Razvan Lucescu III

Συζήτηση για το έμψυχο υλικό της ομάδας
Άβαταρ μέλους
Afanas

Re: Razvan Lucescu III

Δημοσίευση από Afanas »

Ήθελα να κάνω μια στατιστική ανάλυση της σεζόν πριν το παιχνίδι με τον Αστέρα, αλλά δεν πρόλαβα οπότε την κάνω τώρα που έχουμε και διακοπή και είμαστε στην καλύτερή μας φάση έχοντας 8 σερί νίκες και αήττητο 10 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις.

Αρχικά, έχουμε παίξει 28 παιχνίδια (15 πρωτάθλημα, 12 Ευρώπη, 1 κύπελλο) και μέχρι το τέλος της χρονιάς έχουμε σίγουρα άλλα 24 (11+10 πρωτάθλημα, 2 Ευρώπη, 1 κύπελλο) και μπορεί με προκρίσεις να παίξουμε μέχρι +5 στην Ευρώπη και +5 στο κύπελλο. Άρα μέγιστο 34 παιχνίδια ακόμα.

Στα 28 παιχνίδια που παίξαμε έχουμε 21Ν-5Ι-2Η με 69-23 γκολ. Δηλαδή, σκοράρουμε 3 γκολ για κάθε ένα που δεχόμαστε και νικάμε το 75% των παιχνιδιών μας σε όλες τις διοργανώσεις! Παίζει μόνο η Real και η Leverkusen να μας περνάνε σε αυτά τα στατιστικά.

Αν και τα παιχνίδια που δεν κερδίσαμε είναι λίγα, η βασική στατιστική διαφορά που φαίνεται να προκύπτει σε σχέση με τα ματς που κερδίσαμε, είναι το πόσα γκολ βάζουμε. Σε 5 από τις 7 "γκέλες" της σεζόν δεν βάλαμε γκολ (3 φορές 0-0, 0-1 και 0-2) ενώ κατά μέσο όρο όταν κερδίζουμε βάζουμε 3.1 γκολ!
Δηλαδή, παρότι γενικά η αμυντική μας λειτουργία είναι το μόνο σημείο που ακόμα και τώρα προβληματίζει, φαίνεται ότι αυτό που μας έλειπε όσες φορές δεν κερδίσαμε ήταν η καλή μας επίθεση. Εξάλλου, έχουμε μάθει φέτος να μην λειτουργούμε στη λογική του μισό-μηδέν. Στα μισά μας παιχνίδια (14/28) έχουμε σκοράρει 3+ γκολ και σε πάνω από τις μισές μας νίκες (12/21) έχουμε δεχτεί γκολ. 4 φορές μάλιστα δεχτήκαμε 2 γκολ και κερδίσαμε! Οπότε φέτος περισσότερο από ποτέ, φαίνεται να ακολουθούμε την λογική θα βάλουμε περισσότερα από όσα φάμε, και τα πάμε μια χαρά. Το άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις σε 1 αγώνα σκοράραμε ακριβώς 1 γκολ, κι αυτό έγινε στο 25ο μας παιχνίδι, και το μοναδικό για το κύπελλο ως τώρα.

Αν πάμε να δούμε τι κάνουμε ξεχωριστά στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη, θα δούμε ότι έχουμε καλύτερη επίθεση και άμυνα στο πρωτάθλημα, αλλά μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα παίρνουμε 2.33 βαθμούς/αγώνα με 2.6 - 0.73 γκολ/αγώνα, ενώ στην Ευρώπη, 2.5 βαθμούς/αγώνα με 2.48 - 1 γκολ/αγώνα. Η επίθεση δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά (πριν τα 2 τελευταία ματς ήταν καλύτερη η επίθεση στην Ευρώπη), αλλά η άμυνα έχει αρκετή διαφορά, αφού στους ομίλους φάγαμε 10 γκολ σε 6 ματς, χωρίς ούτε ένα clean sheet. Μάλιστα, τα 8/10 γκολ τα φάγαμε από τις πιο αδύναμες ομάδες που όμως είναι ποιοτικότερες από τις ελληνικές μικρομεσαίες. Αυτό δείχνει ότι όταν παίζουμε ανοιχτά απέναντι σε ομάδες που έχουν ποιότητα, είμαστε ευάλωτοι πίσω. Και στην Ελλάδα απέναντι στο ποκ φάγαμε από 2 γκολ σε όλα τα ματς. Όσο για την συγκομιδή βαθμών νομίζω πρέπει να δούμε το πότε βάζουμε τα γκολ μας για να καταλάβουμε το πώς ίσως προέκυψε η διαφορά μεταξύ πρωταθλήματος κι Ευρώπης.

Τι γίνεται στο πρωτάθλημα:
Εικόνα

Στο διάγραμμα αυτό βλέπουμε πόσα γκολ βάλαμε (με μαύρο) και φάγαμε (με κόκκινο) ανά πεντάλεπτο. Δηλαδή για παράδειγμα, βλέπουμε ότι μια φορά σκοράραμε στο πρώτο 5λεπτο ενός αγώνα και ποτέ δεν δεχτήκαμε γκολ στα τρία πρώτα 5λεπτα ενός αγώνα. Τι μας λέει γενικά το διάγραμμα; Ότι τα παιχνίδια μας στο πρωτάθλημα ξεκινάνε κάπως ήρεμα χωρίς πολλά γκολ και μετά το 20λεπτο παίρνουμε μπρος και ως το ημίχρονο έχουμε στατιστικά 1.26 γκολ! Σύνολο 19 υπέρ, 4 κατά, άρα μέσος όρος διαφοράς 1 γκολ ανά πρώτο ημίχρονο! Τα δεύτερα ημίχρονα επίσης ξεκινάνε με ένα σβηστό πεντάλεπτο και μετά πάλι ο ΠΑΟΚ αρχίζει να σκοράρει με τρομερά νούμερα από το 51 ως το 60 και από το 71 ως το 80, ενώ δεχόμαστε και λίγα γκολ. Μετά το 80 όμως βλέπουμε μια διαφορετική εικόνα με τον ΠΑΟΚ να έχει μόλις 1 γκολ (το 4-1 στην Τρίπολη) και τους αντιπάλους να έχουν πετύχει 4! Το πιο παραγωγικό 5λεπτο των αντιπάλων μας είναι οι καθυστερήσεις με 3 γκολ, 2 από τα οποία μας στέρησαν 3 βαθμούς. Αυτό λοιπόν, είναι ένα σημείο που θέλει προσοχή ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Τι γίνεται στην Ευρώπη;
Εικόνα
Πολύ διαφορετικό το ίδιο διάγραμμα στην Ευρώπη. Η ξεκάθαρη υπεροχή που έχουμε στα πρώτα ημίχρονα στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει, ειδικά αν δούμε μόνο τους ομίλους όπου στα πρώτα ημίχρονα 3 βάλαμε 3 φάγαμε. Και στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα είναι ισορροπημένα ως και το 70. Από το 71 και μετά όμως 14(!) γκολ ο ΠΑΟΚ 2 οι αντίπαλοι (8-2 αν υπολογίσουμε μόνο τους ομίλους), και τα 2 γκολ που φάγαμε ήταν τα πέναλτι της Ελσίνκι στις καθυστερήσεις που δεν μας κόστισαν. Αντίθετα, εμείς πήραμε τις 4/5 νίκες μας στους ομίλους χάρη σε γκολ στο τέλος των παιχνιδιών. Στους ομίλους λοιπόν, 8-8 ως το 70, 8-2 από το 71 και μετά!

Οριακά παιχνίδια άρα στην Ευρώπη που όμως βγάλαμε χαρακτήρα και τα πήραμε στο τέλος. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ πιο εύκολοι αντίπαλοι, οπότε συνήθως προηγούμαστε από το ημίχρονο και τα καθαρίζουμε πριν το 80. Στα λίγα ματς που ήταν οριακά όμως (πχ με ΟΦΗ, Άρη, ΠΑΟ), όχι μόνο δεν καταφέραμε να τα κερδίσουμε στο τέλος αλλά χάσαμε ένα και ισοφαριστήκαμε σε ένα.

Προσωπικά πιστεύω ότι η Ευρώπη μας έκανε πάρα πολύ καλό, ακριβώς επειδή βγάλαμε αυτό τον χαρακτήρα και πήραμε οριακά παιχνίδια, κερδίσαμε αυτοπεποίθηση και τώρα που δένει καλύτερα η ομάδα θα βγάλει αυτό τον χαρακτήρα και στην Ελλάδα όταν χρειαστεί.
Άβαταρ μέλους
lamosas
Bet Guru 2024

Δημοσίευση από lamosas »

Ωραίος ο Αφάνας. Ανάλυση πρωτότυπη που δεν την έχουμε δει πουθενά. Ευχαριστούμε
Άβαταρ μέλους
Logistis

Δημοσίευση από Logistis »

"Έχω μάθει στην Ελλάδα πως σήμερα μπορεί να είσαι κάτι σαν Θεός, την επόμενη να είσαι ο χειρότερος στον κόσμο, μετά ξανά καλός και μετά ο χειρότερος. Θα θυμάμαι πάντα στη ζωή μου τις στιγμές που νικήσαμε όταν έκλαψα από χαρά. Θα θυμάμαι όμως και το περσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όταν κάποιοι με έφτυσαν και αυτό ήταν μάθημα για εμένα. Το μεγαλύτερο προσόν για κάποιο πετυχημένο είναι μετά από κάθε πτώση να σηκώνεται αμέσως και νιώθω πως αυτό είναι ο ΠΑΟΚ"

Από την ομιλία σήμερα στην παρουσίαση του βιβλίου
Cocobill

Δημοσίευση από Cocobill »

Logistis έγραψε:"Έχω μάθει στην Ελλάδα πως σήμερα μπορεί να είσαι κάτι σαν Θεός, την επόμενη να είσαι ο χειρότερος στον κόσμο, μετά ξανά καλός και μετά ο χειρότερος. Θα θυμάμαι πάντα στη ζωή μου τις στιγμές που νικήσαμε όταν έκλαψα από χαρά. Θα θυμάμαι όμως και το περσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όταν κάποιοι με έφτυσαν και αυτό ήταν μάθημα για εμένα. Το μεγαλύτερο προσόν για κάποιο πετυχημένο είναι μετά από κάθε πτώση να σηκώνεται αμέσως και νιώθω πως αυτό είναι ο ΠΑΟΚ"

Το ωραίο είναι ότι αυτοί που έφτυναν τον Λουτσέσκου πέρσι στην Τούμπα όπως και αυτοί που τον έβριζαν, τώρα αισθάνονται δικαιωμένοι και λένε "καλά κάναμε και του κάναμε "κριτική" και έτσι χάρη σε εμάς κατάλαβε τα λάθη του και διόρθωσε της εμμονές του ώστε η ομάδα να πετάει"
psychologos

Δημοσίευση από psychologos »

Πρώτη φορά που συνεννοουνται διοίκηση και προπονητής. Η διάθεση Ιβάν και η αποφάσεις στα θέλω του προπονητή έχουν αυτό το απλό αποτέλεσμα
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Ρουμάνος έγραψε:"Το μεγαλύτερο προσόν για κάποιο πετυχημένο είναι μετά από κάθε πτώση να σηκώνεται αμέσως και νιώθω πως αυτό είναι ο ΠΑΟΚ"

Αντιγράφει ξεδιάντροπα τον Παυλάρα ο Ρουμάνος... :twisted:
Άβαταρ μέλους
Ettien26

Δημοσίευση από Ettien26 »

Η καλή πορεία και το καλό ποδόσφαιρο που παίζουμε τα περισσότερα οφείλονται στο ότι μπήκαμε στους ευρωπαϊκούς ομίλους.
Ετσι η ομάδα είχε τον χρόνο να μονταριστεί καλύτερα με ηρεμία και χωρίς γκρίνιες.
ΚΩΣΤΑΣ2019

Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ2019 »

Cocobill έγραψε:
Logistis έγραψε:"Έχω μάθει στην Ελλάδα πως σήμερα μπορεί να είσαι κάτι σαν Θεός, την επόμενη να είσαι ο χειρότερος στον κόσμο, μετά ξανά καλός και μετά ο χειρότερος. Θα θυμάμαι πάντα στη ζωή μου τις στιγμές που νικήσαμε όταν έκλαψα από χαρά. Θα θυμάμαι όμως και το περσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όταν κάποιοι με έφτυσαν και αυτό ήταν μάθημα για εμένα. Το μεγαλύτερο προσόν για κάποιο πετυχημένο είναι μετά από κάθε πτώση να σηκώνεται αμέσως και νιώθω πως αυτό είναι ο ΠΑΟΚ"

Το ωραίο είναι ότι αυτοί που έφτυναν τον Λουτσέσκου πέρσι στην Τούμπα όπως και αυτοί που τον έβριζαν, τώρα αισθάνονται δικαιωμένοι και λένε "καλά κάναμε και του κάναμε "κριτική" και έτσι χάρη σε εμάς κατάλαβε τα λάθη του και διόρθωσε της εμμονές του ώστε η ομάδα να πετάει"
« ἄφες αὐτοῖς· οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι»
Άβαταρ μέλους
Χωρικός

Δημοσίευση από Χωρικός »

Μια χαρά ...οίδασι αλλά τέλος πάντων!
Άβαταρ μέλους
Athens

Δημοσίευση από Athens »

λεμε για το ροτεισον που κανει ο Λουτσε και ειναι φανταστικο αλλα και αλλες φορες αυτο το ροτεισον μας εφερε αποκλεισμους και καταστροφικα αποτελεσματα...
φετος κουμπωσε και ολα καλα, μαλλον η ποιοτητα παικτων που εχουμε μας φερνει πρωτους εκτος απο κατι ανορθογραφιες του ροστερ ...
τεσπα για μενα ο Λουτσε με τα καλα του και με τα κακα του ειναι ο κορυφαιος προπονητης που ανεδειξε ο ιδιος ο ΠΑΟΚ
icue

Δημοσίευση από icue »

Ο ορος rotation ειναι παρεξηγημενος. Ειναι αλλο να κανεις 8 αλλαγες μια φορα το τριμηνο σε κανα κυπελλο που οι παικτες δεν ξερουν που πατανε και που βρισκονται και αλλο να εχεις ενσωματωσει στο rotation 20 παικτες και να λογιζονται ολοι βασικοι. Το δευτερο εγω δεν το εχω ξαναδει στον ΠΑΟΚ.
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

Για την ακριβεια δεν το εχει επιχειρησει ποτε ξανα ελληνικη ομαδα. Ηθελημενα .
Δεν μιλαμε να εχεις τραυματισμους και να αναγκαζεσαι. Εδω μιλαμε για 5-6-7 αλλαγες σε καθε ματς. Παρανοια
Ειναι τρομερο αυτο που κανει φετος.
Άβαταρ μέλους
-keeper-

Razvan Lucescu III

Δημοσίευση από -keeper- »

Είναι ο μονος προπονητης (τουλάχιστον εν Ελλάδι) που έχει μιλήσει εδώ και καιρό για το ποσο έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο με τις 5 αλλαγές

Ο Αμπελ είχε πει κάτι που θεωρούσα σωστό .. ότι όταν ο ΠΑΟΚ θα έχει δυο ισάξιες 11δες θα είναι καλά .

Τώρα έρχεται ο Λουτσεσκου και παρουσιάζει μια ομάδα που ενώ κάνει σε ΚΑΘΕ αγώνα τόσο εκτεταμένο ροτεισον, η ομάδα αποδίδει το ίδιο σαν να έχει 2 ισάξιες 11δες.
Εγώ τουλάχιστον δεν το έχω ξαναδεί .

Αυτό κατ εμε δείχνει και πόση δουλειά έχει κάνει και ποσο μπροστά είναι από άλλους .
Γιατί αν είναι δύσκολο να κανείς ομάδα ένα κλειστό γκρουπ 15-16 παικτών, πόσο μάλλον να το ανοίξει σε 24-25.
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Είναι όλα μια πλεκτάνη του Paokmania, για να μην κερδίζει κανείς 11/11 στον Ξερόλα :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Мир

Δημοσίευση από Мир »

Το μπασκετ ειναι χρονια μπροστα με τις απεριόριστες αλλαγες και διακοπη χρονου αλλά ακόμα δεν το πηρανε χαμπαρι στην Ουεφα.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”