Willie the Pimp έγραψε:Τα πράματα τη φετινή σαιζόν κύλισαν όπως τα περιέγραψες φίλε fuzztone. Οι επιλογές των ξένων (θέσεις-χαρακτηριστικά) ήταν αστείες έως γελοίες, αφήνω ένα αστερίσκο για την Κινέζα που ήρθε στα τελειώματα. Συμφωνώ μέσες άκρες για τις Ελληνίδες παίκτριες μας. Για τη διαφαινόμενη αποχώρηση της Πολυνοπούλου, αφού την ευχαριστήσουμε για την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια, θα πω ότι δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω. Επίσης δεν ξέρω αν θα είναι σοφό να μείνει η Κυπαρίσση, η οποία εμένα προσωπικά με έχει απογοητεύσει στο έπακρο. Ενώ έχει τα σωματικά προσόντα, δεν έχει βελτιώσει σχεδόν τίποτα στο παιχνίδι της. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ψυχολογίας ή οτιδήποτε άλλο, αλλά αν αποφασίσουν να πάνε σε αλλαγή δεν θα τη θεωρήσω απώλεια. Η Κλέπκου η οποία είναι ακριβώς το αντίθετο της Σταματίας (έλλειψη σωματικών προσόντων) κάθε χρόνο βελτιώνεται, σίγουρα έχει ταβάνι, αλλά τη θεωρώ πολύ χρήσιμη ως 3η-4η επιλογή. Βέβαια διαβάζοντας ότι αποκτήσαμε την Ολλανδέζα η οποία είναι μόλις 1.75, δεν ξέρω κατά πως θα καλυφτούμε στη θέση με δύο ακραίες κάτω του 1.80. Πάντως θετικό ότι η ομάδα ξεκινάει τόσο με προπονητή όσο και με τεχνικό διευθυντή και τουλάχιστον δεν θα δούμε τα φετινά αδιανόητα...Εδώ θα είμαστε να τα σχολιάσουμε.
Νομίζω ότι η Κυπαρίσση δε θα συνεχίσει, καθώς έχει ακουστεί για άλλες ομάδες. Και εγώ περίμενα κάποια περισσότερα πράγματα, αλλά με βάση ότι είχε να παίξει και ένα χρόνο λόγω τραυματισμού δε θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε τόσο αυστηροί κριτές.
Όσο για το ύψος των νέων μεταγραφών, πρώτα από όλα η Μπάκα είναι 1.86 (και αυτό είναι στα επίσημα στοιχεία). Κατά δεύτερον όλα είναι θέμα χαρακτηριστικών.
Ο σωστός συνδυασμός είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά. Παλιότερα ήμουν αρκετά επικριτικός ως προς την ανάγκη να έχουμε παίκτες με την ίδια απόδοση σε όλους τους τομείς, αλλά στο τέλος φαίνεται ότι το πώς θα αλληλοσυμπληρωθουν κρίνει πολλά.
Απ'ότι φαίνεται η Γιάσπερ είναι κυρίως παίκτρια με υποδοχή, ενώ είχε 2.5 πόντους ανά σετ. Η Μπάκα είχε πάνω από 4 πόντους ανά σετ ενώ ήταν καλή στην υποδοχή. Ουσιαστικά εστιάζεις να έχεις καλή υποδοχή ώστε να απελευθερώσεις την Μπάκα και από την Γιάσπερ να πάρεις κάποιους πόντους αλλά ο στόχος της είναι να βοηθήσει στην πρώτη μπάλα.
Με άλλα λόγια πηγαίνουμε εάν όχι σε "ειδικές" σε διάφορες θέσεις αλλά σε δίδυμο παικτριών που έχουν έναν καλό τομέα που θα βοηθήσει τη συμπαίκτρια της και το αντίστροφο, αλλά δε θα είναι προβληματική αλλού.
Και εάν κάτι δε βγήκε στους άνδρες ήταν κυρίως αυτό. Και ένα παράδειγμα είναι το δίδυμο Τρούχτσεφ και Φαν Χάρντερεν που ήταν ίδιο στυλ παιχνιδιού και όταν οι μεταπτώσεις ήταν εμφανείς, κανείς δεν μπορούσε να καλύψει τον άλλο.