Π.Α.Ο.Κ. Football Retro

Οτιδήποτε έχει σχέση με το ένδοξο παρελθόν της ομάδας μας, σε όλα τα αθλήματα και όχι μόνο...
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Re: Π.Α.Ο.Κ. Retro

Δημοσίευση από Aureliano Buendia »

Θεσπέσια ανατριχιαστικό..
Ο χρόνος διαστέλλεται σε σημείο που χάνει τις διαστάσεις του, γινέται ένα άμορφο κουκούλι που μας περιτυλίγει.
Κάποιοι μύστες επιτελούν το λειτουργικό τους.
Ένας άνθρωπος γεννημένος 2 χρόνια έπειτα από τη φωτογραφία διακτινίζεται, αλείφεται με την αστερόσκονη του χρόνου.
Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά τον PRAKTORINO και τους λοιπούς μύστες.
Άβαταρ μέλους
Platon

Δημοσίευση από Platon »

Πρακτορινε και Γκορντονα...τα σεβη μου αδελφια...

Πραγματικα τα σεβη μου. Το τοπικ αυτο, εχει ξεπερασει εδω και καιρο τα κλασσικα ορια των οπαδων του ΠΑΟΚ... Εχει καταντησει τοπος προσκυνηματος για πολλους ανθρωπους που εμειναν αγνοι κι ανεγγιχτοι απο τα σημερινα δρωμενα. Γνωριζω ανθρωπους που μπαινουν σαν επισκεπτες στο σαϊτ, μονο για να διαβασουν αυτο το τοπικ...
Ενας απο αυτους ειναι κι ο πατερας μου...

Κι αυτο οφειλετε μονο σε σενα Πρακτορινε διχως να θελω να μειωσω τη μεγαλη συνεισφορα των αλλων παιδιων...

Σας ευχαριστω γι' αυτο!!!
Άβαταρ μέλους
GORDON

Δημοσίευση από GORDON »

Αδερφέ Πλάτωνα,

που να βρω λόγια μετά από αυτά που διάβασα...

Δίνεις απάντηση σε μια ερώτηση που με βασάνιζε για χρόνια: γιατί το φτιάχνω αυτό το αρχείο; γιατί μαζεύω ότι έχει σχέση με τον Π.Α.Ο.Κ. και όλο λέω θα σταματήσω αλλά ποτέ δεν το κάνω;

Η απάντηση κρύβεται στο post σου. Το κάνω από σεβασμό στους πατεράδες μας που, όταν ήμασταν πιτσιρίκια, μας πήραν από το χεράκι και μας μύησαν στο Μεγαλείο μιας ομάδας που τελικά είναι πολύ περισσότερα από μια ομάδα... Το κάνω για τα παιδιά μου, που πλέον φτάνουν σε ηλικίες που μπορούν να καταλάβουν και να εκτιμήσουν...

Γι' αυτό και "κόλλησα" με το paokmania. Γιατί εδώ μέσα βρήκα άτομα με την ίδια τρέλα και το ίδιο χούι. Βρήκα άτομα που ξέρουν ότι ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο ο Κοντρέρας, ο Γκαρσία και ο Κονσεϊσάο - δεν είναι καν μόνο ο Ζαγοράκης.

Π.Α.Ο.Κ. είναι πάνω απ' όλα ιστορία, μύθοι, θρύλοι, όνειρα που κάναμε με ανοιχτά και κλειστά μάτια, είναι ήχοι και εικόνες που κλείνονται για πάντα στις ψυχές μας, είναι οικογένεια, ΠΑΟΚ είναι το πρώτο ασπρόμαυρο κασκόλ που μου αγόρασε ο πατέρας μου το 1977 - μάλλινο, απλό, χωρίς εικόνες, χωρίς γράμματα - και που το έβαλα κάτω από το μαξιλάρι μου να με συντροφεύει ακόμη και στα όνειρά μου - και τώρα συντροφεύει τα όνειρα των παιδιών μου... Π.Α.Ο.Κ. είναι τα προσωπικά μας βιώματα μαζί του, κι ο χαρακτήρας που χτίσαμε ζώντας ο καθένας μας ένα μόνο κομάτι της ιστορίας του...

Ώρες ώρες σε τούτο το τόπικ νιώθω ότι είμαστε τέσσερα - πέντε άτομα σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο γεμάτο με καπνό και άδεια μπουκάλια, ο καθένας μπροστά του με αμέτρητες κούτες με φωτογραφίες, εφημερίδες, περιοδικά, σχισμένα εισιτήρια και, κάπου - κάπου, κάποιος βγάζει ένα απόκομμα από την κούτα του και το δείχνει στους άλλους λέγοντας: "τη θυμάσαι αυτή τη στιγμή;".

Το ποστ σου Πλάτωνα, όπως και αυτά του Aurelio, του Free και όλων των άλλων παιδιών που διαβάζουν αυτό το τόπικ μου αποδεικνύει - προς μεγάλη μου χαρά ! - ότι τελικά σ' αυτό το δωματιάκι δεν είμαστε μόνοι μας... Και, τελειώνοντας, ευχαριστώ κι εγώ τους συνοδοιπόρους PRAKTORINO, Hideguti, lil4, teacher..., που ο καθένας συνεισφέρει τις δικές του μνήμες σ'αυτό το ονειρικό μας ταξίδι στο χρόνο...
Άβαταρ μέλους
PRAKTORINOS

Δημοσίευση από PRAKTORINOS »

Πόσ
Save the best for last.

Λίγους μήνε ιο βαθμό,
που αποτρέλανε το πιστό κοινό του, εντελώς.

Βρισ files/024ujvj1cmn0xrbjh70x.jpg[/img]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PRAKTORINOS την Τρί 14 Φεβ 2012, 20:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

GORDON έγραψε: Π.Α.Ο.Κ. είναι πάνω απ' όλα ιστορία, μύθοι, θρύλοι, όνειρα που κάναμε με ανοιχτά και κλειστά μάτια, είναι ήχοι και εικόνες που κλείνονται για πάντα στις ψυχές μας, είναι οικογένεια, ΠΑΟΚ είναι το πρώτο ασπρόμαυρο κασκόλ που μου αγόρασε ο πατέρας μου το 1977 - μάλλινο, απλό, χωρίς εικόνες, χωρίς γράμματα - και που το έβαλα κάτω από το μαξιλάρι μου να με συντροφεύει ακόμη και στα όνειρά μου - και τώρα συντροφεύει τα όνειρα των παιδιών μου... Π.Α.Ο.Κ. είναι τα προσωπικά μας βιώματα μαζί του, κι ο χαρακτήρας που χτίσαμε ζώντας ο καθένας μας ένα μόνο κομάτι της ιστορίας του...
ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ....

Δάκρυσα πανάθεμά σας...
Άβαταρ μέλους
kotsos

Δημοσίευση από kotsos »

Για ακόμη μια φορά νοιώθω πως η τηλεοπτική εικόνα θα ήταν κατά πολυ φτωχότερη από το κείμενο του πρακτορίνου. Για όλους εμάς που είχαμε την ατυχία να γαλουχιθούμε ποδοσφαιρικά στα πέτρινα χρόνια του βουλινού, που ζήσαμε τη δημιουργία της πλέον ντροπιαστικής παράδοσης στην ιστορία του συλλόγου, που αγνοήσαμε πιστούς ποδοσφαιρικούς ήρωες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που ξενερώνουμε πριν προλάβουμε να ενθουσιαστούμε γιατί "γι αυτό είμαστε ΠΑΟΚ", η ανατριχίλα που μας προσφέρεις με κάθε σου ποστάρισμα είναι δεδομένη. Αν και ζούμε σε τελείως διαφορετικές εποχές οπου ο ψυχρός επαγγελματισμός τείνει να καταπιεί ακόμα και το φανατισμό κάποιων, ελπίζω έστω και ένας νυν ποδοσφαιριστής της ομάδας να κάνει μια σύντομη περιπλάνηση στη συγκεκριμένη ενότητα. Γιατί τότε δύο πράματα είναι σίγουρα: 1) θα χάσει την επόμενη προπόνηση και 2) θα καταλάβει έστω και στο ελάχιστο τα συναισθήματα που κρατά κρυμμένα ο ιερός ναός της Τουμπας.
teacher

Δημοσίευση από teacher »

Παίρνοντας αφορμή από τα παρακάτω:
α.Το αφιέρωμα στο γκολ του Κούδα επί του γάβρου, που παράθεσε πιο πάνω ο Praktorinos.
β.Το κείμενο που μας έστειλε στην κεντρική μεσοβδόμαδα ο Deko στο οποίο έκανε αναφορά στην πορεία με την οποία πήγαμε στη Φιλαδέλφεια χωρίς καμία προστασία 10000 τρελαμένοι
γ.Το επερχόμενο ματς με το θρήνο, ανεβάζω 2 φωτο από τον τελικό του 81 για να θυμηθούμε την ογκοδέστατη παρουσία μας στη Νέα Φιλαδέλφεια σε εκείνο το ματς. Ο Π.Α.Ο.Κ. είχε καταλάβει όλο το πέταλο προς το δασάκι της Φιλαδέλφειας (τα καπνογόνα που βλέπετε άναψαν κατά την είσοδο της ομάδας μας και ήταν δεκάδες) ενώ είμασταν πάρα πολλοί σκορπισμένοι μέσα στο γήπεδο σε διάφορα σημεία.

Από το συγκεκριμένο παιχνίδι κρατάω σαν αρνητική εικόνα τις χειρονομίες που μας έκανε πίσω από την πλάτη του, ο τότε ποδοσφαιριστής του θρήνου, μετέπειτα αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και νυν μέλος της διοίκησης των παλαιμάχων του Π.Α.Ο.Κ. κύριος Ορφανός . Οι χειρονομίες του ήταν απάντηση σε σύνθημα όλων όσων βρισκόμασταν στην κεντρική κερκίδα του σταδίου τη στιγμή που περίμενε το "εναρκτήριο λάκτισμα".

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GORDON

Δημοσίευση από GORDON »

...και μια ενδεκάδα εκείνης της χρονιάς (1981):
Όρθιοι: Κούδας, Φορτούλα, Σάλομον (Ούγγρος σέντερ μπακ), Κωστίκος, Κερμανίδης, Πέλλιος
Καθιστοί: Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Βασιλάκος, Τριανταφυλλίδης, Σαράφης
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
teacher

Δημοσίευση από teacher »

Και μια και το πιάσαμε για τα καλά εκείνο το ματς, να και ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Χ"γιάννης που χαιρετάει πριν την έναρξη του τελικού τον Κούδα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
axilleas4

Δημοσίευση από axilleas4 »

teacher έγραψε:ανεβάζω 2 φωτο από τον τελικό του 81 για να θυμηθούμε την ογκοδέστατη παρουσία μας στη Νέα Φιλαδέλφεια σε εκείνο το ματς. Ο Π.Α.Ο.Κ. είχε καταλάβει όλο το πέταλο προς το δασάκι της Φιλαδέλφειας (τα καπνογόνα που βλέπετε άναψαν κατά την είσοδο της ομάδας μας και ήταν δεκάδες) ενώ είμασταν πάρα πολλοί σκορπισμένοι μέσα στο γήπεδο σε διάφορα σημεία.
Αλλη μια φωτο από εκείνο το τελικό του 81 στη Νέα Φιλαδέλφεια

http://img410.imageshack.us/img410/4472/625885hhhh.jpg
Άβαταρ μέλους
PRAKTORINOS

Δημοσίευση από PRAKTORINOS »

Μα ___________________________________

1 Οκτωβρίου 1972.
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον ολυμπιακό
και τον κερδίζει με 1-0.

Οι ανησυχίες [/b
Πριν τού αγώνα'
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PRAKTORINOS την Τρί 14 Φεβ 2012, 20:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
teacher

Δημοσίευση από teacher »

axilleas4 έγραψε:
teacher έγραψε:ανεβάζω 2 φωτο από τον τελικό του 81 για να θυμηθούμε την ογκοδέστατη παρουσία μας στη Νέα Φιλαδέλφεια σε εκείνο το ματς. Ο Π.Α.Ο.Κ. είχε καταλάβει όλο το πέταλο προς το δασάκι της Φιλαδέλφειας (τα καπνογόνα που βλέπετε άναψαν κατά την είσοδο της ομάδας μας και ήταν δεκάδες) ενώ είμασταν πάρα πολλοί σκορπισμένοι μέσα στο γήπεδο σε διάφορα σημεία.
Αλλη μια φωτο από εκείνο το τελικό του 81 στη Νέα Φιλαδέλφεια

http://img410.imageshack.us/img410/4472/625885hhhh.jpg
Λοιπόν κάπου στο κέντρο και αριστερά της εικόνας υπάρχει μια σκαλωσιά. Προσέξτε τι γράφει το πανό που είναι ακριβώς πίσω της
Άβαταρ μέλους
MALEF

Δημοσίευση από MALEF »

Και ομως γραφει PAOKmania.. :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
PAOK_NORTH_ARMY

Δημοσίευση από PAOK_NORTH_ARMY »

Ο Πίτ παπαδάκος το είχε κρεμάσει. Άλλωστε είναι γνωστό ΠΑΟΚτσάκι ο Πιτ.
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

PAOKMANIA

ALL OVER THE WORLD
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Π.Α.Ο.Κ. - Ρετρό”