Αυτό είναι τεράστιο θέμα του βαρ γενικότερα, κι ακόμα και με αυτόματο σύστημα και με τέλειες κάμερες με πολλά fps δεν μπορούμε να είμαστε τελείως σίγουροι στις πολύ οριακές φάσεις. Μπορεί καθώς γίνεται η πάσα, η επαφή της μπάλας με το πόδι να διαρκεί 0.1 δευτερόλεπτο και σε αυτό το διάστημα να αλλάζει η θέση του επιθετικού από οφσάιντ σε ονσάιντ. Σε τόσο οριακές περιπτώσεις δεν έχει νόημα να κρίνουμε με τα χιλιοστά και θα έπρεπε να μπει στους κανόνες του βαρ ότι η αμφιβολία υπέρ του επιτιθέμενου. Φαντάσου τώρα στην Ελλάδα με κάμερες μέτριας ποιότητας, όπου να 'ναι τοποθετημένες, και γραμμές με το χέρι...Magpies4 έγραψε:Το θέμα είναι πότε χτυπάει την μπάλα ο Αντρίγια. Ο μόνος τρόπος για να μπούν οι γραμμές σωστά είναι ο αυτόματος (μέσω software).
Αυτό που κάνανε εδώ είναι να βάλουν την κόκκινη γραμμή στο παπούτσι του Οζντόεφ και την μπλέ στον ώμο του αμυντικού. Βασικά σου λένε οτι το παπούτσι είναι οφφσάιντ, το οποίο παπούτσι για κλάσμα δευτερολέπτου μπορεί να βρεθεί σε διαφορετική θέση.
Συμπέρασμα, ο Βαρίστας μπορεί να επιλέξει το κατάλληλο κλάσμα δευτερολέπτου που θα ήθελε. Κανονικά αφού δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα (timing) και άνθρωπος δέν μπορεί να βάλει αναμφίβολα τις γραμμές, το γκόλ θα έπρεπε να μετρήσει κανονικά.
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-2 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα
Re: Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-2 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα
Ακριβώς. Το θέμα είναι οτι προφανώς οι Έλληνες βαρίστες έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτό υποννοεί και ο Λουτσέσκου στις δηλώσεις του.
Και κατι ακομα, οι χθεσινες μακρινες μεταβιβασεις της ομαδας ηταν πραγματικό ονειρο. Πενηνταρες μπαλιες που προσγειώνονταν με ακριβεια στα ποδια των συμπαιχτων ή προωθημενες που ειχαν υπολογίσει με μαθηματικη ακριβεια την ταχυτητα με την οποια κινουνταν στον χωρο ο εκαστοτε συμπαιχτης. Μαγεια, πλουραρισμος, εργο Λουτσεσκου. 

Μαλλον δουλεμενο για την Κυριακη.
Δεν μπορει για 5ο-6ο συνεχομενο ματς με αυτους να την πατησουμε με τον ιδιο τροπο του πρεσινγκ στο build up μας
Δεν μπορει για 5ο-6ο συνεχομενο ματς με αυτους να την πατησουμε με τον ιδιο τροπο του πρεσινγκ στο build up μας
- figurehead4
και μάλιστα δύο εξ αυτών από τον Κετζιόρα!! ΜαγικέςDaskalos_4 έγραψε:Και κατι ακομα, οι χθεσινες μακρινες μεταβιβασεις της ομαδας ηταν πραγματικό ονειρο. Πενηνταρες μπαλιες που προσγειώνονταν με ακριβεια στα ποδια των συμπαιχτων ή προωθημενες που ειχαν υπολογίσει με μαθηματικη ακριβεια την ταχυτητα με την οποια κινουνταν στον χωρο ο εκαστοτε συμπαιχτης. Μαγεια, πλουραρισμος, εργο Λουτσεσκου.
Και γω όταν το έδειξε σε ριπλέι είδα να χτυπάει η μπάλα στο χέρι του, αλλά επειδή δεν το έγραψε κάποιος στην ροη του αγώνα και επειδή έβλεπα τον αγώνα από το κινητό,θεώρησα ότι είδα λάθος...zoomgr έγραψε:στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου που κάνει πλασέ ο Μπράντον και ζητάει κόρνερ... γιατί εμένα μου φάνηκε πέναλτι γιατί βρίσκει χέρι του αμυντικού.... το είδε κανείς? ακόμα περιμένω ριπλέυ......
Αν κάποιος έχει την δυνατότητα να δει την φάση,ας μας πει που χτυπάει η μπάλα.
νίκη χαρακτήρα η χτεσινή, νίκη που στέλνει μηνύματα και στις υπόλοιπες ομάδες "του σωρού". Ίσως ο επόμενος αντίπαλος να μην ακολουθήσει την εντολή ταμπούρι με σκοπό το Χ, αφού ούτε αυτό αποδίδει.
Στη γενική εικόνα ελπίζω να επωφεληθούμε από τη μάχη πράσινων και κίτρινων και να κάνουμε ήσυχα ήσυχα τη δουλειά μας. Ελπίζω σε λίγο καιρό το μόνο που τους μένει να είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της αποτυχίας τους.
Σε άλλα νέα, εκείνο το πουλί που έκανε την τελευταία ερώτηση στη συνέντευξη τύπου ξέρουμε ποιος είναι;
Μου φάνηκε να υπάρχει ενόχληση από την ερώτησή του.
Στη γενική εικόνα ελπίζω να επωφεληθούμε από τη μάχη πράσινων και κίτρινων και να κάνουμε ήσυχα ήσυχα τη δουλειά μας. Ελπίζω σε λίγο καιρό το μόνο που τους μένει να είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της αποτυχίας τους.
Σε άλλα νέα, εκείνο το πουλί που έκανε την τελευταία ερώτηση στη συνέντευξη τύπου ξέρουμε ποιος είναι;
Μου φάνηκε να υπάρχει ενόχληση από την ερώτησή του.
η ομαδα τα ειχε ολα εχθες, επαιξε μπαλαρα πανω κατω αλλα η ελλειψη φορ ειναι ορατη....
μεχρι και ο Βεργος ειχε γινει αισθητος απο τα φαουλ που κερδιζε....
δεν ειμαι ειδικος αλλα φοβαμαι να μην την πατησουμε....χωρις φορ
μεχρι και ο Βεργος ειχε γινει αισθητος απο τα φαουλ που κερδιζε....
δεν ειμαι ειδικος αλλα φοβαμαι να μην την πατησουμε....χωρις φορ
Στο χέρι χτυπά η μπάλα.markos4 έγραψε:Και γω όταν το έδειξε σε ριπλέι είδα να χτυπάει η μπάλα στο χέρι του, αλλά επειδή δεν το έγραψε κάποιος στην ροη του αγώνα και επειδή έβλεπα τον αγώνα από το κινητό,θεώρησα ότι είδα λάθος...zoomgr έγραψε:στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου που κάνει πλασέ ο Μπράντον και ζητάει κόρνερ... γιατί εμένα μου φάνηκε πέναλτι γιατί βρίσκει χέρι του αμυντικού.... το είδε κανείς? ακόμα περιμένω ριπλέυ......
Αν κάποιος έχει την δυνατότητα να δει την φάση,ας μας πει που χτυπάει η μπάλα.
Το συμπέρασμα που εγώ τελικά βγάζω αφού το είδα πιο ψύχραιμα είναι ότι οι γραμμές είναι σωστά τραβηγμένες από το μανίκι του αμυντικού και το πόδι του Οζντόεφ. Αυτό που δεν είναι σωστό είναι το στοπ καρέ, είναι κλάσμα δευτερολέπτου μετά από εκεί που θα έπρεπε να είναι. Φαίνεται ότι η μπάλα έχει ήδη φτάσει στο ύψος της μέσης του Ζίβκοβιτς (βλέπε το άσπρο στη φωτό από το στοπ καρέ του VAR).
Αυτό που έκανε ο Κουμπαράκης πέντε λεπτά είναι να το προχωράει καρέ καρέ try and error και να ξανατραβάει τις γραμμές μέχρι που να φτάσει στο σημείο να είναι οφσάιντ.
Αυτό που έκανε ο Κουμπαράκης πέντε λεπτά είναι να το προχωράει καρέ καρέ try and error και να ξανατραβάει τις γραμμές μέχρι που να φτάσει στο σημείο να είναι οφσάιντ.
Το να δείχνεις μια φωτογραφία με τις γραμμές του οφσάιντ, την οποία άνετα την επεξεργαζεσαι (πχ με συρραφή εικόνων) δεν αποτελεί σοβαρή ένδειξη (τουλάχιστον για το σάπιο πρωτάθλημα μας). Θέλει ένα πολύ αργό βίντεο, με τη γραμμή στον τελευταίο αμυντικό.....
Κυκλοφορεί και στο Instagram ένα τέτοιο παράδειγμα συρραφής του οφσάιντ...
Κυκλοφορεί και στο Instagram ένα τέτοιο παράδειγμα συρραφής του οφσάιντ...
- Dimitris_L4
Επειδή κάποιοι είπατε για "αδιάφορο" Σαματα δείτε την παρακάμερα στο γκολ πως κάνει!!!! Σαν τρελός.. Όπως κ ο γίγαντας Μειτε!!
- Μπαρκαρούτσος
ΑποστόληςΑ έγραψε:[youtube]-ngT6hBnDIc[/youtube]
Ευχαριστώ Αποστόλη!
[youtube]L547Kvy-uLY[/youtube]
[youtube]_li9IDq3yF0[/youtube]
- constadine
Πριν από λίγο άκουσα τον Παπαθεοδώρου στο λίμπερο ,εκπομπή που ανέβασαν τώρα στο youtube , ότι η πληροφόρηση που έχει είναι ότι στη φάση του Οζντόεφ ήταν 8 εκατοστά οφσάιντ .
Στο σημείο που έλεγε δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν οι γραμμές μπήκαν αν η μπάλα έφυγε από το πόδι του παίκτη που έκανε τη σέντρα στο 100% ή 90% ,80% .
Δηλαδή ,λέω εγώ ,στο πεντάλεπτο που έψαχναν τη φάση ,έψαχναν να βρουν το καρέ που βγαίνει ο Οζντόεφ οφσάιντ .
Στο σημείο που έλεγε δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν οι γραμμές μπήκαν αν η μπάλα έφυγε από το πόδι του παίκτη που έκανε τη σέντρα στο 100% ή 90% ,80% .
Δηλαδή ,λέω εγώ ,στο πεντάλεπτο που έψαχναν τη φάση ,έψαχναν να βρουν το καρέ που βγαίνει ο Οζντόεφ οφσάιντ .
- Μπαρκαρούτσος