Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2024-2025

Άβαταρ μέλους
miburosaito

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2024-2025

Δημοσίευση από miburosaito »

Εικόνα

Μερικα σχόλια:

1) Πολύ καλυτερη επιθετικη ανάπτυξη σημερα, χωρις να εχουμε εξαιρετικη υποδοχή, 29+16+9+4= 58 από τα άκρα και 9+14= 23 απο το κέντρο

2) Πολύ επιθετικό σερβίς που μας βγήκε, απέναντι σε μια ομαδα που έχει θεματα με την υποδοχη της

3) Αλλαγη τακτικης του Πασκουαλινο στο τριτο σετ με τριπλετα μπροστα Edwards, Πολυνοπούλου και Soyza, η οποία οταν σέρβιρε η Πολυνοπούλου καπου στα μεσα του σετ με Soyza, Trnkova και Χανταβα στο μπλοκ σε εκεινη τη περιστροφη να μας ζοριζουν και να παιρνουν συνεχομενους ποντους.

4) Όμως η είσοδος της Κλεπκου εκει, εβγαλε τη Πολυνοπουλου απο το σερβις και αλλαξε τη περιστροφη που μας δυσκολεψε

Και οχι μονο αυτο, αλλα ο Τζιανκροσι εκανε λαθος τακτικης εκει κρατωντας τη προσοχη του μπλοκ πανω στο 4 (τη Κλεπκου δηλαδη σε εκεινη τη περιστροφη), αφηνοντας τη Ντρπα με μονό μπλοκ απο τη πισω ζώνη (απο το 1 δηλαδη) να πάρει και μια και δευτερη και τριτη δυσκολες μπαλες με επιτυχια! Και να ξαναπαρει ρυθμο σε εκεινο το σημειο και να τελειωσει το 3ο σετ με 6/11 επιθέσεις!

5) Οταν η Ντρπα δεν παιρνει 47 επιθεσεις οπως τη προηγουμενη αγωνιστικη, αλλα 29 οπως σημερα - ακομα και εγω που εκανα τη κριτικη μου το προηγουμενο Σαββατο - δεν τη φοβαμαι τη Σερβιδα...

Γενικοτερα ηταν αψογη η επιθετικη αναπτυξη σημερα, γι αυτο και μιλησα για ακομα καλυτερη ντε Βιβερ

6) Εχει φαει κραξιμο η Μομι (και απο μενα - δεν το κρυβω), αλλα σημερα εκανε ματσαρα αν καποιος αναλογιστει την υποδοχη που ειχε να διαχειριστει...

Πολυ δυσκολο να βελτιωθει αμεσα η ΑΕΚ σε αυτο, περιμενω σιγουρα κινηση τον Γεναρη

Βεβαια εχει τοσο κακο ονομα στην αγορα των ατζεντηδων, που εχω απορια να δω τι θα μπορεσει να φερει....

7) Καναμε καλό ματς με λιγα λαθη

Σε 3 σετ καναμε μονο 9 (!) λαθη....

Καλα, αν το συγκρινουμε με περσινους αγωνες θα τραβαμε τα μαλλια μας

*ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ*

Δεν περιμενω πρωταθλητισμο φετος, αλλα καλο βολει...

Παμε α λα Λουτσεσκου game by game και στο τελος Δεκεμβρη κανουμε μια πρωτη κριτική/ανασκόπηση στο τι είδαμε και το που στοχευουμε
Aed

Δημοσίευση από Aed »

Μπράβο στην ομάδα. Ελπίζω σε ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες και Δήμητρες.

Διάβασα καλά? Επέστρεψε η Lee Da Yeong ,στην Ελλάδα? Πως και γιατί δεν φοράει τα ασπρόμαυρα?
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 7 άσσους, 44 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων και οι πόντοι της ΑΕΚ προήλθαν από 4 άσσους, 39 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 9 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΟΚ (Γιάννης Τσαϊρέλης): Γιάσπερ 12 (10/16 επ., 2 άσσοι, 60% υπ.-33% άριστες), Βαν Ντε Βίβερ 4 (3/4 επ., 1 μπλοκ), Μπάκα 6 (3/9 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 58% υπ.-25% άριστες), Τερζόγλου 6 (4/9 επ., 2 μπλοκ), Κριβοσίσκα 12 (8/14 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Ντρπα 17 (16/29 επ., 1 άσσος) / Ξανθοπούλου (λ, 73% υπ.-55% άριστες), Κλέπκου 1 (0/4 επ., 1 άσσος), Αρμουτσή.

:nairepaok:
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Δημοσίευση από Willie the Pimp »

Να πω και γω λίγα λόγια για τον αγώνα. Καθαρή νίκη σήμερα. Η Βαν Ντε Βίβερ δείχνει μεγάλη προσωπικότητα, είναι "στρατηγός" μέσα στο παιχνίδι. Πέραν του πολύ καλού μοιράσματος εμψυχώνει όλες τις παίκτριες. Χαϊλάιτ μια αμυντική προσπάθεια αυτοθυσίας της Ξανθοπούλου στο 3ο σετ παρόλο που πήρε πόντο η ΑΕΚ, αυτή κοιτώντας προς την κερκίδα έδειξε με τα χέρια της κάτι του στυλ "σηκωθείτε και χειροκροτήστε την καταπληκτική προσπάθεια"!! Εμένα αυτό μου έδειξε πολλά. Είχαμε καλό σερβίς με ελάχιστα λάθη. Το μπλοκ-άμυνα λειτούργησε αρκετά καλά, σε κάποια σημεία οι αντίπαλες φτύνανε αίμα για να πάρουν πόντο. Μεγάλη προσπάθεια από όλα τα κορίτσια, θα σταθώ όμως στην Μαρτίνα η οποία έκανε όπως και στη Σαντορίνη εκπληκτικό παιχνίδι!! Είμαι αισιόδοξος για καλό βόλεϊ φέτος. Τέλος η αντίπαλη ομάδα αν και νωρίς μ' αυτό που μου έδειξε προβλέπω να έχει τη δική μας περσινή πορεία.
ΥΓ Η Μίκρα μου κάθεται στο στομάχι... Είχα ξεχάσει πόσο ακατάλληλα είναι τα καρεκλάκια. Επίσης ο κόσμος ήταν σχετικά λίγος, για πρεμιέρα αν και υπήρχε η δικαιολογία του αγώνα μπάσκετ.
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Δημοσίευση από Willie the Pimp »

miburosaito έγραψε:https://ibb.co/9cCnQ0b
... Καναμε καλό ματς με λιγα λαθη
Σε 3 σετ καναμε μονο 9 (!) λαθη....
Καλα, αν το συγκρινουμε με περσινους αγωνες θα τραβαμε τα μαλλια μας
*ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ*
Δεν περιμενω πρωταθλητισμο φετος, αλλα καλο βολει...
Παμε α λα Λουτσεσκου game by game και στο τελος Δεκεμβρη κανουμε μια πρωτη κριτική/ανασκόπηση στο τι είδαμε και το που στοχευουμε
Ολόσωστος!!
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Δημοσίευση από fuzztone »

Λοιπόν ξαναείδα παιγνίδι σε κονσέρβα...φοβάμαι μην το συνηθίσω.

Το πιο όμορφο και ωραίο στιγμιότυπο:
Μετά το τέλος του παιγνιδιού, Γιάσπερ και Βιβερ έβγαζαν υπομονετικά πολλές φωτογραφίες με τα κορίτσια των ακαδημιών, και αυτό αφού είχαν πάει στην κερκίδα και είχαν χαιρετίσει πολλούς. Τα κορίτσια αυτά αν δεν ήταν, έγιναν ΠΑΟΚ χτες. Η Βίβερ μοιάζει να προσφέρει πολλά περισσότερα από την αξία της στο γήπεδο...

Στο αγωνιστικό, τα είπατε νομίζω. Δεν είδα βέβαια τόσο τραγική την ΑΕΚ όπως λέτε, πιστεύω ότι αν η Χαντάβα είχε έστω υποφερτή απόδοση κυρίως επιθετικά, θα ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Η Τρίνκοβα μας δυσκόλεψε αρκετά, ενώ και η διαγώνιος έκανε πολύ καλό παιγνίδι επιθετικά και με μέτρια υποδοχή. Ωστόσο, μας βγήκε πολύ το σέρβις και το σημάδεμα των Χαντάβα-Έντουαρντς, χωρίς να έχει εναλλακτική εκεί η Αεκ στην υποδοχή. Καλή και η πασαδόρος τους.

Κορυφαία για μας η Βιβερ, έπαιξε εξαιρετικά την Ντρπα με ψηλές πάσες και ήταν σχεδόν αλάνθαστη (καλύτερη από το παιγνίδι με τη Θήρα). Πιθανη MVP της αγωνιστικής. Ένα άλλο χαρακτηριστικό νομίζω είναι και το στατιστικό attack on dig, οπου νομίζω αναφέρεται στις επιθέσεις μετά από άμυνα, που είχαμε πολύ υψηλό ποσοστό, και η πάσα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο εκεί.
Από κοντά και η Ντρπα βέβαια, που πήρε κεφάλι στις σκόρερ και δείχνει να το απολαμβάνει. Η Βουλγάρα καλύτερη από τα προηγούμενα, εξακολουθώ πάντως να μην εντυπωσιάζομαι. Το ίδιο και για Μπάκα και Τερζόγλου από τις οποίες περιμένω περισσότερα. Η αρχηγός μοιάζει σε πολύ καλό φεγγάρι, είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι, οδηγεί τα στατιστικά της λίγκας στην υποδοχή (όπου πέρυσι ήταν αρκετά πίσω).

Όσο κρατάμε τη μαχητικότητα και την αυτοθυσία από όλες τις παίκτριες, δεν φοβάμαι την ομάδα. Παρά το μικρό ρόστερ και την έλλειψη ποιοτικού βάθους, φέτος δεν υπάρχει Ευρώπη άρα η καταπόνηση θα είναι μικρότερη....Όταν βέβαια έρθει η ώρα των πλέι οφς με τα συνεχόμενα παιγνίδια μπορεί να το πληρώσουμε, αλλά για την ώρα απολαμβάνουμε την ομάδα!
Άβαταρ μέλους
blackened

Δημοσίευση από blackened »

Καμια σχεση η ομαδα με τον περσινο θιασο, η 7αδα μας συν την Κλεπκου και την Τσιογκα (ελειπε χθες, τραυματισμος;) ειναι πολυ καλη και αν δεν εχουμε τραυματισμους εχει σοβαρες πιθανοτητες για 4αδα θεωρω. Βεβαια δεν εχω ιδεα για τον υπολοιπο παγκο, πχ τι γινεται πισω απτην Ντρπα και την Ξανθοπουλου.

Περα απτην πασαδορο που ειπατε, πολυ καλη εντυπωση μου αφησε η Μπακα, πολυ ολοκληρωμενη παικτρια, μπορει να βοηθησει παντου συν οτι δεν πιανει και θεση ξενης.

Στα αρνητικα το γηπεδο της Μικρας που ευτυχως εβαλαν ταραφλεξ εστω, αλλα κατα τα αλλα εχει απαραδεκτες κερκιδες, χαμηλο ταβανι και ελαχιστο χωρο για να κυνηγησουν μπαλες οι παικτριες. Εγκλημα που δεν παιζει η ομαδα στο παλατακι.
Aed

Δημοσίευση από Aed »

Νομίζω οτι η Τσιόγκα έχει φύγει απο την ομάδα?
Maxpaok

Δημοσίευση από Maxpaok »

Εγώ , ο αδαής του αθλήματος απόλαυσα την ομάδα σε σχέση με την περσινή μας εικόνα.
Είδα ενέργεια και αθλητικό τητα.
Aed

Δημοσίευση από Aed »

Η διαφορά είναι οτι φέτος υπήρξε ορθολογική προσέγγιση στις ξένες, χωρίς να γίνει η παραμικρή υπέρβαση. Σίγουρα μειώθηκε το μπάτζετ, και η ομάδα επέστρεψε στη Μίκρα.

Δεν αποκτήθηκαν όμως 3 ξένες πασαδόροι ή 2,5 ακραίες σε συνολικά 3 ξένες για μήπως τον Ιανουάριο και να'χαμε να λέγαμε...

Αποκτήθηκαν 4 ξένες, σε 4 διαφορετικές θέσεις που έπρεπε. Με εμπειρία και ύψος (εκτός του ύψους της Jasper που παραμένει ερωτηματικό). Ας είμαστε ακόμη επιφυλακτικοί γιατί δεν βγήκε τίποτα τις προηγούμενες σεζόν.

Η Διαγώνιος φαίνεται καλή, αριστερό χέρι, πολύ καλή, θα ανέβει κι'αλλο.

Και κάτι για τη Μίκρα. Σε 1 χρόνο η Μίκρα θα έχει και στάση ΜΕΤΡΟ. Παίζει ρόλο, ειδικά σε σχέση με κάτι κρύα, παρακμιακά στάδια που ακούστηκαν κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού. Με την ελπίδα να μην ακουστούν ξανά.

Το Παλατάκι είναι η έδρα του ΠΑΟΚ, απο εκεί και πέρα υπάρχει η εναλλακτική της Μίκρας τώρα που μπήκε και ταραφλέξ, θα έχει και στάση ΜΕΤΡΟ. Μεγάλη υπόθεση για τις παίκτριες και τον κόσμο που ακολουθεί.
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Στα @@ μου το μετρο, θελω παλατακι
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Aed έγραψε:Νομίζω οτι η Τσιόγκα έχει φύγει απο την ομάδα?
Δεν εφυγε φιλε, ειναι τραυματιας
Aed

Δημοσίευση από Aed »

Cylon-4 έγραψε:Δεν εφυγε φιλε, ειναι τραυματιας
Α, οκ, πότε επανέρχεται?
Cylon-4 έγραψε:Στα @@ μου το μετρο, θελω παλατακι
Για τις αθλήτριες που πηγαίνουν καθημερινά στην προπόνηση, ειδικά για τις ξένες και όσες δεν έχουν γονείς και φίλους στη Θεσσαλονίκη, η προσβασιμότητα στο γήπεδο είναι θέμα.
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Δημοσίευση από miburosaito »

Δικαιότατα MVP το νεο πουλέν του φόρουμ 8-)

Η Ίλκα Βαν Ντε Βίβερ MVP της 2ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών

Η Ίλκα Βαν Ντε Βίβερ του Π.Α.Ο.Κ. είναι η MVP της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.

Η έμπειρη πασαδόρος ήταν η κορυφαία της ομάδας της στην νίκη του Δικεφάλου του Βορρά με 3-0 σετ επί της Α.Ε.Κ.. Η Βαν Ντε Βίβερ εκτός από τους 4 πόντους που πέτυχε οργάνωσε μαεστρικά το παιχνίδι της ομάδας της στην επίθεση. Με 37% άριστη υποδοχή η Βελγίδα πασαδόρος μοίρασε εξαιρετικά την μπάλα, με τον Π.Α.Ο.Κ. να τελειώνει τον αγώνα με 52% αποτελεσματικότητα (44/85 τελειωμένες).

Η Ίλκα Βαν Ντε Βίβερ γεννήθηκε στο Βέλγιο στις 26 Ιανουαρίου του 1993 και ξεκίνησε το βόλεϊ στην Αστερίξ. Έχει αγωνιστεί σε μερικά από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και του κόσμου, όπως στην Ιταλία, στην Τουρκία, στην Γαλλία και στην Γερμανία. Τα δύο τελευταία χρόνια βρισκόταν στην Ρουμανία φορώντας τις φανέλες των Ταργκοβίστε και Βολουντάρι. Το καλοκαίρι του 2024 συμφώνησε να αγωνιστεί στην Ελλάδα για λογαριασμό του Π.Α.Ο.Κ..

«Ήμουν ενθουσιασμένη που θα δίναμε το πρώτο μας παιχνίδι στην έδρα μας. Το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο αλλά ειχε αρκετό κόσμο και ελπίζω σε κάθε παιχνίδι να είναι και περισσότερος. Θέλουμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε στο γυναικείο βόλεϊ» ήταν το πρώτο σχόλιο της Βαν Ντε Βίβερ, η οποία στη συνέχεια σχολίασε τη νίκη επί της Α.Ε.Κ..

«Δεν τα παρατήσαμε ποτέ και παλέψαμε για κάθε μπάλα. Μέχρι να πέσει στο τάραφλεξ όλα παίζονται. Είχαμε καλό σερβίς και πιέσαμε αρκετά σε αυτό το κομμάτι. Νιώσαμε άνετα από την αρχή, ακολουθήσαμε τη τακτική μας και πήραμε τη νίκη. Είναι ευχάριστο που έχουμε πάρει δύο νίκες με 3-0. Πρέπει να κοιτάμε μόνο πως θα γίνουμε καλύτερες και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Πρέπει να χτίσουμε πάνω στις δύο αυτές εμφανίσεις που κάναμε με Θήρα και Α.Ε.Κ.».

Όσον αφορά την επιλογή της να έρθει στην Ελλάδα, η Ίλκα Βαν Ντε Βίβερ σχολίασε: «Ήταν μία καλή ευκαιρία για μένα. Αποφάσισα γρήγορα φέτος που θα αγωνιστώ και χαίρομαι που διάλεξα τον Π.Α.Ο.Κ.. Λατρεύω την Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη. Σχετικά με το πρωτάθλημα δεν έχω ακόμα ξεκάθαρη εικόνα, καθώς γνωρίζω μόνο τις δύο ομάδες που έχουμε παίξει. Γενικά σε όλα τα πρωταθλήματα, υπάρχουν 4-5 δυνατές ομάδες που διεκδικούν τους τίτλους και έτσι πιστεύω είναι και στην Ελλάδα».

Κλείνοντας, αφιέρωσε το βραβείο της MVP στις συμπαίκτριές της.

«Είναι τιμή μου που αναδείχθηκα MVP. Δεν θα μπορούσα όμως να το κατακτήσω χωρίς την καλή εμφάνιση που έκαναν οι συμπαίκτριές μου. Στόχος μου πάντα είναι η νίκη και θέλω να αφιερώσω το βραβείο στις συμπαίκτριές μου που με ανέχονται κάθε μέρα, γιατί μπορεί και εγώ να είμαι αρκετές φορές πιεστική απέναντί τους, γιατί ξέρω τις δυνατότητές τους και θέλω όλες μαζί να πετύχουμε».

Στην επτάδα και η Γιάσπερ με γεμάτη εμφάνιση!

Η κορυφαία επτάδα της 2ης αγωνιστικής

Εικόνα

Πασαδόρος: Ίλκα Βαν Ντε Βίβερ (Π.Α.Ο.Κ.) 4π. (3/4 επ., 1 μπλοκ).

Διαγώνια: Σάρα Τσάριτς (Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.) 31π. (26/63 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ).

Ακραίες: Χέστερ Γιάσπερ (Π.Α.Ο.Κ.) 12π. (10/16 επ., 2 άσσοι, 60% υπ. - 40% άριστες), Ιβάνα Βάνιακ 18π. (17/27 επ., 1 μπλοκ, 40% υπ. - 20% άριστες).

Κεντρικές: Μαρκέλλα Παπαγεωργίου (Α.Ο. Θήρας) 11π. (5/9 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Μαρτίνα Σάμανταν 19π. (14/20 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ).

Λίμπερο: Ελευθερία Μανιατογιάννη (Α.Σ.Π. Θέτις)

MVP VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2024-2025

1η αγωνιστική: Μαρία Νομικού (Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.)
2η αγωνιστική: Ίλκα Βαν Ντε Βίβερ (Π.Α.Ο.Κ. - Βέλγιο)
Άβαταρ μέλους
Special 4

Δημοσίευση από Special 4 »

Cylon-4 έγραψε:Στα @@ μου το μετρο, θελω παλατακι
Κι εγώ Παλατάκι θέλω αλλά..
το μετρό μόνο στα @@ μας δεν είναι.

Για το κέντρο, θα φανεί τώρα που θα ξεκινήσει πόσο σημαντικό είναι.

Για την επέκταση, δεν ξέρω αν θα τελειώσει το 2025 ή το 2040 ή κάπου ενδιάμεσα, αλλά να πω στο φίλο Aed που είπε για Μίκρα, ότι πριν την στάση της Μίκρας, θα είναι η στάση Ανωτέρα Σχολή Πολέμου, που θα είναι πολύ κοντά στο Παλατάκι και θα εξυπηρετεί παρά πολύ και το γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ

Μπορούμε να γελάμε όσο θέλουμε με την επική καθυστέρηση αυτού του έργου στην μπανανία μας, αλλά η σημαντικότητά του, για την πόλη, αλλά και για τα τμήματα του ΠΑΟΚ που συζητάμε, είναι τεράστια
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γυναικεία τμήματα”