ΕΥΡΩΠΗ 2024-25

Σχόλια - κριτική των αγώνων και τα νέα του ευρωπαϊκού ΠΑΟΚ
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Re: ΕΥΡΩΠΗ 2024-25

Δημοσίευση από Doomlord4 »

theo-drama έγραψε:Να μαζέψουμε όσο πιο πολλούς βαθμούς μπορούμε κ φέτος κ συνέχεια.
Τουλάχιστον κάθε χρόνο, πάνω από 12.

Να παίζουμε συνεχόμενα κάθε χρόνο ομιλους(είτε Γιουροπα, είτε κονφερενς κ ακόμη παραπέρα)

Και να μην έχουμε άλλο, χρονιές τύπου Λεφσκι(2022-2023 1,5 βαθμοί) η ακόμη κ τύπου ομίλων Γιουροπα( με πενιχρη συγκομιδή 2021-2022 των 5 βαθμών, στην ουσία 1 νίκη) ούτως ωστε να μας πηγαίνουν πισω.

Δλδ 5 χρονιές επί 10 η 12 βαθμούς....
είναι Μανι Μανι 50 η 60 βαθμοί στην πενταετία.
Βάλε κ τα μπόνους της καλύτερης θέσης, στο ρακινγκ, που θα πάρεις κι από εκεί βαθμούς κι έγινε πραγματικότητα.

Έτσι κάποια στιγμή με καινούργιο φορματ, θα παίξουμε απευθειας στον ας πούμε καινούργιο όμιλο των 8 ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εγώ θεωρώ ότι μόνο επευθειας, μπορούμε να πάμε εκεί.
Για τον λόγο, ότι κάθε καλοκαίρι θα έχεις κ μια Μάλμε, Αγιαξ, Μπενφικα κλπ.

Δεν έχουμε τύχη ΠΑΟΚ είσαι.

Επίσης ολο αυτο το βλέπω να γινεται(πρόβλεψη), σε συνδιασμο
μαζί με την καινούργια Τουμπα.
Σωστός σε όλα!
theo-drama
Mr Ξερόλας 2019

Δημοσίευση από theo-drama »

Αυτό πρέπει να το κάνει κορνίζα ο ΙΒΑΝ (όχι το δικό μου) , το δικό σου και να τους βάζει πίεση, ούτως ώστε να το καταλάβουν.

Όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ.

Αλλά πρέπει κι ιδιος(πιστεύω ότι το έμαθε πλέον), να το έχει εμπεδώσει, στον εαυτό του.

Οπότε ξανά πισταρισμα, στο τοπικ του.

Έτσι μεγαλώνει η ΠΑΟΚΑΡΑ.
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

gergeo4 έγραψε:θελουμε πρωταθλητες τους

ΣΕΛΤΙΚ
ΔΥΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
ΡΙΕΚΑ/ΧΑΙΝΤΟΥΚ
ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ/ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ
ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ/ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ
ΠΑΡΤΙΖΑΝ
Xθες χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να μη μας νοιάζει τι θα γίνει στη Δανία!
Άβαταρ μέλους
gergeo4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από gergeo4 »

:cry: :cry: :cry: :cry:
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Doomlord4 έγραψε:
marsantos έγραψε:Στα ευρωπαϊκά του καλοκαιριού το κάρμα μας κυνηγάει.
Άρα; Ποια είναι η λύση; ;)
Doom φιλαράκι θέτεις πολύ ωραία ερωτήματα που απαντώνται μόνο δια ζώσης. Πραγματικά αν βρεθείς Αθήνα πρέπει να συναντηθούμε και να κάτσουμε ένα 5ωρο να τα θέσουμε όλα επί τάπητος.
Με πολύ λίγα λόγια πάνω σε αυτό που ρωτάς και ειδικά προς την κατεύθυνση που θες και καλώς θες να στραφεί η κουβέντα.
Είμαι από τους φίλους που έχω παραδεχθεί μέσα σε αυτήν την κοινότητα πως το σκεπτικό και η δουλειά σου μου άλλαξαν 180 μοιρες την οπτική μου στο δίπολο Ελλάδα -Ευρώπη. Πλέον στο μυαλό μου δεν υπάρχει δίπολο. Το ένα θρέφει το άλλο. Το ένα ανοίγει δρόμο για το άλλο. Και τα 2 μαζί θα μεγαλώσουν τον ΠΑΟΚ.
Ο δρόμος που περιγράφεις είναι αυτός που πρέπει να έχει στόχο ο ΠΑΟΚ.
Αλλά..
Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται σε τέτοια βαθμίδα που ακόμα κι αν ο ΠΑΟΚ τα κάνει όλα σωστά δε θα μπορεί συστηματικά να αποφεύγει το καλοκαίρι.
Ναι, η βαθμολογία που ανέβασες χθες τόσο σε αυτό το τοπικ όσο και στο τοπικ του Ιβαν είναι πλέον ευαγγέλιο για μένα για αυτό και είδε 4 το πρωί να σε ρωτάω κάτι πάνω σε άρθρο του Μπρατσου.
Ακόμα όμως κι αν καταφέρεις να βρεθείς στην κορυφή αυτής της λίστας και γλιτώσεις μια χρονιά τα θερινά προκριματικά., είναι βέβαιο ότι αυτό δεν μπορείς να το πετυχαίνεις κάθε χρονιά. Σίγουρα κάποιες χρονιές θα παίξεις και προκριματικά. Θες γιατί μια χρονιά θα υπάρχει κάποια ομάδα που θα τα κάνει καλύτερα από σένα και θα σε αφήσει δεύτερο; Θες γιατί θα βγεις μια χρονιά δεύτερος και θα έχεις μια Μπενφικα από πάνω σου στη λίστα;
Προκριματικά να αποφευχθούν μια για πάντα αποκλείεται.
Ναι μια χρονιά μπορεί να πάρουμε πρωτάθλημα και να είμαστε πρώτοι στη λίστα. Και την επόμενη χρονιά επειδή η Ελλάδα ανέβηκε στη 10η θέση να ξαναπαρουμε το πρωτάθλημα και να μπούμε απευθείας στους ομίλους. Κάποια στιγμή όμως η Ελλάδα θα ξαναπέσει στην 20η θέση και ο ΠΑΟΚ δε θα είναι πρώτος στη λίστα των επιλαχοντων.
Τότε θα παίξουμε προκριματικά. Τι θα γίνει; Πρέπει να τα κάνουμε μαντάρα η να δώσουμε με σωστό τρόπο τα προκριματικά. Ταυτόχρονα ξεκινάει πρωτάθλημα. Κοιτάμε με ποιον παίζουμε ή δε μας νοιάζει με το ροστερ που θα κατέβουμε στο Περιστέρι. Ευρώπη βγαίνεις μέσα από την Ελλάδα. Ελλάδα διακρινεσαι μέσα από την Ευρώπη.
Όπως πολύ σωστά είπες ΠΑΟΚ - Ελσίνκι δεν νοείται να το πει κάποιος αδιάφορο. Αντίστοιχα όμως δεν πρέπει να αντιμετωπιστει χαλαρά κάποιος ελληνικός αγωνας όπως αντιμετωπιστηκε το περυσινό ΟΦΗ-ΠΑΟΚ που κατέβηκε η ομάδα με το σκεπτικό ότι αφού πέρασε ομίλους οι έγνοιες τελείωσαν.
Ξέρεις από πέρυσι ότι έχω ένα κόλλημα με το πρόγραμμα, τη διαδοχικοτητα των αγώνων, το διάστημα των ημερών ανάμεσα στους αγώνες. Έχω κυκλωσει ήδη όπως κατάλαβες τη δυάδα Δουβλίνο - Περιστέρι. Βλέπω ότι το ροστερ μπορεί να έχει σημαντικές απώλειες ενόψει αυτών των 2 αγώνων και ήδη προβληματιζομαι.
Φέτος που οι αγωνιστικές μειώθηκαν (ευτυχώς που μειώθηκαν) η βαρύτητα των μικρών αγώνων αυξάνεται. Ματς σαν αυτό με τον Ατρόμητο, αν είναι νικηφόρα, κάνουν πιο εύκολα αντιληπτή την αξία της βαθμολογίας που ανέβασες.
Για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα και δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Ευρώπη.
Και πάνω σε αυτό το τελευταίο είναι ευκαιρία να θίξω κάτι που θέλω κι εσύ με τον άρτια δομημένο τρόπο παρουσίασης που διαθέτεις να το παρουσιάζεις όλο και περισσότερο.
Οι στόχοι του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα δεν είναι μόνο πρωτάθλημα και τίποτα άλλο. Επειδή καλώς ή κακώς στα προκριματικά η ομάδα εμφανίζεται συνήθως ανετοιμη, ο ΠΑΟΚ πρέπει να διεκδικεί με λύσσα οποιοδήποτε ευρωπαϊκό εισιτήριο υπάρχει διαθέσιμο και είναι καλύτερο από το conference. Πχ. φετος αν δεν μπορούμε να βγούμε πρώτοι πρέπει να κυνηγήσουμε τη δεύτερη θέση οπωσδήποτε. Αν δεν μπορούμε τη δεύτερη οπωσδήποτε κυνηγάμε την τριτη σε συνδυασμό με αυτονόητο κυνήγι του κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ πρέπει κάθε στιγμή να κυνηγάει το καλύτερο διαθέσιμο ευρωπαϊκό εισιτήριο ώστε να έχει δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες σε περίπτωση αποκλεισμων.
Για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα και δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Ευρώπη.
demo4

Δημοσίευση από demo4 »

Να πω κάτι θετικό για την τελευταία πενταετία. Με κακή παρένθεση τον αποκλεισμό από Λέφσκι, παίζουμε 4 στις 5 τελευταίες χρονιές ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φυσικά, φαίνεται να είμαστε στην καλύτερη ευρωπαϊκή φάση της ιστορίας μας (εκτός αν δε γνωρίζω καλά την ιστορία πριν τη δεκαετία του 90), γιατί έχουμε πάει 2 στις τελευταίες 5 χρονιές στους 8 του conference. Αυτό δείχνει σε εμένα ότι αγωνιστικά η ομάδα μεγάλωσε τελευταία, έστω και αν βοηθάει το conference σε αυτό.
Άβαταρ μέλους
Afanas

Δημοσίευση από Afanas »

Doomlord4 έγραψε: Εικόνα
Υπάρχει περίπτωση αυτός ο πίνακας να φαίνεται κάπως μακρινός ή ουτοπικός για πολλούς. Να πει κανείς ε φέτος δεν φτάνουμε ούτε Ρειντζερς, ούτε Σαχτάρ, ούτε Δυναμό... οπότε απλά ελπίζουμε να μην πάρουν πρωτάθλημα; Τι λύση είναι αυτή;

Το θέμα είναι όμως ότι το rebalancing δεν είναι απλά για του χρόνου, αλλά για κάθε χρονιά (μέχρι να αλλάξει το φορμάτ). Πώς είναι η βαθμολογία αυτή για του παραχρόνου, με δεδομένο ότι η τσεχία κι η τουρκία μάλλον θα μείνουν στην 10δα;

Εικόνα

Έχουμε μόνο 4 ομάδες από πάνω μας και μόνο 8 βαθμούς διαφορά από την κορυφή, και δύο ευρωπαϊκές χρονιές για να προσπεράσουμε τους αντιπάλους μας. Δεν είναι ουτοπικό ούτε μακρινό οπότε, χρειάζεται απλά μια σοβαρότητα. Αν για παράδειγμα το 22 δεν χάναμε από την Λέφσκι και μπαίναμε ομίλους Κόνφερενς με μια φυσιολογική πορεία θα μπορούσαμε να έχουμε ήδη αυτούς τους 8 βαθμούς που μας λείπουν από την κορυφή.

Ακόμη, το rebalancing δεν δίνει απλά ένα απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους, αλλά μπορεί να δώσει και εισιτήριο απευθείας για τα play-off του champions league. Αν φέτος είμασταν πάνω από την Δυναμό Ζάγκρεμπ στην πενταετή βαθμολογία, ακόμα δεν θα είχαμε επίσημο αγώνα, δεν θα είχαμε αποκλειστεί από καμία Μάλμε και θα περιμέναμε τους Τσέχους την άλλη εβδομάδα με δεδομένο το E.L από τον Μάιο (+ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον μεταγραφικό σχεδιασμό)...
Άβαταρ μέλους
Rexaris
Moderator

Δημοσίευση από Rexaris »

Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Πάνσωστος για άλλη μια φορά ο Afanas και με επιπλέον πληροφορίες!
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

marsantos έγραψε:
Doomlord4 έγραψε:
marsantos έγραψε:Στα ευρωπαϊκά του καλοκαιριού το κάρμα μας κυνηγάει.
Άρα; Ποια είναι η λύση; ;)
Doom φιλαράκι θέτεις πολύ ωραία ερωτήματα που απαντώνται μόνο δια ζώσης. Πραγματικά αν βρεθείς Αθήνα πρέπει να συναντηθούμε και να κάτσουμε ένα 5ωρο να τα θέσουμε όλα επί τάπητος.

Φυσικά....Και φυσικά αν συμβεί και το ανάποδο ;)

Με πολύ λίγα λόγια πάνω σε αυτό που ρωτάς και ειδικά προς την κατεύθυνση που θες και καλώς θες να στραφεί η κουβέντα.
Είμαι από τους φίλους που έχω παραδεχθεί μέσα σε αυτήν την κοινότητα πως το σκεπτικό και η δουλειά σου μου άλλαξαν 180 μοιρες την οπτική μου στο δίπολο Ελλάδα -Ευρώπη. Πλέον στο μυαλό μου δεν υπάρχει δίπολο.

Το ένα θρέφει το άλλο. Το ένα ανοίγει δρόμο για το άλλο. Και τα 2 μαζί θα μεγαλώσουν τον ΠΑΟΚ.

Ο δρόμος που περιγράφεις είναι αυτός που πρέπει να έχει στόχο ο ΠΑΟΚ.
Το έγραψες πάρα πολύ ωραία! Έτσι είναι!

marsantos έγραψε:
Αλλά..[/quote]

Ωχ... :D
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

marsantos έγραψε: Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται σε τέτοια βαθμίδα που ακόμα κι αν ο ΠΑΟΚ τα κάνει όλα σωστά δε θα μπορεί συστηματικά να αποφεύγει το καλοκαίρι.
Ναι, η βαθμολογία που ανέβασες χθες τόσο σε αυτό το τοπικ όσο και στο τοπικ του Ιβαν είναι πλέον ευαγγέλιο για μένα για αυτό και είδε 4 το πρωί να σε ρωτάω κάτι πάνω σε άρθρο του Μπρατσου.

Ακόμα όμως κι αν καταφέρεις να βρεθείς στην κορυφή αυτής της λίστας και γλιτώσεις μια χρονιά τα θερινά προκριματικά., είναι βέβαιο ότι αυτό δεν μπορείς να το πετυχαίνεις κάθε χρονιά. Σίγουρα κάποιες χρονιές θα παίξεις και προκριματικά. Θες γιατί μια χρονιά θα υπάρχει κάποια ομάδα που θα τα κάνει καλύτερα από σένα και θα σε αφήσει δεύτερο; Θες γιατί θα βγεις μια χρονιά δεύτερος και θα έχεις μια Μπενφικα από πάνω σου στη λίστα;
Προκριματικά να αποφευχθούν μια για πάντα αποκλείεται.

Έχω απάντηση σε αυτό

Για συντομία χρόνου,θα σου πω για αρχή μόνο αυτό

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ

Το πως θα διαφυλάξουμε την συνέχεια,είναι κάτι που θα λύσουμε από ΕΚΕΙΝΟ το σημείο και μετά

Δεν είναι κάτι που λύνεται στο τώρα

Το θετικό είναι πως θα έχουμε στη φαρέτρα μας περίσσοτερα εργαλεία για να το καταφέρουμε.

Αν εστιάσουμε στην υποθετική συνέχεια,θα χάσουμε τον στόχο μας

Το πρόβλημά μας είναι η 1η παρουσία
Και σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε ;)
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

marsantos έγραψε:Όπως πολύ σωστά είπες ΠΑΟΚ - Ελσίνκι δεν νοείται να το πει κάποιος αδιάφορο. Αντίστοιχα όμως δεν πρέπει να αντιμετωπιστει χαλαρά κάποιος ελληνικός αγωνας όπως αντιμετωπιστηκε το περυσινό ΟΦΗ-ΠΑΟΚ που κατέβηκε η ομάδα με το σκεπτικό ότι αφού πέρασε ομίλους οι έγνοιες τελείωσαν.
Δεν υπάρχουν αδιάφορα και χαλαρά παιχνίδια ούτε στην Ελλάδα,ούτε στην Ευρώπη
Άβαταρ μέλους
Rexaris
Moderator

Δημοσίευση από Rexaris »

Τώρα που καταστάλλαξε λίγο η στενοχώρια, έχω δίψα να μπει ο ΠΑΟΚ στο Εουρόπα και να δω πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει με 8 όμορφους αγώνες με υπολογίσιμους αντιπάλους.

Ότ,τι και να γίνει, μπροστά μας έχουμε μια γεμάτη, όμορφη χρονιά και ειδικά αν έρθουν καλό 6άρι και αντικαταστάτης τού Κούλιε θα είμαστε και δυνατότεροι από πέρυσι.
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Doom,

1. Γιατί πήρες "χαλαρά" το ερώτημα conference ή europa και μάλιστα απάντησες; Δε το θεωρείς αυτονόητο;
2. Είναι λίγο άδικο το σύστημα βαθμολόγησης; μήπως σε ανώτερη διοργάνωση θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη πριμοδοτηση ώστε να μην υπάρχει "πληθωρισμός" βαθμολογιας σε κάποιες ομάδες που πάνε καλά στο conference;
kos

Δημοσίευση από kos »

Μετά την φάση των ομίλων λογικά δίνουμε αγώνα πρόκρισης στους 16. Αν δεν περάσουμε πάμε σπίτι ή conference;
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ευρώπη”