Κύπελλο ποδοσφαίρου 2023-24

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος και όλων των παραλειπομένων...
marsantos

Re: Κύπελλο ποδοσφαίρου 2023-24

Δημοσίευση από marsantos »

Doom έχουμε πάρει κλειδάριθμο για την πρώτη αγωνιστική και θα είμαστε γηπεδούχοι.
Τώρα επειδή η κλήρωση είναι ηλεκτρονική μάντεψε με ποιον θα πέσουμε. Κιτρινόμαυρα θα φοράει..
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Δημοσίευση από Doomlord4 »

Ολυμπιακό; :mrgreen:
theo-drama
Mr Ξερόλας 2019

Δημοσίευση από theo-drama »

Υπάρχει όμως κ το εξής ενδεχόμενο,να περάσει ο Ολυμπιακός στους 16(λέμε τώρα) και να ζητήσει κ αυτός κλειδάριθμο γηπεδούχου,οπότε σίγουρα δεν θα παίξουμε τότε με τον γ@βρο.
marsantos

Σωστά theo. Έχει ειπωθεί και αυτό στη συνάντηση της superleague
Doomlord4 έγραψε:Ολυμπιακό; :mrgreen:
:lol:

Υγ. Διπλό στο Περιστέρι
marsantos

Καλησπέρα από Αθήνα.
Πρωτόγνωρο συναίσθημα να βλέπεις έναν τελικό κυπέλλου από την κορυφή και αδιάφορος.
Θέλω να εκφράσω μια άποψη που ξέρω πως θα βρίσκει αρκετούς αντίθετους, έχοντας όμως ως δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει αντικειμενικό ενδιαφέρον από το αποτέλεσμα του τελικού.
Πριν από αρκετά χρόνια, ένα κυριακάτικο μεσημέρι, ο πατέρας μου διέκοψε τον ύπνο και με φώναξε στο σαλόνι. Πιτσιρικάκι εγώ και επειδή ο μεσημεριανός ύπνος ήταν κάτι ιερό για τον πατέρα μου, ξαφνιάστηκα. Με κολλάει στον τοίχο και με ένα τεράστιο χαμόγελο σκύβει και μου λέει, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το τι ομάδα θα υποστηρίζεις.
Εκείνο το μεσημέρι ο πατέρας μου δεν κοιμόταν. Είχε κλειστεί στο δωμάτιο και με κολλημένο το ραδιοφωνάκι στο αυτί άκουγε με αγωνία ΠΑΟΚ. Ήταν το μεσημέρι που ο Πάπριτσα, μέσα στο ΟΑΚΑ, έμελλε να χαρίσει μια από τις πιο εμβληματικές νίκες στην ιστορία του συλλόγου. Και μαζί με εκείνη την αλησμόνητη κεφαλιά ψαράκι ξεκίνησε και το δικό μου μαγικό ταξίδι με το καράβι του ΠΑΟΚ. Ένα ταξίδι που μόνο όσοι είναι συνεπιβάτες μπορούν να καταλάβουν τη μαγεία του.
Σαν παιδί κι εγώ, ρώταγα τον πατέρα μου να μου πει παλιές ιστορίες του ΠΑΟΚ. Μου έλεγε για την προσπάθεια αρπαγής του Κούδα από τον ολυμπιακό, μου έλεγε για το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα με αντίπαλο τον οσφπ μετά τα γεγονότα με τον Κούδα και το πως πετάχτηκε έξω από το γήπεδο μια κυρία επειδή φόραγε κόκκινο φουστάνι. Μου εξιστορούσε το κλεμμένο πρωτάθλημα του 72 και το τι είχε γίνει στον περιβόητο αγώνα με την Παναχαϊκή. Μεγάλωνα εγώ, μεγάλωνε και το σερί απέναντι στον γαύρο. Τίτλοι όμως είχαν σταματήσει να έρχονται. Μετά ήρθε το μπάσκετ, η αρπαγή του Φασούλα, το κλεμμένο πρωτάθλημα με τα 5 δευτερόλεπτα του Μπάνε και άρχισε σιγά σιγά να φθίνει και το μπάσκετ. Στην εφηβεία μου έβλεπα να γεννιέται και σιγά σιγά να γιγαντώνεται η παράγκα του γαύρου. Ο γαύρος κατακτούσε τα πάντα κι εμείς σχεδόν τίποτα. Άρχισε το αντιολυμπιακό μου μίσος να είναι έντονο. Στις νίκες του οσφπ υπέφερα. Στις ήττες του χαιρόμουν. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν υπήρχε πουθενά.
Πέρασαν τα χρόνια όμως και φτάσαμε στο σήμερα. Πλέον δεν έχω αντιολυμπιακά αισθήματα. Εδώ και μια πενταετία το μίσος σταδιακά σβήνει. Αντιπαλότητα πάντα υπάρχει, όπως υπάρχει με όλο το ΠΟΚ. Δε ζω όμως για να τους βλέπω να χάνουν. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει τόσο που όλοι οι αντίπαλοι είναι το ίδιο πράγμα στο μυαλό μου. Όλοι οι αντίπαλοι είναι εμπόδια που πρέπει να τα προσπεράσω για να κατακτήσω την κορυφή. Πλέον η ομάδα που αγαπώ διεκδικεί κορυφές. Πλέον ο ΠΑΟΚ μου δίνει χαρές και όραμα..
Γιατί τα γράφω όλα αυτά.
Παρατηρούσα την Κυριακή το μίσος των αρειανών και σκεφτόμουν πως 20 χρόνια πριν είχα παρόμοια συμπεριφορά. Το μίσος των αρειανών είναι κάτι που αντικειμενικά μας δυσκολεύει και που μας βάζει μεγαλύτερα εμπόδια έναντι των αντιπάλων στο στόχο κατάκτησης του πρωταθλήματος.
Σήμερα, όντας αδιάφορος ως ΠΑΟΚτσής, επειδή κάποιος ότι και να γίνει θα πάρει το κύπελλο, προτιμώ να είναι ο άρης.
Πρέπει κι οι φίλαθλοί του να βιώσουν προσωπικές χαρές. Όχι χαρές από την πίκρα του άλλου. Με δικές τους χαρές το μίσος τους σταδιακά θα γίνει ηπιότερο. Δε λέω ότι θα σταματήσει η αντιπαλότητα. Αυτή υπάρχει και θα υπάρχει. Λέω ότι κυνηγώντας προσωπικές χαρές, η προσμονή και η προσπάθεια για καταστροφή του αντιπάλου θα γίνει λιγότερη έντονη. Αυτό είναι κάτι που μακροπρόθεσμα θα βγει προς όφελός μας.
Δε θέλω να είμαι γαύρος φαταούλας. Αυτό γεννάει αλλόκοτο μίσος. Η χαρά πρέπει να μοιράζεται. Δεν πρέπει να είναι μονοπώλιο.
Σίγουρα πολλοί θα διαφωνούν μαζί μου καθώς δε θέλουν να βλέπουν τον άρη να κερδίζει. Όμως, αν είναι κάποια φορά να πάρει κύπελλο ο άρης, σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα. Σήμερα που είμαστε στη μέθη μιας ανεπανάληπτης και τεράστιας επιτυχίας. Σήμερα που υπάρχει όραμα για ακόμα μεγαλύτερες στιγμές για την ομάδα μας.. Σήμερα που όλους τους κοιτάμε από ψηλά..
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Το ποδόσφαιρο, μπορείς να το προσεγγίσεις συχνά ως ένα zero sum παιχνίδι. Ιδίως ανάμεσα σε ομάδες που ανταγωνιζονται για τα ίδια έπαθλα. Αυτό σημαίνει, ότι στους άμεσους ανταγωνιστές σου είναι λογικό να μην εύχεσαι ιδιαίτερες επιτυχίες.

Για να ξεφύγω από στερεότυπα φανέλας, ιστορίας κλπ , τη τελευταία δεκαετία αν εξετάσουμε μπάτζετ, διεκδίκηση τίτλων και συνολική δυναμική που προκύπτει από διάφορους άλλους παράγοντες, άμεσος ανταγωνιστής θεωρείται μόνο ο ένας από τους 2 φιναλιστ του τελικού.

Με αυτό το δεδομένο, προτιμώ αυτός ο άμεσος ανταγωνιστής μου να στερηθεί τα οικονομικά κι αγωνιστικά οφέλη της Ευρώπης που συνοδεύουν τη κατάκτηση του κυπέλλου.
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Εγώ δεν βλέπω κανέναν από τους 2 να είναι σε ομίλους του χρόνου.

Και οι 2 θα πρέπει να κάνουν μεγάλη υπέρβαση για να βρεθούν όντας ανίσχυροι σε 2 γύρους.

Win-win situation είναι για εμάς ο τελικός σήμερα μιας και στην μια περίπτωση αν το χάσει ο πρώτος θα κυνηγάνε τον πρόεδρο τους με τα ρόπαλα, ενώ αν το χάσει ο 2ος θα βυθιστούν σε άλλα 50 χρόνια εσωστρέφειας και μιζέριας.
Άβαταρ μέλους
Psaras

Δημοσίευση από Psaras »

Ο βαζελος με αποτυχία θα χώσει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στο πορτοφόλι. Το ληκι με αποτυχία θα καταρρεύσει.

Ειδαμε και τον γαυρο φέτος τον χειμώνα πως ανοίχτηκε για το πρωτάθλημα.
Ειδαμε και τον βαζελο μετά την περσινή αποτυχία πως διπλασίασε το μπάτζετ.
Άβαταρ μέλους
Special 4

Δημοσίευση από Special 4 »

Καλη συνεχεια στην παραδοση π θελει ατιτλους επι πανω απο μισο αιωνα τους οπαδους του παπαναστασιακου
Οι πιο πολλοι θα ημασταν ισως αδιαφοροι, αλλα μετα το μισος με το οποιο αγωνιστηκαν κ φαινοταν στα ματια τους κ τις αντιδρασεις τους για να μας κοψουν το πρωταθλημα συν το γεγονος οτι εστειλαν τον Ντελια ενα μηνα εκτος με τραυματισμο, ευχομαι ανοιχτα την κατακτηση του κυπελλου στο βαζελο
Το ιδιο λενε ολοι οσοι εχω συνομιλησει
Ουτε αυτοι οι ίδιοι δεν μιλανε πλεον για κυπελλο
Ηταν τετοια η στενοχωρια τους για το πρωταθλημα π σηκωσαμε στο τσαρδακι τους, π δεν τους εμεινε μυαλο να σκεφτονται την κατακτηση ενος μαστραπα
Καλη αγωνιστικη φαπα λοιπον κ παλι στον φαπαναστασιακο
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Psaras έγραψε:Ο βαζελος με αποτυχία θα χώσει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στο πορτοφόλι. Το ληκι με αποτυχία θα καταρρεύσει...
Δεν νομίζω να καταρρεύσει, γιατί δεν είναι το κύπελλο ο πρώτος στόχος και λόγος ύπαρξής του.
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Ξαναζεσταινονται τα τρακτερ.....
Βρουμ... βρουμ.....
alexgarcia6
Σασταλεγάκιας 2025

Δημοσίευση από alexgarcia6 »

Σημερα ειναι πολυ πιθανο να δουμε γειτονες, συναδελφους, συγγενεις, συμμαθητες, φιλους να χαιρονται για πρωτη φορα στην ζωη τους. Οσο και να διαφημιζουν την μπασκετικη τους ιστορια (μεχρι και απο αυτο εχουν περασει 30+ ολοκληρα χρονια) στην πραγματικοτητα εχουν περασει μια οπαδικη ζωη μεσα στην μιζερια και θλιψη.

Θα συμφωνησω με marsantos, οτι οι συνθηκες ειναι θεωρητικα καλες, αν ηταν να παρει ενα κυπελλο

Ομως παραμενει σχεδον αδυνατο να πεις οτι θες να κερδισει αυτος ο συλλογος. Απο αυριο θα ακουμε παλι την αισχρη προπαγανδα του περιγυρου τους για την ομαδα και το λαο του ΠΑΟΚ

Τις προαλλες εγραψα οτι πολλοι απο τους αρειανους «γνωστους» μας πιθανον να μας αποκαλουν δολοφονους, ΕΟ και αλλα χιλια μυρια στα φορουμ κλπ. Εαν παρουν το κυπελλο θα χαρουν μαζι με τους υγιεις και αυτοι, και οι «ρεπορτερ» προπαγανδιστες κλπ.

Ομως δεν παει αλλο με αυτη την καχυποψια. Και οι Αρειανοι, εαν σκεφτονται καθε φορα που νικαει ο ΠΑΟΚ οτι χαιρονται οι δολοφονοι του Αλκη, το μονο συμβαινει ειναι να διαιωνιζεται το μισος και η καχυποψια.

Οσοι μενουν Θεσσαλονικη καταλαβαινουν οτι τα πραγματα πρεπει να αλλαξουν δραστικα. Φυσικα παντα θα ειμαστε αντιπαλοι και θα κανουμε καζουρα αλλα δεν νοειται να σταθεροποιηθει η κατασταση που υπαρχει τα τελευταια 4-5 χρονια
billagorn

Δημοσίευση από billagorn »

4 0 ο βαζελοι με βουτες Ιωαννίδη Επειδή "υπαρχει επαφη" και φυσικά με 10 οι σκωληκες λόγω μούφα καρτών και ατιμώρητο ξύλο από τα βαζελοκαδρονα
Ζητάω πολλά;

Ούτε κύπελλο παγωτού σε τοξικές ομάδες τύπου ρουλης εσπανιολ κλπ
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Επειδη η ιστορια δεν αλλαζει, ουτε παραγραφεται, οι δολοφονιες ξεκινησαν πριν 41 χρονια, με την επιθεση των αδελφων Παπουτση και τον θανατο του Δημητριαδη, στο Χαριλαου.
Ειναι δε τοσο υποκριτες οι ασπονδυλοι, που ο μικροτερος Παπουτσης εχει εργοδοτη την παε οαρης
Άβαταρ μέλους
Kabamaru11

Δημοσίευση από Kabamaru11 »

Πριν τον δικο μας "τελικο" την Κυριακη,το 90% των συνοπαδων που εχω παρε δωσε,θελαμε κατακτηση κυπελλου απο τον οαρη.Μετα τον αγωνα μας ομως,το 95% θελουμε οχι απλα κατακτηση του κυπελλου απο τον βαζελο,αλλα να εχουν οι κιτρινοι την ιδια εμετικη διαιτησια που ειχαμε κ εμεις την Κυριακη συν εναν καλο γλυκο μεγαλο τραυματισμο για τον Βεστρατε.

Δεν ειναι θεμα καζουρας η πιο συμφερει πιο πολυ,ειναι αγνα συναισθηματα απεχθειας κ σιχαμαρας που νιωθουμε για τον οργανισμο που λεγεται αρης.

H φαση παντως ειναι win win,αν το σηκωσει ο βαζελος,θα μπουν σε μια εσωστρεφεια που βλεποντας κ τα παιδακια ποια ομαδα ειναι μεγαλη,θα γινονται ΠΑΟΚ.
Αν το παρει ο οαρης,1ον θα λενε πως το 2024 πηρανε κυπελλο,εμεις θα απανταμε Πρωταθλημα συν που ο βαζελος χωρις ευρωπαικα εσοδα κ προοπτικη θα χασει αρκετα.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Κύπελλο Ελλάδος”