Φίλε μου, καταρχήν τις βαριές προσωπικές προσβολές τις οποίες μου απευθύνεις -χωρίς μάλιστα να με γνωρίζεις- δε θα σου τις επιστρέψω γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου.figurehead4 έγραψε:Η σύγχρονη αρρώστια του οπαδού σε όλο της το μεγαλείο. Σαςταλεγακης, οπαδός της δικαίωσης και η ειρωνεία συννεφο. Χωρίς την παραμικρή υποψία πως η έλλειψη αντίληψης ή η άγνοια μπορεί να αφορά τους πάντες. Μπα, μόνο τους άλλους αφορά...Cocobill έγραψε:Θα ήθελα να κάνω μία αφιέρωση στους συνοπαδούς μου, που είτε από άγνοια είτε από κόμπλεξ είτε από μειωμένη αντίληψη δεν αντιλαμβάνονται αυτό που συμβαίνει:
Η σοκαριστική αλήθεια σε άρθρο του Σπυρόπουλου, ενός από τους λίγους αθλητικογράφους που κατέχουν το αντικείμενο:
"Ποτέ ένας επαγγελματίας του ποδοσφαίρου με την αλήθεια του στο χορτάρι, δεν διέψευσε τόσους πολλούς τόσες πολλές φορές ξανά και ξανά."
Για όσους δεν κατάλαβαν ποιον εννοεί γιατί ποτέ δεν θα το φανταζόταν ότι κάτι τέτοιο ισχύει για τον συγκεκριμένο, θα δώσω και βοήθειες: Δεν εννοεί τον Αλμέιδα, ούτε τον Βαλβέρδε, ούτε τον Μπάγεβιτς, ούτε τον Μάρτινς ούτε όποιον άλλο θεωρούνε προπονηταρά που πέρασε από την χώρα μας τα την τελευταία εικοσαετία.
Η δαιμονοποιηση επίσης της οπαδικης αντίδρασης σε όλο της το μεγαλείο. Στην επόμενη ήττα με κατεβασμένα χέρια ας μην αντιδράσει κάνεις. Θα χάσκουμε από ευτυχία, βέβαιοι για το μέλλον.
Ίσως λέω με την μειωμένη μου αντίληψη, το κόμπλεξ και την άγνοιά μου πως η απλή αλήθεια είναι πως αυτό που (πρέπει να) κρίνεται κάθε φορά είναι το συμβάν... Άλλωστε ακόμη και αυτό που λέει ο Σπυρόπουλος έχει αξία μόνο εκ των πραγμάτων. Ακόμη χειρότερα εκ του αποτελέσματος. Αν το σουτ του Σάστρε δεν έμπαινε, ο ΠΑΟΚ θα είχε ήδη χάσει το πρωτάθλημα στη Λαμία και σίγουρα ο Σπυρόπουλος δεν θα έγραφε αυτή την πρόταση. Θα το έκανε βεβαίως σε άλλη ευκαιρία γιατί εκτιμά δικαίως τη δουλειά του Ραζβάν. Θα περίμενε όμως πρώτα να δει. Και μετά την ήττα από το γαυρο εκτιμούσε τον Λουτσέσκου, αλλά δεν το έγραψε τότε. Δεν τα γράφω για την άποψή του Σπυρόπουλου. Το γράφω για όλους όσους πατάνε σε αυτή για να πουλήσουν πνεύμα.
Ας δεχτούμε επιτέλους ότι υπάρχουν άνθρωποι που αισιοδοξούν εκ των προτέρων έχοντας πίστη στη δουλειά του προπονητή, άλλοι που είναι απαισιόδοξοι για τον αντίθετο λόγο κι άλλοι που χάνουν ή κερδίζουν πίστη στον προπονητή, στον Χ παίχτη, στη διοίκηση, στην πορεία. Όλα είναι φυσιολογικά κι ανθρώπινα.
Κανείς από τους παραπάνω δεν είναι κομπλεξικός, αδαής ή χαζός. Από οποία αφετηρία και να ξεκινήσει, συγκρίνει μετά με αυτό που είδε και κρίνει. Αυτό έχει σημασία.
Ούτε ένα, ούτε μισό post εδώ μέσα μετά τον αγώνα δεν έδειχνε κόμπλεξ, άγνοια, βλακεία.
Μέχρι που ξεκίνησαν να πετάγονται οι δικαιωμένοι και άρχισε να γίνεται κουραστικό.
Αν εσύ λοιπόν κρίνεις ότι εκφράζει την "σύγχρονη αρρώστια του οπαδού σε όλο της το μεγαλείο" κάποιος που -για να δώσω μόνο ένα στοιχείο- υποστηρίζει την ομάδα ενεργά με διαρκείας ανελλιπώς εδώ και 23 χρόνια που έχει γυρίσει από το εξωτερικό χωρίς να έχει χάσει ούτε τον πιο αδιάφορο αγώνα, επειδή πιστεύει ότι ανάμεσα σε όσους συνοπαδούς θεωρούν τον Λουτσέσκου κακό προπονητή που πρέπει να διωχτεί από τον ΠΑΟΚ υπάρχουν άτομα που το κάνουν από κόμπλεξ και λόγω μειωμένης αντίληψης και τους στηλιτεύει για αυτό, λυπάμαι αλλά δεν βλέπω κοινό παρονομαστή μεταξύ μας ώστε να μπορούμε να ανταλλάξουμε επιχειρήματα, οπότε θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να λήξει εδώ ο διάλογος.