Ολυμπιακοί & Παραολυμπιακοί Αγώνες - Paris 2024
Re: Ολυμπιακοί Αγώνες Paris 2024
Είναι κομματάκι οξύμωρο αυτοί που ευαγγελίζονται την ισότητα, τη διαφορετικότητα και το παίζουν ανθρωπιστές, να μπορούν να πετάνε υπονοούμενα και να σατυρίζουν γεγονότα (ή πίνακες για τους καλοθελητές) που ουδεμία σχέση έχουν με τους ολυμπιακούς αγώνες μπροστά σε δισεκατομμύρια κόσμο. Και μόνο με το ντόρο που προκλήθηκε ο σκοπός επετεύχθη.
Ολυμπιακοί Αγώνες Paris 2024
Για ποιους λες φιλε; Καντο λιανα, μην αφηνεις υποννοουμενα. Επισης, ποιο γεγονος σατιρίστηκε; Εξηγησε μας
Όταν η Toyota και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών αποσύρουν την χορηγία από τους ολυμπιακούς αγώνες, όταν η Γαλλία ζητάει συγγνώμη από τους χριστιανούς που τους πρόσβαλε, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που υποστηρίζουν ότι δεν έγινε κάτι μεμπτό;;;!!!
Κι αλλα fake news. Η Toyota απεσυρε και στο Τοκιο το 2021 την χορηγια της. Τοτε τι ειχε γινει; Υπηρχαν σκανδαλα στην Ιαπωνικη Ολυμπιακη επιτροπη, η πανδημια και αλλοι λογοι
Οριστε αρθρο απο τον Μαιο φετος που δειχνει οτι αυτο ειχε αποφασιστει πριν τους αγωνες
https://apnews.com/article/toyota-olymp ... 2ac7e60291

Νταξει ειμαστε;
Οριστε αρθρο απο τον Μαιο φετος που δειχνει οτι αυτο ειχε αποφασιστει πριν τους αγωνες
https://apnews.com/article/toyota-olymp ... 2ac7e60291

Νταξει ειμαστε;
Εγώ φίλε μου ούτε θρήσκος είμαι ούτε τίποτα.Immemoric έγραψε:Δλδ όταν εσυ πας γήπεδο κι αρχίζουμε τα συνθήματα, λες στους διπλανους σου να μην βρίζουν και να μην ειρωνεύονται;
Αλλά μου φαίνεται εντελώς υποκριτικο να λες ότι εσύ μπορείς να κοροϊδεύεις κάτι ( είτε αυτό λέγεται θρησκεία,είτε πατρίδα είτε οτιδήποτε άλλο είναι για κάποιους ανθρώπους σημαντικό) αλλά αν δει κάποιος χεράκι χεράκι δύο άντρες και πει ωχ" τι φρούτα βγάζει καλαμάτα" αυτομάτως αυτός είναι για το πύρ το εξώτερον, είναι ένας απολιτιστος ο οποίος δεν σέβεται τις πεποιθήσεις και την διαφορετικότητα και την ελευθερία στις επιλογές.
Αν τώρα εσύ αισθάνεσαι καταπιεσμένος επειδή οι γονείς σου σε στέλνανε στο κατηχητικό παρά τη θέλησή σου, αν οι γονείς σου σε βαφτίζανε χωρίς τι θέλησή σου και γενικά αν οι γονείς σου κάνανε πολλά πράγματα χωρίς τη θέλησή σου...ούτε η οποιαδήποτε θρησκεία φταίει ούτε σου δίνει κανένας το δικαίωμα να προσβάλεις ιερά πράγματα πολύ μεγάλης μερίδας ανθρώπων.
Καλύτερα είναι να τα βάλεις με αυτούς που φταίνε για την κατάσταση σου.
Και γενικά ταλιμπάν δεν υπάρχουν μόνο στα μουσουλμανικά κράτη, υπάρχουνε και οι χριστιανόταλιμπάν...όπως βέβαια υπάρχουνε και οι άθεοταλιμπάν. Ο ταλιμπάν όμως είναι ταλιμπάν ασχέτως πού είναι φανατισμένος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος renegade την Δευ 29 Ιούλ 2024, 08:37, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Aivas γιατί ζήτησαν συγγνώμη από τους Χριστιανούς αφού όπως υποστηρίζεις δεν αναφερόταν στον μυστικό δείπνο το πανυγήρι τους;
Συμφωνώ απολύτως με τον Rene.
Συμφωνώ απολύτως με τον Rene.
Επειδη προσβληθηκαν παρα πολλοι αναγκαστηκαν να κανουν απολογητικη δηλωση. «Δεν ειχαμε κανενα σκοπο να διακωμωδησουμε τον Χριστιανισμο αλλα εφοσον προσβληθηκατε ζηταμε συγγνωμη». ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ. Καλα εκαναν, που το περιεργο; Τι να εβγαιναν να ελεγαν, ειστε υπερβολικοι που προσβληθηκατε να ριχναν κι αλλο λαδι στη φωτια; Εμενα δε με ενδιαφερει καν αυτο. Απλα ηθελα να δειξω οτι κανεις δεν διακωμωδησε καμια θρησκεια
Ναι οκ, γραφεις για ελευθερια στις επιλογες. Η θρησκεια ειναι επιλογη, ο σεξουαλικος προσανατολισμος δεν ειναι. Επισης, να αψηφας μπορεις μια χαρα, να προσβαλλεις δεν μπορεις. Σε ολα τα αλλα συμφωνω πανω κατωrenegade έγραψε:Εγώ φίλε μου ούτε θρήσκος είμαι ούτε τίποτα.Immemoric έγραψε:Δλδ όταν εσυ πας γήπεδο κι αρχίζουμε τα συνθήματα, λες στους διπλανους σου να μην βρίζουν και να μην ειρωνεύονται;
Αλλά μου φαίνεται εντελώς υποκριτικο να λες ότι εσύ μπορείς να κοροϊδεύεις κάτι ( είτε αυτό λέγεται θρησκεία,είτε πατρίδα είτε οτιδήποτε άλλο είναι για κάποιους ανθρώπους σημαντικό) αλλά αν δει κάποιος χεράκι χεράκι δύο άντρες και πει όχι " τι φρούτα βγάζει καλαμάτα" αυτομάτος αυτός είναι για το πύρ το εξώτερον, είναι ένας απόλυτος οποίος δεν σέβεται τις πεποιθήσεις και την διαφορετικότητα και την ελευθερία στις επιλογές.
Αν τώρα εσύ αισθάνεσαι καταπιεσμένος επειδή οι γονείς σου σε στέλνανε στο κατηχητικό παρά τη θέλησή σου, αν οι γονείς σου σε βαφτίζανε χωρίς τι θέλησή σου και γενικά αν οι γονείς σου κάνανε πολλά πράγματα χωρίς τη θέλησή σου...ούτε η οποιαδήποτε θρησκεία φταίει ούτε σου δίνει κανένας το δικαίωμα να αψηφάς ιερά πράγματα πολύ μεγάλης μερίδας ανθρώπων.
Και γενικά επειδή ταλιμπάν δεν υπάρχουν μόνο στα μουσουλμανικά κράτη, υπάρχουνε και οι χριστιανόταλιμπάν...όπως βέβαια υπάρχουνε και οι άθεοταλιμπάν. Ο ταλιμπάν όμως είναι ταλιμπάν τος ασχέτως πού είναι φανατισμένος
Οι διοργανωτές-δημιουργοί της αναπαράστασης του.....πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι που απεικονίζει το μυστικό δείπνο, αλλά και αυτοί που υποστηρίζουν την ισότητα και το σεβασμό εκτός αν πρόκειται για τον χριστιανισμό. Σατιρίζονται τα πρόσωπα και το ίδιο το γεγονός. Σε μια τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων.aivas19 έγραψε:Για ποιους λες φιλε; Καντο λιανα, μην αφηνεις υποννοουμενα. Επισης, ποιο γεγονος σατιρίστηκε; Εξηγησε μας
Ποιοι υποστηριζουν την ισοτητα και τον σεβασμο αλλα οχι προς τους Χριστιανους; Ποιοι υποστηριζουν την ισοτητα και τον σεβασμο αν οχι οι Χριστιανοι; Δεν σατιρίστηκε κατι. Δεν εγινε αναπαρασταση του Μυστικου Δειπνου
- PAOK_Antarctica
Εμένα μπορεί κάποιος από όλους αυτούς που μιλάνε για "προσβολή" να μου εξηγήσει τι το προσβλητικό είχε η εικόνα;
Μέχρι τώρα ούτε ένας δεν έχει πει "είναι προσβλητικό γι'αυτόν και γι'αυτόν τον λόγο".
Μέχρι τώρα ούτε ένας δεν έχει πει "είναι προσβλητικό γι'αυτόν και γι'αυτόν τον λόγο".
Ναι , λανθασμένα λέξη. Προσβάλεις είναι η κατάλληλη.aivas19 έγραψε:Ναι οκ, γραφεις για ελευθερια στις επιλογες. Η θρησκεια ειναι επιλογη, ο σεξουαλικος προσανατολισμος δεν ειναι. Επισης, να αψηφας μπορεις μια χαρα, να προσβαλλεις δεν μπορεις. Σε ολα τα αλλα συμφωνω πανω κατωrenegade έγραψε:Εγώ φίλε μου ούτε θρήσκος είμαι ούτε τίποτα.Immemoric έγραψε:Δλδ όταν εσυ πας γήπεδο κι αρχίζουμε τα συνθήματα, λες στους διπλανους σου να μην βρίζουν και να μην ειρωνεύονται;
Αλλά μου φαίνεται εντελώς υποκριτικο να λες ότι εσύ μπορείς να κοροϊδεύεις κάτι ( είτε αυτό λέγεται θρησκεία,είτε πατρίδα είτε οτιδήποτε άλλο είναι για κάποιους ανθρώπους σημαντικό) αλλά αν δει κάποιος χεράκι χεράκι δύο άντρες και πει όχι " τι φρούτα βγάζει καλαμάτα" αυτομάτος αυτός είναι για το πύρ το εξώτερον, είναι ένας απόλυτος οποίος δεν σέβεται τις πεποιθήσεις και την διαφορετικότητα και την ελευθερία στις επιλογές.
Αν τώρα εσύ αισθάνεσαι καταπιεσμένος επειδή οι γονείς σου σε στέλνανε στο κατηχητικό παρά τη θέλησή σου, αν οι γονείς σου σε βαφτίζανε χωρίς τι θέλησή σου και γενικά αν οι γονείς σου κάνανε πολλά πράγματα χωρίς τη θέλησή σου...ούτε η οποιαδήποτε θρησκεία φταίει ούτε σου δίνει κανένας το δικαίωμα να αψηφάς ιερά πράγματα πολύ μεγάλης μερίδας ανθρώπων.
Και γενικά επειδή ταλιμπάν δεν υπάρχουν μόνο στα μουσουλμανικά κράτη, υπάρχουνε και οι χριστιανόταλιμπάν...όπως βέβαια υπάρχουνε και οι άθεοταλιμπάν. Ο ταλιμπάν όμως είναι ταλιμπάν τος ασχέτως πού είναι φανατισμένος
Η θρησκεία είναι στις πεποιθήσεις,ο σεξουαλική προσανατολισμός στην διαφορετικότητα
Ρενε δεν είναι υποκριτικό δηλαδή να βρίζεις τον Μαρινάκη, τον ολυμπιακό αλλά να την λες στους άλλους που βρίζουν τον θεό? Άλλωστε για κάποιους ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης είναι πιο θεοί κι από τον θεό.
Και ξαναλέω, έχω δικαίωμα να βρίσω τον δικό μου τον θεό, αυτόν που τον έφαγα στην μάπα. Δεν είμαι καταπιεσμένος αλλά σίγουρα έχω οργή που τα έφαγα στην μάπα χωρίς επιλογή. Και όχι δεν φταίνει απλώς οι γονείς μου, γιατί κι αυτοί ζούνε μέσα σε αυτόν τον θαυμαστό ελληνοχριστιανικό κόσμο όπου πρέπει να βαφτίζουν τα παιδιά τους. όπου πρέπει όλοι να κάνουμε θρησκευτικά στο σχολείο, όπου μας φοβερίζουν με την κόλαση κι άλλες π@π@ριές σαν παιδιά(δεν είναι οι γονείς που φοβερίζουν με την κόλαση αλλά μια γενικότερη ηθική). Είναι εξουσία η εκκλησία και η σάτιρα τής είναι μέρος της ελευθερίας της έκφρασης.
Άλλωστε στα έργα τέχνης δεν βρίζουν χριστιανούς αλλά χρησιμοποιούν τα χριστιανικά σύμβολα. Και ξαναλέω για 1000η φορά, δηλαδή τώρα κάποιοι παρεξηγηθήκατε δηλαδή που όχι μόνο δεν έβρισε κανείς εσάς τους χριστιανούς, όχι μόνο δεν έβρισε τον χριστό ή την παναγία, αλλά ωρύεστε γιατί χρησιμοποιήσε (που ούτε καν αυτό έκανε στην τελική) ένα διάσημο πίνακα που απεικονίζει τον μυστικό δείπνο (που ούτε καν αυτό έκανε δηλαδή 2) με διαφορετικό τρόπο από όπως απλώς εσύ θα θέλατε. Δηλαδή ξεσηκωθήκατε για τον αστερίξ και τον οβελίξ? Όχι δεν σας πείραξε που ήταν γαλάτες. Αλλά σας πείραξε που ήταν κουίρ. Γιατί σας πείραξε τόσο πολύ? Μήπως επειδή είστε ομοφοβικοί? Και γυρίζουμε τώρα στο επιχείρημα του ρενέ. το να πεις τι φρούτα βγάζει η καλαμάτα είναι ομοφοβικό, το να πεις κάτι για παπάδες είναι χριστιανοφοβικό? Δεν μπορώ να φανταστώ πιο γελοία λέξη. Γιατί νομίζω ότι την σήμερον ημέρα άνετα κυκλοφορούν παπάδες ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να περπατήσουνε άντρες ή γυναίκες χέρι χέρι και κάτι να μην συμβεί. Θα είχε ίσως ένα νόημα η σύγκριση αν αναφερόμασταν σε χριστιανούς του 2ου-3ου αιώνα που διώκωνταν. Αλλά και πάλι, όπως είπανε κι άλλοι, η σεξουαλικότητα δεν είναι επιλογή. Δεν θα "κοροιδέψω" άνθρωπο για κάτι που "είναι" αλλά μπορώ νομίζω κάποιον για μια επιλογή του.
Και ξαναλέω, έχω δικαίωμα να βρίσω τον δικό μου τον θεό, αυτόν που τον έφαγα στην μάπα. Δεν είμαι καταπιεσμένος αλλά σίγουρα έχω οργή που τα έφαγα στην μάπα χωρίς επιλογή. Και όχι δεν φταίνει απλώς οι γονείς μου, γιατί κι αυτοί ζούνε μέσα σε αυτόν τον θαυμαστό ελληνοχριστιανικό κόσμο όπου πρέπει να βαφτίζουν τα παιδιά τους. όπου πρέπει όλοι να κάνουμε θρησκευτικά στο σχολείο, όπου μας φοβερίζουν με την κόλαση κι άλλες π@π@ριές σαν παιδιά(δεν είναι οι γονείς που φοβερίζουν με την κόλαση αλλά μια γενικότερη ηθική). Είναι εξουσία η εκκλησία και η σάτιρα τής είναι μέρος της ελευθερίας της έκφρασης.
Άλλωστε στα έργα τέχνης δεν βρίζουν χριστιανούς αλλά χρησιμοποιούν τα χριστιανικά σύμβολα. Και ξαναλέω για 1000η φορά, δηλαδή τώρα κάποιοι παρεξηγηθήκατε δηλαδή που όχι μόνο δεν έβρισε κανείς εσάς τους χριστιανούς, όχι μόνο δεν έβρισε τον χριστό ή την παναγία, αλλά ωρύεστε γιατί χρησιμοποιήσε (που ούτε καν αυτό έκανε στην τελική) ένα διάσημο πίνακα που απεικονίζει τον μυστικό δείπνο (που ούτε καν αυτό έκανε δηλαδή 2) με διαφορετικό τρόπο από όπως απλώς εσύ θα θέλατε. Δηλαδή ξεσηκωθήκατε για τον αστερίξ και τον οβελίξ? Όχι δεν σας πείραξε που ήταν γαλάτες. Αλλά σας πείραξε που ήταν κουίρ. Γιατί σας πείραξε τόσο πολύ? Μήπως επειδή είστε ομοφοβικοί? Και γυρίζουμε τώρα στο επιχείρημα του ρενέ. το να πεις τι φρούτα βγάζει η καλαμάτα είναι ομοφοβικό, το να πεις κάτι για παπάδες είναι χριστιανοφοβικό? Δεν μπορώ να φανταστώ πιο γελοία λέξη. Γιατί νομίζω ότι την σήμερον ημέρα άνετα κυκλοφορούν παπάδες ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να περπατήσουνε άντρες ή γυναίκες χέρι χέρι και κάτι να μην συμβεί. Θα είχε ίσως ένα νόημα η σύγκριση αν αναφερόμασταν σε χριστιανούς του 2ου-3ου αιώνα που διώκωνταν. Αλλά και πάλι, όπως είπανε κι άλλοι, η σεξουαλικότητα δεν είναι επιλογή. Δεν θα "κοροιδέψω" άνθρωπο για κάτι που "είναι" αλλά μπορώ νομίζω κάποιον για μια επιλογή του.
Τα Χέις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου. Δυσφορία τώρα δεν μπορώ να γράψω παραπάνω.
Πάντως το πρόβλημα δεν είναι αν πεις έναν παπά " τραγοπαπα". Δεν θα χαρακτηριστείς χριστιανοφοβηκος
Όσο για την σάτιρα, εκεί φαίνεται η ικανότητα του καλλιτέχνη...να σατιρίζει χωρίς να προσβάλει
Πάντως το πρόβλημα δεν είναι αν πεις έναν παπά " τραγοπαπα". Δεν θα χαρακτηριστείς χριστιανοφοβηκος
Όσο για την σάτιρα, εκεί φαίνεται η ικανότητα του καλλιτέχνη...να σατιρίζει χωρίς να προσβάλει
Καθόλου μπερδεμένα στο μυαλό μου, αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ρωτα και θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Και ξαναπες που ακριβως προσέβαλε ο καλλιτέχνης. Γιατί ξεκάθαρα έχει να κάνει με τον δείπνο των θεών όπως εξήγησε ο καλλιτέχνης. Όσον αφορά την προσβολή, δεν είναι κάτι απόλυτο αλλά έχει να κάνει και με αυτόν που προσβάλλεται.