Ολυμπιακοί & Παραολυμπιακοί Αγώνες - Paris 2024

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
pilotos

Ολυμπιακοί Αγώνες Paris 2024

Δημοσίευση από pilotos »

Miles έγραψε:
pilotos έγραψε:
aivas19 έγραψε:Οπως εγραψα πανω, η επισημη ανακοινωση απο τους Ολυμπιακους Αγωνες για τη σκηνη αυτη αναφερεται στον Διονυσο και υπαρχει και σχετικος πινακας. Εσεις λετε οτι στοχευει την Χριστιανοσυνη λογω ομοιοτητας με τον Μυστικο Δειπνο και εγω σας λεω οτι δεν αποδεικνυεται. Δε βλεπω ομοιοτητες περαν του τραπεζιου. Ειναι αλλο πραγμα να λετε οτι το στοχευει υποσυνειδητα, κατι που δεν το γνωριζω και μπορειτε να μου το αποδειξετε.

Επισης, ο Rexaris αναφερει τον σκηνοθετη της τελετης. Στα λεγομενα του παλι δεν αποδεικνυεται αυτο που λετε.
https://www.theguardian.com/sport/artic ... per-parody

Τώρα αποδεικνύεται; Ή να ψάξουμε τίποτα ακόμα να αποδείξουμε το αυταποδεικτο;

Χωρίς καμία εμπάθεια, όλοι κάνουμε λάθη. Απλά έκανες λάθος εκτίμηση κι είχες λάθος άποψη. Δεν ήθελα να στο πω το πρωί...
Το ότι κατέβασαν από την σελίδα τους επίσης, αυτό το έκτρωμα που δημιούργησε ο Εβραίος ανώμαλος σκηνοθέτης, με την σατανιστική τελετή και την ωμή προώθηση της παιδεραστίας, επίσης δείχνει κάτι.
Ξέρεις ακόμα κι ο Μελανσον τα πήρε με αυτά που είδε.

Τεσπα, καλή καρδιά.
Προχωράμε

Sent from my iPhone using Tapatalk
Προσπάθησε ο Αρχηγός να καθαρίσει την Ευρώπη από Εβραίους και ανώμαλους αλλά δυστυχώς δεν τον αφήσανε. Και να τα αποτελέσματα, επικράτησε το υβρίδιο Εβραίος ανώμαλος και αριστερός (αν κρίνω και από την αναφορά στον Μελανσόν), τα τρία κακά της μοίρας του λευκού άντρα.
Η ανοχή σε ύβρεις και χαρακτηρισμούς έχει όρια.
Και δεν είναι αδυναμία.
Σε συγχωρώ φυσικά γιατί δεν γνωρίζεις ανάγνωση.

https://x.com/CerfiaFR/status/1817310008742437169

Ο Μελανσον μίλησε για ΒΛΑΣΦΗΜΊΑ, αλλά για εσάς, όλα καλά...
Συνεχίστε να βγάζετε την χριστιανοφοβια σας.

Σε ότι αφορά εμένα και την Πίστη μου, ούτε την κλονίζει ούτε την αλλάζει το τι θα πει ο καθένας.
Ο Θεός ου μυκτηριζεται.
.-

Άβαταρ μέλους
Immemoric

Re: Ολυμπιακοί Αγώνες Paris 2024

Δημοσίευση από Immemoric »

Η βλασφημία δεν είναι έγκλημα, τουλάχιστον σε προηγμένες χώρες όπως η Γαλλία. Το να ειρωνευτείς ένα θρησκευτικό σύμβολο, όπως μπορείς να ειρωνευτείς ινδάλματα, ηγέτες και σύμβολα κάθε είδους, ιδίως όταν είναι με την εξουσία και καταπιέζει, είναι συνώνυμο της ελευθερίας της έκφρασης. Και φυσικά, όπως λες κι εσύ, αν πραγματικά πιστεύεις, κάτι τέτοιο δεν κλωνίζει την πίστη σου. Το βλέπεις, δεν σ'αρέσει, πας παρακάτω, δεν ξεσηκώνεσαι σαν τους ταλιμπάν.
Άβαταρ μέλους
Immemoric

Επίσης ο τελευταίος δείπνος είναι ένας πίνακας ζωγραφικής, δεν είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση να καθόντουσαν σε τραπέζι έτσι, όπως παρατήρησε και ο κουραφέλκυθρος
Εικόνα
Miles

Δημοσίευση από Miles »

pilotos έγραψε: Η ανοχή σε ύβρεις και χαρακτηρισμούς έχει όρια.
Και δεν είναι αδυναμία.
Σε συγχωρώ φυσικά γιατί δεν γνωρίζεις ανάγνωση.

https://x.com/CerfiaFR/status/1817310008742437169

Ο Μελανσον μίλησε για ΒΛΑΣΦΗΜΊΑ, αλλά για εσάς, όλα καλά...
Συνεχίστε να βγάζετε την χριστιανοφοβια σας.

Σε ότι αφορά εμένα και την Πίστη μου, ούτε την κλονίζει ούτε την αλλάζει το τι θα πει ο καθένας.
Ο Θεός ου μυκτηριζεται.
.-

Το υπονοούμενό μου ήταν σαφές και σίγουρα δεν είχε σχέση με την πίστη σου, τη χριστιανοφοβία μου και τη βλασφημία των συμβόλων.
xrisitsapa

Δημοσίευση από xrisitsapa »

Immemoric έγραψε:Η βλασφημία δεν είναι έγκλημα, τουλάχιστον σε προηγμένες χώρες όπως η Γαλλία. Το να ειρωνευτείς ένα θρησκευτικό σύμβολο, όπως μπορείς να ειρωνευτείς ινδάλματα, ηγέτες και σύμβολα κάθε είδους, ιδίως όταν είναι με την εξουσία και καταπιέζει, είναι συνώνυμο της ελευθερίας της έκφρασης. Και φυσικά, όπως λες κι εσύ, αν πραγματικά πιστεύεις, κάτι τέτοιο δεν κλωνίζει την πίστη σου. Το βλέπεις, δεν σ'αρέσει, πας παρακάτω, δεν ξεσηκώνεσαι σαν τους ταλιμπάν.
Άρα μπορεί να ειρωνευτεί κάποιος την LGBTQ κοινότητα, και αυτή λες δεν θα αντιδράσει ονομάζοντας τον ρατσιστή, ομοφοβικό, σκοταδιστή κ σια ;
Την Ισλαμική θρησκεία γιατί δεν την ειρωνεύονται ποτέ; Μήπως εκεί δε μας παίρνει ;;!
Άβαταρ μέλους
Immemoric

Εξαρτάται τι θα πεις. Άμα κάνεις ομοφοβικό σχόλιο τότε θα σε πούνε ομοφοβικό και με το δίκιο τους. Εκτός από την LGBTQ κοινότητα ποιούς άλλους θες να ειρωνευτείς? Τους μαύρους? Τους Εβραίους? Τους ανάπηρους?

Εγώ θα ειρωνευτώ τον χριστιανισμό που τον έφαγα στην μάπα από βρέφος, που με βάζανε σε κολυμπήθρες με τραγόπαπες να με αγγίζουν χωρίς την συγκατάθεσή μου, να με τραβάν στα κατηχητικά, να με αναγκάζουν να κάνω θρησκευτικά, να με φοβερίζουν για αμαρτίες και κολάσεις και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες, οπότε όταν τα βάζω με την θρησκεία τα βάζω με την θρησκεία μου, με αυτή που την έφαγα στην μάπα για δεκαετίες.

Το Ισλάμ τι σχέση έχει? Είναι εντελώς άλλο από εμένα, κι όταν το ειρωνεύονται Γάλλοι, προφανως και το κάνουν από την πλευρά του ισχυρού, αφού έχουν αποκιοκρατήσει μουσουλμανικές χώρες, και έχουν σκοτώσει μουσουλμάνους κατά χιλιάδες, κάτι που κρατά ως τώρα με διαφορετικό τρόπο. Τι μένει, τώρα να ειρωνευτούν και την θρησκεία τους.

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι από την μια όταν ειρωνεύσαι παίζει εντός έδρας, και ειρωνεύεσαι εξουσία, κι από την άλλη χρησιμοποιείς την θρησκεία ενός "ανίσχυρου" για να τον εξευτελίσεις, όπως άλλωστε κάνεις με διαφορετικούς τρόπους. Είναι δηλαδή διττό το θέμα, το αν είναι δικό σου και ποιά είναι η σχέση εξουσιακά.

Και ξαναλέω, εδώ τι ακριβώς προσέβαλαν? Ο Μυστικός Δείπνος ήταν ένας πίνακας.
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Οι αντιδράσεις της συγκεκριμένης κοινότητας δεν είναι αποτέλεσμα απλής ειρωνίας, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια μάλλον...
xrisitsapa

@Immemoric

Προσωπικά δεν θα ειρωνευτώ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι να χρησιμοποιούν την ειρωνία και την προσβολή με το πρόσχημα της «τέχνης» για να περάσουν το όποιο μήνυμα τους. Δεν θέλω να ειρωνεύεται κανένας κανέναν , ούτε για το τί κάνει στο κρεβάτι του, ουτε για το πως ντύνεται, ούτε για το τι πιστεύει.

Αν εσυ πχ ειρωνεύεσαι τον Χριστιανισμό, επειδή προφανώς έχεις τους λόγους σου, στην πραγματικότητα τί επιτυγχάνεις ; Αντλείς κάποια ικανοποίηση, δικαίωση, τί;

Μπορείς πολύ απλά να μην τον εξασκείς. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ.
Και άσε εμάς ήσυχους να πιστεύουμε ότι θέλουμε, σε αγγελάκια και εικόνες που δακρύζουν !
Τι σε αφορά ;;
Άβαταρ μέλους
Immemoric

Σου έγραψα γιατί μπορεί να χρησιμοποιήσω θρησκευτικά σύμβολα στην τέχνη μου. Γιατί η θρησκεία καταπιέζει. Μπορεί όχι εσένα, αλλά κάποιους άλλους. Να σωπάσω δηλαδή, να μην κρίνω, ή άμα θέλω να χρησιμοποιήσω την ειρωνία ως μορφής έκφρασης να μην το κάνω? Δηλαδή να έχω φάει τόσα σκατά και να το βουλώνω? Ή να κρίνω μόνο όπως θέλουν οι θρησκευόμενοι, ή οι παπάδες? Δηλαδή να ξαναδεχτώ την εξουσία τους πάνω μου? Εσύ μπορείς να ειρωνευτείς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Πορτοσάλτε, τον κομμουνισμό, τον καπιταλισμό. Θα παρεξηγηθεί κάποιος? Ο Χριστιανισμός άλλωστε είναι μια ιδεολογία.

Υπάρχει ελευθερία έκφρασης άλλωστε και η βλασφημία είναι μόνο υπαρκτή σε πιο συντηρητικές κοινωνίες. Και ξαναρωτάω. Τι ακριβώς σας πείραξε? Ο Μυστικός Δείπνος ήταν ένας πίνακας.
xrisitsapa

1. Η ελευθερια εκφρασης σου, τελειωνει εκει που αρχιζει η δικη μου. Δεν ειναι χωρις ορια. Καμια ελευθερια εκφρασης δεν σου δινει το δικαιωμα να ειρωνευεσαι κανεναν, απο τον Χριστο μεχρι τον Πορτοσαλτε ! Εχεις τροπους και δικαιωμα να τους κρινεις ΟΛΟΥΣ, χωρις να προσβαλεις κανεναν. Αλλιως γινεσαι ιδιος ή χειροτερος με αυτους.

2. Το να μιλαμε για θρησκευτικη καταπιεση στις δυτικες κοινωνιες ( Ελλαδα, Γαλλια) εν ετει 2024, ειναι μαλλον ατοπο.
Τι να πουν και οι μουσουλμανοι δηλαδη...

3. Ο Μυστικος Δειπνος ειναι ενας πινακας, αλλα ειπαμε οτι εμπεριεχει ενα συμβολισμο, ειδικα για τους δυτικους, που δεν εχουν εικονες. Αν ηταν απλα ενας πινακας, δεν θα ασχολουνταν κανεις να τον ειρωνευτει...
Άβαταρ μέλους
Immemoric

1. Ναι αλλά τι σημαίνει αυτό? Απαγορεύεται να ειρωνευτώ τον χριστιανισμό? Υπάρχει νόμος? Επίσης η ειρωνία, η σάτυρα είναι μορφές κριτικής. Άμα δεν σας αρέσει, μην ακούτε, πάτε παρακάτω, δεν μπορείτε εσείς να λέτε κάποιον να μην ειρωνεύεται. Δημοκρατία έχουμε, ελευθερία έκφρασης έχουμε, και η ειρωνία είναι μέρος αυτής.

2. Άμα δεν καταπιέζεσαι εσύ ο ίδιος προφανώς και δεν μπορείς να δεις τις μορφές που παίρνει αυτή η καταπίεση. Σου λέω ότι εγώ αυτά τα έφαγα στην μάπα τόσα χρόνια, αν δεν είναι αυτό καταπίεση τότε τι είναι? Βέβαια, δεν ακούς τι λέω, το προσπερνάς. Έτσι όπως προσπερνάς την προσωπική μου εμπειρία, έτσι προσπέρασε και την ειρωνία.

Και δεν είναι μόνο καταπίεση αλλά εξουσία. Βγαίνουν οι παπάδες και εκφράζουν απόψεις που ακούνε οι πιστοί και πράττουν αναλόγως...τα ποιμνία. Ακόμα κυβερνάει η εκκλησία και μας λέει πως πρέπει να συμπερφέρεται η γυναίκα, αν θα κάνει εκτρώσεις. Πήραν στον λαιμό τόσο κόσμο με τον κορονοϊό, τι να λέμε! Και πρόσφατα έβγαιναν και έπαιρναν θέση για τον γάμο των ομοφυλόφυλων. Η εκκλησία θέλει να μπλέκεται στις ζωές μας αλλά δεν επιτρέπεται εμείς να κάνουμε κριτική. Ή μάλλον επιτρέπεται, αλλά έτσι όπως θέλει η εκκλησία...Και επίσης η εκκλησία παίρνει κρατικά έσοδα. Οπότε έχω άποψη επί της εκκλησίας ως μέτοχος.

3. Είναι ένας συμβολισμός και απεικονίζει κάτι θρησκευτικό. Αλλά παραμένει ένας πολύ σημαντικός πίνακας και έργο τέχνης. Το αν εσύ επιλέγεις να δεις το θρησκευτικό μόνο στοιχείο πρόβλημα σου. Ελευθερία έκφρασης έχουμε και μπορεί εσύ να προσβάλλεσαι εμμέσως, αλλά η προσβολή αυτής μορφής είναι ένα συναίσθημα που ανήκει αποκλειστικά σε αυτόν που το νιώθει, και για αυτό δεν μπορεί να διώκεται ποινικά. Πόσο μάλλον όταν κάποιος δεν σε προσβάλλει απευθείας αλλά μέσω κάτι που εσύ πιστεύεις.
Άβαταρ μέλους
Immemoric

Δλδ όταν εσυ πας γήπεδο κι αρχίζουμε τα συνθήματα, λες στους διπλανους σου να μην βρίζουν και να μην ειρωνεύονται;
xrisitsapa

1. Έχεις μπερδέψει την έννοια της ελευθερίας και της δημοκρατίας με την ασυδοσία. Ξαναλέω : ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να προσβάλεις κανένα άτομο ή θεσμό στο όνομα της ελευθερίας έκφρασης ΣΟΥ.

2. Η προσωπική σου εμπειρία, όσο κι αν είναι σεβαστή, επίσης δεν σου δίνει δικαίωμα να προσβάλεις ΚΑΝΕΝΑΝ.
Μπορείς να τον αγνοήσεις, να μην τον ψηφίσεις αλλά όχι να τον ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ.

3.Η εκκλησία έχει τις απόψεις τις και το κράτος, ο νόμος, τος δικές του. Οι απόψεις της αφορούν μόνο όσους την ακολουθούν. Άρα εσένα δεν σε αγγίζουν. Μια χαρά κάνουν εκτρώσεις οι γυναίκες και Παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι.
Όχι όμως στην εκκλησία.

4. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι κριτική θέλει αλλά κόσμια, όχι με ειρωνίες και προσβολές

5.Οταν πάω γήπεδο και βρίζω, το ξέρω ότι κάνω κάτι λάθος. Δεν το ντύνω με ιδεολογικό μανδύα.
Άβαταρ μέλους
aivas19

Ολυμπιακοί Αγώνες Paris 2024

Δημοσίευση από aivas19 »

Προς αποκατασταση της αληθειας, για ολους οσους χτες επεμεναν, με ολα τα στοιχεια και βιντεο. Στο thread του τυπα αυτου στο τουιτερ θα βρειτε ολα τα στοιχεια που αποδεικνυουν τα παντα. Εχει και thread στα Ολλανδικα απο εναν ιστορικο τεχνης. Ας μεταφρασει ο Μπαρκα [FACE WITH TEARS OF JOY]. Λινκ εδω https://x.com/AukeHoekstra/status/1817569155538903460

Εικόνα

Εχει συνεντευξη του σκηνοθετη που λεει οτι δεν ηταν ο μυστικος δειπνος η εμπνευση του αλλα ο πινακας “Feast of the gods” του 1635 απο τον Ολλανδο ζωγραφο Jan van Bijlert οπως εγραψα χτες. Εικόνα
Link εδω https://x.com/PedderSophie/status/1817546586999632255

Εικόνα

Εδω τον επισημο λογαριασμο που λεει οτι δεν ηταν η απεικονιση του Μυστικου Δειπνου και δηλωσεις του σκηνοθετη που το επιβεβαιωνει οπως και την αναλυση ενος ιστορικου τεχνης.
Άβαταρ μέλους
astral

Δημοσίευση από astral »

Πρέπει να έχει κάνει ρεκόρ πωλήσεων η Ελεύθερη Ωρα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”