Blackgr4 έγραψε:Είναι να απορείς πως έχουμε φτάσει στο 2024, με μεγαλομέτοχο του επιπέδου του Ιβάν Σαββίδη και να διαβάζεις με τόση ευκολία σχόλια του τύπου "αν δεν βγούμε Ευρώπη είναι λογικό να μην δεσμευτούμε με μεγάλα συμβόλαια".
Απορώ πραγματικά τι έχουμε πάθει. Συγνώμη αλλά μου φαίνεται αδιανόητα παράλογο όλο αυτό.
Οι ΑΡΔ έχουν πετύχει τον στόχο τους στο 100%.
Μαζεύουμε δηλαδή πχ 74 βαθμούς, σπάει ο διάολος το ποδάρι του και μένουμε εκτός Ευρώπης.
Τι θα γίνει μετά; Λευκή πετσέτα; Θα παίζουμε με Τσιγγάρα Γιαξή στα χαφ, θα πουληθεί ο Ντέλιας, ο Κουλιεράκης και ο Κοτάρσκι; Θα φέρουμε πίσω τον Μπίσεσβαρ και τον Καντουρί; Θα ζητήσουμε από τον Αντελίνο να ανανεώσει;
Ελπίζω να είμαι εγώ ο παράλογος της παρέας. Ένας από τους λίγους που αν μου έλεγαν πριν 4-5-6 χρόνια πως θα επικρατούσε αυτή η λογική στον κόσμο του ΠΑΟΚ θα πάθαινα εγκεφαλικό.
Και για να προλάβω (τους γνωστούς), όχι δεν λέω Ιβάν πούλα και τις γνωστές πίπες.
Αλλά ναι με Ιβάν μεγαλομέτοχο, συγνώμη αλλά δεν μπορώ να καταπιώ το ότι για να φτιάξουμε ρόστερ πρωταθλητισμού και να κρατήσουμε τον χ-ψ Μεϊτέ, πρέπει πρώτα να περάσουμε (ξανά) τρία προκριματικά έχοντας 1.5 χαφ και αν δεν κάτσει αυτό θα είναι καταστροφή.
Ακριβώς επειδή είμαστε στο 2024...και όχι στο 2008 και παλαιότερα,όποιος συνεχίζει να μην παίρνει στα σοβαρά όλες τις παραμέτρους,θα έχει συνεχώς τις ίδιες απορίες
Φυσικά κι εγώ θα ήθελα περισσότερα οικονομικά ρίσκα,χωρίς να ξέρω βέβαια που είναι τα οικονομικά όρια της ΠΑΕ
Δηλαδή να μην ρίξουμε τον Γενάρη π.χ 5εκ και να χάσουμε τίτλους και πιθανά Ευρωπαϊκά έσοδα 5-10 εκ??
Όποιος μου βρει άρθρο που να λέει πως το ffp, που ξεκίνησε το 2010 περίπου,
έχει ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ
....και όποιος πλούσιος που έχει βαρέσει ένεση με τον σύλλογο,μπορεί πια να ξαναχώνει άμα θέλει και 400εκ σε μια χρονιά...
ας μου στείλει το link
(Μετονομασία μόνο:
PSR στην Premier League "Financial Sustainability." Στην Uefa)
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ...ο ΠΑΟΚ όπως και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές ομάδες,είναι αναγκασμένοι εκτός κι απ τα έξοδα να έχουν και έσοδα
Όποιος δεν το βάζει στην εξίσωση (το 90%+ δηλαδή του κόσμου - με αρχηγό την Ποντιακή Οπτασία

) θα έχει απορίες πάντα για το γιατί.
Έχω κουραστεί να διαβάζω,πως ο Ιβάν δεν βάζει λεφτά στον ΠΑΟΚ αλλά 200 εκ στον λιμάνι έδωσε
Τι στο καλό
Αγοράζεις κάτι με π.χ 200 εκ και μετά,αυτό αν είσαι καλός επιχειρηματίας σου αποφέρει έσοδα
Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να βάζει 200εκ το χρόνο
Δεν θα "αγοράζει" τον ΠΑΟΚ κάθε χρόνο
Ούτε το επιτρέπει η Uefa
Επειδή το 90% συνεχίζει να μην υπολογίζει κάποιες παραμέτρους,αυτό δεν σημαίνει πως αυτές θα ....
ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ και δεν θα ισχύουν
απλά επειδή εμείς δεν τις λαμβάνουμε υπ όψιν
https://www.uefa.com/news/0253-0d7f34cc ... d-to-know/
https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Fina ... note-:2-52
Ούτε ξέρω όλες τις λεπτομέρειες του FFP
Ούτε ξέρω όλα τα οικονομικά της ΠΑΕ
Απλά μου κάνει εντύπωση,το πόσο στρουθοκαμηλίζουμε σαν οργανισμός στο συγκεκριμένο θέμα.
Aντί να δώσει βάση ο κόσμος στο πως θα αυξήσουμε τα έσοδα με τον κάθε πιθανό τρόπο,θεωρούμε τον Ιβαν σαν ένα τεράστιο μαστό που δεν μας επιτρέπει να τον αρμέξουμε.
Φυσικά και δεν συμφωνώ με τον τρόπο που κινείται η ΠΑΕ στα μεταγραφικά
Εκ του αποτελέσματων,μάλλον κάτι δεν κάνουμε σωστά
Δεν μπορούμε να ξέρουμε όμως όλα τα δεδομένα.
Θα τολμούσα να κάνω μια πρόβλεψη
Ο Νιάου,ακόμα κι όταν πήγε στο C>L,δεν έκανε μεταγραφές και ακολούθησε σφιχτή πολιτική
Κάβουρα τον βγάλαμε
Περίμενε 2 γεγονότα
Το νέο Γήπεδο και τα 100 χρόνια της Αεκ
Σήμερα ο Κάβουρας δεν είναι τόσο κάβουρας πια
Ο Ιβάν δεν θα μπορέσει να μας προσφέρει το νέο Γήπεδο στα 100 και δεν φταίει αυτός
Ίσως όμως την επόμενη διετία,να δούμε υπερβάσεις σε μεταγραφικές κινήσεις για να μας γλυκάνει για τα 100 χρόνια
Θα μπορούσα να βάλω πολλά αποσπάσματα,αλλά εδώ το topik δεν είναι ffp,αλλά Soualiho Meïté\
Από αυτό μόνο,υποθέτω πως ίσως ο Ιβάν προσπαθεί να---->
judged to be in good financial health.
ωστέ να χώσει και παραπάνω από τα 60
Μπορεί να γράφω βλακείες και να μην ρισκάρει τίποτε
Κανείς μας δεν ξέρει όλα τα οικονομικά δεδομένα
Αλλά όταν μιλάμε για το θέμα,ας ξέρουμε τουλάχιστον τους κανόνες του 2024
60 εκ ζημιά στην 3ετία
μπορούμε να έχουμε
Παραπάνω όχι