Pagotatzi και εγώ εάν είμουν ο Αμπράμοβιτς, θα έδιωχνα όλους τους παίχτες πλυν του Κοντρέρας και του Βιερίνια. Δεν είμαι όμως ούτε εγώ, ούτε εσύ.... ούτε και ο Ζαγοράκης.pagotatzis έγραψε:έχεις δίκιο φιλε kos .ένα από τα 2 πρέπει να κάνει
εγώ πάντως θα έδιωχνα τους παίκτες
ποιος σου λέει ότι ο επόμενος προπονητής θα τους βάζει να παίξουν???
Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos
Re: Fernando Santos
- pagotatzis
υπαρχει και αλλος ενας που δεν αναφερεται και ανηκει στο..."αποστημα"... φιλε pagotagi 

- keep_paokizein
Χαίρομαι πολύ που μετά από δυο μέρες έντονου πραγματικά διαλόγου και αντιπαράθεσης αρχίζει στους περισσότερους, διαφωνούντες με τον Σάντος, να πρυτανεύει η λογική για το καλό της ομάδας. Κι η λογική και η πραγματική αγάπη για την ομάδα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο γκρίνιας και αμφισβήτησης. Στηρίζουμε εμπράκτως την ομάδα, τη διοίκηση, τον προπονητή και τους παικτες και κάνουμε απολογισμό στο τέλος της χρονιάς. Εχουμε μερίδιο ευθύνης για την κακή ψυχολογία της ομάδας. Η πίεση φέτος μεταφέρθηκε από νωρίς στους παίκτες οι οποίοι παίζουν με το φόβο μήπως δεν κερδίσουν με ολέθρια αποτελέσματα. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την ψυχολογία και να απαλλάξουμε την ομάδα από το άγχος της γκρίνιας και της αμφισβήτησης. Εδώ κολάει το ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ !!! ΠΑΟΚ είμαστε κι η τρέλα κι η αγάπη για την ομάδα μας είναι τόσο μεγάλη που τη χειροκροτούμε και την στηρίζουμε ακόμα κι αν χάνουμε απ τον Πανθρακικό μέσα στην Τούμπα. Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς. Κι αν είμαστε εμείς αντάξιοι του ρόλου μας απέναντι στην ομάδα, στο τέλος της χρονιάς έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε και να αμφισβητήσουμε.
νομιζω οτι δεν εχει να κανει με ονοματα και δεν εχουν σημασια τα ονοματα.moican4 έγραψε:υπαρχει και αλλος ενας που δεν αναφερεται και ανηκει στο..."αποστημα"... φιλε pagotagi
σημασια εχει οτι πρεπει να ειμαστε τυχεροι για να μην χαθει η χρονια μεχρι τον ιανουαριο.
οποιος και αν ειναι αυτος που θα απομακρυνθει απο την ομαδα, ειτε τον λενε κονσεισαο ειτε τον λενε γκαρσια, θα αφησει ενα κενο που δυσκολα θα καλυφθει μεχρι να γινουν μεταγραφες. ΑΝ λοιπον γινει κατι τετοιο θα γινει για εξωαγωνιστικους λογους και θα αφησει την ομαδα χωρις παικτες που αγωνιστικα ειχαν να προσφερουν.
μπορει μακροπροθεσμα η εξελιξη να οφελησει την ομαδα αλλα θεωρω οτι το τιμημα θα ειναι βαρυ. ειδικα τωρα που υπαρχουν αρκετοι τραυματιες για να καλυψουν τα οποια κενα δημιουργηθουν. ισως αυτος ειναι και ο λογος που εχει καθυστερησει η διοικηση να παρει τις οποιες αποφασεις.
σιγουρα υπαρχουν ευθυνες για την κατασταση που εχει δημιουργηθει. ευθυνες εχουν και οι τρεις ηγετες του αγωνιστικου τμηματος. και ο σαντος, και ο βρυζας και ο ζαγορακης.
ο σαντος μπορει να κερδισει αυτη την μαχη αλλα θεωρω οτι θα χασει τον πολεμο. η απαιτηση για αποτελεσματα και για θεαμα δεν θα σταματησει να υπαρχει. με μειωμενο ροστερ και με τους τραυματισμους που υπαρχουν δυσκολα να καταφερει να γυρισει την παρτιδα.
ΥΓ. μονο στον ΠΑΟΚ μπορουσε να γινει αυτο. απο μια χρονια με γουστα να παμε σε μια χρονια με "εμφυλιο"
- navigator11
κι εγω σ'ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να απαντησεις.επειδη παρακολουθω τα μειληχια συνηθως ποστς σου,γι'αυτο και αιφνιδιαστηκα που ειδα κι εσενα να εκμαινεσαι για τον κοουτς.εν πασει περιπτωσει,κι εμεις που τον στηριζουμε δε διαφωνουμε σωνει και καλα στο να ΜΗΝ αφησει τα κοκκαλα του ο σαντος στον παγκο της ομαδας.απλα εχουμε διαφορετικη αντιληψη ως προς το ποτε ειναι η καταλληλη στιγμη να λαβει χωρα η αποχωρηση του απο την ομαδα.επιτρεψε μου να διαφωνω ως προς αυτο.δε γινεται αδερφε μετα απο μια σειρα πληρως αποτυχημενων και συρρικνωτικων για το ονομα του συλλογου αγωνιστικων ετων,αιφνης με μια καλη χρονια,τι καλη δλδ,ανελπιστα καλη,να θεωρουμε πως ο,τι πετυχαμε σε μια χρονια θεωρειται πλεον κεκτημενο κι αποτελει το σημειο εκκινησης της ομαδας για καθε νεα σεζον(το οτι βγηκαμε δευτεροι).αυτο που πετυχε περυσι η ομαδα πρεπει,κατ'εμε,να ειναι σε θεση να το επαναλαμβανει τουλαχιστον 3-4 χρονια σερι,χωρις βεβαια να μην κυνηγαει και το κατι παραπανω,εφοσον της δινεται η ευκαιρια,για να θεωρησω πως το εργο του προπονητη τελειωσε και παμε γι'αλλα.γιατι πιστευω πως ΤΟΤΕ ενας διαφορετικης φιλοσοφιας προπονητης ενδεχεται να παρει την ομαδα απο το χερι και να την οδηγησει σε καλυτερες μερες.τωρα ομως δεν ισχυει κατι τετοιο.ειναι πρωιμο και επικινδυνο να θεωρουμε οτι εξαλειψαμε τοσο συντομα,εχοντας ακομα οικονομικα προβληματα στην καμπουρα μας,το χασμα με τις αθηναικες ομαδες.αυτο το πραγμα αποτελει τροφη για προστριβες και,μαθηματικα βεβαιον,μη ευοδωτες ,υλοποιησιμες προσδοκιες.λογικα,αν θεωρει καποιος οτι ο παοκ ξεκινα δευτερος μινιμουμ στο πρωταθλημα,τι αλλο στοχο να εχει απο το να γινει πρωτος?αυτο μπορει να το πει ενας βαζελος.μπορει ομως μια τετοια λογικη,τη δεδομενη χρονικη στιγμη,γιατι γενικα και μενα συμφωνο με βρισκει το ΠΑΟΚ=πρωτος, να θεωρειται συναδουσα με το τωρα που μιλαμε οσον αφορα στον παοκτση?αρα,το θεμα δεν ειναι οτι οι στηριζοντες το σαντος ειμαστε προσωπολατρες.απλα ο συγκεκριμενος ανθρωπος εχει ακομα να προσφερει πραγματα στην ομαδα,που στο φιναλε-φιναλε θα διευκολυνουν περισσοτερο και τον επομενο προπονητη να πετυχει γρηγοροτερα στον παοκ.ετσι αντιμετωπιζω εγω την παραμονη του στην ομαδα.ως το σκαλοπατι για την κορυφη(χωρις πλεον αυτον).DimisK έγραψε:Mέχρι το παιχνίδι με τον γαύρο ήμουν υπέρ του Σάντος και τον στήριξα. Εύκολα μπορείς να το διαπιστώσεις απο τα παλαιότερα ποστς. Στο παιχνίδι με το γαύρο όμως έφαγα τη φλασιά μου και είπα "δεν μπορεί το παλικάρι". Να ξεκινάμε με 1-0 σε μια κατάμεστη Τούμπα και με όλα υπερ μας και στο τέλος...να γυρίζουμε πίσω αντί να τους πιάσουμε από το λαιμό. Οπότε ΑΛΛΑΞΑ ΓΝΩΜΗ για τον Σάντος. Και λέω ότι δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ. Είναι καλός να φτιάχνει καλές ομάδες, αλλά όχι πρωταθλήτριες.navigator11 έγραψε:φιλε dimisk να πω οτι δεν διευκρινησα ακαριαια οτι οι λεξεις "καρεκλα-καναπες" δεν ενειχαν καμμια μπηχτη προς το προσωπο σου,απλα σχετιζονταν με την παρουσια σου στην αθηνα?το διευκρινησα,απλα πιαστηκες απο αυτο.καλως.διευκρινησε μου παντως,αν με τη συγκεκριμενη εμφανιση κερδιζαμε εμεις με 2-1 το γαυρο,λογικα παλι θα αποκηρυσσες μετα βδελυγμιας το σαντος,επειδη η ομαδα μπαλα δεν επαιξε!σφαλλω?μιας και θεωρεις πως ο παοκ ειναι ευχαριστημενος ΜΟΝΟΝ οταν παιζει μπαλα και κερδιζει.αρα,και περυσι φανταζομαι οτι δεν εμεινες ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ απο τα επιτευγματα της ομαδας.αυτο ηθελα να καταδειξω με τα λεγομενα μου στο συγκεκριμενο ποστ,που τοσο ομορφα μονταρες.τωρα το οτι "ο προπονητης δεν το εχει,πως να το κανουμε" πως εγινε αυταποδεικτο?ενας αποκλεισμος,που ολους μας πονεσε,και μια ηττα σε εναν αγωνα,που ΔΥΣΤΥΧΩΣ εχει γινει πλεον αυτοσκοπος για τον παοκτση να τον κερδιζει,ειναι τα πλεον ασφαλη δειγματα!!βεβαια το ζουμι ολο της συζητησης γυρω απο το προσωπο του προπονητη,σημερα του σαντος,στο μελλον οποιουδηποτε αλλου,βρισκεται στη φραση σου "Μόνο ο εγωισμός μας έχει πληγωθεί, αλλά πιστεύω όχι ανεπανόρθωτα.".αυτος κινει τα λεγομενα και γραφομενα πολλων συνπαοκτσηδων και πιεζουμε προς την κατευθυνση αυτος να κυριαρχησει και στο μυαλο του ζαγορακη για την αξιολογηση των ως τωρα πεπραγμενων στην ομαδα.εχει δικη του κριση,δε χρειαζεται τις δικες μας παραινεσεις σε κατι που νομοτελειακα ξερει καλυτερα απο τον καθενα.απορω οταν λες πως απαντηση δεν ελαβες στο ερωτημα σου.λες δεν θελω να μπαινω δυνατα,θελω να κερδιζω γιατι ειμαι παοκ.αρα,οι ενστασεις σου ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΦΕΤΟΣ αφορουν στην αποτελεσματικοτητα της ομαδας.αρα,ανεκτος ο σαντος οσο φερνει αποτελεσματα,λομπου ταβερνιαρη απο το εστοριλ οσο δεν κερδιζεις.τι το κοσκινιζουμε το θεμα?και μπαλα,οπως λες να παιζει η ομαδα,ανευ αποτελεσματων,παλι μιζερος και αδυναμος να περασει το πνευμα του νικητη θα ειναι.
ο,τι και να κανει θα'ναι ΛΙΓΟΣ-ΕΛΑΧΙΣΤΑΤΟΣ για το μεγαλειο του ΠΑΟΚ του '70,του παοκ-τσιρκου προ 5-6 ετων και του υπο διαλυση παοκ προ 2 ετων.οταν θα κερδιζει,δεν θα παρουσιαζει θεαμα,οταν θα παιζει μπαλλιτσα,ρισκαροντας,πιθανως δε θα παιρνει αποτελεσμα κι οταν,ελαχιστες φορες,ισως συμβουν και τα δυο,τοτε τα ευσημα θα ανηκουν αποκλειστικα στους παικτες κι ο σαντος ως συνηθως στην αποξω.
Αν είχαμε κερδίσει 2-1 τι θα έκανα; Πιθανών να μην έλεγα τίποτα, αλλά σκέψου: Αν ο Φιλομένο έβαζε γκολ το δοκάρι θα κερδίζαμε. Το έβαλε ο γαύρος στο 90 φεύγα και χάσαμε. Οι διαφορές ουσιαστικά είναι μικρές! Μια λεπτομέρεια πολλές φορές καθορίζει το αποτέλεσμα. Μπορεί να μην έλεγα τίποτα λοιπόν. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα έβγαινα να τον στηρίξω κιόλας, καθώς η άποψή μου περί ακαταλληλότητας υπήρχε εν δυνάμει μέσα μου, αλλά ίσως να μην ήθελα να το παραδεχτώ. Αν η διοίκηση πάντως θέλει να τον κρατήσει θα τον στηρίξω μέχρι τέλος. Προέχει πλέον η ηρεμία. Θα είναι κρίμα να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα.....
Για πέρσι εκείνο που με προβλημάτιζε ήταν ότι πολλά ματς τα κερδίσαμε στο 90 φεύγα με τα γκολ του Μπάκα.Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει και το θέμα της τύχης. Φέτος που δεν έχουμε την τύχη, οι αδυναμίες φαίνονται.
Υπάρχουν κορυφαίοι προπονητές που πήγαν σε μια ομάδα και δεν τα κατάφεραν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί. Απλά δεν ταίριαξαν με την χημεία της ομάδας. Γιατί ο Σάντος έμεινε μόνο λίγες εβδομάδες στον λαγό; Διότι τους πήγαινε στο τσουκου τσουκου μπωλ κι αυτό δεν άρεσε στους βάζελους! Ήταν ενάντια στο DNA τους....
Το ίδιο συμβαίνει και με εμάς. Είναι καλός μέχρι ένα σημείο. Το σημείο αυτό το έχουμε πλέον περάσει και πρέπει να ανέβουμε κι άλλο. Με τον Σάντος ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Και κάτι τελευταίο: Αν ένας αποκλεισμός από κάποια κυλικεία δεν είναι ένδειξη, τότε τι είναι; Αν μια ήττα σε ένα ντέρμπι σε μια γεμάτη Τούμπα, η οποία προήλθε από αλλοπρόσαλλες προπονητικές αποφάσεις δεν είναι ένδειξη, τότε τι είναι; Ας είναι. Το βουλώνω και περιμένω τις αποφάσεις της διοίκησης. Ότι κι αν αποφασίσει θα τη στηρίζω. Το ίδιο και τον Σάντος, τον οποίο ως άνθρωπο τον εκτιμώ πολύ. Για μένα είναι κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ίσως, πολυτέλεια. Απλά δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ.
Σε ευχαριστώ για την τόσο δημιουργική αντιπαράθεση. Να είσαι καλά.
απολυτα συμφωνος με keep paokizein.ας κατανεμηθουν επιτελους οι ρολοι στον καθενα.κι ας γινουν σεβαστοι απο ολους.
Απο καπου ξεκινανε ομως ολα..Και οι συγκεκριμενοι ΔΕΝ θελουν να προσφερουν πλεον για πολλους λογους..Το μονο που μενει ειναι να παρουσιαστουν σε λιγο καιρο και "προκλητικα αδιαφοροι"...Φυσικα φερουν ευθυνη ολοι, αλλα δεν φτασαμε σε μια μη αναστρεψιμη κατασταση..Τα πραγματα διορθωνονται...
Αυτήν την στιγμή κανένας δεν περισεύει.
Κανείς δεν πρέπει να φύγει.
Το εννοώ όλοι είναι απαραίτητοι.
Κανένας και απο πουθενά.
Είτε προπονητής είτε παίχτης είτε απο διοίκηση είτε οπαδός.
Ας δείξουμε είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε την αγάπη μας στην ομάδα.
Είτε πιστεύουμε στον Σάντος είτε τον θεωρούμε σπυρί στον λωκό μας.
Αυτό κύριοι και κυρίες είναι ΣΤΗΡΙΞΗ.
Αν μπορέσουμε και το δείξουμε έχει καλώς.
Αν ΟΧΙ μην περιμένουμε τίποτα περισσότερο για την συνέχεια.
Τζάμπα ψάχνετε για το τι φταίει και ποιος και για να πάρετε κεφάλια.
Πάλι ακούω το λεγόμενο δεν παίρνει ντέρμπι.
Δηλαδή πέρσι που κέρδισες 1-0 κύπελλο τον γάβρο τι ήταν ?
Δεν ήταν ντέρμπι αυτό ήταν άλλο παιχνίδι?
Όταν κέρδιζες παιχνίδια μέσα έξω τι ήταν?
Θυμάσαι και απο παλιά να έκανες ανάλογη πορεία?
Όταν αγνοείς τις συνθήκες που έχασες τα ντέρμπι τι ήταν ?
Νοοτροπία?
Όταν έχεις μια παράδοση 13 ετών σήμερα με γνωστές μεθόδους τι είναι ?
Λουζεριασμός και μιζέρια?
Η ομάδα θα βρει τον δρόμο της θα έρθουν και οι νίκες και τα καλύτερα θα έρθουν ακόμα τίποτα δεν τελείωσε.
Δεν το καταλαβαίνω αυτό το να κρίνουμε πριν καν δούμε στην πρώτη στραβή και να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον και όποιον πάρει ο Χάρος.
Ο χρόνος είναι χρήμα και εμείς χρήμα δεν έχουμε.
Χρόνο όμως έχουμε...
Δηλαδή κάναμε υπομονή 30 χρόνια για να την χάσουμε τώρα που έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους?
Αυτό είναι Ελληνική νοοτροπία καθαρά.
Αμέσως να βαπτίσουμε λούζερ κάτι όταν καν δεν έχει τελειώσει.
Λίγο χειρότερα τα πράγματα με τους ΠΑΟΚτσίδες γιατί αρχίσαμε τα βαφτίσια για 3η συνεχή χρονιά πριν ΚΑΝ ξεκινήσει απο μερικά πραγματικά ΑΘΛΙΑ αποτελέσματα της ομάδας μας όταν ΚΑΝ δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει!
Κατ εμέ ΔΕΝ μπορεί κάτι έχει συμβεί μέσα στα αποδυτήρια και ήρθε και αυτό το αποτέλεσμα και δεν ξέρω γιατί δεν ζω εκεί μέσα να ξέρω ποιος είναι ο υπεύθυνος που ψάχνετε.
Παίζουμε χωρίς άμυνα απο την αρχή της χρονιάς και μάλιστα φουλ επίθεση.
ΝΑΙ με τον γάβρο είμασταν καλύτεροι ΝΑΙ αδικηθήκαμε και ΟΚ πάμε για άλλα.
ΑΡΧΗ είναι ακόμα τα ίδια λέγαν οι ίδιοι και πριν 2 χρόνια.
Άιντε αμέσως ήρθε το τέλος?
Και αρχίσαμε και πάλι θα κερδίσουμε λέει ο άλλος τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο!
Ποιος σας το είπε αυτό?
Πως το έχεις τόσο σίγουρο?
Ρεκόμπα έχουν που δεν έχεις εσύ!
ΟΧΙ κύριοι τίποτα δεν τελείωσε μέχρι το κοράκι να σφυρίξει το τελευταίο σφύριγμα την τελευταία αγωνιστική που θα κάνουμε ταμείο.
Είτε το θέλετε είτε ΟΧΙ υπάρχει πλάνο σε μια ομάδα που ποτέ ξανά δεν είχε.
Υπάρχει σχεδιασμός και στόχοι που αυτήν την στιγμή είμαστε εκτός για διάφορους λόγους και δεν φταίει μόνο ο Σάντος (άνετα αύριο θα είμαστε πάλι μέσα όμως).
Ακόμα μαθαίνουμε σαν ΟΜΑΔΑ και ακόμα δεν είμαστε ΚΑΝ ΟΜΑΔΑ!
Ούτε ΚΑΝ Νασιονάλ δεν είμαστε.
Και η Χέρενφεν καλύτερη είναι!
Μην ακούσω άλλα τόσο χαμηλά έχω τον ΠΑΟΚ και τα ρέστα.
ΟΧΙ βέβαια δεν τον έχω τόσο χαμηλά τον ΠΑΟΚ.
Αλλά αφού οι παραδόσεις και τα νούμερα είναι αυτά που επικαλείσαι φίλε ΠΑΟΚτσή τότε που είσαι όλα αυτά τα χρόνια?
Τι έχεις κάνει σαν ΟΜΑΔΑ?
Ποιοι οι τίτλοι σου και ποια η πορεία σου στην Ευρώπη?
Ειδικά δε ΣΗΜΕΡΑ που η ψαλίδα με τους ΠΟΚ έχει ανοίξει 180μοίρες?
Είναι το ίδιο δικό σου παράδειγμα που χρησιμοποιείς αδερφέ όποιος και να σαι.
ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ και απολαύστε το ταξίδι.
Εύκολες νίκες θα δείτε ΜΟΝΟ σε άλλες ομάδες που έχουν μάθει να κλέβουν απο αλλού.
Φτάνει πια με το 12-13-20 χρόνια παράδοση.
Μνήμη δεν έχουμε αλλά δεν είμαστε και χρυσόψαρα...
ΥΠΟΜΟΝΗ-ΚΟΥΡΑΓΙΟ-ΑΓΑΠΗ θέλει.
Τα ξέχασες όμως και αυτά?
Θέλω να πιστεύω πως μέσα σου έχεις ακόμα ΦΛΟΓΑ που είναι έτοιμη να κάψει τα πάντα και να φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείς...
Κανείς δεν πρέπει να φύγει.
Το εννοώ όλοι είναι απαραίτητοι.
Κανένας και απο πουθενά.
Είτε προπονητής είτε παίχτης είτε απο διοίκηση είτε οπαδός.
Ας δείξουμε είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε την αγάπη μας στην ομάδα.
Είτε πιστεύουμε στον Σάντος είτε τον θεωρούμε σπυρί στον λωκό μας.
Αυτό κύριοι και κυρίες είναι ΣΤΗΡΙΞΗ.
Αν μπορέσουμε και το δείξουμε έχει καλώς.
Αν ΟΧΙ μην περιμένουμε τίποτα περισσότερο για την συνέχεια.
Τζάμπα ψάχνετε για το τι φταίει και ποιος και για να πάρετε κεφάλια.
Πάλι ακούω το λεγόμενο δεν παίρνει ντέρμπι.
Δηλαδή πέρσι που κέρδισες 1-0 κύπελλο τον γάβρο τι ήταν ?
Δεν ήταν ντέρμπι αυτό ήταν άλλο παιχνίδι?
Όταν κέρδιζες παιχνίδια μέσα έξω τι ήταν?
Θυμάσαι και απο παλιά να έκανες ανάλογη πορεία?
Όταν αγνοείς τις συνθήκες που έχασες τα ντέρμπι τι ήταν ?
Νοοτροπία?
Όταν έχεις μια παράδοση 13 ετών σήμερα με γνωστές μεθόδους τι είναι ?
Λουζεριασμός και μιζέρια?
Η ομάδα θα βρει τον δρόμο της θα έρθουν και οι νίκες και τα καλύτερα θα έρθουν ακόμα τίποτα δεν τελείωσε.
Δεν το καταλαβαίνω αυτό το να κρίνουμε πριν καν δούμε στην πρώτη στραβή και να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον και όποιον πάρει ο Χάρος.
Ο χρόνος είναι χρήμα και εμείς χρήμα δεν έχουμε.
Χρόνο όμως έχουμε...
Δηλαδή κάναμε υπομονή 30 χρόνια για να την χάσουμε τώρα που έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους?
Αυτό είναι Ελληνική νοοτροπία καθαρά.
Αμέσως να βαπτίσουμε λούζερ κάτι όταν καν δεν έχει τελειώσει.
Λίγο χειρότερα τα πράγματα με τους ΠΑΟΚτσίδες γιατί αρχίσαμε τα βαφτίσια για 3η συνεχή χρονιά πριν ΚΑΝ ξεκινήσει απο μερικά πραγματικά ΑΘΛΙΑ αποτελέσματα της ομάδας μας όταν ΚΑΝ δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει!
Κατ εμέ ΔΕΝ μπορεί κάτι έχει συμβεί μέσα στα αποδυτήρια και ήρθε και αυτό το αποτέλεσμα και δεν ξέρω γιατί δεν ζω εκεί μέσα να ξέρω ποιος είναι ο υπεύθυνος που ψάχνετε.
Παίζουμε χωρίς άμυνα απο την αρχή της χρονιάς και μάλιστα φουλ επίθεση.
ΝΑΙ με τον γάβρο είμασταν καλύτεροι ΝΑΙ αδικηθήκαμε και ΟΚ πάμε για άλλα.
ΑΡΧΗ είναι ακόμα τα ίδια λέγαν οι ίδιοι και πριν 2 χρόνια.
Άιντε αμέσως ήρθε το τέλος?
Και αρχίσαμε και πάλι θα κερδίσουμε λέει ο άλλος τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο!
Ποιος σας το είπε αυτό?
Πως το έχεις τόσο σίγουρο?
Ρεκόμπα έχουν που δεν έχεις εσύ!
ΟΧΙ κύριοι τίποτα δεν τελείωσε μέχρι το κοράκι να σφυρίξει το τελευταίο σφύριγμα την τελευταία αγωνιστική που θα κάνουμε ταμείο.
Είτε το θέλετε είτε ΟΧΙ υπάρχει πλάνο σε μια ομάδα που ποτέ ξανά δεν είχε.
Υπάρχει σχεδιασμός και στόχοι που αυτήν την στιγμή είμαστε εκτός για διάφορους λόγους και δεν φταίει μόνο ο Σάντος (άνετα αύριο θα είμαστε πάλι μέσα όμως).
Ακόμα μαθαίνουμε σαν ΟΜΑΔΑ και ακόμα δεν είμαστε ΚΑΝ ΟΜΑΔΑ!
Ούτε ΚΑΝ Νασιονάλ δεν είμαστε.
Και η Χέρενφεν καλύτερη είναι!
Μην ακούσω άλλα τόσο χαμηλά έχω τον ΠΑΟΚ και τα ρέστα.
ΟΧΙ βέβαια δεν τον έχω τόσο χαμηλά τον ΠΑΟΚ.
Αλλά αφού οι παραδόσεις και τα νούμερα είναι αυτά που επικαλείσαι φίλε ΠΑΟΚτσή τότε που είσαι όλα αυτά τα χρόνια?
Τι έχεις κάνει σαν ΟΜΑΔΑ?
Ποιοι οι τίτλοι σου και ποια η πορεία σου στην Ευρώπη?
Ειδικά δε ΣΗΜΕΡΑ που η ψαλίδα με τους ΠΟΚ έχει ανοίξει 180μοίρες?
Είναι το ίδιο δικό σου παράδειγμα που χρησιμοποιείς αδερφέ όποιος και να σαι.
ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ και απολαύστε το ταξίδι.
Εύκολες νίκες θα δείτε ΜΟΝΟ σε άλλες ομάδες που έχουν μάθει να κλέβουν απο αλλού.
Φτάνει πια με το 12-13-20 χρόνια παράδοση.
Μνήμη δεν έχουμε αλλά δεν είμαστε και χρυσόψαρα...
ΥΠΟΜΟΝΗ-ΚΟΥΡΑΓΙΟ-ΑΓΑΠΗ θέλει.
Τα ξέχασες όμως και αυτά?
Θέλω να πιστεύω πως μέσα σου έχεις ακόμα ΦΛΟΓΑ που είναι έτοιμη να κάψει τα πάντα και να φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείς...
- pagotatzis
φιλε gash αυτά όλα που γραφεις είναι όλα σωστά και ωραία
αλλα μήπως πρέπει να τα ακούσουν και μερικοί παίχτες .αυτοί δεν πρέπει να στηρίξουν??αυτοί δεν πρέπει να δείξουν την αγάπη τους προς την ομάδα?αυτοί δεν πρέπει να κάνουν υπομονή?
εγώ και εσύ χαλάμε το κλίμα τις ομάδας???
αν είναι έτσι να μην ασχοληθώ άλλο!
εμείς θα πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά αλλα πρώτα πρέπει και η παιχτεs na αφισουν τους εγωισμούς και να τα δώσουν όλα για την ομάδα.
μακάρι να το κάνουν
πάντως με τέτοιους χαρακτήρες (και δεν το εννοώ αρνητικά αυτό)δύσκολα να δούμε κάτι τέτοιο
αλλα μήπως πρέπει να τα ακούσουν και μερικοί παίχτες .αυτοί δεν πρέπει να στηρίξουν??αυτοί δεν πρέπει να δείξουν την αγάπη τους προς την ομάδα?αυτοί δεν πρέπει να κάνουν υπομονή?
εγώ και εσύ χαλάμε το κλίμα τις ομάδας???
αν είναι έτσι να μην ασχοληθώ άλλο!
εμείς θα πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά αλλα πρώτα πρέπει και η παιχτεs na αφισουν τους εγωισμούς και να τα δώσουν όλα για την ομάδα.
μακάρι να το κάνουν
πάντως με τέτοιους χαρακτήρες (και δεν το εννοώ αρνητικά αυτό)δύσκολα να δούμε κάτι τέτοιο
Όμως... Τελικά... Ποιό είναι το πρόβλημα μας?
Για μένα...
Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι απο τραυματιμούς, κακές μεταγραφικές επιλογές, αστεία ατομικά και ατυχία, φτάσαμε στο σημείο η άμυνά μας που πέρισυ μας έδινε νίκες σε μάτς που δεν ήμασταν καν καλύτεροι απο τον αντίπαλο, φέτος να μας στερεί νίκες που δικαιούμαστε βάση απόδοσης έναντι του αντιπάλου (πχ Βαλερένγκα, Χέρενφεν, Τρίπολη, οσφπ)...
Το δεύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι πέρισυ ενώ συχνά δεν παίζαμε καθόλου μπάλα, συνήθως με την πρώτη ευκαιρία μας βάζαμε γκόλ και μας αρκούσε για να πάρουμε τη νίκη, ενώ αντίθετα φέτος παίζοντας καλύτερα επιθετικά (και σίγουρα δεν πονάνε τα μάτια σου όταν μας βλέπεις, πλήν 2ου ημιχρόνου με Χερενφεν εκεί, 1ου ημιχρόνου με Λειβαδιά εδώ και ενός 30λέπτου στο 1ο με τον οσπφ) οι ευκαιρίες που χάνουμε είναι πολύ περισσότερες και τις συνήθως δεν τις αξιοποιούμε και χάνουμε νίκες που αντικειμενικά δικαιούμαστε...
Τα δύο πρώτα προβλήματα αργά ή γρήγορα θα λυθούν... Ελπίζω όμως όχι αργά γιατί τότε θα είναι πολύ αργά για ορισμένους...
Το τρίτο πρόβλημα όμως που δεν θα λυθεί εύκολα είναι ο "πήχης"... Ο πήχης που μπήκε ψηλά και άντε τώρα πήδα τον... Πέρισυ λόγω μακροχρόνιας πείνας, ανεχόμασταν τραγικό ποδόσφαιρο και ήμασταν σούπερ ικανοποιημένοι όταν ερχόταν η νίκη έστω και με 1-0 ή ακόμα και η ισοπαλία εκτός έδρας δεν μας πολυχάλαγε...Για θέαμα δεν μιλούσαμε, ψιλά γράμματα... Φέτος όμως, λόγω της περσινής επιτυχημένης σεζόν που η ομάδα αντικειμενικά έκανε πρωταθλητισμό (αφού ήταν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν κοντά στον πρωταθλητή, ανοίξτε λεξικό όσοι θέλετε διευκρινήσεις), ο κόσμος είχε άλλες προσδοκίες... Ήθελε τουλάχιστον την επανάληψη της περσινής πορείας, σταθεροποίηση των κεκτημένων, σίγουρα ένα τουλάχιστον σκαλί παραπάνω και αν γίνεται και πιο καλό ποδόσφαιρο (η εξέλιξη του ανθωπίνου είδους το επιτάσσει)... Με λίγα λόγια ήθελε πρωταθλητισμό, όπως του είχαν υποσχεθεί πρόεδρος, προπονητής, παίκτες και λοιποί παράγοντες επανελλειμένα ότι θα συμβεί φέτος... Αντ'αυτού, στο γήπεδο παρουσιάστηκε (για τους δύο λόγους που προανέφερα) μια ομάδα που δεν έδειξε ικανή (βέβαια όσο ικανός μπορεί να φανεί ή να μην φανεί κάποιος μέσα σε 7 επίσημα και 4 φιλικά κάποιος) όχι απλώς να πάει καλύτερα και να παρουσιάσει πρόοδο, βελτίωση και εξέλιξη, αλλά δεν έδειχνε ούτε καν ικανή να διατηρήσει τα κεκτημένα (4η θέση, ανταγωνισμός με την αθήνα για τη 2η θέση, άρτια οργάνωση, συμπαγής άμυνα)...
Όπως προείπα, τα προβλήματα αργά ή γρήγορα θα λυθούν... Η ομάδα θα παίξει τουλάχιστον το ίδιο καλά με πέρισυ και κατα πάσα πιθανότητα και αρκετά καλύτερα... Ελπίζω μόνο να μην είναι αργά
Για μένα...
Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι απο τραυματιμούς, κακές μεταγραφικές επιλογές, αστεία ατομικά και ατυχία, φτάσαμε στο σημείο η άμυνά μας που πέρισυ μας έδινε νίκες σε μάτς που δεν ήμασταν καν καλύτεροι απο τον αντίπαλο, φέτος να μας στερεί νίκες που δικαιούμαστε βάση απόδοσης έναντι του αντιπάλου (πχ Βαλερένγκα, Χέρενφεν, Τρίπολη, οσφπ)...
Το δεύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι πέρισυ ενώ συχνά δεν παίζαμε καθόλου μπάλα, συνήθως με την πρώτη ευκαιρία μας βάζαμε γκόλ και μας αρκούσε για να πάρουμε τη νίκη, ενώ αντίθετα φέτος παίζοντας καλύτερα επιθετικά (και σίγουρα δεν πονάνε τα μάτια σου όταν μας βλέπεις, πλήν 2ου ημιχρόνου με Χερενφεν εκεί, 1ου ημιχρόνου με Λειβαδιά εδώ και ενός 30λέπτου στο 1ο με τον οσπφ) οι ευκαιρίες που χάνουμε είναι πολύ περισσότερες και τις συνήθως δεν τις αξιοποιούμε και χάνουμε νίκες που αντικειμενικά δικαιούμαστε...
Τα δύο πρώτα προβλήματα αργά ή γρήγορα θα λυθούν... Ελπίζω όμως όχι αργά γιατί τότε θα είναι πολύ αργά για ορισμένους...
Το τρίτο πρόβλημα όμως που δεν θα λυθεί εύκολα είναι ο "πήχης"... Ο πήχης που μπήκε ψηλά και άντε τώρα πήδα τον... Πέρισυ λόγω μακροχρόνιας πείνας, ανεχόμασταν τραγικό ποδόσφαιρο και ήμασταν σούπερ ικανοποιημένοι όταν ερχόταν η νίκη έστω και με 1-0 ή ακόμα και η ισοπαλία εκτός έδρας δεν μας πολυχάλαγε...Για θέαμα δεν μιλούσαμε, ψιλά γράμματα... Φέτος όμως, λόγω της περσινής επιτυχημένης σεζόν που η ομάδα αντικειμενικά έκανε πρωταθλητισμό (αφού ήταν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν κοντά στον πρωταθλητή, ανοίξτε λεξικό όσοι θέλετε διευκρινήσεις), ο κόσμος είχε άλλες προσδοκίες... Ήθελε τουλάχιστον την επανάληψη της περσινής πορείας, σταθεροποίηση των κεκτημένων, σίγουρα ένα τουλάχιστον σκαλί παραπάνω και αν γίνεται και πιο καλό ποδόσφαιρο (η εξέλιξη του ανθωπίνου είδους το επιτάσσει)... Με λίγα λόγια ήθελε πρωταθλητισμό, όπως του είχαν υποσχεθεί πρόεδρος, προπονητής, παίκτες και λοιποί παράγοντες επανελλειμένα ότι θα συμβεί φέτος... Αντ'αυτού, στο γήπεδο παρουσιάστηκε (για τους δύο λόγους που προανέφερα) μια ομάδα που δεν έδειξε ικανή (βέβαια όσο ικανός μπορεί να φανεί ή να μην φανεί κάποιος μέσα σε 7 επίσημα και 4 φιλικά κάποιος) όχι απλώς να πάει καλύτερα και να παρουσιάσει πρόοδο, βελτίωση και εξέλιξη, αλλά δεν έδειχνε ούτε καν ικανή να διατηρήσει τα κεκτημένα (4η θέση, ανταγωνισμός με την αθήνα για τη 2η θέση, άρτια οργάνωση, συμπαγής άμυνα)...
Όπως προείπα, τα προβλήματα αργά ή γρήγορα θα λυθούν... Η ομάδα θα παίξει τουλάχιστον το ίδιο καλά με πέρισυ και κατα πάσα πιθανότητα και αρκετά καλύτερα... Ελπίζω μόνο να μην είναι αργά

Ρε αδελφέ θα μας τρελάνεις;;; Έχουμε μερίδιο ευθύνης επειδή τους πιέσαμε;;; Αν δεν μπορούν την πίεση να πάνε να παίξουν στον Εργοτέλη και όχι στον ΠΑΟΚ. Όλες οι μεγάλες ομάδες του κόσμου με πολύ λαό έχουν πίεση από τους οπαδούς τους. Αν δεν μπορούν την πίεση να πηδήξουν από το καράβι... Όταν κάθε τέλος του μήνα πέρνουν τους παχυλούς μισθούς τους φεύγει η πίεση;;;keep_paokizein έγραψε:Εχουμε μερίδιο ευθύνης για την κακή ψυχολογία της ομάδας. Η πίεση φέτος μεταφέρθηκε από νωρίς στους παίκτες οι οποίοι παίζουν με το φόβο μήπως δεν κερδίσουν με ολέθρια αποτελέσματα. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την ψυχολογία και να απαλλάξουμε την ομάδα από το άγχος της γκρίνιας και της αμφισβήτησης.
Μα έχεις δίκιο Παγωτατζή.
Εδώ είναι θέμα Σάντος.
Μπορεί να φέρει αγωνιστική πειθαρχία?
Κάποιοι σηκώσανε τον αμανέ ψηλά.
Κόψιμο κώλους...
Φάνηκε αυτό κάτι συμβαίνει.
Απο που?
Μα όταν κλείνονται για 1 ώρα στα αποδυτήρια για να συζητήσουν και δεν θέλουν τον Σάντος παρόν κάτι έχει γίνει!
Ο προπονητής πρέπει να ξέρει και σε ποια στάση μαμιούντε με τις γυναίκες τους και πόσες φορές χύνουν ή αν κάνουν φίφες αυτές!
Τι στον λούτσο θέλανε να πουν μόνοι τους και μιλάνε μετά για τραπέζια συμφιλίωσης κλπ?
Τι εννοεί ο Σάντος όταν λέει μετά ξέρω τι φταίει για δεύτερη φορά απο πέρσι?
Μπορεί να τους επαναφέρει και να διατηρήσει το κλίμα ΟΜΑΔΑΣ?
Ναι?
Έχει καλώς.
Όχι?
Τότε απέτυχε το έργο του.
Απέτυχε το έργο του τότε συνεπάγεται και αποτυχία της διοίκησης που είναι επιλογή της ο προπονητής.
Δεν τον διάλεξα ούτε εγώ ούτε εσύ.
Τι απομένει να δούμε?
Το έργο πως τελειώνει...
Πότε?
Κάπου τον Μάιο ή νωρίτερα τον Ιανουάριο αν δεν υπάρχει κλίμα ΟΜΑΔΑΣ-ΟΜΑΔΑΣ.
Εδώ είναι θέμα Σάντος.
Μπορεί να φέρει αγωνιστική πειθαρχία?
Κάποιοι σηκώσανε τον αμανέ ψηλά.
Κόψιμο κώλους...
Φάνηκε αυτό κάτι συμβαίνει.
Απο που?
Μα όταν κλείνονται για 1 ώρα στα αποδυτήρια για να συζητήσουν και δεν θέλουν τον Σάντος παρόν κάτι έχει γίνει!
Ο προπονητής πρέπει να ξέρει και σε ποια στάση μαμιούντε με τις γυναίκες τους και πόσες φορές χύνουν ή αν κάνουν φίφες αυτές!
Τι στον λούτσο θέλανε να πουν μόνοι τους και μιλάνε μετά για τραπέζια συμφιλίωσης κλπ?
Τι εννοεί ο Σάντος όταν λέει μετά ξέρω τι φταίει για δεύτερη φορά απο πέρσι?
Μπορεί να τους επαναφέρει και να διατηρήσει το κλίμα ΟΜΑΔΑΣ?
Ναι?
Έχει καλώς.
Όχι?
Τότε απέτυχε το έργο του.
Απέτυχε το έργο του τότε συνεπάγεται και αποτυχία της διοίκησης που είναι επιλογή της ο προπονητής.
Δεν τον διάλεξα ούτε εγώ ούτε εσύ.
Τι απομένει να δούμε?
Το έργο πως τελειώνει...
Πότε?
Κάπου τον Μάιο ή νωρίτερα τον Ιανουάριο αν δεν υπάρχει κλίμα ΟΜΑΔΑΣ-ΟΜΑΔΑΣ.
- Maximus
Παιδια, εχω μια ερωτηση, την οποια δεν την εκφραζω με ειρωνικο υφος αλλά πραγματικα με κανει εντυπωση και θα ηθελα μια εκτιμηση ή απάντηση απο οποιον ξερει...
Διαβαζοντας το βιογραφικο του Σαντος...διαπιστωνω ότι καταταχθηκε ατυπα το 2000 ως ο ενατος καλυτερος προπονητης του κοσμου...Εγω θελω να μαθω με πιο σκεπτικο αυτος ο ανθρωπος ηρθε ενα χρονο μετα στο Ελλαδισταν και την ΑΕΚ...Με ποια λογικη το εκανε αυτό; Ειχε καμια φιλια; Πραγματικα δεν ξερω,δεν το λεω ειρωνικα, αν καποιος ξερει ή μπορει να φανταστει...
ΥΓ.
Η παρουσα διοικηση εχει πολλες φορες αντρικια παραδεχθει οτι εχει κανει λαθη...εμεις γιατι θελουμε να πιστευουμε οτι ολα πανε τελεια;
Διαβαζοντας το βιογραφικο του Σαντος...διαπιστωνω ότι καταταχθηκε ατυπα το 2000 ως ο ενατος καλυτερος προπονητης του κοσμου...Εγω θελω να μαθω με πιο σκεπτικο αυτος ο ανθρωπος ηρθε ενα χρονο μετα στο Ελλαδισταν και την ΑΕΚ...Με ποια λογικη το εκανε αυτό; Ειχε καμια φιλια; Πραγματικα δεν ξερω,δεν το λεω ειρωνικα, αν καποιος ξερει ή μπορει να φανταστει...
ΥΓ.
Η παρουσα διοικηση εχει πολλες φορες αντρικια παραδεχθει οτι εχει κανει λαθη...εμεις γιατι θελουμε να πιστευουμε οτι ολα πανε τελεια;
Πως θα λυθούν αργά ή γρήγορα arisk οι κακές μεταγραφικές επιλογές;;; Τον Ιανουάριο;; θα είναι όχι μόνο αργά, αλλά πολύ αργά... Και τον Ιανουάριο που θα βρεις λεφτά (π.χ. να σπάσεις το συμβόλαιο του Τσιρίλο και να πάρεις έναν μπακ της προκοπής;). Δεν υπάρχει ατυχία φέτος, απλά πέρνουμε αυτό που μας αξίζει. Πέρυσι είχαμε τύχη, αλλά δεν είναι κάθε μέρα πασχαλιά... Αν δεν παίξουμε λίγη μπάλα φέτος δεν θα κάνουμε τίποτα.arisk έγραψε:Όμως... Τελικά... Ποιό είναι το πρόβλημα μας?
Για μένα...
Πόσες ευκαιρίες κάναμε με τη Χίρενφέιν στην Τούμπα;;; μία, δύο; πόσες στην Ολλανδία;;; δύο;; άντε τρεις;;; με το γαύρο;;; δύο;; τρεις;; όχι παραπάνω...
Αν σας φαίνονται πολλές θυμηθείτε παλιά παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Ενδεικτικά είδα προχθές το βίντεο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2 το 2004. Να θυμίσω ενδεκάδα: Τοχού, Κουτσόπουλος, Φουτσίνι, Ουντέζε, Βόκολος, Μάρκος, Μαλαδένης, Σπάσιτς, Χάγκαν, Γιασεμής, Σαλπιγγίδης. Μετρήστε ευκαιρίες: http://www.paokmedia.com/play.php?vid=371
Εγώ μέτρησα 10 χωρίς τα 3 γκολ! Θυμάστε κανένα παιχνίδι τα τελευταία 2 χρόνια που κάναμε 10 ευκαιρίες;;; εγώ όχι... και να μην πω τι θα γίνει φέτος έτσι και χάνουμε κανένα ματς με 0-2 στο 40΄Δεν το γυρνάμε το ματς με τίποτα... και φέτος έχουμε 10 φορές καλύτερο υλικό από τότε...