Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos
- PABLO GARCIA1
Re: Fernando Santos
Και κάτι ακόμα....που είναι ίσως και το πιό σημαντικό....
ΚΑΝΕΝΑΣ προπονητής στην ιστορία του Συλλόγου δεν έχει δουλέψει σε συνθήκες όχι ανάλογες αλλά έστω παραπλήσιες με τον Σάντος....
Εχοντας ένα χρόνο-τον πρώτο- να μπει στο πετσί του Συλλόγου και να δει τι λείπει και να σχεδιάσει.
Εχοντας μιά διοίκηση που τον στήριξε όσο καμιά άλλη άλλον προπονητή στην Ελλάδα.
Μη έχοντας η ομάδα και οι παίκτες το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα.
Ενα κόσμο συσπειρωμένο όσο ποτέ άλλοτε και κοντά στην ομάδα.
Και έχοντας να διαχειριστεί ένα μπάτζετ πρωτοφανές για την ιστορία του ΠΑΟΚ.
Κάνοντας μιά πολύ απλή αναδρομή στο παρελθόν θα έλεγα,η μέρα με τη νύχτα......
ΚΑΝΕΝΑΣ προπονητής στην ιστορία του Συλλόγου δεν έχει δουλέψει σε συνθήκες όχι ανάλογες αλλά έστω παραπλήσιες με τον Σάντος....
Εχοντας ένα χρόνο-τον πρώτο- να μπει στο πετσί του Συλλόγου και να δει τι λείπει και να σχεδιάσει.
Εχοντας μιά διοίκηση που τον στήριξε όσο καμιά άλλη άλλον προπονητή στην Ελλάδα.
Μη έχοντας η ομάδα και οι παίκτες το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα.
Ενα κόσμο συσπειρωμένο όσο ποτέ άλλοτε και κοντά στην ομάδα.
Και έχοντας να διαχειριστεί ένα μπάτζετ πρωτοφανές για την ιστορία του ΠΑΟΚ.
Κάνοντας μιά πολύ απλή αναδρομή στο παρελθόν θα έλεγα,η μέρα με τη νύχτα......
- navigator11
RESPECT μοντανα.αλλα μερικοι αναρωτωνται:"το γαυρο ποτε θα τον κερδισουμε?φετος το ρουλη θα τον παρουμε μεσα-οξω?με βαζελο και αεκ ποσα γκολ θα ριξουμε"??η σκορδοκαιλα του μεσου οπαδου του παοκ ειναι αυτη κι ο,τι κι αν λενε ψυχραιμες φωνες σαν τη δικη σου,του nikos55,του shark,του keep paokizein κι ας με συγχωρησουν κι αρκετοι αλλοι,με τους οποιους συνταυτιζομαι,δεν προκειται να αλλαξουν την οπτικη του για την ομαδα.τωρα προπονητικα,ανακτηση αξιοπιστιας,παιχτες πληρωμενοι και εξευρωπαισμος!ΤΡΙΧΑΙ ΚΑΤΣΑΡΑΙ!!!σου λεει οι παιχτες πως να παιξουν με αυτον στον παγκο?τι μπορει να τους περασει αυτος μωρε που εχει κοουτσαρει ομαδες τυπου πορτο,μπενφικα κλπ?ποια μπενφικα?με νταφι μαχαιριδη και αρι χααν,μισολυποθημο στον παγκο απ'τη σουρα,αποκλειστηκα στα πεναλτυ!!!!vanroy έγραψε:the_Briton έγραψε:Εμενα μου αρεσει η στηριξη και το εργο του Ζαγορακη οπως και η νοοτροποια του... Μονο οι μεγαλες ομαδες στην Ευρωπη...κρατουν τον προπονητη τους χρονια...Ναι Orwell, ο ΠΑΟΚ για πρωτη φορά έχει αρχίσει να δουλεύει στα πρότυπα των ευρωπαικων ομάδων και προς τούτο σε αυτό το project έχει πάρει ένα προπονητη με ευρωπαική κουλτούρα. Σε πάρα πολλά μοιάζουμε πλέον με ευρωπαικό σοβαρό σύλλογο και μεγάλη συνεισφορά έχει ο Σαντος:the_Briton έγραψε:Briton βγάζοντας έξω το πρωτάθλημα το οποίο και ουτοπία είναι να το συζητάμε αλλά και κανένας δεν θυμάμαι να το απαίτησε,βλέπεις σε κάτι άλλο απ' αυτά που λές να πλησιάζουμε, να είμαστε κοντά???
1) Η ομάδα διαθέτει μέρος του μπατζετ για να χτίζει ιδιόκτητες προπονητικές εγκαταστάσεις.
2) Θετικοί ισολογισμοί κάθε χρόνο (με κάθε αγωνιστικό τίμημα), τακτοποίηση όλων των οφειλών στους ιδιώτες, πληρωμή όλων των ποδοσφαιριστών στην ώρα τους.
3) Προσπάθεια να γίνει πάντρεμα ταλαντούχων, νέων ποδοσφαιριστών (Βιερινια, Κουτσιανικουλης, Παπαζογλου αλλά και Βιτολο, Αμπουμπακάρι) με έμπειρους ώστε και να προοδεύουμε αγωνιστικά κάθε χρόνο αλλά και να προσδοκούμε σε ακριβές πωλήσεις στα πρότυπα της Αρσεναλ, Σεβιλlης, Πόρτο κτλ.
4)Διαχείριση κάθε νίκης και ήττας από τον προπονητή με απόλυτη ψυχραιμία και απόλυτη συνέπεια. Όταν όλοι πανηγυρίζουμε και λέμε πάμε για CL (πέρσι) αυτός νηφάλια και ψύχραιμα, όπως είναι ένας σοβαρός προπονητής που γνωρίζει τις δυνατότητες της ομάδας του, λέει πάμε για να βγούμε Ευρώπη και όταν όλοι μας άλλοτε ζητάμε πρωταθλητισμό ή φέρνουμε την καταστροφή αυτός παραμένει ψύχραιμος και προσηλωμένος στις διακηρύξεις του που είναι η καθιέρωση στο τοπ 4 (είτε 2ος, είτε 3ος είτε 4ος) με μικρή διαφορά πόντων. Ούτε θάνατος, ούτε το μαη θα μαστε καλα, ούτε οδύρεται και κραυγάζει για τους διαιτητες ακόμη και όταν όλοι εμείς κραζουμε για τον Κακο και τον Κουκουλακη. Τίποτα, καμιά γραφικότητα στις δηλώσεις του. Λέει αυτό που πιστευει ακόμη και όταν δεν αρέσει, χωρίς λαικισμούς και θεατρινισμούς. Όπως στις ευρωπαικές σοβαρές ομάδες.
ΥΓ. Δεν είναι μόνο θέμα ότι στηρίζω την επιλογή Ζαγορακη, είναι ότι πραγματικά πιστεύω ότι ο Σαντος είναι εξαιρετικός προπονητής (και μάλιστα με την ευρεία έννοια του manager ) με προσφορά όχι μόνο στο χορτάρι αλλά και στην αλλαγή της νοοτροπίας των ελληνικών συλλόγων που πάντα θέλουν να χτίσουν πύργους σε ξύλινα πόδια.
Και βέβαια σε μια πορεία 3 (ελπίζω 5) χρόνων η ομάδα θα έχει και κρίσεις και αγωνιστικά πισωγυρίσματα και θα χάσει και στόχους σημαντικούς, αλλά για μένα η πρόοδος από την πρώτη μέρα που έχει έρθει ο Σάντος (με μια ευρύτερη οπτική ματιά που αφορά στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ συνολικά και που την αναφέρω παραπάνω) είναι συνεχής και εμφανής. Μακάρι το τρίπτυχο Ζαγορακης-Βρυζας-Σαντος να παραμείνει ως έχει ενωμενο τώρα ειδικά στις κρισεις, γιατί εγώ βλέπω ορατά αποτελέσματα και πρωτοφανή σοβαρότητα στον ΠΑΟΚ.
Απλά τι γινεται; Ο ανθρωπος δεν είναι σοουμαν. Δημοσιογραφικά οτι είχε να δώσει το έδωσε. Τα ΜΜΕ θέλουν συχνες αλλαγες προπονητη γιατί κάθε προπονητης φερνει νεους παικτες, νέες συνεντευξεις, νέα θεματα. Ο ΠΑΟΚ όμως όχι! Δεν τους κατηγορω ούτε αυτούς, ούτε οσα αδερφια έχουν σκυλοβαρεθει το ποδοσφαιρο του και τη λογική του. Απλά επιχειρηματολογω για τα θετικά του Σαντος και respect στον nikos55 που έχει βαρεθεί να τα βρωντοφωναζει όλα αυτά εδώ και καιρό και γω του έλεγα οτι υπερβάλλει. Οπως βέβαια και στον Outsider (βλέπε και αρθρο με τη Γουεστ Μπρομ)και σε όσους έχουν λένε για τυφλή στηριξη στο project και παρεξηγηθηκαν ενώ ήταν απλα διορατικοί.
δεν κολλαει στη νοοτροπια της ομαδας και των υπαρχοντων παιχτων,που ουδεις εξ αυτων γνωριζει το συναισθημα του να σηκωνεις κουπα,περα απο κανα δυο!!ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ σας λεω.οι παιχτες με τιποτα.αυτοι "εφταιγαν" μονο περσι,για την ονειρωδη πορεια,κι ο σαντος επειδη τους "εμποδισε" με το συντηρητισμο του να σηκωσουν το πρωταθλημα.φετος ολοκληρωτικα ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΕΙ ο σαντος και μονον.οι μεγαλοσχημονες λαικοι ηρωες της τουμπας περσι τι ευθυνη φερουν για το φετινο χαλι?ΚΑΜΜΙΑ!!ο Θοδωρης,με γενναιοτητα πιστευω πως,οπως το προηγουμενο καλοκαιρι,ετσι κι αυτο θα δωσει ενα μαθημα σε οσους βολεμενους,ελλειψει ανταγωνισμου την προηγουμενη χρονια,θεωρουν και φετος αυτονοητη τη συμμετοχη τους στο βασικο σχημα της ομαδας.αλλα επειδη τουτο δε συμβαινει,να ξεκινουν βασικοι,φροντιζουν να επιβεβαιωνουν διαρκως τον προπονητη τους για την επιλογη του να μην τους εμπιστευεται.η κατασταση διορθωνεται μονο με τολμηρες αποφασεις του προεδρου.η θεση του προπονητη ειναι ιδιαιτερα λεπτη στην περιπτωση αυτη.ο Ζαγορ ξερει πως μονο μεσα απο το δυσκολο δρομο,την παραμονη του προπονητη,και το ξεκαθαρισμα τη φορα αυτη απο τη "ΦΥΡΑ" σε επιπεδο επαγγελματικης νοοτροπιας κι οχι αγωνιστικης αξιας,θα ευοδωθουν οι στοχοι!οσοι εχουν τοσο λιγο επαγγελματισμο,που εξαντλειται στη μη αποδοχη του να βοηθουν την ομαδα,οταν καλουνται,επειδη μενουν στον παγκο,κι οταν μπαινουν μεσα,προτιμουν να εκθετουν προπονητη και ομαδα,δεν εχουν καμμια θεση στην ομαδα.
Θοδωρη,ωσαν μοντερειτορ,αρπα μια σκουπα και ξεκινα.δεν τρωγεται αλλη αδιαφορια.ΦΤΑΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.
Ρε παιδια, εβλεπα Μακεδονια ΤV. Οταν ο Κολκας που ειναι σεμνο παιδι και τα ξερει απο μεσα, λεει κατα λεξη "θα ηταν ατιμια να ριξουν στο Σαντος το φταιξιμο αυτου που συμβαινει τωρα", και "ο Ζαγορακης αν επρεπε θα ειχε διωξει εδω και καιρο τον Σαντος αλλα ξερει οτι αυτος εχει τη μικροτερη ευθυνη" τι συμπερασμα να βγαλω?
Η σωστη σειρα οσον αφορα την ευθυνη των στελεχων της ομαδας μαλλον ειναι αυτη που παρεθεσε ο gash. 1)ζαγορ 2)βρυζας 3)σαντος 4)παιχτες
Προσπαθωντας να βγαλω μια ακρη απο αυτα που ακουω ολο αυτον τον καιρο απο τα ΜΜΕ, συμπεραινω οτι 1)ο Σαντος εισηγηθηκε να φυγουν καποιοι το καλοκαιρι, αυτο δεν εγινε και στη συνεχεια καποιοι απο αυτους προκαλεσαν προβλημα 2)εγινε λαθος στο σχεδιασμο των μεταγραφων (ευθυνη Σαντος-Βρυζα) με συγκρουσεις καλων παιχτων στην ιδια θεση (π.χ.Βιτολο-Γκαρσια-Βερον) και κενα σε αλλες 3)η διοικηση απετυχε παταγωδως να προστατεψει εναν προπονητη που θελει, και να καθορισει ενα πλαισιο στις σχεσεις της με τον τυπο. 4)το προβλημα εχει μεταφερθει πλεον μεσα στην ομαδα με εξοργιστικα αδιαφορη σταση των παιχτων
Δεν ξερω αν θα μπορουσε να προστεθει κατι αλλο σε αυτη τη λιστα, ουτε εχω ιδεα ποια θα μπορουσε να ειναι η λυση. Πιθανον να αλειψουμε με πισσα και πουπουλα τον προπονητη.
Θα ηταν μαλλον περιττο να πω οτι συμφωνω με την αναλυση vanroy.
Και για να ανταποδωσω τη φιλοφρονηση, να πω οτι οταν διαφωνησαμε στην προσεγγιση ενος θεματος, δε θυμαμαι ακριβως ουτε ποιο ηταν το θεμα ουτε τι υποστηριζα, αλλα θυμαμαι οτι ειχες πει ενα απο τα πιο σωστα πραγματα που εχουν ειπωθει σε αυτο το site. Οτι τα πιο πολλα προβληματα οφειλονται στην υπερβολικη ενασχοληση με τον ΠΑΟΚ. Αλλα αυτο ειναι αλλο,μεγαλο θεμα, αν και οχι τελειως ασχετο.
Η σωστη σειρα οσον αφορα την ευθυνη των στελεχων της ομαδας μαλλον ειναι αυτη που παρεθεσε ο gash. 1)ζαγορ 2)βρυζας 3)σαντος 4)παιχτες
Προσπαθωντας να βγαλω μια ακρη απο αυτα που ακουω ολο αυτον τον καιρο απο τα ΜΜΕ, συμπεραινω οτι 1)ο Σαντος εισηγηθηκε να φυγουν καποιοι το καλοκαιρι, αυτο δεν εγινε και στη συνεχεια καποιοι απο αυτους προκαλεσαν προβλημα 2)εγινε λαθος στο σχεδιασμο των μεταγραφων (ευθυνη Σαντος-Βρυζα) με συγκρουσεις καλων παιχτων στην ιδια θεση (π.χ.Βιτολο-Γκαρσια-Βερον) και κενα σε αλλες 3)η διοικηση απετυχε παταγωδως να προστατεψει εναν προπονητη που θελει, και να καθορισει ενα πλαισιο στις σχεσεις της με τον τυπο. 4)το προβλημα εχει μεταφερθει πλεον μεσα στην ομαδα με εξοργιστικα αδιαφορη σταση των παιχτων
Δεν ξερω αν θα μπορουσε να προστεθει κατι αλλο σε αυτη τη λιστα, ουτε εχω ιδεα ποια θα μπορουσε να ειναι η λυση. Πιθανον να αλειψουμε με πισσα και πουπουλα τον προπονητη.
Θα ηταν μαλλον περιττο να πω οτι συμφωνω με την αναλυση vanroy.

Και για να ανταποδωσω τη φιλοφρονηση, να πω οτι οταν διαφωνησαμε στην προσεγγιση ενος θεματος, δε θυμαμαι ακριβως ουτε ποιο ηταν το θεμα ουτε τι υποστηριζα, αλλα θυμαμαι οτι ειχες πει ενα απο τα πιο σωστα πραγματα που εχουν ειπωθει σε αυτο το site. Οτι τα πιο πολλα προβληματα οφειλονται στην υπερβολικη ενασχοληση με τον ΠΑΟΚ. Αλλα αυτο ειναι αλλο,μεγαλο θεμα, αν και οχι τελειως ασχετο.
Η άποψή σου για τη φιλοσοφία του Σάντος και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας είναι κατανοητή και σεβαστή. Προσωπικά δεν έχω καταλήξει τι μας ταιριάζει περισσότερο , και άς με κουράζει και εμένα το θέαμα της ομάδας(ακόμα και πέρσι). Ίσως γιατί εδώ που φτάσανε τα πράγματα στο ποδόσφαιρο και με τον ρεαλισμό που επικρατεί είμαι λίγο με ανοιχτό το στόμα.Αν θές σήμερα να παίξεις ποδόσφαιρο και να νικάς θέλεις πολλά λεφτά.Αν δεν τα έχεις παίζεις σύστημα Ρεχάγκελ. Δεν μου αρέσει αλλά σέβομαι την άποψη του Σάντος.fuzztone έγραψε:... Τυχόν φυγή του, θα δώσει μια αφορμή στη διοίκηση να κρύψει τους κακούς χειρισμούς του καλοκαιριού, να τα φορτώσει στον προπονητή και να πάρει παράταση το 3ετές πλάνο με τον όποιο νέο προπονητή (που θα χρειάζεται χρόνο, θα παραλάβει καμμένη γη, θα θέλει δικούς του παίκτες κτλ).
Για να δικαιολογήσω όμως και την παράθεση , πιστεύω οτι απο το σχόλιό σου μπορεί κάποιος να υποθέσει οτι ο Ζαγοράκης αναζητάει τρόπους για να κρύψει τα λάθη του. Εγώ θα το διατύπωνα αλλιώς , οτι δηλαδή τυχόν αλλαγή του προπονητή αυτή την στιγμή θα μπερδέψει τα πράγματα όσον αφορά την εξαγωγή συμπερασμάτων. Για κάποια σχόλια όμως του προέδρου που κάνουν κριτική στους παίχτες θα έλεγα οτι είναι αδόκιμα και δεν βοηθάνε την ομάδα. Τους ποδοσφαιριστές δεν τους εκθέτεις ποτέ κατα την γνώμη μου.Η υπόθεση ''σαρδέλες'' ήταν λάθος και του Σάντος και του Ζαγοράκη . Αλλά η νοοτροπία να μαθένει ντε και καλά ο κόσμος οτι οι υπέυθηνοι έχουνε γνώση οτι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν ενδιαφέρονται δείχνει αδυναμία επιβολής και πρόβλημα εφαρμογής του εσωτερικού κανονισμού της ομάδας. Δεν θέλω εγώ να μάθω αν κάποιοί είναι αδιάφοροι, θέλω να παίζουν αυτοί που ενδιαφέρονται. Όταν ο Παρίδης δεν ήθελε σκληρή προπόνηση δεν βγήκε ο Λόραντ να το πεί σε εμάς.Δεν έβαζε τον Παρίδη να παίξει.
Ο Ζαγοράκης ήταν ποδοσφαιριστής και μπορεί να ήταν ευσυνήδητος και πειθαρχημένος. Σαν πρόεδρος καλείται να ξεπεράσει την ματιά του σαν παίχτης και να δεί τα δύσκολα καθήκοντα του προέδρου.Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο αλλά τα περσινά προβλήματα απειθαρχίας μετατραπήκανε σε αξεπλήρωτα γραμμάτια.
Ο Σάντος και ο Ζαγοράκης για να μπορέσουνε να κάνουν τον απολογισμό στο τέλος πρέπει να έχουν τον πλήρη έλεγχο.
- PARASANDALOS
- Επικοινωνία:
Μια πιθανή αποτυχία στο τοπικό ντέρμπι θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και ίσως δεν υπάρχει άλλη λύση από την απομάκρυνση του Σάντος. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μπορεί να λέει «συνεχίζουμε» αλλά ξέρει και ο ίδιος ότι μια νέα ήττα δεν θα έχει γυρισμό.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 721083.htm
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 721083.htm
kos έγραψε:αυτο που δεν μπορω να καταλαβω με τιποτα ειναι το γιατι δεν εχει βγει ουτε ενας παικτης να υπερασπιστει τον προπονητη του. ειναι δεδομενο οτι υπαρχει τεραστια γκρινια για τον προπονητη. σιγουρα την βλεπουν και σιγουρα την ακουν. ξερουν τι παιζει με τον κοσμο.
...
http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=108672 έγραψε:
Τεράστιο ψέμα είναι ότι έχουν δημιουργηθεί κλίκες στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Novasports» ο Αντολίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος άσος σημείωσε ότι το κλίμα είναι ακριβώς ίδιο με πέρσι, παρότι το φετινό ξεκίνημα δεν είναι εφάμιλλο της σεζόν 2008/09.
Ο νεαρός χαφ μίλησε ακόμα για τα στοιχεία που λείπουν από τον «δικέφαλο του Βορρά» σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, αλλά και για το γκολ που πέτυχε στη Νέα Σμύρνη και ακυρώθηκε:
«Είναι ψέματα ότι δεν έχουμε το ίδιο καλό κλίμα με πέρυσι. Τα αποτελέσματα δεν βοηθάνε και ο κόσμος λογικά ψάχνει τις αιτίες γιατί συμβαίνει και πάει το μυαλό του εκεί. Εγώ που τα βλέπω από μέσα διαπιστώνω ότι το κλίμα είναι το ίδιο καλό. Πέρυσι η ομάδα έκανε πολύ καλή σεζόν και οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες. Αλλά είναι δύσκολο να κάνεις την ίδια καλή σεζόν και ενδεχομένως ακόμα καλύτερη. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες, θέλουν χρόνο για προσαρμογή, αλλά τώρα να καθόμαστε και να ακούμε για κλίκες είναι ένα τεράστιο ψέμα».
«Λείπει η αποτελεσματικότητα»
Στη συνέχεια, ο Βιεϊρίνια αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στη σεζόν: «Το ξεκίνημα φέτος δεν είναι εφάμιλλο του περσινού. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις, δεν έχουμε αλλάξει τον τρόπο δουλειάς και στα ματς δημιουργήσαμε ευκαιρίες βάσει των οποίων θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιμείνουμε. Σχεδόν σε όλα τα ματς ήμασταν καλύτεροι. Αυτό που μας λείπει είναι η αποτελεσματικότητα που μας διέκρινε πέρυσι».
Τέλος, σχολίασε τη φάση του γκολ που ακυρώθηκε στη Νέα Σμύρνη, αλλά και τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: «Πραγματικά δεν έχω καταλάβει γιατί ακυρώθηκε το γκολ. Όσες φορές κι αν το κοιτάξω δεν καταφέρνω να βρω λογική εξήγηση, αλλά αποτελεί πλέον παρελθόν και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Όπου μου πει ο προπονητής προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».
- DimisK
- Επικοινωνία:
Με κούρασε αυτό το θέμα. Ειλικρινά....
Ενα με καίει: Τι πρέπει να γίνει για να ανακάμψει η ομάδα. Οτι πρέπει να γίνει για το σκοπό αυτό, ας γίνει!
Αλλά τι πρέπει να γίνει;
Ενα με καίει: Τι πρέπει να γίνει για να ανακάμψει η ομάδα. Οτι πρέπει να γίνει για το σκοπό αυτό, ας γίνει!
Αλλά τι πρέπει να γίνει;
αυτό είναι το θέμα, ότι κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι πρέπει να γίνει. να φύγει ο σάντος???δοκιμασμένη πρακτική εδώ και πάρα πολλά χρόνια που σε εμάς απέτυχε. ακόμα και να φύγει στην μέση της χρονιάς θα έχεις τον καινούργιο να σου λέει πίστωση χρόνου (ή αν είναι κανένας έξυπνος θα πει ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν υπάρχει η δυνατότητα πίστωσης χρόνου. τα αποτελέσματα θα έρθουν άμεσα. να με κρίνεται απο την πρώτη αγωνιστική.... και ο κόσμος θα το φάει γιατί αποτέλεσμα σε 5 προπονήσεις δεν μπορεις να φέρεις. και είναι και η άλλη εκδοχή μένει ο σάντος. να αλλάξουν οι παίχτες τώρα τουλάχιστον δεν γίνεται. άρα τι πρέπει να γίνει??εγώ πραγματικά δεν ξέρω. και να σας πω και κάτι και να το παίξω λίγο μεγαλομέτοχος??? εγω πληρώνω διαρκείας/εισιτήριο. τέλος. αποφάσεις δεν μπορώ και δεν πρέπει και ΔΕΝ ΞΕΡΩ για να πάρω. αυτοί που είναι εκεί ψηλά ας κάνουν αυτό που νομίζουν. εγώ τους εμπιστεύομαι και είμαι μαζί τους. οι κρίσεις στο τέλος της χρονιάς.
Νομίζω κάθε λογικός Παοκτσής δε θα θέλει να φύγει στη μέση τις saison ο προπονητής.Το έχουμε κάνει εδώ και πολλές φορες στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα.Είμαι αντίθετος με το santos αλλα εναντια τις λογικής να φύγει στη μέση τις saison απλά δε θα ανανέωνα το συμβόλαιο του.
Τώρα το τι πρέπει να γίνει για να ανακάμψει η ομάδα δε ξέρω αλλα για αυτό υπάρχουν ειδικοί.
Πάντως αυτό το έκτρωμα δεν entexetai άλλο,συγγνώμη κιόλας.
Τώρα το τι πρέπει να γίνει για να ανακάμψει η ομάδα δε ξέρω αλλα για αυτό υπάρχουν ειδικοί.
Πάντως αυτό το έκτρωμα δεν entexetai άλλο,συγγνώμη κιόλας.
- keep_paokizein
Το κλίμα που δημιουργείται από τα ΜΜΕ είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Η καρέκλα του προπονητή εξαρτάται κάθε βδομάδα από το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής. Κι αυτό είναι που θέλουν όλοι οι πολέμιοι της προσπάθειας που γίνεται στον ΠΑΟΚ. Οχι μόνο γιατί φοβούνται τον ΠΑΟΚ, αλλά και γιατί τυχόν επιτυχία του εγχειρήματος Ζαγοράκη θα είναι η απαρχή να κλιδωνιστεί ολόκληρο το σύστημα λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. (δεν το αναλύω αυτό επί του παρόντος). Γι αυτό και οι άσχημες διαιτησίες, ιδίως αυτή στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο που ήταν απροκάλυπτη. Δεν θέλουν ο ΠΑΟΚ να αλλάξει σελίδα. Γιατί γνωρίζουν, οπως γνωρίζουμε και όλοι μας, ότι όποιος δουλεύει με συνέπεια και μεθοδικότητα στο τέλος ανταμείβεται από τα αποτελέσματα της δουλειάς και της υπομονής του. Αντιθέτως η άρπα κόλα δουλειά, σήμερα σε ταίζει κι αύριο σε ρίχνει στη φυλακή. Δυστυχώς αυτό το κλίμα περνάει εύκολα στον κόσμο του ΠΑΟΚ, κυκλοθιμικός ον, που χωρίς λόγο και ενθουσιάζεται εύκολα και απογοητεύεται με την ίδια ευκολία. Ο Ζαγοράκης βρίσκεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση. Να μην υποκύψει σ αυτή την πίεση για αλλαγή προπονητή που ασκείται πανταχόθεν. Οταν ο κόσμος που διαμαρτύρεται και γκρινιάζει δει ότι η διοίκηση δεν κάμπτεται από οποιαδήποτε πίεση θα το πάρει απόφαση και θα σταματήσει. Το αν μείνει στο γήπεδο ή αποχωρήσει είναι άλλο θέμα. Ακόμα και στη δεύτερη περίπτωση γρήγορα θα επανέλθει γιατί τ αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται δεν θ αργήσει. Σε κάθε περίπτωση όμως το στοίχημα θα έχει κερδηθεί. Ο ΠΑΟΚ θα έχει αλλάξει επίπεδο κι ο κόσμος του σιγα σιγά θα αποδέχεται τη νέα νοοτροπία στη λειτουργία της ομάδας, που ακόμα δεν έχει κατανοήσει για τόν απλό λόγο ότι ακόμα είναι στο "ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ". Δεν με ενδιαφέρει ο Σάντος και κανένας Σάντος. Το ίδιο θα υποστήριζα κι αν στη θέση του ήταν ο Α, ο Β, ο Χ ή ο Ψ προπονητής. Η απόφαση να μην αλλάξει προπονητή η ομάδα είναι κατά την άποψή μου στρατηγικής σημασίας για το μέλλον του συλλόγου, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων που θα ακολουθήσουν στα επόμενα παιχνίδια.
+1fuzztone έγραψε: Ας κάνουμε μια επανάληψη των στοιχείων που έχουμε αναλύσει στο παρελθόν για τον προπονητή μας. Υπενθύμιση ότι τα παρακάτω τα λέει ένας χαρακτηρισμένος "νοσταλγός" των γουμενοπαγώνηδων και "πολέμιος" του ζαγοράκη.
Ο Σάντος είναι ένας προπονητής του οποίου η φιλοσοφία δεν ταιριάζει στην ομάδα του ΠΑΟΚ.
Αυτό ήταν και είναι γνωστό τόσο στον ίδιο όσο και στη διοίκηση. Και οι δύο πιστεύουν ότι αυτός είναι ο τρόπος για να πάει η ομάδα μπροστά. Βασικό μότο: Η ομάδα να μην ξεχωρίζει παιγνίδια, να παίζει το ίδιο μέσα-έξω και ανεξαρτήτως αντιπάλου. Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτό το έχει πετύχει.
Ωστόσο, το θέμα είναι ότι αυτή η σταθερή απόδοση είναι σε χαμηλά επίπεδα. Πέρσι κάποια παιγνίδια μας πήγαν, φέτος δε μας πάνε.
Προσωπικά δε γνωρίζω ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να φτάσει η ομάδα ψηλά. Πρέπει να αλλάξει το DNA της? Τότε καλώς να μείνει και να επεκταθεί το συμβόλαιό του. Αλλιώς....
Αλλιώς, θα πρέπει ο Σάντος να παραμείνει ως το τέλος της χρονιάς. Μπορεί όντως η ομάδα να βελτιωθεί και να κατακτήσει το μίνιμουμ αποδεκτό, δηλαδή τα πλέι οφ και το Ουέφα. Τότε θα είναι η στιγμή που η διοίκηση ΑΝ πειστεί ότι δεν είναι ο Σάντος αυτός που θα μας πάει μπροστά, να τον διώξει. ΟΧΙ ΤΩΡΑ όμως.
Δεν έχει νόημα για μένα να φύγει ο Σάντος σήμερα. Εκτός φυσικά αν πλακωθούν στα αποδυτήρια, κάνουμε 5-6 αγωνιστικές χωρίς νίκη κτλ (ακραία πράγματα). Τυχόν φυγή του, θα δώσει μια αφορμή στη διοίκηση να κρύψει τους κακούς χειρισμούς του καλοκαιριού, να τα φορτώσει στον προπονητή και να πάρει παράταση το 3ετές πλάνο με τον όποιο νέο προπονητή (που θα χρειάζεται χρόνο, θα παραλάβει καμμένη γη, θα θέλει δικούς του παίκτες κτλ).
Συμπερασματικά, για μένα θα πρέπει να μείνει ο Σάντος ως το καλοκαίρι και τότε αν δεν πετύχει το στόχο που έθεσε να αποχωρήσει.
- sidpanos
βλέπω σήμερα στη σχολή που έδινα μάθημα έναν με μπλούζα αθ10...σπάζομαι απο το πρωι...
θα τα πω χύμα και τις μ@λακιες για προπονητές και αυτά αφήστε τα...
κατεβαίνει με 4-5-1
έχει καταλάβει και ο πεθανένος ότι ο ένας μπροστά θα είναι ο μούσλι και τον κλείνουν...αριστερά ο βιερίνια-γρήγορος και κλείνουν...δεξιά ο κονσε εντάξει...περιορισμένες δυνατότητες...οκ?αυτό είναι το πλάνο μας..φαντασία μηδέν...οκ.....
το δε κέντρο χωρίς βερόν πάσα κάθετη ούτε με αίτηση....οκ?οκ....
έτσι λοιπόν έχεις ξεκάθαρο πλάνο να βάλεις ένα γκολ και να μην φας....
εγώ δεν το γουστάρω αυτό...αλλά οκ....
με βάζει σαβίνι????????? κεντρικό αμυντικό όταν έχει μαλεζά....δεν θα κρίνω εγώ ο άσχετος τον προπονητή...οκ
ο κάθε γκαρσία και κονσεισάο κάνουν μαγκιές γιατί βγαίνουν στο 70 μπας και αλλάξει το ματς...αλλά εγώ είμαι εκτός ομάδας....οκ....
εγώ πιστεύω πως οποιοσδήποτε προπονητής ήταν στον ΠΑΟΚ και έπαιζε με 4-5-1 πέρσι με τις γκέλες του βάζελου δεύτεροι θα βγαίναμε...με το σφιχτό παιχνίδι ή θα κερδίζαμε ή θα ισοπαλία θα φέρναμε...αλλά τι ξέρω εγώ έτσι?οκ.....
με γαύρο κάνει το 1-0 και η ομάδα κλείνεται....ο σάντος φταίει?οι παίχτες τον προπονητή δεν πρέπει να ακούνε?αλλά εγώ είμαι ένας απο τους 30,000 στην κερκίδα...ένας απο τους 30,000 προπονητές...οκ
εγώ ξέρω ότι διόμιση χρόνια βλέπω μια ίδια ομάδα,χωρίς ταυτότητα,χωρίς την προσωπική σφραγίδα του σάντος....ΑΛΛΑ στηρίζω ζαγοράκη....οκ....
ΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΙΑ,Π Ο Υ Λ Ο...το γιάνννενο και το τρίκαλο και ο παράσχος και ο τεννές το κερδίζανε...με αυτούς τους παίχτες....
να μην μιλήσω για ευρώπη....προπονητής με τόση εμπειρία δεν μπορεί να κερδίζει ένα τσίρκο....που ανεβοκατέβαινε μέχρι πριν μερικά χρόνια κατηγορίες....
μην μου πει κανένας ότι 30 και χρόνια δεν βγήκα ποτέ δεύτερος....
κλαίγεστε απο την μια που μας σφάζουν,γιατί λέτε ότι δικαιούμασταν κάτι παραπάνω..άρα δεν ήταν θέμα προπονητή...θέμα διαιτησίας ήταν...
υγ..εξαιρούνται τα τελευταία χρόνια με μπατατούδη και γουμενοπαγώνηδες....για άλλους λόγους δεν μπορούσα να πρωταγωνιστήσω.....και πήρα και κύπελλο...
θα τα πω χύμα και τις μ@λακιες για προπονητές και αυτά αφήστε τα...
κατεβαίνει με 4-5-1
έχει καταλάβει και ο πεθανένος ότι ο ένας μπροστά θα είναι ο μούσλι και τον κλείνουν...αριστερά ο βιερίνια-γρήγορος και κλείνουν...δεξιά ο κονσε εντάξει...περιορισμένες δυνατότητες...οκ?αυτό είναι το πλάνο μας..φαντασία μηδέν...οκ.....
το δε κέντρο χωρίς βερόν πάσα κάθετη ούτε με αίτηση....οκ?οκ....
έτσι λοιπόν έχεις ξεκάθαρο πλάνο να βάλεις ένα γκολ και να μην φας....
εγώ δεν το γουστάρω αυτό...αλλά οκ....
με βάζει σαβίνι????????? κεντρικό αμυντικό όταν έχει μαλεζά....δεν θα κρίνω εγώ ο άσχετος τον προπονητή...οκ
ο κάθε γκαρσία και κονσεισάο κάνουν μαγκιές γιατί βγαίνουν στο 70 μπας και αλλάξει το ματς...αλλά εγώ είμαι εκτός ομάδας....οκ....
εγώ πιστεύω πως οποιοσδήποτε προπονητής ήταν στον ΠΑΟΚ και έπαιζε με 4-5-1 πέρσι με τις γκέλες του βάζελου δεύτεροι θα βγαίναμε...με το σφιχτό παιχνίδι ή θα κερδίζαμε ή θα ισοπαλία θα φέρναμε...αλλά τι ξέρω εγώ έτσι?οκ.....
με γαύρο κάνει το 1-0 και η ομάδα κλείνεται....ο σάντος φταίει?οι παίχτες τον προπονητή δεν πρέπει να ακούνε?αλλά εγώ είμαι ένας απο τους 30,000 στην κερκίδα...ένας απο τους 30,000 προπονητές...οκ
εγώ ξέρω ότι διόμιση χρόνια βλέπω μια ίδια ομάδα,χωρίς ταυτότητα,χωρίς την προσωπική σφραγίδα του σάντος....ΑΛΛΑ στηρίζω ζαγοράκη....οκ....
ΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΙΑ,Π Ο Υ Λ Ο...το γιάνννενο και το τρίκαλο και ο παράσχος και ο τεννές το κερδίζανε...με αυτούς τους παίχτες....
να μην μιλήσω για ευρώπη....προπονητής με τόση εμπειρία δεν μπορεί να κερδίζει ένα τσίρκο....που ανεβοκατέβαινε μέχρι πριν μερικά χρόνια κατηγορίες....
μην μου πει κανένας ότι 30 και χρόνια δεν βγήκα ποτέ δεύτερος....
κλαίγεστε απο την μια που μας σφάζουν,γιατί λέτε ότι δικαιούμασταν κάτι παραπάνω..άρα δεν ήταν θέμα προπονητή...θέμα διαιτησίας ήταν...
υγ..εξαιρούνται τα τελευταία χρόνια με μπατατούδη και γουμενοπαγώνηδες....για άλλους λόγους δεν μπορούσα να πρωταγωνιστήσω.....και πήρα και κύπελλο...
Επειδη το θεμα εχει κουρασει και καποιοι εχουν ξεχασει καποια λεγομενα του Ζαγορακη τα υπενθυμιζω..
Με τον Σάντος η ομάδα πέρσι δέχτηκε 23 τέρματα και κατέληξε εκεί που κατέληξε. Αν είναι έτσι να διεκδικείς τίτλους και στόχους, ας τον χαρακτηρίσουν όπως θέλουν δεν με ενδιαφέρει. Είναι κάποια πράγματα που όταν τα ακούς λες "είμαι σε άλλο γήπεδο".
Εσεις τι συμπερασμα βγαζετε ..? Οτι θα τον διωξει , εγω λεω πως οχι...Οποτε ας το αφησουμε μεχρι νεωτερας...
Με τον Σάντος η ομάδα πέρσι δέχτηκε 23 τέρματα και κατέληξε εκεί που κατέληξε. Αν είναι έτσι να διεκδικείς τίτλους και στόχους, ας τον χαρακτηρίσουν όπως θέλουν δεν με ενδιαφέρει. Είναι κάποια πράγματα που όταν τα ακούς λες "είμαι σε άλλο γήπεδο".
Εσεις τι συμπερασμα βγαζετε ..? Οτι θα τον διωξει , εγω λεω πως οχι...Οποτε ας το αφησουμε μεχρι νεωτερας...
- PARASANDALOS
- Επικοινωνία:
Ουσιαστικά, βέβαια η προετοιμασία ξεκινά από την Τρίτη, όταν οι παίκτες επιστρέφουν στις προπονήσεις. Εκεί θα βρεθεί και πάλι ο Θοδωρής Ζαγοράκης που θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τους παίκτες αλλά και τον ίδιο τον Φερνάντο Σάντος. Με τον τελευταίο θα γίνουν διαβουλεύσεις για την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας.
σημερα δηλαδη
κολκας http://www.youtube.com/watch?v=ZI8XHLif ... edded#t=14
http://www.sportnet.gr/report.php?id=200217
σημερα δηλαδη
κολκας http://www.youtube.com/watch?v=ZI8XHLif ... edded#t=14
http://www.sportnet.gr/report.php?id=200217
η παρουσια του ακριβοπουλου ηταν συγκινητικη. πιο πολυ και απο αυτη του γουναρη.
δεν ειναι λιγο πραγμα να αφηνεις τον προεκλογικο αγωνα της κορης σου για να πας να μιλησεις για μπαλα. τετοιος γνησιος Παοκτσης ειναι.
βαγγελη δωσε γραμμη για σταυρο τωρα. και αν μπορεις κανονισε καμια φαση να ερθει και ο μπατμαν να ψηφισει.
μην το χασουμε το κορμι πατριωτη.
http://www.maximonline.gr/girls/actress ... CF%85.html
δεν ειναι λιγο πραγμα να αφηνεις τον προεκλογικο αγωνα της κορης σου για να πας να μιλησεις για μπαλα. τετοιος γνησιος Παοκτσης ειναι.
βαγγελη δωσε γραμμη για σταυρο τωρα. και αν μπορεις κανονισε καμια φαση να ερθει και ο μπατμαν να ψηφισει.
μην το χασουμε το κορμι πατριωτη.
http://www.maximonline.gr/girls/actress ... CF%85.html