Razvan Lucescu IV
Re: Razvan Lucescu IV
Διαφωνω john. Aν θελεις να πιστεψω οτι ο Ραζβαν ξυπναει το καλοκαιρι και παει στη προπονηση χωρις να εχει ιδεα ποιος μπορει να εχει ερθει η ποιος μπορει να εχει φυγει, κανονικο μην πω τι... και αυτος καθεται γιατι ξερω γω ειναι παοκτσακι απο τα λιγα μονο ο μονοκερος μου λειπει...
-
To 1,8 στον Μειτε οταν το μεγαλυτερο σου συμβολαιο ειναι 1,5 στον Ζιβκοβιτς, δεν μπορεις να το δωσεις.JohnDag έγραψε:Να στο ρωτήσω αλλιώς.xrisitsapa έγραψε:Ρε παιδια για να ειμαστε ειλικρινεις μεταξυ μας, εσεις δηλ θα δινατε 1,8εκ στον Μειτε;
Καλος, χρυσος, τον θελει ο προπονητης κτλ κτλ αλλα θα τα δινατε;
Εσυ θα έδινες 1.2Μ για τον Μπακαγιόκο ή 1.8Μ για τον Μειτε;
Γιατί αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα.
Γιατι τοτε ποσα πρεπει να παρει ο Ζιβκο, ο Ντελιας, ο Κοταρσκι, ο Ντεσποντοφ;
To 1,2 στον Μπακαγιοκο ειναι οντως για γελια και για κλαματα.
Μεταξυ των 2 ομως υπαρχουν χιλιαδες παικτες, που απ'οτι φαινεται ΔΕΝ μπορουμε να τους βρουμε.
- kataramenos5
Σελιδες επι σελιδων γιατι αρνουμαστε να παραδεχτουμε το παρακατω
Δε βαρεθηκατε να ξανααναλυετε τα ιδια και τα ιδια?Μπαρκαρούτσος έγραψε:Μπορούμε, έστω, να συμφωνήσουμε ΟΛΟΙ στο εξής ένα;
Όλοι έχουν μερίδιο στην επιτυχία και όλοι στην αποτυχία. Το Χ πρωτάθλημα δεν το πήρε ο Lucescu, ούτε οι παίκτες, ούτε ο Γκαγκάτσης. Το πήραν όλοι.
Όπως και τις φετινές ήττες μέχρι τώρα, δεν μπορούμε να τις χρεώσουμε στα λάθη της διοίκησης ή στο θολωμένο μυαλό του Razvan, ή την αφλογιστία των ποδοσφαιριστών. Όλοι μαζί έχουν ευθύνη, κι η κάθε πλευρά έχει το μερτικό της.
.
Τα ερωτηματα εχουν και απαντησεις και στο συγκεκριμενο θεμα ειναι οτι ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ δεν κοστολογισε τον Μειτε στο 1.8 για αυτο και εμεινε στη Μπενφικα.JohnDag έγραψε:Να στο ρωτήσω αλλιώς.xrisitsapa έγραψε:Ρε παιδια για να ειμαστε ειλικρινεις μεταξυ μας, εσεις δηλ θα δινατε 1,8εκ στον Μειτε;
Εννοείται πρώτα το αγωνιστικό μπαίνει,γιατί η επιτυχία του αγωνιστικού αποφέρει και πολλαπλά οικονομικά οφέλη. Από κει και πέρα η ερώτηση είναι γιατί εφόσον ο προπονητής δεν έχει σε έμψυχο δυναμικό συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θέλει και ενώ είναι ήδη στην 4η του χρονιά στην ομάδα δεν αποχωρεί αφού δεν τα βρίσκει με τη διοίκηση σε αυτό ή γιατί δεν προσαρμόζεται στην πραγματικότητα, αλλά πουλάει τρέλα βάζοντας πχ Μπακαγιόκο αντί Καμαρά βασικό χθες;Jean Valjean έγραψε:
Δεν έγινα μάλλον κατανοητός. Ή εγώ τα γράφω λάθος ή εσείς δεν τα διαβάζετε σωστά. Δέχομαι ότι τα γράφω εγώ λάθος.
Πάμε ξανά:
Οι στόχοι μιας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας είναι και αγωνιστικοί και οικονομικοί. Το ένα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο. Είναι στη φύση της ΠΑΕ να επιδιώκει και τους δυο στόχους.
Κατανοητό μέχρι εδώ; Συμφωνούμε τουλάχιστον σε αυτό;
Πάμε τώρα σε αυτό που πιθανόν να διαφωνούμε.
Το πώς μια ΠΑΕ θα πετύχει τους στόχους της (τον αγωνιστικό και τον οικονομικό) είναι το μεγάλο ζητούμενο.
Αυτό που λέω είναι το εξής απλό:
Επειδή οι στόχοι συνδέονται πρέπει να επιτευχθούν και οι δυο. Όχι όμως όπως νά'ναι. Είναι ζήτημα χρονισμού.
Οταν αρχίζεις να σκέφτεσαι πρώτα με τον οικονομικό στόχο τότε επηρεάζεις 100% τον αγωνιστικό στόχο (διότι δεν τον λαμβάνεις καθόλου υπόψη σου). Παράδειγμα: ορίζω ότι δεν θα ξοδεύω ανά παίκτη πάνω από 3-4 εκ. και δεν θα δίνω ετήσια αμοιβή πάνω από 1,5 εκ. Τυχαία τα νούμερα, βάλε ότι θέλεις, η λογική έχει σημασία. Δεν έχεις καμιά ελευθερία κινήσεων.
Όταν αρχίζεις με τον αγωνιστικό στόχο τότε τον οικονομικό στόχο δεν μπορείς να μην τον λάβεις υπόψη σου γιατί θα χρειαστεί να πληρώσεις κάποια στιγμή. Ο οικονομικός στόχος μπορεί να επηρεαστεί μπορεί όμως και όχι. Απαιτεί ειδική διαχείριση και εξέταση πολλών σεναρίων. Παράδειγμα: βρίσκω έναν παίκτη που θεωρείται ακριβός αλλά ταυτόχρονα και απαραίτητος. Τι κάνω; πρέπει να εξετάσω πολλά πράγματα και πιθανότατα να πάρω και ρίσκα. Πώς θα υπολογίσω το τελικό εξαγόμενο και πως θα υπολογίσω τα ρίσκα; κάποιοι πρέπει να δουλέψουν γι αυτό. Εχω τους κατάλληλους; αν δεν τους έχω που θα τους βρώ και πόσο θα μου κοστίσουν; που θα πάει όλο το πακέτο; αν το δωσω να μην το δώσω; Κι άντε το έδωσα, πώς θα τα πάρω πίσω τα λεφτά μου; κ.ο.κ.
Ο καθε καλοπροαίρετος παρατηρητής καταλαβαίνει αμέσως πως το να βάλω πρώτα το οικονομικό και μετά το αγωνιστικό είναι εύκολο. Ε'ίναι εύκολη λύση, είναι απλή και η ευθύνη βαραίνει παντοτε τους άλλους.
Δεν θα χρειαστεί να πάρω αποφάσεις ως διοίκηση. Μια στην αρχή και φτάνει.
Το να βάλω πρώτα το αγωνιστικό και μετά το οικονομικό είναι το δύσκολο γιατί απαιτεί την περισσότερη δουλειά από όλους στη διοίκηση και έχει και τις μεγαλύτερες ευθύνες.
Να στο πω αλλιώς;
Παράδειγμα:
- Δίνω 20 χιλ. για να αγοράσω αμάξι. Πρώτα βάζεις το οικονομικό και μετά τα χαρακτηριστικά του αμαξιού. Τι παίρνω με αυτά τα λεφτά;
- Θέλω ένα καλό αυτοκίνητο με τα χ,ψ,ζ χαρακτηριστικά. Από όσα βρω θα επιλέξω αυτό που είναι στα χρήματα που διαθέτω.
Η πιθανότητα να διαλέξεις το ίδιο αμάξι και με τον πρώτο τρόπο και με τον δεύτερο είναι μικρή. Ακόμη όμως κι αν τύχει να διαλέξεις το ίδιο, η γνώση που θα αποκτήσεις για την αγορά των αμαξιών θα είναι καλύτερη στην δεύτερη περίπτωση και θα σε βοηθήσει σε μια επόμενη αγορά σου.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός αυτή τη φορά.
διαβάζω τα γραφόμενα και αναρωτιέμαι....
ότι οι παίκτες κάνουν ότι θέλουν και δεν υπάρχει τακτική, δεν είναι δουλεμένη.....
εγώ θα πω ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μην έχει δουλευτεί αυτή η ομάδα.
ο λούτσε δουλεύει σκληρά με το γκρουπ του.
έχετε σκεφτεί, να μπείτε στο μυαλό του κάθε ποδοσφαιριστή?
αυτού που καλείται να εφαρμόσει όλα αυτά που δουλεύει εδώ και μήνες στις προπονήσεις.
για να το δούμε λίγο πιο αναλυτικά.
του λούτσε του αρέσει η ομάδα να έχει υπομονή, να γυρίζει η μπάλα, να περνάει από πόδια, από γραμμή σε γραμμή.
από την πρώτη τετράδα η μπάλα θα πρέπει να περάσει στην δεύτερη γραμμή η οποία είναι τα δύο χαφ και κοντά τους συνήθως ο ντέλιας, ο τάισον, ο αντρίγια, ο δέσποτας.
σε αυτό το τακτικό κομμάτι τον πιο σημαντικό παράγοντα το παίζουν οι παίκτες του κέντρου, τα χαφ.
αυτοί που πρέπει να τρέξουν ασταμάτητα στα πλάγια να δεχτούν μπάλες από τα σέντερ μπακ και τα ακραία μπακ.
αυτοί που αν χαθεί προσωρινά η μπάλα θα πρέπει να βοηθήσουν στην επανάκτηση.
ρωτώ λοιπόν, έχουμε τέτοια χαφ? μπορούν? βλέπετε να το κάνουν? το υποστηρίζουν?
για μένα όχι.
όταν λοιπόν η μπάλα κατορθώσει να προχωρήσει παρακάτω, ήδη ο αντίπαλος έχει κλείσει και τότε θα πρέπει να παίξουμε το ένας εναντίον ενός σε κλειστούς χώρους.
αν χαθεί η μπάλα, τα δύο αργά χαφ δεν προλαβαίνουν να καλύψουν τα μεσοδιαστήματα.
τότε θα πρέπει ο δέσποτας να γίνει χαφ,
ο τσάλοφ μπράντον
ο τισουντάλι κι αυτός μπράντον
ο αντρίγια να κρίνεται ως μπακ χαφ αλλά κι αν έχει δυνάμεις να ανέβει, να τριπλάρει, να σεντράρει και τέλος να σουτάρει με ευστοχία.
ρωτώ επίσης.
αν είσαι κόλει και δεν βλέπεις χώρους για να περάσεις την μπάλα παρακάτω, τι θα κάνεις?
θα σεντράρεις κι ας μην είναι το στοιχείο σου.
αν είσαι κεντζιόρα? θα την γυρίσεις στον τερματοφύλακα.
αν είσαι μπάκα ή οζτνόεφ ή σβαμπ, προλαβαίνεις να δώσεις τις βοήθειες στα πλάγια? όχι γιατί "δεν έχω άλλες αντοχές"....
έχεις τις ικανότητες να περάσεις την πίεση ατομικά και να προωθήσεις την μπάλα κάθετα? όχι δεν τα ξέρω αυτά....
προλαβαίνω τις κόντρες? όχι γιατί είμαι αργός.
κλείνω τα μεσοδιαστήματα, τις τρύπες έξω από την περιοχή μου? όχι γιατί πάλι δεν προλαβαίνω
αν είσαι ο τάισον, ο ντέλιας, ο δέσποτας, ο τίσου, ή ο τσάλοφ και δουλεύεις ότι θα πρέπει να πρεσσάρεις, να μαρκάρεις, να κλείνεις διαδρόμους, θα τα καταφέρεις με αυτή την ιδιότητα και κατόπιν να είσαι έτοιμος να γίνεις ο γνωστός.... ο τριπλαδόρος, ο μπουκαδόρος, κι ο γκολτζής? μάλλον θα υπάρξει ανισορροπία, το ένα θα βάλει τρικλοποδιά στο άλλο.
εν ολίγοις, ο λούτσε δουλεύει το σύστημα του, την τακτική του με παίκτες που δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν.
ασφαλώς και δεν του έφεραν παίκτες που θα το έκαναν.
αν πρέπει να δει αλλιώς το ρόστερ του? πρέπει, απαντώ.
επίσης όταν έχει στο γκρουπ παίκτες με προσωπικότητες όπως τάισον, μπάκ,αντρίγια, δέσποτα, κόλει, μπίσε, καντουρί, βαρέλα τότε θα στηριχτεί πάνω τους. θέλει τα αποδυτήρια του ήσυχα όπως και την ηρεμία του. έτσι, θα περιμένει ο κάθε ντέλιας, τσιγγάρας, κούλιε, θυμιάνης, σορετίρε να ετοιμαστούν......
όταν έχεις ζητήσει την παραμονή παικτών από την διοίκηση και έχεις κάνει κουβέντες για να τους ψήσεις όπως με μουργκ, μπίσε, καντουρί, μπράντον, βαρέλα, σβαμπ θα πρέπει να παίζουν. οι ντέλιας, τσιγγάρας, θυμιάνης, σορετίρε θα περιμένουν.
όπως θα περιμένει και πιθανόν να θαφτεί το εγγλεζάκι μας που παίζει στην β'. σε μια ομάδα χωρίς ταλέντο και προσωπικότητα. σε μια ομάδα χωρίς δημιουργία κι εκείνος να παλεύει μόνος του. να τριπλάρει, να πάρει μπάλα που φθάνει ελάχιστα στον χώρο του, να βάλει γκολ.... δηλαδή να εξελιχθεί σε ένα σύνολο που δεν μπορεί να το επιτύχει.
αμφιβάλω αν υπάρχει σχέδιο, πρόγραμμα εξιδεικευμένης εκγύμνασης για κάθε νέο στις ακαδημίες.
το γήπεδο που παίζει η β' ομάδα είναι χωράφι.
ο τσαούσης χωρίς καμία εξέλιξη, ναι, θα έπρεπε να ξεχωρίζει αλλά όχι, κι όμως παραμένει σε αυτό το γκρουπ.
βλέπω ακραία μπακ, αδύναμα και κοντούς. βλέπω παιδιά στα 17-20 χωρίς εντάσεις και επιτάχυνση. σε αυτές τις ηλικίες θα έπρεπε κάποια παιδιά να ξεχωρίζουν σε κάποιους τέτοιους τομείς.
βλέπω αρκετά λάθη και αστοχίες που συμβαίνουν στον οργανισμό και δεν μπορεί να είναι μόνο ένας ο υπεύθυνος.
πολλά, διάφορα, μπερδεμένα ίσως, αλλά πολύ ΠΑΟΚ και δεν αρκεί να εστιάζουμε μόνο στην τελική εικόνα.
ότι οι παίκτες κάνουν ότι θέλουν και δεν υπάρχει τακτική, δεν είναι δουλεμένη.....
εγώ θα πω ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μην έχει δουλευτεί αυτή η ομάδα.
ο λούτσε δουλεύει σκληρά με το γκρουπ του.
έχετε σκεφτεί, να μπείτε στο μυαλό του κάθε ποδοσφαιριστή?
αυτού που καλείται να εφαρμόσει όλα αυτά που δουλεύει εδώ και μήνες στις προπονήσεις.
για να το δούμε λίγο πιο αναλυτικά.
του λούτσε του αρέσει η ομάδα να έχει υπομονή, να γυρίζει η μπάλα, να περνάει από πόδια, από γραμμή σε γραμμή.
από την πρώτη τετράδα η μπάλα θα πρέπει να περάσει στην δεύτερη γραμμή η οποία είναι τα δύο χαφ και κοντά τους συνήθως ο ντέλιας, ο τάισον, ο αντρίγια, ο δέσποτας.
σε αυτό το τακτικό κομμάτι τον πιο σημαντικό παράγοντα το παίζουν οι παίκτες του κέντρου, τα χαφ.
αυτοί που πρέπει να τρέξουν ασταμάτητα στα πλάγια να δεχτούν μπάλες από τα σέντερ μπακ και τα ακραία μπακ.
αυτοί που αν χαθεί προσωρινά η μπάλα θα πρέπει να βοηθήσουν στην επανάκτηση.
ρωτώ λοιπόν, έχουμε τέτοια χαφ? μπορούν? βλέπετε να το κάνουν? το υποστηρίζουν?
για μένα όχι.
όταν λοιπόν η μπάλα κατορθώσει να προχωρήσει παρακάτω, ήδη ο αντίπαλος έχει κλείσει και τότε θα πρέπει να παίξουμε το ένας εναντίον ενός σε κλειστούς χώρους.
αν χαθεί η μπάλα, τα δύο αργά χαφ δεν προλαβαίνουν να καλύψουν τα μεσοδιαστήματα.
τότε θα πρέπει ο δέσποτας να γίνει χαφ,
ο τσάλοφ μπράντον
ο τισουντάλι κι αυτός μπράντον
ο αντρίγια να κρίνεται ως μπακ χαφ αλλά κι αν έχει δυνάμεις να ανέβει, να τριπλάρει, να σεντράρει και τέλος να σουτάρει με ευστοχία.
ρωτώ επίσης.
αν είσαι κόλει και δεν βλέπεις χώρους για να περάσεις την μπάλα παρακάτω, τι θα κάνεις?
θα σεντράρεις κι ας μην είναι το στοιχείο σου.
αν είσαι κεντζιόρα? θα την γυρίσεις στον τερματοφύλακα.
αν είσαι μπάκα ή οζτνόεφ ή σβαμπ, προλαβαίνεις να δώσεις τις βοήθειες στα πλάγια? όχι γιατί "δεν έχω άλλες αντοχές"....
έχεις τις ικανότητες να περάσεις την πίεση ατομικά και να προωθήσεις την μπάλα κάθετα? όχι δεν τα ξέρω αυτά....
προλαβαίνω τις κόντρες? όχι γιατί είμαι αργός.
κλείνω τα μεσοδιαστήματα, τις τρύπες έξω από την περιοχή μου? όχι γιατί πάλι δεν προλαβαίνω
αν είσαι ο τάισον, ο ντέλιας, ο δέσποτας, ο τίσου, ή ο τσάλοφ και δουλεύεις ότι θα πρέπει να πρεσσάρεις, να μαρκάρεις, να κλείνεις διαδρόμους, θα τα καταφέρεις με αυτή την ιδιότητα και κατόπιν να είσαι έτοιμος να γίνεις ο γνωστός.... ο τριπλαδόρος, ο μπουκαδόρος, κι ο γκολτζής? μάλλον θα υπάρξει ανισορροπία, το ένα θα βάλει τρικλοποδιά στο άλλο.
εν ολίγοις, ο λούτσε δουλεύει το σύστημα του, την τακτική του με παίκτες που δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν.
ασφαλώς και δεν του έφεραν παίκτες που θα το έκαναν.
αν πρέπει να δει αλλιώς το ρόστερ του? πρέπει, απαντώ.
επίσης όταν έχει στο γκρουπ παίκτες με προσωπικότητες όπως τάισον, μπάκ,αντρίγια, δέσποτα, κόλει, μπίσε, καντουρί, βαρέλα τότε θα στηριχτεί πάνω τους. θέλει τα αποδυτήρια του ήσυχα όπως και την ηρεμία του. έτσι, θα περιμένει ο κάθε ντέλιας, τσιγγάρας, κούλιε, θυμιάνης, σορετίρε να ετοιμαστούν......
όταν έχεις ζητήσει την παραμονή παικτών από την διοίκηση και έχεις κάνει κουβέντες για να τους ψήσεις όπως με μουργκ, μπίσε, καντουρί, μπράντον, βαρέλα, σβαμπ θα πρέπει να παίζουν. οι ντέλιας, τσιγγάρας, θυμιάνης, σορετίρε θα περιμένουν.
όπως θα περιμένει και πιθανόν να θαφτεί το εγγλεζάκι μας που παίζει στην β'. σε μια ομάδα χωρίς ταλέντο και προσωπικότητα. σε μια ομάδα χωρίς δημιουργία κι εκείνος να παλεύει μόνος του. να τριπλάρει, να πάρει μπάλα που φθάνει ελάχιστα στον χώρο του, να βάλει γκολ.... δηλαδή να εξελιχθεί σε ένα σύνολο που δεν μπορεί να το επιτύχει.
αμφιβάλω αν υπάρχει σχέδιο, πρόγραμμα εξιδεικευμένης εκγύμνασης για κάθε νέο στις ακαδημίες.
το γήπεδο που παίζει η β' ομάδα είναι χωράφι.
ο τσαούσης χωρίς καμία εξέλιξη, ναι, θα έπρεπε να ξεχωρίζει αλλά όχι, κι όμως παραμένει σε αυτό το γκρουπ.
βλέπω ακραία μπακ, αδύναμα και κοντούς. βλέπω παιδιά στα 17-20 χωρίς εντάσεις και επιτάχυνση. σε αυτές τις ηλικίες θα έπρεπε κάποια παιδιά να ξεχωρίζουν σε κάποιους τέτοιους τομείς.
βλέπω αρκετά λάθη και αστοχίες που συμβαίνουν στον οργανισμό και δεν μπορεί να είναι μόνο ένας ο υπεύθυνος.
πολλά, διάφορα, μπερδεμένα ίσως, αλλά πολύ ΠΑΟΚ και δεν αρκεί να εστιάζουμε μόνο στην τελική εικόνα.
-
Ναι, όταν σε ένα καλοκαίρι που έχεις βγάλει 16.2 εκ. Σε πωλήσεις και εσυ έχεις ξοδέψει μόνο τα 6 θα δώσεις 1.8 για να κρατήσεις την συνταγή της επιτυχίας, η αν όχι 1.8 τότε 1.6 για να φέρεις έναν ανάλογο του Μειτε από το πάνω ράφι όπως ήταν ο Μαξίμοβιτς, ο Μπακαγιόκο δεν έχει καμία σχέση με αυτούςxrisitsapa έγραψε:Ρε παιδια για να ειμαστε ειλικρινεις μεταξυ μας, εσεις δηλ θα δινατε 1,8εκ στον Μειτε;
Δεν μπορείς να μου κάνεις τον εξυπνάκια και να αντικαταστήσεις παίκτη 15 εκ με έναν ελεύθερο και τον παικταρα Μειτε από την serie A αξιασ 3-4 εκ και 1.8 εκ συμβόλαιο με έναν επίσης ελεύθερο που σκεφτόταν την απόσυρση πριν 7-8 μήνες. Για αυτό τρως το χαστούκι σήμερα για να μάθεις, γιατί το ποδόσφαιρο σε βάθος χρόνου είναι δίκαιο άθλημα, και στην τελική καλά να πάθουμε
- Jean Valjean
Κατ'αρχάς συγγνώμη που δεν ανέβασα όλο το σχόλιό σου. Το έκανα για να φανούν τα σημεία που θα επικεντρώσω στην απάντησή μου.van rooy έγραψε:..........
Φέτος τι έχουμε? ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ!!!
Έχουμε κενά χτυπητά αλλά ο Λουτσέσκου δεν προσαρμόζει την ομάδα ώστε να καλυφθούν αυτά.
.............
Βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της περσινής ομάδας η ομαδικότητα, οικογένεια, αυτοθυσία και θυσία για τον άλλον.
Φέτος? ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ!!! Όλοι παίζουν για τη πάρτη τους και όπως γουστάρουν , καμία πειθαρχία καμία ομαδικότητα .
Φέτος ζητάω απο τον Λουτσέσκου να ξανανιώσει κάβλα που βρίσκεται εδω!!!
Δείχνει ξενερωμένος, χθες πετυχαίνει γκολ ο μπάμπα και είναι απαθής.
Ποιος ο Λουτσέσκου που τρελλαίνεται για ένα πλάγιο άουτ.
Έχει ραγίσει το γυαλί ? Δύσκολα κολλάει και ακόμα αν κολλήσει πάτα θα υπάρχει το σημάδι εκει ...
Πολύ σωστή η διαπίστωσή σου ότι φέτος δεν έχουμε ΟΜΑΔΑ. Συμφωνώ 100%.
Ποιός φτιάχνει ένα σύνολο παικτών να λειτουργεί ως ομάδα; Ο προπονητής. Αρα αυτός ευθύνεται.
Αυτή η λογική είναι τυπικά σωστή, παραλείπει όμως κάτι πολύ σημαντικό.
Δεν γίνονται όλα τα σύνολα παικτών ομάδα!!!
Για να μετατρέψεις ένα άθροισμα ανθρώπων σε ομάδα που θα λειτουργεί με συνοχή, αυτοθυσία και θυσία για τον άλλον (δικά σου λόγια που τα αποδέχομαι 100%) χρειάζεται αυτοί να έχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία ως άτομα. Δεν ταιριάζουν όλοι με όλους, δεν αρκεί να υπάρχει ένας κοινός στόχος για να φτιάξεις ομάδα. Για να προσδώσεις σύμπνοια σε ένα σύνολο ανθρώπων χρειάζεται να κάνεις πολλή δουλειά, τρελλή δουλειά και χρειάζεται γνώσεις, ειδικές γνώσεις.
Οπότε η παραίνεσή σου προς τον Λουτσέσκου μπορεί και να είναι χωρίς αντίκρισμα.
Μπορεί να σου απαντήσει πως δεν γίνεται αυτούς τους συγκεκριμένους να τους φτιάξει ομάδα.
Εχω γραψει σε άλλο σημείο εδώ μέσα, απαντώντας σε έναν συνοπαδό, πως για να φτιάξεις ομάδα με συνοχή και υψηλό φρόνημα θέλεις 20 εργάτες που να είναι μέτριοι παίκτες και 4-5 καλούς παίκτες. Έγραψα αναλυτικά το πως και το γιατί.
Η ανακατωσούρα που έφερε η μεταγραφική πολιτική φέτος στην ομάδα προκάλεσε σοβαρή βλάβη στη συνοχή. Ο Λουτσέσκου το κατάλαβε από την αρχή γιατί ξέρει τι δουλεύει και πώς το δουλεύει. Η στάση του μου δείχνει πως έτσι όπως είναι το γκρουπ των παικτών σήμερα δεν μπορεί να δουλευτεί για να γίνει ομάδα. Εχουν χαλάσει οι ισορροπίες.
Όσοι δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, θεωρούν ότι είναι κάτι απλό και έυκολο να πάρεις 25 ανθρώπους και να φτιάξεις ομάδα. Προφανώς ομάδα θα φτιάξεις, δεν θα φτιάξεις όμως καλή ομάδα που να μπορεί να αντέχει στις δυσκολίες και όταν χρειαστεί να ξεπεράσει τον εαυτό της να το κάνει. Αυτό στο 4/4 που πέτυχε η ομάδα πέρσι δεν αρκεί να είσαι καλή ομάδα για να το κάνεις. Το αήττητο που πέτυχε πριν μερικά χρόνια, δεν αρκεί να είσαι καλή ομάδα για να το πετύχεις. Θέλει πολλά περισσότερα για να κατορθώσεις κάτι τέτοιο την επόμενη ακριβώς χρονιά από αυτή που σε έστησαν και σε έκλεψαν (και με -2 βαθμούς στην πλάτη).
Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχει ένα γκρουπ παικτών για να γίνει πραγματική ΟΜΑΔΑ είναι να έχει χαρακτήρες και άτομα που να έχουν μέσα τους την αυτοθυσία και το "παίζω για το σύνολο". Ο ρόλος του προπονητή είναι να διακρίνει ποιοί το έχουν και να τους καταστήσει βασικά στελέχη της ομάδας. Δεν είναι έυκολο να το διακρίνεις αυτό, δεν είναι εύκολη δουλειά. Συνήθως οι παίκτες αυτοί είναι είτε κάποιοι μέτριοι παίκτες, είτε κάποιοι καλοί παίκτες που όμως έχουν αρκετά χρόνια στην πλάτη τους και την εμπειρία να δουν πιο βαθιά και στον εαυτό τους και στο ποδόσφαιρο γενικά. Τέτοιος ήταν π.χ. ο Κονσεισάο που είχε δηλώσει πως βρήκε ξανά τη χαρά του παιχνιδιού στον ΠΑΟΚ! Τέτοιος ήταν π.χ. ο Λημνιός, ένας μέτριος παίκτης που όμως έπαιζε αγόγγυστα για την ομάδα κι εκτελούσε κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή.
Δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες και να πω για συγκεκριμένους παίκτες του φετινού μας ρόστερ. Δεν φταίνε αυτοί. Είναι όλο το ποδόσφαιρο που έχει ξωκείλει εντελώς κι επηρεάζει κι αυτούς που παίζουν κι αυτούς που βλέπουν.
Όταν έχεις π.χ. έναν νέο παίκτη που θεωρείται διεθνώς αστέρι (δεν εννοώ τον Ντέλια) και τον φέρνεις στην ομάδα μην περιμένεις ο παίκτης αυτός να θυσιαστεί για την ομάδα, οι προτεραιότητές του είναι άλλες, το mindset του ολόκληρο είναι διαφορετικό γιατί μεγάλωσε σε άλλο περιβάλλον. Μπορεί να το κάνει τελικά, όμως ο κόπος και η προσπάθεια που απαιτείται είναι τεράστια και το αποτέλεσμα αμφίβολο.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ είχες ήδη στρώσει μια ομάδα που ξεπέρασε τον εαυτό της ακριβως γιατί ήταν ΟΜΑΔΑ, κι ήρθαν και την έκαναν ρδελομπού!! Είπαμε, δεν φταίνε ούτε αυτοί που το έκαναν! Τόσο τους κόβει, τόσο έκαναν.
Ο Αριστοτέλης έλεγε πως οι άνθρωποι θεωρούν ότι χαρακτηριστικό δεν έχουν οι ίδιοι ως ασήμαντο κι άχρηστο κι υπερβολικό. Όσοι λοιπόν δεν έχουν μάθει να δουλεύουν ομάδες, ούτε έχουν μάθει πόσο σημαντικό είναι αυτό το πράγμα δεν πρόκειται ποτέ να θεωρήσουν ότι ουσιαστικά αποδυνάμωσαν την ομάδα. Δεν το έκαναν επειδή είναι κακοί, το έκαναν επειδή δεν έχουν μάθει να ΄σεβονται τη δουλειά ενός πετυχημένου προπονητή που έχει διαφορετική φιλοσοφία από τη δική τους.
Θα μου πεις, τι κόλλημα βρε παιδί μου έχεις με την ομαδικότητα; Οι υπόλοιποι διεκδικητές πώς πορεύονται; Θα σου απαντήσω πως οι υπόλοιποι διεκδικητές δεν χρειάστηκε ποτέ να φτιάξουν ομάδα όπως την εννοούμε εμείς. Γιατί είχαν δικαστές, αστυνομία, κράτος και παρακράτος, διαιτητές κλπ. που κάλυπταν αυτήν την αδυναμία. Ξέρεις, φίλε μου, υπάρχει και κάτι αλλο, πιο βαθύ. Αν έφτιαχναν ομάδα τότε οι πρόεδροι δεν θα ήταν πρώτη μούρη. Πρώτη μούρη θα ήταν οι προπονητές και το άθλημα. Κι αυτό οι συγκεκριμένοι πρόεδροι δεν το αντέχουν.
Ο Λουτσέσκου έχει αποδείξει ότι ξέρει να φτιάχνει ομάδες οι οποίες ξεπερνούν αδικίες, κλεψιές, στησίματα, αποφάσεις δικαστηρίων κλπ. Σ'ένα βρώμικο περιβάλλον όπως η Ελλάδα έχει πάρει ΚΑΙ τίτλους έχει πρσφέρει ΚΑΙ θέαμα.
Απομένει στη διοίκηση (στον Ιβάν, στον Γιώργη κλπ.) να αποδείξει πως οταν εμπιστευόμαστε κάποιον τον εμπιστευόμαστε γενικά και όχι σε ένα δυο ζητήματα μόνον και κυρίως τον στηρίζουμε. Δεν υπάρχει ολίγη από εμπιστοσύνη. Ή εμπιστεύεσαι ή δεν εμπιστεύεσαι.
Ούτως ή άλλως ο ΠΑΟΚ ανήκει μετοχικά στον Ιβάν και στην οικογένεια Σαββίδη, οπότε θα γίνει αυτό που θελουν αυτοί. Αν επιλέξουν σωστά, πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει πολύ πολύ ψηλά! Πάνω κι από αυτό που ονειρευόμαστε. Αν επιλέξουν λάθος, θα το λουστούμε όλοι.
Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, εμείς πάλι ΠΑΟΚ θα φωνάζουμε κι η ψυχή μας πάλι για τον ΠΑΟΚ θα πάλλεται.
Σύμφωνοι και a posteriori φαίνεται οτι 1,8μ στο Μειτέ δεν δίνεις.
Σε εμάς όμως υπάρχουν κάποιοι που έκριναν οτι το 1,2μ που δίναμε, αξίζει να τα πάρει ο Μπακαγιόκο.
Σε μια ομάδα που ήθελε να κάνει το Σβαμπ 5ο χαφ της και που ο παίκτης που θα αντικαθιστούσε ο 1,2μ ήταν ίσως ο πιο κομβικός.
Οπότε, ίσως υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει να πληρώσεις υπεραξία για ένα παίκτη, όχι επειδή την αξίζει 100% αλλά επειδή η αμπαλίαση που τρώει όποιους τρέχουν τις μεταγραφές στον ΠΑΟΚ, δεν αφήνει πολλές ελπίδες οτι θα φέρουν ισάξιο ή καλύτερο παίκτη στα λεφτά που δίνουμε.
Να το πω αλλιώς: ο ΠΑΟΚ στα λεφτά που δίνει, 9/10 φορές θα φέρει παίκτη που θα παίζει/αξίζει κάτω από αυτά τα λεφτά. Οπότε για να έχει τους παίκτες που χρειάζεται θα πρέπει να πληρώνει παραπάνω από όσα είναι διατεθειμένος να δώσει ή οι παίκτες αξίζουν.
Δεν έχουμε μανατζεροάκρες γιατί το παίζουμε οι Τσε του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, δεν έχουμε αετομάτηδες στο τμήμα σκάουτινγκ, δεν έχουμε προπονητή εύκολο στις μεταγραφές, δεν δίνουμε υπεραξίες και φράγκα όπως οι άλλοι, αλλά θέλουμε το ρόστερ να γαμάει και να τους παίρνει αβέρτα.
Βέβαια αυτό από τα κλαρίνα που κάνουμε φέτος σαν πανηγύρι 15γουστου απέχει και εδώ φταίει το βασικό όπλο που είχαμε πέρσι: ο προπονητής που έκανε ένα ρόστερ πχ του 7,5/10 να παίζει και αποδίδει ως 9/10. Και εκεί πατάει και η διοίκηση.
Φέτος ένα ρόστερ του πχ 8,5/10 αποδίδει ως 6,5/10. Ζονγκ.
Σε εμάς όμως υπάρχουν κάποιοι που έκριναν οτι το 1,2μ που δίναμε, αξίζει να τα πάρει ο Μπακαγιόκο.
Σε μια ομάδα που ήθελε να κάνει το Σβαμπ 5ο χαφ της και που ο παίκτης που θα αντικαθιστούσε ο 1,2μ ήταν ίσως ο πιο κομβικός.
Οπότε, ίσως υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει να πληρώσεις υπεραξία για ένα παίκτη, όχι επειδή την αξίζει 100% αλλά επειδή η αμπαλίαση που τρώει όποιους τρέχουν τις μεταγραφές στον ΠΑΟΚ, δεν αφήνει πολλές ελπίδες οτι θα φέρουν ισάξιο ή καλύτερο παίκτη στα λεφτά που δίνουμε.
Να το πω αλλιώς: ο ΠΑΟΚ στα λεφτά που δίνει, 9/10 φορές θα φέρει παίκτη που θα παίζει/αξίζει κάτω από αυτά τα λεφτά. Οπότε για να έχει τους παίκτες που χρειάζεται θα πρέπει να πληρώνει παραπάνω από όσα είναι διατεθειμένος να δώσει ή οι παίκτες αξίζουν.
Δεν έχουμε μανατζεροάκρες γιατί το παίζουμε οι Τσε του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, δεν έχουμε αετομάτηδες στο τμήμα σκάουτινγκ, δεν έχουμε προπονητή εύκολο στις μεταγραφές, δεν δίνουμε υπεραξίες και φράγκα όπως οι άλλοι, αλλά θέλουμε το ρόστερ να γαμάει και να τους παίρνει αβέρτα.
Βέβαια αυτό από τα κλαρίνα που κάνουμε φέτος σαν πανηγύρι 15γουστου απέχει και εδώ φταίει το βασικό όπλο που είχαμε πέρσι: ο προπονητής που έκανε ένα ρόστερ πχ του 7,5/10 να παίζει και αποδίδει ως 9/10. Και εκεί πατάει και η διοίκηση.
Φέτος ένα ρόστερ του πχ 8,5/10 αποδίδει ως 6,5/10. Ζονγκ.
Razvan Lucescu IV
Οπως και καμία ομάδα δεν έδωσε συμβόλαιο σε πρώην ποδοσφαιριστή (καθώς ήταν γνωστό στην πιάτσα εδώ και καιρό) μέχρι βέβαια να ρθουμε εμείς και να του δώσουμε 1.2Μ και να τον φέρουμε για αντικαταστάτη του καλύτερου χάφ του περσινού πρωταθλήματος.joshua έγραψε:Τα ερωτηματα εχουν και απαντησεις και στο συγκεκριμενο θεμα ειναι οτι ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ δεν κοστολογισε τον Μειτε στο 1.8 για αυτο και εμεινε στη Μπενφικα.JohnDag έγραψε:Να στο ρωτήσω αλλιώς.xrisitsapa έγραψε:Ρε παιδια για να ειμαστε ειλικρινεις μεταξυ μας, εσεις δηλ θα δινατε 1,8εκ στον Μειτε;
Οι απαντήσεις σας μόνο παράλογες δεν είναι πάντα βάση κοινής ποδοσφαιρικής λογικής και το τι ισχύει με τις φυσιολογικές ομάδες.
Ως εκ τούτου και μιλώντας γενικά δεν έχετε άδικο.
Εδώ όμως μιλάμε για τον ΠΑΟΚ του Σαββιδη ο οποιος όπως πολύ καλά ξέρουμε είναι ιδιάζουσα περίπτωση.
Όποτε ναι, επαναλαμβάνω. Για τον ΠΑΟΚ του Σαββιδη αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στο να πληρώσω μια μικρή υπεραξία για να φερω ένα παικταρα στα χάφ και το να πετάξω στα σκουπίδια 1.2Μ για να φερω το απόλυτο τίποτα εγώ προσωπικά θα διάλεγα το πρώτο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος JohnDag την Δευ 11 Νοέμ 2024, 12:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Ο Μαξιμοβιτς πηρε τελικα 2εκ απο το βαζελο, τα οποια μεχρι τωρα δεν εχει δικαιολογησει.
Ο Μειτε δεν πηρε τιποτα, οποτε εκατσε στο 1,6εκ συμβολαιο του στη Μπενφικα. Για την παρτη του καλα εκανε, αλλα δεν μπορω να κατηγορησω τη διοικηση που δεν του εδωσε 1,8.
Σε αυτο το θεμα πιο πολυ κατηγορω το Ραζβαν
1. γιατι εκανε ακαιρες δηλωσεις περι αναγκαιοτητας του παικτη
2. που τον χρησιμοποιει και τωρα σαν αλλοθι
Ο Μειτε δεν πηρε τιποτα, οποτε εκατσε στο 1,6εκ συμβολαιο του στη Μπενφικα. Για την παρτη του καλα εκανε, αλλα δεν μπορω να κατηγορησω τη διοικηση που δεν του εδωσε 1,8.
Σε αυτο το θεμα πιο πολυ κατηγορω το Ραζβαν
1. γιατι εκανε ακαιρες δηλωσεις περι αναγκαιοτητας του παικτη
2. που τον χρησιμοποιει και τωρα σαν αλλοθι
Δεν υφίσταται το ερώτημα τα δίνεις ή όχι στον Μειτέ.
Το ερώτημα απαντήθηκε , δεν τα έδωσαν.
Το ερώτημα τώρα είναι άλλο , αν καλώς δεν τα έδωσαν .
Η απάντηση αυτή τη στιγμή είναι κακώς δεν τα έδωσαν.
Το ερώτημα απαντήθηκε , δεν τα έδωσαν.
Το ερώτημα τώρα είναι άλλο , αν καλώς δεν τα έδωσαν .
Η απάντηση αυτή τη στιγμή είναι κακώς δεν τα έδωσαν.
john εδω επανερχομαι στην αρχικη μου κουβεντα που ελεγε οτι ο Λουτσεσκου θα επρεπε να καλυπτει οπως λες την αμπαλιαση της διοικησης αφου μαλιστα δεν υπαρχει ΤΔ. Ντεν τελει ομως...Τα εχουν τακιμιάσει μια χαρα οι ανασφαλειες του ενος με την αμπαλιαση του αλλου για αυτο μαζι δεν κανουν και χωρια δεν μπορουνε...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος joshua την Δευ 11 Νοέμ 2024, 12:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
εχει παρατραβηξει αυτη η κατασταση αναμεσα στον Ιβαν τον Γιωργη και τον Ραζβαν.
Δηλωσεις φιτιλι, οπως εχουμε το καλυτερο ροστερ και εχω βαλιτσες ετοιμες, δεν εχουν θεση σε κανεναν σοβαρο οργανισμο. Προφανως και δεν ειμαστε σοβαρος οργανισμος, γιατι η περιπτωση Μπακαγιοκο πχ δεν θα ειχε θεση στην ομαδα. Μονο ενα πολυ μικρο παραδειγμα απο τα παρα πολλα και σοβαρα λαθη που γινονται απο τους ιδιους υπαιτιους.
Επισης μου κανει εντυπωση οτι μονιμως οποιαδηποτε αρνητικη κριτικη σχολιασμος για τον προπονητη, χλευαζεται με τον χειροτερο τροπο, με τους χειροτερους χαρακτηρισμους, οπως μιρλας, ακουει ραδια, αμπαλος, και αλλα πολυ χειροτερα. Ακομα και σημερα που εχει παγειωθει η χαλια αγωνιστικη κατασταση της ομαδας, φταινε οι πλανητες αλλα ΠΟΤΕ ο προπονητης.
Ωραιο το ποστ του Σουρμε για τα Σοσιαλ και την επιρροη τους. Διαφωνω ομως οτι γραφονται μονο αρνητικα και βρισιες. Γραφονται και αληθειες. Οπως μεσα απο τα σοσιαλ περναει και πολυ μεγαλη προπαγανδα.
Επειδη ομως ειδικα εδω στον προπονητη εχουν υπερβει τα ορια, καντε δυο ξεχωριστα θρεντ.
Ενα ο Λουτσεσκου πανω απο ολα
Και ενα ο Λουτσεσκου προπονητης του ΠΑΟΚ.
Να μπαινει ο καθενας οπως τον βολευει και να γραφει οπου του αρεσει
Δηλωσεις φιτιλι, οπως εχουμε το καλυτερο ροστερ και εχω βαλιτσες ετοιμες, δεν εχουν θεση σε κανεναν σοβαρο οργανισμο. Προφανως και δεν ειμαστε σοβαρος οργανισμος, γιατι η περιπτωση Μπακαγιοκο πχ δεν θα ειχε θεση στην ομαδα. Μονο ενα πολυ μικρο παραδειγμα απο τα παρα πολλα και σοβαρα λαθη που γινονται απο τους ιδιους υπαιτιους.
Επισης μου κανει εντυπωση οτι μονιμως οποιαδηποτε αρνητικη κριτικη σχολιασμος για τον προπονητη, χλευαζεται με τον χειροτερο τροπο, με τους χειροτερους χαρακτηρισμους, οπως μιρλας, ακουει ραδια, αμπαλος, και αλλα πολυ χειροτερα. Ακομα και σημερα που εχει παγειωθει η χαλια αγωνιστικη κατασταση της ομαδας, φταινε οι πλανητες αλλα ΠΟΤΕ ο προπονητης.
Ωραιο το ποστ του Σουρμε για τα Σοσιαλ και την επιρροη τους. Διαφωνω ομως οτι γραφονται μονο αρνητικα και βρισιες. Γραφονται και αληθειες. Οπως μεσα απο τα σοσιαλ περναει και πολυ μεγαλη προπαγανδα.
Επειδη ομως ειδικα εδω στον προπονητη εχουν υπερβει τα ορια, καντε δυο ξεχωριστα θρεντ.
Ενα ο Λουτσεσκου πανω απο ολα
Και ενα ο Λουτσεσκου προπονητης του ΠΑΟΚ.
Να μπαινει ο καθενας οπως τον βολευει και να γραφει οπου του αρεσει
-
Ο μειτε πως ξεραμε οτι θα ερχοταν?
Επισης αλλοι παικτες εκτος απο μειτε και μπακαγιοκο δεν υπαρχουν στον πλανητη??
Θα μου πεις ελευθερο αν ψαχνεις με 1,2 ειναι σαν να ψαχνεις βελονα στα αχυρα.
Τη σημερον ημεραν, ή δανεικο μπορεις να παρεις καλο οπως πχ ο ορτα που πηρε περυσι ο γαυρος ή να σταξεις 7 μυρια να παρεις εναν πινεδα, ή να σταξεις 5 μυρια να παρεις εναν εσε απο αργεντινη.
Παικταρας μπορει να μην σου βγει, αλλα σιγουρα θα ειναι κανονικος παικτης και οχι παλαιμαχος.
Επισης αλλοι παικτες εκτος απο μειτε και μπακαγιοκο δεν υπαρχουν στον πλανητη??
Θα μου πεις ελευθερο αν ψαχνεις με 1,2 ειναι σαν να ψαχνεις βελονα στα αχυρα.
Τη σημερον ημεραν, ή δανεικο μπορεις να παρεις καλο οπως πχ ο ορτα που πηρε περυσι ο γαυρος ή να σταξεις 7 μυρια να παρεις εναν πινεδα, ή να σταξεις 5 μυρια να παρεις εναν εσε απο αργεντινη.
Παικταρας μπορει να μην σου βγει, αλλα σιγουρα θα ειναι κανονικος παικτης και οχι παλαιμαχος.