιμοποιείται για αυτό το σπάσιμο, γύρω στις 10 φορές τον Οζντόεφ και μόνο 2 τον Καμαρά εκ των οποίων τη μία η μπάλα έφτασε αναπηδωντας στο στόπερ και το έφερε σε δύσκολη κατάσταση.
Το γιατί επιλέγονται οι άλλοι σε αυτο το play έναντι του Καμαρά είναι προφανώς σε συνάρτηση με το ποιος έχει καλύτερες πρώτες επαφές.
Υγ. Για να είμαι δίκαιος, προχθές στο πρωτο ημίχρονο, ο Καμαρά, 2 φορές που του δόθηκε από συμπαίκτη πάσα σε μικρό χώρο, την άφησε να κυλήσει και έκανε περιστροφή χωρίς κοντρόλ και χωρίς να χάσει χρόνο. Ίσως τώρα δουλεύει για πρώτη φορά τέτοιες καταστάσεις (υποδοχές, κοντρόλ και συμπεριφορές σε κλειστούς χώρους με γρήγορη εναλλαγή της μπάλας) οπότε περιμένουμε να δούμε μήπως σιγά σιγά βελτιώθει σε αυτούς τους τομείς. Και λέω ότι ίσως για πρώτη φορά δουλεύει τέτοια πράγματα γιατί ήρθε στον οσφπ εντελώς αγουρος, με τον Μάρτινς να έχει εντελώς άλλη προσέγγιση παιχνιδιού ενώ μετά τον Μαρτινς για 2 χρόνια στον οσφπ γινόταν το έλα να δεις με 50 αλλαγές προπονητών και 200 αφίξεις παικτών.
Παρότι πρώτος πρώτος χρονικά ξεκίνησα να τον κράζω, έχω την υπομονή να δω αν μπορεί να εμφανίσει βελτίωση σε κομμάτια του παιχνιδιού που υστερεί.