marsantos έγραψε:Φίλε giapa ενδιαφέρουσα η προσέγγιση σου για τη συνέχεια της σχέσης Λουτσε - ΠΑΟΚ. Τα βλέπω αντίθετα από ότι εσύ χωρίς να λέω ότι είσαι λάθος. Απλά τα βλέπω αλλιώς.
Όσον αφορά τον Λουτσέσκου νομίζω το τραίνο της εξέλιξης έχει χαθεί. Ο ίδιος σε συνέντευξη του αναγνώρισε ότι αν πάει σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα πχ. Ιταλία, θα πήγαινε σε ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία. Αυτο σημαίνει ότι το έχει ψάξει και ξέρει οτι δεν θα έρθει καμιά Μπολόνια ή Αταλαντα να τον ζητήσει. Άρα σε τέτοιο πρωτάθλημα θα πήγαινε για την εμπειρία. Η Τουρκία ξέρει ότι είναι νεκροταφείο τόσο παικτών όσο και προπονητών. Βλέπε Σάντος, Μουρινιο. Δεν είναι χώρα εξέλιξης. Στην Ελλάδα όσο κι αν φαίνεται περίεργο έχει μεγαλύτερες προοπτικές εξέλιξης. Ο ανταγωνισμός και η πίεση που θα υπάρχει τα επόμενα χρόνια μοιραία θα φέρουν και επιτυχίες στην Ευρώπη. Και όπως το είπε ο μπαμπάς του, άλλο να παίζεις για ch.l. και άλλο για υποβιβασμό.
Αφήνω όμως τον Λουτσε και πάω στον ΠΑΟΚ γιατί αυτός με ενδιαφέρει πάνω από όλα.
Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες, για την ευκαιρία να στήσει ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό project.
Εγώ είμαι ακριβώς στην αντίθετη μεριά. Είναι η πλέον ακατάλληλη στιγμή για τέτοια πράγματα. Όπως έχει αναλυθεί εκτενώς στα ευρωτοπικ, τα επόμενα 4 με 5 χρόνια θα ειναι ιδιαίτερα κρίσιμα γιατί πιθανότατα θα ξεχωρίσουν ποιοι θα ανέβουν στο τραίνο της Ευρώπης και ποιοι θα μείνουν πίσω. Η Ευρώπη αργά αλλά σταθερά γίνεται ένα κλειστό κλαμπ. Όχι πολύ μικρό αλλά όχι και πολύ μεγάλο για να χωράει πολλούς. Με αφετηρία την επόμενη χρονιά που ξεκινά το νέο format είναι πολύ βασικό να προλάβουμε το τραίνο. Ναι, μπορεί να μην πάρουμε 5 πρωταθλήματα τα επόμενα 5 χρόνια και να πάρουμε μόνο ένα, όμως με Ρασβαν στον πάγκο είναι σίγουρο ότι θα είμαστε άκρως ανταγωνιστικοι και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Και μπορεί με Ραζβαν σε 5 χρόνια να πάρουμε 2 πρωταθλήματα. Με δεδομένο ότι οι ευρωποντοι που παίρνουμε χτίζουν την ατομική μας βαθμολογία μπορεί σε αυτά τα 5 χρόνια να έχουμε 2 συμμετοχές σε ομίλους ch.l και άλλες 2 σε europa. Και τότε θα έχουμε για τα καλά προλάβει το τραίνο.
Δεν είναι καιρός για project που έχουν μακροπροθεσμη προοπτική. Με τον Ράσβαν υπάρχει βεβαιότητα για σταθερότητα. Αυτό είναι το ζητούμενο για την επόμενη 5ετια ειδικά τώρα που και ο παο και η άεκ δείχνουν να ακροβατουν. Η σημερινή μη αποδοχή της θέσης του Κετσετζογλου ως συμβούλου επικοινωνίας είναι ένα κακό μαντάτο για αυτούς. Είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον 2οι. Το γιατί νομίζω ότι είναι καταλληλοτερος ο Doom να μας το εξηγήσει. Αν και νομίζω ότι το έχει κάνει ήδη..
Υγ. Ξαναλέω.. Δεν είναι λάθος αυτά που γράφεις. Απλά έχω άλλη οπτική..
Κι εγώ συμφωνώ με την δική σου προοπτική,όσον αφορά τον Λουτσε.
Νομίζω θα ήταν λάθος του να φύγει τώρα.