Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2023-2024

Άβαταρ μέλους
PaokCuba4
Δημοσιεύσεις: 5548
Εγγραφή: Τετ 13 Ιούλ 2016, 19:05

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2023-2024

Δημοσίευση από PaokCuba4 »

Willie the Pimp έγραψε:Τα πράματα τη φετινή σαιζόν κύλισαν όπως τα περιέγραψες φίλε fuzztone. Οι επιλογές των ξένων (θέσεις-χαρακτηριστικά) ήταν αστείες έως γελοίες, αφήνω ένα αστερίσκο για την Κινέζα που ήρθε στα τελειώματα. Συμφωνώ μέσες άκρες για τις Ελληνίδες παίκτριες μας. Για τη διαφαινόμενη αποχώρηση της Πολυνοπούλου, αφού την ευχαριστήσουμε για την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια, θα πω ότι δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω. Επίσης δεν ξέρω αν θα είναι σοφό να μείνει η Κυπαρίσση, η οποία εμένα προσωπικά με έχει απογοητεύσει στο έπακρο. Ενώ έχει τα σωματικά προσόντα, δεν έχει βελτιώσει σχεδόν τίποτα στο παιχνίδι της. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ψυχολογίας ή οτιδήποτε άλλο, αλλά αν αποφασίσουν να πάνε σε αλλαγή δεν θα τη θεωρήσω απώλεια. Η Κλέπκου η οποία είναι ακριβώς το αντίθετο της Σταματίας (έλλειψη σωματικών προσόντων) κάθε χρόνο βελτιώνεται, σίγουρα έχει ταβάνι, αλλά τη θεωρώ πολύ χρήσιμη ως 3η-4η επιλογή. Βέβαια διαβάζοντας ότι αποκτήσαμε την Ολλανδέζα η οποία είναι μόλις 1.75, δεν ξέρω κατά πως θα καλυφτούμε στη θέση με δύο ακραίες κάτω του 1.80. Πάντως θετικό ότι η ομάδα ξεκινάει τόσο με προπονητή όσο και με τεχνικό διευθυντή και τουλάχιστον δεν θα δούμε τα φετινά αδιανόητα...Εδώ θα είμαστε να τα σχολιάσουμε.


Νομίζω ότι η Κυπαρίσση δε θα συνεχίσει, καθώς έχει ακουστεί για άλλες ομάδες. Και εγώ περίμενα κάποια περισσότερα πράγματα, αλλά με βάση ότι είχε να παίξει και ένα χρόνο λόγω τραυματισμού δε θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε τόσο αυστηροί κριτές.

Όσο για το ύψος των νέων μεταγραφών, πρώτα από όλα η Μπάκα είναι 1.86 (και αυτό είναι στα επίσημα στοιχεία). Κατά δεύτερον όλα είναι θέμα χαρακτηριστικών.

Ο σωστός συνδυασμός είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά. Παλιότερα ήμουν αρκετά επικριτικός ως προς την ανάγκη να έχουμε παίκτες με την ίδια απόδοση σε όλους τους τομείς, αλλά στο τέλος φαίνεται ότι το πώς θα αλληλοσυμπληρωθουν κρίνει πολλά.

Απ'ότι φαίνεται η Γιάσπερ είναι κυρίως παίκτρια με υποδοχή, ενώ είχε 2.5 πόντους ανά σετ. Η Μπάκα είχε πάνω από 4 πόντους ανά σετ ενώ ήταν καλή στην υποδοχή. Ουσιαστικά εστιάζεις να έχεις καλή υποδοχή ώστε να απελευθερώσεις την Μπάκα και από την Γιάσπερ να πάρεις κάποιους πόντους αλλά ο στόχος της είναι να βοηθήσει στην πρώτη μπάλα.

Με άλλα λόγια πηγαίνουμε εάν όχι σε "ειδικές" σε διάφορες θέσεις αλλά σε δίδυμο παικτριών που έχουν έναν καλό τομέα που θα βοηθήσει τη συμπαίκτρια της και το αντίστροφο, αλλά δε θα είναι προβληματική αλλού.

Και εάν κάτι δε βγήκε στους άνδρες ήταν κυρίως αυτό. Και ένα παράδειγμα είναι το δίδυμο Τρούχτσεφ και Φαν Χάρντερεν που ήταν ίδιο στυλ παιχνιδιού και όταν οι μεταπτώσεις ήταν εμφανείς, κανείς δεν μπορούσε να καλύψει τον άλλο.
Άβαταρ μέλους
miburosaito
Δημοσιεύσεις: 2265
Εγγραφή: Τετ 06 Φεβ 2019, 19:49

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2023-2024

Δημοσίευση από miburosaito »

Τελικα φιλε Κουβανε ενω μου ειπαν για το αντρικο οτι θα ψωνισουμε απο τα μερη σου, απο οτι φαινεται ψωνισαμε για γυναικειο :lol:


https://sportsfeed.gr/i-ollandeza-akraia-giasper-ston-paok/

Δεν βλεπω επισημη ανακοινωση, αλλα για να το γραφει ο Τυχαλας κατι θα ξερει...




Οπως αναμενοταν με τον νεο ΤΔ κινηθηκαμε για νεαρες αθλητριες, ομως - ιδανικα - θα ηθελα εμπειρια στη θεση

(Μακαρι να υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα να κρατησουμε Οικονομιδου σαν μπακ-απ στην ομαδα)


ΥΓ. Με το που γκρινιαξα, κατευθειαν βγηκε και το ονομα της 2ης ακραιας :roll: :lol:
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4
Δημοσιεύσεις: 5548
Εγγραφή: Τετ 13 Ιούλ 2016, 19:05

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2023-2024

Δημοσίευση από PaokCuba4 »

Μάλλον το γυναικείο εννοούσαν! :lol:

Πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να μου πεις εάν σου είπαν ονόματα ή το σκεπτικό γύρω από αυτό. Ακόμα δε μας θεωρώ τόσο μπροστά για να φέρουμε ταλέντα σαν τον Κγιάερ, Μάιερ και Μέις. Ή να έχουμε τόσα χρήματα για να φέρουμε Τερ Χορστ ή Πάρκινσον (καλύτερος κεντρικός του Γαλλικού Πρωταθλήματος), που είναι και οι μόνοι ακόμα ελεύθεροι από τους ήδη γνωστούς.

miburosaito έγραψε:ΥΓ. Με το που γκρινιαξα, κατευθειαν βγηκε και το ονομα της 2ης ακραιας :roll: :lol:


Φοβήθηκαν τον απολογισμό σου. :lol:

Πάντως μην περιμένεις να έρθει εμπειρία. Στις Ελληνίδες δεν πρόκειται να πέσει το ίδιο χρήμα με τις άλλες φορές. Με την Μπάκα θεωρώ ότι πιάσαμε το ταβάνι και μετά θα πάμε σε πιο φθηνές λύσεις.

Η Οικονομιδου θα ήταν μια καλή περίπτωση αλλά τη θεωρώ πολυτέλεια σε αυτό το μοντέλο που θέλουν να δημιουργήσουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PaokCuba4 την Τετ 01 Μάιος 2024, 19:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4
Δημοσιεύσεις: 5548
Εγγραφή: Τετ 13 Ιούλ 2016, 19:05

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2023-2024

Δημοσίευση από PaokCuba4 »

Όσο για την Ολλανδέζα, είμαι αρκετά επιφυλακτικός. Κυρίως γιατί είχε και έναν τραυματισμό.

Φέτος έκανε καλό Πρωτάθλημα κυρίως στην υποδοχή. Στην επίθεση δε θα έλεγα και τα τρελά πράγματα.

Πάντως έχει ακόμα δρόμο μπροστά της και μπορεί να κάνει εδώ τη διαφορά.

Αλλά κυρίως να δω πως θα ταιριάξουν τα χαρακτηριστικά με την Μπάκα.
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp
Δημοσιεύσεις: 1262
Εγγραφή: Πέμ 09 Δεκ 2021, 14:06

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2023-2024

Δημοσίευση από Willie the Pimp »

PaokCuba4 έγραψε:Νομίζω ότι η Κυπαρίσση δε θα συνεχίσει, καθώς έχει ακουστεί για άλλες ομάδες. Και εγώ περίμενα κάποια περισσότερα πράγματα, αλλά με βάση ότι είχε να παίξει και ένα χρόνο λόγω τραυματισμού δε θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε τόσο αυστηροί κριτές.

Εντάξει καταλαβαίνω τον τραυματισμό και πόσο πίσω μπορεί να σε πάει, αλλά η απόλυτη στασιμότητα της δεν οφείλεται σ' αυτό. Η φετινή Κυπαρίσση είναι μια επανάληψη του εαυτού της τη σαιζόν 21/22, καμιά βελτίωση (ειδικά αυτό το μοτίβο στην επίθεση "μου κλείνουν την διαγώνιο" έφαγα κιλ μπλοκ 1,2,3,4 ...κι επιμένω σαν να μην ξέρω να επιτεθώ αλλιώς είναι αξιοσημείωτο).
PaokCuba4 έγραψε:Όσο για το ύψος των νέων μεταγραφών, πρώτα από όλα η Μπάκα είναι 1.86 (και αυτό είναι στα επίσημα στοιχεία). Κατά δεύτερον όλα είναι θέμα χαρακτηριστικών.

Δεν αναφέρθηκα στην Μπάκα, αλλά στην περίπτωση παραμονής της Κλέπκου με την Ολλανδή στις ακραίες (1.79, 1.75 αντίστοιχα). Κατά τα άλλα συμφωνώ για τα χαρακτηριστικά, απλά θες και ύψος για το μπλοκ στις ακραίες. Βέβαια να μην προτρέχουμε (εγώ πρώτος) να ολοκληρωθεί το ρόστερ πρώτα.
ΥΓ Γιατί όταν προσπαθώ να υποβάλλω το σχόλιο με πετάει μονίμως έξω;
Άβαταρ μέλους
Μαυρο Χιονι
Moderator
Δημοσιεύσεις: 10777
Εγγραφή: Τετ 11 Δεκ 2013, 22:23

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2023-2024

Δημοσίευση από Μαυρο Χιονι »

Για το υγ. Έχει πρόβλημα το φόρουμ και το ψάχνουμε. Υπομονή.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4
Δημοσιεύσεις: 5548
Εγγραφή: Τετ 13 Ιούλ 2016, 19:05

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2023-2024

Δημοσίευση από PaokCuba4 »

Willie the Pimp έγραψε:Εντάξει καταλαβαίνω τον τραυματισμό και πόσο πίσω μπορεί να σε πάει, αλλά η απόλυτη στασιμότητα της δεν οφείλεται σ' αυτό. Η φετινή Κυπαρίσση είναι μια επανάληψη του εαυτού της τη σαιζόν 21/22, καμιά βελτίωση (ειδικά αυτό το μοτίβο στην επίθεση "μου κλείνουν την διαγώνιο" έφαγα κιλ μπλοκ 1,2,3,4 ...κι επιμένω σαν να μην ξέρω να επιτεθώ αλλιώς είναι αξιοσημείωτο).


Είναι πάρα πολλοί παράγοντες που εηρεάζουν την απόδοση και τη βελτίωση μιας αθλήτριας. Το πρώτο (όσο και να θέλεις να το απορρίψεις) είναι οι τραυματισμοί. Ένας τραυματισμός που σε οδηγεί εκτός δράσης για ένα χρόνο πάντα θα οδηγήσει την επόμενη χρονιά να είναι μεταβατική. Αυτό και σε άλλους αθλητές να δεις, όλοι είχαν αυτό το θέμα. Η χρονιά που επέστρεψαν ήταν μέτρια και ανάλογα με την ηλικία και με τους άλλους παράγοντες που θα αναφέρω καθορίζουν το πόσο γρήγορα θα επιστρέψεις ή θα βελτιώσεις την απόδοσή σου.

Ο δεύτερος παράγοντας έχει να κάνει με τον προπονητή και την ποιότητα της δουλειάς του. Όταν έχεις προπονητή που δεν ασχολείται να σε βελτιώσει ή να σε βάλει σε κάποια "τακτικά" καλούπια, τότε είναι άδικο να πέφτει η ευθύνη πάνω σου γιατί είσαι στάσιμος. Ο Ζάκοτς δε βοήθησε καμία αθλήτρια, δε δούλεψε πάνω στις αδυναμίες των παικτριών και αρεσκόταν στο να φωνασκεί. Ακόμα και το μοτίβο που θέτεις και μέμφεσαι την Κυπαρρίση είναι κάτι το οποίο έπρεπε να δουλέψει ο προπονητής και όχι απλά να φωνάζει σε κάθε τάιμ άουτ. Σίγουρα ένας αθλητής ή μια αθλήτρια έχει την ευθύνη της βελτιώσης του/της, αλλά όταν όμως το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται δεν ακολουθεί βασικούς όρους του αθλητισμού, όπως σωστές προπονήσεις, έμφαση στα ατομικά και ομαδικά χαρακτηριστικά, τότε μοιραία θα έρθει και η στασιμότητα. Φέτος στον ΠΑΟΚ εάν κάτι με εξόργισε δεν ήταν τόσο η θέση της ομάδας, αλλά το γεγονός ότι δεν έβλεπες καμία παίκτρια να παρουσιάζει καλό πρόσωπο. Και αυτό ήταν θέμα προπονητή που ποτέ δεν εστίασε στο να πάρει το 100% από το σύνολό του ή να κάτσει και να δείξει το τι πρέπει να κάνουν οι παίκτριες σωστά. Και εδώ έρχεται και το παράδειγμα του Nέσιτς που μεταμόρφωσε την Μπελιά και ο Παναθηναϊκός είχε ένα λίμπερο που ήταν δύο στροφές ανώτερο. Αυτά δεν έγιναν με μαγικά, αλλά με δουλειά και καθοδήγηση του προπονητή.

Ο τρίτος παράγοντας είναι ο χρόνος συμμετοχής. Όταν ξεκινάς από τον πάγκο και αντί να υπάρξει μια σταθερή θέση για εσένα στην ομάδα, βλέπεις να γίνεται πασαρέλα τότε είναι αμέσως επόμενο να έχεις και μεταπτώσεις στην απόδοσή σου. Γιατί πολύ απλά δεν έχεις σταθερό χρόνο συμμετοχής που θα βοηθήσει να βρεις ρυθμό. Στον φετινό ΠΑΟΚ εάν έκανες κακή εμφάνιση σε ένα σετ, τότε κατέληγες στον ΠΑΟΚ και αντίστροφρα εις βάρος άλλης αθλήτριας. Το βόλεϊ δεν είναι βιντεοπαιχνίδι που αλλάζουμε τους παίκτες ή τις παίκτριες και περιμένουμε την αλλαγή. Είναι θέμα χημείας και σταθερότητας. Αυτά δεν υπήρξαν και σε ένα τέτοιο περιβάλλον όπου η επτάδα άλλαζε ανά σετ και το πιο μεγάλο ταλέντο να βάλεις, πάλι δε θα αποδώσει.

Ο κάθε αθλητής και η κάθε αθλήτρια θέλει ένα πραγματικό προπονητή και ένα σταθερό περιβάλλον για να αποδώσει. Το πιστεύω ακράδαντα ότι εάν η Σταματία και η οποιαδήποτε αθλήτρια βρεθεί σε ένα υγιές περιβάλλον, θα παίξει ακόμα καλύτερα. Και αυτό πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ την επόμενη χρονιά. Γιατί αυτό που έγινε στο γυναικείο τμήμα δεν ήταν αθλητισμός και προπονητική, αλλά αναρχία.

Willie the Pimp έγραψε:ΥΓ Γιατί όταν προσπαθώ να υποβάλλω το σχόλιο με πετάει μονίμως έξω;


To έχω και εγώ το θέμα αυτό. Όμως τικάρω την επιλογή να είμαι μονίμως συνδεδεμένος με κάθε είσοδό μου και είναι εντάξει για την ώρα.
Cylon-4
Δημοσιεύσεις: 9181
Εγγραφή: Κυρ 21 Νοέμ 2021, 14:11
Been thanked: 4 times

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2023-2024

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Mετα τον Πανιωνιο, ανεβηκε και ο Μιλωνας στην Α1
Cylon-4
Δημοσιεύσεις: 9181
Εγγραφή: Κυρ 21 Νοέμ 2021, 14:11
Been thanked: 4 times

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2023-2024

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Προς αεκ οδευει η Πολυνοπουλου....
Άβαταρ μέλους
pgetsos
Δημοσιεύσεις: 11577
Εγγραφή: Τετ 27 Απρ 2011, 15:50

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2023-2024

Δημοσίευση από pgetsos »

Cylon-4 έγραψε:Mετα τον Πανιωνιο, ανεβηκε και ο Μιλωνας στην Α1

Ωραια, θα εχω 2 κοντινα ματσακια να δω την ΠΑΟΚαρα επιτελους!
Cylon-4
Δημοσιεύσεις: 9181
Εγγραφή: Κυρ 21 Νοέμ 2021, 14:11
Been thanked: 4 times

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2023-2024

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Στην Βενετία θα παίζει το χρόνου η Όλγα Στράντζαλη και στην νεοφώτιστη στην Α1 Ιταλίας Ταλμασόνς.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γυναικεία τμήματα”