Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
paokpool

Re: Fernando Santos

Δημοσίευση από paokpool »

moican4 έγραψε:Απορω με τον Τεριμ που εχεΙ φαει "φαπες" απ ολους...λΕς και αν αλλαξει ο προπονητης ,ο Π.Α.Ο.Κ θα παιρνει τα παιχνιδια με 4 και 5 γκολ...Εξαλλου απ τους παικτες ειμαστε ευχαριστημενοι που δινουν το 100% της αποδοσης τους και τα ριχνουμε στον φταιχτη τον Σαντος... :whatever: ( οχι οτι δεν φταιει , αλλα ΦΤΑΙΝΕ και αυτοι που παιζουν)

υγ αν κερδισουμε σημερα ποιος θα το εχει κερδισει το παιχνιδι .? Ο Σαντος ή οι παικτες..?

Δεν είμαστε νομίζω ευχαριστημένοι από τους παίχτες.... όλοι μας!
Δεν είναι όμως και αυτοί.... επιλογές του Σάντος;

Κάποτε βγαίνατε και δικαιολογούσατε το χάλι του.... γράφοντας πως δεν είναι δικοί του οι παίχτες.
Είναι ομάδα του Γούμενου.... είναι επιλογές Παράσχου κλπ κλπ κλπ.... Τώρα;

Πιανού επιθυμία ήταν π.χ το τριετές του Βερόν που κλείστηκε πριν μόλις έναν χρόνο; ή η επέκταση του ΚονσεΪσάο για άλλον έναν χρόνο;

Αν κερδίσουμε σήμερα θα κερδήσει ο ΠΑΟΚ. Όπως και έχασε ο ΠΑΟΚ την Κυριακή που μας πέρασε.

ΥΓ
Αδερφέ.... ο Τέριμ (δίχως να θέλω να πω πως τον θεωρώ ως την ιδανικότερη λύση για τον ΠΑΟΚ) πήρε και ένα UEFA. Και όχι με την Πόρτο.... που παίζει εδώ και 15 χρόνια με autopilot, αλλά με την Γαλατα.
Έχει πάρει και κάποια πρωταθλήματα.... τέσπα.
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Στην περίπτωση που φταίει κάποιος ή και οι τέσσερις ποδοσφαιριστες που λέει ο κύριος Κόλκας τότε πεντακάθαρα φταίει ο προπονητής που δεν υπάρχει η ανάλογη πειθαρχία στα αποδυτήρια και κανένας παίχτης έτσι απο μόνος του απλά.
Κατά δεύτερον φταίει ο Βρύζας που έχει συνεργασία με τους παίχτες και είναι ενδιάμεσος και με τον προπονητή και κατά τρίτον ο Ζαγοράκης που έχει όλους αυτούς για συνεργάτες.
Συνεπώς σε αυτήν την ομάδα που τίποτα δεν πάει καλά στις εσωτερικές τους σχέσεις όπως διαρρέουν δεξιά αριστερά ειδήσεις πρέπει να γίνει εκκαθάριση (πάρσιμο κεφάλια) απο τους αντάρτες απο όποιο κλάδο και αν προέρχονται.
Αν ο Κόλκας είναι μέσα στα αποδυτήρια και το γνωρίζει ας βγεί να πει ευθέως ο τάδε και ο τάδε.
Εγώ δεν γνωρίζω γιατί δεν παίζω εκεί μέσα και θεωρώ πως όλοι είναι απαραίτητοι στην ομάδα και ότι πρέπει να βρουν γρήγορα λύσεις για όλα και άμεσα μάλιστα.
Το πως αυτοί το γνωρίζουν ας κάτσουν να τα συζητήσουν.

Ο Βερόν εκτός αποστολής πάλι...
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Δεν ξερω ρε αδελφια...

Λυπαμαι που βλεπω τους Μουσλιμοβιτς,Γκαρσια,Κονσεισαο -ανθρωπους γεννημενους νικητες με εμφυτο παθος- με κομμενα φτερα να μην βγαζουν παθος μεσα στο γηπεδο...

Ενας προπονητης ρε γαμωτο που να τους δειξει τι σημαινει ΠΑΟΚ,να μπουν μεσα να σκισουν τους αντιπαλους...οχι μονο συστηματα και βλακειες...

Στην τελικη,αν δεν μπορει ο Φερναντο, ας φερουν εναν ψυχολογο...
Άβαταρ μέλους
shark4

Δημοσίευση από shark4 »

Υπομονη. Εμεινε ελευθερος ο Βουκοτιτς ( που ηταν και αηττητος με εμας )...
Άβαταρ μέλους
Lakistuta

Δημοσίευση από Lakistuta »

Εγω πρροσωπικα εχω αγανακτισει με τους δημοσιογραφους των ραδιοφωνων της πολης και το ρολο τους σε ολη αυτη την κατασταση...θα μου πεις ειναι η δουλεια τους και κοιτανε πως θα αυξησουν ακροαματικοτητες...
Για αυτο εχω κοψει τα ραδιοφωνα και τις εκπομπες στις οποιες βγαινει ο οποιοσδηποτε και λεει τη μαλακια του νομιζοντας κιολας οτι εκπροσωπει και ολους τους υπολοιπους..
δε μπορω να καταλαβω το λογο να βγει καποιος και να λεει τετοιες μπαρουφες στον αερα...
ολοι στεναχωριομαστε με τις αποτυχιες και δε χρειαζομαστε να ακουμε και τα κομπλεξ του καθενος στον αερα...
και μπορει προσωπικα να μη με επηρρεαζουν και να τα θεωρω γελοια αυτα που ακουω αλλα πολυς κοσμος και κυριως νεοι οπαδοι επηρρεαζοντε και δημιουργειται κλιμα για να συνεχισουν να πουλανε οι εφημεριδες τους..
Κατα τα αλλα σε καθε τετοια εκπομπη μετα απο ηττες που ο καθενας βγαινει εν βρασμω του αποτελεσματος,λενε και το εξης θεικο οι δημοσιογραφοι... "δε μπορω να τον κλεισω,ειναι αγανακτισμενος και πρεπει να μιλησει....δημοκρατια εχουμε και ολοι μπορουν να πουν οποιαδηποτε αποψη..."
Ετσι δημιουργειται το μπαχαλο....
το μυνημα ειναι εμφανως οφτοπικ...μην το μεταφερετε ομως δε πειραζει και εδω που ειναι :)
δε με νοιαζει τι τυρι δε με νοιαζει τι ψωμι δε με νοιαζει αν ο σαντος μεινει ή φυγει....με νοιαζει η νοοτροπια μας...
σε λιγο θα κανουμε και polls για την ενδεκαδα και θα αποφασιζουμε εμεις ποιοι θα παιζουν και ποιοι θα γινοντε αλλαγες..
Άβαταρ μέλους
Slade

Δημοσίευση από Slade »

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω κείμενο , θα το βρείτε πολύ ενδιαφέρον πιστεύω...

"Οι φίλοι είναι για τα δύσκολα. Οι φίλοι έρχονται όταν πονάς. Οι φίλοι εμφανίζονται όταν τους έχεις ανάγκη. Οι φίλοι φεύγουν όταν νιώσουν προδομένοι. Ο Φερνάντο Σάντος ήταν πάντα ο άνθρωπος που φώναζε «παρών», όταν η ΑΕΚ ακροβατούσε. Μια σχέση αληθινής αγάπης που χωρίζεται σε τέσσερα μέρη και το Sportime.gr ξεφυλλίζει το ημερολόγιο του Πορτογάλου τεχνικού. Το ημερολόγιο του δικού του ταξιδιού, της δικής του επανάστασης.

Ήταν το «η ΑΕΚ είναι μια ομάδα γνωστή στην Πορτογαλία» που άνοιξε το φάκελο. Μέσα από χαρές, λύπες και ξεσπάσματα έκλεισε στις 8/5 με ένα πανό να τον παρακαλεί «estada com nos para siempre» και με τα δάκρυά του να τον σφραγίζουν. Η επιστροφή χαρακτηρίστηκε από το «αισθάνομαι σαν τα πήγα διακοπές και γύρισα. Εδώ είναι το σπίτι μου», πριν φτάσουμε στο χθεσινό αντίο. Τη στιγμή που το συνήθως ανέκφραστο πρόσωπο του Πορτογάλου έκρυβε την πίκρα και μετέδιδε μια παγωμάρα στον κόσμο της ΑΕΚ.

Άλογο… κούρσας!

«Αγαπημένο μου ημερολόγιο, δέχτηκα πρόταση από μια ελληνική ομάδα, που ονομάζεται ΑΕΚ. Μίλησα με τον «Sir Makis» και λέω να δοκιμάσω την τύχη μου»…

Η ΑΕΚ είχε βγει στο πέλαγος με βάρκα μια… σχεδία! Ήταν θέμα χρόνου να διαλύσουν τα κύματα το ταξίδι της, όμως – όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτή την ομάδα – βρήκε τον τρόπο να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Σε μια εβδομάδα περίεργων γεγονότων, με τον Αλεχάντρο Σκλαβενίτη να εμφανίζεται ως νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, αλλά τον Μάκη Ψωμιάδη να κλέβει την παράσταση την τελευταία στιγμή, οι οπαδοί της Ένωσης δεν ήξεραν αν έπρεπε να κλαίνε ή να γελάνε.

Στις 17 Ιουνίου του 2001 εμφανίστηκε ένας λόγος για να κλείσουν τα μάτια και να ονειρευτούν. Ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος είχε ολοκληρώσει μια επιτυχημένη χρονιά για την Πόρτο, είχε ακουστεί για την τεχνική ηγεσία του Άρη. Άλλα… προβλήματα εκεί και η συμφωνία δεν έκλεισε ποτέ. Ο Πορτογάλος κατεβαίνει Αθήνα, γνωρίζει το νέο του σπίτι και παρουσιάζεται από την ΠΑΕ. Το ξεκίνημα της καριέρας του στην ΑΕΚ είναι επεισοδιακό! Στα χαρτιά του βλέπει έναν ποδοσφαιριστή με το όνομα Ντέμης Νικολαΐδης, όμως δεν τον βλέπει ποτέ στο γήπεδο. Ο επιθετικός της Ένωσης είχε επιλέξει το δρόμο της αποχής ως τρόπο διαμαρτυρίας για όσα γίνονταν στην ΑΕΚ. Ο Σάντος του μιλάει και τον μεταπείθει. Είναι η αρχή μια δυνατής φιλίας, μιας σχέσης με έντονα τα στοιχεία του σεβασμού και της εκτίμησης.

Η χρονιά κυλάει καλύτερα απ’ ό,τι θα περίμεναν όλοι. Η ΑΕΚ πηγαίνει… τρένο και βρίσκεται στην πρώτη θέση με πέντε βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό. Μετά έρχεται ο Γενάρης που την… στιγμάτισε. Με αφορμή τις μεταγραφές, ο Φερνάντο Σάντος αποφασίζει να παραιτηθεί και η είδηση σκάει σαν βόμβα το πρωινό της 7ης Ιανουαρίου. Ο… μηχανισμός της ΑΕΚ λειτουργεί άμεσα και καλύτερα ακόμα και από τον αντίστοιχο κρατικό! Οπαδοί της Ένωσης, μέλη της Original και παίκτες (Ζήκος, Νικολαΐδης) της ΑΕΚ επισκέπτονται τον Πορτογάλο στο σπίτι του, αγνοώντας τις καιρικές συνθήκες και το χιόνι με σκοπό να τον μεταπείσουν. Τα κατάφεραν! Ο Φερνάντο Σάντος έμεινε στην ΑΕΚ, όμως το γυαλί ήταν ραγισμένο κι… έκοβε όποιον προσπαθούσε να το κολλήσει. Η αναστάτωση «πλήγωσε» αγωνιστικά την ΑΕΚ, που έκανε τρεις σερί ήττες κι έχασε το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συμβιβαστικά όλες οι πλευρές άντεξαν μέχρι το τέλος. Μέχρι τις 20 Απριλίου και το ντέρμπι τίτλου με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ ήθελε δύο αποτελέσματα για να κατακτήσει τον τίτλο, όμως έχασε 4-3 και ουσιαστικά έχανε τον τίτλο. Μια εβδομάδα μετά ήταν η δική της βραδιά. Επισκέπτεται και πάλι το ΟΑΚΑ, αντιμετωπίζει και πάλι τον Ολυμπιακό, όμως οι παίκτες έχουν να δώσουν… απαντήσεις. Στον εαυτό τους και για τον προπονητή τους. Κερδίζουν 2-1, κατακτούν το κύπελλο και οι σκηνές που επακολουθούν είναι από τις πιο συγκινητικές στην καριέρα του Σάντος. Νικολαΐδης, Ζήκος και Ζαγοράκης χάνονται στην αγκαλιά του Σάντος, τον οποίο σηκώνουν στα χέρια οι οπαδοί της ΑΕΚ, που είχαν μπει στο γήπεδο και τον παραδίδουν στον κόσμο.

«Αγαπημένο μου ημερολόγιο. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν πολύ ιδιαίτερη. Όλο το γήπεδο απαιτούσε την παραμονή μου, όμως το έχω πάρει απόφαση. Θα φύγω». Η σεζόν κλείνει για την ΑΕΚ στις 8 Μαΐου. Η Ν. Φιλαδέλφεια αποθεώνει τον νέο της ήρωα, που βρίσκεται για τελευταία φορά στον πάγκο της Ένωσης. Ο δικέφαλος κερδίζει 6-2 τον ΠΑΟΚ, παίρνει τη δεύτερη θέση και κλείνει τη χρονιά κυπελλούχος. Μια μέρα μετά ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου την αποχώρησή του από την ΑΕΚ σε συνέντευξη Τύπου. Ο κόσμος είναι εκεί να τον χειροκροτήσει για τελευταία φορά!

Μα, εγώ είμαι εδώ!

«Αγαπημένο μου ημερολόγιο. Ο Ντέμης ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ. Μου έχει κάνει πρόταση και σκοπεύω να μην αποδεχτώ. Θα είναι δύσκολο εγχείρημα, όμως θέλω να είμαι εκεί στη νέα προσπάθεια»…

Αφού προσπάθησαν να συνεργαστούν – ανεπιτυχώς – στη Σπόρτιγκ Λισσαβώνας, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αναγεννήσουν την ΑΕΚ. Από την πρώτη στιγμή που είχε αναλάβει την προεδρία της Ένωσης ο Ντέμης Νικολαΐδης, το όνομα που υπήρχε για τη θέση του προπονητή ήταν ένα: Φερνάντο Σάντος! Ο Πορτογάλος επιστρέφει στην ΑΕΚ στις 21 Ιουλίου και την αποκαλεί… σπίτι του. Οι δεσμοί αγάπης με τον κόσμο γίνονται ακόμα πιο έντονη και, πλέον, οι οπαδοί της Ένωσης βλέπουν δύο «δικούς τους ανθρώπους» στο δρόμο για την ανάκαμψη.

Η πρώτη του χρονιά στην ΑΕΚ είναι καλύτερη από κάθε προσδοκία. Και ίσως αυτό να… πληρώνει φέτος! Με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό, η Ένωση αγγίζει το τέλειο. Ακουμπάει τον τίτλο της πρωταθλήτριας και τον χάνει από τον Ιωνικό. Φτάνει μια… υπόδειξη από το Champions League, όμως καταλήγει στην τρίτη θέση. Και το γιορτάζει χωρίς τύψεις! Η διοίκηση, ο προπονητής και ο κόσμος νιώθουν ότι το… πάρτι που έζησαν θα συνεχιστεί πολλά χρόνια και θα υπάρχουν οι αφορμές για πολλές ακόμα γιορτές.

Lost in… translation!

«Αγαπημένο μου ημερολόγιο. Νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο κόσμος γκρινιάζει, ο Ντέμης αποφεύγει να μου μιλήσει και οι εφημερίδες γράφουν ότι φεύγω»…

Ένα λεπτό σκοινί ένωνε τη μία άκρη του στεγάστρου Καλατράβα με την άλλη. Ο Φερνάντο Σάντος έπρεπε να ισορροπεί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν πάνω του. Το κακό ξεκίνημα έφερε από νωρίς δυσαρέσκεια, γιατί ο κόσμος περίμενε το κάτι παραπάνω. Παράλληλα, συμβαίνουν πολλά γύρω-γύρω από την ομάδα που δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο. Οι σερί νίκες της ΑΕΚ ηρεμούν το τοπίο και διώχνουν το συννεφάκι πάνω από το κεφάλι του.

Τον Δεκέμβριο του 2005, ο έρωτας μοιάζει να είναι στο αποκορύφωμά του. Ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο Φερνάντο Σάντος σκέφτονται να ανανεώσουν πρόωρα τη συνεργασία τους με τις πληροφορίες να μιλάνε για συμβόλαιο 2+2 χρόνων ή ακόμα και για 3+2 χρόνια. Εκεί μπαίνει τελεία! Τα λόγια ξεχνιούνται, μόνο τα γραπτά μένουν και δεν υπήρχε καμία υπογραφεί για να κατοχυρώνει την φημολογούμενη προφορική συμφωνία.

Για ακόμα μια φορά, το δίμηνο που θα επακολουθήσει θα αποδειχθεί οριακό για τον Πορτογάλο τεχνικό. Η βαριά ήττα στο Καυταντζόγλειο, η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και ορισμένες πολύ κακές εμφανίσεις της ΑΕΚ (π.χ. στο κύπελλο με τον Εθνικό), φέρνουν αβεβαιότητα. Τον Φεβρουάριο του 2006 ο Φερνάντο Σάντος γράφει στο επίσημο περιοδικό της ΑΕΚ ότι θα μπορούσε να μείνει ακόμα και για δέκα χρόνια στην ομάδα, ενώ λίγο καιρό αργότερα δηλώνει ερωτευμένος με την ΑΕΚ. Παρόλα αυτά, ο κόσμος εκφράζει έντονα την απογοήτευσή του για την πορεία της ομάδας και με αφορμή τη διαφορά των εννέα βαθμών από τον Παναθηναϊκού που εξαφανίζεται, ο Ντέμης Νικολαΐδης αρχίζει να το σκέφτεται.

Πληροφορίες θέλουν τους δύο άντρες να συναντιούνται στα γραφεία της ΠΑΕ τον Μάρτιο και τον πρόεδρο της ΑΕΚ να αποφεύγει το θέμα του συμβολαίου. Ουσιαστικά, έμοιαζε να υπάρχει μια ειλημμένη απόφαση που δεν ανακοινωνόταν για λόγους ηρεμίας. Έχει αρχίσει να διαφαίνεται, όμως πως τα πράγματα δεν κυλούν ομαλά. Στις 10 Απριλίου ο Νικολαΐδης δηλώνει πως «ο κόσμος δεν έρχεται γιατί έχει χαλάσει το κλίμα και γιατί δεν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο» και στις 19 Απριλίου το κατέστησε ακόμα πιο σαφές: «Στα λάθη είναι και ότι δεν παίζουμε θεαματικό ποδόσφαιρο και ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο. Αυτό το χρεώνεται η διοίκηση».

Ο Ντέμης Νικολαΐδης θέλει να το χρεωθεί, όμως όλοι το εκλαμβάνουν ως μήνυμα προς τον Φερνάντο Σάντος. Προφανώς και ο ίδιος ο προπονητής της ΑΕΚ, που στο μεταξύ αρνείται πεισματικά σε κάθε του συνέντευξη Τύπου να ξεκαθαρίσει το μέλλον της συνεργασίας του με την Ένωση.

Το σοκ στην Κρήτη

«Αγαπημένο μου ημερολόγιο. Κουράστηκα. Δεν μου λένε τι θα γίνει και δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι. Φεύγω κι ελπίζω να φύγω νικητής».

Η ΑΕΚ ανακάμπτει και βρίσκεται μπροστά, κατάφατσα με δύο προκλήσεις. Πρώτον, την κατάκτηση του κυπέλλου και δεύτερον την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Λίγο πριν επιτύχει ή αποτύχει ο Φερνάντο Σάντος ανοίγει την πόρτα. Επιλέγει ο ίδιος να γίνει το κεντρικό πρόσωπο των δύο τελευταίων αγώνων. Ο ήχος που θα τον ακολουθεί μπορεί να είναι εκκωφαντικών χειροκροτημάτων ή μπορεί να είναι μιας βουβαμάρας και ενός μουρμουρητού, ανάλογα με το φινάλε της ΑΕΚ. Το βέβαιο είναι ότι οι φίλοι δεν χάνονται. Και είναι δεδομένο ότι εκείνο που του αρμόζει περισσότερο είναι ένα «ευχαριστώ» από τον κόσμο της ΑΕΚ.

Κι ένα… «Adeus, Amigo».

Λίγο πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής, στάθηκε για λίγο. Θυμήθηκε όλα όσα έζησε τα προηγούμενα δύο χρόνια, αλλά και το 2002. Κοινώς, όλα όσα τον ένωσαν με την ΑΕΚ, αναφέροντας κι εκείνα που στο τέλος τον χώρισαν. Ο Φερνάντο Σάντος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» για την αποχώρησή του από την Ένωση και δεν δίστασε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν μπορεί να τον πει αποτυχημένο, μίλησε για τη συνεργασία του με τον Ντέμη Νικολαΐδη, τη σχέση του με τον κόσμο, αλλά και τους λόγους που επέλεξε τον Τραϊανό Δέλλα για τον τελικό του κυπέλλου. Έκλεισε, δε, λέγοντας πως «αν παίρναμε το κύπελλο θα ήμουν αρχαίος Έλληνας Θεός».

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Κώστα Κοφινά

«Μόνο φίλοι»

Το πρώτο κομμάτι της συνέντευξης αφιερώνεται στη σχέση του με τον Ντέμη Νικολαΐδη. «Ο Ντέμης είναι φίλος μου. Αν θέλει στο εξής τις συμβουλές μου, τη γνώμη μου, ασφαλώς και θα του δώσω αν μου τηλεφωνήσει. Και σήμερα (Πέμπτη), άλλωστε, μιλήσαμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, έτσι είναι η ζωή. Όταν πρωτοήρθα στην AEK, ο Νικολαΐδης ήταν ποδοσφαιριστής και πρώτος επαγγελματίας. Ως την περασμένη Κυριακή, υπήρξε ο πρόεδρος και ο φίλος. Μαζί. Τώρα αυτά διαχωρίστηκαν».

Η φιλία, λοιπόν, θα παραμείνει μέχρι το τέλος, παρότι οι δύο άντρες δεν κατάφεραν να βρουν κώδικα επικοινωνίας για να ανανεώσουν τη συνεργασίας του. «Τον Δεκέμβριο μιλήσαμε εκτενώς. Για πολλά θέματα. Μεταγραφές, παίκτες, τα πάντα. Είχαμε το ίδιο πλάνο. Τα εξήγησα και στη συνέντευξη Τύπου μετά την Ξάνθη. Σταδιακά κατάλαβα πως η κατάσταση δεν είναι η ίδια με πριν. Κοντά στον Μάρτιο, είχα πάρει την απόφασή μου. Θα έφευγα. Ο πρόεδρος ποτέ δεν μίλησε. Μάλλον γνωρίζαμε και οι δύο και δεν συζητήσουμε για το θέμα».

Ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθαρίζει για την απόφασή του να κοινοποιήσει πριν τον τελικό ότι θα φύγει… «Με ξέρεις καλά, θα έλεγα ποτέ κάτι στον Τύπο ή στους ποδοσφαιριστές αν δεν το γνώριζε ο Ντέμης; Ποτέ!» και φαίνεται να συμφωνεί με τον δημοσιογράφο όταν του λέει ότι δεν τον κάλυψε κανείς τον προηγούμενο καιρό. Δεν δέχεται, όμως, με τίποτα την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της αποτυχίας.

«Αν κερδίζαμε το Κύπελλο η χρονιά θα ήταν φανταστική. Τώρα, τη χαρακτηρίζω πολύ καλή. Φεύγω επιτυχημένος από την AEK. Την πρώτη σεζόν, αυτή με τον Ψωμιάδη, ένιωσα πως έκανα καλή δουλειά. Πήραμε το Κύπελλο. Και αν μετρούσε το γκολ του Ντέμη με τον Ολυμπιακό, ίσως και τον τίτλο. Πρόπερσι, διεκδικήσαμε έως το φινάλε το πρωτάθλημα. Αυτό ήταν ένα θαύμα. Εφέτος, παίξαμε στον τελικό του Κυπέλλου και ήρθαμε δεύτεροι. Ε, αν παίρναμε τίτλο θα ήμουν ένας Έλληνας αρχαίος Θεός!».

Δεν μένει στα λόγια, αλλά εξηγεί: «Πόσους βαθμούς κατακτήσαμε πέρυσι; 62. Ο Ολυμπιακός πήρε 65 και ο Παναθηναϊκός 64. Κάναμε μόνο δύο ήττες. Κοίτα τι συνέβη στο πρωτάθλημα που μόλις έληξε. Η ΑΕΚ πήρε παραπάνω βαθμούς, έφτασε τους 67 και ήρθε δεύτερη. Αυτό δεν λέγεται βελτίωση; Είναι τρελό να υποστηρίζεται κάτι διαφορετικό από την πραγματικότητα. Ήμασταν καλύτεροι, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής: ήταν πολύ βελτιωμένος και ο Ολυμπιακός».

«Είμαι πετυχημένος»

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του σε πορτογαλική εφημερίδα, μίλησε για τον προϋπολογισμό της ΑΕΚ σε σχέση με της υπόλοιπες ομάδες. Στη συνέντευξή του στα «Νέα» ο Φερνάντο Σάντος στέκεται στο θέμα, αλλά όχι τόσο έντονα. «Ποτέ δεν μιλήσαμε για νούμερα. Τα λεφτά για μένα δεν ήταν ποτέ το ζητούμενο. Ούτε οι παίκτες επηρεάστηκαν και πάντα ήταν συνεπέστατοι στις προπονήσεις. Δείτε τον Ασουνσάο. Η Πόρτο δέχθηκε πρόταση ύψους 10 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκή ομάδα και είπε όχι. Για τον Άλβες, η αξία του είναι κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ. Όλες οι ομάδες χρειάζονται μεταγραφές. Η Τσέλσι διαθέτει τέτοιο υλικό, τέτοια ποιότητα και πήγε και πήρε τον Μπάλακ. Έκανε, δηλαδή, άσχημα;».

Η θέση του αμυντικού χαφ είναι για τον Σάντος μια από τις πλέον καθοριστικές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. «Είναι πασιφανές. Με τον Ασουνσάο ο Κατσουράνης ήταν απελευθερωμένος. Ξέρεις ποιος έκανε τη μεγάλη διαφορά στον Ολυμπιακό; Ο Τουρέ! Εμείς πήραμε χαφ τον χειμώνα και ήταν ο Έμερσον. Όταν μίλησα με τον Ντέμη, είπα «Μπασινάς ή Έμερσον». Για τον Μπασινά ήταν δύσκολο. Καταλήξαμε στον Έμερσον».

Εξηγήσεις, λάθη και μεταγραφές!

Ακολουθεί το απόσπασμα από τη συνέντευξη, όπως δημοσιεύεται σήμερα στα Νέα.

- Αρκετοί λένε πως η ομάδα δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.

«Τι σημαίνει αυτό; Στόχος ήταν να βγούμε στο Champions League»

- Και τα άσχημα αποτελέσματα στα ντέρμπι; Λέγονται αρκετά πως δεν τα καταφέρνετε στα σπουδαία ραντεβού.

«Δεν έχετε παρά να δείτε τι κάναμε στο προηγούμενο πρωτάθλημα. Δύο ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό και δεν χάσαμε κανένα δύσκολο ματς. Κανένα!».

- Με την ήττα να έρχεται στο ματς εναντίον του Ιωνικού.

«Ακόμη και τώρα αδυνατώ να καταλάβω τι έγινε. Απίστευτο ήταν . Πιέζαμε και γκολ δεν βάλαμε. Ήρθε το γκολ του Ιωνικού και έφερε την ήττα. Χάσαμε τον τίτλο. Αν έλεγα πριν από το πρωτάθλημα πως θα φτάναμε εκεί θα γελούσε ο κόσμος».

- H μεγαλύτερη χαρά;

«Το Κύπελλο την πρώτη σεζόν. Και το χειροκρότημα στο τέλος των αγώνων με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη όταν έφευγα από την AEK. H αναγνώριση από τον κόσμο. Για μένα αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο και πλέον αξιόπιστο γκάλοπ. Σε ποσοστό που φτάνει το 80%. Τους αγαπώ και τους έχω όλους στην καρδιά μου. Να ξέρεις κάτι επίσης: αυτό που πετύχαμε την εφετινή σεζόν ήταν καλύτερο από την προηγούμενη. Πάντα με βάση τις συνθήκες που έγινε. Γι' αυτό λέω πως αποχωρώ και νιώθω επιτυχημένος».

- Και οι νέοι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν;

«Πείτε μου ποιοι. Ο Πλιάτσικας έπαιζε στο Χαϊδάρι. Τον Κονέ δεν τον γνώριζε κανένας νωρίτερα. Όλοι έχουν ταλέντο, αλλά δεν γίνεται να αγωνίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Θέλει χρόνο».

- Λάθη κάνατε στη θητεία σας στην ΑΕΚ;

«Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο κάνουν λάθη. Όλοι. Εγώ έχω στα παιχνίδια ή σε ορισμένα σημεία της περιόδου. Τα αναγνωρίζω».

- Και το πρωτάθλημα το 2002 πώς δεν ήρθε;

«Το χάσαμε εκείνο τον δύσκολο χειμώνα που έγιναν τόσο πολλά. Με τις τρεις συνεχείς ήττες από τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή».

Ορισμένοι ρωτούν γιατί επελέγη ο Δέλλας στον τελικό του Κυπέλλου.

«Λοιπόν: στα δύο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, αντιμετωπίσαμε σημαντικό πρόβλημα. Δεν μπορούσαμε εύκολα να πάμε στην επίθεση, να ανέβουμε στο κέντρο, να προωθήσουμε την μπάλα. Ο Δέλλας διαθέτει εμπειρία, είναι ψηλός, έχει προσωπικότητα, είναι παίκτης νικητής. Γι' αυτό τον διάλεξα. Έστω και αν ο Αλεξόπουλος έκανε μια φοβερή χρονιά στην AEK. Καταπληκτική. Ποιος όμως μιλούσε για τον Δέλλα στην πρώτη ώρα του ματς; Κανένας! Μετά το 60' μιλούν».

- Οι μεταγραφές που ήρθαν; Ο Τσάνκο για παράδειγμα;

«Καλός παίκτης. Για την ομάδα. Όπως ο Κωνσταντινίδης την πρώτη μου σεζόν».

- Ο Βιενγλίσκι; Λένε διάφορα για τις μεταγραφές ή όσους έφερε οΊβιτς.

«Πρόβλημα με αυτά δεν έχω. Σε μένα δεν περνούν ποιος φέρνει ποιον. Ούτε ποτέ μου είπε κάποιος ποιον να βάλω. Ποτέ. Ο Βιενγλίσκι ήταν συχνά τραυματίας. Μόνο αυτό να πω».

- Ο Ογκουνσότο; Γνωρίζω πως δεν ενθουσιάζεστε με τον επιθετικό αυτό.

«H AEK πρέπει να διαθέτει και να βασιστεί σε παίκτες ανώτατου επιπέδου. Για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μου μίλησε ο Ντέμης για τον Ογκουνσότο. Αν μπορούσα θα αγόραζα τους καλύτερους».

- Όπως τον Σαλπιγγίδη;

«Εσύ τι λες; Αυτόν ναι! Τους ξέρεις τους παίκτες, μη ρωτάς εμένα. Όλοι γνωρίζουν τους καλύτερους».

- Στην AEK θα γυρίζατε για τρίτη φορά; Αν - λέμε, τώρα - σας καλέσει ο Ντέμης ξανά τον Δεκέμβριο.

«Στην πατρίδα μου λένε ποτέ μη λες ποτέ. Πρέπει, όμως, να πω ότι είναι δύσκολο. Ας είμαστε ειλικρινείς. Τρίτη φορά... Πάντως δεν μετάνιωσα που επέστρεψα».

- Σας κόστισε η αποχώρηση του Βέλιτς;

«Τον είχα χρόνια για βοηθό μου. Και ήταν καλός βοηθός. Στο ματς, στην προπόνηση. Ξύπνιος. Πώς να το πω... Και Έλληνας, αλλά και Σέρβος! Έφυγε, έληξε».

Το φινάλε έρχεται με τα λόγια του Φερνάντο Σάντος και τη σύγκριση του 2002 με τα τελευταία του δύο χρόνια. «Θυμάσαι τι παίκτες είχαμε; Ζήκο, Ζαγοράκη, Γκαμάρα, Τσιάρτα. Αν βάλουμε σε αυτούς τον Ντέμη, προσθέσουμε και τον Κατσουράνη, σου λέω πως θα κατακτούσαμε πολύ άνετα το πρωτάθλημα. Εύκολα. Εύκολα, φίλε μου. Ήξερα το μπάτζετ, τι υπάρχει στην AEK, πώς θα δουλέψουμε. Έπρεπε να συνθέσουμε ξανά μια ομάδα. Να συναρμολογήσουμε όλα τα κομμάτια. Πολλοί έλεγαν πως θα κινδυνεύσουμε με υποβιβασμό, να πέσουμε κατηγορία! Στην Ιταλία όπου κάναμε προετοιμασία υπήρχε ανησυχία. Ήρθαν οι Ασουνσάο και Άλβες, ποδοσφαιριστές που γνώριζα και βοήθησαν πολύ την ομάδα. Πηγαίναμε για έκτη θέση. Εκεί που δεν περίμενε κανείς χτυπήσαμε τον τίτλο και όλοι έλεγαν "μπράβο". Δεν υπήρχε άγχος. Αντίθετα με τη φετινή σεζόν. Τότε, ήταν επιτυχία όσα κάναμε, τώρα όχι. Μα είναι τρελό». "

Πηγή: Sportime
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

arisk έγραψε: Προσπαθεί να περάσει γραμμή ο κωμικός δημοσιογράφος στον Ζαγοράκη... Σε ποιόν, στον Ζαγοράκη...!! Στο "Σκύλο" γραμμή... Και εμείς διαβάζουμε και επικροτούμε... Το γράφω και με πιάνουν τα γέλια... Τα κλάμματα θα έπρεπε βασικά... Αλλά τέλοσπάντων...
Eγώ γιατί καταλαβαίνω ακριβώς το αντίθετο???
Οτι ο Κόλκας είναι η οδός δια μέσου της οποίας η διοίκηση και ο Σάντος προσπαθούν να περάσουν τη γραμμή τους.
Και για να μην λέω λόγια του αέρα....ο Κόλκας ήξερε-πως άραγε??-από το καλοκαίρι ότι ο Βιτόλο, ο οποίος δεν είχε ακόμη μείνει ελεύθερος από την Σανταντέρ, θα ήταν ο βασικός κόφτης της ομάδας....το δε ροκάνισμα του Γκαρσία και του Βερόν είχε αρχίσει από τα τέλη των Play-off....δεν τους υπερασπίζομαι καθόλου....κάθε άλλο....αλλά αναρωτιέμαι αν είναι σοβαρός τρόπος να δείχνεις σε κάποιον ότι δεν τον θές με διαροές σε δημοσιογράφους....

Υ.Γ. Δύο απλές ερωτήσεις... 1η... Επειδή ο Βερόν είναι αδιάφορος στις προπονήσεις, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παίξει μπάλα...?? Η αδιαφορία του Βερόν φταίει που ο ΠΑΟΚ δεν έχει ούτε έναν αυτοματισμό...??
Επειδή ειλικρινά έχω μπερδευτεί για το ποιός φταίει για το χάλι μας....τον Σάντος δεν τον πιστεύω πλέον αλλά σίγουρα για το χάλι δεν φταίει μόνο αυτός...ούτε του αρμόζει η εικόνα να νταντεύει τον Γκαρσία ενώ το ματς παίζεται...Πιστεύω ότι η ευθύνη για την απειθαρχία βαραίνει όλους....και παίκτες και προπονητή και διοίκηση...και νομίζω ότι ο Ζαγοράκης πρέπει να διαλέξει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει...ή θα διώξει Σάντος ή τους απείθαρχους...με όποιο κόστος....αν πιστεύει τον Σάντος τουλάχιστον πρέπει να του δώσει το κλίμα που πρέπει για να λειτουργήσει.
Άβαταρ μέλους
Petm

Δημοσίευση από Petm »

δε νομίζω ότι χρειάζεται διαρροή από τι διοίκηση για να καταλάβει κάποιος ότι οι conceisao, garcia, veron είναι δυσαρεστημένοι (δίκαιος η άδικος) και μετά αυτό να το πάρει ο κάθε δημοσιογράφος να το στρίψει όπως θέλει αυτός (στο πλαίσιο του ανταγωνισμού που έχουν μεταξύ τους) και να το παρουσιάσει σαv ότι έχει το κoνε και καλά.

ευτυχώς η δυστυχώς και οι 3 με το τρόπο τους έδειξαν τι δυσαρέσκεια τους και νομίζω όλοι το καταλάβαμε.

το όφελος που παίρνει ο δημοσιογράφος από το να δείξει ότι "ξέρει" το τι γίνετε μέσα στην ομάδα και έχει τα κoνε είναι προφανές.
Ποιος θα κάτσει να διαβάσει η να ακούσει κάποιον διμοσιγραφο που δείχνει να μη ξέρει τα τις ομάδας? κανεις
Ποιος θα κάτσει να διαβάσει η να ακούσει κάποιον διμοσιγραφο που δείχνει να ξέρει τα τις ομάδας?όλοι

η διοίκηση από την άλλη μεριά δε βλέπω να έχει να κερδίσει κάτι γιατί αργά η γρήγορα σε αυτούς θα πέσει το μπαλάκι. πρέπει να είναι πολύ βλάκας αν κάποιος είναι μέσα στη διοίκηση και πιστεύει ότι με τέτοιες διαρροές (να χαμέ να λέγαμε) θα κερδίσει κάτι. δε πιστεύω ότι έχουμε τέτοιους ανθρώπους σε αυτή τι διοίκηση.

edit: το post αναφέρεται στα post τον παιδιών πιο πάνω , όχι στου orwell
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Petm την Τετ 23 Σεπ 2009, 12:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
8emis4

Δημοσίευση από 8emis4 »

fuzztone έγραψε:Δε γνωρίζω αν ο κόλκας, ο κουβεντίδης και διάφοροι άλλοι που θυμήθηκαν αίφνης μετά την ήττα από το γαύρο τους κακούς λάτιν και τη διχόνοια, έχουν ιδία άποψη ή βασίζονται σε διάφορες "διαρροές" όπως εκείνες που έστελναν το γκαρσία στην τουρκία παραμονές σημαντικών ευρωπαϊκών παιγνιδιών.

Το έγραψα και χτες προσπαθώντας να προλάβω καταστάσεις, αλλά δεν το πέτυχα γιατί μάλλον είμαι "χαρακτηρισμένος". Πολλοί συνΠΑΟΚτσήδες άρχισαν να αναμασάν την ιστορία για τους "4 κακούς" που ευθύνονται σχεδόν για τα πάντα. Ελπίζω μετά από τις παραπάνω παρεμβάσεις να το ξανασκεφτούν.

Η διοίκηση έκανε λάθη, οι παίκτες έκαναν λάθη, ο προπονητής έκανε λιγότερα από αυτούς, στον τομέα των αποδυτηρίων και της κλίματος στην ομάδα. Ας κάτσουν σαν επαγγελματίες και άντρες μαζί να λύσουν το πρόβλημα πριν είναι πολύ αργά. Και επιτέλους, ας κοπούν οι "διαρροές" προς τα τραγικά ΜΜΕ της πόλης, είτε αυτές γίνονται ηθελημένα είτε όχι.
Συμφωνώ απόλυτα, όπως επίσης και με όσα έγραψε πιο πίσω ο arisk. Ευτυχώς υπάρχει αυτό το forum για να διαβάζουν κάποια αδέρφια Παοκτσήδες τέτοιου είδους απόψεις και να μη γίνονται βορά στα χερια του όντως άθλιου αθλητικού τύπου της πόλης
Άβαταρ μέλους
lefis

Δημοσίευση από lefis »

Slade είσαι off topic. εδώ κράζουμε τον santos και εσύ πας και μου πετάς ένα άρθρο που λέει ότι είναι καλός????και πώς θα τον διώξουμε??? τον ηττοπαθή, τον άμπαλο, τον άσχετο, τον καρπουζά.......μάλλον κανα στημένο άρθρο θα ήταν....υπάρχει άνθρωπος να έχει θετική άποψη για τον λίγο????
Άβαταρ μέλους
ronaldo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ronaldo »

συμφωνω με τον orwell ο κολκας το μονο που κανει ειναι να περναει στον κοσμο την γραμμη της ομαδας.
φιλε arisk δεν λεει καμια προσωπικη αποψη ο κολκας απο οτι εχω καταλαβει εγω
οποτε αν πει κατι να περιμενετε να το δειτε κιολας

εγω τον θεωρω απλα εναν γλοιωδη τυπο που με αυτον τον τροπο καταφερνει να ειναι κοντα στις εκαστοτε διοικησεις και προπονητες
Άβαταρ μέλους
tad

Δημοσίευση από tad »

Εντυπωσιάστηκα με τα κείμενα παραπάνω για ΑΕΚ και Σάντος !!

Μοιάζουν πάρα πολύ με τις ημέρες και έργα του Σάντος και στην δική μας ομάδα.

Καλό θα είναι να διδαχτούμε από αυτά. Και κυρίως από το γεγονός ότι από τότε που έφυγε ο Σάντος από αυτούς βολοδέρνουν και συγχρόνως χρεώθηκαν με δεκάδες εκατομύρια ευρώ χωρίς να κάνουν ουσιαστικά τίποτα.

Αυτό κάτι λέει.

Γενικά αδέρφια λέω ότι πρέπει να χαλαρώσουμε (όσο μπορούμε) και να περάσουμε θετική ενέργεια στην ομάδα μας.
Ας αφήσουμε να πάρουν αποφάσεις αυτοί που πρέπει χωρίς να τους πνίγουμε.

Το τι ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες είναι απίστευτο. Μας βγάζει έξω από τον δρόμο που χαράξαμε όλοι μαζί. Καλές οι γνώμες αλλά μάλλον είμαστε όλοι υπερβολικοί ...

Ας κερδίσουμε τα δύο επόμενα για να ηρεμήσουν όλοι ...

ΠΑΟΚ πάνω από όλα
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Ας μην ξεχναμε οτι ο πρωτος στοχος (και μεγαλυτερος) της χρονιας χαθηκε με παταγωδη τροπο...
Και καποιος φταιει για αυτο...Οχι η τυχη παντως...Εγω ειμαι σιγουρος οτι αν ειχαμε περασει,ολα θα ηταν διαφορετικα τωρα...Και σε εμας, και στους παιχτες...

Με αυτο ως δεδομενο (οτι αποτυχαμε στον πρωτο στοχο) προχωραμε για τη συνεχεια...
Άβαταρ μέλους
PARASANDALOS
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PARASANDALOS »

ο κολκας περισσοτερο ζει απο τον ΠΑΟΚ παρα ειναι ΠΑΟΚ

καθετε κ γραφει ιστοριουλες στο γκαζετα καθε φορα που χανουμαι......γραξε κολκα εσυ τις ιστοριες και οι αλλοι νικανε νικανε νικανε νικανε κ γραψε γραψε γραψε..............εσυ

καθε φορα εχει την κατταληλη δικαιολογια για τις ηττες............. :whatever:

την ηττα με τον γκαυ την εριξε στο οτι φταιμε εμεις οι οπαδοι............και στο οτι η ομαδα δεν ειναι ετοιμη ακομα κ μπλα μπλα................................. :whatever: :whatever:

κ μετα την αλλη μερα λεει οτι φταινε καποιοι παιχτες........................... :whatever: :whatever:
Άβαταρ μέλους
vanroy

Δημοσίευση από vanroy »

Έγκον Πίχατσεκ 30.09.1979 - 27.04.1980
Γκιούλα Λόραντ 28.04.1980 - 31.05.1981
Αρίστος Φουντουκίδης 01.06.1981 - 21.06.1981
Χάιντς Χέερ 06.09.1981 - 26.06.1983
Παλ Τσερνάι 04.09.1983 - 06.05.1984
Βάλτερ Σκότσικ 23.09.1984 - 02.03.1986
Μιχάλης Μπέλλης 03.03.1986 - 15.05.1986
Τάις Λίμπρεχτς 07.09.1986 - 06.12.1987
Μιχάλης Μπέλλης 07.12.1987 - 15.05.1988
Ρίνους Ισραελ 11.09.1988 - 22.01.1989
Νίκος Αλέφαντος 23.01.1989 - 09.04.1989
Σταύρος Σαράφης 10.04.1989 - 21.05.1989
Ρομπ Γιάκομπς 17.09.1989 - 23.12.1990
Χρήστος Τερζανίδης 24.12.1990 - 02.06.1991
Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς 01.09.1991 - 22.03.1992
Γιάννης Γούναρης 23.03.1992 - 07.06.1992
Λιούπκο Πέτροβιτς 06.09.1992 - 24.01.1993
Σταύρος Σαράφης 25.01.1993 - 30.01.1993
Όλεγκ Μπλαχίν 07.02.1993 - 27.02.1994
Σταύρος Σαράφης 28.02.1994 - 28.04.1994
Αρι Χάαν 28.08.1994 - 01.10.1995
Σταύρος Σαράφης 02.10.1995 - 26.11.1995
Ντράγκαν Κοκότοβιτς 27.11.1995 - 04.02.1996
Μιχάλης Μπέλλης 05.02.1996 - 05.05.1996
Γκίντερ Μπένγκτσον 06.05.1996 - 01.12.1996
Χρήστος Αρχοντίδης 02.12.1996 - 02.02.1997
Αγγελος Αναστασιάδης 03.02.1997 - 17.05.1998
Όλεγκ Μπλαχίν 22.08.1998 - 29.09.1998
Αγγελος Αναστασιάδης 30.09.1998 - 07.02.1999
Αρι Χάαν 08.02.1999 - 28.11.1999
Σταύρος Σαράφης 29.11.1999 - 29.12.1999
Ντούσαν Μπάγεβιτς 01.01.2000 - 08.05.2002
Αγγελος Αναστασιάδης 25.08.2002 - 26.09.2004
Ρολφ Φρίνγκερ 27.09.2004 - 13.02.2005
Νίκος Καραγεωργίου 17.02.2005 - 16.09.2005
Γιώργος Κωστίκος 17.09.2005 - 20.02.2006
Ίλιε Ντουμιτρέσκου 21.02.2006 - 3.10.2006
Σταύρος Σαράφης 3.10.2006 - 12.10.2006
Μομτσίλο Βούκοτιτς 13.10.2006 - 22.1.2007
Γιώργος Παράσχος 22.1.2007 - 03.9.2007
Φερνάντο Σάντος 3.9.2007 -

30 χρόνια, 41 αλλαγές προπονητή. Για :lol: και για :cry:.

Ζητείται προπονητής:

1)που θα μας φέρνει αποτελέσματα (αλλά θα γκρινιάζουν όσοι θέλουν θέαμα)
2)θα φέρνει θέαμα (αλλά θα γκρινιάζουν όσοι θέλουν αποτελέσματα)
3)Θα φέρει τίτλο (αν όμως την επόμενη χρονία πάμε χειρότερα θα γκρινιάζουν όλοι γιατί θα υπάρχει το μετρο συγκρισης της χρονιάς του τίτλου, και ΠΑΟΚ είσαι).

:roll:
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”