Razvan Lucescu IV

Άβαταρ μέλους
figurehead4

Re: Razvan Lucescu IV

Δημοσίευση από figurehead4 »

marsantos έγραψε:
figurehead4 έγραψε:...
Φιλαράκι figure καλησπέρα. Προχθές μου απάντησες σε κάποια πράγματα που σχολίασα. Στη συνέχεια σου απάντησα, προσέχοντας να είμαι ήπιος γιατί έβλεπα ότι ήσουν στα κάγκελα. Ελπίζω να διάβασες την απάντησή μου.
Σήμερα σε ξαναδιαβάζω.
Οι σημερινές σου τοποθετήσεις είναι μνημείο ψυχραιμίας και αισιοδοξίας.
Είσαι σίγουρα ένα πρόσωπο; :mrgreen: :opaokara:

Υπάρχει μια σχετική καταπληκτική αντίστοιχη ταινία.
Αν δεν κάνω λάθος έχει τίτλο 'The Prestige".
Γιατί το λες αυτό και με στενοχωρείς τώρα; Προχθές είχα κάποιους να με βρίζουν, πως θα μπορούσα να είμαι ψύχραιμος; Θέλεις να το πάω πριν με βρίσουν και στο γιατι ξεσπασα για τον Λουτσέσκου; Αιτιολόγησα κάθε τι που για μένα κάνει λάθος και το ποσό αυτά τα λάθη κάνουν κακό στον ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να τα ξαναπώ μην ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. Δεν χρειαζόταν όμως να δεχτώ επίθεση από τους γνωστούς άγνωστους. Μπορούσε να γίνει κόσμια ο διάλογος.

Τι άλλαξε σήμερα; Δεν είναι ότι έσβησε το παρελθόν. Όμως από τη ΣΤ ολοκληρώθηκε αυτό το κεφάλαιο και γυρισαμε σελιδα. Αυτό έκαναν πρώτοι πρόεδρος και προπονητής, οπότε κι εμείς πάμε μαζί. Όχι υποκριτικά γιατί η αλλαγή στην ομάδα δεν θα είναι ψεύτικη. Ναι, στο πίσω μέρος του μυαλού χώθηκαν αυτά και φτου φτου ίσως ξαναβγούν αν όσα ειπώθηκαν ήταν ψεματα, αλλά δεν πρεπει να σκεφτόμαστε έτσι τώρα. .

Τώρα όλοι στο πλευρό του Λουτσεσκου γιατι έρχεται και βάζει μια τέλεια σε όλα αυτά και αποφασίζει επιτέλους να κάνει το αυτονόητο, να παλέψει με όσους έχει, αναλαμβάνει όσες ευθύνες του αναλογούν και ταυτόχρονα είναι ο μόνος που μπορεί να πείσει τον Ιβάν για τις ευθύνες της διοίκησης και ο Ιβάν να τον ακούσει. Αφού ο ΠΑΟΚ θα είναι άλλη ομάδα από βδομάδα και το βλέπω και το ξέρω, εγώ είμαι καλυμμένος.

Κάποιοι στέκονται δίπλα του ασχέτως πραγματικότητας. Εγώ όχι. Κάποιοι στέκονται δίπλα του για να βρεθούν πιο εύκολα απέναντι στον Ιβάν. Εγώ όχι. Αν θέλω να πω κάτι για τη διοικηση θα το πω εκεί. Τα νεύρα μου λοιπόν δεν ήταν μόνο με τον Λουτσέσκου. Τα νεύρα μου και τότε και τώρα και αύριο θα είναι με όσους πρόθυμα ξεσκιζουν χωρίς λόγο μια διοίκηση που του έχει δώσει τα πάντα για να πετύχει και από τα πάντα αν θες αφαίρεσε τον Μεϊτέ (προσωρινά). Ακόμη και τώρα το μεγαλείο του Ιβάν είναι ότι θα μπορούσε εγωιστικα να τον διώξει γιατί τον αμφισβήτησε όλο αυτό το διάστημα, αλλά έβαλε και ο Ιβάν τον εγωισμό του κάτω, όχι μόνο ο Ραζβάν όπως σωστα είπαν κάποιοι φίλοι, και άκουσε τον προπονητή του και του έδωσε λευκή επιταγή να στρώσει τη ομάδα. Για μένα ο ΠΑΟΚ της συνέχειας της χρονιάς θα είναι αποτέλεσμα του ότι και οι δύο έβαλαν κάτω τον εγωισμό τους και πάνω τον ΠΑΟΚ. Λίγο περισσότερο ο Ιβάν, γιατί η φύση ενός δισεκατομυριουχου το κάνει πιο δύσκολο. Και ο Ραζβάν όμως που δεν έχει ανάγκη τα χρήματα και είναι ο χαρακτήρας που είναι έκανε υπέρβαση. Οπότε γιατί να συνεχίσω τα παλιά;

Σκέφτομαι αν θα γράψω κάτι για να μην μπούνε στη κουβέντα μας κάποιοι και με ξαναζουρλανουν, όμως θα το πω. Έξυπνος είσαι κι ένα θα διαβάσεις, δύο θα καταλάβεις. Πίσω από τη συμπάθεια κάποιων κρύβεται ένα μίσος παράξενο κατά της διοίκησης. Έτσι γίνεται ένας αχταρμάς αβασιμων επιχειρημάτων η όποια τους "υπεράσπιση" . Ενώ με ανθρώπους σαν εσένα που δεν τον έχεις αγιοποιήσει στο μυαλό σου, μπορεί να γίνει και μια κουβέντα, όσο και να διαφωνούμε. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να θυμηθείς πριν εκρσγω την κουβέντα μας και πόσο επέμεινα για το πνευματικό. Το είπε κι αυτός. Όσο σωστά αγωνιστικά επεσήμανες τότε, θα δεις πως θα πάψουν να υπάρχουν από βδομάδα, με το ίδιο ροστερ, με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Μόνο και μόνο γιατί άλλαξε πλέον η ψυχολογία και το κινητρο όλων.

Ο Gospi.το είπε πολύ καλύτερα. Ο Λουτσέσκου είναι drama queen (δικός μου ο χαρακτηρισμός μην μπλέξω τον Gospi) και δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς. Από χαρακτήρα θα ανάψει μια φωτια για να τη σβήσει. Είναι η φάση του να θέλει να νιώθει θαύματα, υπερβασεις και όλα αυτά. ΟΚ. Για τους άλλους όμως δεν είναι εύκολο. Εγώ π.χ. είμαι αγχώδης και δεν αντέχω αυτή τη διαδικασία υποβαθμισης, με κάτι που αγαπώ. Τώρα που το πήρε αλλιώς ηρέμησα. Γιατί όμως να είμαι εγώ τρελός ή διχασμένη προσωπικότητα κι όχι κάποιοι οπαδοί του, που δεν το βλέπουν καν αυτό; Ή ακόμη χειρότερα όσοι βάζουν τον Λουτσέσκου πάνω από τον Ιβάν ή και από τον ΠΑΟΚ ακόμη μερικές φορές;

Ξέρω την ταινία και δεν λέω πως με είπες τρελό, ούτε όμως θα κάνω spoil σε κάποιον που δεν την είδε. Αν και τις τελευταίες μέρες άκουσα πολλά ομορφα. Για μένα πάντως ο καθένας κρίνεται καθημερινά στην ίδια τη ζωή. Ο Λουτσέσκου μιας εβδομάδας πριν θα έπρεπε να φύγει, όσους τίτλους και να πήρε. Ο σημερινός όχι. Τώρα την είδε αλλιώς ή αν θες βγήκε οριστικά από την κουβέντα και επίσημα το "καλύτερο ροστερ ever" . Αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που έγινε η συνέντευξη τύπου για όσους δεν κατάλαβαν. Για να ειπωθεί επίσημα από τον ΠΑΟΚ, όχι όμως να το πάρει πίσω ο Ιβάν. Ένα τέχνασμα για να φύγει ο ελέφαντας από το δωμάτιο.

Δεν ήταν αυτονόητο ότι θα γίνει έτσι. Μη σου πω ότι αν δεν ζούσε την αποθέωση του κόσμου όλο αυτό το διάστημα, δεν θα πατούσε τον εγωισμό του. Ούτε ο Ιβάν ήταν αυτονόητο πως θα καταπιεί τις προσβολές και αν δεν το έκανε θα έπρεπε αναπόφευκτα να τον διώξει. Δεν θα υπήρχε συμπορευση. Αφού λοιπόν έγιναν αυτά, άλλαξε η κατάσταση, άλλαξε η οπτική.

Εμένα με σοκάρει να θεωρουνται φυσιολογικοί όσοι βρέξει χιονίσει έχουν την ίδια άποψη. Εκεί χάνω την επαφή. :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος figurehead4 την Κυρ 17 Νοέμ 2024, 18:32, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Αρα απολυτα λογικο κι ο Αδωνις που βριζε κουλη τωρα να λεει ζητω η πρωθυπουργαρα .Γιατι τον κραζετε τοτε?
Πες πες θα το αποδεχτουμε κι αυτο.Ολα φυσιολογικα ολα καλα.
Άβαταρ μέλους
figurehead4

Δημοσίευση από figurehead4 »

Αυτό είναι λογικοφανές ως επιχείρημα, αλλά στην ουσία του άκυρο. Ο αδωνις το κάνει για την τσέπη του, το εγώ του κτλ. Επίσης ο αδωνις κρίνει αλλιώς τι ίδιο ακριβώς πράγμα.
Το θέμα είναι γιατί κάνει κάποιος κάτι και το τι βλέπει και κρίνει. Και στην τελική βρε kat δες το όπως σε βολεύει. Κανένα πρόβλημα. Να σε ακούσω, να διαφωνήσω, να πάμε παρακάτω. Το να πιστεύεις πως έχεις δίκιο κι εγώ άδικο και να θες να μου το επιβάλλεις είναι αρρώστια.
Και δεν το λέω για σένα, έτσι; Εσύ ήσουν το θύμα και σου ζήτησα ειλικρινά συγγνώμη
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Οκ εγω ειμαι αρρωστος λοιπον κι οχι καποιος που αλλαζει αποψη ανα εξαμηνο.Αυτο ειναι το νορμαλ .Σορυ αλλα δεν.
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Ποιο 4-3-3 ρε παλικάρια με 2,5 χαφ;
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Στην Ελλάδα θα μπορούσε να ακολουθήσει το τέχνασμα του ΠΕΠ που ίσως να είναι ο αγαπημένος του, ένα στόπερ να το πάει πιο μπροστά σαν ψευτοχαφ . Τρία στόπερ με το ένα σαν αμυντικό χαφ, Ελλάδα έχουμε επιλογές αριθμητικές για να το κάνουμε.

Δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο τακτικά . Μια σκούπα μπροστά από τα στόπερ αρκεί να έχει καλή πρώτη πάσα και ψυχραιμία στην πίεση.
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Μιλάμε δηλαδή για Θυμιάνη ή Μιχαηλίδη. Τον πρώτο δεν τον έχουμε δει ακόμα. Ο Γιάννης ξεκίνησε σαν χαφ και συνέχισε σαν σέντερ μπακ. Ενδεχόμενα θα μπορούσε να παίξει σαν κεντρικό χαφ, αλλά θα πρέπει να βάλει το μυαλό του να δουλέψει περισσότερο και το βασικό, να αποκτήσει ψυχολογία και τσαμπουκά Κουλιεράκη. Γιατί αν κάνει ένα λάθος στο παιχνίδι τον παίρνει η μπάλα από κάτω και εμφανίζει φαινόμενο ντόμινο.
Αλλά, πρώτον και πάλι λίγα χαφ έχουμε για 4-3-3 και δεύτερον, η συζήτηση είναι άνευ ουσίας από την στιγμή που το σύστημα αυτό δεν είναι στα πλάνα του Λουτσέσκου.
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Γιατρέ όπως το λες. Ο Λουτσε δεν παιζει έτσι.
Άβαταρ μέλους
van rooy

Όπως έκανε με μαν Γιουν που στο 10 έβαλε Καμαρά η προσαρμογή που λέω θα ήταν ένα έξτρα στόπερ στα χαφ σαν τριτο στοπερ αλλά όχι ως τελευταίος ,για να αποκτήσουμε καλύτερη αμυντική ισορροπία , πιο συμπαγης. Έτσι όμως θα χάσουμε την επιθετικότητα μας σε ένα βαθμό.

Θα εκμεταλλευτεί τις μεταβάσεις καλύτερα.

Θα κρυφτεί το αριθμητικό μειονέκτημα στα χαφ.

Ο Μιχαηλίδης νομίζω ότι εκεί θα απέδιδε πολύ καλά καθώς δεν θα ένιωθε τη πίεση του ότι είναι ο τελευταίος παίκτης, είναι καλός με τη μπάλα και έχει καλές διαγώνιες μπαλιες.

Σε αυτή τη φάση που περναμε η άμυνα θα μας δώσει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Δεν είμαστε σε θέση να κυριαρχήσουμε. Είμαστε περισσότερο σε φάση επιβίωσης.

Το ρόστερ μας πρέπει να καταλάβει ότι η κυριαρχία μας στην αμυντική μας λειτουργία θα προσφέρει τις επιθετικές ευκαιρίες.
Άβαταρ μέλους
van rooy

marsantos έγραψε:Γιατρέ όπως το λες. Ο Λουτσε δεν παιζει έτσι.
Φίλε marsantos , και μεταβάσεις δεν έκανε και παίζαμε σετ αλλά προσαρμόστηκε πέρσι και το σηκώσαμε.

Εδώ που βρισκόμαστε εκτός από τις παραδοχές των λαθών του είναι αναγκασμένος να αναθεωρησει και την τακτική προσέγγιση των παιχνιδιών.

Υπαρχει δεδομένο κένο-μειονεκτημα στο χώρο των χαφ όποτε πρέπει να σκεφτεί καποιο τέχνασμα.

Δεν είναι μια συνθήκη που αφορα ένα ματς αλλά ένα κύκλο αγώνων.

Αν δεν το κάνει το πιο πιθανό είναι να έχουμε την ίδια εικόνα απλά λόγω της ψυχολογικής ανάτασης να πάρουμε και καμιά νίκη.
marsantos

Ολλανδε καλησπέρα. Δε λες τίποτα περίεργο.
Απλά ο Ράσβαν δεν παίζει έτσι.
Οι αλλαγές που περιγράφεις πως έκανε ο Λουτσε δεν είναι δομικές.
Είναι περισσότερο προσαρμογές πάνω στα χαρακτηριστικά των παικτών όμως η τοποθέτηση παικτών είναι ίδια.
Η αλλαγή που περιγράφεις θα είναι περισσότερο ορατή σε φάση άμυνας.
Ο Ράσβαν σε τέτοια κατάσταση παίζει ευδιάκριτο 4-4-2.
Αν δώσει βάθος στα χαφ με 3ο παίκτη μιλάμε για εντελώς άλλη τοποθέτηση.
Χάνει ένα παίκτη στην πίεση ψηλά καθώς και τον παίκτη στήριγμα για την επιθετική μετάβαση.
Τα 2 χαφ που έχει μπροστά από τα στόπερ τα έχει για να φτιάχνουν αμυντικά τρίγωνα με τον εξτρέμ και το μπακ σε κάθε πλευρά. Το "δεκάρι" είναι αυτό που περιμένει μόλις γίνει ανάκτηση μπάλας να ξεκινήσει τη μετάβαση. Αν τον εξαφανίσεις αυτόν τον παίκτη και τον κάνεις 3ο χαφ λιγο μπροστά από τα στόπερ έχεις μια εντελώς άλλη κατάσταση στο πως θα οργανώσεις αντεπίθεση.
Τον Καμαρά τον έβαλε καθαρά στην ίδια ζώνη ευθύνης με Ντέλια - Μουργκ.
Αν πάει να παίξει όπως προτείνεις νομίζω θα έχουμε μεγάλο θέμα δημιουργίας με το υπάρχον ροστερ. Αυτή είναι καθαρά προσωπική άποψη όμως.
Τώρα αν το τρίτο χαφ με τη μορφή που το περιγράφεις το θες για τις αμυντικές μας μεταβάσεις, αυτό καλύπτεται και με τον τρέχοντα σχηματισμό. Δες πως χρησιμοποιήθηκε ο Σβαμπ με την αεκ, τι τοποθέτηση είχαν οι Αουγκουστο και Μαουριτσιο στα χρόνια τους ή για να πάμε σε άλλη ομάδα πως χρησιμοποιήθηκε από Αλονσο ο Αραο.
marsantos

figurehead4 έγραψε:
Φιλαράκι figure καλημέρα
Γιατί το λες αυτό και με στενοχωρείς τώρα;
Ειλικρινά δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση. Αν το έπραξα, απολογούμαι.
Πλακιτσα ήθελα να κάνω για χαλάρωση της κατάστασης
Με την ευκαιρία, θα ήθελα να θυμηθείς πριν εκρσγω την κουβέντα μας και πόσο επέμεινα για το πνευματικό. Το είπε κι αυτός. Όσο σωστά αγωνιστικά επεσήμανες τότε, θα δεις πως θα πάψουν να υπάρχουν από βδομάδα, με το ίδιο ροστερ, με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Μόνο και μόνο γιατί άλλαξε πλέον η ψυχολογία και το κινητρο όλων.
Μακάρι αλλά δεν είμαι αισιόδοξος. Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαι ποδοσφαιρικό τέκνο του Φερνάντο Σάντος.
Στα δικό μου σκεπτικό οτιδήποτε ψυχοπνευματικο έπεται της καθαρής ποδοσφαιρικης προσέγγισης.
Η αθλητικοτητα, το σύνολο των διαθέσιμων χαρακτηριστικών, η ποιότητα, η τακτική και οτιδήποτε άλλο ποδοσφαιρικό προηγούνται οποιασδήποτε συναισθηματικης ή πνευματικής κατάστασης. Τα πρώτα ενδέχεται να καθορίσουν τα δεύτερα. Τα δεύτερα δεν μπορούν να αντικαταστησουν τα πρώτα.
Τι θέλω να πω; Αν ο Ράσβαν δε βρει με ποδοσφαιρικό τρόπο να λύσει τα θέματα, με την ψυχολογία και μονο δε θα έρθουν οι νίκες.
Η ψυχολογία θα μετατραπεί σε όπλο όταν προηγηθούν ποδοσφαιρικες νίκες.
Τα υπόλοιπα μες στην εβδομάδα με πολλά ποδοσφαιρικά παραδείγματα.
Άβαταρ μέλους
abc_o_ karpouzas

Δημοσίευση από abc_o_ karpouzas »

marsantos έγραψε:........................

Η ψυχολογία θα μετατραπεί σε όπλο όταν προηγηθούν ποδοσφαιρικες νίκες.
Τα υπόλοιπα μες στην εβδομάδα με πολλά ποδοσφαιρικά παραδείγματα.

συμφωνω....

2-3...σωστα...αποτελεσματα χρειαζεται η ομαδα...γιατι εχει εναν μεγαλο ...οπλο..

η ψυχολογια απο μονη της ...δεν φτανει...θελει και το αναλογα τεχνικα χαρακτηριστηκα

οι παικτες του ΠΑΟΚ ειναι πολυ καλοι και ολο αυτο θα βγει μολις ερθουν τα ..σωστα ..αποτελεσματα

υπομονη χρειαζεται ...ειδικα απο τον προπονητη...που εχει δείξει οτι την εχει αλλα και απο τους παικτες μας
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Το σύστημα που παίζει ο Ραζβάν δεν πρέπει να αλλάξει. Η δύναμή μας είναι στα εξτρέμ και στο 10άρι. Η φόρμα τους θα επανέλθει, και αν είχαν πίσω τους νορμάλ χαφ, δεν θα έπεφτε η απόδοσή τους.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές όμως ίσως θα μπορούσαν να δουλευτούν διαφορετικά. Ο Μιχαϊλίδης πχ ξεκίνησε ως αμυντικό χαφ στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, έχει πολύ καλή πάσα, και ίσως μπορεί να παίξει καλύτερα ως deep lying midfielder. Η δύναμή του δεν είναι αρκετή για Κ.Αμυντικός, αλλά για χαφ είναι μια χαρά. Φυσικά πρέπει να δουλέψει. Ο Θυμιάνης πρέπει να δουλευτεί ως 6άρι, γιατί εκεί πονάμε

Ο ΠΑΟΚ μπορεί και το 4-4-1-1. Πιστεύω ότι ο Αντρίγια μπορεί να δουλευτεί ως ο παίκτης πίσω από το φορ. Έχει σουτ, τεχνική, αντίληψη, βλέπει χώρο, κάνει κάθετες κινήσεις με φάτσα το τέρμα, έχει πολύ agility να στρίβει γρήγορα ώστε να βρίσκει συμπαίκτη είτε δεξιά είτε αριστερά είτε να κάνει προσποίηση, ενώ έχει και καλό κράτημα μπάλας παρά το ύψος του. Θα τρίβουμε τα μάτια μας αν παίξει ποτέ του σε αυτό το ρόλο. Είναι ένα σύστημα που μπορεί να παίζει ο ΠΑΟΚ όταν δεν έχει τον Ντέλια (ή όταν ο Ντέλιας παίζει αριστερά ξεκουράζοντας τον Τάισον), δεν αλλάζει σημαντικά από το 4-2-3-1 που παίζουμε. Κάπως έτσι θα μπορεί να παίζει περισσότερο ο Ντεσπότοφ στα δεξιά, αλλά και ο Σορετίρε που μπορεί και σε ρόλο δεξιά, αλλά και πίσω από το φορ στο 4-4-1-1. Από αυτό που είδα μέχρι τώρα, πιστεύω ότι ο Σορετίρε θα αποδίδει καλύτερα πίσω από το φορ.

Επίσης το 4-4-2 που ήδη έχει επιλέξει μέσα σε ματς, είναι μια επιλογή για μετά το 65', αν το ματς θέλει κάτι διαφορετικό για να γυρίσει.
Maxpaok

Δημοσίευση από Maxpaok »

φίλε μαρσάντος, τα δύο χαφ που σχεδόν μόνιμα τοποθετεί για να φτιάχνει τα τρίγωνα με τα μπακ και τα εξτρέμ όπως γράφεις θα πρέπει να είναι χαφ ολοκληρωμένα. Δηλαδή να τρέχουν, και να ξέρουν μπάλα. λίγο από τρέξιμο, μικρές επιταχύνσεις και ολίγον μπάλα δεν αρκούν. κι έτσι έχουμε την εικόνα ούτε βοήθειες να παίρνουν οι ακραίοι και το χτίσιμο πάει περίπατο.
κι όπως έγραψες επειδή δεν υιοθετεί άλλο σύστημα τουλάχιστον ας συνεχίσει να παίζει με ένα έξτρα χαφ ως ''δεκάρι'' όπως το έκανε στην αγγλία και δεν το έκανε με τον θρήνο.
θέλει να παίζει το δικό του σύστημα είτε μπορεί το γκρουπ του να το υποστηρίξει είτε όχι.
εξαίρεση μόνο αυτό που αναφέρουμε το ψευτοδεκάρι όπου και πάλι το ξεχνάει σε σημαντικά παιχνίδια αλλά το τρέχει εκεί που ''τρέμει''.
η γνώμη μου είναι ότι αν παίζαμε πιο πολλά παιχνίδια με υψηλότερους αντιπάλους όπως στην διοργάνωση του τσου λου τότε θα του ήταν πιο γνώριμο.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”