marsantos έγραψε:Εν τω μεταξύ διαφωνούμε πολλές φορές αν πρέπει να μπει ο Μουργκ ή ο Ντέλιας.
Εδώ και μέρες μου όμως στο μυαλό μου τριγυρνάει άλλο δίλημμα. Αν πρέπει να παίζει ο Ντέλιας ή ο Τάισον.
Χθες παρατήρησα και κάτι ακόμα. Είχε συμβεί και στο Χαριλάου αλλά τότε ήταν ακόμα σε φάση επιστροφής ο Τάισον από πολυήμερη απουσία οπότε ήθελα να το ξαναδώ. Όταν χαμηλώνει ο Ντέλιας για να πάρει μπάλα και να δημιουργήσει, ο Τάισον είναι απίστευτα στατικός. Μόνο περπατάει. Δεν έχει κίνηση καθόλου. Προφανώς δεν το κάνει από αδιαφορία. Πιστεύω το κάνει για διαχείριση δυνάμεων λόγω ηλικίας. Όμως σε ματς σαν και αυτό δεν υπάρχει περιθώριο από κανέναν να είναι στατικός.
Επίσης πλέον είναι ορατό ότι ο Ντέλιας βγαίνει πιο εύκολα στο γκολ από τον Τάισον. Τη χθεσινή φάση που κάνει ο Ντέλιας, ο Τάισον δεν την προσπαθεί καν. Γενικά ο Τάισον παίρνει μπάλα και μοιράζει και λίγες φορές προσπαθεί να χωθεί κάθετα μέσα στην περιοχή. Είναι κακό αυτό; Όχι φυσικά αρκεί οι αποφάσεις για μοίρασμα να είναι οι ενδεδειγμένες.
Χθες στο γκολ της άεκ η πάσα στον Σαμάτα ήταν απελπιστικά κακή απόφαση. Ήταν μόνος, με τον κοντινότερο παίκτη στα 10 μέτρα. Με όλο τον εσωτερικό διάδρομο άδειο για να κάνει μπούκα και αυτός δίνει μια βιαστική πάσα στον Σαμάτα που είχε κολλημένο στο σβέρκο του τον Πινέδα. Πολύ κακή απόφαση για την εμπειρία του και το πληρώσαμε.
Πιστεύω πως αυτό πρέπει να αλλάξει σιγά σιγά στην ιεραρχία. Ο Ντέλιας έναντι του Τάισον.
Για να το πάω και ένα βήμα μακρύτερα, νομίζω πως επειδή τα ντέρμπι στα πλέι οφ θα είναι αίμα κι άμμος, πρέπει να παίζουν παίκτες που οι εντάσεις τους θα είναι υψηλές για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στον αγώνα. Αυτό βέβαια είναι μια δυναμική κατάσταση καθώς οι αγώνες θα είναι συνεχόμενοι οπότε κάθε στιγμή θα κρίνεται το ποιος είναι πιο έτοιμος.
Όμως νομίζω πως σε ματς σαν το χθεσινό η αποδοτικότερη τριάδα είναι Αντρίγια, Ντέλιας, Κύριλλος. Όποτε θες να δώσεις πλάτος Αντρίγια αριστερά και Κύριλλος δεξιά. Όποτε θες να κλείσεις χώρους τους βάζεις να παίζουν με ανάποδο πόδι. Και στο 10 να αλωνίζει ο μικρός όπως αντίστοιχα πέρυσι στο πολύ καλό μας διάστημα με τριάδα Αντρίγια, Ντέλιας, Νάρει.
Ελπίζω την Τετάρτη να είναι αυτή η τριάδα.. (και οι 3 δεν έπαιξαν 90λεπτο)..
Έτσι ακριβώς. Η τριάδα αυτή είναι το πυρηνικό μας όπλο και ίσως τη δούμε πολύ στα πλέι οφ
Φοβάμαι λίγο πως λόγω προσωπικότητας και εσωτερικής διαχείρισης θα πάρει περισσότερο χρόνο απ όσο πρέπει ο Τάισον στα πλέι οφ, αλλά ας μην προτρέχω. Είναι απλώς μια φοβία μου
Και μια παράκληση, ας μην διαβάζουμε ρε παιδιά για μεταγραφή Ντέλια έτσι στο ξεκάρφωτο. Ξέρω θα το ζήσουμε στο μελλον, αλλά είναι στενάχωρο κάθε τρεις και λιγο