Διακοπές

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
AngelosMerkelidis91

Re: Διακοπές

Δημοσίευση από AngelosMerkelidis91 »

Maurice_Escargot έγραψε:Τίποτα!

Μιας κι εχω κι εγω παιδι κοντα σε αυτην την ηλικια, να εισαι ετοιμος να δεις εξαιρετικες παιδικες χαρες και παρκα (παρα του οτι οι ντοπιοι παραπονουνται οτι δεν εχουν πρασινο) κι εαν εισαι κοντα στα παρακατω που ειναι και σε κεντρικα μερη θα περασετε καλα σιγουρα:

Városligeti Nagyjátszótér
Olimpia park

+

https://gyermekvasut.hu/en/home/
Φίλε Maurice Escargot, με τι ασχολείσαι στη Βουδαπέστη αν επιτρέπεται; εννοώ πιο πολύ φοιτητής ή εργάζεσαι εκει; οχι κάτι συγκεκριμένο
Άβαταρ μέλους
Maurice_Escargot

Δημοσίευση από Maurice_Escargot »

off/topic

Εργάζομαι πάνω στα τραπεζικά, ζούσα και Ολλανδία για κάμποσα χρόνια πριν, βρίσκομαι εδώ τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι η σύντροφος μου είναι από εδώ.

Όσοι είστε για διακοπές Βουδαπέστη/Ουγγαρία/Αυστρία /Ολλανδία μπορώ να υποστηρίζω αυτό το τοπικ!

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
AngelosMerkelidis91

Μια χαρά αδερφέ. Να περνάς καλά με την οικογένεια σου.

Χαιρετισμούς στο Ορμπαν!
billagorn

Δημοσίευση από billagorn »

AngelosMerkelidis91 έγραψε:
billagorn έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις ιταλικές και τις βιεννεζικες συμβουλές!
Για το καλοκαίρι που λέμε να ξεκινήσουμε σιγά σιγά σχέδια, σκεφτόμαστε για Κάρπαθο.
Λέει?
Φίλε billagorn,

Πήγες τελικά στην Κάρπαθο;
Ναι και ήταν φοβερή! Μέσα Ιουλίου και το νησί ήταν ήσυχο, ήρεμο, χωρίς τουρίστες ο ένας πάνω στον άλλο. Φοβερό φαγητό ειδικά ψάρι, και φυσικά αξίζει με τα χίλια ή επίσκεψη στην Ολυμπο (τρομερη ταβερνα ο Μυλος, με θεα απέραντο γαλάζιο). Και φυσικά κρουαζιέρα στη Σαρία, παλιό ορμητήριο πειρατών
Και η άλλη μεριά πολύ ωραία, προς Φοινικι.
Όσο για τις θάλασσες πεντακαθαρες
AngelosMerkelidis91

billagorn έγραψε:
AngelosMerkelidis91 έγραψε:
billagorn έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις ιταλικές και τις βιεννεζικες συμβουλές!
Για το καλοκαίρι που λέμε να ξεκινήσουμε σιγά σιγά σχέδια, σκεφτόμαστε για Κάρπαθο.
Λέει?
Φίλε billagorn,

Πήγες τελικά στην Κάρπαθο;
Ναι και ήταν φοβερή! Μέσα Ιουλίου και το νησί ήταν ήσυχο, ήρεμο, χωρίς τουρίστες ο ένας πάνω στον άλλο. Φοβερό φαγητό ειδικά ψάρι, και φυσικά αξίζει με τα χίλια ή επίσκεψη στην Ολυμπο (τρομερη ταβερνα ο Μυλος, με θεα απέραντο γαλάζιο). Και φυσικά κρουαζιέρα στη Σαρία, παλιό ορμητήριο πειρατών
Και η άλλη μεριά πολύ ωραία, προς Φοινικι.
Όσο για τις θάλασσες πεντακαθαρες
Ωραίος φιλε! Ναι ήσυχο μέρος.
Όσο για τη Σαρία, και εγώ εκεί πήγαινα, πολλες φορες. Επιπλέον πηγαινα στη Αρμαθιά, απέναντι από την Κάσο. Είχα ένα σκαφακι.

Το Πάσχα του 2021, που απαγορευοντουσαν οι μετακινήσεις εγώ με 3-4 άτομα ψήναμε στην Αρμαθια :lol:

Άμα σου αρέσουν και τα πιο ήρεμα νησιά, να πας και 1 ημέρα στην Ανάφη.

Πήγα φέτος, μόνος μου, ανέβηκα στην Παλαιά Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμιωτισσης (googlαρε να δεις πω ειναι), είδα από εκεί την Δύση του Ήλιου, έκατσα όλο το βράδυ επάνω με GoPro κάμερα και επαγγελματική κατέγραψα ολην περιστροφή με τα αστέρια, και την Ανατολή του Ήλιου το πρωί, κατέβηκα πήρα πρωινό και έφυγα :lol:
AngelosMerkelidis91

Τον συγκεκριμένο τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους στο είδος του, αν ζούσε π.χ στην Αγγλία και ήταν Άγγλος, και έκανε αυτήν την δουλειά στο BBC ή iTV θα ήταν στους top στον κόσμο. Τον παρακολουθώ φανατικά!

Το Βιετνάμ, είναι τρομερη χώρα, ταξίδι εμπειρία ζωής.
Έχω πάει για διακοπές 20 ημέρες, απο Βορρά, κέντρο έως Νότο. Τρομερή εμπειρία. Μάλιστα, έχω πάει με την σημερινή μου σύντροφο, και την γυρίσαμε με ένα σακίδιο ο καθένας... Μέσα σε Top 5 χώρες/ταξίδια ζωής.

Get out there.
Explore, See, Smell, Touch, Hear.
Widen your World.

Από το trailer σε προετοιμάζει για κάτι καλό!

[youtube]ehE1Pgs4Bzw[/youtube]
Άβαταρ μέλους
Sardan

Δημοσίευση από Sardan »

Καλησπέρα. Την Πέμπτη θα είμαι Μέτσοβο. Ξέρουμε κανα καφέ που παίζει ΠΑΟΚΑΡΑ?
AngelosMerkelidis91

Ε και εσύ, ημέρα αγώνα διάλεξες να πας Μέτσοβο;!;!!!!
Λογικα στο hotel που θα μείνεις θα έχουν cosmote TV.
Εγώ να την πω την αμαρτία ν, την Πέμπτη θα θελα να μουν Σκωτία! Αλλά που λεφτά!
Άβαταρ μέλους
iremidynami 4+

Δημοσίευση από iremidynami 4+ »

Καλησπερα σε ολους
Αρχες ιουνιου θα βρεθω παρισι για επαγγελματικους λογους. 5 ημερες-4 νυχτες.
θα εχω ομως πολυ ελευθερο χρονο οποτε οπιοαδηποτε πληροφορια δεκτη.
Πχ πως παω απο αεροδρομιο μποβε στην πολη, πως πληρωνω στο μετρο, ποιες περιοχες να αποφυγω. Που να κινηθω, τι να φαω κλπ
Δεν εχω καμια διαθεση να τρεχω σε μουσεια, θεατρα, show κλπ. Εχω ομως διαθεση να λιωσω παπουτσι στο περπατημα, θελω να δω εικονες, συνοικιες, σηκουανα, μονμαρτη κλπ.
Επισης προτιμω τα ωραια μπαρ για ποτο, καφε κλπ παρα τα εστιατορια (προτιμω να τρωω κατι προχειρο, δεν με πειραζει ομως να πιω ενα ακριβο ουισκυ.)
Εννοειται σε μαγαζια με χωρους καπνιστων χαχα
Εκ των προτερων ευχαριστω οποιον μπει στον κοπο να δωσει οποιαδηποτε πληροφορια.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Δεν έχω ιδέα, αλλά ο κολλητός μου είναι γαλλόκαυλος και έχει ζήσει λίγο Γαλλία και Παρίσι συγκεκριμένα. Θα τον ρωτήσω και θα σε πω.
Άβαταρ μέλους
PAOK1LIFE

Δημοσίευση από PAOK1LIFE »

iremidynami 4+ έγραψε:Καλησπερα σε ολους
Αρχες ιουνιου θα βρεθω παρισι για επαγγελματικους λογους. 5 ημερες-4 νυχτες.
θα εχω ομως πολυ ελευθερο χρονο οποτε οπιοαδηποτε πληροφορια δεκτη.
Πχ πως παω απο αεροδρομιο μποβε στην πολη, πως πληρωνω στο μετρο, ποιες περιοχες να αποφυγω. Που να κινηθω, τι να φαω κλπ
Δεν εχω καμια διαθεση να τρεχω σε μουσεια, θεατρα, show κλπ. Εχω ομως διαθεση να λιωσω παπουτσι στο περπατημα, θελω να δω εικονες, συνοικιες, σηκουανα, μονμαρτη κλπ.
Επισης προτιμω τα ωραια μπαρ για ποτο, καφε κλπ παρα τα εστιατορια (προτιμω να τρωω κατι προχειρο, δεν με πειραζει ομως να πιω ενα ακριβο ουισκυ.)
Εννοειται σε μαγαζια με χωρους καπνιστων χαχα
Εκ των προτερων ευχαριστω οποιον μπει στον κοπο να δωσει οποιαδηποτε πληροφορια.
Είσαι πολύ τυχερός που θα πας στο Παρίσι. Εγώ κάθε φορά που πάω Παρίσι κλείνω Μουλεν Ρουζ γιατί όσες φορές και να το δω αυτό το σόου δεν το χορταίνω . Μπορείς να κλείσεις θέση με σαμπάνια από το ίντερνετ ακόμα και μόνος να είσαι θα σου δώσουν μία μικρή σαμπάνια και θα σε βάλουν σε τραπέζι με άλλους μόνους. Αλλιώς πάνε από εκεί την πρώτη μέρα και πιστεύω μία θέση θα βρεις μέχρι που θα φθάσει η μέρα να φύγεις.

Τώρα έχει εφαρμογές ακόμα και το google ή το rome2rio που σου δίνουν οδηγίες μεταφοράς και αν έχεις και 4g 5g κτλ στο τηλέφωνο ίντερνετ σου δείχνει το google κοντινά εστιατόρια και κριτικές. Εγώ στο Παρίσι τρώω πάντα στον τελευταίο όροφο του Λα Φαγετ εμπορικού. Εκεί μου αρέσει και η κουζίνα και είναι λογικές τιμές και μου αρέσει εμένα εκεί το μέρος και εξω ταράτσα και στα πιο δίπλα εμπορικά ταράτσα με θέα το Παρίσι για καφέ.

Αν πάρεις με το πόδι όλο τον Σηκουάνα δεξιά αριστερά κατά μήκος έχει διάφορα πολύ ωραία πράγματα να δεις αφού σου αρέσει το περπάτημα θα σηκωθείς νωρίς και μέχρι το βράδυ περπάτα όσο αντέξεις. Εντάξει δεν μπορώ να ξέρω τα γούστα του καθενός αλλά μόλις βρεις χρόνο θα πας και στις Βερσαλίες να περπατήσεις στους κήπους πιο πολύ και έχει το google αν έχεις ιντερνετ ή γράψεις top thing to do in Paris θα σου γράψει 50 προτάσεις. Εγώ κάθε φορά που πάω ανακαλύπτω και άλλα. Επίσης έχει τρένα μπορείς να πας μονοήμερες εκεί κοντά.

Τώρα τι να σου προτείνω πρώτα . Ξεκίνα με τον Πύργο του Άιφελ εγώ το βρίσκω πλέον χαζό αλλά όλοι οι τουρίστες στην αρχή μπορεί να φάνε δύο μέρες να είναι εκεί στον Πύργο κοντά . όχι φωτογραφίες μέρα όχι νύχτα όχι να ανέβουν ουρές κτλ αλλοι πάλι πάνε στην Euro Disney. Για εμένα όλα αυτά πλέον είναι τουριστικές παγίδες. Αλλά για έναν πρωτάρη τον καταλαβαίνω. Είναι γούστα αυτά . Και εμένα δεν μου αρέσουν τα μουσεία. Αλλά πραγματικά τι να σου πρωτόπροτείνω δεν ξέρω. Έχει ωραία κρουασάν και φλαμ κτλ :lol: google...
GEOL

Δημοσίευση από GEOL »

Παρίσι έζησα 11 χρόνια μόνιμα, οπότε μπορώ να γράψω ολόκληρο βιβλίο. Αφού δεν σε ενδιαφέρουν τα "κλασικά" [μουσεία κλπ] - πολύ σύντομα - προτείνω τη συνοικία 'le marais' στο 4ο διαμέρισμα του Παρισιού. Έχει υπέροχους δρόμους, εστιατόρια, μπουτίκ και χίλια δυό άλλα πράγματα να κάνεις, βόλτες, νυκτερινή ζωή κλπ. Το marais έχει και δύο κοινότητες, την Εβραϊκή [ο δρόμος τους λέγεται Rue des Rosiers] και την Κινέζικη, με όλες τις σχετικές εμπορικές και "gourmet" δραστηριότητες!. Γενικά πρόκειται για υπέροχη συνοικία, γεμάτη ζωή και η οποία θεωρείται και ο καλύτερος και ο πιο προσιτός αγοραστικός προορισμός.
GEOL

Δημοσίευση από GEOL »

Ξέχασα να σου απαντήσω για τη μεταφορά από Beauvais στο Παρίσι: υπάρχει shuttle bus, από αεροδρόμιο στην Porte Maillot στο Παρίσι. Τα λεωφορεία κάνουν τη διαδρομή συνέχεια, μην αγχώνεσαι, παίζει να έχει 50-60 δρομολόγια τη μέρα!. Ενημερωτικά σου λέω ότι από τον περιφερειακό του Παρισιού, υπάρχουν καμμιά τριανταπενταριά είσοδοι για
την πόλη, αυτές τις λένε portes. Το αεροδρόμιο Beauvais βρίσκεται βόρεια του Παρισιού, η διαδρομή πρέπει να είναι 1 ώρα - 1+15 λ. Γι' αυτό το λεωφορείο τερματίζει στην Porte Maillot που βρίσκεται Β-ΒΔ. Από εκεί μάλλον θα χρειαστείς μετρό. Για ταξί ούτε λόγος! Για τις μετακινήσεις συνιστώ κάρτα πολλών διαδρομών - Navigo Liberté - λέγεται στα Γαλλικά, αλλά έχει λίγο μπέρδεμα μέχρι να βρείς αυτό που σου ταιριάζει, δεδομένου ότι μπορείς να συμπεριλάβεις μετρό, λεωφορεία της πόλης αλλά και το πήγαινε - έλα στο αεροδρόμιο!
Άβαταρ μέλους
iremidynami 4+

Δημοσίευση από iremidynami 4+ »

Σορρυ για την καθυστερηση, ειχα καποιες υποχρεωσεις.
Ευχαριστω πολυ ΜΠΑΡΚΑ, PAOK 1 LIFE και GEOL.
Ειναι πολυ χρησιμες οι πληροφοριες που δωσατε.
Άβαταρ μέλους
Χωρικός

Δημοσίευση από Χωρικός »

Λοιπον, διακοπές δεν είναι, αλλα σε λίγες ημέρες θα πάω στο Ρέθυμνο για αρκετούς μήνες. ΠΑΟΚ πού βλέπουμε εκεί;; Ξέρει κανείς;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”