Europemania II

Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Re: Europemania II

Δημοσίευση από Doomlord4 »

Μπαρκαρούτσος έγραψε:Εσείς εδώ μέσα που τα υπολογίζετε και τα σκέφτεστε:

Εικόνα

1) Που βρήκες την φωτογραφία μου;
2) Την ανέβασες για να μην μπορώ να μπω στις θύρες 1-2-3 έτσι;
Άβαταρ μέλους
Afanas

Δημοσίευση από Afanas »

Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω κι εγώ τα χνάρια του Doom και να ξεφύγω από τον ελληνικό βούρκο και θα αναλύσω τι συμβαίνει με την απευθείας πρόκριση στο Europa League...

Τα 8 (7 τελικά) εμπόδια για τον ΠΑΟΚ:

Όπως ήδη έχει εξηγηθεί σε προηγούμενα post, με το νέο σύστημα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν ο νικητής του Europa Conference League (ECL) έχει εξασφαλισμένη παρουσία στο Champions League (CL) ή τους ομίλους του Europa League (EL) μέσω εγχώριων διοργανώσεων, τότε την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του EL παίρνει η ομάδα των προκριματικών (του EL) με την καλύτερη 5ετή βαθμολογία. Οπότε βασική προϋπόθεση για να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ αυτό τον κανονισμό είναι:
1) Να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του EL, είτε κατακτώντας το κύπελλο, είτε τερματίζοντας δεύτερος ενώ ο πρωταθλητής έχει πάρει και το κύπελλο.
2) Ο νικητής του ECL να έχει εξασφαλίσει καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο από πρωτάθλημα η κύπελλο.

Όλα τα παρακάτω λοιπόν έχουν νόημα μόνο αν γίνουν αυτά τα δύο βασικά. Μέχρι τώρα το ECL το έχουν κατακτήσει η Roma, που είχε θέση στο CL και η West Ham που δεν είχε βγει Ευρώπη από το πρωτάθλημα. Οπότε 50-50 μέχρι τώρα.

Αν συμβούν αυτά τα 2, λοιπόν, πρέπει να δούμε ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του EL και ποια έχει την υψηλότερη 5ετή βαθμολογία.
Τα 5 πρώτα πρωταθλήματα δεν έχουν καμία θέση στα προκριματικά του EL οπότε τα ξεχνάμε και βλέπουμε την 5ετή βαθμολογία της UEFA χωρίς ομάδες από αυτά τα πρωταθλήματα:

Εικόνα

Υπάρχουν 21 ομάδες με καλύτερη βαθμολογία αυτή την στιγμή που θα μπορούσαν να βγουν στα προκριματικά του EL. Ο ολυμπιακός εφόσον έχουμε πάρει εμείς το κύπελλο δε θα είναι στο EL οπότε μένουν 20 ομάδες. Από αυτές τις 20 όμως, πολλές θα πάνε στο CL ή απευθείας στους ομίλους του EL και άλλες ίσως δεν βγουν καθόλου Ευρώπη ή πάνε στο ECL. Με βάση τη δυναμική των ομάδων και την τωρινή τους θέση στο πρωτάθλημα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η Porto, η Benfica, η Feyenoord, οι Rangers, η PSV, η Sporting, η Salzburg, η Alkmaar, η Slavia Praha, η Red Star και η Young Boys θα πάνε CL ή ομίλους EL και ότι η Basel δεν θα βγει στην Ευρώπη. Οπότε έφυγαν 12 από τις 20 κι έμειναν 8.

Εικόνα

Ajax βρίσκεται 5ος αυτή τη στιγμή και αυτή η θέση θα τον οδηγούσε στα προκριματικά του EL αν έπαιρνε το κύπελλο κάποιος από τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Παρόλα αυτά βρίσκεται σε ανοδική πορεία οπότε θεωρώ αρκετά πιθανό να προσπεράσει την 4η Twente ή να πάρει αυτός το κύπελλο και να μην αποτελέσει πρόβλημα.

Shakhtar βρίσκεται 4η αυτή την στιγμή, μια θέση που την βγάζει στο ECL, αλλά με παιχνίδια λιγότερα. Οπότε στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανό να πάρει το πρωτάθλημα ή στη χειρότερη να βγει 2η. Δύσκολο να βγει 3η ή πιο κάτω και να πάρει το κύπελλο. Οπότε και η Shakhtar γενικά κάπως δύσκολο να καταλήξει στο EL.

Club Brugge μπορεί να βρίσκεται αυτή την στιγμή εκτός θέσεων Ευρώπης, αλλά δεν είναι πολύ μακριά από την 4η θέση που θα μπορούσε να την βγάλει EL, ενώ και η κατάκτηση κυπέλλου θα την έβαζε στο EL. Επικίνδυνη μου φαίνεται γενικά η Club Brugge και το Βέλγιο γενικότερα.

-Τα έλεγε ο Doom για την Braga και όντως βρίσκεται στην 4η θέση που βγάζει προκριματικά EL. Και πως να την κουνήσεις από εκεί... Αν προσπεράσει κάποια από τις 3 μεγάλες τότε θα είναι δώρο άδωρο γιατί εκείνες είναι ακόμα πιο ψηλά στην ευρωβαθμολογία. Μόνη λύση είναι να την προσπεράσει κάποια μικρότερη ομάδα πχ Vitoria που όμως δεν φαίνεται πολύ πιθανό. Ας ελπίσουμε όμως.

-Ο δεύτερος μπελάς από το Βέλγιο είναι η Gent. Είναι στην 3η θέση που βγάζει EL σίγουρα ενώ και η 4η υπό προϋποθέσεις βγάζει EL. Μια λύση θα ήταν να προσπεράσει την Anderlecht που είναι 2η, αλλά μου φαίνεται δύσκολο στις θέσεις 3-4 να μην είναι ούτε η Gent ούτε η Club Brugge.

Dinamo Zagreb επίσης βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε θέση EL, αλλά είναι πιθανό να βγει πρώτη αφού είναι κοντά στην Hajduk. Ακόμα και να μην πάρει πρωτάθλημα θα μπορούσε να πάρει το κύπελλο κάποια άλλη ομάδα και να πάει στο ECL η Dinamo.

-Την Copenhagen την έβαλα γιατί νόμιζα ως δεύτερη μπορεί να βγει EL, αλλά μόλις είδα ότι στο κύπελλο έχει αποκλειστεί και αυτή και η 1η Midtjylland, οπότε απίθανο να βρεθεί στο EL. Έπρεπε να την είχα κόψει από την αρχή.

-Τέλος, η LASK είναι σε τροχιά 3-4 θέσης που την βγάζει EL. Εδώ δεν έχει σενάρια όμως, εδώ έχουμε μόλις 4 βαθμούς διαφορά οπότε απλά ας τους περάσουμε από φέτος. Είναι κοντά στο να αποκλειστούν και υποδέχονται την Toulouse τελευταία αγωνιστική. Με νίκη πιθανώς να βρεθούν στο ECL. Αν αποκλειστούν θα μας αρκούν 3 νίκες για να τους περάσουμε.

Συνοψίζοντας, υπάρχουν 7 ομάδες που θα μπορούσαν να μας πάρουν την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του EL. Ο Ajax, η Shakhtar και η Dinamo Zagreb πολύ πιθανό να μην βρεθούν στο EL και την LASK θα την προσπεράσουμε. Οπότε μας μένουν τα πιο δύσκολα εμπόδια από Βέλγιο που πρέπει να μην πάρουν εισιτήριο EL ούτε η Club Brugge, ούτε η Gent και από Πορτογαλία που πρέπει η Vitoria να σπάσει την κλασική 4άδα. Το συμπέρασμα είναι ότι μάλλον πολλά ζητάμε, αν βγούμε EL 99% θα έχουμε προκριματικά, αλλά δεν βλάπτει να ρίχνουμε κλεφτές ματιές στους πίνακες αυτούς. Κι επειδή όπως μας έμαθε ο Doom μαγειρεύουμε πριν πεινάσουμε, πρέπει να δούμε από τώρα τι γίνεται για του χρόνου.

Εικόνα

Στον αντίστοιχο πίνακα για του χρόνου, υπάρχουν 17 ομάδες από πάνω μας. Καλύτερα από τις φετινές 21 αλλά χωράει πολλή βελτίωση. Από τις 17 ομάδες σχεδόν σίγουρα θα φύγουν 3 από τις 4 πορτογαλικές και πολύ πιθανώς και οι 4 ολλανδικές καθώς επίσης και οι Rangers, Slavia, Shakhtar, Salzburg. Οπότε ήδη μένουμε με 6 μόνο ομάδες. Οι 5 από αυτές τις 6 είναι σε απόσταση βολής (<10 βαθμούς διαφορά) οπότε αν κάνουμε το καθήκον μας φέτος και του χρόνου στην Ευρώπη, πιθανώς να θέλουμε απλά να μην βγει EL η Club Brugge... Κι αυτήν δηλαδή δεν είναι αδύνατο να την προσπεράσουμε και να χρειαζόμαστε απλά τις 2 βασικές προϋποθέσεις για να μπούμε απευθείας ομίλους EL. Το σημαντικό πάντως είναι να περάσουμε την Braga γιατί είναι δύσκολο να σπάσει η 4άδα στην Πορτογαλία.

Ελπίζω να στάθηκα αντάξιος του Doom και περιμένω feedback :D :pano:
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Κυρίες και Κύριοι....................

Ο AFANAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:pano:
:opaokara:
:nairepaok:
Άβαταρ μέλους
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

doomlord-slnc-afanas
Οι 3 ευρω-σωματοφύλακες
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

AFANA τον πίνακα τον έχω έτοιμο (θέλουν update οι θέσεις στο πρωτάθλημα)

Δεν θα τον ανεβάσω σήμερα ΦΥΣΙΚΑ

Σου ανήκει η ΔΟΞΑ σήμερα! :opaokara: :pano:

Είναι στα βασικά ΟΛΟιΔΙΟΙ

Ακόμα και στην Inception βαθμολογία που ανέβασες είμαστε στα ίδια (εγώ απλά έβαλα έναν αστερίσκο στον 1η πίνακα)

Ίσως εκεί να βάζαμε και την Βασιλεία,επειδή είναι ακόμα μέσα στο Κύπελλο!

Χίλια μπράβο παλικάρι μου!!!!!!!!!!!!!!!!

Εσύ και ο SLNC-26 θα είστε οι αντικαταστάτες μου :mrgreen:
Και ελπίζω και άλλοι 100!
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

john4serres έγραψε:doomlord-slnc-afanas
Οι 3 ευρω-σωματοφύλακες
:lol:
Άβαταρ μέλους
Afanas

Δημοσίευση από Afanas »

Χωρίς εσένα Doom δεν θα μου είχε περάσει καν από το μυαλό τίποτα από όλα αυτά, οπότε δική σου είναι όλη η δόξα
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Άσε ρε τα σάπια
Ο πίνακας σου είναι γαμάτος! :mrgreen:

Απλά να μου επιτρέψεις μόνο κάτι για αυτόν της επόμενης χρονιάς
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Εικόνα

Έχουμε από πάνω μας 4 Πορτογαλικές και 4 Ολλανδικές ομάδες

Όπως βλέπουμε στον πίνακα,οι 4 Ολλανδικές μπορούν να μας αδειάσουν την γωνιά
Έχει για αυτές 3 θέσεις στο C.L και 1 στους ΟΜΙΛΟΥΣ του E.L

H 7η Πορτογαλία όμως έχει 3 τέτοιες θέσεις για 4 ομάδες

Οι πιο κοντινές σε εμάς είναι:

AZ Alkmaar_______50
Braga____________49

Το θέμα για του χρόνου είναι ποια χώρες θέλουμε στο Νο5 για να μας αδειάσει την Γωνιά

Εικόνα

Σφαγή για την 5η θέση
Ολλανδία με Γαλλία

Υπάρχει φυσικά και πολύ πιο πάνω η Pari.S.Z

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Afanas έγραψε:Club Brugge μπορεί να βρίσκεται αυτή την στιγμή εκτός θέσεων Ευρώπης, αλλά δεν είναι πολύ μακριά από την 4η θέση που θα μπορούσε να την βγάλει EL, ενώ και η κατάκτηση κυπέλλου θα την έβαζε στο EL. Επικίνδυνη μου φαίνεται γενικά η Club Brugge και το Βέλγιο γενικότερα.

-Τα έλεγε ο Doom για την Braga και όντως βρίσκεται στην 4η θέση που βγάζει προκριματικά EL. Και πως να την κουνήσεις από εκεί... Αν προσπεράσει κάποια από τις 3 μεγάλες τότε θα είναι δώρο άδωρο γιατί εκείνες είναι ακόμα πιο ψηλά στην ευρωβαθμολογία. Μόνη λύση είναι να την προσπεράσει κάποια μικρότερη ομάδα πχ Vitoria που όμως δεν φαίνεται πολύ πιθανό. Ας ελπίσουμε όμως.

-Ο δεύτερος μπελάς από το Βέλγιο είναι η Gent. Είναι στην 3η θέση που βγάζει EL σίγουρα ενώ και η 4η υπό προϋποθέσεις βγάζει EL. Μια λύση θα ήταν να προσπεράσει την Anderlecht που είναι 2η, αλλά μου φαίνεται δύσκολο στις θέσεις 3-4 να μην είναι ούτε η Gent ούτε η Club Brugge.
Στο Κύπελλο παίζουν Benfica - Braga
Το ξέρω βέβαια το έργο
Παίξτε all in Braga :mrgreen:

Στην Πορτογσλίσ θέλουμε

1)Πορτο-Μπενφίκα-Μπράγκα στις 3 πρώτες θέσεις
2) Να αποκλειστεί η Braga από το Κύπελλο
3) Να βγει 5ή και κάτω ή να μην πάρει κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις το Κύπελλο

Στο Βέλγιο είναι υπερνωρίς,αφού εκεί έχουν ότι ναναι σύστημα play-off!
Άβαταρ μέλους
Afanas

Δημοσίευση από Afanas »

Doomlord4 έγραψε: Ο πίνακας σου είναι γαμάτος! :mrgreen:
Χαχα ναι ο πίνακας μ'άρεσε κι εμένα :D
Το θέμα για του χρόνου είναι ποια χώρες θέλουμε στο Νο5 για να μας αδειάσει την Γωνιά
Η Γαλλία μου φαίνεται απρόβλεπτο πρωτάθλημα που εύκολα η Μαρσέιγ ή η Ρεν μπορεί να βγουν 5ες και να βρεθούν στο EL, ενώ στην Ολλανδία είναι κάπως πιο στάνταρ ότι οι 4 πρώτες θέσεις θα πάνε στους 4 δυνατούς. Κι εφόσον αυτή την στιγμή η Μπράγκα είναι η πιο κοντινή να προσπεράσουμε θα έλεγα καλύτερα να μείνουν έτσι όπως είναι που είναι και το πιθανότερο.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Doomlord4 έγραψε: Υπάρχει φυσικά και πολύ πιο πάνω η Pari.S.Z
Αυτή είναι ο βασικός μας ανταγωνιστής.
Άβαταρ μέλους
SLNC-26

Δημοσίευση από SLNC-26 »

Doomlord4 έγραψε: Εσύ και ο SLNC-26 θα είστε οι αντικαταστάτες μου :mrgreen:
Και ελπίζω και άλλοι 100!
1. "Όσο υπάρχουν δάσκαλοι, θα βγαίνουν μαθητάδες"

2. Πολύ καλή δουλειά, afanas!

4. Ένα συμπέρασμα που βγαίνει:
-Ποιος είναι ο ευκολοτερος τρόπος να πάμε απευθείας στους ομίλους του Europa League?
-Να κατακτήσουμε φέτος το Conference!!!
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Λυπάμαι την κακομοίρα ομάδα από το Aston του Birmhngham!
Άβαταρ μέλους
SLNC-26

Δημοσίευση από SLNC-26 »

Ας πάρει την Premier league, μη μπλέκεται στα πόδια μας. Αν ήταν οποιοδήποτε άλλος προπονητής πλην του Έμερι θα θεωρούσα δεδομένο.οτι θα υποτιμούσε το Conference για καλύτερο πλασάρισμα στο πρωτάθλημα. Με τον μάστερ των EL όλα είναι πιθανά
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ευρώπη”