Δεν είμαστε με τους κακούς Ρώσους, αλλά με τους καλούς Ουκρανούς.Μπαρκαρούτσος έγραψε:Λίγη ντροπή στους mods.
Θάβετε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και έχετε τα μούτρα και βγαίνετε στο topic να μιλήσετε, και μάλιστα όλοι μαζί;;;;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο OZDOEV;;;;
Λαμία - ΠΑΟΚ 1-2 MVP Σχόλια & Παρελειπόμενα
- ΑποστόληςΑ
Re: Λαμία - ΠΑΟΚ 1-2 MVP Σχόλια & Παρελειπόμενα
- Μπαρκαρούτσος
Ξεκάθαρα το Paokmania τα παίρνει από τις ΗΠΑ για να προωθήσει ατζέντα.
Γι'αυτό έφυγα εγώ!
Γι'αυτό έφυγα εγώ!
- ΑποστόληςΑ
1. Ευτυχώς για εμάς, ο Βλαχομήτρος, στις δύο πολύ καλές φάσεις που του παρουσιάστηκαν, είχε τελικές κάτω του μετρίου. Ειδικά στην πρώτη, αν βέβαια δεν ήταν off-side.
2. Να σταματήσει ο Ράζβαν να μην βλέπει Θυμιάνη σαν στόπερ. Χθες το δίδυμο θα έπρεπε να είναι Θυμιάνης - Lovren (και οι δύο μπορούν να παίξουν ΚΑΙ αριστερά ΚΑΙ δεξιά) και ο Kedziora να πάει ξεκούραστος στο Manchester.
Τώρα θα πάει ξεκούραστος ο Θυμιάνης.
3. Στη φάση του τραυματισμού του Taison το αριστερό πόδι του Δοϊρανλή, αφού το δεξιό απέτυχε να κόψει τη μπάλα, βρίσκει το αριστερό του Taison με τις τάπες. H φάση είναι καθαρή ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα, που δεν δόθηκε μπας και η Λαμία καταφέρει να κόψει βαθμούς.
2. Να σταματήσει ο Ράζβαν να μην βλέπει Θυμιάνη σαν στόπερ. Χθες το δίδυμο θα έπρεπε να είναι Θυμιάνης - Lovren (και οι δύο μπορούν να παίξουν ΚΑΙ αριστερά ΚΑΙ δεξιά) και ο Kedziora να πάει ξεκούραστος στο Manchester.
Τώρα θα πάει ξεκούραστος ο Θυμιάνης.
3. Στη φάση του τραυματισμού του Taison το αριστερό πόδι του Δοϊρανλή, αφού το δεξιό απέτυχε να κόψει τη μπάλα, βρίσκει το αριστερό του Taison με τις τάπες. H φάση είναι καθαρή ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα, που δεν δόθηκε μπας και η Λαμία καταφέρει να κόψει βαθμούς.
- ΑποστόληςΑ
Κι εγώ άρχισα να σε συμπαθώ από τότε που έφυγες...Μπαρκαρούτσος έγραψε:Ξεκάθαρα το Paokmania τα παίρνει από τις ΗΠΑ για να προωθήσει ατζέντα.
Γι'αυτό έφυγα εγώ!
Γεια σου φίλε Jean, χαίρομαι που σε ενδιαφέρουν όλα αυτά.Jean Valjean έγραψε:Φίλε Afanas,
Αν μπορέσεις κι όταν μπορέσεις, θέλεις να δώσεις μια επεξήγηση των όρων που χρησιμοποιούνται στην κάρτα που ανέβασες;
Π.χ. τι ακριβώς μετράει το "away passing XT start zone" και πώς το μετράει; τι σημαίνει αυτό το ΧΤ και πως υπολογίζεται; το ίδιο και για τα expected goals (υπολογίζονται προφανώς με κάποιον τύπο-φόρμουλα. Μπορείς να τον βρεις και να μου πεις;)
Θα ήταν χρήσιμο για μένα που δεν γνωρίζω από αυτές τις μετρήσεις και πιθανόν και για άλλους στο φόρουμ. Γνωρίζω αρκετά από στατιστική και μαθηματικά και θα ήθελα να εξετάσω λίγο τη λογική τους. Δική μου "μούρλα" είναι αυτό.
Επειτα, που ακριβώς τα βρίσκει κανείς αυτά τα στοιχεία; χρειάζεται συνδρομή ή όχι; δίνουν και τα πρωτογενή στοιχεία (δηλ. τις μετρήσεις μια-μια; ή μόνο τα aggregate μεγέθη;).
Ας πούμε στο ματς με τη Λαμία, παρατήρησα κάτι που είχα ήδη παρατηρήσει και στο ματς με τον ΟΦΗ. Στις τελικές προσπάθειες και του ΟΦΗ και της Λαμίας περιέλαβαν και τις φάσεις όπου ο παίκτης τους έχει σημειωθεί οφσάιντ. Ετσι γίνεται; Είναι συνηθισμένη πρακτική αυτή; Γιατί αν το κάνουν αυτό, μάλλον είναι λάθος.
Κάτι τελευταίο: ο τρόπος που μετρούν η Cosmote και η Nova τα στατιστικά, είναι ο ίδιος; κι είναι επίσης ίδιος με τον τρόπο που μετριούνται τα στατιστικά στον πίνακα που ανέβασες; Ρωτάω αυτό το τελευταίο για να καταλάβω εάν και κατά πόσον είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους.
Ευχαριστώ.
EDIT: Μόλις πρόσεξα τον τίτλο του θέματος. Παρακαλώ τους mods να τον διορθώσουν. Η σωστή γραφή της λέξης είναι παραλειπόμενα.
Αρχικά αυτές οι εικόνες και τα αντίστοιχα στατιστικά υπάρχουν ελεύθερα στην εφαρμογή του Ben Griffis (https://football-match-reports.streamlit.app/). Επιλέγεις στα αριστερά το πρωτάθλημά μας και μετά τον ΠΑΟΚ και μπορείς να δεις αυτές τις καρτέλες αλλά και αναλυτικά στατιστικά για όλα τα παιχνίδια μας. Επίσης μπορείς να κατεβάσεις σε μορφή excel όλα αυτά τα στοιχεία αν θες να τα χρησιμοποιήσεις για να υπολογίσεις άλλα πράγματα ή να κάνεις διαγράμματα. Είναι αρκετά ενδιαφέρον και το μόνο αρχείο ελεύθερα διαθέσιμο απ' όσο ξέρω με in-depth στατιστικά για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Όσον αφορά το τι σημαίνουν όλες αυτές οι μετρικές, αρχικά να πω ότι δεν ξέρω ακριβώς πως υπολογίζονται αφού κανένας δεν δίνει τις φόρμουλες. Ο συγκεκριμένος χρησιμοποιεί δικά του μοντέλα όπως λέει, ακόμα και για τα xGoals. Οπότε μπορώ να πω μόνο το τι θεωρητικά μετράνε κι όχι ακριβώς.
Οπότε έχουμε και λέμε:
- xG:Αναμενόμενα γκολ με βάση τις τελικές προσπάθειες, το από που και κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα και κάποια προσωπικά δεν μου αρέσουν αφού δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στην ποσότητα των τελικών ακόμα κι αν είναι κακές. Δηλαδή αν μια ομάδα κάνει 20 τελικές από μακριά μπορεί να τους δώσει 1.5 xG αδίκως. Τέτοιο ήταν αυτό που παρουσίαζε ο Ντέμης στην εκπομπή του (δεν ξέρω αν συνεχίζει και φέτος). Ένα από τα πιο αξιόπιστα είναι της οπτα (αυτό εμφανίζουν στο σπορτ24) ενώ το μοντέλο του Ben Griffis μου φαίνεται ότι δίνει γενικά δίνει μεγαλύτερες τιμές xG αλλά διατηρώντας μια παρόμοια αντιστοιχία. Οπότε το θεωρώ αρκετά τίμιο.
- Field Tilt: Υπολογίζει πόσο "γέρνει" το γήπεδο με βάση το σε ποιο κομμάτι του γηπέδου παίζεται η μπάλα και από ποιόν. Αν μια ομάδα κάνει μεγάλο ποσοστό των πασών της στο αντίπαλο μισό ή στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου θα έχει μεγαλύτερο Field Tilt. Αν μια ομάδα έχει κατοχή αλλά παίζει πασούλες πίσω τότε το field tilt θα είναι κοντά στο 50%.
- PPDA: Passes per deffensive action. Πόσες πάσες επιτρέπει μια ομάδα στον αντίπαλο μέχρι να κάνει αμυντική ενέργεια. Ουσιαστικά μετράει την πίεση που ασκεί μια ομάδα όταν δεν έχει την μπάλα, όσο μικρότερη τιμή τόσο μεγαλύτερο pressing.
- xThreat: Ένα πρόβλημα με τα xG είναι ότι άμα δεν υπάρξει τελική δεν μετράνε τίποτα. Οπότε δεν μπορούν να αξιολογηθούν φάσεις στις οποίες δημιουργήθηκαν επικίνδυνες προϋποθέσεις αλλά δεν έγινε σουτ. Οπότε εκεί έρχεται το xThreat. Αρχικά πρέπει να φανταστούμε ότι σε κάθε σημείο του γηπέδου αντιστοιχεί μια πιθανότητα να επιτευχθεί γκολ όταν έχει μια ομάδα την κατοχή σε εκείνο το σημείο. Δηλαδή όταν έχεις την μπάλα στην δικιά σου περιοχή υπάρχει σχεδόν μηδενική πιθανότητα να βάλεις γκολ, ενώ όταν την έχεις στην αντίπαλη περιοχή υπάρχει σημαντική πιθανότητα να βάλεις γκολ. Το xThreat αφορά την αλλαγή στην πιθανότητα να μπει γκολ από την μεταφορά της μπάλας. Δηλαδή μια πάσα ή ένα κουβάλημα που βελτιώνει τη θέση της ομάδας στο γήπεδο έχει μεγάλο xThreat. Οπότε ο χάρτης με το από που ξεκίνησαν οι απειλές μας δείχνει που ξεκίνησαν οι ενέργειες που μετέφεραν την μπάλα σε επικίνδυνα σημεία αυξάνοντας την πιθανότητα να μπει γκολ. Επίσης ο χάρτης με τις μέσες θέσεις των παικτών στο γήπεδο δείχνει με τα χρώματα πόσο συμμετείχε ο κάθε παίκτης σε αλυσίδες ενεργειών που μετέφεραν την μπάλα σε επικίνδυνα σημεία. Ενδιαφέρον έχει η σύγκριση του πόσες τελικές ή xG καταφέρνει μια ομάδα ανά μονάδα xThreat που μπορεί να μας πει πόσο αποτελεσματικά μετατρέπει τις προϋποθέσεις σε ευκαιρίες.
- Game Control Index: Ένας τρόπος να υπολογιστεί το μομέντουμ ή το πόσο μια ομάδα ελέγχει το παιχνίδι. Ο Ben Griffis λέει ότι ο τρόπος που υπολογίζει τη μετρική αυτή λαμβάνει υπόψιν τόσο τις επιθετικές ενέργειες ή ενέργειες με την μπάλα όσο και τις αμυντικές ενέργειες χωρίς την μπάλα, κάτι που δεν κάνουν τα περισσότερα αντίστοιχα μοντέλα (όπως πχ του sofascore). Για αυτό ενώ στο πρώτο ημίχρονο ενώ είχαμε 80% κατοχή και είμασταν ψηλά στο γήπεδο φαίνεται να είναι μοιρασμένος ο έλεγχος του παιχνιδιού. Αντίστοιχα στο μομεντουμ του sofascore φαίνεται ότι είχαμε τελείως τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο.
- NikLiverpool
Είδα το πρώτο ημίχρονο και μετά το έκλεισα. Είχε λυσάξει ο σκύλος για βόλτα και το να τον βλέπω να κατουράει στο δάσος ήταν πιο ενδιαφέρον απο το αίσχος που έβλεπα μέχρι στιγμής.
Το μόνο που κρατάω είναι η νίκη. Σοβαρευτείτε κύριοι.
Παρεπιπτώντως να ευχαριστήσω και τα παιδιά που μου ευχήθηκαν. Πολύ καλύτερα, ήδη γύρισα δουλειά αλλά ήπια πράγματα. Εξετάσεις ξανά next week αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει κάποιο μόνιμο θέμα (καρδιά).
Το μόνο που κρατάω είναι η νίκη. Σοβαρευτείτε κύριοι.
Παρεπιπτώντως να ευχαριστήσω και τα παιδιά που μου ευχήθηκαν. Πολύ καλύτερα, ήδη γύρισα δουλειά αλλά ήπια πράγματα. Εξετάσεις ξανά next week αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει κάποιο μόνιμο θέμα (καρδιά).
Τι σκύλο έχεις Νικ;
Η αφεντιά μου Τζακ Ράσελ κ του ψάχνουμε γυναίκα τώρα.

Η αφεντιά μου Τζακ Ράσελ κ του ψάχνουμε γυναίκα τώρα.

- Μπαρκαρούτσος
Λογικά σ'τα είπε και ο γιατρός, αλλά... Καλή διατροφή, τσιγάρο κομμένο, ξεκούραση και τουλάχιστον περπάτημα.NikLiverpool έγραψε:Παρεπιπτώντως να ευχαριστήσω και τα παιδιά που μου ευχήθηκαν. Πολύ καλύτερα, ήδη γύρισα δουλειά αλλά ήπια πράγματα. Εξετάσεις ξανά next week αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει κάποιο μόνιμο θέμα (καρδιά).
- NikLiverpool
Αυτό ειναι το γαμώτο. Δεν καπνίζω, δεν πίνω (σπάνια) και περπατάω 10km κάθε μέρα με τον σκύλο. Διατροφή ΟΚ δεν είμαι τέλειος αλλά όχι και χάλια. Η γαμωδουλειά είναι αλλά τι να κάνεις..
Τουλάχιστον ήταν warning sign οπότε πάλι καλά.
Tolis ο σκύλος είναι Staffordshire Bull Terrier. Αγγλόρατσα, δεν νομίζω να έχω δει στην Ελλάδα. Και γαμώ τα σκυλιά όμως, δείχνει κανίβαλλος αλλά είναι τελείως βούτυρο. Λατρεύει τα παιδιά και το πιο σημαντικό, δεν γαβγίζει ποτέ
Τουλάχιστον ήταν warning sign οπότε πάλι καλά.
Tolis ο σκύλος είναι Staffordshire Bull Terrier. Αγγλόρατσα, δεν νομίζω να έχω δει στην Ελλάδα. Και γαμώ τα σκυλιά όμως, δείχνει κανίβαλλος αλλά είναι τελείως βούτυρο. Λατρεύει τα παιδιά και το πιο σημαντικό, δεν γαβγίζει ποτέ

Περαστικά NickLiverpool, της Νο1 αγαπημένης μου ομάδας στο νησί και γείτονα της κόρης μου (Leeds resident).
Δεν ξέρω σε τί επέμβαση υποβλήθηκες για την καρδιά. Αν αφορά στεφανιαία νόσο και είναι αγγειοπλαστική, μετά τους 3 μήνες echo και SPECT stress/rest myocardial SPECT. Αν ήταν επέμβαση ανοικτής καρδιάς, μετά τους 6 μήνες. Σε κάθε περίπτωση έλεγχος του σωματικού βάρους και της χοληστερόλης και αεροβική άσκηση.
Σιδερένιος.
Δεν ξέρω σε τί επέμβαση υποβλήθηκες για την καρδιά. Αν αφορά στεφανιαία νόσο και είναι αγγειοπλαστική, μετά τους 3 μήνες echo και SPECT stress/rest myocardial SPECT. Αν ήταν επέμβαση ανοικτής καρδιάς, μετά τους 6 μήνες. Σε κάθε περίπτωση έλεγχος του σωματικού βάρους και της χοληστερόλης και αεροβική άσκηση.
Σιδερένιος.
-
Συνάδελφε υπάρχει και το stress echo, πολύ πιο αξιόπιστο από το SPECT, ειδικά εδώ στην Ελλάδα που 9 στα 10 τα βγάζουν θετικά.Γερασίμου έγραψε:Περαστικά NickLiverpool, της Νο1 αγαπημένης μου ομάδας στο νησί και γείτονα της κόρης μου (Leeds resident).
Σιδερένιος.
Death massius
Stress echo εννοούσα. Όσο για το SPECT myocardial perfusion, σε βεβαιώ ότι με την εισαγωγή εδώ και χρόνια του gatedSPECT plus attenuation correction, η ειδικότητα της μελέτης έχει αυξηθεί και τα ψευδως θετικά σχεδόν εξαυλωθηκαν. Άλλωστε η SPECT μελέτη είναι στα guidelines του Αμερικανικού Κολλεγιου Καρδιολογιας (JACC) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογιας και Πυρηνικής Καρδιολογιας.
Stress echo εννοούσα. Όσο για το SPECT myocardial perfusion, σε βεβαιώ ότι με την εισαγωγή εδώ και χρόνια του gatedSPECT plus attenuation correction, η ειδικότητα της μελέτης έχει αυξηθεί και τα ψευδως θετικά σχεδόν εξαυλωθηκαν. Άλλωστε η SPECT μελέτη είναι στα guidelines του Αμερικανικού Κολλεγιου Καρδιολογιας (JACC) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογιας και Πυρηνικής Καρδιολογιας.
- ΑποστόληςΑ
Το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση για την καρδιά. Και φυσικά μακριά το άγχος, που σημαίνει τέρμα ο ΠΑΟΚ.Μπαρκαρούτσος έγραψε:Λογικά σ'τα είπε και ο γιατρός, αλλά... Καλή διατροφή, τσιγάρο κομμένο, ξεκούραση και τουλάχιστον περπάτημα.NikLiverpool έγραψε:Παρεπιπτώντως να ευχαριστήσω και τα παιδιά που μου ευχήθηκαν. Πολύ καλύτερα, ήδη γύρισα δουλειά αλλά ήπια πράγματα. Εξετάσεις ξανά next week αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει κάποιο μόνιμο θέμα (καρδιά).
- Μαυρο Χιονι
- Moderator
Το τελειώνουμε εδώ. Δεν χρειάζεται να το συνεχίσετε. Καλή ανάρρωση φίλε από το Λίβερπουλ.Γερασίμου έγραψε:Death massius