Europemania II

Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Re: Europemania II

Δημοσίευση από Doomlord4 »

marsantos έγραψε:
Doomlord4 έγραψε: Στο κομμάτι του κανόνα που ανέβασα,δε μιλάμε "ακριβώς" για αλλαγές
Αλλά για Εγγραφές!
Εννοείται. Αυτός είναι ο σωστός όρος.

Υγ. Στο τοπικ της Ευρώπης θα σου θέσω τις επόμενες μέρες ένα δίλημμα που με απασχολεί και θέλω τη γνώμη σου.
Ότι θες
Άβαταρ μέλους
figurehead4

Δημοσίευση από figurehead4 »

Εδώ είναι το κατάλληλο thread να τα πω. Γιατί εδώ; Για το πρώτο post αυτού που έγραψε ο Doomlord και που ισχύει κατά γράμμα μέχρι τη σημερινή δύσκολη μέρα. Αξίζει να το διαβάσετε πάλι όλοι.

Απο τη στιγμή που φτιάξανε οι μαφιόζοι το Τσου Λου ονειρευόμουν τον ΠΑΟΚ εκεί, ανάμεσα στους μεγαλύτερους. Ο δικός μου ΠΑΟΚ εκεί ανήκει και μάλιστα στο δικό μου το μυαλό τους περνει σβάρνα όλους αυτούς. Οπότε μέχρι να το δω αυτό θα έχω πάντα λόγο να προσπαθώ και να ονειρεύομαι. Τη δεκαετία του 90 βέβαια αν ονειρευόσουν τσουλου για τον ΠΑΟΚ θα ήσουν τρελός, αλλά επειδή ΠΑΟΚ είσαι, χτυπήσαμε την πόρτα του πρώτη φορά σε ακόμη χειρότερη φάση, το 2004. Με Σκαρμουτσο, Ανδραλα και μην αρχίσω να θυμάμαι τα άλλα παιδιά και μάλιστα όταν μας έτυχε η Μακαμπι είπα σαν βλάκας, ποια Μακαμπι, περάσαμε κιόλας. Μετά ήρθε το φαξ που σαν οπαδο με έβγαλε στους δρόμους για 3 χρόνια και έζησα τα πάντα, αλλά τώρα που μεγάλωσα θυμάμαι πιο ψύχραιμα πως πριν το φαξ, η ποια Μακαμπι μας είχε διαλύσει μέσα στο γήπεδο.

Απο τότε πέρασαν 20 χρόνια και φτάσαμε πολλές φορές κοντά στην πηγή, με το νου μας τουλαχιστον, αλλά μόνο το κλάμα έχει μείνει. Πάντα ήταν στο τσαφ υποτίθεται. Δεν ήταν. Βάσει πιθανοτητων θα μπορούσε να μας κάτσει όντως μια φορά να πάμε. Διαλέξτε όποια θέλετε. Το θέμα όμως δεν είναι αν θα παίζαμε εκεί. Τώρα που μεγάλωσα το βλέπω αλλιώς. Δεν θέλω να πάμε για να σπάσουμε το ρεκόρ του γαυρου με Γιουβέντους. Δεν θέλω να ντραπω για την ομάδα. Θέλω να πάμε όταν θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ως ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ μας δεν είναι κλέφτης που θα γίνει ρεζίλι έξω.

Γιατί λέω κλέφτης; Γιατί η αλήθεια είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αξίζει ακόμη να βρίσκεται εκεί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει επίπεδο ούτε για το Γιουρόπα. Ποτέ σχεδόν δεν είχε και όταν αυτό συνέβαινε το εκπροσωπούν κλέφτες. . Γι αυτό και οι ομάδες του παίρνουν την τελευταία θέση στο Γιουρόπα. Γι αυτό και δεν μας παίρνει να μας ξυνιζει αυτός ο θεσμός.

Πρέπει να πάμε να τα καταφέρουμε εκεί. Θα είναι ένα βήμα μπροστά από πέρυσι. Ένα μεγάλο βήμα, για να φτάσουμε και εκεί που θέλουμε όταν και όπως πρέπει. Θα μου πεις τι μας λες τώρα; Πότε θα έχουμε ξανά τέτοια ευκαιρία; Μα η απάντηση είναι άμεσα και αν μπορούμε και κάθε χρόνο. Όχι μια στο τόσο. Κάθε χρόνο θα χτυπάμε την πόρτα αν μάθουμε από τα λάθη μας όλοι.

Η διοίκηση πως πρέπει πρώτα να επενδύσει και μετά να αντλήσει εσοδα
Ο προπονητής πως πρέπει να τολμά με ποιότητα έναντι ομοιογένειας και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις του ποδοσφαίρου, που οι τριανταρηδες θεωρούνται γέροι.
Οι ποδοσφαιριστές πως αν θέλουν να παίξουν σε ανώτερο επίπεδο δεν πρέπει να αρκούνται σε έναν τίτλο, αλλά να πιέζονται διαρκώς, όλο και πιο πολύ.
Και οι οπαδοί πως το να στηρίζεις την προσπάθεια φέρνει πάντα αποτελέσματα, το να πιέζεις επίσης, αλλά ποτέ μην μηδενίζεις και καταστρέφεις, όπως αποδειχτηκε και πέρυσι.

Και του χρόνου και του παραχρόνου και του πσραπαραχρονου εμείς εκεί θα πρέπει να είμαστε. Έστω κι αν χρειαστεί να παίζουμε αλλού και να μαζεύουμε βαθμούς για να μπούμε απευθείας καποτε. Μια φορά θα παμε για το γαμώ το. Σκοπός είναι να εμφανιστούμε εκεί ως ΠΑΟΚ και να μεινουμε
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Λένε....Τα 7 στάδια του "σεντονιακού πένθους" είναι το σοκ, η άρνηση, ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η κατάθλιψη, η δοκιμασία και η αποδοχή.

Με την Κράσνονταρ σίγουρα ήταν η κατάθλιψη :D

Σήμερα σίγουρα δεν είμαι έτσι.Νομίζω έφτασε η ώρα της αποδοχής
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Θα περάσουμε γιουροπα, με αξιολόγη πορεία και του χρόνου σοφοτεροι και πιο έτοιμοι/ώριμοι θα μπούμε ομίλους
Άβαταρ μέλους
PAOK_Antarctica

Δημοσίευση από PAOK_Antarctica »

Αν κάθε φορά που αποκλειομασταν από το CL γινόμασταν σοφότεροι, τώρα θα ήμασταν Δαλάι Λάμα.
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

giapas έγραψε:Θα περάσουμε γιουροπα, με αξιολόγη πορεία και του χρόνου σοφοτεροι και πιο έτοιμοι/ώριμοι θα μπούμε ομίλους
Αλλάζοντας,διορθώνοντας ΤΙ;
Συγκεκριμένα,τι

Ή περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα κάνοντας τα ίδια πράγματα; ;)
Portable

Δημοσίευση από Portable »

Σωστός ο φίλος παραπάνω... Οι χρονιές 19, 21 και 24 οδηγός αποτυχίας!
Άβαταρ μέλους
zissos

Δημοσίευση από zissos »

Επί χρόνια βλέπαμε τις ελληνικές ομάδες, ειδικά αυτές που παίζανε στο τσ.λ. , να στήνουν διπλό λεωφορείο και να παίζουνε με ηρωισμό και αντεπιθέσεις. Ειδικά ο βάζελος είχε αποκτήσει μάστερ σε αυτό το πράγμα. Αυτό βέβαια ερχόταν σε πλήρη αντιδιαστολή με το εγχώριο πρωτάθλημα, στο οποίο έπρεπε να κυριαρχήσουν κα να εππιβληθούν απέναντι σε Καλαμάτα- Πανηλειακό και Εργοτέλη.
Ο γάβρος από την άλλη ήταν η μοναδική Ελληνική ομάδα που πήγαινε να παίξει ανοιχτά, για αυτό και μάζευε κάθε χρόνο πεντάρες και τεσσάρες, στο εγχώριο πρωτάθλημα όμως και έχοντας πιασμένα μέχρι και τα ball boys, κυριαρχούσε και σχετικά εύκολα.
Για την κούλα δεν έχω κάτι να θυμάμαι πέρα από κάτι εμφανίσεις κομήτη, όπου έπαιρνε ισοπαλίες βασισμένη στο ταλέντο ορισμένων παιχτών της (Τσάρτας- Ντέμης κλπ) και δεν θυμάμαι ιδιαίτερες επιτυχίες.
Οι ομάδες που είχανε κάποια σχετική συνέχεια ήταν ο βάζελος με τους γκουμομπασινάδες το 2000 και ο ΠΑΟΚ στο Europa όταν κάθε χρόνο πάλευε να προκριθεί από τους ομίλους το 2010.
Καλώς ή κακώς για τις Ελληνικές ομάδες ο μόνος τρόπος να έχουνε συνεχή αξιοπρεπή παρουσία στα ευρωπαϊκά, είναι να έχουν καλό κορμό από έλληνες παίχτες και ξένους που θα κάνουν την διαφορά.
Όταν η ομάδα έχει παίχτες όπως ο Μιχαηλίδης, ο Τσιγγάρας, ο Θυμιάνης κλπ, οι οποίοι δεν υπολογίζονται ΠΟΤΕ, ούτε από την τεχνική ηγεσία, ούτε από τον κόσμο, είναι απίθανο να φτιάξει ελληνικό κορμό.
Δεν τους λείπει κάτι αυτούς τους παίχτες, μόνο η εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Δεν γίνεται να πρέπει να φέρνεις έμπειρους γυρολόγους ακόμα και τον πάγκο και δεν θα βγαίνει Κωνσταντέλιας και Κουλιεράκης κάθε χρόνο.
Η ομάδα πρέπει σιγά- σιγά τα επόμενα χρόνια να φτιάξει κορμό από παίχτες που θα υπάρχουν στην ομάδα, βρέξει χιονίσει.
Δεν μπορεί να έχεις ξένους και να τους αφήνεις εκτός αποστολής και εκτός ευρωπαϊκής λίστας γιατί δεν χωράνε και να βάζεις Έλληνες στην αποστολή τους οποίους δεν τους υπολογίζεις ΠΟΥΘΕΝΑ και προτιμάς να βάζεις παίχτες οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ιδέα που ήρθαν ή είναι 40 χρονών παλαίμαχοι.
Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στον σχεδιασμό της ομάδας.
Άβαταρ μέλους
Tolaros

Δημοσίευση από Tolaros »

Doomlord4 έγραψε:
giapas έγραψε:Θα περάσουμε γιουροπα, με αξιολόγη πορεία και του χρόνου σοφοτεροι και πιο έτοιμοι/ώριμοι θα μπούμε ομίλους
Αλλάζοντας,διορθώνοντας ΤΙ;
Συγκεκριμένα,τι

Ή περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα κάνοντας τα ίδια πράγματα; ;)
Ίσως τελικά καμιά φορά να κάνουμε υπομονή γιατί δεν ξέρουμε τι είναι καλύτερο in the long run.
Και εγώ ήθελα και καυλωσα με παραμονή Ντελια.
Ποιος λέει ότι με 17 εξτρα μύρια διαθέσιμα δε θα είχαμε τώρα ομάδα στα πλέι οφ του τσουλου και φαβορί για ομίλους ?
Ακόμα και 30 να πουληθεί ο Ντελιας, ίσως τελικά χάσαμε πιο πολλά.
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Δεν ήταν λάθος η παραμονή του,για μένα
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Δε ξέρω τι έφτιαξε φέτος Doomlord ή μάλλον ξέρω ότι είναι μια σειρά από λόγους στους οποίους όμως δε μπορώ να αποδώσω τη σωστή βαρύτητα γιατί δεν έχω όλα τα δεδομένα.

Θέλω να πιστεύω όμως και υπάρχουν στοιχεία για αυτό, ότι η ομάδα σε επίπεδο διοίκησης και προπονητή αξιολόγησε σωστά τη προοπτική του τσουλου και το όρισε ως υψηλό στόχο. Το τι έκανε σωστά και τι όχι για την επίτευξη του στόχου, μπορούμε να το συζηταμε ώρες. Είμαι όμως πεπεισμένος Ότι το σήμα από ψηλά δόθηκε.

Άλλωστε θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ αντικειμενικά ήταν σε αρκετά όμοιο αγωνιστικο επίπεδο με τις καλύτερες εκ των ομάδων που θα διεκδικούσαν τη πρόκριση. Δε μπήκε ως φτωχός συγγενής ούτε και έψαξε θαύματα.

Γνώμη μου λοιπόν είναι πως ο ΠΑΟΚ φέτος ήταν πιο έτοιμος από ότι στο παρελθόν και αν είναι εξίσου στις επόμενες χρονιές τότε θα τον πιάσουμε το στόχο. Άρα χρειάζεται προσήλωση στο αγωνιστικό κομμάτι, ιδιαίτερη προσοχή στα ευρωπαϊκά ματς να ανέβουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογια .

Εσύ τι πιστεύεις;
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Αυτό που πιστεύω έχει γραφτεί αρκετές φορές.
Η επανάληψη απλά θα ξαναχαθεί μέσα στις σελίδες,αφού πρώτα φάω ειρωνεία / αμφισβήτηση (που είναι πάντα καλό να υπάρχει,αλλά όταν υπάρχει άγνοια πλειοψηφίας δεδομένων γίνεται από λάθος βάση) και αποδόμηση.

Όχι,ο ΠΑΟΚ δεν ήταν πιο έτοιμος από το παρελθόν
Για μένα
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Θεωρείς ότι ,με δεδομένη τη κλήρωση, είχε τις ίδιες πιθανότητες πρόκρισης με τη τελευταία φορά που διεκδικησαμε τσουλου;
Θεωρείς ότι η διοίκηση δεν έθεσε το στόχο με σαφή τρόπο στο αγωνιστικό τμήμα;
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Για να μη το κουράζω, αν ήθελες να γράψεις τι πιστεύεις ότι κάναμε λάθος θα το είχες γράψει.

Ο ΠΑΟΚ τη προηγούμενη φορά έπρεπε να αποκλείσει μεγαθήρια. Με τις καλές ευρωπαϊκές χρονιές του ,κέρδισε το δικαίωμα να έχει να συναγωνιστεί ομάδες στα κυβικά του. Η διοίκηση, στο μέτρο του δυνατού, επικοινώνησε το στόχο και αρνήθηκε να πουλήσει τα ασημικά ακριβώς για να υποστηρίξει το στόχο. Μπορούσε να κάνει κι άλλα, πάντα μπορείς. Αλλά δεν είναι λίγα όσα έγιναν. Παλέψαμε, πήγε δοκάρι κι έξω, χάσαμε. Δε μπορώ να μηδενισω τη προσπάθεια (νωπες οι αναμνήσεις όταν πουλαγαμε Ακπομ 2 μέρες πριν το ματς) ,ούτε και να τα γκρέμισω όλα.

Να δείξει η ομάδα μεγαλύτερη σοβαρότητα, να περάσει με 2 Νίκες και να τα δώσει όλα στους ομίλους. Αυτό θέλω και του χρόνου ξανά στη προσπάθεια.
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Doomlord4 έγραψε:Λένε....Τα 7 στάδια του "σεντονιακού πένθους" είναι το σοκ, η άρνηση, ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η κατάθλιψη, η δοκιμασία και η αποδοχή.

Με την Κράσνονταρ σίγουρα ήταν η κατάθλιψη :D

Σήμερα σίγουρα δεν είμαι έτσι.Νομίζω έφτασε η ώρα της αποδοχής
Γειά σου φιλαράκι. Ηλπιζα να τα ξαναπούμε στις 28.
Δυστυχώς τα λέμε νωρίτερα.
Ωραίο αυτό που έγραψες περί αποδοχής.
Δεν είναι απαραίτητα αρνητικό συναίσθημα η αποδοχή.
Τα έφερε η μοίρα φέτος να ξαναμιλάμε για το αν το Πέμπτη Κυριακή μπορεί να υποστηριχθεί από την ομάδα. Σαν να συνεχίζεται η προηγούμενη χρονιά.
Αρχής γενομένης από το ματς στο Περιστέρι που θα είναι μετά απο εκτός έδρας Ευρωπαϊκό αγώνα. :twisted:
Ας περάσουμε με το καλό europa και θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα προς μελέτη και διερεύνηση..
Να 'σαι καλά.. :pano: :pano:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ευρώπη”