Εγώ δεν έπινα, δεν κάπνιζα, δεν είχα ζάχαρο ή τριγλυκερίδια και μπήκα στο Νοσοκομείο με 12 πίεση (είχα μόλις τελειώσει την 40ήμερη νηστεία των Χριστουγέννων). Αιτία όλων ήταν το άγχος. ΠΑΟΚτσής είσαι; Με ρώτησε ο παρεμβατικός καρδιολόγος.NikLiverpool έγραψε:Αυτό ειναι το γαμώτο. Δεν καπνίζω, δεν πίνω (σπάνια) και περπατάω 10km κάθε μέρα με τον σκύλο. Διατροφή ΟΚ δεν είμαι τέλειος αλλά όχι και χάλια. Η γαμωδουλειά είναι αλλά τι να κάνεις..
Τουλάχιστον ήταν warning sign οπότε πάλι καλά.
Tolis ο σκύλος είναι Staffordshire Bull Terrier. Αγγλόρατσα, δεν νομίζω να έχω δει στην Ελλάδα. Και γαμώ τα σκυλιά όμως, δείχνει κανίβαλλος αλλά είναι τελείως βούτυρο. Λατρεύει τα παιδιά και το πιο σημαντικό, δεν γαβγίζει ποτέ
Λαμία - ΠΑΟΚ 1-2 MVP Σχόλια & Παρελειπόμενα
- ΑποστόληςΑ
- Δημοσιεύσεις: 100628
- Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
- Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)
Re: Λαμία - ΠΑΟΚ 1-2 MVP Σχόλια & Παρελειπόμενα
- ΑποστόληςΑ
- Δημοσιεύσεις: 100628
- Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
- Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)
- Kabamaru11
- Δημοσιεύσεις: 3865
- Εγγραφή: Τετ 16 Δεκ 2020, 23:02
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη - Συκιες
Re: Λαμία - ΠΑΟΚ 1-2 MVP Σχόλια & Παρελειπόμενα
Αποστολη κ εγω αν εκανα νηστεια απο κρεας κ τυρια,40 μερες,οχι πιεση θα ανεβαζα,εγκεφαλικο στανταρ,εδω 3 μερες αν δεν φαω κανα γλυκο,εχω νευρα σαν τζανκι.
Ας φαω την homemade σοκολατιτσα μου τωρα....
Περαστικα κ να μη ξαναπαθεις κατι αντιστοιχο Νικ.

Ας φαω την homemade σοκολατιτσα μου τωρα....
Περαστικα κ να μη ξαναπαθεις κατι αντιστοιχο Νικ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kabamaru11 την Δευ 04 Νοέμ 2024, 20:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Λαμία - ΠΑΟΚ 1-2 MVP Σχόλια & Παρελειπόμενα
Λιβερπουλιανέ, γερός και δυνατός! Να μετακομίσεις στο Μάντσεστερ, να βρεις την υγειά σου, βρήκες κι εσύ πόλη να μείνεις!
Τα 10 χλμ. περπάτημα φαντάζομαι το σπας μέσα στην ημέρα.
Τα 10 χλμ. περπάτημα φαντάζομαι το σπας μέσα στην ημέρα.
- Jean Valjean
- Δημοσιεύσεις: 664
- Εγγραφή: Τετ 14 Αύγ 2024, 07:28
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Λαμία - ΠΑΟΚ 1-2 MVP Σχόλια & Παρελειπόμενα
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που διέθεσες και για τον κόπο που έκανες να μου απαντήσεις.Afanas έγραψε:Γεια σου φίλε Jean, χαίρομαι που σε ενδιαφέρουν όλα αυτά.Jean Valjean έγραψε:Φίλε Afanas,
Αν μπορέσεις κι όταν μπορέσεις, θέλεις να δώσεις μια επεξήγηση των όρων που χρησιμοποιούνται στην κάρτα που ανέβασες;
Αρχικά αυτές οι εικόνες και τα αντίστοιχα στατιστικά υπάρχουν ελεύθερα στην εφαρμογή του Ben Griffis (https://football-match-reports.streamlit.app/). Επιλέγεις στα αριστερά το πρωτάθλημά μας και μετά τον ΠΑΟΚ και μπορείς να δεις αυτές τις καρτέλες αλλά και αναλυτικά στατιστικά για όλα τα παιχνίδια μας. Επίσης μπορείς να κατεβάσεις σε μορφή excel όλα αυτά τα στοιχεία αν θες να τα χρησιμοποιήσεις για να υπολογίσεις άλλα πράγματα ή να κάνεις διαγράμματα. Είναι αρκετά ενδιαφέρον και το μόνο αρχείο ελεύθερα διαθέσιμο απ' όσο ξέρω με in-depth στατιστικά για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Όσον αφορά το τι σημαίνουν όλες αυτές οι μετρικές, αρχικά να πω ότι δεν ξέρω ακριβώς πως υπολογίζονται αφού κανένας δεν δίνει τις φόρμουλες. Ο συγκεκριμένος χρησιμοποιεί δικά του μοντέλα όπως λέει, ακόμα και για τα xGoals. Οπότε μπορώ να πω μόνο το τι θεωρητικά μετράνε κι όχι ακριβώς.
Οπότε έχουμε και λέμε:Τέλος, για το πως μετρούνται τα στατιστικά δεν είμαι σίγουρος. Στην καρτέλα λέει ότι παίρνει τα στατιστικά από την οπτα, οπότε φαντάζομαι οι τελικές είναι από εκεί. Αρκετές φορές υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ της επίσημης στατιστικής της σουπερλιγκ και της οπτα ή άλλων ιστοσελίδων. Φαντάζομαι έχει να κάνει με σουτ που μπλοκαρίστηκαν κι ίσως δεν καταγράφηκαν από κάποιον, σέντρες σουτ που μπορεί να τις δει ή όχι σαν τελική κάποιος, κλπ. Τα οφσάιντ σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να λογίζονται ως τελικές, και νομίζω κανείς δεν τα θεωρεί. Δεν βλέπω αυτό που λες ότι στην εικόνα που ανέβασα υπάρχουν και τελικές από οφσαιντ. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα σουτ του φουρταδο προς το τέλος, από τα δεξιά όπως επιτίθονταν μέσα στην περιοχή που ήταν οφσαιντ και στον χάρτη με τις τελικές δεν υπάρχει.
- xG:Αναμενόμενα γκολ με βάση τις τελικές προσπάθειες, το από που και κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα και κάποια προσωπικά δεν μου αρέσουν αφού δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στην ποσότητα των τελικών ακόμα κι αν είναι κακές. Δηλαδή αν μια ομάδα κάνει 20 τελικές από μακριά μπορεί να τους δώσει 1.5 xG αδίκως. Τέτοιο ήταν αυτό που παρουσίαζε ο Ντέμης στην εκπομπή του (δεν ξέρω αν συνεχίζει και φέτος). Ένα από τα πιο αξιόπιστα είναι της οπτα (αυτό εμφανίζουν στο σπορτ24) ενώ το μοντέλο του Ben Griffis μου φαίνεται ότι δίνει γενικά δίνει μεγαλύτερες τιμές xG αλλά διατηρώντας μια παρόμοια αντιστοιχία. Οπότε το θεωρώ αρκετά τίμιο.
- Field Tilt: Υπολογίζει πόσο "γέρνει" το γήπεδο με βάση το σε ποιο κομμάτι του γηπέδου παίζεται η μπάλα και από ποιόν. Αν μια ομάδα κάνει μεγάλο ποσοστό των πασών της στο αντίπαλο μισό ή στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου θα έχει μεγαλύτερο Field Tilt. Αν μια ομάδα έχει κατοχή αλλά παίζει πασούλες πίσω τότε το field tilt θα είναι κοντά στο 50%.
- PPDA: Passes per deffensive action. Πόσες πάσες επιτρέπει μια ομάδα στον αντίπαλο μέχρι να κάνει αμυντική ενέργεια. Ουσιαστικά μετράει την πίεση που ασκεί μια ομάδα όταν δεν έχει την μπάλα, όσο μικρότερη τιμή τόσο μεγαλύτερο pressing.
- xThreat: Ένα πρόβλημα με τα xG είναι ότι άμα δεν υπάρξει τελική δεν μετράνε τίποτα. Οπότε δεν μπορούν να αξιολογηθούν φάσεις στις οποίες δημιουργήθηκαν επικίνδυνες προϋποθέσεις αλλά δεν έγινε σουτ. Οπότε εκεί έρχεται το xThreat. Αρχικά πρέπει να φανταστούμε ότι σε κάθε σημείο του γηπέδου αντιστοιχεί μια πιθανότητα να επιτευχθεί γκολ όταν έχει μια ομάδα την κατοχή σε εκείνο το σημείο. Δηλαδή όταν έχεις την μπάλα στην δικιά σου περιοχή υπάρχει σχεδόν μηδενική πιθανότητα να βάλεις γκολ, ενώ όταν την έχεις στην αντίπαλη περιοχή υπάρχει σημαντική πιθανότητα να βάλεις γκολ. Το xThreat αφορά την αλλαγή στην πιθανότητα να μπει γκολ από την μεταφορά της μπάλας. Δηλαδή μια πάσα ή ένα κουβάλημα που βελτιώνει τη θέση της ομάδας στο γήπεδο έχει μεγάλο xThreat. Οπότε ο χάρτης με το από που ξεκίνησαν οι απειλές μας δείχνει που ξεκίνησαν οι ενέργειες που μετέφεραν την μπάλα σε επικίνδυνα σημεία αυξάνοντας την πιθανότητα να μπει γκολ. Επίσης ο χάρτης με τις μέσες θέσεις των παικτών στο γήπεδο δείχνει με τα χρώματα πόσο συμμετείχε ο κάθε παίκτης σε αλυσίδες ενεργειών που μετέφεραν την μπάλα σε επικίνδυνα σημεία. Ενδιαφέρον έχει η σύγκριση του πόσες τελικές ή xG καταφέρνει μια ομάδα ανά μονάδα xThreat που μπορεί να μας πει πόσο αποτελεσματικά μετατρέπει τις προϋποθέσεις σε ευκαιρίες.
- Game Control Index: Ένας τρόπος να υπολογιστεί το μομέντουμ ή το πόσο μια ομάδα ελέγχει το παιχνίδι. Ο Ben Griffis λέει ότι ο τρόπος που υπολογίζει τη μετρική αυτή λαμβάνει υπόψιν τόσο τις επιθετικές ενέργειες ή ενέργειες με την μπάλα όσο και τις αμυντικές ενέργειες χωρίς την μπάλα, κάτι που δεν κάνουν τα περισσότερα αντίστοιχα μοντέλα (όπως πχ του sofascore). Για αυτό ενώ στο πρώτο ημίχρονο ενώ είχαμε 80% κατοχή και είμασταν ψηλά στο γήπεδο φαίνεται να είναι μοιρασμένος ο έλεγχος του παιχνιδιού. Αντίστοιχα στο μομεντουμ του sofascore φαίνεται ότι είχαμε τελείως τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο.
Πολύ κατατοπιστικές οι πληροφορίες που δίνεις. Θα συμβουλευτώ σίγουρα το λινκ που αναφέρεις.
Να είσαι καλά φίλε Afanas, σου είμαι υποχρεωμένος!
Re: Λαμία - ΠΑΟΚ 1-2 MVP Σχόλια & Παρελειπόμενα
Περαστικά ρε συ, δεν είχα πάρει χαμπάρι πως είχες περιπέτειες, λόγω εργασίας δεν πολυμπαίνω.NikLiverpool έγραψε:Αυτό ειναι το γαμώτο. Δεν καπνίζω, δεν πίνω (σπάνια) και περπατάω 10km κάθε μέρα με τον σκύλο. Διατροφή ΟΚ δεν είμαι τέλειος αλλά όχι και χάλια. Η γαμωδουλειά είναι αλλά τι να κάνεις..
Τουλάχιστον ήταν warning sign οπότε πάλι καλά.
Tolis ο σκύλος είναι Staffordshire Bull Terrier. Αγγλόρατσα, δεν νομίζω να έχω δει στην Ελλάδα. Και γαμώ τα σκυλιά όμως, δείχνει κανίβαλλος αλλά είναι τελείως βούτυρο. Λατρεύει τα παιδιά και το πιο σημαντικό, δεν γαβγίζει ποτέ
Δεν ήθελα σκύλο (δεν είχαμε ποτέ),αλλά η γυναίκα είχαν κ σκύλους κ γάτες κ μου το είχε ξεκαθαρίσει πως δεν το γλυτώνω.
Κ μια φορά που γυρνάω από 4'ήμερο Σαλόνικα να δω γονείς πριν 2,5 χρόνια με έφεραν προ τετελεσμένων.
Το ΤζακΡάσελ είναι κ ακριβώς στο όριο να μπαίνει σε καμπίνες αεροπλάνων (αν κ ο δικός μας βγήκε χοντροκόκαλος κ πριν τα ταξίδια έχει δίαιτα) κ δεν τον αφήνουμε ποτέ. Κ Ελλάδα κ Ρωσία τον πήραμε.
Κ ρίχνω κ περπάτημα κατά Μ.Ο εδώ 2 χρόνια 7,5-8χλμ τη μέρα (όταν δεν τον κυνηγάω αν δει καμιά θηλυκιά ή κανα λαγό).
Ξανά σιδερένιος
Re: Λαμία - ΠΑΟΚ 1-2 MVP Σχόλια & Παρελειπόμενα
το ματς κριθηκε τη στιγμη που μπηκε μεσα ο Ανδρεας Ζιφκοβιτς
το σωμα το βλεμμα ελεγαν μπηκα για να σας χμ αγαπησω, οπερ και εγενετο
για πολλοστη φορα θα πω οτι η θεση του ειναι στο κεντρο οπου θα ειναι ο κορυφαιος μεσος του πρωταθληματος
το σωμα το βλεμμα ελεγαν μπηκα για να σας χμ αγαπησω, οπερ και εγενετο
για πολλοστη φορα θα πω οτι η θεση του ειναι στο κεντρο οπου θα ειναι ο κορυφαιος μεσος του πρωταθληματος
Re: Λαμία - ΠΑΟΚ 1-2 MVP Σχόλια & Παρελειπόμενα
Μβπ Ντεσποντοφ
Ανατροπή και νίκη
Μάντσεστερ ερχόμαστε
Ανατροπή και νίκη
Μάντσεστερ ερχόμαστε