ΕΥΡΩΠΗ 2024-25

Σχόλια - κριτική των αγώνων και τα νέα του ευρωπαϊκού ΠΑΟΚ
Άβαταρ μέλους
Patricio_4

Re: ΕΥΡΩΠΗ 2024-25

Δημοσίευση από Patricio_4 »

Υπάρχει κανένας άλλος που να ξέμεινε στις θέσεις της United?
Θα καταφέρουμε να μπούμε?
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Ναι εννοείται. Πολύς κόσμος από το Λονδίνο που ξέρω θα είναι από την πλευρά των Άγγλων. Μαζί κι εγώ.
Δεν υπάρχει κανένα θέμα, δεν ελέγχουν αυστηρά στις εισόδους, αρκεί να μην φοράς διακριτικά του ΠΑΟΚ.
giliopoulos

Δημοσίευση από giliopoulos »

Και εγω αυτο καταλαβα.
Δυστυχως εκανα Account με ελληνικο ονομα διευθυνση κινητο και μου εδωσαν refund και μου ακυρωσαν το εισητηριο.
Τωρα εκανα 2η προσπαθεια με fake ονομα, fake διευθυνση εξωτερικου και κινητο ξενο απο φιλο.
Μεχρι στιγμης δεν μου το εχουν ακυρωσει.
Άβαταρ μέλους
Patricio_4

Υποθέτω πως οι Έλληνες του Λονδίνου είναι σε λίγο πιο πλεονεκτική θέση από ότι οι υπόλοιποι. Το να μην φέρεις διακριτικά εξυπακούεται.

Εμένα αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ακύρωσαν τα εισιτήρια σε όσους Έλληνες έστειλαν mail για να αλλάξουν θύρα.
Επίσης, στο site των εισιτηρίων έβγαλαν προειδοποίηση ότι όσοι οπαδοί του ΠΑΟΚ προσπαθήσουν να μπουν στα home sections δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος. (Αυτή η προειδοποίηση δεν υπήρχε όταν έκλεισα το εισιτήριο, ούτε υπάρχει για οποιουσδήποτε άλλους οπαδούς όπως πχ της Μπόντο Γκλιμτ και της Ρέιντζερς)

Είχα ξανακούσει σε συνομιλία μου με Άγγλους οπαδούς της United πως ο έλεγχος είναι της πλάκας, όμως, στα email που στέλνουν στους δικούς μας αναφέρουν πως θα υπάρχουν more robust security measures.

Στα terms & conditions γράφει ότι διατηρούν το δικαίωμα να σου ακυρώσουν το εισιτήριο ακόμα και 2 ώρες πριν το ματς. Ακόμα, μπορούν να σε διώξουν αν έχεις ανάρμοστη συμπεριφορά και να σου απαγορέψουν την είσοδο αν κάνεις visually support την αντίπαλη ομάδα.

Μέχρι τώρα φαίνεται να μην θεωρούν όλους τους Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟΚ καθώς περιμένουν να το δηλώσεις έμμεσα εσύ ο ίδιος μέσω email για να ακυρώσουν το εισιτήριο. Δεν ξέρω αν θα ισχύσει το ίδιο και στο γήπεδο όμως, αν ακόμα έχουμε εισιτήρια.
Άβαταρ μέλους
Patricio_4

giliopoulos έγραψε:Και εγω αυτο καταλαβα.
Δυστυχως εκανα Account με ελληνικο ονομα διευθυνση κινητο και μου εδωσαν refund και μου ακυρωσαν το εισητηριο.
Τωρα εκανα 2η προσπαθεια με fake ονομα, fake διευθυνση εξωτερικου και κινητο ξενο απο φιλο.
Μεχρι στιγμης δεν μου το εχουν ακυρωσει.
Εγώ βιάστηκα να το κλείσω και όλα τα στοιχεία μου είναι ελληνικά, ακόμα δεν μου το έχουν ακυρώσει όμως. Έχω κλείσει σε padded seats, δε ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.
Έστειλες κάποιο mail για να ρωτήσεις κάτι πριν το ακυρώσουν? Θυμάσαι πότε το ακύρωσαν ?
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Patricio_4 έγραψε:Στα terms & conditions γράφει ότι διατηρούν το δικαίωμα να σου ακυρώσουν το εισιτήριο ακόμα και 2 ώρες πριν το ματς. Ακόμα, μπορούν να σε διώξουν αν έχεις ανάρμοστη συμπεριφορά και να σου απαγορέψουν την είσοδο αν κάνεις visually support την αντίπαλη ομάδα.
Το πρώτο ισχύει παντού στα εισιτήρια. Και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορεί να σε ακυρώσει το εισιτήριο αν γουστάρει. Το έκανε κάποτε η ΚΑΕ με διαρκείας.

Το 2ο...μας το είπε και ο σεκιουριτάς στο Brugge... 8-)
Ambiorix

Δημοσίευση από Ambiorix »

Εμείς έχουμε στην Ε331 κι ο Θεός βοηθός :lol:
giliopoulos

Δημοσίευση από giliopoulos »

Ανοιξαν τα εισητηρια της μαντσεστερ και για τα ΜΗ μελη.
Το φθηνοτερο 39 λιρες
Daskalos_4

Δημοσίευση από Daskalos_4 »

Ατυπη βαθμολογία αντιπάλων ΠΑΟΚ:

1) Γαλατασαραι 10
2) Στεαουα 9
3) Φερεντσβαρος 6
4) Πιλζεν 6
5) Σλάβια Πράγας 4
6) Σοσιεδαδ 4
7) Ριγας 2
8) ΠΑΟΚ 1

Τρελα πραγματα...
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

Δημοσίευση από Montrealiotis »

9 η Στεαουα;;; Καλά τα καταφέραμε
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Στους επόμενους 4 αγώνες μας κόβω για μάξιμουμ 2 βαθμούς.
Daskalos_4

Δημοσίευση από Daskalos_4 »

Κάπως ετσι το κοβω κι εγω. Δυστυχως πεσαμε στην παγιδα του οτι δυσκολα ή ευκολα θα κερδιζαμε ολους τους αντιπάλους που ηταν στα μετρα μας. Εμεις το πηγαμε στο αντίθετο ακρο βεβαια και δεν κερδισαμε κανεναν

Και το παραδοξο ειναι πως η υπεραισιοδοξια μας καλα κρατει. Με όποιον συνοπαδο μιλάω το εχει ψιλοσιγουρο οτι θα παρουμε τους 9 βαθμους που θελουμε, απλα γιατι ΠΑΟΚ εισαι.

Η Ριγας στο μεταξύ χθες πηρε δευτερη ισοπαλία στο γηπεδο της (Άντερλεχτ, Γαλατα), η Φερεντσβάρος εριξε 4αρα εκτος εδρας, η Σλαβια Πραγας εμφανίζεται εφάμιλλη της Σπαρτα Πραγας και η Σοσιεδάδ παραμενει μια ισπανικη ομαδα.

Θα χρειαστει να κανουμε ανεπαναληπτες διαδοχικες υπερβάσεις. Δύσκολο εως απιθανο.
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Μ' αυτά και μ' αυτά φτάσαμε στα μισά.
Χρειαζόμαστε μια νίκη και μια ισοπαλία ή 3 ισοπαλίες για να αρχίσουμε να προσθέτουμε βαθμούς στη συγκομιδή μας.
Φαίνεται προσιτό αλλά μην απορήσουμε αν δεν καταφέρουμε ούτε καν αυτό το στόχο.
Αισθάνομαι ότι φέτος βιώνουμε τη διαδικασία της ευρωπαϊκής μας ενηλικίωσης. Μια σκληρή διαδικασία, με πολλά μπρος και πίσω, αλλά μια διαδικασία νομοτελειακή.
Μπαίνουμε κάθε φορά να παίξουμε στα ίσια, με βάση το πλάνο μας και μη προσπαθώντας να κλέψουμε το ματς.
Σα να ζυγιζόμαστε σε κάθε αγώνα και στο τέλος ψάχνουμε να δούμε τι μας λείπει για να σταθούμε στο επόμενο επίπεδο.
Κάποια στιγμή γύρω στο 35 μου λέει ο γιος μου, μπαμπά μια χαρά παίζουμε.
Του λέω, όντως, μια χαρά στεκόμαστε αλλά είναι το κλασικό ματς που κάποια στιγμή και αθόρυβα η μεγάλη ομάδα θα κάνει το 1-0.

Δεν ξέρω για σας, αλλά το χθεσινό ματς μου θύμισε έντονα τα ντέρμπι που παίζαμε κάτω στην Αθήνα τα χρόνια πριν το Σάντος μέχρι και τη δεύτερη του Σάντος. Θυμάμαι ειδικά τη δεύτερη χρονιά του Σάντος όλα τα ντέρμπι τα χάναμε σαν το χθεσινό. Παίζαμε, παίζαμε, στεκόμασταν μια χαρά όμως και εκεί που φαινόταν να ελέγχουμε τον αγώνα μια λεπτομέρεια μας ξέφευγε και χάναμε. Ήταν παρόμοιοι αγώνες. Δεν μπαίναμε να κλέψουμε με ταμπούρι, αυτοθυσία και ότι ήθελε προκύψει. Κάθε αγώνας που κάναμε ήταν ήταν σαν να εκπαιδευόμαστε στο να μπορούμε να μένουμε 90 λεπτά φουλ συγκεντρωμένοι, 90 λεπτά προσηλωμένοι στη γραπτή εξέτασή μας. Ώσπου ήρθε εκείνο το διπλό στο Καραϊσκάκης και ο ΠΑΟΚ έσπασε τη φούσκα. Η τρίτη χρονιά του Σάντος ήταν σαν μια ποδοσφαιρική ενηλικίωση απέναντι στο ΠΟΚ. Ο ΠΑΟΚ σταμάτησε να φοβάται. Βέβαια με την ενηλικίωση απλά ψηφίζεις. Για να έχεις δικαιώμα να κατέβεις υποψήφιος για βουλευτικό αξίωμα πρέπει να περιμένεις ακόμα 7 χρόνια. Έτσι κι εμείς μετά το Σάντος περιμέναμε άλλα 7 χρόνια μέχρι να έρθει ο Ράσβαν και τότε κι εμείς αποκτήσαμε το δικαίωμα και θέσαμε ουσιαστική υποψηφιότητα (για πρωτάθλημα). Πλέον φτάνοντας στο σήμερα ο ΠΑΟΚ έχει γίνει μια ομάδα που όχι μόνο δε φοβάται να παίζει στην Αθήνα, αλλά τουναντίον οι αντίπαλοί του σε αρκετές περιπτώσεις τρέμουν να τον φιλοξενούν.

Θα πει κάποιος, περιμένουμε και στην Ευρώπη ένα αντίστοιχο μεγάλο αποτέλεσμα όπως εκείνο στο Καραϊσκάκης για να αλλάξουμε πίστα; Φοβάμαι πως όχι. Στην Ελλάδα οι μεγάλοι αντίπαλοι είναι οι ίδιοι κάθε χρόνο οπότε υπάρχει μια διάδραση μεταξύ των εμπλεκομένων. Κερδίζεις εσύ γονατίζει ψυχολογικά ο άλλος. Κερδίζεις συνεχόμενα εσύ, μπαίνει βαθύτερα το καρφί στον άλλο και αντίστροφα.
Στην Ευρώπη συνεχώς συναντάς διαφορετικούς αντιπάλους, διαφορετικής ποδοσφαιρικής κουλτούρας, διαφορετικής αγωνιστικής προσέγγισης. Μπορεί αρκετές ομάδες να είναι κοντά σε επίπεδο δυναμικής αλλά μέσα στο χορτάρι αντιμετωπίζεις διαφορετικούς κόσμους. Από τη Γαλατά που θα βγει μαζικά μπροστά να σε τσαλαπατήσει θα πας στη Στεάουα που θα κρεμαστεί στα δοκάρια. Θα πει κάποιος αντίστοιχη δεν είναι η μετάβαση του να παίξεις με τον οσφπ στο Καραϊσκάκης και μετά να παίξεις με τη Λιβαδειά που θα είναι κλεισμένη πίσω. Προφανώς όχι. Στην Ευρώπη μπορεί να συναντάς διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές δυναμικής όταν τις ομάδες αυτές καλείται να τις αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ. Στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ είναι τοπ, στην Ευρώπη και στη διοργάνωση που συμμετέχει, δεν είναι.
Ο ΠΑΟΚ του Ράσβαν, αν θυμηθούμε τους αγώνες απέναντι σε Μαρσέιγ, Άιντραχτ, Μπριζ, Γαλατά και Μάντσεστερ. θα παρατηρήσουμε ότι παρότι οι αντίπαλες ομάδες ήταν ένα ή και δύο σκαλοπάτια πάνω από εμάς, η ομάδα μας δεν κρύφτηκε. Πήγε να κονταροχτυπηθεί στα ίσια. Τις περισσότερες φορές δεν τα κατάφερε.
Πολλές φορές λοιπόν μπαίνει στο μυαλό μου το ζιζάνιο, γιατί βρε Ράσβαν δεν παίζεις λίγο ταμπούρι;
Άλλες φορές μπαίνει άλλο ζιζάνιο, μήπως δεν είμαστε για αυτό το επίπεδο, μήπως να κάτσουμε στα αυγά μας, να παίζουμε conference, να πάρουμε πιο πολλούς βαθμούς και να καταφέρουμε όντας πρωταθλητές κάποια χρονιά να μπούμε κατευθείαν σε ομίλους;
Ευτυχώς μετά από λίγο εξαφανίζονται οι περίεργες σκέψεις. Ο ΠΑΟΚ ορθά παίζει όπως παίζει.
Ο ΠΑΟΚ βιώνει μια διαρκή εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από αυτά τα ματς. Έχει καταφέρει να στέκεται κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς. Έχει βάλει πολλά "αχ παραλίγο" και "αν το έβαζε" στη συλλογιστική μας. Δεν είναι κομπάρσος. Που έγκειται λοιπόν η εκπαίδευση; Η μετάβαση από Ελλάδα σε Ευρώπη και Τούμπαλιν (κάθε λέξη που τα πρώτα της έξι γράμματα είναι τ, ο, υ, μ, π, α πρέπει να γράφεται με Τ κεφαλαίο) είναι μια επίπονη διαδικασία που πρέπει να την περάσεις πολλές και πολλές και πολλές φορές ως οργανισμός για να την αφομοιώσεις. Να καταλάβει και το τελευταίο μέλος του αγωνιστικού τμήματος ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες κρύβουν σε κάθε δευτερόλεπτο μία νάρκη. Ένα λάθος βήμα να κάνεις την πάτησες. Να καταλάβει ο κάθε παίκτης ότι αν γίνει μια βαθιά μπαλιά στον Γιαννώτα, μπορώ να χρονοτριβώ κάνοντας κάποιο τσαλιμάκι. Αν είναι απέναντι μου ο Ντιαλό δεν μπορώ. Αν έχω δίπλα μου παίκτη σε καλύτερη θέση πρέπει να τη δώσω γιατί αν παίζω με τη Μάντσεστερ μπορεί να μην ξαναβρω τέτοιες συνθήκες. Αν βρίσκομαι στην Ελλάδα, η Λαμία στο 8ο λεπτό του έξτρα χρόνου θα κάνει
καθυστέρηση για να λήξει το ημίχρονο. Η Στεάουα όχι.
Αυτά για εμάς τους απέξω μπορεί να φαίνονται εύκολα. Μπορεί και να είναι εύκολα. Ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός όμως πρέπει να νοσήσει αρκετές φορές για να αποκτήσει τα κατάλληλα αντισώματα. Πρέπει να περάσει όλες τις παιδικές ασθένειες για να βγάλει καθαρή όλη τη σχολική χρονιά.
Μεγαλώνεις μόνο απέναντι σε μεγάλους προσπαθώντας να παίξεις σα μεγάλος ακόμα κι αν δεν είσαι τόσο μεγάλος ακόμα κι αν σου λείπουν πράγματα για να είσαι μεγάλος.

Υγ. Διπλό για την ασπρόμαυρη ρίγα μέσα στη Ρίγα
Άβαταρ μέλους
George Best

Δημοσίευση από George Best »

Το λάθος που κάνουμε είναι ότι κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.
Πέρυσι ο ΠΑΟΚ για εμένα είχε καλύτερο ροστερ, και πόσο κοντά έφτασε στις ήττες από Αμπερντιν Ελσίνκι? Είχαμε και την τύχη σε αυτά τα ματς, γιατί ομολογουμένως ήμασταν κακιστοι.
Εχει χάσει τον ηγέτη Κουλιερακη ο ΠΑΟΚ και μαζί με αυτόν το παιχνίδι και την ανάπτυξη από πίσω.
Εχει χάσει τον Μειτε που ηταν σημείο αναφοράς στον άξονα.
Αυτοί που ήρθαν ήταν κακιστες επιλογές είτε τύπου αμπεμπαμπλομ είτε κολλήματα του Γιώργη (Τσάλοφ)
Δεν ταιριάζουν τα φορ που πήραμε στον τρόπο παιχνιδιού. Ο Μπακαγιόκο δεν είναι να τον σχολιάσεις. Ο Γκομεζ μέχρι στιγμής είναι κακιστος.
Σε νευραλγικες θέσεις υπάρχει τρομερό πρόβλημα.

Νομίζουμε ότι έχουμε τρομερό ροστερ, όπως νομίζαμε και οταν παίζαμε με την Λεφσκι.
Ο Νταντάς πλέον είναι στην Οσιγιεκ.
Ο Καργας στην κερκίδα της ανόρθωσης.
Ο Λυρατζης κουβαλάει τα νερά στο Ναιμεγκεν. κτλ.
Αποδείχτηκε η πραγματική ποιότητα των παιχτών.

Πρέπει να επενδυθούν χρήματα στο σκαουτινγκ και όχι να φέρνουμε κάθε φορά παιχτες απλά για να πούμε ότι φέραμε.

Η συνέχεια προφανώς και είναι εξαιρετικά δύσκολη στην Ευρώπη. Όπως έγινε πρέπει να τεντωθει κι άλλο το Σβαμπ-Οζντοεφ και να κάνουμε προσευχές και φέτος να μην έχουμε τραυματισμους.

Απαραδεκτος προγραμματισμός και ανύπαρκτος μεταγραφικός σχεδιασμός μετά από πρωτάθλημα.

Τέλος στην Ελλάδα που το επίπεδο είναι χειρότερο, τα γκολ σου θα τα βρεις από, εξτρεμ από στημένα, στην αναμπουμπουλα κτλ.
Στη Ευρώπη θες τον φορ, target man της μιας επαφής.
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Φέτος δυστυχώς δεν τα βρίσκουμε ούτε από τους εξτρέμ, ούτε από τους μέσους και πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις είναι ο Μπάμπα!
Λάθος του Λουτσέσκου που επέμενε στο να περιμένουμε μέχρις εσχάτων τον Μεϊτέ που μας έστηνε, λες και δεν υπήρχαν άλλα χαφ ίδια ή και καλύτερά του στον κόσμο.
Λάθος της διοίκησης ή του scouting team-ουσιαστικά το ίδιο είναι-που επέμεινε και πήρε στις 30/8 τον Μπακαγιόκο, λες και δεν υπήρχαν άλλα χαφ πολύ καλύτερά του, με δίψα για διάκριση και μεταπωλητική αξία.
Λάθος της διοίκησης ή του scouting team-ουσιαστικά το ίδιο είναι-που αντί για σέντερ φορ με τα προσόντα του Μορόν, του Καμπί ή του Ουρτάδο (πολύ μου αρέσει), πήρε τον Τσάλοφ και μην πάω στο πέρσι με τον Σαμάτα, γνωρίζοντας το πρόβλημα προσαρμογής των Ρώσων. Ο Τσάλοφ το έβγαλε αυτό στην Βασιλεία και πήρε πόδι σε 6 μήνες.
Αν επενδύσω χρήματα σε εταιρεία που έχει καθοδική πορεία, το πιθανότατο είναι να τα χάσω. Αν τα επενδύσω και με το παραπάνω σε εταιρεία με δυναμική, θα πολλαπλασιαστούν. Ο ΠΑΟΚ έκανε φέτος το πρώτο και με υλικό για Conference που βαπτίστηκε το καλύτερο που είχε τα τελευταία χρόνια, ήθελε την κορυφαία ευρωπαική διοργάνωση, αλλά η γύμνια φαίνεται πλέον και στο Eu. L., αλλά και στο πρωτάθλημα φοβάμαι. Το ξανατόνισα, αν σε ένα παράλληλο σύμπαν μπορούσε να παίξει η ομάδα του 2017-19 με την σημερινή, θα της έριχνε χαλαρό τρίμπαλο.
Δεν μπορεί CEO στην ομάδα να είναι οικονομολόγος, top ίσως, αλλά μη έχουσα ιδέα το τι εστί ποδόσφαιρο και ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.
Υπομονή και πάλι και ελπίζω να ξαναδούμε στο τέλος το ίδιο έργο με πέρσι, αν και η ιστορία την πρώτη φορά επαναλαμβάνεται σαν τραγωδία και την δεύτερη σαν φάρσα. Ζήσαμε σεισμό με την πρωτοπορία κάποιου το βράδυ της Κυριακής, ελπίζω να μην ζήσουμε το ξημέρωμα του ήλιου από την δύση και την ευθυγράμμιση των πλανητών τον Μάιο.
Ξυπνήστε οι κρατούντες στον ΠΑΟΚ, πριν είναι αργά. Όλα αυτά με τον προσήκοντα σεβασμό στον Πρόεδρο και στην οικογένεια για όσα προσέφεραν και προσφέρουν.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ευρώπη”