Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧVI

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
Miles

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧVI

Δημοσίευση από Miles »

Υπάρχει μια παρανόηση, νομίζω, στο τι είναι άμεσο ποδόσφαιρο. Πιο χαρακτηριστικό στο διεθνές ποδόσφαιρο ήταν η Λίβερπουλ του Κλοπ. Άμεσο ποδόσφαιρο είναι όταν μεταφέρεις την μπάλα από την άμυνα κατευθείαν στην επίθεση, με μακρινή μπαλιά, παρακάπτοντας τον ενδιάμεσο χώρο, προκειμένου να βρεις τον αντίπαλο ανοιχτό πίσω, έτσι όπως έχει γίνει το σύγχρονο ποδόσφαιρο με τις άμυνες ψηλά για πίεση.
Άμεσο παιχνίδι ήταν η φάση του 5ου γκολ με τη Δυναμό, όταν ο Σαμάτα, αρκετά κάτω από το κέντρο, βρήκε στον χώρο τον Ντεσπόντοφ. Άμεσο ήταν το δεύτερο γκολ που φάγαμε από την Μπριζ στην Τούμπα, επίσης το γκολ της χάρτινης πέρσι, πάλι στην Τούμπα, στην κανονική διάρκεια. Η πάσα του Κοτάρσκι στον Ντέλια τις προάλλες με τον βάζελο (χαρακτηριστική φάση για Λίβερπουλ).
Δεν είναι άμεσο ποδόσφαιρο το δεύτερο γκολ που βάλαμε στον βάζελο κάτω, στα πλέι οφ, όπου ξέφυγε ο Μεϊτέ από τον Τσέριν και διέσχισε γρήγορα το μισό γήπεδο, ούτε το δεύτερο γκολ στον γαύρο, στα πλέι οφ, στην Τούμπα, με την γρήγορη μετάβαση/αντεπίθεση Τάισον-Ντέλια-Ζίφκοβιτς, ούτε φυσικά οι γιόμες που κάνουμε για να αποφεύγουμε την πίεση των αντιπάλων στο δικό μας build up, προκειμένου να βρίσκουμε τους επιθετικούς με την πλάτη στην αντίπαλη εστία για να υποδεχθούν την μπάλα.
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Ακριβως αυτό που περιγράφεις εντασσεται στο άμεσο ποδόσφαιρο. Στις φάσεις που έδωσες υπάρχει στόχευση παίκτη που προσπαθείς να τον βρεις άμεσα. Είτε με ψηλή είτε με χαμηλή μπάλα. Πολύ εύστοχη η επισήμανση σου για το δεύτερο γκολ στα πλέι οφ. Αυτό είναι καθαρό σπάσιμο πρεσινγκ.
Πχ. το πρώτο γκολ προχθές με το Βόλο έρχεται από άμεσο παιχνίδι με πάσα στο Μπάμπα.
Υγ. Το πρώτο γκολ της Μπριζ δε το θεωρείς άμεση εκτέλεση επίθεσης;
Υγ2. Μόνο τις μακρινές μπαλιές εντάσσεις στο άμεσο ποδόσφαιρο; Δλδ αν ο Κοτάρσκι δώσει από το ημικύκλιο μια συρτή δυνατή στο Σορετιρε που βρίσκεται στο κέντρο κι αυτός με τη μία δώσει έξω δεξιά στον Αντριγια στην πλάτη της άμυνας δεν το θεωρείς άμεσο επειδή υπάρχει ενδιάμεσος σταθμος παρότι έχεις εκδήλωση επίθεσης σε κάτω από 5 δευτερόλεπτα;
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Φίλε marsantos για άλλη μια φορά λέμε το ίδιο αλλά ίσως η δική μου ορολογία να είναι λανθασμένη.

Συμφωνώ στην ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού μας.

Ο Λουτσκέσκου έπαψε να παίζει συνεχώς σετ παιχνίδι ή με πολλές πάσες καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και αυτό ωφέλησε την ομάδα και τον ίδιο. Προσαρμόζει την ομάδα στις εκάστοτε συνθήκες...άλλοτε με χτίσιμο παιχνιδιού ...άλλοτε με μακρινή μπαλιά για να αποφύγει τη πίεση...άλλοτε με υπομονή...άλλοτε με παιχνιδι στο χώρο .

Οι άλλοι δυο προπονητές που σχολίασα δυσκολεύονται να προσαρμόσουν την ομάδα τους με ανάλογο τρόπο οπότε όταν δεν τους βγαίνει το παιχνίδι τους βραχυκυκλώνουν.
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Δεν θυμόμουν το πρώτο γκολ των Βέλγων και έκατσα να το ξαναδώ. Δεν είναι άμεσο αυτό και δεν ξέρω γιατί ο Τσόχος το λέει έτσι, άμεση μετάβαση - εκτός αν το εννοεί με την έννοια της γρήγορης; Πάντως βγαίνουν στην επίθεση με διαδοχικές πάσες παιχτών που είναι, ας πούμε, σε όλο το μήκος του γηπέδου.
Η περιγραφή που εγώ έχω βρει λέει για παράκαμψη του ενδιάμεσου χώρου, εξού και το direct/άμεσο. Το παράδειγμα που δίνεις μοιάζει με το δεύτερο γκολ με τον γαύρο που ανέφερα, με δύο πάσες. Δεν νομίζω ότι το άμεσο έχει να κάνει αποκλειστικά με το πόσο γρήγορη αντεπίθεση βγάζεις - και με τον βάζελο το κατέβασμα του Μεϊτέ γρήγορα εξελίχθηκε. Με αυτή την έννοια, όλες οι τοπ ομάδες άμεσα/γρήγορα παίζουν.
Άβαταρ μέλους
hawklord

Δημοσίευση από hawklord »

Πεφτουν κορμια στο ντερμπι των παλαι ποτε τροπαιουχων.
Parstoukas4

Δημοσίευση από Parstoukas4 »

Προφανώς δεν πρέπει να πολυασχολούμαστε με τον Άρη, αλλά είναι αρκετά αστείο ότι ενώ προετοιμαζόμαστε για το ματς με την Γαλατά, αυτοί έχουν ντέρμπι στο κύπελλο με τον Εθνικό :D
marsantos

Miles έγραψε:Δεν θυμόμουν το πρώτο γκολ των Βέλγων και έκατσα να το ξαναδώ. Δεν είναι άμεσο αυτό και δεν ξέρω γιατί ο Τσόχος το λέει έτσι, άμεση μετάβαση - εκτός αν το εννοεί με την έννοια της γρήγορης; Πάντως βγαίνουν στην επίθεση με διαδοχικές πάσες παιχτών που είναι, ας πούμε, σε όλο το μήκος του γηπέδου.
Η περιγραφή που εγώ έχω βρει λέει για παράκαμψη του ενδιάμεσου χώρου, εξού και το direct/άμεσο. Το παράδειγμα που δίνεις μοιάζει με το δεύτερο γκολ με τον γαύρο που ανέφερα, με δύο πάσες. Δεν νομίζω ότι το άμεσο έχει να κάνει αποκλειστικά με το πόσο γρήγορη αντεπίθεση βγάζεις - και με τον βάζελο το κατέβασμα του Μεϊτέ γρήγορα εξελίχθηκε. Με αυτή την έννοια, όλες οι τοπ ομάδες άμεσα/γρήγορα παίζουν.
Καταλαβαίνω τι λες. Είναι θέμα ορισμού και δεν ξέρω αν υπάρχει ένας συγκεκριμένος και με ακρίβεια διατυπωμένος ορισμός του τι είναι άμεσο παιχνίδι. .
Για παράδειγμα γκουγκλαροντας βρήκα πρώτο πρώτο αυτόν τον ορισμό:
Direct play can be characterized as a style containing long passes, a low number of passes, short passing sequences, and a low number of touches per ball involvement.

Εδώ λοιπόν δεν εντάσσει μόνο τις μακρινές μπαλιές.
marsantos

van rooy έγραψε:Φίλε marsantos για άλλη μια φορά λέμε το ίδιο αλλά ίσως η δική μου ορολογία να είναι λανθασμένη.

Συμφωνώ στην ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού μας.

Ο Λουτσκέσκου έπαψε να παίζει συνεχώς σετ παιχνίδι ή με πολλές πάσες καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και αυτό ωφέλησε την ομάδα και τον ίδιο. Προσαρμόζει την ομάδα στις εκάστοτε συνθήκες...άλλοτε με χτίσιμο παιχνιδιού ...άλλοτε με μακρινή μπαλιά για να αποφύγει τη πίεση...άλλοτε με υπομονή...άλλοτε με παιχνιδι στο χώρο .

Οι άλλοι δυο προπονητές που σχολίασα δυσκολεύονται να προσαρμόσουν την ομάδα τους με ανάλογο τρόπο οπότε όταν δεν τους βγαίνει το παιχνίδι τους βραχυκυκλώνουν.
Όντως Ολλανδε αυτό που λες είναι το ζουμί. Ότι ο Λουτσε προσαρμοζεται, ελίσσεται και ψαχνει διαρκώς το πως θα βγει νικητής.
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Miles έγραψε:4 αγωνιστικές μόνο, ένα ματς την εβδομάδα, ήδη 4 παίχτες με θλάσεις, ο ένας ο συνήθης ύποπτος για τον οποίο απορρίπτονται προτάσεις 20+ εκατ.
Και η καταγραφή συνεχίζεται: Μουκουντί που δεν λένε ακριβώς τι τραυματισμός είναι, περιμένουν εξετάσεις, και Λιούμπισιτς που είναι εκτός προπονήσεως γιατί είναι στα... κόκκινα.

Marsantos, έχεις δίκιο, είναι λίγο φλου ο ορισμός, παλιά έβρισκα άλλη περιγραφή, αλλά και τώρα αν ψάξεις, ιδίως παραδείγματα στο youtube, κυρίως βαθιές μπαλιές δείχνουν.
Άβαταρ μέλους
thomas Murg

Δημοσίευση από thomas Murg »

Περιγράφει ο οαρειανός αρδ στο σδνα πόσο ελαφριά είναι η φανέλα του οάρεως. Το λες και κρίση αυτογνωσίας:

Το αποτέλεσμα είναι να τερματίζεις 20+ πόντους από την πρώτη 3άδα - 4άδα και να απέχεις αρκετά - όχι από το πρωτάθλημα - αλλά από τον ίδιο τον πρωταθλητισμό! Με παίκτες μάλιστα που αν τους φορούσες άλλη φανέλα ίσως να είχαν ήδη τίτλους και επιτυχίες. Το ρόστερ του Άρη ΜΠΟΡΕΙ, όμως δεν το έχει καταλάβει ακόμη...
Άβαταρ μέλους
Special 4

Δημοσίευση από Special 4 »

Μπορεί τι?
Τι ακριβώς φαντασιωνεται?
Μια καλή ποδοσφαιρικη φαπα την Κυριακή κ θα προσγειωθεί από το συννεφάκι του, κατευθείαν στην πραγματικοτητα
Που μου θέλει κ πρωταθλητισμό :lol:
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Εντάξει ο Φωτάρας ν' ανέβει χρηματιστηριακή αξία, ακόμα και να περάσει τον δικό μας, αλλά ο Λιβάι γιατί είχε άνοδο; Στις δέκα θλάσεις και εκατομμύριο άνοδος;
marsantos

Καρπουζα για δώσε τα φώτα σου.
Πριν καμιά 10αρια μέρες βγήκε ο Ζηκος της αεκ και τον Αλμέιδα για τον τρόπο προπόνησης. Είπε τα εξής:
«15 μέρες διακοπής και εννοείται προπόνησης βάσει της διακοπής αυτής, απαγορεύεται βάσει νόμου της εργοφυσιολογίας, της κανονικότητας, της προπονητικής και πάνω απ' όλα της λογικής όλων των αυτών… να υπάρξει τραυματισμός».
Για πες, ισχύουν αυτά που λέει ο Ζηκος κι αν σου είναι εύκολο δώσε μας και μια μικρή εξήγηση.
black death

Δημοσίευση από black death »

Γκολαρα τσερκι εκει που είχε αρχισει να γερνει το γηπεδο πολύ.
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

Πολύ κακή εμφάνιση ο γαύρος ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Πάσα δεν αλλάζει
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”