65. Γιάννης Κωνσταντέλιας
Re: 7. Γιάννης Κωνσταντέλιας
Νομίζω χτες έκανε ένα από τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα παιχνίδια που θυμάμαι εγώ.
Δε μιλάω για highlights , 2 φάσεις στο 90λεπτο.
Μιλάω για μια συνεχή, ασταμάτητη απειλή.
Για συμμετοχή σε οτιδήποτε είχε να κάνει με την ανάπτυξή μας και πολύ τρέξιμο και πρεσάρισμα.
Κρίμα που είναι μια εποχή που αντί να έχεις γράψει 5 γκολ+ασσιστ σύμφωνα με αυτά που κάνεις, είμαστε συνεχώς στο παραλίγο.
Για συμμετοχή σε οτιδήποτε είχε να κάνει με την ανάπτυξή μας και πολύ τρέξιμο και πρεσάρισμα.
Κρίμα που είναι μια εποχή που αντί να έχεις γράψει 5 γκολ+ασσιστ σύμφωνα με αυτά που κάνεις, είμαστε συνεχώς στο παραλίγο.
Το μόνο μεγάλο λάθος που κάνει χθες είναι η πασα στον Τισουνταλι που θα τον έβγαζε τετ α τετ.
Ήταν πολύ εύκολη πασα, όχι για τον Ντελια, γενικά.
Από κει και πέρα για τις φάσεις που τελείωσε αυτός, ε εντάξει θέλει και λίγο τύχη κάποιες φορές.
Γενικά μιλώντας αν και συνεχίζει να έχει ένα θεματάκι όσον αφορά τις αποφάσεις του στο τελευταίο τρίτο δεν παύει αυτή την εποχή να είναι ότι καλύτερο διαθέτουμε μεσοεπιθετικά.
Το πρόβλημα μας δεν είναι ο Ντελιας, το πρόβλημα μας είναι οι υπόλοιποι τις μεσοεπιθετικης και επιθετικής γραμμής που είναι εντελώς ντεφορμέ.
Τάισον, Ζιλε, Ντεσποντοφ, Τισουνταλι και Τσάλοφ είναι από μέτριοι ως κακοί.
Ε δεν βγαίνει η φάση έτσι.
Ήταν πολύ εύκολη πασα, όχι για τον Ντελια, γενικά.
Από κει και πέρα για τις φάσεις που τελείωσε αυτός, ε εντάξει θέλει και λίγο τύχη κάποιες φορές.
Γενικά μιλώντας αν και συνεχίζει να έχει ένα θεματάκι όσον αφορά τις αποφάσεις του στο τελευταίο τρίτο δεν παύει αυτή την εποχή να είναι ότι καλύτερο διαθέτουμε μεσοεπιθετικά.
Το πρόβλημα μας δεν είναι ο Ντελιας, το πρόβλημα μας είναι οι υπόλοιποι τις μεσοεπιθετικης και επιθετικής γραμμής που είναι εντελώς ντεφορμέ.
Τάισον, Ζιλε, Ντεσποντοφ, Τισουνταλι και Τσάλοφ είναι από μέτριοι ως κακοί.
Ε δεν βγαίνει η φάση έτσι.
Το θετικό: Είναι μέσα στις φάσεις, τόσο στη δημιουργία όσο και στην τελική.
Το αρνητικό: Δεν τις μετουσιώνει σε γκολ ή ασσίστ.
Το αρνητικό: Δεν τις μετουσιώνει σε γκολ ή ασσίστ.
- ΑποστόληςΑ
Αν λες ότι διαφωνεί το 95% μαζί μου, μπορώ κι εγώ να ισχυριστώ ότι συμφωνεί το 98%.xrisitsapa έγραψε:Ολοι οι σκαουτ της Ευρωπης και το 95% των φιλαθλων της Ελλαδας, διαφωνουν μαζι σου.
Αν θες δωσε μου ενα παραδειγμα παιχταρα ( απο Ελλαδα) για να καταλαβω τι εννοεις.
Είναι λάθος να το λέμε αυτό. Ο καθένας μιλάει μόνο για τον εαυτό του και δεν δεσμεύει τους υπόλοιπους πολίτες.
Επίσης δεν ισχυρίστηκα ότι ο παίκτης είναι μέτριος, αλλά το ότι ακόμη δεν έγινε παιχτάρα.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν παιχτάρες.
Εμένα οι χαμένες τελικές δε με πειράζουν. Υπάρχουν παίκτες που έχουν έμφυτο ταλέντο στο τελείωμα φάσεων, υπάρχουν άλλοι που σε όλη τους την καριέρα δεν εκτελούσαν σωστά. Υπάρχουν άλλοι που δουλεύουν και βελτιώνονται ως ένα σημείο. Υπάρχουν κάποιοι που όσο και να δουλέψουν δε μπορούν ποτέ να αποβάλλουν την πίεση της στιγμής που δημιουργείται όταν νιώθουν πως βρίσκονται σε θέση βολής.ΑποστόληςΑ έγραψε: ...
Επίσης στο πρώτο ημίχρονο υπάρχει και μία φάση που φεύγει μαζί με τον Τισου αλλά δεν του κάνει καλή πάσα (ήταν μόνος του ο Τίσου) και κόβει ο αμυντικός.
Το παιδί δεν ξέρω που θα φτάσει. Θεωρώ ότι ποτέ δε θα γίνουν οι εκτελέσεις το δυνατό του σημείο. Δε χρειάζεται κιόλας. Κάνει τόσα από τα υπόλοιπα που στην τελική ας εκτελέσουν σωστά αυτοί που το έχουν. Πχ. βλέπεις ο Ντεσπόντοφ πόσο καλός εκτελεστής είναι. Στο γκολ που του ακυρώνουν στο Βόλο είναι από τόσο δύσκολη γωνία και με το εξωτερικό πόδι που λες δε γίνεται. Κι όμως ο Βούλγαρος μπορεί να εκτελέσει ταυτόχρονα και τεχνικά και δυνατά και βάζει ένα πολύ δύσκολο γκολ. Ο Ντέλιας όταν πάει να βαρέσει δυνατά χάνει το στόχο και η μπάλα πάει ψηλά. Όταν πάει να βαρέσει τεχνικά έχει ψιλοαναιμικά σουτ. Φυσικά έχει και κάποιες καταπληκτικές εκτελέσεις όπως πέρυσι το γκολ στα Γιάννενα και το γκολ στο Βόλο. Γενικότερα πάντως τα σουτ με τη μία μέσα από την περιοχή συνήθως δεν είναι καλά.
Δεν πειράζει όμως. Δε χρειάζεται να έχει καλές εκτελέσεις. Κάνει όλα τα άλλα.
Δημιουργεί τόσες υπεραριθμίες με το αφύσικα πηγαίο ταλέντο του που πρέπει όλη υπόλοιπη ομάδα μέσα από τη δουλειά του προπονητή να βγει κερδισμένη από αυτό.
Με αφορμή αυτό το τελευταίο εμένα το θέμα μου είναι άλλο.
Το πρόβλημά μου είναι οι φάσεις σαν αυτή που αναφέρει ο Αποστόλης. Η πάσα είναι εύκολη όπως ήταν και στην Κωνσταντινούπολη που και εκεί με το εξωτερικό έκανε την πάσα. Αν έβγαινε αυτή η φάση ίσως ήταν η καλύτερη ευκαιρία από όλες γιατί ο επιτιθέμενος θα μπορούσε να εκτελέσει με χώρο και χρόνο. Όλες οι άλλες φάσεις ήταν εκτελέσεις με μία επαφή. Προφανώς ήταν σούπερ ευκαιρίες αλλά χθες δεν ήταν η μέρα μας. Στη φάση αυτή όμως θα βλέπαμε έναν παίκτη μας να φέρνει τη μπάλα μπροστά του, να σηκώνει κεφάλι και να εκτελεί.
Για μένα λοιπόν αυτό είναι το σημαντικό. Κάνει τρίπλες, ξεφτιλίζει τους αμυντικούς, δημιουργεί υπεραριθμίες και μετά πρέπει να αποφασίσει πως θα μοιράσει το παιχνίδι . Εκεί δεν φτάνει μόνο να είναι σωστή η απόφαση. Πρέπει και η εκτέλεση της απόφασης να είναι σωστή. Και η πάσα είναι κάτι που έχει λιγότερο βάρος και πίεση από ένα τελείωμα που πρέπει να καταλήξει γκολ. Αν βγαίνουμε μια δυο φορές σε κάθε παιχνίδι 2 με έναν και 3 με έναν και η απλή πάσα προπόνησης δεν καταλήγει στον αποδέκτη τότε θα πηγαίνει στράφι όλη η υπόλοιπη δουλειά.
Υγ. Εχθές ήταν ένα γεμάτο και πραγματικά καλό παιχνίδι του Ντέλια.
-
xrisitsapa
ΑποστόληςΑ έγραψε:Αν λες ότι διαφωνεί το 95% μαζί μου, μπορώ κι εγώ να ισχυριστώ ότι συμφωνεί το 98%.xrisitsapa έγραψε:Ολοι οι σκαουτ της Ευρωπης και το 95% των φιλαθλων της Ελλαδας, διαφωνουν μαζι σου.
Αν θες δωσε μου ενα παραδειγμα παιχταρα ( απο Ελλαδα) για να καταλαβω τι εννοεις.
Είναι λάθος να το λέμε αυτό. Ο καθένας μιλάει μόνο για τον εαυτό του και δεν δεσμεύει τους υπόλοιπους πολίτες.
Επίσης δεν ισχυρίστηκα ότι ο παίκτης είναι μέτριος, αλλά το ότι ακόμη δεν έγινε παιχτάρα.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν παιχτάρες.
To 95% προφανως ηταν σχημα λογου, δεν εκανα και καμια δημοσκοπηση.
Ισχυριζομαι ομως οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των φιλαθλων τον θεωρει παιχταρα ( εστω κατ εσε για τα ελληνικα δεδομενα).
Διαφωνεις;
Επισης ειναι ΓΕΓΟΝΟΣ οτι υπηρξε ομαδα-δες που εδιναν 20εκ για να τον παρουν. Αρα κι αυτοι τον θεωρουν παιχταρα, που αξιζει τετοια επενδυση.
Αρα εξαρταται με τι τον συγκρινουμε. Αν λεμε οτι στην Ελλαδα δεν υπαρχουν παιχταρες σε σχεση με το επιπεδο του CL, θα συμφωνησω. Αλλα ακομα κι αυτοι εχουν ελλειψεις που δουλευονται και καποιες που δεν δουλευονται.
Γενικα θεωρω ΛΑΘΟΣ να πηγαινουμε εμεις τη συζητηση στον Ντελια ( εδω θεωρω οτι τρωμε τυρακι απο αρδ κ σια) τη στιγμη που ας πουμε οι αλλοι παρουσιαζουν
1. τον Φωταρα ως υπερπαιχτη ( ενω δεν εχει ακομα σκοραρει)
2. τον Λιβαι ως υπερπαικτη που ειναι 1 μεσα 10 εξω λες και υπηρετει στα ρανταρ στο Χορτιατη
3. βγαζουν πρωτοσελιδα για πιτσιρικαδες του γαυρου πχ σημερα για Μουζακιτη ειδα αρθρο, ενω εγω που ειδα το ματς ειδα ενα παιδακι και μισο που δεν εκανε τιποτα το αξιομνημονευτο
η καλυτερη εμφανιση φετος... πραγματικα εκανε παπαδες.. μαυρη κηλιδα η πασα στον τισου που τον εβγαζε μονο του τελειως και ουσιαστικα θα γινοταν το 1-0 και η τελικη που εχασε..
οταν ταισον και ζιφκο ειναι σε ρηχα νερα δεν γινεται να τα ριχνουμε ολα στον μικρο.
οταν ταισον και ζιφκο ειναι σε ρηχα νερα δεν γινεται να τα ριχνουμε ολα στον μικρο.
Καλησπέρα, δείτε λίγο τι κάνει στο 0:36.
Δεν το έχω ξαναδεί, είναι απίστευτο, ειδικά σε ντέρμπι και σε αυτήν την ταχύτητα.
[youtube]Zc65eBc8sU8&t=61s[/youtube]
Κάποιος φίλος που το έχει με τα gifακια ας το κάνει για να υπάρχει στο θρεντ και να το απολαμβάνουμε.
edit: Αυτό είναι το βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=Zc65eBc8sU8&t=36s
Δεν το έχω ξαναδεί, είναι απίστευτο, ειδικά σε ντέρμπι και σε αυτήν την ταχύτητα.
[youtube]Zc65eBc8sU8&t=61s[/youtube]
Κάποιος φίλος που το έχει με τα gifακια ας το κάνει για να υπάρχει στο θρεντ και να το απολαμβάνουμε.
edit: Αυτό είναι το βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=Zc65eBc8sU8&t=36s
ΑΛΛΟ ένα ματς που αντί για αδιαμφισβήτητα ωραίος, κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι μοιραίος
Το έγραφα και προχτές το ξαναγράφω και τώρα
Το θέμα δεν είναι το Χ χαμένο σουτ (που ξεκάθαρα χρειάζεται βελτίωση διότι 9/10 σουτ που θα κάνει ξέρουμε από πριν ότι θα είναι υπερβολικά χαλαρά ή άστοχα)
Το θέμα είναι η καίρια πάσα - ασίστ που είτε δεν βγάζει καν, είτε τη βγάζει λάθος
ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ για αυτό το επίπεδο και ειδικότερα για το δικό του ταβάνι, να μην κάνει την πάσα που δεν έκανε στην Τουρκία, και να μη μπορεί να κάνει σωστά την ασίστ χτες με τον Άρη που την έβγαλε με λάθος πόδι και εντελώς λάθος.
Πρωτίστως ο ίδιος βάζει εμπόδια στον εαυτό του με τις υπερβολές που επιδιώκει
Πάσες, σεντρες, σουτ, στημένα, με αυτή τη σειρά, πρέπει να τα δουλέψει μέχρι και στον ύπνο του
Ταπεινή μου άποψη.
Θεϊκές οι τρίπλες και οι εναλλαγές. Καμία η ουσία όμως.
Το έγραφα και προχτές το ξαναγράφω και τώρα
Το θέμα δεν είναι το Χ χαμένο σουτ (που ξεκάθαρα χρειάζεται βελτίωση διότι 9/10 σουτ που θα κάνει ξέρουμε από πριν ότι θα είναι υπερβολικά χαλαρά ή άστοχα)
Το θέμα είναι η καίρια πάσα - ασίστ που είτε δεν βγάζει καν, είτε τη βγάζει λάθος
ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ για αυτό το επίπεδο και ειδικότερα για το δικό του ταβάνι, να μην κάνει την πάσα που δεν έκανε στην Τουρκία, και να μη μπορεί να κάνει σωστά την ασίστ χτες με τον Άρη που την έβγαλε με λάθος πόδι και εντελώς λάθος.
Πρωτίστως ο ίδιος βάζει εμπόδια στον εαυτό του με τις υπερβολές που επιδιώκει
Πάσες, σεντρες, σουτ, στημένα, με αυτή τη σειρά, πρέπει να τα δουλέψει μέχρι και στον ύπνο του
Ταπεινή μου άποψη.
Θεϊκές οι τρίπλες και οι εναλλαγές. Καμία η ουσία όμως.
Αυτό ακριβώς!
Πολυ τρέξιμο, πρέσινγκ, κλεψίματα, ωραία ταχύτητα, τρομερές περιστροφές, αλλαγές κατεύθυνσης και τριπλές, όλα καλά με τις εύκολες πάσες και την κυκλοφορία αλλά τα τελειώματα του και οι ασιστ που δεν έδωσε στην Τουρκία και εχθές είναι εν τέλη αυτό που μένει και ο λόγος που χάσαμε και τα 2 παιχνίδια.
Ειναι ο καλύτερος μεσοεπιθετικός μας και ένας από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έβγαλε η χώρα. Αν δεν διορθώσει αυτές τις χτυπητές αδυναμίες ταλέντο θα μείνει όμως. Μιλάμε για παίκτη που κοστολογείται στα 20 εκατομμύρια και ως τέτοιος θα πρέπει να κρίνεται. Αν είχαμε δώσει 20 εκατομμύρια για να φέρουμε τον Χ σορετιρε κι έκανε τα παιχνίδια που κάνει ο Ντελιας φέτος θα λέγατε πόσο τόπο έπιασαν τα 20 εκατομμύρια;
Εχθές ήταν το καλύτερο παιχνίδι του φέτος, ήταν καλύτερος από τους άλλους που έπαιζαν, αλλά για το επίπεδο του όχι δεν ήταν καλός. Θέλει πολύ πολύ δουλειά σε συγκεκριμένους κομβικούς τομείς και μετά από 2 γεμάτα χρόνια στην ομάδα δεν δείχνει βελτίωση σε αυτούς. Αυτό τρομάζει.
Επίσης είναι άδικο να τον κρίνετε και να του δίνετε μπράβο λες και είναι ο Χατζηστραβος και έκανε ένα καλό παιχνίδι. Είναι ο Κωνσταντελιας και όπως κάποιος έγραψε τον παρακολουθεί η μισή Ευρώπη. Πρέπει να βελτιωθεί.
Πολυ τρέξιμο, πρέσινγκ, κλεψίματα, ωραία ταχύτητα, τρομερές περιστροφές, αλλαγές κατεύθυνσης και τριπλές, όλα καλά με τις εύκολες πάσες και την κυκλοφορία αλλά τα τελειώματα του και οι ασιστ που δεν έδωσε στην Τουρκία και εχθές είναι εν τέλη αυτό που μένει και ο λόγος που χάσαμε και τα 2 παιχνίδια.
Ειναι ο καλύτερος μεσοεπιθετικός μας και ένας από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έβγαλε η χώρα. Αν δεν διορθώσει αυτές τις χτυπητές αδυναμίες ταλέντο θα μείνει όμως. Μιλάμε για παίκτη που κοστολογείται στα 20 εκατομμύρια και ως τέτοιος θα πρέπει να κρίνεται. Αν είχαμε δώσει 20 εκατομμύρια για να φέρουμε τον Χ σορετιρε κι έκανε τα παιχνίδια που κάνει ο Ντελιας φέτος θα λέγατε πόσο τόπο έπιασαν τα 20 εκατομμύρια;
Εχθές ήταν το καλύτερο παιχνίδι του φέτος, ήταν καλύτερος από τους άλλους που έπαιζαν, αλλά για το επίπεδο του όχι δεν ήταν καλός. Θέλει πολύ πολύ δουλειά σε συγκεκριμένους κομβικούς τομείς και μετά από 2 γεμάτα χρόνια στην ομάδα δεν δείχνει βελτίωση σε αυτούς. Αυτό τρομάζει.
Επίσης είναι άδικο να τον κρίνετε και να του δίνετε μπράβο λες και είναι ο Χατζηστραβος και έκανε ένα καλό παιχνίδι. Είναι ο Κωνσταντελιας και όπως κάποιος έγραψε τον παρακολουθεί η μισή Ευρώπη. Πρέπει να βελτιωθεί.
φαίνεται ότι έχει θέμα στα τελειώματα που δουλεύει ούτως ή άλλως στις προπονήσεις.
θα προσθέσω ωστόσο ότι φταίνε και τα φεγγάρια.... ναι, σε δύο ματς δεν του έκατσε τίποτα που θα μπορούσε να του έχει κάτσει. συμβαίνει
θα προσθέσω ωστόσο ότι φταίνε και τα φεγγάρια.... ναι, σε δύο ματς δεν του έκατσε τίποτα που θα μπορούσε να του έχει κάτσει. συμβαίνει
-
xrisitsapa
Για να φανει ακομα περισσοτερο, πρεπει να παιζουν και οι αλλοι.
Περυσι ολα τα καλα που εκανε ηταν σε συνδυασμο με τον Ταισον και τον Μπραντον.
Φετος τρεχει μονος του και προς το παρον πρεπει να παιξει για 3.
Ε, παιζει για 2, αλλα δεν ειναι αρκετο.
Τα δε τελειωματα για μενα ειναι και θεμα κουρασης και καθαρου μυαλου.
Περυσι ολα τα καλα που εκανε ηταν σε συνδυασμο με τον Ταισον και τον Μπραντον.
Φετος τρεχει μονος του και προς το παρον πρεπει να παιξει για 3.
Ε, παιζει για 2, αλλα δεν ειναι αρκετο.
Τα δε τελειωματα για μενα ειναι και θεμα κουρασης και καθαρου μυαλου.
Έτσι είναιgiapas έγραψε:Νομίζω χτες έκανε ένα από τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα παιχνίδια που θυμάμαι εγώ.
Το 90%, για να μην πω παραπάνω, του δημιουργικού παιχνιδιού, περνάει από τον Κωνσταντελια
Στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου έχει θέμα, που χρειάζεται βελτίωση
Δηλαδή πιο σωστές τελικές πάσες / ασσιστ, γρηγορότερες - καλύτερες επιλογές κ σίγουρα τα σουτ που πολλά δεν είναι αξιωσεων
Αν φτιάξει κ αυτά, απλά δεν θα τον κρατάει τίποτα στην Ελλάδα, θα είναι πανέτοιμος για μεγαλύτερο πρωταθλημα
Αν δεν τα φτιάξει, να το συζητήσουμε
- kataramenos5