ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 1-2 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Superleague και όλων των παραλειπομένων...

MVP

Kotarski
3
3%
Otto
1
1%
Lovren
5
5%
Colley
3
3%
Gοmez
2
2%
Schwab
2
2%
Ozdoev
2
2%
Despodov
58
62%
Murg
2
2%
Κωνσταντέλιας
10
11%
Tissoudali
4
4%
Taison
1
1%
Brandon
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Camara
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Zivkovic
1
1%
Baba
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι

Σύνολο ψήφων: 94

Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Re: ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 1-2 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

:lol:
Άβαταρ μέλους
figurehead4

Δημοσίευση από figurehead4 »

Andrew R έγραψε:
Πρώτον, που το είδες ότι ο προπονητής δεν προσπαθεί να εντάξει τα νέα παιδιά στο γκρουπ ?? πουθενά ! κάνεις μια δίκη προθέσεων κι ένα εντελώς παράλογο άλμα κι λες ότι τα σέντερ φορά ΔΕΝ θα παιζαν αν ήταν ο Μπραντον καλά. Λοιπόν στον πραγματικό κόσμο κι όχι σε αυτόν που αναφέρεσαι οι δυο νέες μεταγραφές έχουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από τον Μπραντον , εγώ να δεχτώ ότι αυτό έγινε επειδή ο Μπραντον ήταν τραυματίας. Αναιρεί λοιπόν αυτό σε κάτι την συμμετοχή των παραπάνω παιδιών είναι ψέμα δηλαδή τα αγωνιστικά λεπτά που έχει ο καθένας τους? δηλαδή εσύ όχι μόνο θέλεις να παίζουν παραπάνω , πράγμα που έως τώρα ισχύει άλλα ζητάς από τον προπονητή ακριβώς τι??? να κάνει δήλωση μετάνοιας που θέλει να έχει ενεργό έναν από τούς στυλοβάτες τις περσινής πρωταθλήτριας ομάδας !!!!! καταλαβαίνεις τι γράφεις ? Μάλλον όχι!
Just for.the record
Ο ίδιος δήλωσε πως δεν θα έβγαζε τον Σαμάτα από τη λίστα και του το επέβαλλαν. Ο ίδιος δήλωσε 3 φορές κατά τη διάρκεια του τραυματισμου του Μπράντον πόσο του λείπει, τι χάνει η ομάδα, πως οι νέοι θα προσφέρουν κατά το Νοέμβριο. Το να πας σε μια καινούρια ομάδα και να ακούς όλα αυτά, αυξάνει την ανασφάλεια και μειωνει την αυτοπεποίθηση, που σε φορ είναι πιο σημαντικο. Μόλις έγινε καλά πέρασαν και οι δύο από κερκίδα. Ούτε πάγκο. Κερκίδα. Αλλά εγώ κάνω εικασίες. Εσύ μπορεί να είσαι ΟΚ με Σαμάτα, Μουργκ και Μπράντον γιατί το λέει ο Λουτσέσκου. Εγώ δεν είμαι. Προφανώς θα ήθελες και τον Εκόνγκ που ζητούσε να μείνει, αντί της επιλογής της διοίκησης να τον διώξει γι' αυτο που έκανε και να φέρει Λόβρεν. Αυτή ήταν η εισήγηση του αν θυμάσαι.

Έλα όμως λίγο και στη θέση του Σαββίδη να έχεις κινήσει γη και ουρανό να φέρεις τον Τσαλοφ, να σκας ένα σωρό λεφτά για Τισουντάλι και να σου λέει ο άλλος προτιμώ Σαμάτα και Μπράντον.
Να χαίρεσαι που έψηΝες εδώ κι ένα χρονο τον Σορετίρε να έρθει και να θέλει ο άλλος να παίζει με Μουργκ.

Αλλά εσύ έμαθες να κράζεις τη διοίκηση και να βγάζεις λάδι τον προπονητή σε όλα. Δικαίωμα σου.
Το τι καταλαβαίνει ο καθένας όμως άστο.
Για Λειβαδια δεν διάβασα να απαντάς πάντως. Μάλλον είσαι ΟΚ με αυτό.

edit
Κάπου εδώ να το κλείσω και να ζητήσω μια συγγνώμη από τους υπόλοιπους. Όταν μπαίνει κανείς σε μια αντιπαράθεση με κάποιον της τάξης των συνοπαδών μας "Ο Άγιος Λουτσέσκου και η διαβολική οικογένεια Σαββίδη" αναγκάζεται να τεντώνει επιχειρήματα από την αντίθετη πλευρά. Αποτέλεσμα είναι να χάνεται η μπάλα και να περνάει ένα κλίμα Λουτσέσκου ή Σαββίδης, το οποίο σιχαίνομαι. Πρώτος έκραξα την πολιτική Γκοντζάρεβα. Απλώς δεν μπορώ να βλέπω λάθη μόνο στη μία ή στην άλλη πλευρά.
Για την ήττα από τον ΟΦΗ στο thread που είμαστε κιόλας δεν φταίει καμία διοίκηση. Μόνο ο προπονητής. Αυτό δεν σημαίνει να του πάρουμε το κεφάλι. Θα το βρει σύντομα
Και πάλι συγγνώμη για το τέντωμα
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Οι μέρες περνάνε και η στεναχώρια δεν λέει να κοπάσει, κάθε σκέψη γύρω απο την ομάδα οδηγεί στα ίδια συμπεράσματα πως η ομάδα ως οργανισμός δεν λειτουργεί σωστά.

Αντί να κάνουμε βήματα μπρος κάνουμε βήματα προς τα πίσω.

Ο Γκαγκάτσης έφυγε ποιος τον αντικατέστησε?

Ο προπονητής μας εμφανίζει τα ίδια σημάδια που εμφάνιζε και πρόπερσι που δεν πίστευε στο γκρουπ.

Κάποιοι παίκτες παίζουν μόνο για τη πάρτη τους, άλλοι παίζουν εκνευρισμένοι απο τη διαχείριση τους και άλλοι απλά δεν μπορούν γενικώς ή ακόμα.

Επικρατεί ένας είδος αναρχίας.

Ο Λουτσέσκου είναι ο πρώτος που έχει σπείρει την ανασφάλεια, η ομάδα εκφράζεται μέσα στο γήπεδο όπως ακριβώς νιώθει ο ίδιος δηλαδή μπερδεμένος.

Πως μπορεί κάποιος να σκέφτεται για back to back ;

Η διοίκηση αρνείται να αποδεχτεί τα κουσούρια του Λουτσέσκου που δεν θέλει πολλές αλλαγές και ο Λουτσέσκου αρνείται να δεχτεί τα κουσούρια της διοίκησης, συνέβη και την προηγούμενη φορά.

Τελικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος πέρα απο την ατελείωτη χαρά μας έριξε και σκόνη στα μάτια.

Το τώρα απαιτεί γενναίες αποφάσεις , η πρώτη απόφαση αφορά τον προπονητή εφόσον τον πιστεύεις οφείλεις να τον υποστηρίξεις με κάθε τρόπο.

Πρέπει γύρω του να απλώνεις μια ασπίδα προστασίας, τέλειωσε το ματς με τα χανούμια και δηλώνεις ότι οκ συμβαίνουν αυτά..και εμεις δεν θέλουμε να στείλουμε τον λαμέλα ...στα πειθαρχικά όργανα...ο Λουτσέκσου μπαίνει μπροστά και εσυ απλά του τραβάς το χαλάκι. Φάε τώρα στη μάπα 23 μέρες χωρίς τον προπονητή σου στον πάγκο.

Όποιος νομίζει ότι η ομάδα δεν επηρεάζεται ....

Έβλεπα τους παίκτες της ομάδας να κατεβαίνουν απο το λεωφορείο και στα πρόσωπα τους διέκρινα απίστευτο άγχος , γιατί τόση ανασφάλεια ?

Έστω και αργά οφείλουν να ορίσουν συγκεκριμένο στόχο για την ομάδα . Επίσημα ο μόνος στόχος που θυμάμαι ήταν απο τον Ιβάν Σαββίδη η είσοδος στο τσ λ.

Ο προπονητής μας έχει δηλώσει ότι πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, αυτό δεν είναι στόχος.

Η ομάδα έχει τόσες πολλές λύσεις μεσοεπιθετικά και τις ακυρώνει μόνη της με τον τρόπο παιχνιδιού της.

Δεν γίνεται ομάδα με παίκτες χωρίς αθλητικότητα , χωρίς δύναμη χωρίς ύψος να αναγκάζονται να παίζουν σε διεκιδικήσεις μπάλας απομονωμένοι χωρίς βοήθειες δίπλα τους.

Δεν μας ταιριάζει αυτό το στυλ παιχνιδιού.

Αν δεν βρεί τρόπο να μπαλώσει την τρύπα στο χώρου του κέντρου η χρονιά έτσι θα βγει.

Βλέπω τις ομάδες του ΠΟΚ και θλίβομαι που μόνοι μας βγάζουμε τα ματάκια μας.

Πέρσι ο Λουτσέσκου με είχε εκπλήξει με την ευελιξία που παρουσίαζε η ομάδα μέσα στο γήπεδο φέτος αντιθέτως μου θυμίζει τον Λουτσέσκου της χρονιάς που επέμενε στα ίδια και στα ίδια ώσπου στο τέλος τα χάσαμε όλα.
Άβαταρ μέλους
PAOKevolution

Δημοσίευση από PAOKevolution »

Ηρεμήστε λίγο ρε σεις που τα βάψατε και μαύρα.
Θέλετε να γίνουμε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά σας πειράζει να χάνει ο ΠΑΟΚ από τον Οφη τον Ατρόμητο κ.ο.κ.
Και κακές εμφανίσεις θα κάνουμε, και πέναλτι θα χάσουμε και μέγιστα κλαρίνα θα κάνουμε και θα μας σφάξουν (να παν να γαμηθούν για το τελευταίο).
Να έχετε υπομονή. Η σούμα γίνεται στο τέλος.
Δεν μπορώ αυτές τις υπεραναλύσεις και τις κατακραυγές κατά πάντων. Υπομονή.
Λάθη γίνονται και θα γίνουν κι άλλα.
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Δημοσίευση από Jean Valjean »

Φίλε figurehead4, ο συλλογισμός σου, που παραθέτεις στην απάντησή σου στον Andrew R έχει ένα λάθος. Ενα, αλλά σημαντικό.
Ουσιαστικά αυτό που περιγράφεις είναι μια διοίκηση η οποία εμπλέκεται στις αποφάσεις του προπονητή που αφορούν το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας και τους παίκτες που θα συμμετέχουν. Κι ο συλλογισμός σου παίρνει το μέρος της διοίκησης. Αυτό είναι το λάθος.
Θα σου δώσω την δική μου οπτική. Μια ποδοσφαιρική ομάδα έχει κάποιους στόχους αγωνιστικούς. Τους θέτει η ίδια η διοίκηση. Ερχεται ο προπονητής και λέει ΟΚ μπορώ να τους υλοποιήσω, ή όχι δεν μπορώ να τους υλοποιήσω εκτός κι αν γίνει το χ, το ψ το ω οπότε θα μπορέσω. Η διοίκηση πρέπει να εκπληρώσει όμως και κάποιους άλλους στόχους (π.χ.οικονομικούς) οι οποίοι δεν αφορούν τον προπονητή. Ερχεται λοιπόν σε ένα είδος διαπραγμάτευσης με τον προπονητή και κάποια στιγμή καταλήγουν να συμφωνήσουν στο ότι θα σου δώσω όχι τα χ.ψ,ω αλλά τα χ,ψ,α ή τα χ,α,β (ή όποιον άλλον συνδυασμό) και τότε ο προπονητής λέει ΟΚ με αυτά που μου δίνεις εγώ θα σου δώσω π.χ. μόνο πρωτάθλημα και όχι Ευρώπη. Συμφωνούν και προχωρούν. Αν δεν συμφωνήσουν, περνάει προφανώς αυτό που θέλει η διοίκηση. Κάπως έτσι θα έπρεπε να λειτουργούμε.
Σημαντικό είναι αυτό που έγραψα πιο πάνω με έντονα γράμματα. Αυτή η στιγμή που θα συμφωνήσουν δεν είναι ασήμαντη λεπτομέρεια. Αν η στιγμή ερθει αργά π.χ. τον Οκτώβρη μιας χρονιάς τότε χαιρέτα μου τον πλάτανο!! Η στιγμή αυτή είναι κρίσιμη και καλό είναι να έρθει νωρίς, όσο πιο νωρίς γίνεται (ακόμη και από την προηγούμενη χρονιά). Το ξεδίπλωμα των ενεργειών στον χρόνο ονομάζεται προγραμματισμός και είναι ευθύνη της διοίκησης πρωτίστως. Η διοίκηση αποφασίζει για την "στιγμή". Εάν ο προγραμματισμός δεν είναι προϊόν συμφωνίας τότε έχουμε ακόμη ένα πρόβλημα που είναι μεγαλύτερο από την "στιγμή", διότι αναγκαστικά τότε θα γίνει αυτό που θέλει η διοίκηση. Η διοίκηση έχει την τελική απόφαση. Τότε όμως δεν μπορείς να μιλάς για καμιά ευθύνη του προπονητή.
Ας δούμε ως παράδειγμα αυτό που λες, η διοίκηση φέρνει π.χ. τον Τσάλοφ και θέλει να της βγει η επένδυση.
Τα ερωτήματα είναι τα εξής:
α) Για να φέρει η διοίκηση παίκτη πρέπει από πριν να έχει την σύμφωνη γνωμη του προπονητή. Πώς φέρνεις ρε διοίκηση έναν παίκτη από μόνη σου; δεν πάει να είναι ο Μέσσι, πρέπει να έχεις την συμφωνη γνώμη του προπονητή. Τελεία. Αλλιώς πως θα ζητήσεις ευθύνες από τον προπονητή εάν δεν σου πετύχει τους στόχους που έθεσες; αφού δεν έφτιαξε αυτός την ομάδα.
β) Οταν ζητάς να σου βάζει ή να σου βγάζει παίκτες από την ενδεκάδα τότε δεν φτιάχνει την ομάδα ο προπονητής αλλά εσύ ως διοίκηση. Ε, πήγαινε να καθήσεις τότε στον πάγκο να τελειώνει η ιστορία. Υποβιβάζεις τον προπονητή σε κλητήρα και ύστερα του ζητάς ευθύνες προπονητή; Τι είναι ο προπονητής, μακάκας; Κι εσύ τελικά τι είσαι; διοίκηση ή προπονητής; Αχταρμάς.
γ) ή δίνεις τα κλειδιά του αγωνιστικού στον προπονητή ή όχι. Δεν υπάρχει μέση οδός. Τα έχει τα κλειδιά στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου; αν τα έχει τότε ότι βλέπουμε αγωνιστικά έχει την σφραγίδα του και όποιος διαφωνεί πρέπει να τα χώνει σε αυτόν. Αν δεν τα έχει, τότε ο μόνος που μπορεί να τα έχει είναι η διοίκηση και αυτήν πρέπει να κράζουμε.
δ) υπάρχει η περίπτωση να δίνεις τα κλειδιά στον προπονητή αλλά ταυτόχρονα να του ζητάς να βάλει κάποιους παίκτες ώστε να πιάσει η επένδυσή σου. Αυτό περιλαμβάνεται στην συμφωνία που σημείωσα πιο πάνω. Το κάνεις εάν συμφωνήσει ο προπονητής. Εάν δεν συμφωνήσει, τότε τον διώχνεις και πάιρνεις έναν που θα δεχτεί να το κάνει. Απλά πράγματα. Εδώ υπάρχει επίσης κι ένα ζήτημα λανθασμένης στρατηγικής στόχευσης. Δηλαδή, η εμπορική αξία των παικτών αυξάνεται με τις αγωνιστικές επιτυχίες της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι η επιτυχία της ομάδας σου δίνει μεγάλη απόδοση στις επενδύσεις τύπου Τσάλοφ. Αρα η επιτυχία της ομάδας είναι ο πρώτος στόχος. Εάν εσύ ως διοίκηση υπονομέυεις συνεχώς το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας και παρεμβαίνεις στο έργο του προπονητή είναι σαν να πυροβολάς τα πόδια σου. Πηγαίνεις ο ίδιος κόντρα στον στόχο σου. Αυτό δείχνει έλλειψη διοικητικής κουλτούρας και έλλειψη λογικής.

Εάν τα πράγματα εχουν έτσι όπως τα γράφεις, τότε φίλε μου κάνεις λάθος να επιρρίπτεις ευθύνες στον προπονητή, διότι ούτε το ρόστερ είναι δική του επιλογή 100%, ούτε το ποιοί θα πάιζουν και πόσο θα παίζουν είναι δική του επιλογή. Εάν εσύ πήγαινες σε μια θέση να δουλέψεις όπου δεν σου έδιναν τα εργαλεία που ζητούσες αλλά ότι εργαλείο ήθελε η διοίκηση, θα δεχόσουν να έχεις την ευθύνη του αποτελέσματος και να σε κράζουν;

Δεν ξέρω τι στην ευχή γίνεται στον ΠΑΟΚ. Βρίσκομαι μακριά από την Θεσσαλονίκη, δεν έχω επαφές με κανέναν εντός του οργανισμού και δηλωνω άγνοια για τα πραγματικά γεγονότα. Ότι ξέρω είναι αυτά που διαβάζω εδώ μέσα κυρίως, διότι αυτά εμπιστεύομαι πιο πολύ.

Το έγραψα και προχτές σε άλλο θέμα. Υποθέτω με βάση όσα ακούω και διαβάζω πως υπάρχει θέμα επικοινωνίας μεταξύ διοίκησης και προπονητή. Σε οποιαδήποτε τέτοια κατάσταση η δική μου θέση είναι πως πάντοτε η ευθύνη είναι της διοίκησης. Αν υπάρχει τέτοιο θέμα, τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό. Μπορώ να σπεκουλάρω και να γράψω επακριβώς τα προβλήματα που προκαλεί μια τέτοια στάση της διοίκησης και τι αποδεικνύει για τις ικανότητες και το προφίλ των ανθρώπων που μετέχουν σε αυτήν. Μπορώ, αλλά δεν θα το κάνω. Θα πω μόνον ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και μπορεί να διαλύσει έναν οργανισμό σε σημείο που δεν το φαντάζεται κανείς. Δεν παίζουν με αυτά.
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Το να είναι πάντως ο Σαμάτα στην ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ ενώ ούτε για την SL2 είναι κατάλληλος, ξεπερνά κάθε επίπεδο παράνοιας.
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Γιατρέ καλημέρα.
Ο Σαμάτα δεν είναι στην λίστα.

Υγ. Εκτός κι αν το σχολίασες με βάση την επιθυμία του Ρασβάν να είναι στη λίστα οπότε αγνόησε ότι γράφω.
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Δημοσίευση από Jean Valjean »

figurehead4 έγραψε:
edit
Κάπου εδώ να το κλείσω και να ζητήσω μια συγγνώμη από τους υπόλοιπους. Όταν μπαίνει κανείς σε μια αντιπαράθεση με κάποιον της τάξης των συνοπαδών μας "Ο Άγιος Λουτσέσκου και η διαβολική οικογένεια Σαββίδη" αναγκάζεται να τεντώνει επιχειρήματα από την αντίθετη πλευρά. Αποτέλεσμα είναι να χάνεται η μπάλα και να περνάει ένα κλίμα Λουτσέσκου ή Σαββίδης, το οποίο σιχαίνομαι. Πρώτος έκραξα την πολιτική Γκοντζάρεβα. Απλώς δεν μπορώ να βλέπω λάθη μόνο στη μία ή στην άλλη πλευρά.
Για την ήττα από τον ΟΦΗ στο thread που είμαστε κιόλας δεν φταίει καμία διοίκηση. Μόνο ο προπονητής. Αυτό δεν σημαίνει να του πάρουμε το κεφάλι. Θα το βρει σύντομα
Θα απαντήσω και στο edit που πρόσθεσες νωρίτερα.
Ξεκαθαρίζω πρώτα το εξής, άσχετα με την διαφωνία μου εκτιμώ πολύ και σένα και τον Andrew R και τον van rooy με τον οποίο διαφώνησα στο θέμα του Κοτάρσκι χτες. Η εκτίμησή μου βασίζεται στο γεγονός ότι δεν γράφετε αφορισμούς, τσιτάτα και συνθηματα, προσπαθείτε να αποφύγετε τις μεγαλοστομίες και κάνετε τον κόπο να γράψετε λεπτομερώς τις απόψεις σας ώστε αυτός που σας διαβάζει να έχει μια καλή εικόνα της άποψής σας. Το ίδιο μπορώ να πω και για τον Δάσκαλος 4 και για τον Pellaios με τους οποίους έχω ανταλλάξει συχνότερα απόψεις εδώ μέσα.
Το ζήτημα φίλε μου δεν είναι να βλέπουμε "λάθη μόνο στη μία ή στην άλλη πλευρά". Αν γίνονται λάθη μόνον από την μία πλευρά θα τα αποσιωπήσουμε επειδή πρέπει να φέρουμε ισορροπία; ή μήπως καλά και σώνει θα κράξουμε και την άλλη πλευρά για να φέρουμε πάλι ισορροπία.
Η διατύπωση " Αγιος Λουτσέσκου και διαβολική οικογένεια Σαββίδη" είναι υπερβολική και ενώ φαίνεται να κατακρίνει το δίπολο, το εντυπώνει και το προβάλλει ακόμη περισσότερο (ακριβώς επειδή η διατύπωση είναι υπερβολική). Κρύβει δε μια σιωπηρή υπόθεση από πίσω, πως υπάρχουν δηλαδή άγιοι και διάβολοι στις αποφάσεις που λαμβάνονται. Αυτό δεν ισχύει, οι αποφάσεις μπορεί να είναι είτε σωστές είτε λάθος και οι λέξεις αυτές είναι αρκετές για να τις περιγράψουν. Λέξεις όπως άγιοι και διάβολοι μας απομακρύνουν από την ουσία της συζήτησης.
Κλείνω με την ουσία της συζήτησης όπως την αντιλαμβάνομαι. Το ζήτημα είναι απλώς να διαπιστώσουμε τα λάθη και τα σωστά που γίνονται. Όχι για να δείξουμε με το δάχτυλο και να επιβάλλουμε ποινές, αλλά για να τα διορθώσουμε.
Εχω ξαναγράψει: δεν πιστεύω στην χρησιμότητα των ποινών, είναι στο αντίθετο ακρο από την δική μου λογική. Η δική μου λογική επικεντρώνει στο να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα ως ομάδα και ως οργανισμός. Για να γίνει αυτό πρέπει να βρίσκουμε γρήγορα τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε εξίσου γρήγορα. Λάθη θα γίνονται και πρέπει να γίνονται, αλλιώς δεν βελτιώνεσαι. Δεν είναι διάβολος τα λάθη ούτε αμαρτία, δεν είναι άγιος τα σωστά ούτε "μνημείο δόξης λαμπρόν". Είναι αυτό που είναι: λάθη και σωστά.
Το ζήτημα είναι να διακρίνουμε με αμεροληψία τα λάθη και τα σωστά όταν συμβαίνουν. Και ναι, είναι πιθανόν κάποιος να κάνει περισσότερα λάθη από έναν άλλον, γίνεται, συμβαίνει. Το πρόβλημα προκύπτει επειδή έχουμε μάθει δυστυχώς (από μικροί) πως το λάθος είναι κάτι το πολύ κακό και απαγορευμένο και έχουμε επίσης μάθει να το προσωποποιούμε και να το συνοδεύουμε με χλεύη και απαξίωση εκέινου που το διαπράττει. Αυτός είναι ο λόγος και η αιτία τόσων παρεξηγήσεων εδώ μέσα. Κάποιοι (δυστυχώς οι περισσότεροι, αλλά έτσι συμβαίνει παντού) διαπιστώνουν το λάθος και στη συνέχεια χλευάζουν και απαξιώνουν αυτόν που το έκανε και κάποιοι άλλοι διαπιστώνουν το λάθος χωρίς χλευασμό. Όταν εκείνος που συνηθίζει να χλευάζει διαβάσει τον συνοπαδό του να γράφει για ένα λάθος είναι λογικό να υποθέσει ότι ο συνοπαδός του ουσιαστικά χλευάζει και απαξιώνει, κι ας μην το κάνει ο τελευταίος. Του αποδίδει αμέσως την πρόθεση. Αυτό λέγεται "καθρέφτισμα" ή αλλιώς "κρίνω εξ' ιδίων τα αλλότρια".
Γι αυτό και έχω επισημάνει στο παρελθόν πως ο αρνητισμός δεν είναι επιθυμητός, στα λάθη κοιτάζουμε το ίδιο το λάθος και μόνον τα σωστά τα προσωποποιούμε. Όταν κατακρίνουμε τότε κατακρίνουμε το λάθος και όταν επαινούμε τότε επαινούμε το πρόσωπο. Μόνον έτσι προχωράς μπροστά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jean Valjean την Τρί 29 Οκτ 2024, 11:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Patron

Δημοσίευση από Patron »

NikLiverpool έγραψε:Διαβάζω κατεβατα ολόκληρα , αμπελοφιλοσοφιες και τις πταίει ...
Καλά ρε παληκάρια ξεχνάτε πως ήταν η ομάδα πέρσι όταν έλειπε ο Μειτε? Ε αυτό βλέπουμε και τώρα...

Προσωπικά, όντας σε ανάρρωση μετά από θέμα υγείας λόγω στρες και έχοντας και μικρά παιδιά το παίρνω χαλαρά πλέον...
Προτείνω το ίδιο σε όλους το ίδιο. Ηρεμία αδέρφια.
Περαστικά μας

Κ εγώ αναρρώνω από κάτι θεματακια λόγω στρες μάλλον, θα δούμε.
Άβαταρ μέλους
hasio_john

Δημοσίευση από hasio_john »

Εγώ δεν πήγα σήμερα δουλειά, όσο και να λέμε ηρεμίες και κτλ, έχουμε αρρωστήσει παιδιά..
Είμαι περίεργος αν και οι παίχτες νιώθουν έστω και λίγο από την δική μας πίκρα σε τέτοιες καταστάσεις!
Ας το κλειδώσει κάποιος γιατί μας κάνει χειρότερα, πρέπει να ξεχαστεί άμεσα το συγκεκριμένο ματς και να γυρίσουμε σελίδα. Από αύριο κιόλας με το Αιγάλεω ...
Άβαταρ μέλους
figurehead4

Δημοσίευση από figurehead4 »

Jean Valjean έγραψε:Φίλε figurehead4, ο συλλογισμός σου, που παραθέτεις στην απάντησή σου στον Andrew R έχει ένα λάθος. Ενα, αλλά σημαντικό.
Ουσιαστικά αυτό που περιγράφεις είναι μια διοίκηση η οποία εμπλέκεται στις αποφάσεις του προπονητή που αφορούν το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας και τους παίκτες που θα συμμετέχουν. Κι ο συλλογισμός σου παίρνει το μέρος της διοίκησης. Αυτό είναι το λάθος.
Συγγνώμη φίλε μου αλλά δεν κάνω λάθος σε αυτό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο παγκοσμίως. Η διοίκηση, μέσω του ΤΔ που σε μας λείπει, οπότε μέσω του "τιμ Γιώργου" και στο οικονομικό της Γκοντζάρεβα για να μιλάμε συγκεκριμένα, θέτει στόχους, φέρνει παίχτες με στόχο την αυτάρκεια, τον πρωταθλητισμό, το ο,τιδήποτε έχει σχέση με την πολιτική της και τους μακροπρόθεσμους στόχους που θέτει ο Ιβάν.
Ο προπονητής παίρνει την ομάδα που του δίνουν και προχωρά να υλοποιήσει τους στόχους, ακόμη κι αν δεν έχουν εισακουστεί όλες οι εισηγήσεις του.

Πιστεύεις δηλαδή ότι η Ρεάλ περίμενε να συμφωνήσει ο Αντσελότι με την έλευση Εμπαπέ σε μία καλοκουρδισμένη μηχανή που σάρωνε πέρυσι και να την κάνει μπουρδέλο ο εγωίσταρος; Ούτε με σφαίρες. Του τον φέρανε γιατί η Ρεάλ έχει τη δική της πολιτική και θέλει τέτοιου είδους παίχτες ανέκαθεν (όπως είχε πάρει και Μπέκαμ ενώ είχε Φίγκο στην ίδια θέση και ας έκοβε το λαιμό του ο προπονητής να βρει λύση). Εδώ τώρα έχει αλλάξει ο καημένος ο Αντζελότι 4 φορές σχηματισμό να βρει τρόπο να τον χωρέσει και προχθές ήρθε και το ντόρτι από την Μπάρτσα γιατί τον ψάχνει ακόμη. Χωρίς γκρίνια. Τι πρέπει να βγει να κάνει ο μεγαλύτερος προπονητής αυτή τη στιγμή στον κόσμο (χθες βραβεύτηκε); Να γκρινιάζει και να πηγαίνει σαν πρόβατο στη σφαγή την ομάδα για να δείξει πόσο άμπαλος είναι ο πρόεδρος που προτάσσει το μάρκετινγκ του αγωνιστικού;

Και επειδή μιλάς πάντα ξεκάθαρα κι έτσι οφείλω και να μιλάω μαζί σου κι εγώ. Για μένα προσωπικά και χωρίς καμία πληροφόρηση, απλώς αυτό που καταλαβαίνω παρακολουθώντας την ομάδα συνεχώς είναι μία τεράστια διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ διοίκησης και προπονητή. Ο μεν προπονητής θέλει τις σταθερές του, τους έμπειρους, τους δικούς του που θα παίξουν και γι' αυτόν και η διοίκηση θέλει να προχωρήσει στο μέλλον με κατέβασμα του μέσου όρου ηλικίας, αξιοποίηση των ακαδημιών, πωλήσεις, ταχυδύναμους παίχτες κτλ

Η πράξη τόσων χρόνων απέδειξε πως σε κάποια ζητήματα κάποιοι έχουν δίκιο, σε κάποια η άλλη πλευρά. Δεν πήρε ο Λουτσέσκου μόνος του το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα το πήρε και με τους ξένους που έφερε η διοίκηση και με τους πιτσιρικάδες που μπήκαν σε πείσμα των αρχικών του επιλογών (Κρέσπο και μεταγραφή είχε ζητήσει, Κουλιεράκης βγήκε, με Μπίσεσβαρ-Καντουρί ξεκίνησε το 2022 αντί Ντέλια που έβγαζε μάτια στην προετοιμασία και μετά τον έβαλε, Σαμάτα και Μπράντον πέρυσι αντί Τζίμα, Μουργκ φέτος αντί Σορετίρε κοκ)

Στην περίπτωση Τάισον, Κεντζιόρα, Μεϊτέ το δίκιο του προπονητή είναι αδιαμφισβήτητο, όπως και τους είπε σε κάθε τόνο πως δεν γίνεται να μην έχει η ομάδα προσωπικότητες μέσα να στηρίζουν τα νέα παιδιά και προσαρμόστηκε η μεταγραφική πολιτική.

Υπάρχει όμως και μια γραμμή (δεν λέω χρώμα, καταλαβαίνεις): δεν μπορεί να καθορίσει ο υπάλληλος [σπουδαίος προπονητής και ζωντανή ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά υπάλληλος που αύριο μεθαύριο μπορεί να είναι και αντίπαλος], ούτε μπορεί να επιβάλλει στον ΠΑΟΚ να υποχωρήσει για τον Έκονγκ ή τον Μεϊτέ, αν θίγονται ζητήματα αξιοπρέπειας ή οικονομικά μεγέθη. Πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνει αυτό.

Φέτος ο Λουτσέσκου, ίσως και νιώθοντας υψωμένος από το πρωτάθλημα τραβάει πολύ το σκοινί. Και σωστά παρενέβη η διοίκηση στην ευρωπαϊκή λίστα. Δεν μπορεί να στηρίζεις μέχρι παρεξηγήσεως τον κάθε Σαμάτα και να κάνεις καψόνια στον Τσάλοφ και τον Σορετίρε. Δεν μπορεί να συνεχίζεις να παίζεις με τον τρόπο που έπαιζες με Μεϊτέ, χωρίς αυτόν όμως, απλώς για να τους την πεις.

Και η διοίκηση από την πλευρά της όμως το έχει παρατραβήξει σε κάποια σημεία, με αποκορύφωμα τη διαρροή για Ίβιτς. Δεν ήταν σωστό και φυσιολογικά αντέδρασε ο Λούτσε.

Ζούμε σε αυτή τη διελκυστίνδα από το καλοκαίρι και την πληρώνει η ομάδα, που αποπροσανατολισμένη, χωρίς σκοπό στο γήπεδο και στήριγμα από γύρω ζει αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, με επιλογές που δείχνουν να μην έχουν σκοπό τη νίκη, αλλά το να αποδείξουν στον Ιβάν το "κοίτα που στα έλεγα, εγώ έχω δίκιο κι όχι οι άλλοι'' με θύματα τους παίχτες που μπερδεύονται και τελικά βλέπουμε ένα χάλι άψυχο, αδιάφορο και τρομαγμένο, με νέους και παλιούς να μην πιστεύουν σε τίποτα μέσα στο γήπεδο.

Η σύνθεση διοίκησης και προπονητή είναι η δύναμή μας. Όχι η πώλωση. Αν το βρούμε γρήγορα θα σωθεί η χρονιά και όχι μόνο. Αλλιώς υπονομεύουμε όλη την τριετία.

Για μένα δεν υπάρχει καν σκέψη για το μέρος ποιου είμαι. Η διοίκηση αυτή και εννοώ και τα παιδιά του Ιβάν μαζί, είναι το παρών και το μέλλον της ομάδας και αυτούς οφείλω να εμπιστευτώ για να πάνε τον ΠΑΟΚ εκεί που όλοι μας ονειρευόμαστε. Αν κρίνουν πως ο Λουτσέσκου έφτασε στο ταβάνι του, αυτοί ξέρουν. Όπως ήξεραν όταν αποφάσισαν πως αυτός είναι η ενδεδειγμένη λύση για τα επόμενα χρόνια και ανανέωσαν το συμβόλαιο, πολύ πριν δικαιωθεί ο Ραζβάν με τον τίτλο. Το παράλογο είναι πως αυτός ο τίτλος αντί να ενισχύσει την απόφαση, τελικά ήταν η αφορμή για να βγούνε όλα τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

Γιατί απλώς αυτό ήταν απόφαση του Ιβάν και μπροστά του τώρα ρίχνονται πανταχόθεν όλα τα επιχειρήματα για το πώς θα πορευτούμε στο μέλλον. Ας ευχηθούμε με μία γόνιμη σύνθεση των απόψεων και των δύο "στρατοπέδων".
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

figurehead4

Όσα καταθέτεις με την άποψη σου με βρίσκουν σύμφωνο 100% και ας με έχει πειράξει αφάνταστα η μή απόκτηση του μειτέ.
embuji

Δημοσίευση από embuji »

Οι δημοσιοσχετισμοι δεν εχουν χωρο σε μια ομαδα που θελει να κανει πρωταθλητισμο. Οι αλλαγες του λουτσεσκου ηταν ακριβως αυτο. Μουργκ 90 λεπτα; βαζεις τον μπραντον που εχει να παιξει 2 μηνες και βγαζεις τον πολυ καλο μεχρι στιγμης Τισουνταλι; Πως θα βρει μομεντουμ; Δε μας νοιαζει. Ποσες φασεις κατεστρεψε ο μουργκ; 90λεπτο. Ζιβκοβιτσ ταισον δε βλεπονται εδω και καιρο. ΑΣΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ.

Εχουμε να κερδισουμε στην τουμπα απο τον Αυγουστο. Εγω προσωπικα θα ειμαι ανοιχτος, θεωρω τον Λουτσεσκα πολυ καλο προπονητη αλλα δε τον γουσταρω σαν προσωπικοτητα. Επειδη ομως ειναι καλος προπονητης τον στηριζα για το εργο του. Απο την Μαλμε και μετα παμε απο κακο κοουτσαρισμα σε κακο κοουτσαρισμα. Αλλαγες που δεν εχουν καμια λογικη, παικτες να αδικουνται για να παιζουν τα πουλεν του(και να μην αποδιδουν).

Δεν ειμαι Σαββιδης, δεν ειμαι Λουτσεσκου, ΠΑΟΚ ειμαι. Αν μου ελεγε καποιος να αλλαξουμε προπονητη; Οκ μεσα, ποιον θα φερεις ομως; Αν θα εφερνες τον Κονσεισαο(δεν υπαρχει περιπτωση) ναι με κλειστα ματια. Αν ειναι να φερεις τον Ιβιτσ; Σε ικανοτητα δε θα ελεγα οτι εχει μεγαλη διαφορα ισως να βρει καλυτερη χημεια με την διοικηση; Αμφιβαλλω.

Εχει πολλα προβληματα η ομαδα. Απο υποστελεχωση καθως φαινεται εντελως ανοργανωτη η ΠΑΕ, σε αγωνιστικο με τον Λουτσεσκου να ειναι ο κυριος υπευθυνος για την εικονα.

Παρα πολυ προβληματισμενος. Μας κανουν δωρα και τα πεταμε στα σκουπιδια.
Andrew R

Δημοσίευση από Andrew R »

figurehead4 έγραψε:
Andrew R έγραψε:
Πρώτον, που το είδες ότι ο προπονητής δεν προσπαθεί να εντάξει τα νέα παιδιά στο γκρουπ ?? πουθενά ! κάνεις μια δίκη προθέσεων κι ένα εντελώς παράλογο άλμα κι λες ότι τα σέντερ φορά ΔΕΝ θα παιζαν αν ήταν ο Μπραντον καλά. Λοιπόν στον πραγματικό κόσμο κι όχι σε αυτόν που αναφέρεσαι οι δυο νέες μεταγραφές έχουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από τον Μπραντον , εγώ να δεχτώ ότι αυτό έγινε επειδή ο Μπραντον ήταν τραυματίας. Αναιρεί λοιπόν αυτό σε κάτι την συμμετοχή των παραπάνω παιδιών είναι ψέμα δηλαδή τα αγωνιστικά λεπτά που έχει ο καθένας τους? δηλαδή εσύ όχι μόνο θέλεις να παίζουν παραπάνω , πράγμα που έως τώρα ισχύει άλλα ζητάς από τον προπονητή ακριβώς τι??? να κάνει δήλωση μετάνοιας που θέλει να έχει ενεργό έναν από τούς στυλοβάτες τις περσινής πρωταθλήτριας ομάδας !!!!! καταλαβαίνεις τι γράφεις ? Μάλλον όχι!
Just for.the record
Ο ίδιος δήλωσε πως δεν θα έβγαζε τον Σαμάτα από τη λίστα και του το επέβαλλαν. Ο ίδιος δήλωσε 3 φορές κατά τη διάρκεια του τραυματισμου του Μπράντον πόσο του λείπει, τι χάνει η ομάδα, πως οι νέοι θα προσφέρουν κατά το Νοέμβριο. Το να πας σε μια καινούρια ομάδα και να ακούς όλα αυτά, αυξάνει την ανασφάλεια και μειωνει την αυτοπεποίθηση, που σε φορ είναι πιο σημαντικο. Μόλις έγινε καλά πέρασαν και οι δύο από κερκίδα. Ούτε πάγκο. Κερκίδα. Αλλά εγώ κάνω εικασίες. Εσύ μπορεί να είσαι ΟΚ με Σαμάτα, Μουργκ και Μπράντον γιατί το λέει ο Λουτσέσκου. Εγώ δεν είμαι. Προφανώς θα ήθελες και τον Εκόνγκ που ζητούσε να μείνει, αντί της επιλογής της διοίκησης να τον διώξει γι' αυτο που έκανε και να φέρει Λόβρεν. Αυτή ήταν η εισήγηση του αν θυμάσαι.

Έλα όμως λίγο και στη θέση του Σαββίδη να έχεις κινήσει γη και ουρανό να φέρεις τον Τσαλοφ, να σκας ένα σωρό λεφτά για Τισουντάλι και να σου λέει ο άλλος προτιμώ Σαμάτα και Μπράντον.
Να χαίρεσαι που έψηΝες εδώ κι ένα χρονο τον Σορετίρε να έρθει και να θέλει ο άλλος να παίζει με Μουργκ.

Αλλά εσύ έμαθες να κράζεις τη διοίκηση και να βγάζεις λάδι τον προπονητή σε όλα. Δικαίωμα σου.
Το τι καταλαβαίνει ο καθένας όμως άστο.
Για Λειβαδια δεν διάβασα να απαντάς πάντως. Μάλλον είσαι ΟΚ με αυτό.

edit
Όταν τελειώνουν τα επιχείρημα αρχίζουν οι Χριστομαθειες .Το να απευθύνεσαι σε έμενα σαν οπαδό του λουτσεσκου κι όχι αν οπαδό του ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ φθηνό δείγμα διαλόγου . Στον πραγματικό κόσμο τώρα υπάρχει κάποιος λόγος που επειδή δεν μπορείς να επιχειρηματολογήσεις με ποδοσφαιρικά επιχείρηματα κανεις συνεχώς επίκληση στο συναίσθημα ; Αναρωτιέσαι πάμπολλες φορές πως θα αισθανόταν οι δυο φορ ; Δεν κανείς κανένα ερώτημα ανάποδα πως θα αισθανόμουν ΕΣΥ σε μια δουλεια αν είχες πχ τραβήξει το κουπί που τράβηξε ο Μπράντον και να άκουγες από το πουθενά για το ποσό παικταράδες είναι αυτοί που ήρθαν και ποσό χαρούμενοι πρέπει να είμαστε που επιτέλους τύποι σαν τον Ισπανό θα βλέπουν τον αγωνιστικό χώρο με το κιάλι. Τα πιο πρόστυχα δυο μέτρα και δυο σταθμά που έχω ακούσει. Για την ταμπακιέρα βέβαια άτι ούτως η άλλως τα παιδια έχουν πάρει κι θα συνεχίσουν να παίρνουν ευκαιρίες κι θα ξεκινάνε και στην αρχική εντεκάδα όπως έχει γίνει ΤΟΣΕΣ φορές φέτος ούτε λόγος ! Λες κι χθες δεν ξεκίνησε με τον ΟΦΗ ο Μαροκινός αλλά κάποιος άλλος . Αναφέρεσαι συνεχώς στην Λειβαδιά τι ακριβως θέλεις να πεις δεν καταλαβαίνω ειλικρινά. Εκεί δε που έχουμε ρεσιτάλ είναι στην αναφορά σου για τον εκονγκ . Προφανώς δεν παρακολουθούσες την ομάδα πέρσι κι δεν γνωρίζεις ότι ο πρποπνητης που περνάς γενεές δεκατέσσερις πήρα ένα δεξί μπακ το ενέταξε στην ομάδα σαν κεντρικό αμυντικό κι μαζί με τον κουλιερακη πήραν την κούπα του πρωταθλήματος. τώρα που είδες εσυ ο προπονητής να είναι ευχαριστημένος με τον εκονγκ κι να κανείς κι αναφορά παράλληλα στον λοβρεν μόνο κι μονο για να βρεις κατι να πεις σηκώνω τα χέρια ψηλά . Φυσικά στην παράθεση που σου έγραψα χθες αναφέρθηκα κι σε πλείστα αλλά ποδοσφαιρικά επιχειρήματα τα οποία είναι φυσικό να μην αναφέρεσαι καθόλου .
Θα κλείσω με δυο πράγματα που με στεναχώρησαν πλήρως. Το πρώτο αφορα την σχεδόν εξαφάνιση απ την συζήτηση της άδικης τιμωρίας του προπονητή μας και το γεγονός ότι είδε το ματς από την εξέδρα . Είναι σχεδόν ντροπή μετά από έξι χρόνια παρουσίας αυτού του ανθρώπου στον πάγκο της λατρεμένης μας ομάδας να μην αντιλαμβάνεται ο μέσος οπαδός ποσό τον πειράζουν όλες αυτές οι αδικίες και ποσό επηρεάζουν τον ψυχισμό του και κατ επέκταση και την κρίση του. Και τέλος δεν υπάρχει κανένα δίπολο λουτσεσκου σαββιδη . Ο γίγαντας Ιβαν ήταν αυτός που κράτησε τον λουτσεσκου πέρσι στον ΠΑΟΚ μας . Όλα τ αλλά είναι εκ του πονηρού .
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Συγγνώμη φίλε μου αλλά δεν κάνω λάθος σε αυτό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο παγκοσμίως. Η διοίκηση, μέσω του ΤΔ που σε μας λείπει, οπότε μέσω του "τιμ Γιώργου" και στο οικονομικό της Γκοντζάρεβα για να μιλάμε συγκεκριμένα, θέτει στόχους, φέρνει παίχτες με στόχο την αυτάρκεια, τον πρωταθλητισμό, το ο,τιδήποτε έχει σχέση με την πολιτική της και τους μακροπρόθεσμους στόχους που θέτει ο Ιβάν.
Ο προπονητής παίρνει την ομάδα που του δίνουν και προχωρά να υλοποιήσει τους στόχους, ακόμη κι αν δεν έχουν εισακουστεί όλες οι εισηγήσεις του.

Πιστεύεις δηλαδή ότι η Ρεάλ περίμενε να συμφωνήσει ο Αντσελότι με την έλευση Εμπαπέ σε μία καλοκουρδισμένη μηχανή που σάρωνε πέρυσι και να την κάνει μπουρδέλο ο εγωίσταρος; Ούτε με σφαίρες. Του τον φέρανε γιατί η Ρεάλ έχει τη δική της πολιτική και θέλει τέτοιου είδους παίχτες ανέκαθεν (όπως είχε πάρει και Μπέκαμ ενώ είχε Φίγκο στην ίδια θέση και ας έκοβε το λαιμό του ο προπονητής να βρει λύση). Εδώ τώρα έχει αλλάξει ο καημένος ο Αντζελότι 4 φορές σχηματισμό να βρει τρόπο να τον χωρέσει και προχθές ήρθε και το ντόρτι από την Μπάρτσα γιατί τον ψάχνει ακόμη. Χωρίς γκρίνια. Τι πρέπει να βγει να κάνει ο μεγαλύτερος προπονητής αυτή τη στιγμή στον κόσμο (χθες βραβεύτηκε); Να γκρινιάζει και να πηγαίνει σαν πρόβατο στη σφαγή την ομάδα για να δείξει πόσο άμπαλος είναι ο πρόεδρος που προτάσσει το μάρκετινγκ του αγωνιστικού;

Και επειδή μιλάς πάντα ξεκάθαρα κι έτσι οφείλω και να μιλάω μαζί σου κι εγώ. Για μένα προσωπικά και χωρίς καμία πληροφόρηση, απλώς αυτό που καταλαβαίνω παρακολουθώντας την ομάδα συνεχώς είναι μία τεράστια διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ διοίκησης και προπονητή. Ο μεν προπονητής θέλει τις σταθερές του, τους έμπειρους, τους δικούς του που θα παίξουν και γι' αυτόν και η διοίκηση θέλει να προχωρήσει στο μέλλον με κατέβασμα του μέσου όρου ηλικίας, αξιοποίηση των ακαδημιών, πωλήσεις, ταχυδύναμους παίχτες κτλ

Η πράξη τόσων χρόνων απέδειξε πως σε κάποια ζητήματα κάποιοι έχουν δίκιο, σε κάποια η άλλη πλευρά. Δεν πήρε ο Λουτσέσκου μόνος του το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα το πήρε και με τους ξένους που έφερε η διοίκηση και με τους πιτσιρικάδες που μπήκαν σε πείσμα των αρχικών του επιλογών (Κρέσπο και μεταγραφή είχε ζητήσει, Κουλιεράκης βγήκε, με Μπίσεσβαρ-Καντουρί ξεκίνησε το 2022 αντί Ντέλια που έβγαζε μάτια στην προετοιμασία και μετά τον έβαλε, Σαμάτα και Μπράντον πέρυσι αντί Τζίμα, Μουργκ φέτος αντί Σορετίρε κοκ)

Στην περίπτωση Τάισον, Κεντζιόρα, Μεϊτέ το δίκιο του προπονητή είναι αδιαμφισβήτητο, όπως και τους είπε σε κάθε τόνο πως δεν γίνεται να μην έχει η ομάδα προσωπικότητες μέσα να στηρίζουν τα νέα παιδιά και προσαρμόστηκε η μεταγραφική πολιτική.

Υπάρχει όμως και μια γραμμή (δεν λέω χρώμα, καταλαβαίνεις): δεν μπορεί να καθορίσει ο υπάλληλος [σπουδαίος προπονητής και ζωντανή ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά υπάλληλος που αύριο μεθαύριο μπορεί να είναι και αντίπαλος], ούτε μπορεί να επιβάλλει στον ΠΑΟΚ να υποχωρήσει για τον Έκονγκ ή τον Μεϊτέ, αν θίγονται ζητήματα αξιοπρέπειας ή οικονομικά μεγέθη. Πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνει αυτό.

Φέτος ο Λουτσέσκου, ίσως και νιώθοντας υψωμένος από το πρωτάθλημα τραβάει πολύ το σκοινί. Και σωστά παρενέβη η διοίκηση στην ευρωπαϊκή λίστα. Δεν μπορεί να στηρίζεις μέχρι παρεξηγήσεως τον κάθε Σαμάτα και να κάνεις καψόνια στον Τσάλοφ και τον Σορετίρε. Δεν μπορεί να συνεχίζεις να παίζεις με τον τρόπο που έπαιζες με Μεϊτέ, χωρίς αυτόν όμως, απλώς για να τους την πεις.

Και η διοίκηση από την πλευρά της όμως το έχει παρατραβήξει σε κάποια σημεία, με αποκορύφωμα τη διαρροή για Ίβιτς. Δεν ήταν σωστό και φυσιολογικά αντέδρασε ο Λούτσε.

Ζούμε σε αυτή τη διελκυστίνδα από το καλοκαίρι και την πληρώνει η ομάδα, που αποπροσανατολισμένη, χωρίς σκοπό στο γήπεδο και στήριγμα από γύρω ζει αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, με επιλογές που δείχνουν να μην έχουν σκοπό τη νίκη, αλλά το να αποδείξουν στον Ιβάν το "κοίτα που στα έλεγα, εγώ έχω δίκιο κι όχι οι άλλοι'' με θύματα τους παίχτες που μπερδεύονται και τελικά βλέπουμε ένα χάλι άψυχο, αδιάφορο και τρομαγμένο, με νέους και παλιούς να μην πιστεύουν σε τίποτα μέσα στο γήπεδο.

Η σύνθεση διοίκησης και προπονητή είναι η δύναμή μας. Όχι η πώλωση. Αν το βρούμε γρήγορα θα σωθεί η χρονιά και όχι μόνο. Αλλιώς υπονομεύουμε όλη την τριετία.

Για μένα δεν υπάρχει καν σκέψη για το μέρος ποιου είμαι. Η διοίκηση αυτή και εννοώ και τα παιδιά του Ιβάν μαζί, είναι το παρών και το μέλλον της ομάδας και αυτούς οφείλω να εμπιστευτώ για να πάνε τον ΠΑΟΚ εκεί που όλοι μας ονειρευόμαστε. Αν κρίνουν πως ο Λουτσέσκου έφτασε στο ταβάνι του, αυτοί ξέρουν. Όπως ήξεραν όταν αποφάσισαν πως αυτός είναι η ενδεδειγμένη λύση για τα επόμενα χρόνια και ανανέωσαν το συμβόλαιο, πολύ πριν δικαιωθεί ο Ραζβάν με τον τίτλο. Το παράλογο είναι πως αυτός ο τίτλος αντί να ενισχύσει την απόφαση, τελικά ήταν η αφορμή για να βγούνε όλα τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

Γιατί απλώς αυτό ήταν απόφαση του Ιβάν και μπροστά του τώρα ρίχνονται πανταχόθεν όλα τα επιχειρήματα για το πώς θα πορευτούμε στο μέλλον. Ας ευχηθούμε με μία γόνιμη σύνθεση των απόψεων και των δύο "στρατοπέδων".

Κώδικας: Επιλογή όλων

[quote][/quote]

figuerhead: Σύμφωνος μέχρι κεραίας στα όσα έγραψες. Σε συγχαίρω και για την υπομονή σου να γράψεις αυτή την έκθεση, η οποία δεν είναι ιδεών αλλά πραγματικότητας και για την εξαιρετική και κατά την άποψή μου αμερόληπτη και χωρίς γωνίες στοιχειοθέτηση των πραγμάτων.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Superleague”